CAMPOAMORS ¨händelserika¨ DAGBOK 2013/14

VAD HÄNDER I CAMPOAMOR VÄRLDEN? OCH UTANFÖR?

Vi kommer återigen att publicera en dagbok om händelser, upplevelser, råd och tips för Er som gillar att vara på ¨banan¨. Här kommer vi under longstay säsongen att skriva om dagliga händelser. Vår dagbok blev förra säsongen mycket uppskattad av gästerna men också av vänner och bekanta som kunde följa vad som händer på Costa Blanca kusten och Real Club de Golf Campoamor. Vår efterfrågade och populära dagbokssida får nu sin efterlängtade och efterfrågade premiär för säsongen 2013/14. Har Ni något trevligt tips som Ni vill dela med Er av. Hör gärna av Er till oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Fredag 2/5. Inför helgen väljer vi att ge kommande gäster lite fler bilder från kommande säsongs utflykt. Vi närmar oss alltså nästa säsong. Vi kan också berätta att det fina vädret fortsätter här på Costa Blanca kusten med temperaturer som ligger strax under 30 grader. Vi gör under sommaren sporadiska inslag i dagboken och kommer tidigt i höst att öppna upp kommande säsongs dagbok med nya trevliga berättelser med vad som händer på och runt Campoamor. Vi önskar alla nya och gamla gäster en fortsatt skön vår och en härlig sommar, så ses vi snart här på Campoamor igen.

Söndag 27/4. Nu börjar säsongen 2013/14 närma sig slutet och vi som är kvar upplever varje dag en härlig sommar där badtemperaturerna stiger varje dag. Vi kommer nu att ge våra dagboksläsare och alla gäster under kommande säsong lite bilder från en del av de banor vi kommer att besöka säsongen 2014/15. Idag en bild från avslutningshålen på den spännande Alicante banan med romerska ruin inslag (dock markerade med blå pinnar). Under veckan kommer fler bild ¨aptitretare¨ från våra trevliga jubileumsbanor.

Torsdag 24/4. Sommaren fortsätter och vi skulle önska att fler fick uppleva hela april månad här nere på Costa Blanca kusten. Vi vet att våren varit ovanligt fin på de lite nordliga breddgraderna men för alla oss som är kvar även under hela april är det nu även ljumma och sköna kvällar efter dagar av sol, bad och golf. Det har återigen regnat men INTE här på Campoamor som fortfarande har det torrt i regnmätaren. I bildspalten har vi idag lagt ut torsdagens Menu del Dia som serverades här på Campoamor där vi efter salladen valde en äggröra blandad med smörfrästa grönsaker. Till huvudrätt blev det lamm för Grete och entrecote för mig själv. Till dessert provade vi på två olika sorter av den försvinnande goda creme caramel. Det ingår naturligtvis också en dryck och kaffe. Det här kommer bli en god början varje månad för alla longstay gäster nästa säsong.

Långfredag 18/4. Påsk på Campoamor och april fortsätter att vara full av sol med härliga sommar temperaturer. Härom kvällen hade vi besök på vår altan av en svensk ¨påskduva¨. Duvan gjorde en snabb visit innan ¨hen¨ lämnade oss för vidare äventyr i Costa Blanca området. Vi har idag spelat en tidig morgonrunda och njutit av alla dofter från alla blommande växter runt banan. Återigen fullbokat och dagens första lediga starttid var kl.15.40 och även restaurang och uteservering fullbokat långt fram på eftermiddagen. Vi hade önskat att fler gäster hade fått njuta av underbara april med golf, sol och inte minst några svalkande dopp i Medelhavet. I bildspalten finner Ni den ¨svenska duvan¨ och några morgonbilder från banan i soluppgången.

Tisdag 14/4. En utav Spanien största högtider närmar sig, vi pratar då om Semana Santa, påskveckan som vi redan har påbörjat. Högsommar värmen fortsätter även idag och vi har själva hunnit med ett besök på stranden idag. Vi vill passa på att önska alla våra gäster en riktigt Glad Påsk, feliz Pascua! I morgon är det gemensamt spel här på Campoamor för alla som ännu inte vänt hemåt.

Söndag 13/4. Full högsommar på Costa Blanca kusten, i alla fall om man jämför med svenska förhållanden. Flera av våra gäster har idag rest norrut och direkt rapporterna efter landning på svensk mark säger att man redan längtar tillbaks till solen och värmen. Vi säger välkomna! Dagboken gör nu sporadiska inlägg under april med diverse händelser i och omkring Campoamor. I morgon är det dags för en tidig morgon runda för att under sen eftermiddagen ta emot nya gäster.

Lördag 12/4. En vanlig april lördag på Campoamor eller kanske inte? Dags för avsked och lite vemod när flera av gästerna idag vände norrut för golf på ¨himmaplan¨, för andra blev det ett sista inköp på lördagsmarknaden inför stundande hemresa de närmaste dagarna. Lördagen har bjudit oss kvarvarande gäster på en härlig sommardag med strandbesök och Medelhavsbad. Kvällen har för många tillbringats i solnedgången med brigdespel eller samkväm med nyvunnen vänskap. I kväll hoppas vi på flera ¨Blixtrande inslag¨ på den myt omspunna Augusta banan i Georgia. Det är dags nu!

Fredag 11/4. Fredag förmiddag och dags för säsongens sista tävling. Vi spelade en asian scramble tävling där 11 lag gjorde upp om vem som skulle bli mästare. Campoamor banan var uppsatt för stor tävling och hade denna dag ¨sträckts ut¨ till att vara i det närmaste oigenkännlig. Efter en lång dag på banan, då även ett norskt, ett franskt och ett finskt gäng som också hade tävling, blev det snabbt hem, snabb dusch och sedan iväg till prisutdelning och gemensam middag på den alltid så populära asiatiska restaurangen. Vi fick trots den tuffa banuppsättningen många fina resultat och här följer lagen som tog hem tätplaceringarna. Vi vill också nämna att det blev dagens sista puttar som avgjorde om det blev prisplats eller inte. På tredje plats med 64,8 slag Berit, Margit, Bertil och Lars J. På andra plats med 63,4 slag Birgitta V, Kristina R, Lars A och Bengt A. Vinnare med 63,3 slag Anders, Bertil S, Ebon, och Grete. Grattis! och tack alla för en trevlig dag och stämningsfull kväll.

Tisdag 8/4 - Torsdag 10/4. Nu skall vi försöka att sammanfatta en minnesvärd utflykt till Albacete där vi fick uppleva 2 rundor på den härliga golfbanan Pinaillas mitt ute i La Mancha landskapet. Vem hittade denna platsen? Frågan är fortfarande obesvarad. I tisdags gav vi oss iväg tidigt för att efter drygt 2 timmars bilfärd hamn på denna magiska plats där vi efter en generös lunch skulle utmana banan. Vi spelade en tävling där 1:a priset sponsrats av vår samarbetspartner Herewego Golf. Tävlingen spelades således över 36 hål och som 4-boll bästboll där det högsta sammanlagde resultatet skulle ge oss ett vinnarpar. Efter den första rundan gav vi oss in till Albacete där vi checkade in på vårt 4-stjärniga hotell mitt i centrum. På kvällen var det uppdukat på den Guide Michelin rekommenderade restaurang Caldereros där vi fick uppleva en kulinarisk höjdare med högklassiga viner som var väl anpassade till maten. Vi bjöds på 2 vita och 2 röda viner med lika olika karaktärer. Under middagen passade vi också på att dela ut en flaska cava till första dagens vinnare, Margit & Bertil som gick upp i ledning med 40 poäng. Efter några timmar på denna trevliga restaurang gick vi hem till hotellet och laddade för den andra och avgörande rundan. Efter onsdagens frukost gav oss åter ut till banan för den avgörande rundan. Återigen fick vi många fina resultat och det kom till slut att avgöras via hcp. Vinnare den andra dagen blev Gunnel & Claes som presterade fantastiska 41 poäng tätt följda av onsdagens tvåor Ulla & Klas och treor Ulla & Bo. Båda paren hade 40 poäng. Totalvinnare blev Margit och Bertil som andra dagen hade 39 poäng och därmed fick totalt 79 poäng. 79 poäng hade också Gunnel & Claes men dock något högre hcp. Grattis säger vi till Margit & Bertil som kommer att få uppleva Bornholm med golf vilket som vi tidigare nämnt sponsrats av Herewego Golf. Avslutningsvis vill vi också tacka alla som gjorde vår vistelse så minnesvärd. Eduardo & Pepe som arrangerat golfen och vår VIP service perfekt, Alberto på hotellet som uppmanat sin personal VIP incheckning, restuarang Caldereros som bjöd obegränsat på allt gott och inte minst Pinaillas golfrestaurang som såg till att vi säkert vägde några gram mer vid hemresan. Ett stort tack också till vår värdefulla kontakt Juan som gav detta ovärderliga utflykts tips och dessutom ordnat bästa tänkbara golfväder. Vi kompletterar med ett antal bilder. I morgon är det åter dags för Campoamor och vårsäsongens sista scramble tävling med efterföljande gemensamma middag.

Måndag 7/4. Dan före dan denna härliga sommardag på Campoamor med dryga 27 grader från en klarblå april himmel. Uppladdningen inför morgondagen har för många skett med ett tränings varv här på Campoamor. I morgon är det dags för en tidig avresa norrut tlll Castilla - La Mancha distriktet där vi skall få uppleva och spela golf på ¨hög nivå¨, men också få njuta av mat och dryck som säkert kommer ge många avtryck. Morgondagens dagbok kommer få ett litet uppehåll, men vi återkommer med bild och text från utflykten på torsdag kväll då vi åter är tillbaka på Campoamor.

Söndag 6/4. Vilken härlig sommardag, denna BBQ dag. Ibland är bilder mer talande än 1000 ord (därför har vi många bilder från eftermiddagen där vi njöt i härliga 27-30 grader), men vi vill dock som utlovat presentera veckans pristagare i onsdagens individuella tävling. På 5:e plats bland tjejerna kom Eivor med 78 slag, 4:a Berit med 77 slag, 3.a Ebon med 72 slag. På andra plats med strålande 70 slag, Ulla-Britt. Vinnare med härliga 68 slag, (en fantastisk score vilket alla instämde i vid prisutdelningen), Britta som vi Grattar till både vinsten och den fina scoren. På herrsidan fick vi på 5:e plats Jörgen med 78 slag, 4:a Gunnar 77 slag. På tätplatserna fick hcp avgöra och Bertil Ö kom 3:a med 74 slag, 2:a Lars A också med 74 slag men lägre shcp. Vinnare blev vår rutinerade Campoamor legend Bertil S också 74 slag men lägst shcp som vi likt Britta och öviga pristagare gratulerade vid dagens BBG. Dagens bildspalt ger förhoppningsvis våra dagboksläsare en härlig känsla av hur det är på Campoamor under april månad. Vi vill än en gång gratulera dagens födelsedagsbarn Aia som fyllde år denna härliga söndag. Grattis Aia!

Lördag 5/4. Vår eller sommar på Costa Blanca kusten? Denna fantastiska dag började med ett besök på marknaden i Playa Flamenca. Dags för lite shopping med div. bra att ha prylar men även några nyttosaker. Efter besöket dags för storstädning på terassen inför morgondagens BBQ med 50 gäster. Härligt att fler och fler väljer att uppleva vår/sommarvärmen här nere, innan den så småningom kommer upp till Sverige. Vi lägger idag ut en städbild och en bild på hur varmt och skönt vi har det en lördagskväll under middagen i solnedgången. Dagens temperatur 20.02 var drygt 30 grader. På östra sidan hade vi dock ¨endast¨ 23,3 grader.

Fredag 4/4. Byggstart på ödetomten. Nu har man börjat gjuta grundfundamenten på ödetomten mellan Mercha China och La Fuente. Enligt alla rykte kommer här att öppna en ny stor China shop med allt vi behöver och annat onödigt bra att ha. Inom kort öppnar också en optiker strax intill golfbutiken. Även några nya restauranger har nyligen öppnat i La Fuente och fler lär vara på gång. Det händer mycket i området som blir ännu mer eftertraktat av boende och longstay gäster.

Torsdag 3/4. Under natten har det efterlängtade och välbehövliga regnet besökt även Campoamor. Vi själva har under hela dagen arbetat med kommande säsongs sista detaljer och inom kort kommer att vi presentera vårt jubileums program med flera nyheter. Under dagen har vi åter njutit av solen med en behaglig golftemperatur.

Onsdag 2/4. Ny tävlingsdag här på Campoamor med flera gäster som spelade sin första runda på vår utmanande bana. Dagen har bjudit oss alla på en gråmulen dag dock utan att vi sett till några av de utlovade dropparna uppifrån. Vi har fått många fina scorer ibland de ca 50 spelare som deltog i dagens individuella tävling. Vem som vann och blev pristagare kan Ni läsa på söndag kväll här i dagboken efter att vi förrättat prisutdelningen samtidigt som vi har vår gemensamma april barbeque på vår altan. Vi hade ett stort antal förfrågningar under gårdagen på vårt nya SmartCard men tyvärr så behövdes det fler intressenter för att detta skulle kunna genomföras, men det är klart, är det första april så är det! Wink

Tisdag 1/4. NYHET! Nu introducerar vi vårt smarta longstay golf kort. Korten är personliga och kommer vara aktiva under den tid man är gäst på Real Club de Golf Campoamor. Så här fungerar det. Varje longstay kort har en unik 12 siffrig kod som man enkelt slår in på sin smartphone. Med koden aktiveras automatiskt Campoamor appen på telefonen och ger därefter Er som gäster tillgång till flera olika tjänster. Tjänsten är kostnadsfri för våra gäster. OBS! varje kort har en unik kod, på 12 siffror. Som exempel kan vi nämna ¨hitta hem tjänsten¨ som fungerar enligt följande. Lars och Lisa har kört vilse och vill nu hitta närmaste vägen hem till Campoamor. Genom att gå in på klicka Campoamor appen, som som finns lagrad på telefonen efter att man slagit in aktiveringskoden öppnas ett nytt fönster med flera olika menyer. Här väljer man nu SmartFind varefter ett nytt fönster öppnas där man uppmanas slå in den tresiffriga kod som kommer upp automatiskt, t.ex 876. När man slagit in koden 876 registreras det aktuella läget via länk till Campoamor som automatiskt skickar ut en vägbeskrivning på engelska för närmaste väg till Campoamor. Här kan man välja text or speak, dvs om man vill ha vägbeskrivningen i text eller uppläst för sig. Än så länge fungerar tjänsten bara ifrån den plats man befann sig på när man slog in den 3 siffriga koden för vägvisning hem till Campoamor, detta innebär att man bör stanna bilen när man slår in koden. Varje gång man slår in 876 kommer text eller speak att repeteras, dock endast från den plats där man befann sig när man slog in koden första gången. I det fall man avviker mer än 3 km från den tänkta färdvägen tillbaka till Campoamor ges en signal till receptionen på Campoamor och dess dator som berättar att gästen med den unika 12 siffriga aktiveringskoden kör helt fel. Datorn på Campoamor kommer nu via en signal i telefonen uppmana gästen att stanna och söka nu färdväg. Detta sker genom att 3 höga signaler ringer i telefonen. En annan tjänst finns för de gäster som har valt att köpa jubileums greenfee paketet. Här kan klicka på menyn SmartDriveAwake, SDA eller fritt översatt Körväckning. Tjänsten innebär att telefonen ringer med 4 signaler 20 minuter innan det senast är dags att köra iväg från Campoamor till den aktuella banan för att komma i god tid. Samtliga banor för nästa säsong finns inlagda i SDA:n eller ¨Körväckningsprogrammet¨ i Campoamor appen. Ytterligare en meny som finns i appen är SmartBall. SmartBall räknar ut vilken boll som är den optimala för dagens golfrunda. När man har klickat på SmartBall menyn kommer det upp att man skall fylla i hcp, ålder, dam eller herr, varefter en rekommendation tar fram vilken boll som spelaren bör använda för bästa resultat. Här har datorn på Campoamor tagit hänsyn till speldagens vind, temperatur, luftfuktighet, mm. Denna menyn kan än så länge endast användas vid spel på Campoamor men ett samarbete med Las Colinas pågår. En annan meny att klicka på är SmartDrink. Menyn är inte för beställning av drinkar utan hur mycket man bör dricka under rundan. Beräkningen sker genom att spelaren slår in sin starttid, beräknad rondtid (här fyller man i om man spelar i en 2,3 eller 4-boll) samt ålder, längd och vikt, varefter en beräkning sker med de aktuella väderförhållandena som kommer vara under rundan. Beräknat resultat kommer upp med hur mycket man minst bör dricka varje timme under rundan för att inte förlora för mycket vätska eller i värsta fall råka ut för uttorkning. En bra vätskebalans är viktig inte bara för hälsan utan även för att kunna prestera en bra score.

Appen har fler smarta funktioner som lätt kan användas under vistelsen, som t.ex SmartRestaurant; här får man reda på om någon närliggande restaurang har något erbjudande samt hur många lediga bord som finns (många lediga bord kan väl tolkas som att restaurangen inte är så populär) En annan meny är Smart GolfCourse där man kan se lediga golftider på närliggande banor. Fler menyer som ingår är SmartShops, SmartCalorie, SmartSun, m.fl m.fl.

Avaktivering av Campoamor longstay kortet sker automatiskt vid den angivna hemresedagen (OBS! vid förlängd vistelse måste gästen själv ange detta vid ankomsten)
För de gäster som just nu befinner sig på Campoamor finns det möjlighet att testa den nya smarta longstay tjänsten. Hör av Er om Ni vill prova något av våra testkort.

Måndag 31/3. Campoamor populärt födelsedags resmål. Återigen födelsedagsfirande på Campoamor. Vi började dagen med att gratulera Gunnel. Grattis Gunnel! Vår gentleman Klas firade sin 80-årsdag som bl.a firades med champagne frukost för hitresta vänner. Vi vill naturligtvis framföra ett STORT GRATTIS till Klas som enligt uppgift under kvällen avnjuter sin högtidsmåltid i restaurangen här på Campoamor. Vi själva håller på med de sista detaljerna i kommande säsong program. Vi uppmanar alla att följa hemsidan och dagboken där det som vi skrev igår snart presenteras en unik nyhet.

Söndag 30/3. Nu arbetar vi hårt med nästa säsongs jubileums program som vi kommer att presentera inom kort. Vi rekommenderar alltså att alla följer dagboken de närmaste dagarna. Här kommer vi då också att avslöja en unik nyhet för alla longstay gäster som besöker Real Club de Golf Campoamor i framtiden. Vi vill också passa på att uppmärksamma dagens födelsedagsbarn Gulli som vi uppvaktade med sedvanlig Cava. Grattis Gulli! Vi har samtidigt som vi sagt tack för den här gången till några gäster hälsat nya gäster välkomna till solen och värmen på Campoamor.

Lördag 29/3. Sommartider på gång, här på Costa Blanca kusten och i hela Europa ställer vi i natt fram klockan 1 timme från kl 02.00 till 03.00. Längre kvällar innebär också längre härliga golfdagar. Vi vill också nämna att vi denna lördag precis som många andra dagar har Spaniens högsta temperatur. Skryt, ja kanske, men trots allt helt sant!

Fredag 28/3. Idag har vi själva varit på utflykt med genomgång och förberedelser inför vår april utflykt. Vi åker i början på april i väg till den magiska golfbanan Las Pinaillas. En fråga alla kommer att ställa sig är; Hur hittade man denna platsen för en golfbana? Vid vårt besök igår kunde vi se att banan nu preparerats för ¨vårt besök¨ med nydressade fariways och greener som säkert kommer vara i toppklass vid vårt spel. Vi besökte det 4 stjärniga Hotel vi skall övernatta på och den guide Michelin rekommenderade restaurang vi skall äta gemensam middag på.

Torsdag 27/3. Efter en härlig dag i solen var det dags för vår gemensamma avslutningsmiddag, vilket innebar fullsatt restaurang. Vi började kvällen med lite mingel till ett glas cava. Under middagen fick vi live music av två herrar som under dagen åkt 12 timmar buss från norra Spanien för att kunna underhålla oss under en dryg halvtimme. Dags för prisutdelningar och resultat. Vi börjar med den sista omgångne i Månadens Mästare Par som spelades på Las Colinas. På 3:e plats kom Ulla & Bo med 39 poäng samma poäng hade 2:orna Margit & Bertil dock med något lägre hcp. Vinnare blev Bengt & Gunilla på 41 poäng. Det fanns dock ett annat par som också hade 41 poäng och det var Margareta & Grete, där Grete spelade istället för en skadad Kennet men som inte uppfyllde tävlingskraven på ett mixed par. Vi gratulerar Gunilla & Bengt! Vi kan dock nämna att Margareta också förärades ett pris för tjejernas fina spel. I onsdagens sista deltävling på Campoamor, som spelades med tuffa vindförhållande fick vi följande pristagare; på 6:e plats Birgitta B 81 slag, 5:e plats Ulla-Britt E 81 slag, 4:e plats Barbro 79 slag, 3:e plats Inger 76 slag, 2:a plats Britta 73 slag och vinnare Kristina 73 slag med lägre hcp. Grattis alla! På herrsidan kom Börje på 6:e plats med 80 slag, 5:e plats Claes 77 slag, på 4:e plats med 76 slag kom Bo R, 3:e plats Kurt också 76 slag, 2:a Bengt M också 76 slag. Vinnare blev Nils-Olof på 74 slag. Grattis! I upplösningen på månadens mästare blev det återigen spänning ända in till sista putt i samtliga 3 klasser. Här följer topp placeringarna; Damer; 6:a Britta med 25 poäng, 5:a Irene 25 poäng, 4:a Ulla-Britt E 23 poäng, 3:a Barbro 21 poäng, 2:a Kristina 14 poäng. VINNARE och Månadens Mästare dam INGER S med 9 poäng, stort GRATTIS! På herrsidan har vi följande resultat; 6:a Bertil Ö med 24 poäng, 5:a Bo R med 23 poäng, 4:a Bengt med 22 poäng, 3:a Bertil S med 21 poäng, 2:a Jörgen 14 poäng, VINNARE och Månadens Mästare herr KURT med 9 poäng stort GRATTIS! I parklassen fick vi följande resultat; 6:e plats Ingrid & Kurt med 33 poäng, 5:e plats Ulla & Bo med 31 poäng, 4:e plats med 30 poäng Kristina & Jörgen, 3:e plats Margit & Bertil med 28 poäng, 2:a plats Inger & Torbjörn med 25 poäng. VINNARE och Månadens Mästare Par ULLA-BRITT & OVE med 25 poäng. Ett stort PAR GRATTIS! Efter prisutdelningarna gav vi också information om kommande jubileums säsong som vi snart öppnar bokningarna för.

Onsdag 26/3. Så var det dags och nu skulle det avgöras. Med resultatet i hand kan vi än en gång avslöja att det blev en rysare i bästa Hitchcock stil, anledningen kan vi möjligen finna i dagens vind eller vindar som verkligen satte spelarna på prov, där vinden nådde vår hemmaklubbs medelvindar på mellan 10-15 m/s. Nu väntar vi alla på den spännande upplösningen där allting blir officiellt under morgondagens avslutningsmiddag. I dagens bildspalt visar vi hur vinden spelade en av spelarna ett pracital joke. Vi tackar för bilden som påpassligt togs av medspelaren Irene. Vi tackar för ett ¨bra på plats foto¨!

Tisdag 25/3. idag blir det en kort dagbok. Anledningen är att spänningen är olidlig inför morgondagens avslutande runda i Månadens Mästare dam/herr. Vi har försökt intervjua några av spelarna om uppladdning, strategi mm inför morgodagens runda men samtliga har avböjt kommentarer. Ibland är det inte lätt att vara ¨sportjournalist¨ på plats i hetluften. Vi önskar alla lycka till och än en gång vill vi avsluta med att det kommer bli sista hålet och sista putten som avgör vem som kommer att få ta emot vinnar priset på torsdag kväll. Vi vill avsluta dagboken idag med att dagen började med en gratulation till dagens födelsedags kille. Vi säger Grattis till Nils-Olof!

Måndag 24/3. Ytterligare en full arbetsdag för oss golfvärdar. Just nu håller vi på med planeringen för kommande säsong där vi kommer erbjuda många trevliga nyheter till våra longstay gäster. Vi har under sena eftermiddagen också passat på att få en stunds vila från datorn och gick 9 hål. Ute på banan mötte vi några gästpar som säkert var ute och sökte storformen inför kommande slutrundan på onsdag. Vi kan väl också nämna att det varit upprörda känslor hos många (spanjorer) idag efter gårdagens fotbollsmatch.

Söndag 23/3. En något kylslagen mars söndag uttryckte några som spelade en tidig runda och visst kan vi hålla med då nordliga vindar har gjort denna soliga dag lite kallare än vanligt. Under kvällen var det dags för pubkväll där vi behövde ett utmärkt dubbel seende för kvällens stora begivenheter. Samtidigt som vi såg Stenson avancera upp på leaderboarden på den ena storbilds skärmen kunde vi se mästarnas kamp på fotbollsplanen då det samtidigt var dags för El Classico där till slut Barcelona med Messi i toppform avgjorde kanske på en kanske lite för hårt dömd straff. Till slut kunde vi också se en tårögd Matt Every ta hem segern (Matts första) och bli gratulerad av legenden Arnold Palmer. Härligt att se! Nöjda och glada efter en trevlig kväll gick vi hem och börjar ladda för vår finalrunda på onsdag.

Lördag 22/3. Ännu en härlig dag längs hela Costa Blanca kusten. Vi har hört att några gett sig ut på utflykt medan andra har gjort marknadsbesök eller spelat en trevlig golfrunda här på Campoamor. Antalet spelare ökar för varje dag här på Campoamor och för de som inte hade bokat i tid var dagens första tillgängliga tee-time först vid halv fyra tiden. En av anledningarna kan vara att det sanna ryktet sprids om att Campoamor har områdets snabbaste greener och vem vill inte utmana dessa. Svaret som dock är okänt, vem vann? greenerna eller spelaren?

Fredag 21/3. Strålande och absoluta bästa förutsättningar under den avgörande rundan i Månadens Mästare Par som vi spelade på Las Colinas banan. Det enda vi kan avslöja innan kommade prisutdelningar är att nuvarande banrekord på 11 under par fortfarande står sig. Det kan kanske bero på att de sattes från svart tee som mäter ca 700 meter längre än vad vi spelade under dagens runda. Banan fick mycket beröm från spelarna för skick och layout. Vi återkommer nästa säsong. Nu är det några dagar utan tävling. Många kommer säkert ta tillfället i akt att ladda upp för mars månads sista tävling kommande onsdag. På söndag kväll hoppas vi få se någon av svenskarna i topp av Arnold Palmer Invitational där vi ser avslutningen tillsammans på puben.

Torsdag 20/3. Födelsedag med skönsång redan tidigt på morgonen för Margareta. Grattis! Dagen har erbjudit sol och en behaglig temperatur som gjort att vår poolområde varit välbesökt under eftermiddagen. Innan dess har det berättats att man hunnit med besök på marknaden då man också passat på att beundra den fina och milsvidda utsikten över Medelhavet. I horisonten skymtar man även härifrån hamnstaden Cartagena. I kväll laddas det för morgondagens avslutande runda på Las Colinas, kanske med en god middag och ett glas vin.

Onsdag 19/3. Fars dag och helgdag i Valencia och Murcia kommunerna vilket har inneburit att flera butiker haft stängt, dock har köpcentrat Zenia Boulevard haft öppet och är numera öppet alla årets dagar. Vi utlovade igår den aktuella ställningen efter fyra rundor i Månadens Mästare Par. Efter gårdagens runda fick vi förändringar i toppen. På femte plats med 28 poäng ligger Ingrid & Kurt. Med 27 poäng och en fjärde plats hittar vi Margit & Bertil. På 23 poäng och en aktuell tredje plats för Kristina & Jörgen. På andra plats med 22 poäng ligger Ulla-Britt & Ove som just nu inför sista rundan ligger 5 poäng efter ledarna Inger & Torbjörn som har 17 poäng. På fredag avgörs det då sista rundan spelas på Las Colinas banan och vi ser fram emot en spännande upplösning på tävlingen. Vem som blir Månadens Mästare Par kommer vi berätta här i dagboken efter prisutdelningen i nästa vecka.

Tisdag 18/3. Avfärd norrut mot den trevliga och välbesökta Alenda anläggningen där vi idag spelade den 4:e och näst sista rundan i Månadens Mästare Par. Solen strålade och vi njöt under rundan av ytterligare en högsommardag i ca 25 grader. Fullt fokus på golfen och man kan undra hur många som verkligen upptäckte El Toro de Osborne under rundan, som vi tidigare berättat om i dagboken. Vi har lagt i bildbeviset i dagens bildspalt där Margareta och Sten är på väg mot den ståtlige tjuren. Här följer dagens prispall; 3:or Margareta & Sten med 40 poäng. På 2:a plats med 41 poäng Gunilla & Bengt. Dagens vinnarpar Carina & Sven-Olof som spelade ihop hela 42 poäng. Alenda banan fick mycket beröm för sin trevliga layout och fina skick av alla spelare. Här vill vi spela även nästa säsong uttrycktes det. Vi kan redan nu utlova att denna bana även kommer att ingå under kommande säsong. Den aktuella ställningen i Månadens Mästare Par inför den sista och avgörande rundan på Europatour kvalbanan Las Colinas kommer i morgondagens dagbok. Spänningen stiger!

Måndag 17/3. Trädgårdsstädning vid våra lägenheter under hela dagen. Delar ar ¨the green team¨ har idag haft trädgårdsröjning runt vårt poolområde. Det gynnsamma klimatet skulle kunna ge dljungel liknande karaktär vid eftersatt underhåll. Vädermässigt ännu en högsommardag här på Costa Blanca kusten och ibland undrar man om vi verkligen har så fint väder hemma någon dag eller vecka under året. Vi utlovade igår aktuell ställning i Månadens Mästare dam/herr och par. Vi begränsar oss dock till att redovisa de tre topplaceringarna i varje klass. Alla dagboksläsare och deltagare vet dock sedan tidigare att den sista putten under avslutningsrundorna kommer vara helt avgörande för vem som tar hem de åtråvärda titlarna. Här följer den aktuella ställningen; 3:a dam Kristina dock med samma resultat som 4:an Irene båda med 13 poäng, på 2:plats med 9 poäng har vi en Campoamor veteran, Margit med 9 poäng. I ledning hittar vi Inger, som efter gediget och bra spel leder på 6 poäng. I herrklassen ligger 2 gånger Bertil på 9 poäng men Bertil S:et ligger just nu på 3:e plats med något lägre shcp än Bertil Ö. På en aktuell 2:a plats ligger Kurt med 6 poäng och i ledning Jörgen som endast har 5 plats poäng. I parklassen ligger Inger & Torbjörn på 3:e plats med 14 poäng. Den aktuella 1:an och 2:an har samma poäng, 13 plats poäng där just nu l Kristina & Jörgen leder över Ulla & Bo som har något högre shcp än ledarparet. I morgon spelar vi näst sista rundan i Månadens Mästare Par och kampen tajtar säkert till sig då många andra par säkert vill blanda sig i tätstriden. Vi avslutar med en återblick av den trevliga gårdagskvällen i bildspalten.

Söndag 16/3. Högsommar på Campoamor när vi idag spelade vår Asian Scramble. Det skulle än en gång avgöras på de sista hålen och tiondelarna fick avgöra prisplatserna. Efter dagens tävling var det dags för gemensam middag och prisutdelningar för veckan på en närliggande restaurang här blev det fullt hus. Efter middagen så dags för prisutdelningen. Vi börjar med att redovisa onsdagens resultat i den individuella tävlingen. På 5:e plats hos tjejerna kom Ingegerd med 75 slag samma resultat hade Inger men lägre spelhcp och blev 4:a. Birgitta L kom 3:a med 74 slag. På 2:a plats med 71 slag blev Eivor men onsdagens suverän var Margit som hade fina 69 slag. Grattis tjejer! På herrsidan kom Svante på5:e plats med 76 slag samma resultat hade 4:an Jörgen men lägre spelhcp och även 3:an Berndt hade 76 slag, lägst spelhcp ¨76:orna¨. På 2:a plats med 75 slag Bo R och 75 slag hade även onsdagens segrare Lennart men lägre spelhcp än Bo. Grattis! I fredags spelade vi Saurines och här blev det hela 7 par som presterade över 36 poäng. Den så utmanande greenen på Saurines 18:e blev än en gång avgörande på topp placeringarna. Vinnare blev Ulla & Bo med fina 40 poäng ett poäng mer än 2:orna Berit & Gunnar som hade 39 poäng. Grattis till mycket bra spel. Så åter till gårdagen och resultat i vår Asian Scramble. På 3:e plats med 63,7 slag kom lag, Ulla, Ingrid, Claes & Kalle. På 2:a plats med 62,1 slag lag, Gunilla, Margareta, Jörgen, Rolf. Dagens segrare med 61,3 slag blev lag Bodil, Grete, Nils-Olof & Per. Grattis till dagens pristagare. Grete som värd, kommer naturligtvis att skänka sitt pris till den kommande individuella tävlingen. I morgon dagbok redovisar vi ställningen i Månadens Mästare dam/herr inför slutrundan onsdagen den 26/3.

Lördag 15/3. Idag har åter solen lyst från en klarblå himmel och vi kan förstå att de gästpar som denna sommardag skulle vända hem norrut kände lite vemod när de skulle lämna oss. Vi också tagit emot nya gäster för några härliga vår veckor hos oss i solen. En rykande färsk rapport från gästerna som anlänt berättar om snö och kyla i Sverige. Brrrr, säger vi här i värmen. Vi vill också gratulera dagens födelsedagsbarn Margareta som förärades sedvanlig present som gäst här på Campoamor. I natt blir det morgon innan det blir dags för lite sömn då fler nya gästpar kommer med den sena Norwegian flighten från Göteborg. I morgon spelar vi Asian Scramble i utlovade 24 grader!

Fredag 14/3. Först vill vi berätta en händelse om tjuren Osborne. För snart 7 år sedan blev det strax norr om Torrevieja utfört en ¨djurmisshandel¨ som gick alldeles snett för dessa två förslagna herrar, en spanjor och en portugis. En uppmärksam polis patrull som passerade upptäckte händelsen denna sena kväll/natt och kunde snabbt ingripa. Någon försökte nämligen att ¨slakta¨ (stjäla och demontera) Toro de Osborne för att sedan sälja denna ståtliga tjur siluett som vi bl.a kan se längs N 332. De två männen som försökte demontera denna 13 meter höga och 4 ton tunga metall tjur skulle sedan sälja Osborne som skrot. De två männen dömdes till ett strängt fängelse straff och dessutom ett högt bötes belopp. De stränga straffet kommer nog avskräcka fler att försöka utföra liknande ¨djurmisshandel¨ på Osborne eller hans 19 Osborne kompisar som finns runtom i Valencia kommun. Totalt i Spanien finns det ca 90 Toro de Osborne, som alla är heliga för spanjorerna. För dem som har köpt greenfee paket i mars kommer snart Osborne att dyka upp på nära håll.

Idag har vi spelat 3:e rundan i Månadens Mästare på Saurines banan som satte vår pitch/chip och putt träning under gårdagen på en riktig test. Hur det gick? många bra resultat men avslöjandet kommer efter prisutdelningen på söndag. Vi redovisar då också den aktuella ställningen i Månadens Mästare Par inför de sista två rundorna.

Torsdag 13/3. Träning och åter träning eller kanske räcker det med inspiration för bättre golf. Idag har vi fått genomgång av Campoamors pro Joe i några av golfspelets svåraste slag, pitch och chip. De flesta av oss utnyttjar inte våra klubbors resurser utan försöker istället att använda kroppen för att få bollen att lyfta. Vi fick åter frågan om vi i norr alltid fått lära oss att ha ett ¨starkt¨ högerhands grepp, något som enligt Joe hämmar oss alla för bra slag. När hälften av gruppen fick öva in nya säkra pitch och chip slag fick den andra halvan deltaga i puttnings övningar som också skall ge alla lägre scorer framöver. Efter en timme med pitch/chip och en timme med puttning blir kommande golfrundor med vår nya positiva inställning ett enkelt sätt att förvandla världens svåraste spel till att bli ett spel där vi äntligen vinner över spelet utan obehagliga överraskningar, eller? Dagen har i övrigt varit något kylslagen men värmen är åter på väg in över Costa Blanca kusten.

Onsdag 12/3. En gråmulen morgon och vi har fått uppleva något så ovanligt som regn. En regnskur drog förbi kl. 7 i morse och några välbehövliga droppar välkomnades. Regnet upphörde efter en knapp halvtimma och vid första start 8.36, som idag var lite tidigare än normalt, var solen på väg att bryta igenom. Andra rundan av Månadens Mästare blev återigen en hård kamp om tätplatserna. Vi avslöjar dock inte dagens resultat förrän vi förrättat prisutdelningen vid vår gemensamma middag på söndag kväll. I morgon kommer alla att få en stunds gratis träning inom området chip och pitch med Campoamors duktige pro Joe Dean. Vi kommer också att titta på hur vi kan förbättra oss inom ett utav spelets svåraste område, puttningen.

Tisdag 11/3. Vilodag eller uppladdning inför morgondagens andra omgång i Månadens Mästare dam/herr som spelas här på Campoamor. Longstay är inte bara golf utan för många av gästerna är de golf fria dagarna utflyktsdagar i närområdet som har mycket att erbjuda. Här finns allt från shopping, kultur och kanske ett litet dopp i de varma källorna som ligger ca 1 timmes bilväg från Campoamor. För vinkännarna är ett besök i Jumilla eller Bullas ett måste för provsmakning av den för området välkända monastrell druvan. Vi vill dock avsluta dagens inlägg med en tillbaka blick från gårdagen där man kan undra var spelaren i bildspalten befann sig på 18:e hålet.

Måndag 10/3. Idag gick utflykten söderut för 44 av longstay gästerna. Idag var det dags för den andra rundan i Månadens Mästare Par som vi spelade på den trevliga Hacienda del Alamo banan. Spelförhållandena var perfekta denna strålande ¨sommardag¨. Åter glada miner och en positiv inställning redan vid incheckningen, idag skulle det presteras bra scorer. På 5:e plats med 39 poäng kom Ingrid & Kurt (samma poäng som Solveig & Lars som dock hade lite högre shcp och kom 6:a). Dagens fyror Berit och Gunnar med 40 poäng samma som dagens treor Margit & Bertil och tvåorna Kristina & Jörgen. Här blev hcp särskiljning. Dagens suveräner och vinnare, Inger & Torbjörn med hela 42 poäng. Grattis till mycket bra spel. Vi kan också tillägga att hela 12 par presterade över 36 poäng. I morgon redovisar vi aktuell ställning i Månadens Mästare Par efter 2 omgångar.

Söndag 9/3. Söndag och vilodag efter gårdagens samkväm? Nej inte alls, många gäster har passat på att denna dag spela en avkopplande inspirations runda här på Campoamor inför veckans 4 tävlingar. Kan det har varit i enlighet med den nya spelstrategin? Idag sol men en något kylig nordan vind har gjort lä platserna eftertraktade. På uteserveringen bjöd fredagens vinnare ett flertal av gästerna på öl men om det beror på ett något för kort utslag under dagens runda eller endast ett uttryck av vinstglädje får vi nog aldrig reda på. I morgon är det dags för andra rundan i Månadens Mästare Par och frågan är, kommer Ulla-Britt och Ove att tillåtas ta en dubbel eller?

Lördag 8/3. Tidig morgon med vin öppning och tillhörande ¨vin luftning¨ innan frukost. Idag var det alltså dags att för den gemensamma barbequen på ¨vår altan¨ där vi sedvanligt bjöd på rött, vitt och rosé vin. Full uppslutning med 60 gäster som skulle få njuta av sina nygrillade medhavda delikatesser, trevliga kamrater, härligt väder och inte minst bjöd vi alla på en milsvidd utsikt över det spanska landskapet och det glittrande havet som bakgrund. Vi kan utan överdrift sammanfatta eftermiddagen -Vilken höjdare-. Efter maten passade vi på att förrätta prisutdelningar för onsdagens individuella tävling och gårdagens par tävling på El Valle. Här följer resultaten; vi börjar med tjejerna där vi på 5:e plats har Birgitta L på 78 slag. 4:a blev norrlands pärlan Ulla-Britt med 76 slag, 3:a Ingegerd också med 76 slag men med bättre sista 9. På 2:a plats och strålande glad Berit. Vinnare en erfaren tjej med fina 70 slag Agneta. Grattis! På herr sidan har vi på 5:e plats Lennart med 77 slag. 4:e platsen knep Tommy med 76 slag. 3:a blev Svante med 74 slag. 2:a blev Kurt som presterade fina 73 slag men kunde dock inte rå på onsdagens suverän Lars som skrev under samma fina resultat vinnaren bland tjejerna. Vi säger till grattis Lars med 70 slag. I gårdagens kamp på El Valle kunde notera många fina resultat och det blev hcp särskiljning i toppen. På 3:e plats med 38 poäng kom Birgitta & Nils-Olof. På 2.a plats med 40 poäng kom Ulla & Bo. Gårdagens segrare också med 40 poäng (men något lägre hcp än tvåorna) Ulla-Britt och Ove. I eftermiddagens segertal förklarade Ove att han helt litat på Ulla-Britt under hela rundan. Grattis på Er Ulla-Britt & Ove!

Fredag 7/3. Ibland får man nog nypa sig i armen och verkligen fråga sig själv är det verkligen sant att vi kan ha det så här bra? Dagens utflykt till El Valle där 22 par deltog i första omgången av Månadens Mästare Par. Som vanligt fick vi uppleva en trevlig golfutmaning, banan som inte är så lång bjuder oss på lite andra svårigheter med bl.a ett stort antal bunkrar och omutliga avrinningsområden kring greenerna. En annan av höjd punkterna på El Valle är after golfen där man överblickar delar av banan, kanske med blandade känslor beroende på dagens framgångar eller eventuella motgångar. Snart är klockan läggdags (19.02) för den så skönt värmande solen som vi välkomnar att återigen lysa på oss under morgondagens barbeque. Dagens resultat redovisar vi här i dagboken efter prisutdelningen som vi har vid morgondagens barbeque då blir det också blir officiellt vem som tog hem priserna vid onsdagens individuella tävling.

Torsdag 6/3. Det börjar bli lite tjatigt men vi har som vi tidigare också skrivet här i dagboken många på ¨hemmaplan¨ som följer oss och hur vi har det här på Costa Blanca kusten, inte minst gällande våra aktiviteter och vårt fina väder. Så vi börjar med dagens väder sol, lite moln tussar på himlen och en lite kylslagen vind under eftermiddagen. Under eftermiddagen har vi haft spelstrategi där vi började med gemensam samling i klubbrummet med genomgång av hålen 2 och 4 för att sedan gemensamt gå ut och titta på hålen från green till tee. Vi tror att det var många som fick helt andra upplevelser än vad man ser när man spelar hålen från ¨rätt håll¨. Vi kommer som tidigare månader att redovisa resultatet och utvärderingen i slutet av månaden. Vi kan konstatera att det var stort intresse för ¨bättre golf¨. I kväll blir det uppladdning inför morgondagens runda och första omgång i Månadens Mästare Par. Vem tar täten i kampen?

Onsdag 5/3. Vi börjar med dagens första händelse som var att gratulera Bertil Ö som förärades en flaska cava på sin födelesedag. Grattis säger vi! Dags för mars månads första tävlings runda i solen här på Campoamor. Dagens tävling spelades i ganska tuff vind fram till de sista hålen då vinden behaga lägga sig. Under after golfen blev det många skratt men om det var över vad som hände ute på banan eller efter att några golf vitsar berättats, får bli en väl bevarad hemlighet bland mars gästerna här på Campoamor. Prisutdelningen för dagens tävling blir under lördagens barbeque och därefter redovisar vi också resultatet här i dagboken. Vi kan dock redan nu avslöja att blev jämnt och vissa topp placeringar fick avgöras med särskiljning på de sista nio hålen. I morgon är det spelstrategi. I slutet på månaden får vi se om morgondagens råd och tips kommer ge resultat. Ser vi till februari och november månads gäster så förbättrade de sina scorer under månaden, om det var spelstrategin eller ..... förblir nog för alltid en obesvarad fråga.

Tisdag 4/3. Boarding for flight 139 bound for Real Club de Golf Campoamor is completed, vilket är det samma som att samtliga gäster nu har kommit på plats. Under dagen var det dags för våra duktiga städerskor att göra slutstädning och se till att allt var perfekt inför ankomsten och sista incheckningen nu under förkvällen. Vi har som vanligt sett den värmande solen här på Campoamor men vindarna har säkert gäckat de spelare som varit ute på banan under dagen. Vi har också sett många av gästerna som övat upp sig inför morgondagens första deltävling av Månadens Mästare dam respektive herr. I morgon börjar det lekfulla allvaret.

Måndag 3/3. En ny vecka, en vecka med ett fullspäckat program. Idag har vi haft informationsmötet där vi berättat om månadens alla aktiviteter. Dagen har återigen gett oss sol men dagens hårda vindar har gjort att en lä hörna har säkert uppskattats av de flesta. Nu laddar vi för veckans tävlingar som inleds med den första deltävlingen i mars Månads Mästare dam/herr som vi spelar på onsdag här på Campoamor. I morgon kommer vi säkert se många ladda upp med puttnings träning och ett antal bollar på driving rangen.

Söndag 2/3. Inspelsrunda på Campoamor för de flesta av mars gästerna, några är på ingång och de hinner säkert med sina inspelsrundor innan det är dags för första tävlingen nu på onsdag. Idag har vi haft en fantastisk sommardag med 25 grader mitt på dagen och nu ca en timme innan solnedgången är det 22 grader. På aftergolfen kunde vi höra hur spelstrategin för de kommande tävlingarna kommer att läggas upp. Inte slå dit, inte putta så, inte hamna där osv. Vi kunde höra att det presterats många bra resultat denna Just for fun runda, så vi ser fram emot spännande tävlingar under mars. Det är kul med alla entusiastiska gäster som verkligen tar utmaningarna i spelet på ¨största allvar¨ med glimten i ögat.

Lördag 1/3. Välkommen härliga mars månad och välkomna alla nya och nygamla gäster som anlänt under natten och under dagen. Fler gästpar är på ingång under kvällen och natten. Härligt, nu är det snart fullt hus igen. Idag har vi här på Costa Blanca kusten fått uppleva en gråmulen himmel som man under morgondagen har utlovat att byta ut mot sol och varma 23 grader. Det kommer att bli en trevlig golfrunda i solen, just for fun!

Fredag 28/2. Dags att ta farväl av februari månad och tacka för en härlig månad. Februari har vi här på Campoamor mer upplevt som en månad mer av sommar karaktär än en vinter månad. Idag har det varit fullt upp med förberedelser med nya gäster på ingång, några som kom under eftermiddagen och ett stort antal under kommande natt. När nu februari gör sitt uttåg ur våra kalendrar är det med en temperatur som idag har nått dryga 22 grader. Under sen eftermiddagen har det tyvärr blåst upp med nästan orkan liknande stormbyar och för några av gästerna som spelade under sen eftermiddagen blev några av utslagen i medvinden överraskande långa. I bildspalten publicerar vi en bild från onsdagens final runda där vi ser ¨four pink ladies¨ utmana 10:e greenen.

Torsdag 27/2. Dagen efter en trevlig avslutningsmiddag där några av gästerna redan mycket tidigt på morgonen gav sig ut mot flygplatsen för hemresa och flighten tillbaka mot det något kyligare Skandinavien, även om alla Vasalopps entusiasterna där hemma nu hoppas på ett par kalla nätter för ett bra lopp under helgen. Under eftermiddagen har vi välkomnat nya gäster, så våra duktiga städerskor har haft ett tufft program idag och även de kommande dagarna då det bara blir några timmar mellan avresor och ankomster.

Onsdag 26/2. Vilken underbar och spännande avslutningsdag det blev. Redan på första tee kunde vi känna en viss nervositet från spelarna, denna så alltid avgörande sista runda. Alla fick slå i absoluta perfekta förhållande där inte ens den minsta lilla morgonbris kändes av. Himlen denna morgon var täckt av höga moln som under rundan skulle förbytas mot en klarblå himmel och temperaturen mycket behagliga dryga 20 grader. Nu skulle det avgöras och en än gång avgör sista hålet både bland damerna och herrarna vem som blev Månadens Mästare dam respektive herr. Vi börjar dock med att redovisa dagens resultat i den individuella tävlingen. På 3:e plats kom Birgitta med 73 slag. Med 72 slag har vi dagens 2:a, Marianne som kände sig mycket nöjd med sitt resultat och framförde, jag vill inte åka hem nu när storformen är på väg. Dagens segrare Ote som också hade 72 slag men med något lägre hcp. Grattis! På 3:e plats bland herrarna kom Lennart som trots ett tungt sista hål kom in på 77 slag. Dagens 2:a blev Svein på 75 slag men vinnare denna härliga onsdag blev Bengt också på 75 slag, även här avgjorde hcp:et till Bengts fördel. Grattis till Er också. Så till Månadens Mästare dam/herr och par. Här skulle det i dam och herr klassen som vi skrev om tidigare i veckan än en gång dels sista omgången men även sista hålet bli helt avgörande för vem som skulle ta hem titlarna. Vi börjar med redovisning av slutställning bland damerna. På 3:e plats kom Agneta med 8 poäng, med ett poäng lägre gick 2:a platsen till Ote som slutade på 7 poäng. Ledarinnan efter 2 rundor var Ingegerd som höll undan och blev Februari Månads Mästare dam på 5 poäng. Grattis Ingegerd! I herrklassen var det också väldigt tätt inför sista omgången och här blev det lite omkastningar i resultat listan. På 3:e plats med 9 poäng kom Bengt, på andra plats med 8 poäng hittar vi Lennart. Totalsegrare och Februari Månads Mästare herr blev Svein på 7 poäng. Grattis Svein! I parklassen som avgjordes på banorna i vårt exklusiva greenfee paket har vi på 3:e plats Kicki och Bengt på 17 poäng. På 2:a plats Kerstin och Tommy som inte riktigt rådde på vinnarna. Vinnare och Februari Månads Mästare Par Agneta & Svante på 10 poäng. Grattis Agneta & Svante! Vi kan då tillägga att det verkligen blev sista hålet som avgjorde både bland damerna och herrarna. Under kvällen hade gemensam avslutningsmiddag med prisutdelningar för dagens tävling och där vi också delade ut priserna till Månadens Mästare. Under kvällen vi också fick lyssna till härligt trumpet solo av Svante, Månadens Mästare i parklassen. Vi passade naturligtvis på innan alla skulle gå hem efter en trevlig avslutningskväll med att presentera delar av vårt jubileumspaket för kommande säsong. Vi tackar alla februari gäster för en härlig månad tillsammans, en månad som likt alla andra måndader här på Campoamor gått alldeles för fort. I bildspalten hittar Ni dagens vinnare och februari månads mästare.

Tisdag 25/2. Dan före dan den spännande sista rundan och i morgon skall vi få två nya Mästare. Tisdagen har återigen bjudit på sommar känsla med sol och dryga 20 grader och nästan fullt på banan hela dagen. Nuvarande ledare i Månadens Mästare har också synts ute på banan, troligtvis för att lägga upp spelstrategin inför morgondagens finalrunda. Seedad lottning för morgondagen så att de jagande och den jagade har koll på varandra under rundan, men det kanske blir någon lite längre ner i fältet som vill blanda sig i slutstriden, ett inte alltför ovanligt scenario under sista rundorna på touren. Det enda vi kan lova är att allt kan hända och som vanligt blir sista hålet och sista putten avgörande.

Måndag 24/2. Oj, vad tiden går fort idag är det två månader sedan vi tog emot jultomten i våra hem. Dagarna har blivit märkbart längre och så även här nere på Costa Blanca kusten. Soluppgång 07.40 och solnedgång kl. 18.51. Vi har gratulerat dagens ¨födelsedagsbarn¨ Tore som fyller år idag. Grattis Tore! Dagen har för övrigt varit något kylslagen och temperaturen har precis nått upp till 15 grader mitt på dagen med en gråmulen himmel där även några välbehövliga regnstänk har behagat falla över Campoamor denna måndag. Perfekt dag för shopping och utflykter, men flera har setts svinga ute på banan och vässa formen inför veckans övningar.

BREAKING NEWS! DET HAR JUST NU KOMMIT TILL VÅR KÄNNEDOM ATT BENGT UNDER EFTERMIDDAGEN HAR GJORT HOLE-IN-ONE PÅ HÅL 10. GRATTIS! OCH TILL FÖRSTA HOLE-IN-ONE AV VÅRA GÄSTER.

Söndag 23/2. Ännu en njutningsfull dag denna söndag där det avnjöts frukost i morgonsolen med ett nästan spegelblankt Medelhav i horisonten. Det är svårt att tänka sig när man sitter ute och avnjuter frukosten att vi bara skriver februari månad i våra almanackor. Vi har förstått att det nu är full uppladdning inför den sista rundan i Månadens Mästare dam respektive herr då flera av gästerna har synts ute på banan under dagen. Vi kan också konstatera att tiden rinner fort iväg och februari månad som bjudit oss på en underbar månad börjar närma sig slutet eller som några gäster vi träffade idag uttryckte det -vi kom ju nyss- vi vill inte åka hem redan. Vi har också hunnit med att hämta några gästers kvarglömda effekter efter gårdagens utflykt.

Lördag 22/2. En strålande lördag och dags för den sista deltävlingen i Månadens Mästarpar. Idag var det alltså dags för oss att utmana Las Colinas banan. En tuff inledning redan på första hålet med de 392 meter in i vinden som gjorde att hålet redan på teen kändes som en par 5 istället för en par 4. Efter den utmanande inledningen kan vi så här efteråt konstatera när vi studerar scorekorten att de flesta av paren spelat upp sig och presterat riktigt bra resultat på denna svårspelade och utmanande bana. En fråga som man som amatör alltid ställer sig när man spelar Las Colinas banan; hur kunde James Heath vara 15 under par efter fyra kvalrundor till Europatouren? Vårt svar blir; Imponerande! Men vi måste också imponeras av dagens vinnarpar som presterade ett mycket fint resultat på hela 41 poäng. Grattis säger vi till Kicki och Bengt som blev dagens vinnare. I tävlingen Månadens Mästarpar har vi nu ett vinnande par men detta avslöjar vi inte förrän efter prisutdelningen vid den gemensamma avslutningsmiddagen på onsdag.

Fredag 21/2. Full arbetsdag från tidiga morgonen och arbetslunch med en av våra nya samarbets partners inför vårt spännande program för kommande säsong. Planeringen är i full gång för kommande säsong och redan nu kan vi utlova månads program med många nyheter. För den undrande vill dock nämna att nästa säsong program inte presenteras förrän under april månad då vi också öppnar bokningen. Efter en lång dag och flera framgångsrika förhandligar är vi åter på Campoamor och i morgon är det så dags för spel på Las Colinas. Spänningen stiger och i morgon gäller det. Vem av paren har bäst kontroll på nerverna och spelet.

Torsdag 20/2. Idag är så dags att redovisa topp placeringarna inför de sista rundorna i Månadens Mästare dam, herr och par. På lördag kommer det att avgöras vem som blir Månadens Mästarpar när vi spelar på sista rundan på Europatour kvalbanan Las Colinas. Inför den sista rundan leder Agneta & Svante med 8 plats poäng. Tvåa ligger Kerstin & Tommy med 10 plats poäng och tredje platsen har Ote & Ola med 14 plats poäng. Här finns dock flera par som just nu ligger precis utanför prispallen och som säkert vill blanda sig i kampen om titeln. I den individuella tävlingen Månadens Mästare dam är Ingegerd i topp med 2 plats poäng inför den sista rundan nästa onsdag. Tvåa ligger Agneta med 4 plats poäng och trea just nu Ote med 6 plats poäng. I den individuella tävlingen för herrar har vi Rolf i topp med 3 plats poäng tätt följd av både tvåan Lennart och trean Svein som båda har 5 poäng. Det kommer bli spännande avslutningsrundor och med vårt raffinerande poäng system är inget avgjort förrän den sista putten är slagen. I dagboken redovisar vi februari månads mästare nästa torsdag. Slutligen vill vi naturligtvis också berätta om ytterligare en härlig ¨sommardag¨ här på Campoamor med sol och 23 grader.

Onsdag 19/2. Åter en härlig och solig dag på Costa Blanca kusten. idag spelade vi andra rundan i tävlingen om Månadens Mästare dam respektive herr och alla var taggade till tusen för att slåss om dagens seger och avancera i kampen om att bli februari månads Mästare. Idag hade vår greenkeeper här på Campoamor valt flagg placeringar som gjorde att vi ibland kände oss som tävlingande på Europatouren. Återigen bra resultat och på tjej sidan kom Agneta 3:a med 80 slag. Dagens tvåa blev Solveig med fina 76 slag men dagens suverän och seger för andra gången i rad Ingegerd på strålande 73 slag. På herrsidan fick vi idag se Bengt på 3:e plats med 80 slag och ett slag bättre 79 slag hade dagens 2:a Svein. Dagens segrare Rolf, med 77 slag, var mycket nöjd och glad över sitt fina spel vilket han också framförde under sitt tacktal. Grattis säger vi till dagens pristagare och tack alla för en trevlig dag tillsammans både på banan och under aftergolfen. I morgon redovisar vi den aktuella ställning i Månadens Mästare dam, herr och par.

Tisdag 18/2. En gråmulen dag men med perfekta förhållande för golf och golfträning. Vi kan också rapportera om att det ¨stora lyftet¨ under natten på N 332 fungerat perfekt. Det ¨stora lyftet¨ innebar att man under natten lyfte en ny gångbro på plats över N 332:an nere vid vårdcentralen så att man nu kan parkera bilen på andra sidan vägen och tryggt ta sig över den starkt trafikerade vägen. En del justeringar återstår dock innan den nya gångbron invigs. I morgon fortsätter kampen om att bli individuell Mänads Mästare dam resp. herr genom att vi spelar andra rundan i tävlingen här på Campoamor. Som vi tidigare rapporterat har vi Ingegerd i topp bland damerna och Lennart har tagit täten bland herrarna men dom kommer säkert att utmanas av övriga som vill gärna vill ta över ¨ledartröjan¨.

Måndag 17/2. Dags för 4:e rundan i Månadens Mästarpar denna något kylslagna måndag. Vi spelade på den trevliga Alenda banan som idag hade ovanligt långsamma greener vilket kanske beroende på att det hade regnat under morgontimmarna. Dock klarade vi oss under hela rundan även om solen denna dag lyste med sin frånvaro. Vi fick många fina resultat med Kerstin & Tommy på en tredje plats med 36 poäng dock slagna av dagens tvåor Ingegerd & Lennart som hade 37 poäng. Månadens suveräner Agneta & Svante gjorde det som nästan är omöjligt i golf och tog sin tredje raka seger, ett äkta golf hattrick. Vinnarresultatet denna dag blev 40 poäng. Grattis igen, Agneta & Svante! I morgondagens dagbok redogör vi för den aktuella ställningen inför slutrundan i Månadens Mästarpar.

Söndag 16/2. Ännu en supersöndag. I första hand tänker vi på de svenska guldhjältarna i skidspåren. Ett dubbelt stafett guld och ¨äntligen¨ är det något tystare efter en skidtävling här hemma, (Grete är norska). Det utlovade regnet denna söndag har lyst med sin frånvaro och solen sken värmande härligt under större delen av dagen. Några av gästerna begav sig till den välbesökta ¨citronmarknaden¨ där köerna var långa redan vid bilparkeringen. Enligt de gäster som var där var det mest spanjorer som var besökare och ville söndags fynda. Andra gäster har setts träna inför veckans spel.

Lördag 15/2. Långlördag på Campoamor. Måndag har blivit till lördag eller var det tvärtom, men i vilket fall som helst så spelade vi måndagens inställda runda idag under perfekta förhållande på Hacienda del Alamo. Än en gång sattes dock golfhumöret på prov då även dagens greener utmanade oss och det hördes efter rundan viskningar om både tre och fyrputtar. Dagens resultat lista blev enligt följande; på en tredje plats med samma resultat som dagens fyror men med något lägre spelhcp kom Ingegerd & Lennart som skrev under ett scorekort med fina 36 poäng. Dagens tvåor, Kerstin & Tommy noterade hela 39 poäng ett resultat som dock inte räckte mot dagens suveräner Agneta & Svante som fick otroliga 46 poäng. I morgon presenterar vi den aktuella ställningen i Månadens Mästarpar efter 3 omgångar.

Fredag 14/2. Alla hjärtans dag eller Valentines day. Idag var åter en härlig sommardag och andra rundan i tävlingen om att bli Månadens Mästarpar. Vi spelade på Saurines som utmanade oss alla, inte minst på de svårbemästrade greenerna. Greenerna vill vi påstå hör till områdets absolut bästa. De snabba och ondulerade greenerna gör att en runda utan 3 putt på Saurines är som att vinna på tipset. Jämförelsen refereras till redaktören som vare sig vunnit på tipset eller spelat banan utan 3 putt. De lag som bemästrade banan bäst var Gunilla & Per-Olof som kom på en tredje plats med 34 poäng och med detta resultat knep en 3:e plats. 2:or för dagen med 35 poäng blev Ote & Ola. Dagens vinnare med hela 39 poäng blev Agneta & Svante. Vinnarparets seger kommentar; -idag spelade vi bra- . Alla instämde och var imponerade över deras fina resultat. Grattis! I morgon spelar vi måndagens inställda runda på Hacienda del Alamo.

Torsdag 13/2. Idag har vi fått lite inspiration för att förbättra vårt spel och spara några slag ute banan. Först valde dock många av gästerna ett förmiddags besök på vår lokala marknad för diverse inköp, ta en kopp kaffe på närliggande café inför eftermiddagens golfträff. Vi började med lite puttnings tips där Marianne efter en stund fick uppleva magi när vi utlovade att hon skulle håla sin putt och visst bollen rullade från knappa 3 meter mitt i hålet. Efter puttningen var det dags för chip och pitch övningar med Campoamors populäre PGA pro Joe Dean. Här kunde vi nog konstatera att det finns mycket att träna på även om Bengt briljerade likt Phil Mickelsson och uppvisade stor kunskap inom närspelet. Imorgon är det dags för 2:a rundan i Månadens Mästarpar. Vi får avslutningsvis berätta om vi under eftermiddagen njöt av hela 26 grader och i skrivande stund 18.30 har 20,7 grader.

Onsdag 12/2. Vilken härlig onsdag, sommaren är tillbaka. Solen sken från en klarblå himmel, fåglarna kvittrade, papegojorna skrek av förtjusning och vi golfare njöt både av vårt fina spel och trevliga sällskap under dagens runda då vi spelade Asian scramble. Efter avslutad runda blev det sedvanlig aftergolf på vår härliga uteservering med den alltid så beundrands värda utsikten ner mot det azurblå Medelhavet. Kl. 19 var det åter dags för samling, nu på en närliggande asiatisk restaurang för en trevlig kvällsgemenskap med bordsmingel och prisutdelningar för dagens tävling. På fjärde plats kom Gunilla, Solveig, Svante & Lennart med 63,9 slag, lyckliga treor blev Ote, Ingegerd, Tommy & Bengt med 62,2 slag. Tvåor blev Agneta, Lilli, Svein & Berndt med 61,7 slag. Vinnare blev Kerstin, Per-Olof, Ulf & X med 58,2 mycket tack vare Kerstins och Per-Olofs fantastiska puttning. Lyckliga och nöjda med dagen gick vi efter några timmars samkväm hem mätta och tackade varandra för en härlig dag både på och utanför banan.

Tisdag 11/2. Datumet skiljer sig endast med ett litet snedstreck från den välkända nödnumret gångbart i hela världen. 112 har säkert varit flitigt använt även den gångna natten här i Spanien då ovädret höll ett fast grepp om den iberiska halvön även denna tisdag med kraftiga snöfall i lite höglänt terräng och mycket hårda vindar. Under dagen har det dock mojnat och nu utlovas sol, blygsamma vindar och sommarlika temperaturer. Idag välkomnade vi också 2 par som efter tidig morgon flight från ett regnigt Stockholm åter kände sig som hemma här på Campoamor. Idag har vår samarbets partner öppnat bokningen för höstens kanske mest prisvärda och spännande partävling för seniorer 55+ i Spanien. Klicka gärna HÄR och läs mer om tävlingen som har ett totalt prisbord på över 50.000:-. Here We Go Golf är en researrangör som erbjuder trevliga skräddarsydda golfresor för alla, allt från weekendresor till longstay vistelser. Vid årsskiftet var det nya kontoret färdigt för inflyttning. Here We Go det kompletta reseföretaget som kan erbjuda alla typer av researrangemang. Imorgon spelar vi årets första scramble och det blir en Asian Scramble.

Måndag 10/2. Oväder över den iberiska halvön. Som vi skrev i gårdagens dagbok var det oväder på gång in från Atlanten och visst blev det oväder. Enligt nyhetsrapporteringen idag har det varit vindar på över 40 m/s, snöoväder strax norr om Malaga och i Madrid med flera områden, nedfallna stenblock och jordskred som drabbat flera vägar, reklamskyltar som förvridits till nyskapade konstverk istället för avsedda ändamål, vågor till havs som dragit upp enorma vattenmassor på land med översvämningar som följd. Idag skulle vi spela andra rundan i Månadens Mästarpar på Hacienda del Alamo men till följd av att det även idag var mycket kraftiga vindar valde vi att ställa in och spela en annan dag. Vi golfvärdar gjorde dock ett besök på Hacienda banan vid lunch tid och på vägen hem möttes vi av ett stort antal fyrbenta vänner. Det hjälpte dock inte att som på golfbanan skrika ¨fåår¨ då vännerna verkade helt oförstående. Var det vi eller dom som tog fel i rondellen. Upplev med oss i bildspalten.

Söndag 9/2. Vi börjar dagboken denna söndag med att gratulera Svante som idag firar sin högtidsdag här på Real Club de Golf Campoamor. Alla gäster tillsammans med oss passade på att under gårdagens barbeque framföra våra gratulationer, Grattis Svante. Söndagen har varit en vilodag för några, andra var ute och spelade 18 hål tidigt på söndagsmorgon medan andra tog det lite lugnt och valde tee-off strax innan lunch. Vi själva har varit på Zenia Boulevarden under tidiga kvällen för att ta söndags pulsen på köpcentrat. Här var det full fart med öppna butiker, välfyllda restauranger och cafeer. I natt utlovas det oväder med lite regn men framförallt mycket hårda vindar i byarna upp till mellan 22-28 m/s. Vi håller i hatten!

Lördag 8/2. Idag var det fest med gemensam barbeque där vi golfvärdar välkomnade alla till vår lägenhet. Kl. 14 var grillarna tända, vinet uppkorkat alla gästerna kom och var på härligt festhumör. Efter lite gemensamt mingel med ett glas sangria tog kockarna så plats vid grillarna. Härliga dofter spreds över landskapet. Efter middagen med många skratt över både det ena och andra var det så dags att förrätta prisutdelning för onsdagens individuella tävling och så här gick det; på tredje plats bland tjejerna kom Ote med 76 slag. Andra platsen knep Agneta med 75 slag men onsdagens suverän var Ingegerd med finfina 72 slag. På herrsidan kom Svein på 3:e plats, 2:a platsen tog Rolf med 78 slag men alla fick denna onsdag se sig besegrade av Lennart som var mycket nöjd med sitt fina resultat på 73 slag. Det kan också nämnas att Ingegerd och Lennart är gifta och familjen fick således en dubbelseger. Grattis säger vi till den gångna veckans pristagare. Se dagens bildspalt med glada pristagare. Härligt!

Fredag 7/2. En strålande dag för utflykt. Utflykt till den fina El Valle banan där vi spelade februari månads första omgång i Månadens Mästarpar. Banan var som vanligt i väldigt i bra skick vilket vi också kunde se på dagens resultat trots att det tidvis blåste en något kylslagen nordanvind som gjorde inspelen och puttning lite tuffare. Det var väldigt jämt i dagens resultat lista där vi på tredje plats har Ote & Ola på 37 poäng. På andra plats kom Kicki och Bengt på 38 poäng men fick sig slagna med 1 poäng av dagens vinnarpar Kerstin och Tommy som hade hela 39 poäng. Grattis! och tack alla för en trevlig utflyktsdag. I och med dagens vinst tar Kerstin och Tommy också ledningen i tävlingen om att bli Månadens Mästarpar och får känna sig jagade av de andra paren som vill utmana och överta ledningen.

Torsdag 6/2. Torsdags marknad med underbar havsutsikt denna underbara ¨sommardag¨ där havsbandet under förmiddagen hastigt fick besök av en tjock dimma som rullande in från havet. Dimman höll sig längs kustlinjen och under eftermiddagens spelstrategi träff njöt vi av den klarblå himlen och den värmande solen under vår genomgång ute på banan. Dagens spelstrategi skall försöka ge oss alla en inblick i hur vi skall kunna bemästra spelet för en bättre eller lägre score. Hur vi kommer att lyckas får vi se under månaden. I början på nästa vecka kommer vi att presentera en trevlig nyhet för alla seniorgolfare som vill njuta av trevligt sällskap och spännande tävlingar här på Costa Blanca kusten hösten 2014.

Onsdag 5/2. Så var vi igång med vårens och februari månads första omgång i tävlingen om Månadens Mästare dam och herr. Denna onsdag bjöd på härligt golfväder där solen blandade sig med molnen. Vinden idag pendlade mellan att vara näst intill obefintlig ena stunden för att sedan nästa minut snurra runt så samma hål spelades i både med och motvind. Sedvanligt avslöjar vi inga resultat förrän efter prisutdelningen för dagens tävling men vi kan så här långt berätta att många fina resultat presterades. För den nyfikne som vill veta hur det gick idag, så kan vi meddela att detta blir offentligt efter prisutdelning vid vår gemensamma barbeque på lördag. På lördag kväll presenteras dagens vinnare och pristagare här i dagboken.

Tisdag 4/2. Tyvärr det höll inte hela vägen för våra norska fotbollsvänner Molde FK som trots vinsten i gårdagens match inte gick till finalspelet i Copa del Sol. Det blev 2-0 mot Benfica Luanda från Angola men för finalspelet krävdes 4-0. Vid en snabb intervju innan avresan tillbaka till Norge med en av Molde FK´s ledare uttrycktes att man varit mycket nöjd med den service man fått under sin vistelse här på Campoamor. Vi själva har denna härliga och soliga dag hunnit med en stund på driving rangen där vi också träffade andra gäster som ville slipa på formen inför morgondagens första tävling i Månadens Mästare. Under eftermiddagen var det dags att ta emot och välkomna nya gäster som direkt njöt av solen och värmen här.

Måndag 3/2. Officiell välkomst dag. Idag har vi haft vår välkomst träff för februari gästerna med presentation, genomgång och frågestund av månadens aktiviteter. Vi vill också uppmärksamma våra gäster Lilli-Turid & Svein som hoppade över gårdagens inspelsrunda och istället spelade årets första norska Sörlandsmästerskap på Villamartin för sin hemmaklubb Mandals Golf Klubb. Vi gratulerar Svein som vann vilket också uppmärksammats på klubbens hemsida. Dagens bild kommer från en solnedgång med blomprakt i förgrunden.

Söndag 2/2. Dags för inspelsrunda och uppladdning för kommande tävlingar. Nu börjar snart tävlingarna som är lika mycket på skoj som på största allvar för visst vi alla lyckas och få fina resultat. Dagens inspelsrunda var en bra test inte minst då vinden de första hålen satte svingen på prov. Alltmedan rundan fortlöpte la sig vinden och de sista nio hålen blev mycket behagliga denna söndags eftermiddag. Solen värmde den emellanåt så iskalla scoren, men så skall det väl vara i ett genrep? På onsdag är det dags för den första rundan i tävlingen om Månadens Mästare. Dagens bild från 13:e green på Ote & Ola som vi själva hade äran att spela med idag.

Lördag 1/2. Välkommen februari månad, för det är den 1:e och inte en 1/2 lördag. Denna golf fria dag har det blivit marknadsbesök både av oss och av flera av gästerna som passat på att ¨fynda¨, kanske mest fynd bland frukt och grönt. Vi själva kunde inte låta bli att inhandla, i alla fall för oss, årets första jordgubbar, 1 kg för fyndpriset 2,75 Euro. Gym besök under eftermiddagen och uppladdning för morgondagens inspelsrunda. Dagen har bjudit på sol blandat med en del moln med en behaglig temperatur på som legat på behagliga 18 grader. Våra nyanlända gäster njuter idag efter en lång resa där förseningar pga snökaos i Sverige ledde till en väldigt tidig morgonankomst istället för en sen kvällsankomst. Vi kan bara instämma i att det är väldigt behagligt här på Costa Blanca kusten.

Fredag 31/1. Så har det blivit nytt år och det firades med igår med ett stort antal fyrverkeripjäser. Vi fick på nära håll uppleva när det nya kinesiska året firades in och man lämnade då ormens år och välkomnade hästens år. Den sista dagen i januari har bjudit på en hel del sol och endast en svag vind, med andra perfekt golfväder. Vi vill också passa på att gratulera HereWeGo Golf som idag hade sin officiella invigning av sitt nya kontor. Tillsammans med HereWeGo Golf kommer vi inom kort också att presentera en ny spännande tävling här i Spanien för veckogäster. Idag vill också uppmärksamma att det är blomstertider i området, vi tänker då på mandelträden som nu börjar komma i blom. En golf ledig dag bör man göra en utflykt till mandelträds dalen och uppleva denna enorma blomprakt och kanske också då passa på att besöka de varma källorna.

Onsdag 29/1. Vad hände egentligen denna onsdag? Sant eller falskt? Idag har vi spelat en trevlig runda där vi herrar än en gång blev utmanade av tjejerna. Idag bestämde vi herrar oss för att det inte skulle bli förlust men... just nu klarar vi inte av att slå tjejerna som nu vunnit tre gånger i rad och därmed också klart blivit januari mästare. Vi säger stort grattis till tjejerna! Dagens bästa individuella resultat presterades av Lennart som fick ihop hela 37 poäng och det kunde blivit många fler poäng om det inte hade varit för en lite olycklig avslutning på de sista hålen. Vi spelade hela rundan i vindstilla och kortärmat men vad hände sedan en dryg timme efter avslutad runda? Åska och hagel, där halvcentimeter stora hagel förvandlade sommar landskapet till en vintersport ort. Vi kan dock lugna alla med att det nu åter är grönt och fint och svenska sommar temperaturer utlovas åter. Dagens bild får heta; Så vitt vi vet!

Söndag 26/1. CSKA Moskva har lämnat och är förhoppningsvis fulltränade inför kommande fotbolls matcher och istället har det rumänska laget FC Astra anlänt för en dryg veckas hårdträning. Några av gästerna har varit på ¨eagle¨ jakt dock inte på golfbanan utan besökt Las Colinas Falconry där örnar och falkar gjorde imponerande avtryck under fågel safarin. Helgen har i övrigt präglats av ett fantastisk väder med svenska högsommar temperaturer trots att vi bara befinner oss i januari månad. Vi själva avnjöt söndagens frukost på altanen till den alltid underbara Medelhavsutsikten. Just nu så här på söndagskvällen ca en timme innan solnedgången ligger temperaturen på härliga 21 grader.

Fredag 24/1. Costa Blanca kusten eller kanske skall vi uttrycka Valencia kommun investerar och fortsätter nu utbyggnaden av N 332 så att det kommer bli dubbelfiliga körbanor på hela sträckan från Alicante till Pilar de la Horadada vilket inte minst ger trafiklättnader förbi Torrevieja. Vi själva har idag påbörjat förberedelserna för kommande säsong, där vi under våren när bokningen öppnar för säsongen 2014/15 kommer att presentera många trevliga jubileums erbjudande. Nästa säsong blir det nämligen ett litet jubileumsår då vi firar 5 års-jubileum för vår longstay verksamhet här på Real Club de Golf Campoamor. I dagens bildspalt finns en av jubileumsbanorna med. Vi avslöjar dock inte idag vilken bana det är men en bild från en av greenerna som skall övervinnas vill vi gärna visa upp.

Onsdag 22/1. Vi tackar för mailen angående vår dagbok där våra dagliga inlägg tydligen har saknats av många. Både nya och gamla gäster har hört av sig och vill dagligen följa vad som händer här hos oss på Real Club de Golf Campomaor. Vi vill passa på att hälsa alla gäster välkomna som vi förstår omgående vill lämna den Skandinaviska kylan. Som en liten aptitretare till våra kommande gäster kan vi berätta att dagens golfrunda här på Costa Blanca kusten spelades i kort ärmat och där vindarna var nästan obefintliga. I dagens tävling fick herrarna än en gång storstryk av våra form starka tjejer. Grattis! Dagens bild blir från 18:e green där Lennart bestämt sätter putten.

Tisdag 21/1. Först och främst vill vi hälsa alla gäster, vänner och dagboksläsare en god fortsättning på det nya året 2014. Nu är vi åter på plats sedan en dryg vecka och kan med glädje konstatera att solen finns, den finns här på Costa Blanca kusten även om det faktiskt regnade det mesta av den gångna söndagen. På Campoamor har vi just nu sedvanligt besök av fotbollsklubben CSKA Moskva som ¨värmer upp¨ inför säsongen. Fler väl meriterade fotbollsklubbar kommer inom kort. Just nu pågår det också här på Campoamor nyplantering av apelsin och mandarin träd på stora områden. I La Fuente har rivningen fortsatt under julen av de icke färdigställda ¨radhus skeletten¨ och snart är det inflyttningsdags för byggnaden mittemot La Piazzan. Vi själva har hunnit med några rundor tillsammans med årets första gäster och än en gång har vi blivit överlistade av spelet där framförallt de snabba greenerna behöver övervinnas för en bra score. Under resten av januari månad kommer sporadiska inlägg i dagboken men efter den förste februari kommer dagliga inlägg. Vi vill avsluta årets första dagboksinlägg med en aptitretare dels bildmässigt men också genom att berätta om att vi under veckoslutet kommer att spela golf under en blå himmel och i härliga utlovade 20 grader.

Söndag 1/12. Julmånaden har gjort sitt intåg i våra almanackor. Idag skriver vi första advent och fr.o.m idag startar vi också vår julkalender med en ny bild varje dag fram till julafton från hösten här på Campoamor. Vår text spalt gör nu jul och nyårs uppehåll, men återkommer under januari 2014.

Lördag 30/11. Sista dagen i november och för många av gästerna var det idag dags för utcheckning och hemresa. Här på Campoamor julpyntas det inför 1:a advent i morgon. Vi själva har under eftermiddagen hunnit med årets sista golfrunda, då vi också snart återvänder norrut för julfirande med barn och barnbarn. I morgon startar vi också vår egen adventskalender med en ny bild varje dag från höstens händelser.

Fredag 29/11. Åter klarblå himmel och sol över Campoamor. Igår gemensam middag med prisutdelningar. Här följer resultaten i onsdagens individuella tävling samt vilka som blev Månadens Mästare. Onsdagen 27 november spelades den sista deltävlingen i Månadens Mästare dam resp herr här på Campoamor. På tredje plats bland damerna kom Christina på 77 slag ett slag bättre gav en andra plats till Anna-Lena. Stort grattis säger vi till Solveig som blev onsdagens vinnare på 75 slag. I herrklassen tog Kjell tredjeplatsen med 78 slag. Jan-Erik knep andra platsen på 77 slag. Vinnare och stort grattis till Bengt M som segrade på fina 75 slag. Med vårt raffinerande poängsystem i kampen om vem som skulle bli Månadens Mästare skulle det visa sig att än en gång kom sista omgången bli helt avgörande ända fram till sista putten hade slagits i hål. I parklassen fick vi två par som hamnade på exakt samma resultat efter de fem omgångarna. Vi redovisar här de sex bästa paren i Månadens Mästarpar. På sjätte plats med 30 poäng, Ylva & Gunnar samma poäng som femmorna Solbritt & Gerard. På fjärde plats placerade sig Anna-Lena & Kjell med 23 poäng. Treor blev Birgitta & Ola med 16 poäng. Chris & Bernt blev tvåor med samma poäng som ettorna Birgitta & Sune, där båda paren hamnade på 13 poäng. Stort Grattis till Birgitta & Sune som alltså blev Månadens Mästarpar November 2013 som tog segern på något lägre hcp. I damklassen blev sista omgången också en tajt kamp om segern. Sjätteplatsen togs av Gunnel på 19 poäng, på femte plats hittar vi Christina med 18 poäng. 13 poäng gav en fjärde plats till Birgitta D. På tredje plats kom Birgitta L på 10 poäng, tvåa Solveig med 9 poäng. Segrade gjorde Anna-Lena efter jämnt och stabilt spel som gav 8 poäng och därmed också räckte för att bli Månadens Mästare Dam November 2013. Stort Grattis Anna-Lena! I herrklassen hade Kjell skaffat sig ett försprång efter två omgångar och frågan var nu om nerverna var på plats för att hålla undan för alla jagande om titeln. Sjätteplatsen tog Bernt S med 21 poäng. På femteplats kom Ola med 20 poäng samma poäng som Lars B på fjärde plats och Sune på tredje platsen, här avgjorde hcp. Jan-Erik tog andra platsen med 15 poäng men visst höll nerverna för Kjell och i bästa ¨Stenson¨ stil tog han hem titeln Månadens Mästare Herr på 6 poäng. Stort Grattis till Kjell! Efter prisutdelningar och alla segertal tackade vi golfvärdar för en härlig månad med alla trevliga november gäster.

Torsdag 28/11. Kraftiga regnskurar med inslag av åska denna torsdag. Vatten är ju som vi skrivet om innan, hårdvaluta för många här i området. Vi kunde också idag läsa i tidningen om vatten priserna. Murcia regionen toppar med ett pris på hela 2,29 Euro/kubik. Lägsta priset i landet hittar man i Rioja distriktet där man endast betalar 0,90 Euro/kubik. Valencia och Murcia regionerna är också de två distrikt som förbrukar mest per innevånare med ca 10 kubikmeter över landsgenomsnittet som ligger på 142 kubik. Vi kan med ovanstående siffror förstå att det är många golfanläggningar i regionen som är i stort behov av ¨naturlig bevattning¨ samtidigt som området har flest soltimmar här i Spanien. I kväll är det dags för prisutdelningar vid vår gemensamma avslutningsmiddag. Vinnarna och resultaten redovisas under morgondagen.

Onsdag 27/11. Efter en natt med riklig men välbehövlig nederbörd, (äntligen, uttryckte många spanjorer som inte sett ett rejält regn sedan i våras), var det dags för final rundan. Skulle gårdagens träning och uppladdning ge önskat resultat? skulle ledarna i månadens mästare dam resp herr hålla undan i jakten om titeln? vem skulle bli dagens individuella vinnare dam resp herr? Nu på onsdag kvällen vet vi svaren, men det avslöjar vi inte här i dagboken förrän efter morgondagens prisutdelningar. Det händer i Campoamor området! De senaste åren byggstopp är ett minne blott här i området. Nu är det istället full fart med upprensning och fortsatt byggnation på de byggskelett vi bl.a sett vid La Fuente. Här blir det fler lägenheter, nya butiker, nya och utökat utbud av restauranger mm mm.

Tisdag 26/11. Uppladdning, träning, mer träning och ännu mer uppladdning inför morgondagens avslutande tävling i kampen om Månadens Mästare dam/herr. Så sammanfattar vi gästernas tisdag. Vi kan garantera att det precis som i tävlingen om att bli Månadens Par kommer bli kamp ända tills den sista putten har slagits och bollen hamnat där längst ner i koppen på 18:e hålet. Frågan är nu bara vilka spelare som har bäst dagsform och bäst tävlingsnerver för att ta hem titlarna. Projektet Campoamor börjar snart att bli färdigt samtidigt som nya påbörjas. Det projekt som snart är färdigt är den nya arenan för sandsporter som ligger i direkt anslutning till fotbollsplanerna. Ny fin väg runt arenorna kommer också snart att invigas. Det nya projektet som påbörjats, är den nya entrén till Real Club de Golf Campoamor. Hur, var och när blir en uppdaterad följetång i vår välbesökta dagbok.

Måndag 25/11. Årets sista golfrunda? För några av våra gäster som under morgondagen återvänder till Sverige blev dagens golfrunda här på Campoamor en härlig upplevelse denna novemberdag med spel i sol och ca 18 grader. Vi själva har spelat en runda på Las Colinas tillsammans med Solveig & Jan-Erik som också ville uppleva en runda på Europatour kvalbanan innan hemresan. I morgon kommer vi att följa upp Campoamor projektet som fortsätter som planerat.

Söndag 24/11. Nedräkningen fortsätter och idag har vi bara 30 dagar kvar till julafton. Visst känns julen lite mer avlägsen än så, speciellt idag då de senaste dagarnas förhatliga nordliga vindar försvunnit och solen åter gett oss en njutningsfull dag. Vid vårt besök nere på Campoamor stranden syntes några av gästerna njuta av en eftermiddags fika med den behagliga utsikten över det azur blå Medelhavet. Några har besökt Torrevieja och strövat längs den alltid välbesökta strandpromenaden, där man kunde konstatera att spanjorerna klär sig efter almanackan och vi nordbor efter temperaturen, dvs när vi bär shorts och kortärmat, klär sig den inhemska befolkningen i päls.

Lördag 23/11. Sol, men kraftiga nordliga vindar gjorde den avgörande rundan på Alenda idag extra spektakulär. Idag skulle det alltså avgöras vilket par som blir Månadens Mästarpar. Vi kommer dock inte att avslöja resultatet här i dagboken förrän efter prisutdelningen, som vi har vid vår gemensamma avslutnings middag på torsdag. Vi kan dock avslöja att blev spänning från första till allra sista hålet. Vem som vann dagens tävling kan vi dock avslöja och det blev ett hattrick för Chris och Bernt som än en gång segrade och det med fina 37 poäng. Nu återstår ytterligare en tävling under november. Tävlingen spelas på onsdag och det kämpas då om vem som skall bli november månads individuella mästare dam/herr. Fortfarande kan allt hända under sista rundan.

Fredag 22/11. Åter en härlig dag med sol. Denna för många golf lediga dag har det blivit strandbesök, till och med några gäster som tagit ett dopp i det ca 18 grader varma Medelhavet, en del har gett sig ut på utflykt och vi själva har varit på shoppingtur på Boulevarden. Önskelistorna har börjat droppa in från barn och barnbarn och visst blev det många fina saker som tomten skall få överlämna om en dryg månad. I dag har vi också börjat få in anmälningar till vår attraktiva 2 dagars utflykt i april, för vem vill missa denna? I kväll blir det säkert uppladdning inför morgondagens avgörande runda på Alenda i tävlingen om Månadens Mästarpar, kanske med en god middag och ett glas rött eller vitt.

Torsdag 21/11. Vilken härlig dag, sol, 21 grader och inga nordliga vindar. Idag har några njutet av en god lunch nere vid stranden, andra har varit på besök i vindistriktet Jumilla. Vi själva tillbringat det mesta av dagen på ¨kontoret¨. Under helgen och kommande vecka kommer vi att få se vem som blir vinnare i Månadens Mästare, individuellt och par. Just nu med en omgång kvar har vi ibland herrarna Kjell i ledning med hela 8 poäng före tvåan Sune som i sin tur är 2 poäng före treorna Håkan och Jan-Erik. ibland våra tjejer är det lite tajtare och här kommer sista putten säkert att avgöra. Birgitta leder 2 poäng före Anna-Lena som är 1 poäng före Gunnel som i sin tur är 1 poäng före Solveig och ytterligare 1 poäng för Birgitta. På onsdag vet vi om några av ovannämnda blir vinnare eller det finns någon annan som slår till i sista omgången. På lördag avgörs par klassen och även här blir det spänning ända in i ¨kaklet¨. Leder gör Birgitta & Sune och går ut i ledarboll tillsammans med tvåorna Chris & Bernt. Kommer dom att hålla undan för fältet bakom där nuvarande treorna Birgitta & Ola samt övriga kommer att ge allt för att jaga ikapp. Dagens bild kommer från söndagen, samma dag Stenson blev ¨super Stenson¨

Onsdag 20/11. Utflykt till golfbanan Saurines. Flera av gästerna anlände samtidigt som vi själva och så även Kjell. Vi samlade ihop oss till skön sång redan på parkerings platsen för Kjell som fyllde år idag. Idag var det dags för 4:e omgången i tävlingen Månadens Mästarpar på Saurines. Saurines har en spännande layout och dessutom fick alla uppleva hur de ondulerade och snabba greenerna emellanåt gjorde oss väldigt fundersamma över vårt spel. Vädret fortsatt sollgt, dock en lite kylig nordanvind som gjorde att vi lämnade shortsen hemma idag. På 3:e plats idag med 35 poäng Birgitta & Ola, tvåorna Birgitta & Sune hade 36 poäng. Dagens vinnarpar för andra gången under turneringen, idag med 37 poäng, Chris & Bernt. Grattis!

Tisdag 19/11. Ödes dagen är här och frågan under hela har varit kommer vi att titta på ett svenskt fotbolls landslag i Brasilien eller inte. Sent i kväll fick vi svaret och tyvärr blev Ronaldo de svenska vikingarna övermäktig och vi återvände hem från puben med lite nerslagna av förlusten som ett tag såg ut att bli ytterligare en Zlatan succé. Tisdagen tidigare har ägnats åt att försöka återfå vattnet i Campoamor området då en stor vatten läcka i Villa Martin har påverkat hela vårt område. Det kan tydligen även hända att vattenledningar går av även här nere i Spanien. Vi vill till slut inflika att Stensons bragd guld kommer allt närmare då nu fotbolls landslaget inte lyckades att ta sig hela vägen.

Måndag 18/11. Idag var det dags för gästerna att utmana Europatour kvalbanan Las Colinas. Och vilken utmaning vi fick uppleva, då vindarna mötte oss redan på första hålet med en rejäl motvind vilket gjorde den vanligtvis tuffa inledningen ännu tuffare. Vi kan nämna att det var precis den här vinden som kvalspelarna för ett par veckor sedan fick uppleva sista kvaldagen. Då precis som idag fick vi en vinnare eller rättare sagt ett vinnande par. På 3:e plats idag, Anna-Lena & Kjell på 34 poäng. 2:a platsen tog Iris & Ingvar på 35 poäng. Vid prisutdelningen tackade vi Iris & Ingvar för den här gången då man under morgondagen återvänder norrut. Vinnande par med strålande 36 poäng blev idag Birgitta & Sune. Vi vill till alla deltagande par oavsett dagens resultat uttrycka; väl och bra kämpat i mycket tuffa förhållande på en svårspelad bana.

Söndag 17/11. Låt oss börja med Dubai och dagens superman Henrik Stenson, vilken uppvisning! Whaoo! Alla andra duktiga idrottskvinnor och män får ursäkta men som vi ser det är bragd guldet nu också klart, för vem kan utmana om titeln. På Campoamor hade vi idag den andra individuella tävlingen där vi spelade i sol och en avtagande vind. Under rundan kunde vi se att de mörka molnen återigen höll sig på bekvämt avstånd från Campoamor och låg likt en hästsko runt oss. Låt oss få presentera pristagarna; 3:a bland tjejerna blev Birgitta L på 77 slag ett slag efter 2:an Anna-Lena. Segrade idag gjorde Gunnel på fina 73 slag. Grattis! I herr klassen blev Gerard 3:a med 74 slag. Tvåan och ettan presterade så bra resultat att det blir nytt lägre hcp i kommande tävlingar. 2:a Bernt R med 70 slag och vinnare denna härliga söndag Kjell på fantastiska 68 slag. Grattis!

Lördag 16/11. Nu vet vi att Hamréngänget med Zlatan i spetsen inte behöver göra mer än två mål på hemma plan på tisdag kväll. Visst fixar man det! Dagen här på Campoamor lite lugnare än gårdagen inte minst vad avser vinden. Gårdagens vinnare Chris & Bernt har i och med gårdagens seger på El Valle övertaget ledningen i kampen om att bli Månadens Mästarpar. På måndag går nästa deltävling men redan i morgon är det dags för den andra deltävlingen i Månadens Mästare dam respektive herr. Kommer Birgitta L och Lars B, nuvarande ledare, att dryga ut ledningen eller .....? I morgon håller vi också tummarna för ännu en seger för Stenson, (just nu efter 54 hål i fortsatt ensam ledning i Dubai) vilket innebär att han blir historisk som totalvinnare på båda sidor om Atlanten.

Fredag 15/11. Idag var det utflykt till El Valle, en något kylslagen dag då de de nordliga vindarna gjorde att solen inte värmde oss som vi är vana vid och gjorde banan ännu mer svårspelad. Vi spelade den andra rundan i Månadens Mästarpar och återigen fick vi se många fina resultat. På tredje plats med 36 poäng, Solbritt & Gerard, samma poäng som tvåorna Anna-Lena & Kjell (lägre shcp). Vinnare idag och ett stort GRATTIS till Chris & Bernt på 38 poäng. Efter avslutad runda var det snabbt hem och sedan till puben the Stray Sod där vi hade reserverat ¨vår¨ egen avdelning för fotbollsmatchen Portugal-Sverige. Innan fotbollsmatchen började fick vi se några av Stensons fina slag och puttar i Dubai vilka efter 2:a rundan fört upp honom i ensam ledning. Även Jonas Blixt och Peter Hanson ligger på framskjutna placeringar. I pausen mellan första andra halvlek hann vi också att med gratulera vinnarna i dagens tävling Chris & Bernt.

Tosdag 14/11. I natt och i morse/förmiddags hände det. Regnet har varit på ett välbehövligt besök, åtminstone för många här Costa Blanca kusten som inte sett vatten uppifrån på väldigt länge. Strax innan lunch började återigen solen visa sig och under eftermiddagens putt och chip träningstips med klubbens pro Joe Dean fick vi åter uppleva sol och behagliga 24 grader. Vi hade också utlovat lite ¨puttnings trolleri¨ som vi lät Lars L utföra. Något förvånade fick vi alla uppleva att det faktiskt fungerar. Frågan är nu, kommer Lars L att tillämpa detta under morgondagens runda? Dagens bild från chip/pitch övningarna.

Onsdag 13/11. Idag var det dags för lag tävling och den spelades som en Asian Scramble. Vi måste få framhålla att idag var det en riktig ¨skitdag¨ här på Campoamor, åtminstone när det gäller vädret. Solen var emellanåt borta och det kom faktiskt 4-6 regndroppar under dagens tävlingsrunda. Kvällen har inte varit mycket bättre då det säkert har regnat eller skall vi säga ¨duggat¨ i minst 8-10 minuter. I kväll har vi också varit på gemensamt restaurang besök där vi också förättade prisutdelningen för dagens tävling. Det presterades fantastiskt fina resultat där lag ¨Crispy ducks¨kom på 3:e plats med fina 64,6 slag. På andra plats kom ¨grandmother chickens¨med nästan oslagbara 60,2. Segrade gjorde dock idag ¨the Baozai´s¨ på 57,5 slag. I bildspalten presenterar vi bilder på pristagarna där vi också har valt att lägga ut en bild som harmonerar med låten.......

Tisdag 12/11. Välkomna till Real Club de Fotboll Campoamor säger vi tillsammans med all personal här på Campoamor till Marcel Koller, förbundstränare för Österrikes fotbollslandslag, där de bl.a välkända spelarna Herzog och Prohaska utgör delar av truppen, som just nu är här på träningsläger. Vi har lovat att uppträda ödmjukt och inte nämna Zlatan i något sammanhang. Spelarna kunde inte fått en bättre start på sitt träningsläger då solen skiner och det är en perfekt temperatur för fotbolls träning kring 22/23 grader. Under eftermiddagen har flera av våra longstay gäster spel tränat inför morgondagens lagtävling.

Måndag 11/11. Dags för utflykt och första deltävlingen i Månadens Mästarpar. Utflykten gick söderut och till den fina anläggningen Hacienda del Alamo där vi välkomnades med sol och lite tuffa vindar, men frågan var om dagens datum skulle innebära att vi i tävlingen fick fyra ettor eller? Efter avslutad runda kan vi konstatera att det inte blev riktigt så, även om det var nära. Vindarna spelade oss alla emellanåt små spratt, då vinden var ofin nog att vända så att vissa fick spela fler hål i motvind än vad andra fick göra. Det är roligt och härligt med golf! Det blev rutinerade Campoamor paret Birgitta & Sune som segrade med hela 42 p, ett poäng före Birgitta & Ola 41 poäng, också trogna Campoamor gäster (vi kan avslöja att sista putten avgjorde). Trea idag blev Chris & Bernt 39 poäng, tätt följda av Solbritt & Gerard på 37 p, vilket visade sig vara ett populärt resultat idag, då hela 3 par hade 37 p. Efter avslutad prisutdelning och after golf var det dags att möta solnedgången på väg hem till Campoamor.

Söndag 10/11. Arbetsdag för golfvärdarna från tidiga morgon till sena kvällen. Dagens väder här på Campoamor, som efterfrågas av många kommande gäster och vänner till alla som just nu är på longstay hos oss, var lite blandat dvs sol, moln och friska vindar, vilket för många av gästerna som tränade inför morgon dagens utflykt blev nyttig träning eller? Under kvällen mötte vi några av gästerna som bestämt sig för att köra uppladdning och taktik snack på en närliggande restaurang.

Lördag 9/11. Det blev ingen katastrof (med tanke på dagens datum 911), utan en helt fantastisk, underbar och trevlig eftermiddag då det idag var dags för gemensam barbeque med Medelhavsutsikt. De medhavda grilldelikatesserna tillagades och spred kulinariska dofter över hela området. Det utbringades också en stor och varm men inte minst välförtjänt skål till alla grillmästarna som arbetat ¨hårt¨ i den väldoftande grill osen. Efter avslutad måltid var det dags för genomgång av kommande veckas program och prisutdelning för onsdagens individuella tävling samt gratulation av dagens födelsedags barn. Grattis Bernt! Vi kan nu avslöja att det blev följande pristagare; Vinnare tjejer; Birgitta L 73 slag, 2:a Lisbeth B 73 slag, 3:a Solveig A 74 slag och 4:a Anna-Lena 75 slag. Bland herrarna fick vi följande pristagare; Vinnare Erik 71 slag (Erik tog sin tredje raka, inte bara vinst utan även 71 slag) 2:a Lars B 72 slag, 3:a Kjell J 75 slag och 4:a Ingvar 75 slag. Vi tackar alla våra trevliga gäster för en härlig och stämningsfull eftermiddag under den blå himlen som gjorde oss ytterligare lite mer solbrända i 24 graders värme. Idag blir det vinnare och barbeque bilder.

Fredag 8/11. Idag har vi sett många av gästerna slipa på formen inför kommande veckan som har ett intensivt program med 2 rundor golf på Campoamor och 2 rundor på närliggande banor. Vi själva har varit och besökt Q-scrambles Europa final. Finalen spelas över 2 dagar och spelades idag på El Valle. I morgon fortsätter tävlingen på Condado Alhama/Nicklaus Signature course. Tävlings deltagarna kämpar om ett första pris till världsfinalen i Sydafrika. Det kommer för 2 av lagen bli en nervös upplösning, då 1:an och 2:an efter morgondagens runda, skall göra upp i en shout-out om vilket lag som blir de lyckliga vinnarna i 2013 års Q-scramble.

Torsdag 7/11. Ännu en strålande högsommar dag dock lite svalare än igår då vi ¨endast¨ haft behagliga 27 grader. Dagens badrapport kommer från flera av gästerna som tagit många simtag i det 23 gradiga Medelhavet. Härligt skönt är det på Costa Blanca kusten och ca 5-8 grader varmare än på många andra ställe av den iberiska halvön. I eftermiddags träffades vi för 3 S genomgång. Efter en kort genomgång i klubbhuset gick vi ut och studerade 2 hål på banan enligt 3 S. Vi kommer naturligtvis att redovisa resultatet av 3 S här i dagboken i slutet av månaden. På måndag kommer vi att få fint besök här på Campoamor. På tisdag får Ni veta vem det är som kommer på besök men vi kan väl avslöja att de som kommer inte får ¨leka¨ med vars sin egen boll. Dagens bilder blir två.

Onsdag 6/11. I dag var det så äntligen dags för den första deltävlingen i Månadens Mästare dam och herr. Tävlingen spelades i strålande väder, dvs under en klarblå himmel, i en lätt hanterbar vind (till skillnad från igår) och med en temperatur på 28/29 grader. Vi kommer dock inte att avslöja några resultat i dag då vi avvaktar till efter prisutdelningen. Prisutdelning för dagens tävling blir på lördag under vår barbeque med Medelhavsutsikt. Vi har fått en fråga från en av våra gäster hemma i Sverige; Hur ser det ut i apelsin och citron odlingarna just nu? Som svar på frågan lägger vi ut en aktuell bild.

Tisdag 5/11. Idag har det känns som man spelade en runda på hemmabanan i Sverige, dvs Ljunghusens GK, då det blåst kraftiga vindar över Costa Blanca. Sandstorm och ett upp piskat Medelhav var i och för sig ett skådespel men jag tror inte att Europatourkval spelarna på Las Colinas uppskattade vinden lika mycket. Gårdagens suveräne Mr Heath fick idag känna att spelet ibland tar tillbaks utdelade slag och fick notera hela 11 slag mer än vid gårdagens runda. Flera av svenskarna lyckades trots tuffa förhållande riktigt bra och några klarade sig vidare till slutkvalet som spelas om ca 1 vecka på PGA Catalunya utanför Girona. På Campoamor har flera av gästerna synts träna och även spelat en runda i de tuffa förhållandena, säkert för att vara i form till morgondagens tävling, deltävling 1 i Månadens Mästare.

Måndag 4/11. Natten blev morgon och det kändes precis som ett arbetspass som steward på flight 543 från kalla och regniga norden med destination Costa Blanca och solen. Boarding completed! Efter nattens ankomst är samtliga november gäster på plats. Under sen eftermiddagen var det dags för informations träff och presentation av ¨firma Campoamor¨ samt aktiviteterna under månaden. I Europatour kvalet har ett mycket imponerande resultat presterats på Las Colinas av engelsmannen James Heath som efter tre varv är -19. Tyvärr har svenskarna tappat något. Bäste svensk efter 3 varv, Jakob Glennemo på -9 uppe på Lumine banan vid Tarragona. Dagens bild blir en glödhet solnedgång över det spanska landskapet.

Söndag 3/11. Så var det dags för inspels rundan, Just for fun, med första start kl. 11.16. Första hålet en par 5 som idag spelades extra snällt då en något kraftigare bris än vanligt från nordost gav bollarna lite extra längd på utslaget. På grannbanan Las Colinas spelas det kval till Europatouren och här leder man efter två rundor på -12 vilket måste anses mycket imponerande. Bäste svensk är Filip Eriksson på -2 vilket ger honom en 16:e plats. Tyvärr fick Filip en dubbel bogey på det långa par 3 hålet 17:e. Vi får väl se om vi kan utmana Europatour spelarna när vi kommer på besök under november. Dagens bilder blir en härlig bild från 1:an och en njutnings full after golf bild.

Lördag 2/11. Denna lördag började väldigt tidigt eller redan kl. 02.15 med nya gäster som kom hit efter en sen kvälls flight från Stockholm. Efter några timmars sömn blev det åter frukost på terassen, därefter några timmars arbete. Under sena eftermiddags timmarna hann vi med 9 hål och stötte också på ett antal gäster som utnyttjat vår förmånliga 9 håls greenfee efter kl. 15. Vi kunde konstatera att ¨vintersådden¨ på banan nu börjar grönska och det känns härligt att kunna spela på en grön bana även när bermudan går i vintervila. Campoamor är en av få banor i området som kan stoltsera med en alltid grön bana. Vi fick igår ett mail från Sverige där man valt att läsa dagboken bl.a för att uppdatera sig med det aktuella vädret på Costa Blanca kusten. Kul att läsa och i dag rapporterar vi sol och ca 25 grader.

Fredag 1/11. Vi hälsade november välkommen med frukost på terassen till de värmande morgon sol strålarna och med en önskan om att det fina oktober vädret fortsätter. Idag har vi och några av gäster upplevt en spännande dag här på Campoamor. På nionde hålet fick Solveig och Jan-Erik efter en strålande puttning reda på att dom just blivit aktörer i Campoamor´s nya reklam film. Vi själva fick också medverka på den nya putting greenen och på uteserveringen som ett glatt par som just avslutat en framgångsrik golfrunda med ett glas vin och en lätt måltid. Nu är det inte bara som ¨greve¨ i en av Spaniens största dagstidningar utan även som ¨golf skådespelare¨ vi gör karriärer. Vi tror dock inte att vi kommer få några Hollywood erbjudande efter dagens inspelning, men det var kul ändå.

Torsdag 31/10. Oktober månad är till ända och i morgon går vi in i november som här inleds med helgdag. Vi sammanfattar oktober som en fantastisk månad med sol,bad, härlig golf och 5 minuters regn. Idag har vi efter ett snabb besök på lilla marknaden välkomnat flera gästpar som nu i kväll packar upp väskorna i sina nya trevliga spanska hem. Idag har också alla penthouse/atico lägenheterna fått nya snygga ute möbler. Vi visar en bild på detta trevliga möblemang i dagens bildspalt. Trots att det några timmar kvar på denna oktober känner vi oss också stolta över rekord siffrorna på alla som läser vår dagbok, vilken tydligen blivit ett populärt inslag för gäster, vänner och alla andra som vill hålla sig uppdaterade med vad som händer på Costa Blanca kusten och Campoamor. I oktober månad hade vi över 7000 besök på sidan varav 35% nya besök och 65% återkommande.

Onsdag 30/10. Idag kan vi konstatera att Campoamor än en gång klarade sig från det oväder som igår kväll drabbade området både söder och norr om oss med häftiga regn och åska. Vi här på Campoamor satt på ¨första parkett¨ och såg ljusskådespelet i horisonten med tillhörande mullrande. Idag har solen åter lyst på alla glada golfare här även om temperaturen idag endast legat runt 21 grader, dock utlovas det lite högre temperatur igen de närmaste dagarna. Det nya Campoamor projektet fortskrider som planerat och snart blir det dags att inviga den gatan, Calle XXXX. Dagens bild kommer också från söndagens tävling där grabbarna hade det lite svettigt. Efter en timmes långt pass på gymmet är det nu snart dags att ta emot nya gästpar som är på ingång.

Tisdag 29/10. Idag känns det som man arbetade på en flygplats med skylten för avgångar och ankomster, dvs delayed och cancelled. Om vi börjar med det sistnämnda så var det utlovade regnvädret inställt då solen sken ibland bakom några moln eller var det bara Delayed? ja, så var det nog, för just nu kl 19.30 så åskar det och t.o.m några regnstänk har letat sig ner här på Campoamor. Det känns nästan mer än välbehövligt och eftersom vi inte varken badar, solar eller spelar golf så här dags får vi väl låta det var OK. Vi fortsätter i vår bildspalt med en bild från söndagens tävling och idag visar vi en bild på våra ¨högt aktade och duktiga tjejer¨.

Måndag 28/10. Efter en arbets intensiv förmiddag har vi idag själva spelat en runda på områdets enda bana som varit värd för Europatouren, nämligen Villa Martin. Banan har en spektakulär lay out med många ¨blinda hål¨ som gav uttryck för många ¨jaha, var det så här det såg ut¨. Dagen åter härlig med sol och en temperatur på nära 30 strecket. I morgon har det utlovats något så ovanligt som några regnstänk men frågan är om vi här runt Campoamor kommer att drabbas? När det gäller vädret kan vi läsa och höra om vilket oväder som dragit in över Sverige med vindar som till med för inbitna golfare är omöjliga att hantera. Dagens bild blir ytterligare en från gårdagens tävling och då från 10:e tee där man sökte efter lite skugga i hettan.

Söndag 27/10. Sovmorgon eller nja, det var några som var uppe med tuppen och fortfarande hade klockan på sommar tid, men vad gör väl det när det är fortsatt högsommar. Idag har vi haft tävling och innan vi kommer till resultatet och prisutdelningen kan vi väl nämna att många av gästerna skulle behöva dricka betydligt mer än vad man gjorde under dagens stekheta runda. Jag själv har varit ute och fotograferat under dagens spel och vi kommer att publicera lite bilder under veckan. Oktober månads sista tävling och återigen många bra resultat. Vinnare bland tjejerna blev Birgitta som segrade på fina 74 slag, 3 slag före tvåan Barbro med lite lägre hcp än trean Lisbeth. Ibland våra gentlemen segrade Erik på 71 slag, trots vissa krämpor som inte tycktes påverka spelet. Tvåa blev Göran som länge kämpat för en framskjuten placering. Härligt Göran! Trea denna söndag blev Bernhard ett slag efter kompisen. Vid prisutdelning framförde vi ett tack till flera av gästparen som efter 1-1,5 månad de närmaste dagarna vänder norrut. Vi önskade en trevlig hemresa och välkomna tillbaka till Campoamor och solen, för det är just bara sol och några enstaka moln som vi och gästerna upplevt hittills i oktober.

Lördag 26/10. Denna morgon började med gratulation till dagens födelsedags tjej, Birgitta, som förärades en flaska bubbel med Grattis kort. Åter en fin dag med sol. Våra nya gäster som kom under eftermiddagen, fick efter sin tidiga morgon flight från ett kyligt Arlanda, njuta på balkongen i sitt nya hem till solnedgången med Campoamor klubbhus siluetten i bakgrunden. Nu vet vi också att Barca klarade pressen från hemma fansen och vann prestige mötet med 2-1. I natt är det dags att ställa om klockorna och vi får 1 timmes extra vila innan morgondagens tävling. Vem blir morgondagens vinnare?

Vintertid

I natt vrider vi tillbaks klockan.

Klockan 3 i natt blir klockan åter 2

och vi har då vintertid.

Sommartid åter

lördagen den 29:e mars.

 

Fredag 25/10. Helgen närmar sig och alla fanatiska fotbolls fans börjar nu uppladdningen för morgondagens stor match här i Spanien. Det är åter dags för El Clasico, toppmatchen i primera division mellan Barcelona, med Messi på topp, som utmanar rivalen Real Madrid med Ronaldo i spetsen. I morgon spelas matchen på Camp Nou stadion. Det blir alltså en riktig fotbollsfest hela eftermiddagen och kvällen imorgon. Vår samarbets partner HereWeGo som också säljer fotbolls resor har skickat iväg ett antal fotbolls entusiaster till morgondagens drabbning. Returmatchen i El Clasico spelas den 23 mars på Santiago Bernabeu stadion. Vi ser fram emot en lika spännande fotbollsmatch som när vi själva ger oss ut på golfbanan för våra utmaningar. Det känns kanske lite tjatigt att läsa men vi måste ändå få framhålla att vi än en dag har haft kanon väder, blå himmel och +27 grader, detta kanske värt att notera då stora delar av den övriga iberiska halvön just nu drabbas av åska och kraftigt regn.

Torsdag 24/10. 60 eller 2, jag menar då dagar eller månader till julafton som denna oktober dag här på Campoamor känns väldigt avlägsen, kanske mest med tanke på det fina och härliga vädret vi upplever med sol och 27 grader. Efter en snabb tur på ¨lilla marknaden¨ blev det lunch nere vid Campoamor hamnen där flera av gästerna syntes njuta med bad och promenad längs vatten kanten. Vi lägger idag ut en ny bild på Campoamor projektet som fortsätter med en stor arbetsstyrka. Vad kan detta bli med palmer i öken landskap?

Onsdag 23/10. Tävlingsdax och alla är laddade men ändå ganska uppsluppna dagens ¨allvar¨ till trots. Vi hade alla en lekfull inställning till dagens tävling, för visst är golf en lek i trevligt sällskap. Dagen här på Campoamor har varit så att solen tidvis skymts en del av molnen, skönt!. Vid vår after golf och vid prisutdelningen försvann molnen och solen lyste åter. En härlig golfdag med en temperatur på dryga 28 grader. Dagens pristagare blev bland tjejerna Lena 1:a, (som är på gästbesök hos Anita & Lars) och Gunnel knep andra platsen. Bland våra gentlemen var återigen Jan vassast på ett nytt fantastiskt resultat, 66 slag fem före tvåan Erik. Grattis säger vi till dagens pristagare. I morgon är det dags för besök på vår egen lilla marknad. Idag publicerar vi naturligtvis bilder på dagens pristagare och en härlig bild från aftergolfen.

Tisdag 22/10. Idag har varit en orolig dag när det gäller det annars så stabila vädret. Morgon utsikten över landskapet och havet var mer likt ett besök i mjölk paketet då dimman låg tät över Campoamor. Under förmiddagen lättade dimman och solen sken åter för några timmar men under eftermiddagen har lite hotfulla moln kommit på besök. Enligt väder kartorna kommer ett oväder med åska och regn passera förbi oss, vilket vi tackar för. Återigen kan vi alltså konstatera att Costa Blanca kusten klarar sig undan det oväder som igår, idag och även de närmaste dagarna drar in från Atlanten över Portugal och stora delar av Spanien. Kvällen och natten bjuder för vår del på välkomst mottagande av nya gäster som efter några timmars sömn skall ut och få spela tävling under onsdagen. Vi väljer denna tisdag att visa solens genombrott i morgon dimman men även en bild på en buske med fantastisk blomning.

Måndag 21/10. En ny arbetsvecka i solen och värmen, för just solen och värmen fortsätter att visa sig här på Costa Blanca kusten. Oktober månad fortsätter att vara en mycket behaglig fortsättning på den svenska sommaren som tyvärr tog slut alldeles för fort. Idag har vi också avtackat några gästpar som nu återvänder norrut. Veckan kommer som vanligt att bli en hektiskt vecka med flera hemvändande gäster samtidigt som nu många nya är på ingång. Tävlingar och avslutningsmiddag skall vi också hinna med innan veckan är slut. Frågan är vem som blir vinnare denna vecka? Allt blir naturligtvis förevigat i dagboken. Vi utlovade lite information om nya Campoamor projektet och visst skall vi berätta lite mer om hur det nya projektet fortskrider. Vi börjar med en bild som väl illustrerar projektets fortskridande. Dagens bild blir således ¨Campoamor på väg för framtida idrotts utövare¨.

Söndag 20/10. Vi vill börja med att gratulera dagens jubilar som var svår fångad. Trots tidigt morgon besök hos jubilaren var han inte att finna. Koll med start tiderna på Campoamor men inte här heller. Under eftermiddagen dök han så upp tillsammans med hit/ner resta vänner och bekanta för att fira Lars på 70 års-dagen. Vi tillsammans med alla andra Campoamor gäster framför våra hjärtliga gratulations hälsningar. Ännu en baddag för de som inte valde att svinga klubborna. Vi själva har under eftermiddagen tagit emot ett nytt gästpar som efter en liten extra runda in i Murcia området dök upp glada och nöjda att vara på den soliga Costa Blanca kusten. Efter visning av anläggning och lägenhet var det så dags för några timmars arbete framför datorn. Det ryktades också att det var en sk ¨unionsfest¨ i en av lägenheterna under kvällen. Trevlig söndag kväll önskar vi dem och alla andra av våra gäster och vänner, oavsett var i världen alla befinner sig.

Lördag 19/10. I dag har vi varit runt i Alicante området med vår samarbets partner HereWeGo Golf för studiebesök på de olika anläggningarna som erbjuds för besök av longstay/veckogästerna. HereWeGo Golf ökar sitt utbud här på Costa Blanca kusten och kan erbjuda allt från intensiva träningsveckor till härliga weekend paket samt longstay. HereWeGo har just nu några special erbjudande från Köpenhamn och Stockholm för Er som vill njuta av solen och värmen här på Campoamor. För 7495:-/person vid bokning 2 personer med avgång från Köpenhamn 27/10 och 3/11 samt Arlanda 2/11 och 9/11 får Ni; flyg inkl. golfbag och väska, hyrbil, boende på Real Club de Golf Campoamor m del i dubbelrum med frukost samt 3 x golf Campoamor, 1 x golf Villa Martin och 1 x golf på Hacienda del Alamo. Ganska oslagbart men begränsat antal platser, tyvärr. Vi har nu under seneftermiddagen hunnit med ett dopp i Medelhavet och träffat några av gästerna som efter marknaden valde ¨playan¨. Dagens bild kommer från 3:e hålet på en av våra banor i greenfee paketet, men frågan är hur många kommer att göra par här i november.

Fredag 18/10. Helgen närmar sig och denna fredag har vi visat runt på Campoamor för eventuella nya gästpar. Under nästa vecka kommer vi att visa lite bilder på det nya projektet här på Campoamor som fortskrider som planerat. Denna fredag var alla inbjudna till barbeque med Medelhavsutsikten i bakgrunden. Tyvärr var flera av paren upptagna på annat håll, men alla vi andra fick en trevlig eftermiddag och förkväll i lättsamhetens tecken. idag låter vi bilderna tala sitt tydliga språk, med andra ord kanon väder och trevligt umgänge med många härliga skratt. Vi sammanfattar med; tack alla för en jätte trevlig eftermiddag. I morgon åker vi på utflykt norrut för en lång arbetsdag med möte från tidiga morgonen till ........ för gästerna hägrar marknaden eller vad säger grabbarna?

Torsdag 17/10. Ännu en härlig en härlig morgon dvs ganska lik alla andra morgnar denna oktober månad. Enligt de svenska väderprognoserna ser vi nu att kylan gör sin utbredning över de skandinaviska breddgraderna och vi kan efter lite noggrannare undersökning idag se att våra golfvänner på Umeå GK idag fick svinga i den ej så golfvänliga temperaturen då termometern stannade på noll strecket. Brrr säger vi, som vant oss vid temperaturer mellan 25 och 30 grader. Vi vill också gratulera Femdagars golfen i Karlstad som nu slagit nytt svenskt rekord? i fulltecknad tävling på kortast tid eller vad sägs om att parklassen på drygt 150 par blev fulltecknad på 21 minuter eller 771 spelaranmälningar på mindre än ett dygn. Det känns extra roligt för oss som representanter för Campoamor och HereWeGo Golf att få vara på plats och träffa alla tävlings deltagarna. På Campoamor har man nu börjat med vintersådden (kanske låter lite konstigt med tanke på vårt väder), dvs då banan är sådd med bermuda gräs som snart går i ¨vintervila¨ kommer Campoamor som en av få banor på ¨golf kusten¨ att erbjuda en grön bana under årets alla månader. Vi väljer idag att lägga ut två eftermiddagsbilder på vår bana.

Onsdag 16/10. Inte ens den spanska vädertjänsten kan spå rätt. Det utlovades endast 17-18 grader under natten, men så fel det blev. Nattens lägsta temperatur här på Campoamor blev hela 22,8 grader. Detta innebar en härlig frukost morgon på balkongen till soluppgången. Vi har idag varit på utflykt till El Valle, en utav kvalbanorna för spelare som vill kvala in på Europatouren. Efter några hål med frisk bris, om det nu heter så, mojnade vinden och med dagens temperatur på 32 grader under större delen av vår runda kände både vi och några av gästerna en större längtan till svalkande bad än till några välbehövliga birdies. Vi njöt alla av banans fina skick och en trevlig gemenskap i bollarna. På sluthålen hägrade en kall ..... och stegen blev allt snabbare mot after golfen. Erik som bar stegräknare redogjorde för att han tagit drygt 16000 steg vilket innebar att vi andra som inte var mitt i banan hela tiden måste ha tagit minst 17000. Enligt Eriks uträkning innebar 16000 steg a 0,75 meter/steg också en lång härlig promenad på hela .... km under en klarblå himmel. Dagens 2 bilder kommer från dagen runda på El Valle.

Tisdag 15/10. Herregud, en halv månad har redan gått, ja så uttryckte några av våra gäster sin vistelse idag. Samtidigt som vissa börjar känna att hemresan närmar sig har det också idag blivit första dagen och natten för några som idag anlänt till sitt nya spanska hem här på Campoamor. Solen och värmen fortsätter att hålla i sig och vi fick återigen denna dag uppleva en temperatur som nästan nådde 30 grader, dock utlovas det ¨bara¨ 17-18 grader i natt. Vi måste också få berätta om livet som golfvärdar, då vi under gårdagen träffade ett par som var intresserade av att bli golfvärdar för en annan longstay arrangör i området. De kunde tänka sig att ¨offra¨ några timmar i veckan på detta. Vi förklarade dock att vara golfvärd, innebär i alla fall enligt vår uppfattning, ett helt annat engagemang. Vi hoppas att våra alla våra gäster känner detta och samtidigt känner helhets engagemanget från bokning till hemresa, ett koncept som vi känner oss ganska unika med för longstay vistelser. Idag hann vi också med ett svalkande dopp i det 25-26 grader varma Medelhavet, en lunch på Barracas innan det åter vad dags för lite nya uppdrag. Dagens bild blir en lunch bild med livs njutare vid Medelhavet.

Måndag 14/10. Dagens äventyr har varit en utflykt till Cartagena för en liten rundvandring kring hamnen och den gamla stadskärnan. Efter en god lunch med lite tapas blev det så en eftermiddag på Zenia Boulevard med lite shopping. Vi har också hunnit med att tacka och säga hej då till alla vecko gästerna på hotellet som imorgon återvänder norrut efter som de uttryckte en härlig vecka här på Campoamor med spel på 4 olika banor. Vi har också fått ett mail från Bertil, en av våra trogna gäster, som uttrycker en viss avvundsjuka när han läser dagboken om sol, värme golf i kortärmat, bad i ljumma Medelhavet mm. Inte blev det bättre av han idag spelade på Eslöv denna höstdag med en kompis som snart flyger söderut och kommer till Campoamor. Vi har även fått en bild från Bertil med fina höst färger och det är väl den enda avvundsjuka vi kan känna här nere att vi inte får uppleva alla fina höstfärger men..... Vi publicerar Bertils fina höstbild från Eslövs trevliga bana och ytterligare en bild från gårdagens scramble tävling där ett utav lagen förbereder puttningen på 18:e hålet.

Söndag 13/10. Idag har det varit en helt ¨vanlig¨ söndag här på Campoamor eller....jo, åtminstone när det gäller vädret och...... Temperaturen nådde idag nästan 30 strecket under eftermiddagen och vinden eller den lätta brisen var som ¨bortblåst¨ om man nu kan uttrycka sig så. Idag var det så dags för säsongens första ¨asian scramble¨. Lagandan och trivseln i lagen var mycket god och många fina resultat presterades. Innan vi avslöjar det vinnande scramble laget, vill vi gratulera veckans individuella segrare Barbro och Jan. Barbro och Jan presterade båda mycket bra resultat dock är Jan´s fina 70 runda värd ett extra omnämnande. I dagens ¨asian scramble¨ fick det vinnande laget en score på fina 66,3 slag, stort grattis till Berit, Britt-Marie, Bernhard och Lars. Kl. 19 samlades vi för en gemensam middag på restaurang för trevlig gemenskap och prisutdelningar. Vilken fantastiskt ¨vanlig¨ söndag det har varit här på Campoamor!

Lördag 12/10. Vilken spänning vi fick uppleva under gårdags kvällen när Hamrén gänget fick en tuff start. Tänk att vi, för det var ju vi, som vann, dvs hela Sverige vann. Härligt och en än gång tack Zlatan för ett kyligt avslut när det gällde som mest. Idag har det varit Fiesta nacional eller spansk national dag med firande, dock mest i Madrid. På Campoamor har det denna nationaldag varit fullbokat på banan från tidiga morgon till sena eftermiddag, så för vår del blev det en härlig kvällsrunda och uppladdning inför morgondagens lagtävling. Vi ser fram emot en spännande tävling under morgondagen och kommer naturligtvis att presentera vinnarna här i dagboken. Vi kommer också att ha prisutdelning i morgon kväll för den gångna veckans individuella tävling. Resultat och bilder kommer på alla glada vinnare.

Fredag 11/10. Idag har vi våra tankar riktade norrut till Friends Arena och ödesmatchen mot Alplandet som vi hoppas denna afton befinner sig i en djup dal sänka så att vi kan närma oss en plats i Brasilien. Jag säger vi, för visst vinner vi, men om det nu mot förmodan blir ett olyckligt slut, så får ¨dom¨ väl skärpa sig till nästa match. Vi säger ¨Heja di Blågule¨ härifrån världs mästarlandet. Dagen här på Campoamor har som vanligt varit solig och varm med en temperatur mitt på dagen på dryga 27 grader. Vi har också nu under sen eftermiddagen välkomnat nya gäster från norra delen av Sverige som efter en lång dags resa nu också får njuta av solen och värmen här på Campoamor.

Torsdag 10/10. Ännu en härlig dag denna torsdag. Solen skiner från en nästan klarblå himmel och temperaturen har under eftermiddagen nått gästvänliga 27 grader. Idag var det åter dags för ett besök på vårt gym för att därefter åka på diverse möte. Efter våra möten har det blivit ett svalkande dopp i det kristall klara Medelhavet. Härligt med en simtur innan middagen på terassen. Just nu kl 19.30 börjar solen att glida ner mot horisonten och vila sig inför morgondagen då det åter utlovas en härlig dag. Vi vill också nämna aktuell kvällsmiddags temperatur på 23,6 grader. Dagens bild tagen strax innan solnedgången.

Onsdag 9/10. Dagen började med natt arbete, för det var dags att ta emot nya gäster som anlände med natt flighten från Karlstad. Klockan 02.30 var alla installerade i lägenheterna och hotell rummen. Efter några få timmars sömn var det dags för att förbereda dagens tävling här på Campoamor. Vi själva hann med 9 hål i härligt golfväder (+25 grader och en lätt bris) innan det var dags att ta emot nya gäster. Efter avslutad golfrunda var det samling och visning av Real Club de Golf Campoamors alla faciliteter. Gästernas gemensamma uttryck efter avslutad visning får uttryckas med ¨imponerande anläggning¨. Kvällen närmar sig efter en lång dag dock är det nu dags för en runda med ett av gästparen till San Jaime och sjukhuset Quiron. Det känns skönt att finnas tillhands för våra gäster när det behövs hjälp. För oss är det viktigt att alla gäster här på Campoamor skall känna trygghet. Efter sjukhus besöket var det så dags för vårt sista engagemang för dagen, att hålla informations möte för alla vecko gästerna uppe på hotellet. I natt behövs det nog inte räknas så många får innan ögonlocken faller ihop.

Tisdag 8/10. Vi vill börja med att i dagboken lägga ut en ny bild på gårdagens trevliga golfanläggning. Bilden är från 16:e green med det trevliga klubbhuset i bakgrunden där after golfen blir en njutning då med utsikt över banan. Vi har idag provat den spanska bilprovningen då det var dags att testa och få godkännande för vår bil. Den spanska bilprovningen heter ITV och beroende på ålder, genomförs lite olika kontroller. Det är alltid lika spännande att se hur det spanska systemet fungerar jämfört med vårt eget. Efter en liten kö som avverkades ganska sanbbt så var det dags för kontrollen som utfördes på ca 10 minuter och ..... jo, den blev godkänd och vi fick en ny klister dekal att fästa på rutan med år 2015, dvs godkännande för kommande 2 år samt en massa stämplar på vårt reg.bevis. I natt är det så dags för några intensiva timmar med att ta emot alla nya gäster.

Måndag 7/10. I dag har vi gjort vår utflykt som vi tyvärr inte hann med innan vår hemresa i våras. Bilfärden gick åt nord väst till en riktig golf pärla vekligen värd ett besök. Klubben som är näst intill privat med banan som byggdes vid millenium skiftet har en spännande layout med en del utmanande hål för alla kategorier av spelare. Vi kommer via våra goda kontakter arrangera en tvådagars vistelse med övernattning under april månad där vi också kommer att kunna prova de lokala och berömda vinet från La Mancha diskriktet. Priset för vår utflykt inklusive 2 rundor golf, 2 lunch på golfklubben inkl. dryck, hotell övernattning samt middag med vinprovning på närliggande restaurang är.....dock inte officiellt utan endast tillägnat våra longstay gäster. Det finns egentligen bara en sak att undra över. Hur hittade man just denna plats att bygga en sådan golf pärla på? Vi hoppas kunna ge alla dagboksläsare ett svar så småningom.

Söndag 6/10. I gårdagens dagbok skrev vi att vi också hann med att, just det, att gratulera Barbro som firar sin födelsedag idag men som vi uppvaktade under den gemensamma barbequen igår. På dagens bild syns en del av den skön sjungande kören. Denna söndag har det hänt igen, regnet eller ett 20-tal droppar har gjort ett mycket kortvarigt besök över Campoamor. Vi själva har tränat på driving rangen inför vår utflykt och studiebesök under morgondagen. Under veckan återkommer vi med en utförlig rapport men enligt förhandsinformation lär detta vara en riktig höjdare, design Severiano Ballesteros.

Lördag 5/10. Denna lördag fanns ett inrutat schema att följa. Frukost på altanen med den njutningsfulla utsikten till blygsamma 24 grader därefter uppdukning till eftermiddagens gemensamma barbeque, besök på vårt gym med övningar för styrka och smidighet, hmmm?! snabbdopp i poolen för att sedan sätta upp våra ¨svenska parasoller¨ och tända upp grillarna. Alla välkomnades med en svalkande sangria och lite tilltugg. Efter lite mingel var det så dags för ¨grillmästarna¨ att skrida till verket. Här spreds nu dofterna i omgivningarna av de väl marinerade köttbitarna som grillades på den härliga kolgrillen. Vår egen Bratwurst expert Bernhard gav oss några tips om hur den tyska korven tillagas. Till dessert bjöd Berit & Nils oss alla på en svalkande vatten melon. Vi hann också med att ...... detta sparar vi dock med att avslöja till morgondagens dagbok. Vi tackar alla för en trevlig eftermiddag och en mycket god stämning kring borden.

Fredag 4/10. Idag började nedräkning för starten av nästa års Volvo Ocean Race som kommer att starta om exakt 364 dagar i Alicante. Det är tredje gången som starten sker här i Alicante med några dagars match race innan båtarna ger sig iväg på den långa färden mot slutmålet i Göteborg. På vägen dit med målgång 2015 besöker båtarna också Kapstaden, Abu Dhabi, Sanya, Auckland, Itajai, Newport, Lissabon, Lorient. Det kommer bli många evenemang här på Costa Blanca kusten i samband med tävlingen. I samband med tävlingen kommer också att bli några trevliga golf evenemang för besökarna de dagar båtarna inte tävlar. Det känns kanske lite tjatigt med dagens väder rapport men vi vet att intresset är stort speciellt för de drygt 40 gäster som kommer nästa vecka. Dagens väder växlande molninghet, nästan 30 grader och en lätt till måttlig bris. Vi vill också denna fredag lägga ut en bild på Campoamors nya exklusiva katalog om anläggningen som även denna håller högsta klass.

Torsdag 3/10. Ännu en härlig dag här på Campoamor, dock har solen ibland tagit små pauser vilket vi faktiskt uppskattat efter den krävande golf rundan igår i 33 grader. I dag har vi haft stor städning på vår altan då det på lördag är dags för säsongens första barbeque med utsikt, där vi även denna säsong bjuder våra longstay gäster på rött och vitt vin till de medhavda grill delikatesserna. Förutom rött och vitt vin har vi också fått ett önskemål om rosé vin från våra norska gäster och naturligtvis fixar vi detta också. Under eftermiddagen har vi också hunnit med att testa vårt nya gym, göra ett studie besök på ett av Campoamors nya projekt och därefter ta ett svalkande dopp i den stora hotell poolen.

Onsdag 2/10. Nu är det dags för rattmuffen! I morse fick vi mail från våra trevliga mars gäster, Kristina & Jörgen, att det var dags att sätta på rattmuffen. Norrköping hade kl. 07.30 denna onsdag morgon -4 grader, Brrrrr säger vi, men vi kan dock glädja alla med att rattmuffen behövs även här på Costa Blanca kusten när temperaturen når över 30 grader. Här är ratten så varm att en rattmuff säkert hade varit skonande för våra känsliga golf händer. Vi gratulerar också Kristina & Jörgen som båda tog hem vinsten i sista omgången av sin klubbs senior golf för herrar och damer. Idag har det varit en svettig golf runda här på Campoamor då vi åter igen har en temperatur på över 30 grader. Flera fina resultat presterades i den tryckande värmen, dock uppskattades after golfen mer med en svalkande....än de fina resultaten. I kväll blir det ett svalkande dopp i Medelhavet. Vi ses i vågskvalpet.

Tisdag 1/10. Vi börjar dagboken med att berätta om gårdags kvällen som bjöd oss på Costa Blanca kusten på en helt otrolig kväll. Vi avslutade de sista timmarna i september på altanen under en gnistrande stjärnhimmel till fantastiska 28 grader för att efter några timmars sömn vakna denna första oktober dag till ¨blygsamma¨ 25 grader. Då efterfrågan är stor på vårt exklusiva greenfee paketet har vi tillbringat dagen med att åka runt i 34 graders värme och boka upp fler tider på banorna i paketet. Vi har också välkomnat våra nya gäster som efter en lång resa med flera stopp hos vänner och bekanta runt om i Europa, nu äntligen skall få packa upp resväskorna. I gårdagens dagbok nämndes ¨Campoamor lyftet 1¨ vilket avsåg vårt nya moderna och fräscha gym. Vårt nya gym ligger i samma byggnad som Green Bar och Sports Centre 1. Dagens bilder kommer från årets sista september kväll och natt samt två bilder från vårt nya gym.

Måndag 30/9. Vi börjar dagen med att gratulera dagens födelsedags ¨herre¨ Tomas. STORT GRATTIS! Tomas och Barbro som nu är gäster för tredje året i rad, börjar precis som vi att känna det som en tradition att fira födelsedagen hos oss på Campoamor. Denna sista september dag känns mer som en svensk högsommar dag då himlen är härligt blå och temperaturen nådde dryga 30 grader mitt på dagen. Har vi så varmt i Sverige egentligen? Eftermiddagen har ägnats åt bad i det kristall klara Medelhavet där svalkande bad kändes mycket välbehövligt. För Er som längtar och snart kommer ner hit till Campoamor kan vi fresta med att dagens badtemperatur låg på ca 25 grader. I morgon är det dags att ta emot nya gäster. Dagens dagboks bild kommer från den välbesökta Campoamor stranden. Redan nu kan vi avslöja att morgon dagens dagboksbild handlar om ¨Campoamor lyftet 1¨ ett namn som också får sin naturliga förklaring i morgondagens dagbok.

Söndag 29/9. Söndag morgon, frukost på balkongen med 23 graders njutningsfull värme. Dagen har bjudit omväxlande väder med sol, sol-moln och ibland har också solen dolt sig bakom en grå aktig himmel dock till en temperatur som denna söndag nästan nått 30 grader igen. Under eftermiddagen har vi hunnit med att spela våra första nio hål på Campaomor som nu fått en liten ny fairway design. Det känns som om mina inlämnade banskisser funnit visst gehör. Banan är fullbokad från tidiga morgon fram till runt 14.30 då det finns enstaka strötider att tillgå. Det känns som Campoamor blir mer och mer populärt för varje år. Kul! Dagens bild har vi valt från den fullbokade uteserveringen där personalen återigen fick sin dagliga motion med råge. Kanske borde vi ge dem en stegräknare i julklapp?!

Lördag 28/9. Idag börjar vi med att presentera lite fakta siffror om regionen som de spanska myndigheterna nu offentlig gjort. Valencia regionen med Costa Blanca kusten i centrum har under de första åtta månaderna jämfört med 2012 ökat antal turist besök med 11,8 procent. Bara under augusti månad har antalet turist besökare ökat med 33.000. Valencia är därmed Spaniens populäraste region. För oss alla longstay gäster så kan vi nu njuta av svalkande förfriskningar efter 9:e hålet i den exklusiva Club Green baren. Det gamla klubbhuset som byggdes om under större delen av förra säsongen har numera öppet dagligen 9-17 undantaget söndagar. Här kommer även många scorer att sammanställas efter 18:e hålet under det att ett kallt glas vin eller en skummande öl avnjutes. De dagar vi inte spelar golf kan vi som longstay gäster prova på det modernt inredda gymmet eller kanske en relaxanda massage. Idag väljer vi att lägga ut en inbjudande bild på vår fina Club Green bar. Välkomna in och njut hos Manuel. Saludos!

Fredag 27/9. Happy landing! Så var vi åter på Campoamor för att återigen kunna konstatera att anläggningen utvecklats. Vi kommer att under den närmaste tiden i dagboken presentera alla nyheter i text och bild. Gårdagens ¨vinterflytt¨ innebar att vi efter några timmars flygning åter fick sommar och det med råge, då dagens temperatur nått dryga 30 grader. Nu njuter vi och alla gäster som valt att förlänga den svenska sommaren tillsammans med oss här på Campoamor. Härligt! Under morgon dagen kommer fler gäster som vill njuta av allt som Costa Blanca kusten och Campoamor har ett erbjuda.

Cool

Tisdag 17/9. Hösten börjar närma sig och efter förra veckans avslutning på sommaren känns morgonen nu betydligt svalare men dagen har som vi alla märkt blivit märkbart kortare. En sommar som kom och fick oss att njuta både på våra fina golfbanor men också av härliga grillkvällar tillsammans med nära och kära. Snart bär det iväg likt flyttfåglarna söderut för en ny härlig longstay säsong tillsammans med ¨gamla och nya bekanta¨. Det skall bli skönt att få uppleva ¨mer sommar¨ under många veckor på den soliga Costa Blanca kusten. Vi har också fått lite rapporter om träffar bland våra gäster efter vistelsen på Campoamor under sommaren och vi passar på att publicera en trevlig bild insänd av våra gäster. Platsen för träffen var soliga Öland och Ekerum med en klarblå himmel likt den vi brukar uppleva på Campoamor.

Vi vill också så här denna första dagboksdag passa på att hälsa alla välkomna till Spanien, Costa Blanca och Real Club de Golf Campoamor kommande säsong.

Vi kommer efter den 28:e september att ha dagliga inlägg i dagboken.

 

Morgon på den utmanande Valle del Este banan. Här krävs spelstrategi på inledningshålen. Vi kommer att ha genomgång och spelstrategi inför utflykten.

Kväll/natt på Valle del Este med utsikt mot poolen och 18:e green

En läcker avslutning på middagen med diverse godsaker. Kan detta vara nyttigt för svingen?

Övernattning och middag på Hotell Valle del Este med nytrancherat där kocken också tillagar enligt önskemål.

Här belönas den modige! Ett långt utslag på 18:e ger ett kort inspel till en green som är nästan lika djup som en kort par trea.

Europas ¨enda ökenbana¨ Desert Springs, en trevlig layout med en del utmanande hål som kräver precision.

En aptitretare för våra gäster som är med och spelar i vårt attraktiva jubileums greenfee paket kommande säsong. En vacker men utslagsgivande avslutning.

Dessert med två olika varianter på creme caramel, båda försvinnande goda. Kaffe och en dryck till Menu del dia ingår naturligtvis också. Välkomna till bords alla longstay gäster säsongen 2014/15.

Huvudrätt, Entrecote och lamm valdes men fisken var frestande nära att få bli vald istället.

Menu del dia 24/4 Först en fräsch sallad sedan förrätt med äggröra och smörfrästa grönsaker och svamp. Den oslagbara utsikten ingår alltid, oavsett vilken rätt man väljer!

Samma green 1 minut senare än förra bilden. Morgonstund med soluppgång, dagg och underbara dofter över Campoamor banan. Här kan man verkligen njuta, mitt i naturen.

Morgon rundan har börjat denna långfredag. Vi ser 4:e green med solen på väg upp. OBS! kamerans tid står fortfarande på vintertid, rätt tid är alltså 07.53.

¨Svensk påskduva på besök¨

GLAD PÅSK ÖNSKAR VI ALLA VÅRA CAMPOAMOR VÄNNER!

Vinnare och Asian Scramble Mästare i april 2014, Bertil, Grete, Anders och Ebon. Grattis!

Asian Scramble 2:orna Kristina R, Bengt A, Birgitta V och Lars A

Asian scramble 3:orna Margit, Bertil H, Lars J och Berit T.

Albacete, Pinaillas Mästarna Margit & Bertil båda välkända sedan tidigare i Campoamor dagboken. Nu blir det en trevlig Ö-vistelse för vinnarparet under sommaren beger sig till Bornholm för att njuta under ett par dagar. Priset sponsrades av vår samarbetspartner och tillika Sveriges snabbast växande golfresearrangör, HereWeGo Golf. Vi och HereWeGo Golf gratulerar och önskar Er båda en trevlig vistelse.

Andra dagens vinnarpar Gunnel & Claes med finfina 41 poäng! Grattis!

Lunch efter andra dagens runda. Snart dags för prisutdelningen.

Första dagens vinnarpar, Bertil & Margit som fick ihop fina 40 poäng. Grattis!

Norrländska sånger presenterade vår sångfågel Ulla-Britt, alltid med glimten i ögat.

Middagsbord i väntan på fler delikatesser.

Här skålar Klas medan kvällen förevigas av Solveig bakom Aia.

Nu kommer the main course snart!

Här ser vi några av alla 36 gäster som var med på en oförglömlig utflykt.

Äntligen på väg efter en lång drive. Bertil & Eivor i högra golfbilen lika imponerade som mannen Göran av Kerstins kanonutslag på 1:an

Dags för första tee-off.

Här vankas det godsaker både på tallrikarna och i glasen

Samling inför lunchen på den underbara uteservering allmänt kallat ¨minglo de terazza¨ på spanska.

Veckans vinnarkille, Bertil. Här avgjorde rutin, spelstrategi och ¨pyttelite¨ tur. Kan man se mer nöjd ut än så här efter en tävlingsvinst? Grete ville naturligtvis också Gratulera! Tyvärr var Britta upptagen med intervjuer av lokalpressen El Sportivo då vi försökte få en gemensam bild på veckans vinnare!

Veckans tjej som inte bara bjuder på sig själv utan även presterar fina resultat på golfbanan. Vinnare med strålande 68 slag och som är värd ett stort GRATTIS Britta! Härligt! Kanon!

På tal om Börje (i nedanstående bild) så har vi här Norrlands egen sångfågel som presenterade och sjöng den egen komponerade golfvisan, en verklig utmanare i kommande Eurovision. Ulla-Bitt vår norrländska sångfågel!

Vår egen eller förlåt, Joels egen Aia som fyllde år idag. Grattis och stor kram! Börje till höger ser lite avvundsjuk ut men, vi glömmer inte Dig, vi lovar!

Här ser vi sång duetten Bertil & influgna gästen Göran underhålla med en ¨redi skåne visa¨ för alla. Dock var det inte barfota visan! Grete försöker ¨spä på¨ underhållningen.

Här ser vi Eivor & Bertils inbjudna gäster Kerstin & Göran t.v som fick uppleva en härlig BBG i solen på Costa Blanca kusten.

Veckans jubilar Klas (fyllde 80 år i måndags) som skall servera sin älskade Ulla en nygrillad delikatess.

Här njuts det av nygrillat. Vi ser Lasse och kompisen Janne i bild.

Härliga Carina med mannen Sven-Olof till höger som njuter i solen men gärna skyddar sig mot den skarpa vårsolen. Tjejen till höger får ett eget omnämnda längre upp i bildspalten

Ja, så här varmt och skönt var det denna lördag kväll. 30,8 kl 20.02 på terassen när solen är på väg ner. På östra sidan har vi bara 23,3 grader, vilket är helt OK det också.

Storstädning inför morgondagen gemensamma BBQ.

En ny unik nyhet för våra longstay gäster.

Dagens verkliga jubilar. Klas som idag firar sin 80-årsdag här på Campoamor. Klas uppvaktades naturligtvis av oss också på morgonen. Kransen förärades han av sina vänner enligt en gammal tradition. Ulla lika glad som vanligt och extra glad denna högtidsdag. 80 gånger Grattis Klas!

Grattis Gunnel, här med mannen Claes. Bilden tagen på vår avslutningsmiddag för några dagar sedan.

Grattis till Gulli som fyller år idag den 30:e mars! Bredvid den stolte och käre levnadspartnern Håkan.

Månadens Mästare Dam, Mars 2014, Inger S. Grattis!

Månadens Mästare Herr, Mars 2014, Kurt Grattis!

Månadens Mästare Par Mars 2014, Ulla-Britt och Ove. Grattis!

Kristina vann onsdagens individuella tävling i tuffa vindförhållande på strålande 73 slag

Vinnaren Nils-Olof, även kallad Nisse, vann onsdagens tävling här på Campoamor på fina 74 slag

Vinnare på Las Colinas i sista omgången av Månadens Mästare, Gunilla & Bengt med 41 poäng.

Ibland blir det kanske lite fel då man vill ha hela utrustning nära sig för att lättare kunna välja rätt ¨vapen¨ för nästa slag. Vi kan då för den oinvigde berätta att dom ligger helt fel. Men får man verkligen lägga klubborna i spelriktningen, även om det är fel spelriktning. Nu kan vi avslöja att det var dagens hårda vindar som fick spelarna att ..... Vi kan också nämna att det inte utgår någon plikt för vindarnas tilltag. Tack Irene för dagens bild!

Ibland får man som skribent ta sig friheter och i detta fallet kallar vi Nils-Olof för Nisse så, Grattis Nisse som fyller år idag. På fotot, tagit vid spelet på Las Colinas, ser vi en nöjd och stolt Birgitta med sin egen Nisse vid sin sida.

Det var trångt kring borden när det blev fullsatt på vår pubkväll. Rätterna som serverades heter numera ¨knärätter¨. Ingrids och Kurts barnbarn ser vi här på longstay inskolning.

En mars kväll där solen gömt sig i västerled. Lugnt och fridfullt på Campoamor med en grillglöd i nedre vänstra bildhörn som gjort underverk för dagens middag.

Laddade inför dagens runda ser vi Ulla-Britt & Börje. I år har Ulla-Britt dessutom fått en egen bil och slipper åka snålskjuts. För Er som undrar vad vi menar kolla gärna förra säsongens dagbok, se fotot från den 10/4 i dagboken 2012/13.

Dagens födelsedagsbarn Margareta. Grattis! Bilden tagen tidigare under månaden inför utslaget på 17:e hålet här på Campoamor.

Dagens och mars månads Alenda mästare, Carina & Sven-Olof, på strålande 42 poäng. Grattis!

Hej alla golfare, jag finns här och kollar in Era svingar och puttar på 10:e och 11:e hålet. Jag hoppas också att Ni såg mig, El Toro de Osborne, när Ni passerade.

En minnesbild från gårdagens gemensamma middag där skratten ofta överröstade de seriösa golfsamtalen, som ofta hördes sätta ¨om¨ i fokus. I förgrunden på bilden ser vi delar av prisbordet, där flera gäster efter prisutdelningen fick bära hem goda drycker till kommande middagar.

Vinnarna och Asian Mästare med fina 61,3 slag, Nils-Olof, Grete (Grete donerade naturligtvis sitt pris till kommande tävlingar), Bodil & Per. Grattis!

Tvåorna, Jörgen, Gunilla, Margareta & Rolf i söndagens Asian Scramble på den vänstra bilden med treorna till höger där vi ser Ulla, Kalle, Ingrid & Claes.

Segrarna, Ulla & Bo, i tredje omgången av Månadens Mästare Par som spelades på Saurines banan.

Onsdagen den 12/3 suverän, Margit som vann på fina 69 slag.

Lennart vinnare den 12/3. Bilden dock tagen innan då Lennart åkt hem till Sverige innan prisutdelning. Lennart erhöll sitt pris innan hemresan.

Grattis Margareta, dagens födelsedagsbarn. Bilden tagen under onsdagens runda där inspelet på 17:e hålet stannade mycket nära hålet.

Hola El Toro de Osborne, snart kommer vi och hälsar på Dig!

Här lyssnar vi på Joe Dean som gärna delar med sig av kunskaperna för bättre golf.

Vilken härlig sving av Berit, här på 10:an utslag. Tänk om man själv hade kunnat få en sådan svingvidd.

Här ser vi den glada fyrbollen Bertil, Birgitta, Margareta och Börje för dagen alla härligt ¨inrutade¨ i bild och klädsel.

Vilket läge vid 18:e green vid gårdagens runda på Haicenda del Alamo. Vi kan avslöja att Margit på något mirakulöst sätt fick upp bollen på green. Whaaooo!

Hacienda del Alamo Mästarna Torbjörn & Inger med ett lika strålande resultat som dagens väder. Grattis!

El Valle mästare och vinnare i första deltävlingen av Månadens Mästare Par, Ulla-Britt & Ove. STORT GRATTIS till fina 40 poäng!

Onsdagens individuella vinnare Lars och Agneta som har en sak gemensamt! Båda signerade fina scorekort med 70 slag! Härligt och STORT GRATTIS!

Barbeque med Medelhavsutsikt i solen med trevligt sällskap. Här bjöds det inte bara på vin utan även på underhållning med solosång och div. vitsar. Ännu en oförglömlig eftermiddag på Campoamor!

Här ser vi Jörgen och Kristina närmast kameran gå igenom taktiken inför inspelet på 14:e hålet. I bakgrunden Ulla och Hans som redan slagit bra inspel.

Stort intresse vid dagens spelstrategi, här ute vid 2:ans green.

Härligt avslappnat födelsedagsbarn inför birdie putten på 16:e hålet. Grattis Bertil!

Tjej konferens i solen inför utslaget på 17:e tee i solen. Vi ser här Birgitta, Irene, Kristina & Eivor.

¨Four pink ladies¨ på 10:ans green, en runda där det enligt uppgift bjöds på många skratt samtidigt som det var på ¨lekfullt allvar¨.

Februari Månads Mästare Par, Agneta & Svante! Grattis!

Februari Månads Mästare Dam, Ingegerd! Grattis!

Februari Månads Mästare Herr, Svein! Grattis!

Dagens vinnare damer som lämnade in ett scorekort med fina 72 slag. Grattis säger vi till Ote!

Dagens vinnare Bengt på 75 slag som han själv inte var riktigt nöjd med. Det skulle vara några slag lägre, tyckte han. Grattis Bengt! Vi passade också på att uppmärksamma Bengt Hole-in-one häromdagen genom att överlämna en flaska ¨skumpa¨. Vi fick också veta att det lyckosamma slaget utfördes med en järn 2:a och det nu finns 3 hole-in-one i Bengts golfkarriär

GRATTIS BENGT! vinst i lördags och Hole-in-one idag på Campoamors 10:e hål, 195 meter. Bilden ovan tagen från chip och pitch träningen.

5:e och sista deltävlingen i Månadens Mästarpar för februari. Dagens vinnarpar Kicki och Bengt som vi säger ett välförtjänt grattis till!

Detta vill man inte missa! Här kommer säkert många av nästa säsongs longstay gäster sätta dagens sista birdie putt på de Last Chance. Tidigare under rundan har vi möts av Chiquita, Bones, Tequila m fl.

Grattis Rolf, bra spelat! Njut nu av vinsten och vinet tillsammans med frun Marianne.

Dagens tjejvinnare Ingegerd med fina 73 slag. Vilken härlig bakgrund med alla spelkamraterna den bli himlen och Medelhavet i horisonten.

Kändisparet Svante & Agneta som nu synts tre gånger i rad som segrare. Grattis till ett äkta golf hattrick. Mycket bra spelat!

Två segrar i rad. Blir det ett äkta hat trick? I vilket fall som helst, grattis till dagens fina resultat på Hacienda del Alamo. 46 poäng!

Dagens glada vinnarpar Agneta & Svante som inte bara njöt av vinsten och det trevliga sällskapet utan även av en spännande bana som spelades i härligt sommarväder denna Alla Hjärtans dag.

Dags för Joe Dean, Campoamor´s populäre PGA pro att lära ut chip och pitch. Här ser vi Ola som får några nyttiga tips. OBS! en härlig sommarbild mitt i februari!

Här övas det puttning där Marianne visade att det magiska puttnings tricket fungerar. Bollen rullade mitt i hål.

Till vänster dagens segrare Ulf, Kerstin & Per-Olof. På den högra bilden ser vi dagens 2:or Berndt, Lilli, Agneta & Svein.

Här ser vi på den vänstra bilden dagens 4:or, Gunilla, Lennart, Svante & Solveig. På högra bilden har vi 3:orna Tommy, Ingegerd, Bengt & Ote

Här sitter från och med årskiftet vår samarbets partner HereWeGo i sitt nya fina kontor. Totalt arbetar här 20 personer och tar hand om res sugna kunder.

Inget vanligt möte på vägen från Hacienda del Alamo ut mot motorvägen. Här kan man nog säga att vi blev omringade trots att Grete ropade ¨Fåååre¨.

Söndags kväll på Zenia Boulevard. Finns det någon som vill skänka de röda bilarna i mitt i bilden som priser till våra seniortävlingar? Hmmm? I såfall är det helt OK kan vi meddela!

Grattis Svante på Din högtidsdag!

Här har vinnarna Lennart & Ingegerd intaget guldstolarna (dock silverfärgade för dagen) medan treorna och tvåorna får finna sig att stå lite bakom. Från vänster Svein, Ote, Rolf och Agneta. Alla glada och nöjda över veckans insatser.

Här har en del av grill kockarna intagit sina platser. Vilka härliga dofter!

Dagens vinnarpar Kerstin & Tommy efter ett strålande spel på El Valle. Grattis!

Alla eller nästan alla, var överens om hur vi nu efter spelstrategin överlistar banan och inte slösar bort onödiga slag.

Färglada tjejerna Kerstin, Gunilla, Kicki och Agneta laddade på första tee. Populärt med lila och rosa/cerise idag.

Solnedgång den 3:e februari med klubbhus slluett i horisonten och lite blomprakt i förgrunden.

Ote & Ola på 13:e green i den värmande eftermiddags solen.

Härligt med sommarbär redan den 1:e februari.

Blommande mandel träd mot en klarblå himmel. Whaoo!!

Från sommar till vinter på nolltid.

Här får det inte bli treputt eller vattenbesök. Vilken bana denna green tillhör avslöjar vi inte än. Här blir det ofta många åskådare vid puttningen.

Lennart sätter bestämt sin putt på 18:e, allt under överinseende av medspelarna Svante och Ulf.


En helt vanlig januari tisdag här på Campoamor med njutningsfull utsikt mot Medelhavet.

 

Ett nytt härlig år har gjort sitt inträde och vi välkomnar golfåret 2014 och minns det framgångsrika året 2013 nedan.

Trevlig, uppsluppen och härligt kamratligt stämning på avslutningsmiddagen med god mat, prisutdelningar, tacktal och diverse historier. Gladast denna kväll var nog ändå november Månadens Mästare på collaget ovan.

Grattis Solveig till fint spel och vinsten i damklassen i onsdagens sista deltävling.

Glada segraren Bengt M i onsdagens sista individuella tävling på Campoamor.

Här ser vi de glada tjejerna Christina, Lisbeth och Bodil till höger som studerar när Ylva tar ut puttlinjen på den svåra 18:e greenen.

Kan någon av dagens vinnare finnas i denna bollen eller? Ola sänker putten under beundran av Bengt och Lars.

En underbar vy över Las Colinas banan med stilstudie av Jan-Erik efter en kanon drive på 3:e hålet.

Söndag eftermiddag på Campoamor stranden, 30 dagar innan julafton.

Yes, det blev hattrick. Grattis Chris och Bernt till jämnt och bra spel!

Det är härligt med after golf, speciellt med alla trevliga golfvänner.

Här är en bild från söndagens individuella tävling här på Campoamor. Bilden är tagen från 17:e tee. Är det ¨superman Stensons¨ boll som flyger förbi? Christina , Lisbeth och Solveig har i alla fall full koll på......

Dagens vinnarpar på Saurines, Chris & Bernt, nu med två segrar. Går dom mot ett hat trick?

Grattis Kjell på födelsedagen, men det var inte bara Anna-Lena som uppvaktade även alla andra gäster var med och gratulerade.

Här ser vi vinnande paret på Las Colinas, Sune & Birgitta som lyckades bäst i dagens mycket tuffa förhållande.

Grattis Gunnel, dagens vinnare på fina 73 slag.

Kjell vinnare på söndagen med finfina 68 slag. Grattis både till vinsten och nya lägre hcp:et.

Här äter vi luncherna under vår utflykt i april 2014 (i bakgrunden 18:e green) Inom kort skickar vi ut inbjudan/anmälan till alla våra april gäster. Vem kan missa en trevlig utflykt till ett fantastiskt pris?

Vinnarna i 2:a deltävlingen Månadens Mästarpar Chris & Bernt.

Här ser vi flera av gästerna som ville förbättra sitt närspel och därmed också spara några eller många slag ute på banan.

Dagens asian scramble segrare, ¨the Baozai´s¨, med Birgitta, Gerard, Ulf och Monika.

Här ovan ser laget som kom på en andra plats, ¨grandmother chickens¨ med Ingvar, Ylva, Grete och Ola.

Här ser vi ¨crispy ducks¨ med Lars, Gunnar, Gun och Chris som tog en fin 3:e plats i dagens asian scramble.

Morning has broken like the first morning, blackbird has .............

Här ser vi dagens 2:or och 1:or. Men varför verkar 2:orna lite gladare ut redan på första tee (dessa båda par spelade ihop idag)? Kan det vara så att Birgitta och Sune till höger redan här visste att man var tvungen att bita ihop inför den sista och avgörande putten för att slå Birgitta och Ola? Grattis säger vi till båda paren till mycket bra spel.

Här ser dagens 3:or till vänster, Chris & Bernt som idag spelade med goda vännerna Carin & Lars (Lars framförde ödmjukt att det idag var dags att släppa fram bästa vännerna i resultat listan, vilket vi tydligt kan se på bilden)

Det är alltid trevligt med aftergolf, men herregud vad säger Ingvar i det ¨svarta laget¨? Gunnel och Bengt hade ju satsat på rött idag.

Vilken härlig färgsprakande 4-boll på första tee. Glada, laddade och strategiskt förberedda inför dagen utmaning på Hacienda del Alamo. Från vänster Gerard, Solbritt (fick hon sitt namn när hennes föräldrar var på besök på Costa Blanca kusten?), Barbro & Kent

Grattis Bernt dagens födelsdags barn och vi passade på att njuta ända till solnedgången.

Det är gott med nygrillat speciellt under en klarblå himmel.

Onsdagen vinnare Birgitta och Erik (fotot på Erik tagit vid tidigare tillfälle då Erik med frun Zarih åkte hem till kalla och ruggiga Sverige idag) Grattis båda två!

Här grillas det och sprids ljuva dofter över hela landskapet. Hungriga kamrater sitter och väntar och utbringar en skål för grill mästarna.

Blomprakt på Real Club de Golf Campoamor med ¨vanlig¨ bakgrund.

Här ser vi några av november gästerna ute på 3 S studie på banan.

Bild från apelsin odlingarna här på Campoamor onsdagen den 6/11.

Det är inte ofta man lyckas fånga en sådan glödhet kvällshimmel.

Njutningsfull aftergolf där dagens klädsel harmonerar med Campoamors vackra blommor. Lite allvar verkar det ändå har varit, även om det idag var, just for fun.

Inspelsrunda med några av gästparen som här är på väg mot sina första birdieputtar.

Nya fräscha utemöbler i samtliga penthouse lägenheter. Passar bra till den blå himlen och den sol gula fasaden.

Här ser vi från vänster Ingvar, Göran, Sune och Lars på väg mot birdie puttarna på 7:e hålet.

Här är delar av ¨tjejmaffian¨ med Chris, Elsa och Gunnel i full färd med puttning på 11:ans green.

Här pustas det ut i värmen på 10:ans tee. Hoppas vårt räknande inte stör grabbarna som slår ut?

Se här grabbar. Lars och Bengt ser på när den erfarne Campoamor spelaren Tomas visar rätt spel linje. Vid intervjuen föklarade han med att det är så här jag brukar säga till Barbro vilket synes fungera alldeles utmärkt som vi kan se nedan.

Vinnarna i söndagen tävling betydlig mer allvarliga än tvåorna, tydligen fortfarande fullt fokus på uppgiften. Grattis säger vi till Birgitta och Erik. Erik som dessutom tog sin andra raka pallplats. Blir det hattrick för Erik på pallen?

Här ser vi alltid glada Barbro samt Göran lika glad efter sin efterlängtade framgång, båda 2:or i dagens tävling här på Campoamor

Glatt och trevlig bangäng på väg ut till arbete med bunkrarna

Nuvarande projekt Campoamor med palmer och runsten i öknen eller?

Det är ¨gött med aftergolf¨ i värmen

Grattis säger vi till Lena 1:a och till Gunnel som blev 2:a

Grattis Jan, 1:a idag och Erik som var några slag efter och blev 2:a

Här gör solen ett tappert försök att bryta igenom dimman som denna tisdag morgon var så tjock att ett foto tagit 15 minuter tidigare, lika gärna kunde illustrerat ett glas mjölk.

Vilken härlig blomning, svår att motstå med kameran

Här är det ungefär som i frågetävlingen ¨på spåret¨ vart är vi på väg?

Här ser vi greenen på 3:e hålet, en utmanande par 3:a på Alenda, Här är det out till vänster och med utslaget lite för mycket ¨safe¨ till höger, ger spelaren en svår chip/pitch för att rädda par. Härligt med utmaningar i golf! OBS! bilden är tagen bakom green!

Här njuts det av alla delikatesserna som grabbarna precis grillat. Mums och skål!

Här ser vi grabbarna som verkligen går in för uppgiften, här har tjejerna inte tillräde men det var bara ¨goda råd¨ som Gunnel erbjöd. Men Tomas då, Du ser bekymrad ut. På högra bilden ser vi grillmästarna Jan och Håkan.

Här ser vi tre gentlemen som puttar på 1:an. Det var en ganska svår flagg placering idag.

Full på banan även denna eftermiddag. Här ser vi en vy över 7:e hålet

Här ser vi Grete, Ingrid och Anita putta ut på El Valle 18:e green. Strax dax för efterlängtad aftergolf eller kanske 9 hål till? Zarih som också spelade i bollen hann tyvärr undan för fotografen.

Här ser vi Leif, Erik och Lars njuta av den milsvidda utsikten från El Valle´s 11:e utslag.

En bild på livsnjutare den 15 oktober vid stranden på Campoamor. OBS! det är rätt datum, med knappa 30 grader i luften och 25/26 grader i vattnet.

 

Här svingas det på 7:e hålet efter en perfekt placerad drive. Härligt med en kvällsrunda på Campoamor.

Kvällsmiddag med solnedgången till härliga 23 grader.

Här blev det ¨stensäkra¨ par av både Grete och mig vid gårdagens spel, där Gretes ¨sandy¨ var en riktig delikatess.

Real Club de Golf Campoamor Resort, Orihuela Beahes, Costa Blanca, Spain. Välkomna att hämta hem Ert exemplar och visa för vänner och bekanta. Ovan lite uppslag ifrån den 60 sidor sevärda katalogen.

Den driven satt fint! Här ser vi en stil studie av Lars på Campoamors hål 8. Lars fick ihop en fin score och vann ¨disk tävlingen¨ över sin älskade Anita. Anita kontrade dock med att det finns diskmaskin i lägenheten.

Välkomna in för längre slag på banan. Vi gör väl som Stenson och alla andra proffs eller?

Nytt och fräscht i vårt nya Sports Centre 1.

Nu tändas åter ljusen i vår lilla by ...... denna magiska september natt.

En härlig sallad med därtill nybakad pain riche och ett glas rött till den underbara utsikten från vår morgon balkong.

Måndag 30 september, luften +30 vattnet +25, sammanfattas; Livet är härligt skönt!

Söndagmiddag på Campoamor. Fullbokat som vanligt med golfare och icke golfare. Här avnjuts allt från en lasagne carne till en härlig sjötunga med därtill goda drycker. Mums!

Här ser vi 3 trevliga herrar som njuter av en svalkande ...... under tiden Grete arrangerar bord och stolar för kommande gäster.

Här ser vi ett ¨färgglatt gäng¨ efter rundan på fina Ekerum. Från vänster ser vi Gunilla, Per-Olof, Solveig, Lars, Eivor, Bertil, Gunnar och Berit. Vem eller vilket par som vann får Ni själva lista ut, men det finns några som ser lite gladare ut eller?

Dela med dig

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn