Real Club de Golf Campoamor Resort

Real Club de Golf Campoamor är belägen 10 km söder om den välkända turistorten Torrevieja som också är närmsta stad med det stora köpcentret Habaneras i dess utkant. Ännu närmare ligger Zenia Boulevard med ca 80 butiker med allt från livsmedel till exklusiva boutiqer. Real Club de Campoamor ägs till 100% av en kapitalstark spansk familj och har en långsiktig strategi för anläggningen som idag består av det fyrstjärniga golfhotellet med enkel rum, dubbel rum, juniorsviter och sviter. I samma byggnad som hotellet ligger golfshop, restaurang med en uteservering som har en bedårande utsikt över Medelhavet, bar, hotellreception samt ett trevligt poolområde. Efter 9:e hålet finns Club Green som serverar diverse förfriskningar och tilltugg. Här finns även nytt gym som longstay gästerna kan nyttja i mån av tillgänglighet.

50m från huvudbyggnaden ligger det fyrstjärniga sporthotellet vilket besökts av fotbollsklubbar som bl.a Dynamo Moskva, CSKA Moskva, Liverpool, Wolverhampton m.fl som förlagt sina träningsläger på denna förstklassiga anläggning. I samma byggnad finns också ett välutrustat gym för den träningsflitige. Utanför sporthotell finns förutom de två fotbollsplanerna, varav den ena med belysning för sena träningspass, tre tennisbanor, flitigt besökta av hotellets gäster och boende i området.

Golfbanan är en lätt kuperad parkbana där det naturliga landskapet har fått utgöra grunden i layouten. Redan på första hålet utgör Medelhavet med dess glittrande vatten bakgrund i horisonten. Vissa andra hål med apelsin/citron lundar som åskådare. Här finns inte som på många andra banor byggnader intill varje hål. Banan som mäter 6151 m från gul tee och 5240 m från röd tee kräver oavsett spelstandard en spelstrategi för ett bra resultat. Banan har stora fina och snabba greener.

campoamor presentation

I området finns också en levande urbanización med lägenheter, villor och poolområden som övervakas dygnet runt av vaktbolag. 2 min bilväg (14 min gångväg) från lägenhetsområdet finns en stor fullsorterad Mercadona (livsmedelbutik ca 800 kvm) öppet måndag - lördag 9.00 - 21.30, välbesökta restauranger som serverar a la carte eller 3-4 rätters menuer (menu al dia) fram till kl. 16 alla dagar från 10 Euro, 1 irländska pubar, tapas barer, café, asiatisk restaurang, pizzeria, mm. Här finns också en välsorterad Farmacia, banker, flera bankomater samt en kinesisk butik som överraskar sina besökare.

För Er som söker hav och bad, ligger de vita härliga sandstränderna ca 8 min bilväg ifrån urbanizaciónen. Här finner du Campoamors småbåtshamn, restauranger (öppna i stort sett året runt) med utsikt över det alltid så spännande Medelhavet samt enkla strandserveringar.

För Er som vill göra lite utflykter eller besöka lokala marknader finns det mycket att välja på. Torrevieja med uteserveringar längs hela strandpromenaden och många butiker, stort köpcenter i utkanten av staden. Fredagsmarknaden i centrala Torrevieja med ca 1200 stånd är ett måste under vistelsen men det finns också lokala marknader varje dag i området kring Campoamor, en upplevelse om man vill testa sina förhandlingskunskaper eller avstå frestelserna att handla billigt.

Cartagena med dess omtalade kultur och hamn ligger ca 45 km söderut (motorväg hela vägen, avgiftsfri) och för Er som söker områdets s.k. huvudstad ligger Murcia ca 50 km in i landet (motorväg hela vägen, avgiftsfri). Cartagena och Murcia har bibehållit de gamla stadskärnorna med mysiga och karakteristiska trånga gränder.

För den inbitne golfaren som vill utmana andra banor finns det mycket att välja på, med mycket varierande kvalitet och svårighetsgrad. Inom 30 min finns minst 10 banor och vill man köra lite längre ökar valmöjligheten ytterligare.

Det viktigaste för området är det gynnsamma klimatet. Klimatet är både stabilt och milt. Ett tempererat klimat med ljummen temperatur både på vintern och sommaren.

De kallaste månaderna är januari och februari, med temperaturer som håller sig mellan 14-16º C mitt på dagen. De varmaste månaderna är juli och augusti med temperaturer som kan variera mellan 28-35º C mitt på dagen. Hösten sträcker sig mellan oktober och december. En årstid med mycket stabilt väder och temperaturer från 21-27º C. Nederbörden är otillräcklig och intermittent. Det soliga vädret dominerar mesta delen av året (ca 300 soldagar om året). Vintrarna på Costa Blanca är de mildaste i hela Spanien.

Välkomna till oss på Real Club de Golf Campoamor Resort för dig som söker vistelse med livskvalitet.

 

Dela med dig

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn