CAMPOAMORS ¨händelserika¨ DAGBOK 2018/19

VAD HÄNDER I CAMPOAMOR VÄRLDEN? OCH UTANFÖR?

Vi kommer att publicera en dagbok om händelser, upplevelser, råd och tips för Er som gillar att vara på ¨banan¨. Här kommer vi under longstay säsongen att skriva om dagliga eller vecko händelser. En efterfrågad sida av våra golf vänner som nu får sin efterlängtade premiär för säsongen 2018/19. Har Ni något trevligt tips som Ni vill dela med Er av. Skicka till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.2019April 20 - 26. En påsk vecka med många rekord dock inga rekord som vi önskat. Vår hemsida med dagboken har varit svår att nå och inte minst för oss att ladda upp nyheter mm mm. Vi har nu bytt web hotell och förhoppningsvis har vi i framtiden en perfekt och åtkomlig sida för våra gäster och kunder. Påskaftonen blev en rekord lördag i nederbörd och det har inte regnat så mycket på Costa Blanca kusten sedan 1946, dvs för drygt 70 år sedan. Torrevieja uppmätte hela 237,4 l/kvm. Sammanfattningsvis en blöt påsk som vi hoppas slippa få uppleva igen de närmaste 70 åren. Men som alltid efter regn kommer sol, vilket frestar besökarna med många långa och soliga golfdagar. Vi återkommer efter helgen med information om kommande säsong och kommer under nästa vecka att öppna upp för bokningar hösten 2019.

April 14 - 19. En vecka med förberedelser inför en av de största högtiderna här i Spanien, Påsken. Tyvärr har det utlovats årets hittills sämsta väder med regn flera av helgdagarna. Vi önskar alla en riktig Glad Påsk.

April 11 - 13. På fredagen gjorde vi en utflykt norrut till Greenlands äventyrsgolf. En trevlig och lättsam utflykt där vi testades att läsa utmanande 18 greener. Här bl.a fanns krokodil hålet, rör hålet, lång hålet m.fl. Efter spelet en lättsam lunch och prisutdelning till vinnaren. En av våra trogna gäster, Bertil S, som åkte hem i slutet av mars, gav oss i uppdrag att dela ut en flaska Cava som han och Margit sponsrat med till den spelare som träffade palmen på 13:e hålet på Campoamor. Nu blev det ingen spelare som lyckades eller kanske snarare misslyckades och träffa palmen varför vi valde att dela ut flaskan till vinnaren på äventyrsgolfen. Vinnare blev Bertil H som vann med ett slag till godo på tvåan Eivor. Tre spelare blev treor ytterligare ett slag mer och här fick Maggan, Grete och Björn tränga ihop sig på prispallen. I helgen utlovas temperaturer uppemot 30 grader.

April 10. Idag spelade vi individuell tävling dam resp herr. Vinden gjorde förhållande under en nästan klarblå himmel lite spektakulär. Här följer dagens pristagare och vi börjar med damerna där vi har Eva H på tredje plats med 79 slag. På andra plats med 77 slag kom Eivor. Vi gratulerar Britta som vann med dagens lägsta score på 74 slag. Grattis! På herrsidan slutade det med följande topptrio, trea blev Ingemar med 81 slag. Tore blev tvåa också 81 slag men lite lägre shcp. Vi gratulerar Lars A som vann på 78 slag. Grattis!

April 8 - 9. På tisdagen var det dags för BBQ som bjöd inte bara bjöd på perfekt väder utan det blev också spontan dans och sång av vår egen Frankie boy, Bertil H. Vi förrättade också prisutdelning för söndagens partävling. Här följer pristagarna; på tredje plats med 163 slag kom Eivor & Bertil. På andra plats kom Eva och Ingemar med 158 slag. Vinnande par med 150 slag Britta & Tore. Grattis! I bildspalten bilder från BBQ:n.

April 7. Dags för den andra tävlingen i april månad som spelades som en partävling. Innan första paret slog ut hurrade vi för dagens födelsedags tjej Eva. Stort GRATTIS Eva! Kul att du firar din högtidsdag här på Real Club de Golf Campoamor. Dagens tävling spelades i ganska tuffa förhållande då vinden emellanåt tog i rejält. På tisdag har vi BBQ och prisutdelning för tävlingen vilket innebär att resultaten med dagens pristagare kommer att redovisas under tisdagskvällen.

April 4 - 6. Igår fredag besökte vi ¨syster¨ banan till Real Club de Golf Campoamor. Banan som ligger strax utanför Benidorm har en fantastisk utsikt såväl utöver havet som upp emot bergen. Banan heter Puig Campana och har för tillfället 9 hål öppna samt en klubbhus som är en kopia av klubbhuset här på Campoamor. Restaurangen öppnade den 1 april och är redan välbesökt. Restaurang chefen Juan som tidigare var här på Campoamor är nu ansvarig för denna restaurang pärla. Vi hoppas kunna arrangera en utflykt hit under kommande säsong. Lördagen har bjudit på riktigt april väder med en solig inledning på dagen för att under eftermiddagen bjuda på några rejäla åskskurar.

April 3. En fantastisk härlig onsdag då vi spelade Cava Cup. Tävlingen spelades som fyrboll/bästboll och vi fick följande par på prisplats. På tredje plats med 38p kom Ewa & Björn. Andra platsen tog Eva (inlånad av Tore då Britta för dagen var skadad) & Tore med 39p. Vinnare med hela 40p och Cava Cup mästare april Maggan & Sten. Grattis. Maggan & Sten blev extra glada vid middagen på Maritaos Kitchen då Färjestad avancerade i hockeyslutspelet.   

April 2. Vi tackar för alla som anmält intresset för värdskapet i vår april skämt, kanske trots allt var en bra idé att testa. Vi kan idag också berätta att för alla som är på plats här på Costa Blanca kusten så kommer Jimenez att spela tävling kommande söndag på La Marquesa Golf. Väl värt ett besök och se hur denna trevliga  spanjor visa hur ¨lätt¨ golf är.

April 1. 
Efter en dyster och grå avslutning på mars månad så börjar april månad med att solen åter visar sig över Costa Blanca kusten. Vi presenterar idag en nyhet för kommande jublieums säsong. Våra gäster kommer att bli dag värdar under månaden, vilket kommer gå till så här; När man skickat in sin bokning tilldelas man en dag som kommer få värdskapet för. Detta innebär att gästparen skall ansvara för en eventuell tävling eller något annat trevligt arrangemang, vilket kan vara en utflykt, restaurang besök, putt tävling, pubkväll. Vill man arrangera detta en speciell dag kan man skriva detta i sin bokning så hoppas vi att inte alla väljer samma dag. Kommer flera att välja samma dag eller dagar kommer vi att lotta ut vilka par som erhåller värdskapet för respektive dag. Slutligen kan vi också berätta att för Er som besöker Vistabella Golf och kör hem via San Miguel de Salinas att T-korsningen vid CV-95 och CV-945 kommer att byggas om med en rondell för säkrare utfarter mot San Miguel de Salinas.

Mars 29 - 31. Dags att avsluta denna månad som bjudit på mestadels en klarblå himmel med sol och härlig temperatur. Dock blev månadens sista dag en gråmulen avslutning med tidvis kraftigt regn, kanske välbehövligt, men vi vill ju helst se solen alla dagar. I morgon går vi in i en ny månad då vi även skall fira påsken i slutet på månaden. Vi hoppas också att alla kom ihåg att ställa fram sina klockor natten till idag söndag då vi nu har gått över till sommartid vilket innebär att vi kan spela golf ända fram strax innan kl 21.

Mars 27 - 28. Mars månad närmar sig slutet och vädrets makter har varit lite lynniga dessa mars med blandat sol och moln samt tidvis en kylig vind. Några av våra gästpar har spelat några interna tävlingar med damer mot herrar där det enligt senaste nyheterna lär vara damerna som drog det längsta strået. Vi har fått en hälsning från ett av våra trogna gästpar Berit och Gunnar som detta år valt att låta golfklubborna vila och ge sig ut på en längre resa med båt. Just nu besöker man Singapore och har skickat en hälsning till oss och alla andra Campoamor golfvänner. I bildspalten publicerar en häftig poolbild från deras hotell i Singapore. 

Mars 26. 
En strålande tisdag där våra gäster tillbringat dagen på banan, stranden och några med lite shopping. På kvällen dags för avslutningsmiddagen med prisutdelningar för söndagens tävling därefter delades priserna ut till Månadens Mästare dam respektive herr samt till det Par som tagit hem titeln mars 2019. Vi börjar med att redovisa resultatet för söndagens tävling och börjar med damerna. På tredje plats kom Anne med 75 slag samma antal slag som tvåan Ingrid och här fick shcp avgöra. Suverän vinnare blev Britta med ett strålande resultat på 69 slag. Grattis! På herrsidan fick vi följande topptrio. På tredje plats med 73 slag kom Lars A samma antal slag hade även tvåan Jan-Erik som hade lite lägre shcp. Vinnare blev Kurt också med ett strålande resultat på 70 slag. Grattis! Nu dags för att redovisa slutställningen i Månadens Mästare Mars 2019 som avgjordes över tre deltävlingar och här börjar vi med topptrion på damsidan. På tredje plats kom Kerstin med 235 slag. Andra platsen tog Ingrid med 233 slag. Vinnare och Månadens Mästare dam mars 2019 blev Britta med 219 slag. Stort GRATTIS! På herrsidan fick vi följande topptrio. På tredje plats med 223 slag kom Lars N. På andra plats kom Arne med 217 slag. Vinnare och Månadens Mästare herr mars 2019 blev Kurt på 216 slag. Stort GRATTIS!. I parklassen som avgjordes över fyra deltävlingar fick vi följande topptrio. På tredje plats med 536,75 slag kom Tore & Britta. På andra plats kom Lars & Gunvor med 531,75 slag. Vinnande par som därmed kan titulera sig Månadens Mästare Par mars 2019 Kurt & Ingrid med ett resultat på 520,75 slag. Stort GRATTIS! Efter prisutdelning passade vi också på att tacka alla våra gäster för en härlig mars månad samtidigt också önska lycka till med spelet under säsongen som snart drar igång igen på lite nordligare breddgrader. Vi kommer att lägga ut bilder från gårdagen under onsdagen.

Mars 23 - 25. Helgen inleddes med en gråmulen himmel som även bjöd på en del regnstänk under lördagsmorgonen. På söndagen spelade vi sista deltävlingen i Månadens Mästare dam/herr respektive par i strålande förhållande och vi har ett resultat för söndagens tävling men även vilka som är Mästare mars 2019. Detta kommer att avslöjas i dagboken sent på tisdag kväll då vi kommer att dela ut priserna vid vår avslutningsmiddag. Sedvanligt blev det så att det än en gång blev sista hålet avgjorde. Vid aftergolfen kände många av oss en lätt skakning i marken då området drabbades ett jordskalv som ägde rum ute i Medelhavet och på ca 10 km´s djup. I Barcelona hade två pensionärer det lite långtråkigt och fick för sig att slå sig in på den brottsliga banan på ålders höst. Pensionärerna 73 respektive 80 år gamla rånade två banker och kom vid första rånet över 32.000 Euro och nästa inbringade 45.000 Euro. Dock blev lyckan kortvarig och numera sitter de båda bakom lås och bom. I bildspalten några av paren på första tee och starten av söndagens tävling.

Mars 18 - 22. En vecka som har bjudit oss på lite växlande väder med lite regn, blåst men även den härliga och värmande solen har varit på plats. Många av gästerna har varit och besökt närliggande banor för att vässa formen inför kommande söndag avgörande om mästare titlarna. På söndag vet vi men våra kära dagboksläsare för hålla sig till tåls fram till på tisdag kväll eller onsdag morgon då vi redovisar slutresultaten här i dagboken efter vår avslutningsmiddag som är på tisdag kväll. Vi avslutar med att berätta om att man vill fortsatta att bygga ut Alicante flygplatsen för kunna ta emot ännu fler flighter och passagerare som vill komma till solen och värmen.

Mars 17. Söndag, fest och golf. När det gäller festandet så firades det St Patricks day på pubar och restauranger till långt ut på natten mot måndag. Vi spelade andra respektive tredje rundan av månadens mästare dam/herr samt par. Denna söndag fick vi årets högsta temperatur som hos oss nästan nådde 30 graders strecket. Här följer dagens resultat och vi börjar med damerna. På tredje plats med 76 slag kom Ingrid. Andra platsen tog Riita med 74 slag. Vinnare med 73 slag Britta. Grattis! På herrsidan fick vi följande topptrio; Trea med 75 slag kom Lars N, andra platsen tog Sten med 74 slag. Vinnare Kurt också 74 slag med lite lägre shcp. Grattis! Vi delade också ut en vinflaska denna söndag till den dam eller herre som hade dagens lägsta netto score och denna tog Britta hem med sina 73 slag. Inför kommande söndags sista deltävlingar i månandens mästare dam/herr respektive par har vi följande topp fem i de olika klasserna. Vi börjar med damerna; på femte plats ligger Eivor med 160 slag, Gunvor ligger fyra med 159 slag, trea ligger Ingrid 158 slag, tvåa ligger Kerstin med 155 slag och i ledning Britta med 150 slag. På herrsidan ser topp fem enligt följande; femma ligger Sten med 148 slag, fyra ligger Lars N med 147 slag, trea ligger Bengt också 147 slag, tvåa ligger Kurt med 146 slag och i ledning Arne med 144 slag. I parklassen har vi följande topp fem; på femte plats med 395,25 slag ligger Anders & Ingalill, fjärde plats med 394,75 slag ligger Tore & Britta, tredje plats med 387,25 slag ligger Arne & Anne-Marie, andra platsen har Kurt & Ingrid med 375,75 slag och i ledning med exakt samt resultat 375,75 slag Lars N och Gunvor. Kommande söndag blir avgörande för vem som tar hem titlarna. 

Mars 14 - 15. Torsdag och besök på vår lokala marknad för många av våra gäster. Ett besök på vår lokala marknaden bjuder också besökarna på en fantastisk utsikt utöver det kristall klara Medelhavet. Fredag och dags för vår gemensamma lunch som ingår för våra månadsgäster. Som vanligt bjöds vi på en fantastiskt god buffé med gott vin. Till desserten och kaffe hade vi lite trevliga golfdiskussioner med allt från de nya golfreglerna till små enkla träningstips. Vid lunchen uppvaktade vi också dagens födelsedags barn, Grattis Maggan. I bildspalten några bilder från vår lunch.

Mars 13. På onsdagen spelade vi vår traditionella scramble tävling under en klarblå himmel och med en temperatur på dryga 20 grader. På kvällen samlades vi på den populära restaurangen Maritaos Kitchen för gemensam middag och prisutdelning. Här följer de par som premierades denna onsdag. På femte plats med 73,25 slag kom Ingalill & Anders. Fjärde platsen knep Ingrid & Kurt på 71,75 slag. Tredje platsen tog Bertil & Grete (inlånad reserv) på 71,25 slag. På andra plats med 70 slag kom Christine och Jan-Erik. Vinnande par blev Gunvor & Lars på 69,75 slag. Vi kan också nämna att Gunvor avgjorde tävlingen genom att sänka inspelet från ca 90 meter på 18:e hålet. Grattis till alla pristagare! Onsdagens tävling ingick också som andra deltävlingen i Månadens Mästare Par. Efter två deltävlingar har vi följande ställning topp fem. På femte plats med 234,25 slag ligger Ingalill & Anders. Fjärde platsen har Bodil & Bengt med 233,75 slag. Treor ligger Ingrid & Kurt med 225,75 slag. Tvåor ligger Gunvor & Lars med 223,75 slag. Leder gör Anne-Marie & Arne med 222,25 slag. På söndag fortsätter vi tävlingarna men redan imorgon fredag träffas vi för att tillsammans äta vår gemensamma lunch som ingår för alla månadsgäster. Bilder i bildspalten från gårdagens middag och prisutdelning.

Mars 9 - 12. Vårt fina och härlig golfväder har fortsatt hela helgen och även veckan har börjat med en klarblå himmel, frukost på altanen och kortärmat på banan. Vi har också fått rapporter från Sveriges avlånga land där vår bekanta i Arvika rapporterat snö och -14 grader under den gångna helgen. I Malmö rapporteras regn i omåttliga mängder. Härligt att vi är på rätt plats och kan njuta av trevliga och glada spelkamrater under våra golfrundor i solen. 

Mars 8. 
En strålande fredag med BBQ på vår altan. Vi njöt av gott grillat, vin och alla trevliga gäster som absolut inte vill missa denna eftermiddag där det även bjuds på inslag med vitsar och andra små upptåg. Vi delade också ut priser för de tävlingar vi spelat, dvs Cava Cup och den första deltävlingen månadens mästare dam/herr som också ingår i månadens mästare par. Vi börjar med resultatet av Cava Cup där det blev en osannolik jämn resultatlista i toppen. På tredje plats med 42p kom Ingalill & Anders. Andra platsen tog Ingrid & Kurt också 42p men något lägre shcp än treorna. Vinnande par och Cava Cup mästare också 42p, lägst shcp, Christine & Jan-Erik, Grattis! I onsdagens individuella tävling fick vi följande pristagare; trea på damsidan kom Eivor med 78 slag, tvåa blev Britta med 77 slag. Vinnare och ledning i månadens mästare dam Anne-Marie med 74 slag. Grattis! På herrsidan blev det följande topptrio; Lars N kom trea med 72 slag, tvåa blev Arne med 69 slag. Vinnare och ledning i månadens mästare herr Bengt med 68 slag. Grattis! Vi spelar i år också en partävling kombinerad med den individuella tävlingen och så här ser topp fem ut efter första deltävlingen, på femte plats med 161 slag Eivor & Bertil, fjärde plats Bodil & Bengt 159 slag, på andra plats har vi två par, Lars & Gunvor med 154 slag samma resultat för Ingrid & Kurt. Leder gör Anne-Marie & Arne med 143 slag. Tre omgångar återstår och nästa omgång spelar vi på onsdag, då vi spelar en scramble tävling. 

Mars 7. Idag har vi värdar haft golflektion på grannbanan Las Colinas och helt plötsligt dök The Beef upp för att slå bollar. Snabbt konstatera man att han skickade bollen 3 gånger så långt som man själv gör. 

Mars 4 - 7. Sommaren fortsätter här på Costa Blanca kusten och igår onsdag spelade vi första rundan i kampen om att bli månadens mästare dam/herr. I år har vi även kombinerat att en partävling där damens och herrens resultat räknas samman så att vi efter fyra deltävlingar även kan kora månadens mästare par. Gårdagens resultat och vem som tagit ledningen i mästare titlarna redovisar vi på lördag då vi kommer förrätta prisutdelningar under morgondagens, läs fredagens BBQ. Idag torsdag har vi också uppvaktat en av våra trogna gäster Margit som fyller år denna torsdag den 7:e mars. Grattis! I bildspalten frestar vi med en kvällsbild utöver 1:ans green med 8:ans green i bakgrunden.

Mars 1 - 3. Vi har inlett mars månad på samma härliga sätt som februari avslutades på med sol från en klarblå himmel och temperaturer som idag söndag nått hela 26 grader, fantastiskt. Idag söndag spelade vi mars månades första tävling, Cross Cava Cup, en fyrboll bästboll med ett Cross inslag. Prisutdelning och resultat kommer vi redovisa efter vår prisutdelning som vi kommer att ha vid vår gemensamma BBQ kommande fredag. I bildspalten har vi några av dagens deltagare par som var härligt taggade inför rundan.

Februari 27 - 28. Vi börjar med en rapport om storstädning i Torrevieja området, där kommunen satsar på att rensa alla platser som ofrivilligt blivit soptippar, dvs obebyggda tomter eller andra platser som för många blivit avstjälpningsplatser av allt från byggmaterial till möbler, trädgårdsavfall mm. Vi har fått ett antal påstötningar om att vi inte lagt ut några bilder under februari och pga tekniska problem har vi dessvärre inte kunnat ladda upp några bilder. Vi har utlovats att problemet skall vara åtgärdat under första dagarna av mars, vilket vi hoppas stämmer. Vi avslutar med februari månads sista dags väder där det blev rekordvärme med dryga 25 grader. Sammanfattar vi månaden har vi fått ca 30 minuters regn på hela månaden. Nu hoppas vi på en minst lika fin mars med ännu fler soltimmar.

Februari 21 - 26. Vi börjar nu närma oss slutet av en fantastisk februari som bjudit på otroligt fint väder med dagstemperaturer som varit som en normal svensk sommar många av dagarna. Det återstår 2 dagar där det utlovas rekordvärme månadens sista dag men vi får väl se om det blir rekord eller inte. Vi vill samtidigt passa på att redan nu hälsa alla våra mars gäster välkomna hit till Campoamor.

Februari 15 - 20. Solen skiner och golfbanorna blir grönare då bermuda gräset som varit i vintervila nu åter börjar grönska. Flera av banorna på Costa Blanca har sprutat sina fairways med grön färg för att tilltala oss spelare. Spanska meteo har utlovat uppemot 25 grader kommande helg, härligt. På ¨vår¨ Mercadona jobbas det nu dygnet runt för att få allt färdigt till återinvigningen den 8:e mars.

Februari 9 - 14. Det har fortsatt varit härliga golfdagar här på Costa Blanca kusten och vi har flera som också besökt stranden för ett dopp i ett 16 grader varmt/kallt Medelhav. Vi kan också idag berätta att det sista öppna fältet Cala Mosca nu fått grönt ljus för att bebygga det 456.000 kvm stora området med 1500 nya bostäder. Gomendio som är byggherre hade redan 1990 fått med byggande av området i detaljplanen och grönt ljus för 2002 och 2007 men miljö protester har fördröjt planerna fram tills nu. Vi avslutar med att önska alla en riktigt härlig Alla Hjärtans dag. På Zenia Boulevard och många andra butiker har det skyltats med ballong hjärtan samt många andra hjärt formade utsmyckningar. 

Februari 7 - 8. Härliga dagar med klarblå himmel och svensk högsommar temperatur, dvs 23-25 grader. Den spanska vintern har så här långt varit ovanligt mild vilket också fått till följd att mandelträden redan står i full blom. Vi föreslår en utflykt till Caravacca de la Cruz och tar en avstickare från motorvägen för att se mil efter mil med de blommande mandelträden.

Februari 1 - 6. En vecka har nu gått och verkligen härligt att vara tillbaks på den soliga Costa Blanca kusten där vi under helgen fick uppleva friska och stormiga vindar men solen sken och dagarna är ju ca 2 timmar längre än hemma i kyliga Sverige. Vi kan för Er som längtar till en golfrunda i solen och värmen berätta att vi idag onsdag spelade i short och kortärmat, vindstilla, nästan i alla fall, med en temperatur som var över 20 strecket. Men det är inte vara vi golfare som njuter av Campoamor utan fotbollslagen trängs om att få komma hit och träna för att komma i form till säsongs premiärerna i ligorna. De fackliga organisationerna har nu förbjudit allt söndagsöppet i samtliga butiker och hotar med höga böter för de som bryter mot förbudet. Vi kan också nämna att man satsar flera miljoner Euro på utbyggnad av strandpromenaden i Torrevieja. Spaniens mest romantiska restaurang ligger på Costa Blanca kusten, kanske bra att veta inför Valentines day.

Januari 31. Vi vill börja med att önska alla våra dagsboksläsare en riktigt god fortsättning på det nya härliga golfåret 2019, ett annorlunda golfår och vi tänker då främst på alla nya förändringar i regelboken med bl.a knädropp och valfritt om pinnen/flaggan skall vara kvar när vi puttar på green. Igår var vi tillbaks på Real Club de Golf Campoamor och idag torsdag hann vi med 9 hål i kortärmat, 21 grader, dvs långt ifrån vad vi upplevde när vi lämnade Sverige. Vår första nyhet här i dagboken blir att berätta att vår stora välsorterade Mercadona håller stängt fram till den 8:e mars. Butiken genomgår en total renovering och kommer enligt uppgift att bli en av Spaniens modernaste livsmedelsbutiker när man öppnar igen i mars. Härligt! Vi återkommer de närmaste dagarna med lite fler uppdateringar om Campoamor och närområdet här på Costa Blanca.

2018

December 19. NYHET! Vi har nu fått uppgraderat vårt internet i lägenhetena till fiber 100Mb. Just nu håller man också på att undersöka för installation av ett nytt och bredare TV-utbud i lägenheterna. 

November 28. Real Clubs nya fina scorekort är nu upptryckt och färdigt. I bildspalten presenteras det nya scorekortet.

November 23 - 27. Vi avslutar höst säsongen med rapporter om att en normal svensk sommar åter härskar på Costa Blanca kusten, dock har de senaste dagarna blåst en kraftig vind och Villafranca uppe vid Alicante uppmättes vindar över 30m/s. Vi kommer med sporadiska inlägg och händelser under december.

November 21 - 22. Onsdag och dags för den avgörande rundan i kampen om titeln Månadens Mästare dam respektive herr. Vi börjar med att redovisa resultatet för onsdagens individuella tävling där vi fick följande pristagare; på tredje plats på damsidan kom Britta med 76 slag, andra platsen tog AnneLi också 76 slag men lite lägre shcp. Vinnare med 75 slag Birgitta. Grattis! På herrsidan fick vi följande topptrio; på tredje plats med 72 slag Anders, andraplatsen tog Christian med 71 slag. Vinnare med strålande 68 slag Bo. Grattis! I tävlingen Månadens Mästare fick vi efter en jämn kamp se ett avgörande på sluthålen. Här följer topptrion på damsidan; på tredje plats med 235 slag kom Yvonne L, på andra plats kom Britta med 233 slag. Vinnare och Månadens Mästare dam November 2018 som vi säger ett stort grattis till är Birgitta. På herrsidan fick vi följande topptrio; på tredje plats med 222 slag kom Anders. Andra platsen tog Tore med 221 slag. Vinnare och Månadens Mästare november 2018 som efter en stark sista runda tog hem segern. Stort grattis till Christian som vann på 219 slag. Prisutdelningarna förrättades vid vår avslutningsmiddag där vi sedvanligt serverades en god middag med tillhörande goda drycker.

November 19 - 20. När söndagens tävling avslutats kom regnet som fullständigt dränkte Costa Blanca kusten med rejäla översvämningar. Flera av golfbanorna i närområdet står nu inför rejäla uppröjningsarbete. Real Club de Golf Campoamor klarade sig än en gång och mycket tack vare den inte alltid så omtyckta dräneringsrännan som går genom vissa av hålen. Idag tisdag kunde vi åter njuta av de värmande solstrålarna. Mercadonan har nu börjat med färska och fräscha sushi delikatesser.

November 16 - 18. Det har meddelats regn under flera dagar men här på Campoamor har vi tack och lov inte sett till några droppar ovanifrån dock, läs längre ner. Vi kan också berätta att Orihuela kommun tagit ett beslut att bredda vägen från Campoamor ner mot stranden med bl.a en ny bro över motorvägen. I dag söndag spelade vi den andra omgången av månadens mästare dam/herr. Vädermässigt en något gråmulen tillställning som höll tätt ända tills att den sista bollen hålats i. Vid dagens tävling fick vi se strålande resultat och vi börjar med damerna där Yvonne J kom på tredje plats med 78 slag. På andra plats med 74 slag kom Birgitta L. Vinnare med strålande 70 slag, Yvonne L. Grattis! På herrsidan fick vi följande topptrio där alla tre hade samma fina resultat och särskiljning på shcp:en. Trea blev Tore, Tvåa kom Christian och vinnare Jan Gr. Grattis! Inför den sista och avgörande omgången i kampen om Månadens Mästare dam/herr som vi spelar på onsdag har vi följande spelare i ledning. På damsidan leder Birgitta L med 150 slag och på herrsidan leder Tore på 143 slag. Det är dock flera spelare som endast ligger något eller några slag bakom och vill vara med och kämpa om titeln. På onsdag kväll vid vår avslutningsmiddag vet vi vem som får ta emot utmärkelserna.

November 15. Natten blev våldsam då ett kraftig åskoväder drog fram med full kraft vilket inte bara ledde till ett flertal blixtnedslag utan även ett kraftig regn som gjorde vissa vägar, gator och promenadstråk oframkomliga. Meteorologerna hade även utlovat heldagsregn under torsdagen men som många gånger förr stämmer inte prognosen för den södra delen av Costa Blanca kusten då vi under i stort sett hela dagen upplevt sol. För de som vill uppleva kulinariska tapas med dryck kan vi rekommendera ett besök i Torrevieja mellan den 15-18 november eller/och den 22-25 november.  Tapas restaurangerna har öppet 12-16.30 och på kvällen mellan 19.30-23.00 . Vill man veta vilka restauranger som ingår i årets Ruta de la Tapa laddar man ner följande app. Ruta Tapa Torrevieja. För Er som vill njuta av havsutsikten till några tapas rekommenderar vi Restaurante Nautilus som ligger alldeles nere vid havet.

November 9 - 14.  Dagarna har även här på Costa Blanca kusten blivit kortare med solnedgång runt kl. 18 är det minst 2 timmar längre ljust här än hemma i Sverige vilket gör att det fortfarande går att spela en 18 hålsrunda på eftermiddagen. Vädret och temperaturen gör att det fortfarande är härligt med ett strandbesök och kanske också ett dopp i Medelhavet som just nu erbjuder en temperatur på ca 19 grader. Onsdag och dags för scramble tävlingen som också ingår som den sista och tredje deltävlingen i Månadens Mästare Par. Vi börjar med att redovisa resultatet för scramble tävlingen där vi delade ut fyra priser. På fjärde plats med 71,75 slag kom Yvonne & Christian. Tredjeplatsen tog Yvonne & Kenneth med 71 slag. Andra platsen blev Birgitta och Sunes på 69 slag. Vinnande par med 68,25 slag Katarina och Bosse. Grattis säger vi till pristagarna.
I tävlingen Månadens Mästare par fick vi följande topptrio efter de tre deltävlingarna varav två av rundorna spelades vid utflykten till Albacete och Pinaillas golf. På tredje plats med 110,25 poäng kom May-Gun & Per-Olof. Samma resultat hade även de par som kom på andra plats Yvonne & Christian, dock med lite lägre shcp. Vinnarna och Månadens Mästare Par november 2018 heter Yvonne & Kenneth som fick ihop 117 poäng. Grattis till mästareparet. Prisutdelningarna förrättade vi på den populära restaurangen Maritaos Kitchen där vi som vanligt blev serverade god mat och dryck till ett fantastiskt pris.


November 5 - 8. På onsdagen spelade vi den första deltävlingen i Månadens Mästare dam respektive herr. Sol och en lätt fläkt gjorde förhållande ypperliga för bra scorer. Prisutdelning för Cava Cup och den individuella tävlingen förättade vi vår BBQ som vi hade under torsdag eftermiddagen. Vi börjar med Cava Cup där vi har på 6:e plats Lena & Christer med 39 poäng. På femte plats också 39 poäng men lägre shcp Birgitta & Arne. På fjärde plats med 41 poäng kom Yvonne & Kenneth. Tredjeplatsen tog Helene & Kenneth också 41 poäng men lägre shcp. På andra plats kom Lolita & Thomas med 42 poäng. Vinnande par med hela 44 poäng Ingrid & Kurt. Cava Cup ingick också som deltävling två i månadens mästare par och här har följande ställning i toppen, i ledning med 116 poäng Yvonne & Kenneth, på andra plats Helene & Kenneth med 113 poäng och just nu ligger paret May-Gun & Per-Olof på tredje plats med 112 poäng. Den tredje och sista deltävlingen spelas nästa onsdag och då vet vi vem som kommer bli månadens mästare par. I onsdagens individuella tävling fick vi följande pristagare, vilket också innebär aktuell ställning i månadens mästare dam respektive herr. På fjärde plats på damsidan kom Birgitta L med 76 slag. Trea blev Ingrid med 75 slag. Andraplatsen tog Cecilia med 74 slag. Vinnare också med 74 slag men något lägre shcp Liselotte. Grattis! På herrsidan blev resultatlistan följande och här var det särskiljning genom shcp på platserna fyra till två. På fjärde plats kom Sune med 74 slag samma som trean Bengt H men även tvåan Anders E. Vinnare med 73 slag Tore. Grattis! Vi publicerar några bilder från vår härliga BBQ eftermiddag men naturligtvis även på alla pristagare.

November 4. Dags för månadens första partävling och den andra deltävlingen i kampen om titeln Månadens Mästare Par. Vi spelade i absolut bästa förhållande med sol en svag vind och till härliga 23 grader. Dagens tävling Cava Cup spelades som fyrboll/bästboll och vi kan avslöja att det lämnades in scorekort med fina resultat. Prisutdelning kommer vi hålla vid vår BBQ på torsdag, därefter kommer resultaten också att redovisas här i dagboken. Då kommer vi också redovisa den aktuella ställningen i MMP efter två omgångar. Vi publicerar några bilder från 1:a tee idag.

November 1 - 3. En ny månad gör sin entré och vi ser fram emot en spännande månad med tävlingar där vi bl.a skall kora månadens mästare herr/dam och par. I partävlingen tjuvstartade och spelade första omgången vid utflykten till Albacete och Pinaillas golf. Ställningen i toppen inför de kommande två omgångarna är följande; just nu är det två par med 73 poäng, Bengt & Karin och Sune & Birgitta. I topp med 75 poäng tre par, Anders & Gunilla, Kenneth & Yvonne samt Per-Olof & May-Gun. I morgon söndag spelar vi Cava Cup som ingår i tävlingen månadens mästare par. Vi kan också läsa i tidningarna om den nya flygplatsen utanför Murcia som öppnar efter årsskiftet. Vi har trots tappra försökt att få reda på vilka flygbolag som kommer upprätta förbindelser med den nya flygplatsen. Det enda vi hittills fått reda på är att Norwegian, Ryanair och Jet2com med dock inte från vilka avreseorter ännu. Så snart vi vet mer kommer vi presentera detta i dagboken. Till slut lite om solen och temperaturen de första dagarna i november. Jo solen skiner och några har också besökt stranden kanske till och med tog ett svalkande dopp. Vi passade också på att gratulera Liselotte som fyllde och firade sin högtidsdag här på Campoamor denna 3:e november. Grattis Liselotte!


Oktober 30 -31. En något kylig avslutning på månaden oktober som annars varit oss på många soltimmar och bad i det härliga Medelhavet.

Oktober 28 - 29. Söndag och efter att vi övergått till vintertid kändes det som vädret också gjort detsamma. En kylig nordanvind blåste med tidvis kraftiga vindbyar som gjorde dagens tävling rejält utmanande. Efter en lång runda blev det något värmande för spelarna vid aftergolfen och prisutdelningen. På damsidan fick vi följande pristagare; på fjärde plats med 29 poäng kom Anne-Li, tredjeplatsen tog Gunilla B med 30 poäng. Andra plats med 31 poäng Lena K. Vinnare med 34 poäng Birgitta L. På herrsidan fick denna söndag följande resultat lista. På fjärde plats med 33 poäng Kenneth J, tredje platsen knep Sune med 34 poäng samma som tvåan som dock hade lägre shcp och heter Christian. Vinnare med hela 37 poäng och lite lägre shcp nästa tävling Kenneth L. Vi hade också lagt in en partävling med pris till det par som hade högsta sammanlagda resultat. Vinnare här blev Birgitta och Sune med 68 poäng. Vi säger stort grattis till alla pristagare.

Oktober 24 - 27. Torsdag morgon kl. 8 samling vid klubbhuset för avfärd med buss till Albacete för två dagars golf på den härliga Severiano Ballesteros designade banan Pinaillas Golf som ligger dryga milen utanför den pulserande staden. Efter dryga två timmars resa ankom vi i strålande solsken till den trevliga banan utlagd i Castilla La Mancha landskapet. Vi serverades en spansk brunch med dryck innan det var dags för första rundan. Till rundan fick vi också med oss vatten och baguette för att kunna stilla hungern. Efter rundan förrättade vi prisutdelning vid after golfen. Vi spelade fyrboll/bästboll och det vinnande paret för första rundan blev Bodil och Bengt som fick ihop hela 42 poäng. Grattis! Efter prisutdelningen tog bussen oss in till Albacete för incheckning på hotell Castilla. På kvällen gick vi en 5 minuters promenad bort till den guide Michelin rekommenderade restaurangen Caldereros. Här serverades vi en utsökt måltid med tillhörande goda viner. Efter några timmar var det så dags att gå hem till hotellet för några timmars välbehövlig sömn inför andra dagens golfrunda. Dag två efter frukost tog bussen oss åter till banan för golf återigen i strålande förhållande. Efter avslutad runda serverades vi lunch där vi också höll prisutdelning för den andra rundan men även till de par som hade högsta sammanlagda resultatet. Dag 2 blev det fyra par som hade samma resultat, 38 poäng, vinnande par med lägst sammanlagda hcp, Helene & Kenneth. Grattis! Utflyktsmästare och vinnare med 77 poäng blev Bodil & Bengt med resultaten 42 respektive 35 poäng. Grattis! Mätta och nöjda efter en lyckad utflykt var det så dags för vår buss att återvända under fredagskvällen till Campoamor.

Oktober 21 - 23. Söndag och dags för Cava Cup. Tyvärr fick vi ställa in tävlingen pga av en hotfull väder prognos med stor risk för åska och regn. Det var dock större tävlingar nämligen Europatouren på sydkusten som också fick ställas pga åska och regn. Vädret där nere var så dåligt att tävlingen fick avkortas till att endast omfatta 3 rundor. Garcia tog återigen titeln i tävlingen som han själv också var värd för. Middagen på Maritaos Kitchen blev inte inställd och i bildspalten några bilder från en trevlig kväll.

Oktober 17 - 20. Onsdag och dags för säsongens första scramble tävling. Vi spelade tvåmanna scramble och lagen var ordentligt taggade för att ta hem segern i tävlingen. Lagen fick dock sväva i lite ovisshet vem som blev pristagare då vi skulle förätta prisutdelning vid fredagens BBQ på terazza 40. Fredag morgonen med några lätta stänk från ovan vilken naturligtvis kändes lite oroligt inför eftermiddagens BBQ. Vid lunchtid sprack det dock upp och himlen blev återigen härligt blå vilket innebar att vi hade en helt fantastiskt härlig eftermiddag. BBQ med god mat, trevligt sällskap med glada golfkompisarna där det var lätt till skratt. Prisutdelning för onsdagens tävling hann vi också med och följande par fick mottaga priser. På femte plats med 74,5 slag kom Bodil & Bengt. Fjärdeplatsen gick till Yvonne & Christian som hade 73,75 slag. På tredje plats kom Eva-Lis & Thomas på 73 slag. Paren på andra och första platsen presenterade scorekort med samma resultat, 72 slag, och här fick shcp avgöra vilket innebar att May-Gun & Per-Olof kom tvåa med ett slag högre shcp än vinnarna Chris & Bernth. Grattis till pristagarna. Efter prisutdelningen uppvaktade vi också Lars S som fyller år på lördagen. Ett stort GRATTIS till Lars S på högtidsdagen!

Oktober 16. Säsongens första gemensamma lunch avnjöts denna oktober tisdag. Imorgon dags för scramble tävling och känns som vi behöver rasta av oss dagens lunch. 

Oktober 13 - 15.
Det blev en stormig helg runtom i Spanien. Under söndagen drog orkanen Leslie in över iberiska halvön och många område drabbades av översvämningar efter det kraftiga regn som på vissa ställe gav ifrån sig 70 mm på någon timme. Här på södra delen av Costa Blanca klarade vi oss förhållande vis bra, dvs det uppmättes i vårt område endast ca 20 mm. Vinden var frisk men några mil norrut blåste uppemot 25 m/sek. Måndagen har återigen bjudit oss på sol och behaglig golftemperatur. På onsdag är det dags för årets första scramble tävling. 

Oktober 11 - 12. Fredag och Spaniens nationaldag. Vi spelade en tidig runda golf, härligt att starta tidigt speciellt som fredagen bjöd på en temperatur kring 30 strecket. Gretes son, Ken, har varit på besök hos oss under veckan och fick avsluta sin vistelse med en golfrunda i absolut perfekta förhållande denna nationaldag. I bildspalten en övningsputt av Ken med soluppgången i bakgrunden. Härligt med morgongolf.

Oktober  8 - 10. Måndag och en ny härlig vecka. Denna vecka är det 2 helgdagar dels tisdagen den 9:e då det är lokal helgdag i Valencia kommun men fredagen den 12:e är det Spaniens Nationaldag då de flesta affärer och butiker håller stängt. Tisdagen blev en mullrande dag med blixt och dunder samt några välbehövliga och rejäla skurar. Under onsdagen spelade vi individuell dam respektive herr tävling och fick följande pristagare. Vi börjar med damerna där Yvonne kom på tredje plats med 82 slag. På andra plats kom Bodil med 81 slag. Vinnare på fina 73 slag Chris. Grattis. På herrsidan kom Bengt på tredje plats med 77 slag. Tvåa blev Bernhard med 73 slag. Vinnare blev Rolf på  71 slag, vilket också innebär att Rolf kommer att spela nästa tävling på lite lägre hop. Grattis! 

Oktober 4 - 7. Vi rapporterar fortsatt högsommar värme och många av våra gäster låter sig svalkas av dagar med härliga bad i Medelhavet. I veckan kom en riktigt bra NYHET från Norweigan som låter golfare under perioden november - mars ta med golfbagen GRATIS på resan. Vi golfare bugar och tackar för detta synnerligen fantastiska erbjudande. Vi lägger idag ut två bilder från vår BBQ altan  där det är dags för säsongens första BBQ den 19:e oktober. Igår kväll blev det provgrillning. Nästa bild tagen nu på söndagsförmiddagen med utsikt mot klubbhuset på Campoamor.

Oktober 1 - 3. Vi välkomnar härliga oktober åtminstone om man befinner sig här på Costa Blanca kusten. Idag onsdag spelade vi säsongens första tävling där värmen tog ut sin rätt på resultaten. Det gick åt mycket vätska under rundan men även lite pust, stånk och stön kanske mest över några missade puttar som vi skyller på värmen. Säsongens första vinnare blev Barbro bland damerna och Rolf på herrsidan som vi gratulerar till vinsten. Vi kan också berätta att den internationella tapas dagen i Torrevieja förra lördagen blev succé för de 23 restauranger som valt att servera tapas med dryck för 2,5 Euro. För de som missade denna trevliga och välbesökta begivenhet kommer säkert fler chanser framöver. 

September 26 - 30. Sommaren som lämnat Sverige finns nu här på Costa Blanca kusten med en härlig temperatur i såväl luften som havet vilket innebär 28/26 grader. Under fastighetsmässan i Malmö har det förekommit rykten från mäklare om att Campoamor banans greener skulle vara stängda. Vi får hoppas att dessa mäklare har bättre koll på vad de sysslar med för deras påstående är ett fullständigt felaktiga. Sanningen är att de flesta banorna i området dvs även Campoamor djuphålsluftar och sanddressar greenerna i början på september vilket innebär att man under ca 10 dagar spelar på provisoriska greener. Se bildspalten att vi nu har ordinarie greener sedan mitten på september. Ett oväder drog in norr om Alicante där Benidorm på ett par timmar fick 53 mm regn vilket ledde till stora översvämningar. Här på Campoamor klarade vi oss. Nu lämnar vi september bakom oss och går in i oktober.

September 21 -25. Så drar en ny säsong igång och vi börjar med lite uppdateringar vad som hänt inom Campoamor området under sommaren. Vi har låtit bilden med grävskopan ligga kvar från förra säsongens dagbok, bilden tagen i månadsskiftet april/maj. Drygt 3 månader senare är grävskopan borta och istället har ALDI öppnat en ny fräsch butik, nästan rekord att kunna bygga, inreda och öppna en så stor butik på 3 månader. Rondellen vid mäklaren på väg upp mot golfbanan från lägenheterna har fått en rejäl ansiktslyftning. Just nu grävs det för installation av gasledning  till Hotellet, vilket innebär att de stora gastankarna på hotellets baksida kommer försvinna inom kort. Flera vägar/gator inom området har blivit nyasfalterade dock finns det ett stort antal kvar som är i behov av renovering. På golfbanan har man gjort om 6:e green totalt och höjd upp denna, vilket innebär att vi spelar på provisorisk green ett tag framöver. Banan i övrigt är grön med fantastiskt fina fairways dock är greenerna lite mjuka efter hålpipningen som utfördes i början på september. Rekord eller inte men några dagar under sommaren steg kvicksilvret till dryga 45 grader, pusst. Just nu ligger temperaturen kring 30 med en badtemperatur i Medelhavet på 26-28 grader. Som tidigare år kommer vi här i dagboken att göra inlägg från våra tävlingar som vi startar med i början på oktober men också med roliga och intressanta händelser från Campoamor och Costa Blanca kusten. Dagens bild 9:an green. 

 

 

 

 


Glad Påsk alla Campoamor vännerÄventyrsgolf prispallen med Bertil H längst upp, Eivor tvåa och Grete, Björn och Maggan på delad tredjeplats.Pristagarna i onsdagens individuella tävling dam/herr. Från vänster tvåorna Tore & Eivor. I mitten har vi vinnarna Britta & Lars A och på högra sidan treorna Ingemar & Eva. Grattis!Vår ¨egen Frankie boy¨ sjunger solo för Siv.Maggan bjuder upp till en flamenco?  Lars & Solveig i en härlig bugg. Fyra bugg och en .....Spontan dans denna härliga BBQ eftermiddag.Vinnar paret Britta & Tore i söndagens par tävling. Grattis!Tvåor blev Eva & Ingemar i söndagens partävling. Grattis!Grattis Bertil & Eivor till tredje platsen i söndagens partävling.BBQ denna härlig april eftermiddag.Här gäller det att inte bli putt. På bilden Lars som puttar, bakom Lars står Ewa. Björn håller flaggan och Solveig som noga studerar putt linjen.Ingemar drar till utslaget. För dagen gällde matchande orange boll till huvudbonaden.En nöjd Tore har slagit ut mitt i fairway. Härligt med Medelhavet i bakgrunden.Stilstudie av Bertil som Eivor, Bernt och Siv i golfbilen noga studerar.Björn, Ewa, Solveig och Lars redo för dagens tävling.Innan vi åkte tillbaks till Campoamor hann vi med att testa en läcker dessert som kan komma att serveras när vi eventuellt kommer på utflyktsbesök med våra gäster hösten 2019 och våren 2020.Fantastisk utsikt mot Medelhavet från 6:e hålet på Puig Campana.Vid vårt eventuella jubileums besök nästa säsong äter vi lunchen i denna pampiga matsal.Fantastisk utsikt ner mot Benidorm och Medelhavet från uteserveringen.Baren och restaurangen i Puig Campana klubbhuset.Kanske blir det ett besök på syster banan Puig Campana jubileums säsongen 2019/20Cava Cup mästare april 2019 Maggan & Sten. Grattis!Cava Cup tvåor blev Tore & Eva.Glada treorna Ewa & Björn i onsdagens Cava Cup.Dags för middag på Maritaos Kitchen efter en härlig dag på banan.
En hälsning från Berit & Gunnar till alla golfvännerna på Campoamor. Bilden från den häftiga poolen på Hotell Sands Marina Bay i Singapore. Häftigt!Månadens Mästare dam respektive herr mars 2019, Britta & Kurt. Grattis!Mars Månads Mästare Par 2019, Ingrid & Kurt. Grattis!Glada vinnarna i söndagens individuella tävling Britta & Kurt. Grattis!Andra platsen i söndagens individuella tävling tog Ingrid & Jan-Erik.Anne & Lars tog emot tredje priset i söndagens individuella tävling.En härlig stämning vid borden i väntan på maten.En bords skål med fotografen, Skål!Välkomna till avslutningsmiddagen hälsas Anne-Marie och ArnePia & Nils ser fram emot en trevlig kväll Håkan & Ingela charmade fotografen.Margit & Bertil lika härligt glada som vanligtGöran & Mona glada & hungriga ser fram emot en trevlig kväll.,Jan-Erik & Christine välkomnas till avslutningsmiddagenIdag vinner vi utstrålar från vänster, Fredrik, Anne, Ingalill & Anders. Blev det så? Vi vet men på tisdag sen kväll vet även alla dagboksläsare.Glada och ladda inför dagens runda, från vänster Bodil, Bengt, Tommy & Kerstin.Från vänster Pia, Nils, Sten (som redan gör segertecknet) och Maggan.Redo för great golf, från vänster Lars N, Gunvor, Ingela och Håkan som visar med handen, ditåt skall vi!En härlig morgonbild (kl 07:54) från korthålet på 15:e med flaggan som skymtar 164 meter bort. Söndagens pristagare, från vänster 2:orna Sten och Riita, i mitten vinnarna Britta och Kurt. Till höger ser vi treorna Lars och Ingrid. Grattis!I väntan något kallt att dricka, Torbjörn, Tommy, Kerstin och Lisa.Här är gänget som hade fått nog av solen på banan och hittade en skuggig hörna på after golfen. Från vänster Sten, Maggan, Britta, Eivor, Bertil och Tore.En välförtjänt ¨skål¨ säger vi till Kurt, Riita, Peter och Ingrid.Här njuts det av svalkande dryck på after golfen, från vänster Christine, Jan-Erik, Nils och Pia.Glada och törstiga efter dagens ¨heta runda. Från vänster Bengt, Bertil, Anders, Ingalill, Gunilla Per-Olof och Bodil.Härligt med lite skugga på after golfen denna stekheta söndag. Från vänster Lars N, Gunvor, Fredrik och AnneStort GRATTIS Maggan (fyllde år idag och som vi uppvaktade vid vår gemensamma lunch).Härlig stämning kring borden vid lunchen.Ulf, Bertil, Margit, Gunilla, Lars och Solveig i intressanta diskussioner.Närmast kameran Inger som döljer Alf, Ulf, Bertil, Margit, Gunilla samt en skymt av Solveig.Från vänster i bild, Ingalill, Sten, födelsedags Maggan och Lars N.Från vänster i bild skymtar vi Thorbjörn därefter Lisa, Nils, Pia, Jan-Erik och ChristineHej Britta! vid samma bord Tore, Eivor, Bertil, Anne-Marie och ArneGlatt och trevlig, Tommy, Bodil, Bengt, Britta och Tore på bilden.Lunch dax!Scramble mästarna mars 2019, Gunvor & Lars. Grattis!Scramble tvåor blev Jan-Erik & Christine, grattis!Scramble treorna Grete & Bertil, grattis!Glada scramble fyrorna Ingrid & Kurt, grattis!Scramble femmor blev Ingalill & Anders, grattis!Glada miner och leende  i väntan på en god middag.Här ser det ut att vara allvarliga diskussioner innan maten.Dags för den gemensamma middagen på Maritaos Kitchen efter en härlig dag på banan.Glada vinnarna Anne-Marie & Bengt, Grattis! därmed också ledning i kampen om att bli månadens mästare dam respektive herr.Tvåorna Britta & Arne i onsdagens individuella tävling.Treor i onsdagens individuella tävling, Eivor och Lars NCava Cup mästarna Jan-Erik & Christine. Grattis!Cava Cup tvåor blev Kurt & Ingrid.Cava Cup treorna Ingalill och AndersBodil, Anne och Sten i bakgrunden som för dagen fått en något för liten huvudbonad.Maggan intervjuar Margit & Bertil och får lite golf tips.En härlig fredag eftermiddag perfekt för BBQ.Anders & Jan-Erik samt Christine i samspråk i väntan på maten.Per-Olof, Gunilla, Solveig och Tore vid ett av borden.Golf diskussioner i väntan på de grillade delikatesserna.The Beef skickade iväg bollen som en projektil. Whaooo! Härligt att se.The Beef tränar samtidigt som Ulf på grannbanan Las ColinasEn härlig kvällsrunda med klarblå himmel och solen på väg ner.MIF supporterna Bodil och Bengt tampas mot Färjestads trogna supporters Sten och Maggan. Vem blir bästa par i dagens golftävling Cava Cup?Kerstin och Ingrid med lite taktik och uppsnack inför dagens tävlingsrunda. Blir det Ni eller vi som vinner kommenterade Ingrid.P-O, Gunilla, Jan-Erik och Christine strax innan start i mars månads första tävling. Campoamors nya fina scorekort.Birgitta Månadens Mästare dam november 2018. Grattis!Christian Månadens Mästare herr november 2018. Grattis!Pristagarna i onsdagens individuella tävling, från vänster Anne-Li, Birgitta och Britta.Vinnaren Bo som fick ta emot priset innan kvällens avslutningsmiddag.Trean Anders och tvåan Christian i onsdagens individuella tävling.Herr trion som fick priser vid söndagens individuella tävling, från vänster tvåan Christian, vinnaren Jan Gr och till höger trean Tore. Alla tre herrarna hade samma fina resultat. Grattis!Pristagarna i söndagens individuella tävling, från vänster andra plats Birgitta, vinnaren Yvonne L samt Yvonne J som tog tredjeplatsen. Grattis!Grattis till Månadens Mästare Par november 2018, Yvonne & Kenneth.Scramble mästarna Bo & Katarina. Grattis!Scramble tvåorna Birgitta & Sune.Scramble treorna Yvonne & Kenneth Scramble fyrorna Yvonne & Christian.Dags att välja och beställa några av de goda rätterna som Maritaos erbjuder. I förgrunden ser vi Helge och Jeanette.Onsdagens pristagare från vänster, Birgitta, Cecilia, vinnaren Liselotte och Ingrid. Grattis!Pristagarna i onsdagens individuella tävling, från vänster Anders, Bengt, Sune och vinnaren Tore. Grattis!Cava Cup mästarna Ingrid & Kurt. Grattis!3:orna i Cava Cup, Kenneth & Helene4:e plats Cava Cup, Yvonne & Kenneth5:e pris Cava Cup, Arne & Birgitta6:e pristagarna i Cava Cup, Christer & Lena.Härlig dag för BBQ, vindstilla och dryga 21 grader.Här grillas det så det ryker!Skål på Er, Stefan, Björn, Ewa och AgnetaGlada Arne & BirgittaI väntan på ..... något gott grillat.Glad och härlig stämning på första tee, från vänster; Christian, Yvonne, Anita och Lars.Någon av dessa två par som kommer vinna Cava Cup? från vänster Rolf, Jan, Cecilia och Karin. Dags för tee-off från vänster; Bengt, Karin, Birgitta och Arne.Nu är det tävling på allvar eller? Laddade och taggade för en trevlig runda Kurt, Liselotte (som vi gratulerade igår då hon firade sin högtidsdag här på Campoamor) Ingrid och Anders.Glada paret Sune och Birgitta som vann priset bästa par vid söndagens runda.Herrarna som fick ta emot pris vid söndagens tävling. Från vänster, Sune, Kenneth L, Christian och Kenneth JGlada pristagarna från vänster; Anne-Li, Lena, Gunilla och Birgitta L.Utflyktsmästarparet Bodil & Bengt som förärades en Magnum Cava. Prisutdelning i samband lunchen innan hemfärden till Campoamor. Andra dagens vinnarpar, Helene & Kenneth. Grattis! Grattis Birgitta som fyllde år och som vi uppvaktade innan andra dagens spel på Pinaillas.Nu är vi hungriga och törstiga, dryck och mat är på väg! Bröd, vatten och vin på bordet, snart kommer delikatesserna.Strax serveras vi Caldereros restaurangs  godsaker till oss hungriga.   Vinnarparet Bengt & Bodil med 42 poäng och ledning efter första rundan.Glatt och trevligt vid bordet efter en trevlig runda.After golf efter första rundan på Pinaillas golf. Från vänster Lolita, Thomas, Christian och Yvonne. Skål!May-Gun, Per-Olof, Kenneth & Yvonne på väg mot After Golfen. Utmanande inspel till fjärde greenen på Pinaillas GolfSune, Birgitta, Anne-Li och Jan redo för birdies i scorekorten.Nästa boll klara för tee-off, med Jan-Reidar, Irene, Kenneth och HeleneRedo för utslaget på hål 1, Chris, Bengt, Bernth och BodilVälbehövlig god spansk brunch efter bussresan till Pinaillas innan första rundan. Glada IngaBritt och Tord ser fram emot en god måltid.Runda bords gänget med bl.a Cecilia, Jan, Lena & ChristerGlatt och trevligt kring bordet, här Bengt & ElsaHungriga och törstiga, Peter, Thomas, Eva-Lis & BirgittaFullt hus med Campoamor gäster.Lördagens jubilar som firade högtidsdagen här på Campoamor vilket vi uppmärksammade redan vid fredagens BBQ med Cava och hurrar rop. Grattis Lars!Vinnarparet Chris & Bernth i onsdagens scramble. Grattis!Tredjeplatsen knep Thomas & Eva-Lis. Grattis!En honnör för fjärde pristagarna Christian & Yvonne. Grattis!Femte pristagarna i scramble tävlingen Bengt & Bodil. Grattis!Grillpolarna Peter & Christian. Kenneth kollar lite avundsjukt på i bakgrunden? Grabbarna ¨grill¨ vet och kan allt om grillning.Strax är det dags att grilla och stilla hungernSolen skiner, glada miner på Rolf, Kicki, Eva-Lis, Thomas, Ola & AnnikaEn härlig grilleftermiddag, från vänster Tomas, Barbro, Bengt och BodilTrevlig gemenskap vid lunchen. Lunch för månadsgästerna, gott och alltid lika trevligt.Övningsputtning med soluppgången i bakgrunden över Medelhavet.Onsdagen pristagare från vänster Chris, Bengt, Yvonne, Rolf, Bodil och Bernhard. Grattis till Er alla!Aftergolf innan prisutdelning. Härligt!Söndag förmiddag från terazza 40.Provgrillning till solnedgången inför vår kommande BBQ.Säsongen första vinnare Barbro och Rolf som vi gratulerar. En del av oktober gänget laddade för att utmana bana denna soliga och stekheta oktober onsdag.9:ans green med Medelhavet i bakgrunden.Nybygge på gång! Full fart på grävskopan som schaktar för ett nytt 

 . 

  

Artikel publicerad i La Verdad den 1:e september. Reportage om longstay på Campoamor som gjordes under mars månad.

 

  


 

 

 

 

 

 

 

Sempere (derecha), Grete, Caisa och Lasse

Dela med dig

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn