CAMPOAMORS ¨händelserika¨ DAGBOK 2018/19

VAD HÄNDER I CAMPOAMOR VÄRLDEN? OCH UTANFÖR?

Vi kommer att publicera en dagbok om händelser, upplevelser, råd och tips för Er som gillar att vara på ¨banan¨. Här kommer vi under longstay säsongen att skriva om dagliga eller vecko händelser. En efterfrågad sida av våra golf vänner som nu får sin efterlängtade premiär för säsongen 2018/19. Har Ni något trevligt tips som Ni vill dela med Er av. Skicka till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.2018Oktober 17 - 20. Onsdag och dags för säsongens första scramble tävling. Vi spelade tvåmanna scramble och lagen var ordentligt taggade för att ta hem segern i tävlingen. Lagen fick dock sväva i lite ovisshet vem som blev pristagare då vi skulle förätta prisutdelning vid fredagens BBQ på terazza 40. Fredag morgonen med några lätta stänk från ovan vilken naturligtvis kändes lite oroligt inför eftermiddagens BBQ. Vid lunchtid sprack det dock upp och himlen blev återigen härligt blå vilket innebar att vi hade en helt fantastiskt härlig eftermiddag. BBQ med god mat, trevligt sällskap med glada golfkompisarna där det var lätt till skratt. Prisutdelning för onsdagens tävling hann vi också med och följande par fick mottaga priser. På femte plats med 74,5 slag kom Bodil & Bengt. Fjärdeplatsen gick till Yvonne & Christian som hade 73,75 slag. På tredje plats kom Eva-Lis & Thomas på 73 slag. Paren på andra och första platsen presenterade scorekort med samma resultat, 72 slag, och här fick shcp avgöra vilket innebar att May-Gun & Per-Olof kom tvåa med ett slag högre shcp än vinnarna Chris & Bernth. Grattis till pristagarna. Efter prisutdelningen uppvaktade vi också Lars S som fyller år på lördagen. Ett stort GRATTIS till Lars S på högtidsdagen!

Oktober 16. Säsongens första gemensamma lunch avnjöts denna oktober tisdag. Imorgon dags för scramble tävling och känns som vi behöver rasta av oss dagens lunch. 

Oktober 13 - 15.
Det blev en stormig helg runtom i Spanien. Under söndagen drog orkanen Leslie in över iberiska halvön och många område drabbades av översvämningar efter det kraftiga regn som på vissa ställe gav ifrån sig 70 mm på någon timme. Här på södra delen av Costa Blanca klarade vi oss förhållande vis bra, dvs det uppmättes i vårt område endast ca 20 mm. Vinden var frisk men några mil norrut blåste uppemot 25 m/sek. Måndagen har återigen bjudit oss på sol och behaglig golftemperatur. På onsdag är det dags för årets första scramble tävling. 

Oktober 11 - 12. Fredag och Spaniens nationaldag. Vi spelade en tidig runda golf, härligt att starta tidigt speciellt som fredagen bjöd på en temperatur kring 30 strecket. Gretes son, Ken, har varit på besök hos oss under veckan och fick avsluta sin vistelse med en golfrunda i absolut perfekta förhållande denna nationaldag. I bildspalten en övningsputt av Ken med soluppgången i bakgrunden. Härligt med morgongolf.

Oktober  8 - 10. Måndag och en ny härlig vecka. Denna vecka är det 2 helgdagar dels tisdagen den 9:e då det är lokal helgdag i Valencia kommun men fredagen den 12:e är det Spaniens Nationaldag då de flesta affärer och butiker håller stängt. Tisdagen blev en mullrande dag med blixt och dunder samt några välbehövliga och rejäla skurar. Under onsdagen spelade vi individuell dam respektive herr tävling och fick följande pristagare. Vi börjar med damerna där Yvonne kom på tredje plats med 82 slag. På andra plats kom Bodil med 81 slag. Vinnare på fina 73 slag Chris. Grattis. På herrsidan kom Bengt på tredje plats med 77 slag. Tvåa blev Bernhard med 73 slag. Vinnare blev Rolf på  71 slag, vilket också innebär att Rolf kommer att spela nästa tävling på lite lägre hop. Grattis! 

Oktober 4 - 7. Vi rapporterar fortsatt högsommar värme och många av våra gäster låter sig svalkas av dagar med härliga bad i Medelhavet. I veckan kom en riktigt bra NYHET från Norweigan som låter golfare under perioden november - mars ta med golfbagen GRATIS på resan. Vi golfare bugar och tackar för detta synnerligen fantastiska erbjudande. Vi lägger idag ut två bilder från vår BBQ altan  där det är dags för säsongens första BBQ den 19:e oktober. Igår kväll blev det provgrillning. Nästa bild tagen nu på söndagsförmiddagen med utsikt mot klubbhuset på Campoamor.

Oktober 1 - 3. Vi välkomnar härliga oktober åtminstone om man befinner sig här på Costa Blanca kusten. Idag onsdag spelade vi säsongens första tävling där värmen tog ut sin rätt på resultaten. Det gick åt mycket vätska under rundan men även lite pust, stånk och stön kanske mest över några missade puttar som vi skyller på värmen. Säsongens första vinnare blev Barbro bland damerna och Rolf på herrsidan som vi gratulerar till vinsten. Vi kan också berätta att den internationella tapas dagen i Torrevieja förra lördagen blev succé för de 23 restauranger som valt att servera tapas med dryck för 2,5 Euro. För de som missade denna trevliga och välbesökta begivenhet kommer säkert fler chanser framöver. 

September 26 - 30. Sommaren som lämnat Sverige finns nu här på Costa Blanca kusten med en härlig temperatur i såväl luften som havet vilket innebär 28/26 grader. Under fastighetsmässan i Malmö har det förekommit rykten från mäklare om att Campoamor banans greener skulle vara stängda. Vi får hoppas att dessa mäklare har bättre koll på vad de sysslar med för deras påstående är ett fullständigt felaktiga. Sanningen är att de flesta banorna i området dvs även Campoamor djuphålsluftar och sanddressar greenerna i början på september vilket innebär att man under ca 10 dagar spelar på provisoriska greener. Se bildspalten att vi nu har ordinarie greener sedan mitten på september. Ett oväder drog in norr om Alicante där Benidorm på ett par timmar fick 53 mm regn vilket ledde till stora översvämningar. Här på Campoamor klarade vi oss. Nu lämnar vi september bakom oss och går in i oktober.

September 21 -25. Så drar en ny säsong igång och vi börjar med lite uppdateringar vad som hänt inom Campoamor området under sommaren. Vi har låtit bilden med grävskopan ligga kvar från förra säsongens dagbok, bilden tagen i månadsskiftet april/maj. Drygt 3 månader senare är grävskopan borta och istället har ALDI öppnat en ny fräsch butik, nästan rekord att kunna bygga, inreda och öppna en så stor butik på 3 månader. Rondellen vid mäklaren på väg upp mot golfbanan från lägenheterna har fått en rejäl ansiktslyftning. Just nu grävs det för installation av gasledning  till Hotellet, vilket innebär att de stora gastankarna på hotellets baksida kommer försvinna inom kort. Flera vägar/gator inom området har blivit nyasfalterade dock finns det ett stort antal kvar som är i behov av renovering. På golfbanan har man gjort om 6:e green totalt och höjd upp denna, vilket innebär att vi spelar på provisorisk green ett tag framöver. Banan i övrigt är grön med fantastiskt fina fairways dock är greenerna lite mjuka efter hålpipningen som utfördes i början på september. Rekord eller inte men några dagar under sommaren steg kvicksilvret till dryga 45 grader, pusst. Just nu ligger temperaturen kring 30 med en badtemperatur i Medelhavet på 26-28 grader. Som tidigare år kommer vi här i dagboken att göra inlägg från våra tävlingar som vi startar med i början på oktober men också med roliga och intressanta händelser från Campoamor och Costa Blanca kusten. Dagens bild 9:an green. 

 

 

 

 


Lördagens jubilar som firade högtidsdagen här på Campoamor vilket vi uppmärksammade redan vid fredagens BBQ med Cava och hurrar rop. Grattis Lars!Vinnarparet Chris & Bernth i onsdagens scramble. Grattis!Tredjeplatsen knep Thomas & Eva-Lis. Grattis!En honnör för fjärde pristagarna Christian & Yvonne. Grattis!Femte pristagarna i scramble tävlingen Bengt & Bodil. Grattis!Grillpolarna Peter & Christian. Kenneth kollar lite avundsjukt på i bakgrunden? Grabbarna ¨grill¨ vet och kan allt om grillning.Strax är det dags att grilla och stilla hungernSolen skiner, glada miner på Rolf, Kicki, Eva-Lis, Thomas, Ola & AnnikaEn härlig grilleftermiddag, från vänster Tomas, Barbro, Bengt och BodilTrevlig gemenskap vid lunchen. Lunch för månadsgästerna, gott och alltid lika trevligt.Övningsputtning med soluppgången i bakgrunden över Medelhavet.Onsdagen pristagare från vänster Chris, Bengt, Yvonne, Rolf, Bodil och Bernhard. Grattis till Er alla!Aftergolf innan prisutdelning. Härligt!Söndag förmiddag från terazza 40.Provgrillning till solnedgången inför vår kommande BBQ.Säsongen första vinnare Barbro och Rolf som vi gratulerar. En del av oktober gänget laddade för att utmana bana denna soliga och stekheta oktober onsdag.9:ans green med Medelhavet i bakgrunden.Nybygge på gång! Full fart på grävskopan som schaktar för ett nytt 

 . 

  

Artikel publicerad i La Verdad den 1:e september. Reportage om longstay på Campoamor som gjordes under mars månad.

 

  


 

 

 

 

 

 

 

Sempere (derecha), Grete, Caisa och Lasse

Dela med dig

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn