CAMPOAMORS ¨händelserika¨ DAGBOK 2018/19

VAD HÄNDER I CAMPOAMOR VÄRLDEN? OCH UTANFÖR?

Vi kommer att publicera en dagbok om händelser, upplevelser, råd och tips för Er som gillar att vara på ¨banan¨. Här kommer vi under longstay säsongen att skriva om dagliga eller vecko händelser. En efterfrågad sida av våra golf vänner som nu får sin efterlängtade premiär för säsongen 2018/19. Har Ni något trevligt tips som Ni vill dela med Er av. Skicka till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.2019


Februari 15 - 20. Solen skiner och golfbanorna blir grönare då bermuda gräset som varit i vintervila nu åter börjar grönska. Flera av banorna på Costa Blanca har sprutat sina fairways med grön färg för att tilltala oss spelare. Spanska meteo har utlovat uppemot 25 grader kommande helg, härligt. På ¨vår¨ Mercadona jobbas det nu dygnet runt för att få allt färdigt till återinvigningen den 8:e mars.

Februari 9 - 14. Det har fortsatt varit härliga golfdagar här på Costa Blanca kusten och vi har flera som också besökt stranden för ett dopp i ett 16 grader varmt/kallt Medelhav. Vi kan också idag berätta att det sista öppna fältet Cala Mosca nu fått grönt ljus för att bebygga det 456.000 kvm stora området med 1500 nya bostäder. Gomendio som är byggherre hade redan 1990 fått med byggande av området i detaljplanen och grönt ljus för 2002 och 2007 men miljö protester har fördröjt planerna fram tills nu. Vi avslutar med att önska alla en riktigt härlig Alla Hjärtans dag. På Zenia Boulevard och många andra butiker har det skyltats med ballong hjärtan samt många andra hjärt formade utsmyckningar. 

Februari 7 - 8. Härliga dagar med klarblå himmel och svensk högsommar temperatur, dvs 23-25 grader. Den spanska vintern har så här långt varit ovanligt mild vilket också fått till följd att mandelträden redan står i full blom. Vi föreslår en utflykt till Caravacca de la Cruz och tar en avstickare från motorvägen för att se mil efter mil med de blommande mandelträden.

Februari 1 - 6. En vecka har nu gått och verkligen härligt att vara tillbaks på den soliga Costa Blanca kusten där vi under helgen fick uppleva friska och stormiga vindar men solen sken och dagarna är ju ca 2 timmar längre än hemma i kyliga Sverige. Vi kan för Er som längtar till en golfrunda i solen och värmen berätta att vi idag onsdag spelade i short och kortärmat, vindstilla, nästan i alla fall, med en temperatur som var över 20 strecket. Men det är inte vara vi golfare som njuter av Campoamor utan fotbollslagen trängs om att få komma hit och träna för att komma i form till säsongs premiärerna i ligorna. De fackliga organisationerna har nu förbjudit allt söndagsöppet i samtliga butiker och hotar med höga böter för de som bryter mot förbudet. Vi kan också nämna att man satsar flera miljoner Euro på utbyggnad av strandpromenaden i Torrevieja. Spaniens mest romantiska restaurang ligger på Costa Blanca kusten, kanske bra att veta inför Valentines day.

Januari 31. Vi vill börja med att önska alla våra dagsboksläsare en riktigt god fortsättning på det nya härliga golfåret 2019, ett annorlunda golfår och vi tänker då främst på alla nya förändringar i regelboken med bl.a knädropp och valfritt om pinnen/flaggan skall vara kvar när vi puttar på green. Igår var vi tillbaks på Real Club de Golf Campoamor och idag torsdag hann vi med 9 hål i kortärmat, 21 grader, dvs långt ifrån vad vi upplevde när vi lämnade Sverige. Vår första nyhet här i dagboken blir att berätta att vår stora välsorterade Mercadona håller stängt fram till den 8:e mars. Butiken genomgår en total renovering och kommer enligt uppgift att bli en av Spaniens modernaste livsmedelsbutiker när man öppnar igen i mars. Härligt! Vi återkommer de närmaste dagarna med lite fler uppdateringar om Campoamor och närområdet här på Costa Blanca.

2018

December 19. NYHET! Vi har nu fått uppgraderat vårt internet i lägenhetena till fiber 100Mb. Just nu håller man också på att undersöka för installation av ett nytt och bredare TV-utbud i lägenheterna. 

November 28. Real Clubs nya fina scorekort är nu upptryckt och färdigt. I bildspalten presenteras det nya scorekortet.

November 23 - 27. Vi avslutar höst säsongen med rapporter om att en normal svensk sommar åter härskar på Costa Blanca kusten, dock har de senaste dagarna blåst en kraftig vind och Villafranca uppe vid Alicante uppmättes vindar över 30m/s. Vi kommer med sporadiska inlägg och händelser under december.

November 21 - 22. Onsdag och dags för den avgörande rundan i kampen om titeln Månadens Mästare dam respektive herr. Vi börjar med att redovisa resultatet för onsdagens individuella tävling där vi fick följande pristagare; på tredje plats på damsidan kom Britta med 76 slag, andra platsen tog AnneLi också 76 slag men lite lägre shcp. Vinnare med 75 slag Birgitta. Grattis! På herrsidan fick vi följande topptrio; på tredje plats med 72 slag Anders, andraplatsen tog Christian med 71 slag. Vinnare med strålande 68 slag Bo. Grattis! I tävlingen Månadens Mästare fick vi efter en jämn kamp se ett avgörande på sluthålen. Här följer topptrion på damsidan; på tredje plats med 235 slag kom Yvonne L, på andra plats kom Britta med 233 slag. Vinnare och Månadens Mästare dam November 2018 som vi säger ett stort grattis till är Birgitta. På herrsidan fick vi följande topptrio; på tredje plats med 222 slag kom Anders. Andra platsen tog Tore med 221 slag. Vinnare och Månadens Mästare november 2018 som efter en stark sista runda tog hem segern. Stort grattis till Christian som vann på 219 slag. Prisutdelningarna förrättades vid vår avslutningsmiddag där vi sedvanligt serverades en god middag med tillhörande goda drycker.

November 19 - 20. När söndagens tävling avslutats kom regnet som fullständigt dränkte Costa Blanca kusten med rejäla översvämningar. Flera av golfbanorna i närområdet står nu inför rejäla uppröjningsarbete. Real Club de Golf Campoamor klarade sig än en gång och mycket tack vare den inte alltid så omtyckta dräneringsrännan som går genom vissa av hålen. Idag tisdag kunde vi åter njuta av de värmande solstrålarna. Mercadonan har nu börjat med färska och fräscha sushi delikatesser.

November 16 - 18. Det har meddelats regn under flera dagar men här på Campoamor har vi tack och lov inte sett till några droppar ovanifrån dock, läs längre ner. Vi kan också berätta att Orihuela kommun tagit ett beslut att bredda vägen från Campoamor ner mot stranden med bl.a en ny bro över motorvägen. I dag söndag spelade vi den andra omgången av månadens mästare dam/herr. Vädermässigt en något gråmulen tillställning som höll tätt ända tills att den sista bollen hålats i. Vid dagens tävling fick vi se strålande resultat och vi börjar med damerna där Yvonne J kom på tredje plats med 78 slag. På andra plats med 74 slag kom Birgitta L. Vinnare med strålande 70 slag, Yvonne L. Grattis! På herrsidan fick vi följande topptrio där alla tre hade samma fina resultat och särskiljning på shcp:en. Trea blev Tore, Tvåa kom Christian och vinnare Jan Gr. Grattis! Inför den sista och avgörande omgången i kampen om Månadens Mästare dam/herr som vi spelar på onsdag har vi följande spelare i ledning. På damsidan leder Birgitta L med 150 slag och på herrsidan leder Tore på 143 slag. Det är dock flera spelare som endast ligger något eller några slag bakom och vill vara med och kämpa om titeln. På onsdag kväll vid vår avslutningsmiddag vet vi vem som får ta emot utmärkelserna.

November 15. Natten blev våldsam då ett kraftig åskoväder drog fram med full kraft vilket inte bara ledde till ett flertal blixtnedslag utan även ett kraftig regn som gjorde vissa vägar, gator och promenadstråk oframkomliga. Meteorologerna hade även utlovat heldagsregn under torsdagen men som många gånger förr stämmer inte prognosen för den södra delen av Costa Blanca kusten då vi under i stort sett hela dagen upplevt sol. För de som vill uppleva kulinariska tapas med dryck kan vi rekommendera ett besök i Torrevieja mellan den 15-18 november eller/och den 22-25 november.  Tapas restaurangerna har öppet 12-16.30 och på kvällen mellan 19.30-23.00 . Vill man veta vilka restauranger som ingår i årets Ruta de la Tapa laddar man ner följande app. Ruta Tapa Torrevieja. För Er som vill njuta av havsutsikten till några tapas rekommenderar vi Restaurante Nautilus som ligger alldeles nere vid havet.

November 9 - 14.  Dagarna har även här på Costa Blanca kusten blivit kortare med solnedgång runt kl. 18 är det minst 2 timmar längre ljust här än hemma i Sverige vilket gör att det fortfarande går att spela en 18 hålsrunda på eftermiddagen. Vädret och temperaturen gör att det fortfarande är härligt med ett strandbesök och kanske också ett dopp i Medelhavet som just nu erbjuder en temperatur på ca 19 grader. Onsdag och dags för scramble tävlingen som också ingår som den sista och tredje deltävlingen i Månadens Mästare Par. Vi börjar med att redovisa resultatet för scramble tävlingen där vi delade ut fyra priser. På fjärde plats med 71,75 slag kom Yvonne & Christian. Tredjeplatsen tog Yvonne & Kenneth med 71 slag. Andra platsen blev Birgitta och Sunes på 69 slag. Vinnande par med 68,25 slag Katarina och Bosse. Grattis säger vi till pristagarna.
I tävlingen Månadens Mästare par fick vi följande topptrio efter de tre deltävlingarna varav två av rundorna spelades vid utflykten till Albacete och Pinaillas golf. På tredje plats med 110,25 poäng kom May-Gun & Per-Olof. Samma resultat hade även de par som kom på andra plats Yvonne & Christian, dock med lite lägre shcp. Vinnarna och Månadens Mästare Par november 2018 heter Yvonne & Kenneth som fick ihop 117 poäng. Grattis till mästareparet. Prisutdelningarna förrättade vi på den populära restaurangen Maritaos Kitchen där vi som vanligt blev serverade god mat och dryck till ett fantastiskt pris.


November 5 - 8. På onsdagen spelade vi den första deltävlingen i Månadens Mästare dam respektive herr. Sol och en lätt fläkt gjorde förhållande ypperliga för bra scorer. Prisutdelning för Cava Cup och den individuella tävlingen förättade vi vår BBQ som vi hade under torsdag eftermiddagen. Vi börjar med Cava Cup där vi har på 6:e plats Lena & Christer med 39 poäng. På femte plats också 39 poäng men lägre shcp Birgitta & Arne. På fjärde plats med 41 poäng kom Yvonne & Kenneth. Tredjeplatsen tog Helene & Kenneth också 41 poäng men lägre shcp. På andra plats kom Lolita & Thomas med 42 poäng. Vinnande par med hela 44 poäng Ingrid & Kurt. Cava Cup ingick också som deltävling två i månadens mästare par och här har följande ställning i toppen, i ledning med 116 poäng Yvonne & Kenneth, på andra plats Helene & Kenneth med 113 poäng och just nu ligger paret May-Gun & Per-Olof på tredje plats med 112 poäng. Den tredje och sista deltävlingen spelas nästa onsdag och då vet vi vem som kommer bli månadens mästare par. I onsdagens individuella tävling fick vi följande pristagare, vilket också innebär aktuell ställning i månadens mästare dam respektive herr. På fjärde plats på damsidan kom Birgitta L med 76 slag. Trea blev Ingrid med 75 slag. Andraplatsen tog Cecilia med 74 slag. Vinnare också med 74 slag men något lägre shcp Liselotte. Grattis! På herrsidan blev resultatlistan följande och här var det särskiljning genom shcp på platserna fyra till två. På fjärde plats kom Sune med 74 slag samma som trean Bengt H men även tvåan Anders E. Vinnare med 73 slag Tore. Grattis! Vi publicerar några bilder från vår härliga BBQ eftermiddag men naturligtvis även på alla pristagare.

November 4. Dags för månadens första partävling och den andra deltävlingen i kampen om titeln Månadens Mästare Par. Vi spelade i absolut bästa förhållande med sol en svag vind och till härliga 23 grader. Dagens tävling Cava Cup spelades som fyrboll/bästboll och vi kan avslöja att det lämnades in scorekort med fina resultat. Prisutdelning kommer vi hålla vid vår BBQ på torsdag, därefter kommer resultaten också att redovisas här i dagboken. Då kommer vi också redovisa den aktuella ställningen i MMP efter två omgångar. Vi publicerar några bilder från 1:a tee idag.

November 1 - 3. En ny månad gör sin entré och vi ser fram emot en spännande månad med tävlingar där vi bl.a skall kora månadens mästare herr/dam och par. I partävlingen tjuvstartade och spelade första omgången vid utflykten till Albacete och Pinaillas golf. Ställningen i toppen inför de kommande två omgångarna är följande; just nu är det två par med 73 poäng, Bengt & Karin och Sune & Birgitta. I topp med 75 poäng tre par, Anders & Gunilla, Kenneth & Yvonne samt Per-Olof & May-Gun. I morgon söndag spelar vi Cava Cup som ingår i tävlingen månadens mästare par. Vi kan också läsa i tidningarna om den nya flygplatsen utanför Murcia som öppnar efter årsskiftet. Vi har trots tappra försökt att få reda på vilka flygbolag som kommer upprätta förbindelser med den nya flygplatsen. Det enda vi hittills fått reda på är att Norwegian, Ryanair och Jet2com med dock inte från vilka avreseorter ännu. Så snart vi vet mer kommer vi presentera detta i dagboken. Till slut lite om solen och temperaturen de första dagarna i november. Jo solen skiner och några har också besökt stranden kanske till och med tog ett svalkande dopp. Vi passade också på att gratulera Liselotte som fyllde och firade sin högtidsdag här på Campoamor denna 3:e november. Grattis Liselotte!


Oktober 30 -31. En något kylig avslutning på månaden oktober som annars varit oss på många soltimmar och bad i det härliga Medelhavet.

Oktober 28 - 29. Söndag och efter att vi övergått till vintertid kändes det som vädret också gjort detsamma. En kylig nordanvind blåste med tidvis kraftiga vindbyar som gjorde dagens tävling rejält utmanande. Efter en lång runda blev det något värmande för spelarna vid aftergolfen och prisutdelningen. På damsidan fick vi följande pristagare; på fjärde plats med 29 poäng kom Anne-Li, tredjeplatsen tog Gunilla B med 30 poäng. Andra plats med 31 poäng Lena K. Vinnare med 34 poäng Birgitta L. På herrsidan fick denna söndag följande resultat lista. På fjärde plats med 33 poäng Kenneth J, tredje platsen knep Sune med 34 poäng samma som tvåan som dock hade lägre shcp och heter Christian. Vinnare med hela 37 poäng och lite lägre shcp nästa tävling Kenneth L. Vi hade också lagt in en partävling med pris till det par som hade högsta sammanlagda resultat. Vinnare här blev Birgitta och Sune med 68 poäng. Vi säger stort grattis till alla pristagare.

Oktober 24 - 27. Torsdag morgon kl. 8 samling vid klubbhuset för avfärd med buss till Albacete för två dagars golf på den härliga Severiano Ballesteros designade banan Pinaillas Golf som ligger dryga milen utanför den pulserande staden. Efter dryga två timmars resa ankom vi i strålande solsken till den trevliga banan utlagd i Castilla La Mancha landskapet. Vi serverades en spansk brunch med dryck innan det var dags för första rundan. Till rundan fick vi också med oss vatten och baguette för att kunna stilla hungern. Efter rundan förrättade vi prisutdelning vid after golfen. Vi spelade fyrboll/bästboll och det vinnande paret för första rundan blev Bodil och Bengt som fick ihop hela 42 poäng. Grattis! Efter prisutdelningen tog bussen oss in till Albacete för incheckning på hotell Castilla. På kvällen gick vi en 5 minuters promenad bort till den guide Michelin rekommenderade restaurangen Caldereros. Här serverades vi en utsökt måltid med tillhörande goda viner. Efter några timmar var det så dags att gå hem till hotellet för några timmars välbehövlig sömn inför andra dagens golfrunda. Dag två efter frukost tog bussen oss åter till banan för golf återigen i strålande förhållande. Efter avslutad runda serverades vi lunch där vi också höll prisutdelning för den andra rundan men även till de par som hade högsta sammanlagda resultatet. Dag 2 blev det fyra par som hade samma resultat, 38 poäng, vinnande par med lägst sammanlagda hcp, Helene & Kenneth. Grattis! Utflyktsmästare och vinnare med 77 poäng blev Bodil & Bengt med resultaten 42 respektive 35 poäng. Grattis! Mätta och nöjda efter en lyckad utflykt var det så dags för vår buss att återvända under fredagskvällen till Campoamor.

Oktober 21 - 23. Söndag och dags för Cava Cup. Tyvärr fick vi ställa in tävlingen pga av en hotfull väder prognos med stor risk för åska och regn. Det var dock större tävlingar nämligen Europatouren på sydkusten som också fick ställas pga åska och regn. Vädret där nere var så dåligt att tävlingen fick avkortas till att endast omfatta 3 rundor. Garcia tog återigen titeln i tävlingen som han själv också var värd för. Middagen på Maritaos Kitchen blev inte inställd och i bildspalten några bilder från en trevlig kväll.

Oktober 17 - 20. Onsdag och dags för säsongens första scramble tävling. Vi spelade tvåmanna scramble och lagen var ordentligt taggade för att ta hem segern i tävlingen. Lagen fick dock sväva i lite ovisshet vem som blev pristagare då vi skulle förätta prisutdelning vid fredagens BBQ på terazza 40. Fredag morgonen med några lätta stänk från ovan vilken naturligtvis kändes lite oroligt inför eftermiddagens BBQ. Vid lunchtid sprack det dock upp och himlen blev återigen härligt blå vilket innebar att vi hade en helt fantastiskt härlig eftermiddag. BBQ med god mat, trevligt sällskap med glada golfkompisarna där det var lätt till skratt. Prisutdelning för onsdagens tävling hann vi också med och följande par fick mottaga priser. På femte plats med 74,5 slag kom Bodil & Bengt. Fjärdeplatsen gick till Yvonne & Christian som hade 73,75 slag. På tredje plats kom Eva-Lis & Thomas på 73 slag. Paren på andra och första platsen presenterade scorekort med samma resultat, 72 slag, och här fick shcp avgöra vilket innebar att May-Gun & Per-Olof kom tvåa med ett slag högre shcp än vinnarna Chris & Bernth. Grattis till pristagarna. Efter prisutdelningen uppvaktade vi också Lars S som fyller år på lördagen. Ett stort GRATTIS till Lars S på högtidsdagen!

Oktober 16. Säsongens första gemensamma lunch avnjöts denna oktober tisdag. Imorgon dags för scramble tävling och känns som vi behöver rasta av oss dagens lunch. 

Oktober 13 - 15.
Det blev en stormig helg runtom i Spanien. Under söndagen drog orkanen Leslie in över iberiska halvön och många område drabbades av översvämningar efter det kraftiga regn som på vissa ställe gav ifrån sig 70 mm på någon timme. Här på södra delen av Costa Blanca klarade vi oss förhållande vis bra, dvs det uppmättes i vårt område endast ca 20 mm. Vinden var frisk men några mil norrut blåste uppemot 25 m/sek. Måndagen har återigen bjudit oss på sol och behaglig golftemperatur. På onsdag är det dags för årets första scramble tävling. 

Oktober 11 - 12. Fredag och Spaniens nationaldag. Vi spelade en tidig runda golf, härligt att starta tidigt speciellt som fredagen bjöd på en temperatur kring 30 strecket. Gretes son, Ken, har varit på besök hos oss under veckan och fick avsluta sin vistelse med en golfrunda i absolut perfekta förhållande denna nationaldag. I bildspalten en övningsputt av Ken med soluppgången i bakgrunden. Härligt med morgongolf.

Oktober  8 - 10. Måndag och en ny härlig vecka. Denna vecka är det 2 helgdagar dels tisdagen den 9:e då det är lokal helgdag i Valencia kommun men fredagen den 12:e är det Spaniens Nationaldag då de flesta affärer och butiker håller stängt. Tisdagen blev en mullrande dag med blixt och dunder samt några välbehövliga och rejäla skurar. Under onsdagen spelade vi individuell dam respektive herr tävling och fick följande pristagare. Vi börjar med damerna där Yvonne kom på tredje plats med 82 slag. På andra plats kom Bodil med 81 slag. Vinnare på fina 73 slag Chris. Grattis. På herrsidan kom Bengt på tredje plats med 77 slag. Tvåa blev Bernhard med 73 slag. Vinnare blev Rolf på  71 slag, vilket också innebär att Rolf kommer att spela nästa tävling på lite lägre hop. Grattis! 

Oktober 4 - 7. Vi rapporterar fortsatt högsommar värme och många av våra gäster låter sig svalkas av dagar med härliga bad i Medelhavet. I veckan kom en riktigt bra NYHET från Norweigan som låter golfare under perioden november - mars ta med golfbagen GRATIS på resan. Vi golfare bugar och tackar för detta synnerligen fantastiska erbjudande. Vi lägger idag ut två bilder från vår BBQ altan  där det är dags för säsongens första BBQ den 19:e oktober. Igår kväll blev det provgrillning. Nästa bild tagen nu på söndagsförmiddagen med utsikt mot klubbhuset på Campoamor.

Oktober 1 - 3. Vi välkomnar härliga oktober åtminstone om man befinner sig här på Costa Blanca kusten. Idag onsdag spelade vi säsongens första tävling där värmen tog ut sin rätt på resultaten. Det gick åt mycket vätska under rundan men även lite pust, stånk och stön kanske mest över några missade puttar som vi skyller på värmen. Säsongens första vinnare blev Barbro bland damerna och Rolf på herrsidan som vi gratulerar till vinsten. Vi kan också berätta att den internationella tapas dagen i Torrevieja förra lördagen blev succé för de 23 restauranger som valt att servera tapas med dryck för 2,5 Euro. För de som missade denna trevliga och välbesökta begivenhet kommer säkert fler chanser framöver. 

September 26 - 30. Sommaren som lämnat Sverige finns nu här på Costa Blanca kusten med en härlig temperatur i såväl luften som havet vilket innebär 28/26 grader. Under fastighetsmässan i Malmö har det förekommit rykten från mäklare om att Campoamor banans greener skulle vara stängda. Vi får hoppas att dessa mäklare har bättre koll på vad de sysslar med för deras påstående är ett fullständigt felaktiga. Sanningen är att de flesta banorna i området dvs även Campoamor djuphålsluftar och sanddressar greenerna i början på september vilket innebär att man under ca 10 dagar spelar på provisoriska greener. Se bildspalten att vi nu har ordinarie greener sedan mitten på september. Ett oväder drog in norr om Alicante där Benidorm på ett par timmar fick 53 mm regn vilket ledde till stora översvämningar. Här på Campoamor klarade vi oss. Nu lämnar vi september bakom oss och går in i oktober.

September 21 -25. Så drar en ny säsong igång och vi börjar med lite uppdateringar vad som hänt inom Campoamor området under sommaren. Vi har låtit bilden med grävskopan ligga kvar från förra säsongens dagbok, bilden tagen i månadsskiftet april/maj. Drygt 3 månader senare är grävskopan borta och istället har ALDI öppnat en ny fräsch butik, nästan rekord att kunna bygga, inreda och öppna en så stor butik på 3 månader. Rondellen vid mäklaren på väg upp mot golfbanan från lägenheterna har fått en rejäl ansiktslyftning. Just nu grävs det för installation av gasledning  till Hotellet, vilket innebär att de stora gastankarna på hotellets baksida kommer försvinna inom kort. Flera vägar/gator inom området har blivit nyasfalterade dock finns det ett stort antal kvar som är i behov av renovering. På golfbanan har man gjort om 6:e green totalt och höjd upp denna, vilket innebär att vi spelar på provisorisk green ett tag framöver. Banan i övrigt är grön med fantastiskt fina fairways dock är greenerna lite mjuka efter hålpipningen som utfördes i början på september. Rekord eller inte men några dagar under sommaren steg kvicksilvret till dryga 45 grader, pusst. Just nu ligger temperaturen kring 30 med en badtemperatur i Medelhavet på 26-28 grader. Som tidigare år kommer vi här i dagboken att göra inlägg från våra tävlingar som vi startar med i början på oktober men också med roliga och intressanta händelser från Campoamor och Costa Blanca kusten. Dagens bild 9:an green. 

 

 

 

 
Campoamors nya fina scorekort.Birgitta Månadens Mästare dam november 2018. Grattis!Christian Månadens Mästare herr november 2018. Grattis!Pristagarna i onsdagens individuella tävling, från vänster Anne-Li, Birgitta och Britta.Vinnaren Bo som fick ta emot priset innan kvällens avslutningsmiddag.Trean Anders och tvåan Christian i onsdagens individuella tävling.Herr trion som fick priser vid söndagens individuella tävling, från vänster tvåan Christian, vinnaren Jan Gr och till höger trean Tore. Alla tre herrarna hade samma fina resultat. Grattis!Pristagarna i söndagens individuella tävling, från vänster andra plats Birgitta, vinnaren Yvonne L samt Yvonne J som tog tredjeplatsen. Grattis!Grattis till Månadens Mästare Par november 2018, Yvonne & Kenneth.Scramble mästarna Bo & Katarina. Grattis!Scramble tvåorna Birgitta & Sune.Scramble treorna Yvonne & Kenneth Scramble fyrorna Yvonne & Christian.Dags att välja och beställa några av de goda rätterna som Maritaos erbjuder. I förgrunden ser vi Helge och Jeanette.Onsdagens pristagare från vänster, Birgitta, Cecilia, vinnaren Liselotte och Ingrid. Grattis!Pristagarna i onsdagens individuella tävling, från vänster Anders, Bengt, Sune och vinnaren Tore. Grattis!Cava Cup mästarna Ingrid & Kurt. Grattis!3:orna i Cava Cup, Kenneth & Helene4:e plats Cava Cup, Yvonne & Kenneth5:e pris Cava Cup, Arne & Birgitta6:e pristagarna i Cava Cup, Christer & Lena.Härlig dag för BBQ, vindstilla och dryga 21 grader.Här grillas det så det ryker!Skål på Er, Stefan, Björn, Ewa och AgnetaGlada Arne & BirgittaI väntan på ..... något gott grillat.Glad och härlig stämning på första tee, från vänster; Christian, Yvonne, Anita och Lars.Någon av dessa två par som kommer vinna Cava Cup? från vänster Rolf, Jan, Cecilia och Karin. Dags för tee-off från vänster; Bengt, Karin, Birgitta och Arne.Nu är det tävling på allvar eller? Laddade och taggade för en trevlig runda Kurt, Liselotte (som vi gratulerade igår då hon firade sin högtidsdag här på Campoamor) Ingrid och Anders.Glada paret Sune och Birgitta som vann priset bästa par vid söndagens runda.Herrarna som fick ta emot pris vid söndagens tävling. Från vänster, Sune, Kenneth L, Christian och Kenneth JGlada pristagarna från vänster; Anne-Li, Lena, Gunilla och Birgitta L.Utflyktsmästarparet Bodil & Bengt som förärades en Magnum Cava. Prisutdelning i samband lunchen innan hemfärden till Campoamor. Andra dagens vinnarpar, Helene & Kenneth. Grattis! Grattis Birgitta som fyllde år och som vi uppvaktade innan andra dagens spel på Pinaillas.Nu är vi hungriga och törstiga, dryck och mat är på väg! Bröd, vatten och vin på bordet, snart kommer delikatesserna.Strax serveras vi Caldereros restaurangs  godsaker till oss hungriga.   Vinnarparet Bengt & Bodil med 42 poäng och ledning efter första rundan.Glatt och trevligt vid bordet efter en trevlig runda.After golf efter första rundan på Pinaillas golf. Från vänster Lolita, Thomas, Christian och Yvonne. Skål!May-Gun, Per-Olof, Kenneth & Yvonne på väg mot After Golfen. Utmanande inspel till fjärde greenen på Pinaillas GolfSune, Birgitta, Anne-Li och Jan redo för birdies i scorekorten.Nästa boll klara för tee-off, med Jan-Reidar, Irene, Kenneth och HeleneRedo för utslaget på hål 1, Chris, Bengt, Bernth och BodilVälbehövlig god spansk brunch efter bussresan till Pinaillas innan första rundan. Glada IngaBritt och Tord ser fram emot en god måltid.Runda bords gänget med bl.a Cecilia, Jan, Lena & ChristerGlatt och trevligt kring bordet, här Bengt & ElsaHungriga och törstiga, Peter, Thomas, Eva-Lis & BirgittaFullt hus med Campoamor gäster.Lördagens jubilar som firade högtidsdagen här på Campoamor vilket vi uppmärksammade redan vid fredagens BBQ med Cava och hurrar rop. Grattis Lars!Vinnarparet Chris & Bernth i onsdagens scramble. Grattis!Tredjeplatsen knep Thomas & Eva-Lis. Grattis!En honnör för fjärde pristagarna Christian & Yvonne. Grattis!Femte pristagarna i scramble tävlingen Bengt & Bodil. Grattis!Grillpolarna Peter & Christian. Kenneth kollar lite avundsjukt på i bakgrunden? Grabbarna ¨grill¨ vet och kan allt om grillning.Strax är det dags att grilla och stilla hungernSolen skiner, glada miner på Rolf, Kicki, Eva-Lis, Thomas, Ola & AnnikaEn härlig grilleftermiddag, från vänster Tomas, Barbro, Bengt och BodilTrevlig gemenskap vid lunchen. Lunch för månadsgästerna, gott och alltid lika trevligt.Övningsputtning med soluppgången i bakgrunden över Medelhavet.Onsdagen pristagare från vänster Chris, Bengt, Yvonne, Rolf, Bodil och Bernhard. Grattis till Er alla!Aftergolf innan prisutdelning. Härligt!Söndag förmiddag från terazza 40.Provgrillning till solnedgången inför vår kommande BBQ.Säsongen första vinnare Barbro och Rolf som vi gratulerar. En del av oktober gänget laddade för att utmana bana denna soliga och stekheta oktober onsdag.9:ans green med Medelhavet i bakgrunden.Nybygge på gång! Full fart på grävskopan som schaktar för ett nytt 

 . 

  

Artikel publicerad i La Verdad den 1:e september. Reportage om longstay på Campoamor som gjordes under mars månad.

 

  


 

 

 

 

 

 

 

Sempere (derecha), Grete, Caisa och Lasse

Dela med dig

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn