CAMPOAMORS ¨händelserika¨ DAGBOK 2019/20

VAD HÄNDER I CAMPOAMOR VÄRLDEN? OCH UTANFÖR?

Vi kommer att publicera en dagbok om händelser, upplevelser, råd och tips för Er som gillar att vara på ¨banan¨. Här kommer vi under longstay säsongen att skriva om dagliga eller vecko händelser. En efterfrågad sida av våra golf vänner som nu får sin efterlängtade premiär för säsongen 2018/19. Har Ni något trevligt tips som Ni vill dela med Er av. Skicka till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.2019


Oktober 11 - 13. Vi börjar med att berätta om vår nya utslagsplats på hål 8 som har blivit riktigt bra. Hålet får en helt annan karaktär och det stora trädet på höger sida är inte längre i spel på samma sätt som tidigare. Nu till lite tråkiga nyheter och det gäller hela Mar Menar som drabbats hårt av ovädret och är för ett bra tag framöver röd markerat dvs det råder badförbud då vattnet är giftigt. Fiskarna har dött till följd av gifter som spolats ut översvämningarna. Man arbetar intensivt med att lokalisera problemen för att kunna vidtaga omgående åtgärder. Den goda nyheten är att det fina vädret håller i sig med temperaturer strax under 30 strecket.

Oktober 6 - 10. Engelska framtids landslaget har just nu träningsläger här på Campoamor. Man har efter noggranna kontroller funnit att Campoamor har de bästa föreutsättningarna för sitt träningsläger. Spanska myndigheterna satsar stora summor för att hjälpa alla som blivit drabbade i september katastrofen och man kommer också prioritera återuppbyggnaden av infrastrukturen. När det gäller golfbanorna i området finns det tyvärr vissa som inte kunnat öppna efter ovädret pga behov av genomgripande renoveringar. 

September 30 - Oktober 5. En varm eller snarare het avslutning på september och en lika het inledning på oktober med fortsatt tropiska nätter. Uppröjningsarbetet fortsätter en katastrofen som drabbat så många i det oväder som drog fram över området i mitten på september. De nysådda greenerna på 10-18 blir grönare och tillväxten är god dock är det för tidigt i nuläget att beräkna vilket datum som greenerna är spelbara. Vi kan också notera att Campoamor kommer få besök av flera intressanta fotbollslag under hösten och vintern. I La Fuente har vi fått ytterligare restauranger så utbudet för den hungrige lär kunna tillfredsställas för alla smaker. Vi själva har varit på en utflykt till den trevliga orten Gandia  och då även spelat den 10:e rankade La Galiana, en mycket spektakulär bana men fantastiskt rolig. Just nu håller man på att färdigställa ett hotell, så kanske kan detta bli ett av våra nya utflyktsresmål för våra gäster.

September 22 -29. Så drar en ny säsong igång och vi börjar med lite uppdateringar vad som hänt inom Campoamor området under sommaren och inte minst hur det ser ut efter den katastrof som drabbat södra Costa Blanca den 13-15 September. Campoamor med hotellet och dess anläggningar har klarat sig någorlunda till skillnad från flera andra områden som drabbats hårt i ovädret som drog fram med gigantiska regnmängder som fick till följd att det blev översvämningar och den hårda vinden gjorde att flera träd knäcktes som tändstickor. Som vi tidigare nämnt håller Campoamor som bäst på att bygga om greenerna på hål 10-18 och dessa blev färdigsydda under augusti månad, dock gjorde det kraftiga regnet att tidsschemat för öppning har försenats. Uppdatering kommer under hösten här i dagboken. Vår fina strand nere vid Campoamor är helt eller delvis bortspolad, vägen längs stranden är bortspolad och uppbyggnaden kommer att ta tid. Golfbanan med hålen 1-9 är grön med fantastiskt fina fairways dock är greenerna lite mjuka efter hålpipningen som utfördes i början på september därefter kom regnet som gjort dessa ännu mjukare. Under den vecka vi nu varit här har temperaturen på dagarna legat strax kring 30 grader strecket och nätterna är tropiska, dvs temperaturen inte under 20 grader någon gång under dygnet. 

 

 
 

 Nya utslagsplatsen på hål 8.Härligt grönt på banan, bild från 4:e håletHär ser vi en bild från det utmanande 7:e hålet. 

 

 

Dela med dig

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn