CAMPOAMORS ¨händelserika¨ DAGBOK 2012/13

VAD HÄNDER I CAMPOAMOR VÄRLDEN? OCH UTANFÖR?

Vi kommer att publicera en dagbok om händelser, upplevelser, råd och tips för Er som gillar att vara på ¨banan¨. Här kommer vi under longstay säsongen att skriva om dagliga händelser, resten av året kommer det varje vecka skrivas om det som kan vara av intresse för oss golfare, allt från en lättlagad golf måltid med ett gott vin, till hur vi får bollen i på färre antal slag samt om allt annat för livsnjutande golfare. En efterfrågad sida av våra golf vänner som nu får sin efterlängtade premiär. Har Ni något trevligt tips som Ni vill dela med Er av. Skicka gärna Era tips till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., säsongens bästa som publicerats belönas med 2 greenfee biljetter.

Torsdag 9/5. Kristi Himmelfärdsdag, solen skiner över Skåneland och de flesta njuter av en trevlig dag på golfbanan. Vi kommer nu snart att avsluta dagboken för 2012/13 och öppnar upp den nya dagboken för 2013/14. Igår öppnade vi bokningarna för säsongen och många i ¨Campoamor familjen¨ vill träffas igen. Härligt med sådan gemenskap. Vi vill också passa på att önska alla gamla och nya gäster välkomna till Campoamor. Vi önskar alla en skön sommar så ses vi snart i nästa säsongs dagbok som vi publicerar inom kort. Vi publicerar också en minnesbild från november 2012 där man verkligen kan säga att det hettade till mellan gästerna.

Lördag 27/4. Igår lämnade vi Campoamor för en tidig morgon flight tillbaks till ett grått och lite småkyligt Sydsverige. I torsdags hände det som inte hänt på väldigt, väldigt länge på Costa Blanca kusten, heldagsregn med inslag av åska. För många golfbanor välbehövligt efter en mycket torr vinter. Även under vår transfer ut till flygplatsen var det hällregn så det kändes nästan bra att lämna Spanien igår. Gårdagen blev det fullt upp med inköp, uppackningen, lite städning, mm mm. Idag har det blivit golf med gänget på Ljunghusen. Banan visade upp sig med nyklippta greener och fairways. Temperaturen nådde idag ca 13 grader och solen visade också att den kan lysa även norr om Spanien. Det kändes lite konstigt att spela med flera lager tröjor, mössa och överdragsbyxor då vindarna var kyliga, när man bara för ett dagar sedan spelade i shorts och kortärmat. Nu ser vi fram emot lite ljumma och goa vårvindar och en lång sommar utan regn och temperaturer över 20 grader i minst 3 månader, men verkligheten blir kanske en helt annan, eller? Vi kan till slut också glädjande berätta att vi fått besked om att vår käre gäst som efter sin allvarliga sjukdom och efter god vård på Sahlgrenska nu får kärleksfull omvårdnad av hustrun i hemmet.

Tisdag 16/4. Det börjar bli tomt i lägenheterna. Idag åkte ytterligare 4 par hem och nu är det bara några få gäster kvar och njuter av det fina vädret och den härliga temperaturen på dryga 20 grader. Igår fick vår käre gäst som efter akut insjuknande för precis en månad sedan åka hem med ambulansflyg. Vi önskar honom ett snabbt tillfrisknande och hoppas att han snart är tillbaks på golfbanan, sporten han älskar så. Longstay säsongen 2012/13 är nu tyvärr slut och vi saknar alla våra trevliga gäster. Vi vill också passa på att tacka alla våra gäster för alla fina lovord som framförts till oss och för att Ni vidarebefordrat Campoamor konceptet till vänner och bekanta. Vi jobbar nu för fullt med att ta fram ett nytt spännande program för kommande säsong då vi hoppas att få återse alla här på Campoamor. Vi kommer nu att låta dagboken få lite sporadiska inlägg under våren och sommaren, men vi försöker att göra minst 3 månatliga inlägg. Till slut vill vi önska alla Campoamor vänner och dagboks läsare en fortsatt trevlig vår och en angenäm framgångsrik golfsommar både på och utanför för banan.

Söndag 14/4. Det är helg på Campoamor och på lördags morgonen var det åter dags för oss att bege oss till sjukhuset norr om Torrevieja med en hotell gäst som behövde akut vård. Lördagen och söndagen har bjudit på strålande sol och temperaturer som legat på behagliga 22-24 grader. Under helgen har vi också tackat och tagit farväl av de gäster som nu vände norrut efter 2-2,5 månaders vistelse här på Campoamor. Vi fick också ett trevligt mail ifrån ett gästpar som var här i höstas och under mars månad varit på ett annat longstay resmål. Gästerna fick besök av sina barn och barnbarn varvid ett utav barnbarnen uttryckte följande; Farmor, Campoamor är bäst! Ludvig, 13 år, som uttryckte detta var och hälsade på farmor här på Campoamor under hösten. Vi tackar Ludvig för hans goda omdöme och hälsar honom välkommen tillbaka hit till Campoamor. Under helgen har en del av kvarvarande gäster gjort lite strandbesök, utflykter och även besökt puben som visat den spännande Masters tävlingen på sina TV skärmar. Söndagen bjöd även på ett litet låssmeds uppdrag. Nu börjar snart säsongen att närma sig slutet då många av gästerna de närmaste dagarna återvänder till Sverige. Vi lovar att packa med dem lite värme.

Fredag 12/4. Det sägs att våren är på väg till Sverige, då blir man ju nyfiken och vill kolla in prognosen för kommande vecka. Då kan vi se att Malmö skall få en högsta temperatur på måndag med 10 grader, Stockholm på onsdag med 14 grader men därefter endast max 8 grader, Göteborg tisdag max 11 grader men sedan kallare och mycket regn. Det kallar vi när vi är på Campoamor för vinter. Det blir inget golfväder i Sverige förrän i maj, så varför inte njuta av sommargolf på Campoamor istället. Idag ännu en solig dag med härliga 27 grader, kanske lite varmt eller? Vi får väl också välkomna alla Portugal resenärer över på rätt sida av den Iberiska halvön då det enligt välunderrättade källor har kommit så mycket regn runt Lissabon och söder därom att vissa banor är nästan ospelbara. Dagens bild kommer från en bana aktuell för nästa säsongs greenfee paket. Banan kallar vi för precisions banan.

Onsdag 10/4. Morgonen gryr, Medelhavet glittrar och skänker oss gäster ett stort leende på läpparna. Klockan är 09.30 och de första gästerna har börjat uppvärmningen på driving rangen och på putting greenen allt under en klarblå himmel och med en härlig morgon temperatur på drygt 20 grader. Jag måste också få nämna att nattens temperatur låg på strax under 20 grader klockan 02.05 då det var dags att ta emot 16 nya gäster som anlände med Norwegians premiär tur från Karlstad. Det berättades att de nya gästerna vaknade i Karlstad till minus 8 grader och somnade till knappa 20 grader. Idag har vi spelat säsongens sista tävling, en trevlig lag tävling där Berit & Gunnar tillsammans med Grete & Ulf (Grete & Ulf avstod naturligtvis sitt pris till tvåorna) vann på 120 poäng samma poäng som tvåorna Ulla, Marie, Bo och Ulf. Vi vill också uppmärksamma Ulla´s resultat på hela 40 poäng. Vid sport journalisternas intervju berömde Ulla den gröna banan och att hon nu lärt sig hur man hanterar Campoamor banans svåra greener. Vi sammanfattar med ordet, rutin. Grattis till alla duktigare spelare och livsnjutare.

Tisdag 9/4. För det var en .......eftermiddag i april. Solen sken och temperaturen var behagliga 23 grader när vi samlades på vår altan för ännu en populär grill eftermiddag med diverse upptåg. Lars som höll ett trevligt tal till sina medspelare, vänner och oss golfvärdar. Bertil engagerande oss alla i stämmosång och sjöng även egna små visor. Ulla-Britt sjöng en trevlig visa om varför golf är golf. Vi delade också ut ett pris till Ingela för sin fina runda med hela 40 poäng. Grattis! Vi gratulerade också Marie, Gunilla, Ulla-Britt och Birgitta som vann på Mar Menor häromdagen över Ulf, Lars, Börje och Bernt. Den trevliga eftermiddagen avslutades med en diskussion där talet 14 stod i fokus. I morgon är det dags för en ny utmanande runda här på Campoamor i utlovad sommar värme. Väder prognosen för kommande vecka för Campoamor är sol och temperaturer på mellan 23-27 grader dvs fortsatt sommar. Härligt att vara på Costa Blanca kusten, varmast med mest sol.

Lördag 6/4. Det blev inte var 3:e dag i dagboken, för vi kunde inte låta bli att skriva om alla de njutningsfulla dofterna som just nu möter spelarna under golfrundorna här på Campoamor. Apelsin och mandarinträden står i full blom och sprider fantastiska dofter över hela banan och inte blir det sämre av att solen återigen skiner från en klarblå himmel efter gårdags kvällens regn som gjorde sig besvär under dryga timmen. Idag har dock nordanvinden gjort dagen något små kylig och temperaturen har inte nått upp till 20 graders strecket. Nu är det snart dags att tacka Margit och Bertil som efter dryga 5 veckor skall ägna kvällen åt en flygning norrut. Vi föreslår en stunds njutning med dagens två bilder.

Torsdag 4/4. En helt vanlig arbetsdag här på Campoamor. Idag har vi ägnat oss åt data systemuppdateringar för kommande hotell gäster. Vi har också hunnit med en stund i solen innan den skymdes av molnen. I morgon är det dags för en del av gästerna att åka på utflykt till en annan bana och spela en trevlig runda golf. Kanske får vi nya framgångar med över 40 poäng eller? Från och med i morgon kommer vi att skriva i dagboken var 3:e dag istället för var dag.

Onsdag 3/4. Dags för en ny gemensam runda golf för alla kvarvarande gäster. Idag åkte Britta & Tore och Rolf & Siv hemåt. Det presterades många bra resultat under dagens runda i sommarvärmen och dagens bästa resultat blev Ingela´s som spelade ihop hela 40 poäng. Grattis till framgången. Ett gäng unga fotbolls tjejer åkte också hem idag efter ett kort men intensivt fotbollsläger. Vi kan väl också nämna att det fortfarande diskuteras mycket om Botónen bland gästerna.

Tisdag 2/4. En härlig dag som gjord för golf, sol och ibland lite sommarmoln och en temperatur på dryga 20 grader. Vi får väl börja med att klargöra gårdagens Botón. Botónen var ett april skämt och vi får väl säga till alla som inköpt dylik slag sparknapp, behåll den som ett minne eller använd den som markeringsknapp. Vi fick också kommentarer där man var lite sur över att man var tvungen att köpa en ny Botón för varje bana man skulle spela men.....så var reglerna. Vi önskar alla våra gäster en trevlig kväll så ses vi laddade i morgon för en trevlig golf runda här på Campoamor, med eller utan Botónen.

Måndag 1/4. Annadag påsk och solen är tillbaka över Costa Blanca kusten. Vi börjar med att gratulera Stenson till gårdagens framgång. Från och med idag tillämpar vi också den nya regeln om boll som stannar nära hålet. Vi börjar med en liten bakgrund. Hösten 2012 framfördes många klagomål från egelsmän, tyskar, norrmän och svenskar att greenerna på flera banor var alldeles för snabba och spelarna ¨vågade¨ inte slå till bollen med risk för att få alldeles för långa returer vilket kunde leda till både 4 och 5 puttar. Den Spanska Golf Federationen skickade då ett förslag till R&A i Skottland och begärde att utländska spelare på vissa banor skulle få tillämpa Botón. Botón är fritt översatt en slagspar knapp som ger spelaren möjlighet att ta upp bollen och inte räkna nästkommande slag om bollen stannar inom Botónen. De golfklubbar i Valencia och Murcia regionen som än så länge fått godkänt och kan tillämpa Botón regeln fr.om i dag är Real Club de Golf Campoamor, Las Colinas, El Valle, Saurines, Mar Menor, Hacienda del Alamo, La Finca, Alenda, Font del Llop, Alicante Golf. Varje klubb har fått tryckt upp ett antal Botóner och spelarna måste kunna uppvisa sin Botón före varje påbörjad rond för sina medspelare för att regeln skall vara tillämplig. Handicap grundande rundor för spelare som använt Botónen är rundor som är spelade dagar med udda datum, detta för att även rundan under ett skottår skall kunna räknas. På onsdag är det dags för gemensamt spel här på Campoamor och vi fär väl se hur många som hunnit skaffa sin Botón. Var och en av ovanstående golfklubbar har sina egna Botóner och spelaren kan endast använda den Botón som gäller för respektive klubb, då Botón storleken för respektive klubb kan variera. I bildspalten visar vi hur den nya regeln tillämpas och ge spelarna mer glädje i spelet. Vi vill naturligtvis tacka den Spanska Golf Federationen för initiativet och gratulera till att man lyckats nå denna framgång hos de annars så stelbenta R&A i Skottland. Priset för Botónen varierar mellan 2,50 Euro till 5 Euro.

Söndag 31/3. Påskdagen och mars månads sista dag. Gårdagens sol och värmerekord var idag utbytt mot en lite mer blygsam temperatur på ca 20 grader och en gråmulen himmel. Vår planerade golfrunda denna dag avbröt vi efter några hål då regnet strilade ned över Campoamor denna påskdags eftermiddag och tur var kanske det, då några av våra gäster behövde lite låssmeds assistans. Kvällen skall vi ägna åt att se den spännande fortsättningen på Mästarnas Mästare men framför allt blir det golf från Shell Houston Open där Stenson jagar en framskjuten placering för att kvalificera sig till Masters. Vi håller tummarna. I natt kommer det många nya hotell gäster som äntligen skall få svinga sina klubbor och njuta av det spanska gästvänliga golf klimatet.

Lördag 30/3. Påskafton och en helt underbar dag. Solen sken och temperaturen nådde årshögsta med hela 26,8 grader. Idag var det också dags att ¨vinka¨ adjö och tacka många av mars gästerna som nu under kvällen skulle flyga norrut till det just nu så ogästvänliga Skandinavien. Senaste rapporterna uttalar klart och kallt i norr och inte mycket bättre i de södra delarna. Några gäster har dock valt att förlänga sin vistelse och avvakta med hemresan i väntan på våren. Vi själva kommer snart att tända vårt egen påsk brasa, som är lika med grillen, där en god marinérad köttbit med tillbehör skall få bli dagens påsk middag. I natt är det så dags att stiga upp och vrida fram klockan en timme, sommar tiden är här!

Fredag 29/3. Långfredag och en av de stora högtidsdagarna här i Spanien under påsken. I den närbelägna staden Orihuela är det firande hela kvällen och natten. Stadens gator är avstängda och kantas istället av stolar till besökarna som bekvämt skall kunna njuta av alla förbipasserande religiösa processioner. På Campaomor är det också högtid under påsken. Banan fullbokad och vår populära restaurang ett självklart mål för många spanjorer under påsken. Hotellet är också helt fullbokat under hela påsk helgen. Några av gästparen som återvänder norrut i morgon lördag, tog chansen till en sista runda här på den gröna Campoamor banan, för vem vet när det blir spel i Sverige. Vi har fått rapporter hemifrån om mer snö och fortsatt kyla.

Torsdag 28/3. Skärtorsdag och vilken fantastisk dag här på Costa Blanca kusten. Idag var det inte bara marknad på vår egen marknad utan även årets första baddag för många i det kristall klara och glittrande Medelhavet. Solen sken under största delen av dagen och temperaturen nådde nästan 25 grader under tidiga eftermiddagen. Idag var det också dags för vår gemensamma avslutningsmiddag på trevliga Stone Grill där vi också delade ut priserna till pristagarna i förra onsdagens individuella tävling, gårdagens tävling på El Valle och inte minst korade vi månads mästarna. Vi uppmärksammade också Brittas fina slag på Las Ramblas den 22/3 då hon gjorde Hole-in-one på 6:e hålet. Britta förärades en flaska cava och berättade att detta var hennes andra 1:a. Vi började med att dela ut pris till det vinnande paret på El Valle Gunilla och Lars som vann med 37 poäng. Tvåor blev Marie & Ulf på 35 poäng med samma som treorna Ulla-Britt & Börje. I onsdagen individuella tävling var det väldigt jämnt och spel hcp fick avgöra. Bland våra duktiga tjejer blev Ebon 4:a, Britta 3:a, Berit 2:a och vinnare Kristina med fina 75 slag. I herrklassen kom Lars på 4:e plats, Bertil H på 3:e, Bertil S 2:a och Jörgen (gift med tjejvinnaren) 1:a på 78 slag. Grattis till framgångarna. Vi kan också nämna att snittscoren för tjejerna under onsdagen den 20:e blev 83,82 slag och för killarna 85,06. Girlpower? Så var det dags att dela ut priserna till månadens mästare och vi började med att dela ut priset till månadens mästar par, Ulla och Bo som vann med 4 poängs marginal till tvåorna Kristina & Jörgen och 5 poäng före treorna Margareta & Kennet. Så var det dags för utdelning av priset till månadens mästare dam och vinnare här blev Kristina som hade en tuff fight under sista rundan med trean Berit och tvåan Britta. I herrklassen fick vi se en ¨nygammal vinnare¨, Bertil S som tog fram erfarenhet och rutin under sista rundan och kunde hålla undan för tvåan Svein och trean Lars. Bertil S som tog sin första månadens mästare titel februari 2011 och har nu alltså två titlar, blir det även en tredje? Efter prisutdelningar och spontan allsång med vår duktige trubadur var det dags för lika spontana och uppskattade upptåg av gästerna. Som golfvärdar vill vi också passa på att tacka för all uppskattning vi fick för vårt arbete vilket ju kändes mycket stimulerande. Stort TACK, kära gäster! Strax före midnatt var det så dags att bege sig hemåt i den behagliga 19 grader med glittrande stjärnspel på himla valvet.

Onsdag 27/3. Det är tomt på Campoamor. Det känns lite tomt när det färgstarka fotbollslaget från Saudiarabien har åkt hem. Laget där alla spelare är var under 20 år och heltidsproffs, har inte bara tränat fotboll utan även getts en inblick i golf spelet. Vi sammanfattar; det ¨gröna laget från Saudi¨ på grön bete (syftar på de gröna fotbollsplanerna och den gröna golfbanan) på Campoamor. Idag var så dags för sista rundan i månadens par och tävlingen spelades på den alltid uppskattade El Valle. Det blev en tät kamp och vi får väl se under morgondagens prisutdelningar vem som kommer att koras till månadens mästar par. Vi får också ständiga rapporter från gäster som åkt hem efter sina vistelser, för att som dom trodde möta våren men nu istället får uthärda kyla och snö.

Tisdag 26/3. En gråmulen dag med behagliga 20 grader. I morgon är det dags för den avgörande rundan i månadens par och det ryktas att det var flera par som finslipade formen här på Campoamor inför morgondagens runda på El Valle. Påsk veckan innebär också många nya gäster på golf hotellet som lämnat vinterlandet i norr. För alla som nu tröttnat på att golf säsongen inte kommer igång i Sverige på länge, rekommenderar vi en 3 timmars flygresa söderut och svinga klubborna i en härlig sommar temperatur. Väder prognosen de närmaste 10 dagarna utlovar temperaturer på 23-27 grader. Härligt!

Måndag 25/3. En helt vanlig sommar dag här på Campoamor med sol och en temperatur på ca 22 grader. Framåt eftermiddagen var det dags att se upplösning på den avbrutna fjärde rundan i Arnold Palmer Invitational. Stensons Tiger jakt slutade med en bra åttonde plats för åt den nye världsettan fanns inget att göra. Imponerande av Tiger att återta världs etta titeln efter några turbulenta år. Rory, Phil, Brandt, Keegan m.fl. nu är det dags att börja jaga igen. Det blir ett bra Masters i april.

Söndag 24/3. Idag tre månader efter julafton sitter säkert många svenska golfare och väntar på våren men vad är det som händer. Om jag tittar på min egen klubbs hemsida kan jag se att vi kanske skulle byta namn till LjSK istället för LjGK, då vi idag kan se att man lagt ut en slinga med 6,5 km skidspår. Här på Campoamor har vi haft en dag med friska vindar och en temperatur på knappa 20 grader. Nu under kvällen skulle Stenson ut på ¨Tiger¨ jakt i Florida men spelet fick avbrytas pga ett kraftigt oväder. Kvällens stora behållning är Garcia´s träd klättring dit bollen hade letat sig efter utslaget. Med enhands fattning och ett backhand slag lyckades den så skicklige spanjoren att slå bollen ut tillbaka på fairway. Eftersom spelet i Florida nu är avbrutet får vi vänta och se om vi får en ny världsetta under måndags kvällen.

Lördag 23/3. Var tog bollen vägen? Igår blev önskan till verklighet för Britta som tillsammans med Tore och vännerna Bengt och Bodil besökte den omtalade Las Ramblas banan. På 6:e hålet försvann Britta´s boll och eftersom flaggan var delvis skymd från utslaget letade alla fyra överallt men ingen boll var att finna. Mysteriet fick nu en oväntad och mycket glädjande upplösning för Britta. Bollen låg i hålet! Hole-in-one! Vid intervjun berättade Britta att det var ¨favo klubban¨ träsjuan som gjorde det utmärkta jobbet. Efter avslutad runda blev det firande med bl.a skumpa och tilltugg. Vi Gratulerar Britta till framgången. Efter en lång arbetsdag med bl.a lägenhets visningar var det dags för vår uppskattade pub-kväll där vi också kunde se hur Tiger var på bästa humör och avancerade till ledning i Arnold Palmer Invitational i Florida. Vår egen Stenson, bäste svensk, ligger på 14:e plats och får väl gå ut på ¨Tiger¨ jakt i morgon.

Fredag 22/3. Dags för utflykt och förmiddagsmöte med Margarita, tjejen med klös i klorna. Vem var nu Margarita? många gav sig ¨hemifrån¨ tidigt och var i mycket god tid och många gissningar om vem som skulle dyka upp 10.30. Vem Margarita är kan Ni se i bildspalten bredvid. Las Colinas har startat Falconry school, en trevlig upplevelse för alla, men ett måste för barn och barnbarn som är och hälsar på. Efter mötet med Margarita var det dags för uppladdning och träning inför den 4:e omgången i tävlingen om att bli månadens par. Fredagen bjöd på en strålande vacker dag med en för oss härlig sommartemperatur. Vi njöt alla av att vara ute på den vackra Las Colinas banan som bjuder alla besökare på en härlig upplevelse. Många bra resultat presterades och vinnare blev Ulla och Bo med fina 41 poäng. Till dagens vinnarpar hade vi golfvärdar köpt in en ¨Falconry tour¨, en mycket speciell naturupplevelse.

Torsdag 21/3. Sommar och sol. En ny underbar dag och extra roligt att hälsa på ¨nygamla¨ gäster som flytt det vita vinterlandskapet för några dagar på den gröna Campoamor banan. Härligt att vara här, det känns som vi var hemma igen, var kommentarerna, vilket naturligtvis känns väldigt trevligt att höra. Vi själva har hunnit med nio hål på vår fina bana under eftermiddagen efter tidigare ha agerat låssmed, kartritare mm. Nu är det snart dags för kvälls middag och ladda för morgon dagen på Las Colinas där vi spelar 4:e omgången i tävlingen om månadens par. Tävlingen leds utav två par, Margit & Bertil och Ulla & Bo men ledningen är knapp endast 1 poäng före trean och fyran. På morgon skall vi få träffa Margarita som härstammar från Sibirien men är född i Spanien, en tjej med klös i klorna. För alla nyfikna kommer hon på bild imorgon.

Onsdag 20/3. En härlig dag i solen och på ¨lekplatsen¨. För visst är golfen en lek med trevliga lekkamrater och visst tar vi motgångar med en klackspark och framgångarna med ett brett leende och skrytsamma uttalanden. Tävlingen idag var sista deltävlingen i månadens dam respektive herr och vi har nu ett resultat som vi presenterar efter prisutdelningen nästa vecka. Efter dagens avslutande rond hade vi prisutdelning för söndagens individuella tävling med resultat likt solen, dvs strålande. På fjärde plats Margareta med 76 slag samma som trean Eivor som har lite lägre shcp. Tvåa Kristina med fina 72 slag och vinnare Solveig som hade fantastiska 69 slag. Bland herrarna kom Bo R på fjärde plats med 78 slag samma resultat för trean Svein och tvåan Bertil, här fick shcp avgöra. Outstanding i söndagens tävling bland herrarna var Peter som ¨sköt¨ en kanon runda på 68 slag. Grattis säger vi till alla pristagare.

Tisdag 19/3. Dags för utflykt till Hacienda del Alamo. Idag bjöds vi på härligt väder med sol, en blygsam bris och härliga dryga 20 grader. Dagens tävling, den tredje omgången av månadens par avgjordes och många presterade mycket bra resultat, framför allt som flera av paren inte har spelat banan tidigare. På tredje plats kom Ulla-Britt och Börje med 38 poäng. På andra plats kom Ulla och Bo med fina 42 poäng dock fick de sig slagna av Margareta och Kennet som hade hela 43 poäng varav man fixade ihop 26 poäng på utrundan. Grattis säger vi och spänningen stiger i kampen om att bli månadens par. I morgon tävling igen och därefter prisutdelning på vår fina uteservering.

Måndag 18/3. På rätt plats eller? jag återkommer om några rader om detta. Men Mats då, var blev du av igår? inte var det någon som sa att Du var i andra kval gruppen av Mästarnas Mästare men den som väntar på ..... får nöja sig med andra duktiga Mästare. Härligt att vi har och har haft så många duktiga idrottsmän/kvinnor som visat idrottsvärlden att Sverige må vara ett litet men STORT idrotts land. Idag var det dags för inköp inför morgondagens helg dag här i Spanien. San José, en stor högtid här den 19/3 och alla butiker är stängda denna högtidsdag i Valencia och Murcia, (fritt översatt detsamma som Fars dag). Hur var det nu med rätt plats? Jag tänkte då på vädret, där vi precis har sett hur det i södra delarna av Sverige har utfärdats en klass 2 varning pga av snöfall och hårda vindar eller om vi blickar västerut så kan vi se att stora delar av Portugal kommer bli hårda vindar och blygsamma temperaturer de närmaste 14 dagarna. Jag vill en gång påminna alla dagboksläsare om att den spanska Costa Blanca kusten ger besökarna den kommande 14 dagars perioden sol, någon dag växlande molnighet men med temperaturer som ligger mellan 19-25 grader. Idag var det väl många ¨Ledin fans¨ som stämde upp ¨inte ett moln så långt¨. Snart blir det ett dopp i det kristallklara Medelhavet!

Söndag 17/3. Söndag morgon och molnen skymde solen men frågan var om det utlovade regnet skulle drabba oss under den andra rundan i kampen om att bli månadens golfare. Under vår eftermiddags runda fick vi en behaglig ¨resa¨ fram till sluthålen då en regnskur gjorde ett ovälkommet besök. Efter avslutad runda var det dags för en trevlig after golf med gäster och inbjudna vänner. Därefter var det dags att ha genomgång med alla nyanlända hotell gäster. Strax sitter vi bänkade framför tv:n och kollar första avsnittet av Mästarnas Mästare för att se hur vår ¨Gullan pojke¨ Mats Näslund klarar sig i första omgången.

Lördag 16/3. En lugn morgon på Campoamor förbyttes hastigt med ett akut och allvarligt sjukdoms fall med en av våra gäster. Vid lunch tid blev det också dags för oss att ta emot nya hotell gäster, mycket glada att ha lämnat den skandinaviska kylan och känna lite härlig golf temperatur. Under eftermiddagen har vi också hunnit med nio hål innan det var dags för besök av tidigare gäster. Nu blir det nog snart tid för lite middag innan vi skall välkomna nya gästpar som dyker upp vid nio tiden i kväll. Kanske blir det en stunds PGA golf på tv:n innan John Blund gör sin entré. Veckans mail måste vi också få berätta om. Under veckan kom det ett trevligt mail med följande fråga - var drack vi vår after golf öl 2002? Det gäller att känna till allt när man är golf värd på Campoamor, men frågan gällde naturligtvis om det var i det nya eller gamla klubbhuset. Svaret, i det nya klubbhuset, dock kan vi inte svara på hur öl många som dracks.

Fredag 15/3. 02.30 var det dags att ta emot Bernt och Birgitta som vi välkomnar till Campoamor. På förmiddagen var det dags för ett möte med Margarita för genomgång av nästa fredags träff med gästerna. Efter mötet blev det förberedelser inför alla HWG gäster som kommer till hotellet i helgen. Efter några timmar i solstolen på altanen var det så dags för vår trevliga gemensamma middag på restaurang Yaho som serverade en härlig 7 rätters meny. Under middagen underhölls vi av Bernie och vår egen ¨Bertil-Julio¨ som sjöng den uppskattade sången om varför vi ibland är ensamma ikväll. Det var också dags för prisutdelning för lagtävlingen som vi spelade under onsdagen i den hårda vinden. På tredje plats kom lag Lilli, Ebon, Kennet och Svein med 71 poäng. På andra plats med 73 poäng lag Kristina, Margareta, Sven & Lennart. Vinnande lag med 78 poäng blev Britta, Solveig, Börje & Bertil. Grattis! Vid 23-tiden var det så dags att skjutsa hem alla, nöjda och mätta.

Torsdag 14/3. Idag var det dags för spel på Hacienda del Alamo den tredje rundan i kampen om att bli månadens par. Som en liten parentes får vi väl nämna följande; Innan vi gav oss iväg i morse såg vi två av deltagarna i MM, sitta i godmorgon soffan denna morgon, varav en tillhör vårt ädla golf gäng (Gullans Pojkar som spelar varje lördag morgon) på Ljunghusen. Jag syftar på Mats Näslund, duktig golfare men framför allt en legendarisk hockey spelare med många meriter VM, OS, SM och numera också invald i Hall of Fame. Klockan 10.30 när det var dags för oss att pegga upp på ¨Haciendan¨ tvingades vi meddela, precis som på touren ibland, ¨play suspended due to strong winds¨. Naturligtvis tråkigt men förhållandena var inte rättvisa. Just nu är väderförhållandena över hela Europa väldigt nyckfulla för att vara mars månad. Mallorca snöfall och kraftiga vindar, norra Spanien snöfall och kraftiga vindar. Den högsta vindhastigheterna har idag uppmätts i Murcia området (Yecla) och i Barcelona området där det i vindbyarna uppmätts vindar upp till 40m/sek. I det kylslagna Skandinavien är prognosen för de närmaste 10 dagarna snöfall många dagar med temperaturer ned till minus 16 grader. Det känns ändå skönt att vara på Costa Blanca kusten och Campoamor trots den hårda vinden idag.

Onsdag 13/3. Ofta läser vi om stormiga förhållande i skvaller pressen men nu kan vi även rapportera om ett sådant förhållande på Campoamor. I morse när vi kikade ut fanns det några hot fulla moln som ville blanda sig med den ljusblå himlen som skymtades i soluppgången. Idag var det ju dags för lagtävlingen ¨two to be best¨ och många av lagen var laddade och förväntansfulla på första tee. Efter några hål fick lagen känna på den så förhatliga vinden som blev dagens stora samtals ämne under after golfen. Under after golf samkvämet med en öl eller ett glas vin utbyttes erfarenheter av tidigare ¨stormiga förhållande¨. Vem lyckades då med att bli dagens vinnande lag? Än en gång vill vi hålla på resultatet fram till vår gemensamma middag där vi delar ut priserna till de 3 bästa lagen. Idag publicerar vi även två bilder varav den ena är från projekt Campoamor med alla nyplanterade blommor och den andra av en gentlemannen Lennart. Idag fick också berättat för oss om en utflykt till den vackra körsbärsdalen som Solveig, Berit, Lars och Gunnar besökte under måndagen och tisdagen. En trevlig utflykt ett par timmars bilfärd norrut, när man vill låta golf klubborna vila.

Tisdag 12/3. En vanlig dag på jobbet som golfvärd eller kanske ovanlig? 08.34 Dags att avtacka 2 par som idag vände hemåt efter 2 månaders vistelse här på Campoamor. 09.30 Avfärd till sjukhuset San Jaime med gäster för kontroll och undersökning. 11.45 Åter på Campoamor för en snabb lunch. 13.00 Besök från boende på närliggande longstay anläggning för rundvisning på Real Club de Golf Campoamor, hotellet och våra fina lägenheter. 14.32 Uppdyrkning av lägenhetsdörr hos ett gästpar. 15.00 Telefonkonferens med HereWeGo Golf inför alla ankommande gäster under helgen och nästa vecka. 16.15 Dags att välkomna ett nytt gästpar med rundvisning. 17.18 Uppdatering av bokade transfer från flygplatsen. 18.05 Uppdatering av dagboken med dagens väder som inleddes med sol och nu i kväll slutar med ett vått Campoamor. Temperaturen har idag pendlat mellan 19 och 22 grader. Just nu kl. 18.12 16,3 grader. Snart blir det nog tid för middag eller...

Måndag 11/3. Idag var det dags för att bege oss norrut för ett antal in planerade möten. Vi lämnade Campoamor tidigt denna måndag morgon där en klarblå himmel lyste vackert över den gröna Campoamor banan. Efter några mil förbyttes den klara och ljusblå himlen mot svarta och hotfulla moln. Vi kunde också konstatera att temperaturen var klart lägre än ¨hemma¨. Efter en kort stund under vårt första möte fick vi ett samtal från ett gästpar som råkat ut för en olyckshändelse och behövde uppsöka någon vårdenhet. Vi avbröt mötet och begav oss tillbaka till Campoamor så fort vi kunde. Ibland skulle även vi golfvärdar vara utrustade med ¨blåljus¨ för att så snabbt som möjligt kunna hantera situationerna för gästernas trygghet och bästa. Väl tillbaka vände vi åter norrut nu med gästerna för ett besök på sjukhuset San Jaime strax norr om Torrevieja. Efter ett bra omhändertagande och god vård kunde gästerna återvända till Campoamor där kanske klubborna får några dagars ofrivillig ¨semester från sin matte¨.

Söndag 10/3. Vi har ett resultat, både vad gäller den svenska representationen i Melodifestivalen och i den andra omgången av månadens par som vi spelade på den Severiano Ballesteros designade banan Peraleja. Vädret under rundan bjöd deltagarna på en blandning av sol, regn droppar och nyckfulla vindar som emellanåt helt försvann för att nästa stund åter dra över banan. Dagens temperatur var strax under 20 grader men dagens resultat desto ¨hetare¨. Vinnare denna söndag på hela 44 poäng blev Eivor & Bertil som spelade med dagens treor som var Ulla & Klas på 40 poäng. Tvåorna Solveig & Lars spelade ihop fina 41 poäng. Grattis säger vi till alla fina resultat som presterades denna söndag. Efter golfen har vi nu också hunnit med att ta emot nya gästerna Ulla-Britt och Börje som vi hälsar välkomna till Campoamor.

Lördag 9/3. Ännu en sommar dag här på Campoamor även om det har varit lite växlande vad avser den så annars klarblå himlen. Vi har vid lunch tid välkomnat nya gäster som i morse lämnade ett kylslaget Göteborg med - 5 grader. Vi har sett flera par ute på banan för finslipning av formen inför morgondagens andra omgång i kampen om att bli månadens par. Strax är det dags för oss att välkomna nya hotell gäster och sedan blir det en kväll framför TV´n för att se finalen i den svenska uttagningen till Melodi festivalen, blir det banan fest eller? Just nu strax efter kl. 17 har vi behagliga 20,4 grader, men vid lunchtid nådde temperaturen strax över 23 grader. Golf livet är härligt på Campoamor.

Fredag 8/3. En underbar dag här på Costa Blanca kusten med sol och härliga 23 grader. Under morgonen var det dags för oss att tacka Eva, Margareta, Kennet och Christer för trevliga 5 veckor när det så var dags för dem att idag vända norrut. De fyra har umgåtts under många år men Margareta har inte spelat golf tidigare men under sin vistelse här på Campoamor gick det inte längre att låta bli att ta sig an det anrika spelet. Margareta har hunnit med att ta några lektioner och även gå några hål på banan och faktiskt en dag lyckades hon sätta 4:e slaget i hål från ca 110 meter på andra hålet en par fyra. Grattis till ett fint slag och en härlig par, hennes allra första. Vi önskar Dig fortsatt lycka till med spelet. Efter lunch var det sedan dags för vår gemensamma barbeque på vår altan, där vi golfvärdar bjöd alla gäster och vänner till gästerna på rött och vitt vin till de medhavda grill delikatesserna. Idag har vi valt att lägga ut några extra bilder från den härliga eftermiddagen. Vi hade också prisutdelning för onsdagens individuella tävling och följande tjejer och killar blev belönade för insatserna. Berit blev 4:a med 81 slag samma som Ingegerd som dock hade lite lägre shcp och därmed 3:a, tvåa blev Barbro med 80 slag och vinnare än en gång Agneta med fina 76 slag. I herrklassen blev Lars fyra med 79 slag, Ola trea på 77 slag samma som tvåan Bertil som dock hade lite lägre shcp och vinnare blev Svein med fantastiska 65 slag. Nu är det inte bara på skidor som det är norska vinnare. Grattis säger vi till alla pristagare.

Torsdag 7/3. Idag har alla som varit intresserade av lite råd och tips för bättre puttning samlats på förmiddagen för lite genomgång på putting green. Vid samlingen passade vi också på att överlämna en flaska cava till dagens födelsedags barn. Grattis säger vi till Margit. Efter lunchen var det så dags för Campoamor´s populära pro Joe att ge oss tips för ¨bättre golf¨. Dagen har bjudit på några få regnstänk men temperaturen har varit behagliga 19 grader. Vi själva har ägnat sen eftermiddagen till att tvätta dryga 100 kvm altan för att få bort allt blods regn som drabbade oss härom natten. Efter 4 timmars slit har vi lyckats få altanen och alla stolar och bord rena inför morgon dagens gemensamma barbeque då vi bjuder alla våra trevliga gäster på vin.

Onsdag 6/3. Efter regn kommer sol och visst kom solen tillbaks idag. Dagens individuella tävling spelade vi i härliga 22 grader med en lätt bris svepande över den gröna banan. Det kändes sommar i luften idag och framför allt nu på kvällskvisten när temperaturen står på knappa 20 grader. Det presterades många bra resultat och efter prisutdelningen på fredag under vår gemensamma barbeque redovisar vi resultaten från första omgången i månadens dam & herr. I morgon är det dags för lite tränings tips med puttningen i fokus under förmiddagen och på eftermiddagen får vi lite sving tips och råd från pron Joe Dean. Alla fullärda kanske besöker ¨vår lilla marknad¨ istället.

Tisdag 5/3. Idag var det dags för första rundan i månadens par som spelades på Mar Menor. När vi vaknade idag fick vi ett ¨smutsigt¨ uppvaknande. Än en gång vaknade vi till ett ¨nattligt blodsregn¨ vilket senast inträffade här även under hösten. Blods regn uppstår när vindar från Afrika och Sahara för med sig sand som faller ner över det spanska landskapet och gav alla idag ett smutsigt uppvaknande. Blods regnet under hösten nådde faktiskt ändå upp till södra delarna av Skandinavien. På Mar Menor spelade vi som tidigare nämnts den första deltävlingen som ingår i kampen om att bli månadens par. Tävlingen fick ett för dagen anpassat namn till ¨wash and golf¨ då det var golf under det att nederbörden gjorde sitt yttersta för att tvätta bort nattens blodsregn. Samtliga deltagare presterade mycket fina resultat och dagens bästa resultat blev 37 poäng som presterades av två par Lilli & Svein och Margit & Bertil. Margit & Bertil blev dagens segrare med några få slags lägre spel hcp än tvåorna. I morgon är det dags för första rundan med individuella kämpa insatser.

Måndag 4/3. Nästan alla mars gäster på plats. Idag har vi haft informations träff med genomgång av alla trevliga aktiviteter under mars månad. Redan i morgon är det dags för spel på Mar Menor för alla gäster som köpt vårt exklusiva greenfee paket. Spelet på Mar Menor är också första rundan i tävlingen om att bli månadens par. Vem som kommer att vara i ledning efter första rundan presenterar vi i morgon kväll. Dagens väder vill nog de flesta av de som spelade under eftermiddagen helst glömma, vilket är det samma som ganska kraftigt regn. Morgon dagen sägs bjuda på en blandning av sol och några regnstänk. Vi får väl se om vi kan lita på ¨väder spåmännen/kvinnorna¨.

Söndag 3/3. Äntligen, äntligen äntligen.... kan jag få en lugn kväll och njuta av Johans framgång. Det kommer att bli en kväll i blågula färger efter Johan Olssons fantastiska insats på dagens fem mil. Tack Johan och Grattis! för vad hände i det ¨Brink¨ dominerade Vasaloppet? OK då, Grattis Aukland & Kveli. På 1:a tee inför dagens inspels runda var det många av gästerna som också utbrast i ¨äntligen¨. Nu är det äntligen dags att få svinga klubborna igen. När vi ställde frågan efter rundan hur det gick, blev svaret nästan lite hemlighetsfullt. Vi får väl svar på hur det är med formen under veckan då första rundan i mars månads golfare skall spelas.

Lördag 2/3. Vilken härlig dag att komma till Campoamor. Nya gäster från tidiga morgonen till ... just nu en liten paus i incheckningen av nya gäster. Vädret har denna dag bjudit på sol och knappa 20 grader. I morgon är det så dags för många att spela första rundan på flera månader har det sagts, men det är kanske bara för att maskera formen. Just nu står hela Spanien stilla då El Clásico matchen mellan Real Madrid och Barcelona började kl. 16.00. Återstår att se om Messi än en gång blir hjälten eller om .......

Fredag 1/3. Redan mars och vi säger tack till februari som bjöd oss på en mycket fin månad med mycket sol och en golf vänlig temperatur nästan hela månaden. Idag har vi bokat in en liten extra upplevelse för alla mars gäster som har köpt de exklusiva greenfee paketet. Vi har också tagit emot ¨nygamla¨ gäster som åter vill uppleva det fina boendet och den familjära atmosfären här på Campoamor. Vi har också visat runt för några hotell gäster som vill boka longstay under kommande säsong. För oss golfvärdar är det är ju alltid roligt att höra följande; Campoamor med en utmanande bana som utmanar spelaren varje runda och där after golfen avnjuts på en av Europas bästa uteplatser. Tack! Våra kära gäster Margit & Bertil har idag förärat oss dagens bild som togs igår morse på deras bilresa på väg till Campoamor. Bilden är tagen i Spanien, kanske vi måste tillägga och inte i någon Italiensk eller Österrikisk skidort.

Torsdag 28/2. Blixt och dunder! dagen inleddes med ett rejält åskoväder och regn. Idag har vi ¨vinkat adjö¨ till flera av februari gästerna som nu vänder tillbaks till Sverige för att invänta våren, som väl dock som vanligt lär dröja flera veckor till. Nu under kvällen är det dags att ta emot nya gäster och visa runt i området. Jag känner också idag en stor tillfredställelse med att vi igår fick ett ¨nytt¨ hål här på Campoamor. Jag måste få ta mig åt lite av äran då jag varit drivande i den frågan sedan min första dag här på Campoamor. Jag pratar om hål 10 som är ett av Campoamors finaste golfhål framförallt nu när vegetationen tagits ned strax framför teen, så att både damer och herrar kan se hela hålets fina sträckning från tee. Se dagens bild som togs igår.

Onsdag 27/2. Dags för den avslutande rundan för månaden där det som vanligt visar sig att denna rundan blir helt avgörande för slutresultatet i månadens golfare. Dagen var ganska kylig och bjöd de tävlande på en del regnskurar blandat med sol och nyckfulla vindar. Vinnare i bland tjejerna blev Agneta på 75 slag, Grattis än en gång, före tvåan Vivi på 78 slag och trean Ote 81 slag. Herrarna blev en tät kamp där Orvar blev trea med 78 slag, Lars tvåa med 77 slag och segrade gjorde Kennert på fina 73 slag i de tuffa väder förhållandena som rådde denna dag. På kvällen var det så dags för avslutningsmiddag med prisutdelningar och diverse upptåg, bl.a annat med vår egen Svante ¨Lambert¨ som trumpetade upp gemensamma skålar och hyllningar både till vinnarna och sin fru Agneta. Under tiden vi åt lyssnade vi en stund till ¨vår¨ trubadur som stämde upp höga toner. Till kaffet var det så dags för prisutdelning och kora månadens par, månadens dam och månadens herr. I månadens par som avgjordes över 5 rundor som spelades på Mar Menor, Las Colinas, Hacienda del Alamo, Peraleja och El Valle blev Ote och Ola treor med 17 poäng, med 16 poäng blev Helene och Kennert tvåor och segrade gjorde Agneta & Svante 14 poäng, Grattis Agneta & Svante Februari månads par 2013!. Månadens dam och herr som avgjordes efter 3 deltävlingar på Campoamor blev det följande slutresultat. Tjejer; trea blev Vivi med 11 poäng, tvåa Ote med 6 poäng och vinnare med 5 poäng Agneta. Grattis Agneta Februari månads dam 2013! I herr klassen det följande resultat; trea Orvar med 15 poäng, tvåa Svante med 14 poäng och vinnare med 7 poäng Kennert. Grattis Kennert Februari månads vinnare herr 2013! Efter prisutdelningar var det dags för lite tacktal från vinnarna och oss värdar.

Tisdag 26/2. Vad hände egentligen idag? väder mässigt rapporterades Piteå ha dagens högsta temperatur i Sverige denna dag, värme rekord för februari 10,4 grader, samma temperatur som vi har här på Campoamor just nu kl. 19.42. Idag har vi ¨vinkat av¨ Gerd och Manfred som vände norrut och strax därefter var det dags att välkomna nya gäster till Campoamor. Den utlovade bilden från det snart färdigställda projekt Campoamor är publicerad. Snart skall vi även publicera lite interiör bilder på projektet. Vi kan dock redan nu avslöja att det blir väldigt fint och kommer att ge besökarna en riktig ¨Whaooo¨ upplevelse. Nu i kväll laddas det i lägenheterna för morgondagens avgörande runda.

Måndag 25/2. Det blev en sen söndag kväll/natt med tv-tittande på den spännande upplösning av matchspelet i Arizona där till slut Kuchar blev vinnare. Dagen började tidigt med ett antal möte. Solen har vi även idag kunnat njuta av även om den kyliga nordan har gjort att det blev en tröja extra för golfarna idag. Vi själva har gjort ett besök på Zenia Boulevarden under eftermiddagen. I morgon skall vi åter publicera en bild på det nu nästan färdiga projekt Campoamor. I morgon blir det säkert många som kommer att träna inför den avgörande rundan på onsdag eller formen är kanske redan på topp?

Söndag 24/2. Oj,oj vad tiden den går. Det känns inte som det var så länge sedan vi publicerade en bild från jul skyltningen på Zenia Boulevard men idag är det faktiskt 2 månader sedan tomten var på besök. Idag har vi gratulerat dagens jubilar, Tore, som denna dag fyller 70 år. Vi gratulerar och önskar en trevlig födelsedags kväll. Idag gällde det att ha heta klubbor under golfrundan, då den nordliga vinden har gjort dagen något kylig trots att solen strålat från en klarblå himmel. Vi själva har ägnat hela söndagen åt arbete på ¨kontoret¨.

Lördag 23/2. En dag med sol fram till kl. 13.30 då det kom in en rejäl regnskur över Costa Blanca kusten, för all del välbehövlig men ganska överraskande för golfarna som var ute på banan. Efter en rundvisning av området för några gäster åt vi lunch på Las Colinas och träffade Kennert & Helene med sina gäster Kenneth och Carina som precis avslutat sin framgångsrika golfrunda. ¨Gästen¨ Kenneth som började spelade golf för 4 månader sedan lyckades med bedriften att sänka sitt hcp på en som jag tycker svår spelad Las Colinas bana. Kenneth, Karlshamns nya golf talang! På kvällen träffades vi på puben och hade prisutdelningar för onsdagens individuella tävling och tittade på fin golf från Arizona. I onsdagens tävling blev resultaten; dam klassen med Agneta som vinnare, Berit tvåa, Ote trea och Britta fyra. I herrklassen vann Svante, tvåa Kennert, trea Ola och fyra Christer. På onsdag spelas den sista och avgörande omgången om att bli månadens dam respektive herr, en tät kamp väntar.

Fredag 22/2. Vilken fantastisk fredag att åka på golf utflykt. Idag var det dags för den sista och avgörande rundan i kampen om att bli månadens par. Den sista och avgörande rundan spelade vi på härliga El Valle som välkomnade oss med en blå himmel och dryga 20 grader. Banan som alltid är i mycket fint skick kräver också en hel del kvalificerade beslut av spelarna då bunkrarna är strategisk placerade och green områdena har en hel onduleringar med anslutande avrinningsområde. Månades par tävlingen är avgjord och som det numera så populärt heter så har vi ett resultat. Vinnande par i februari månad är .... Nästa vecka delar vi ut priserna och då avslöjar vi också vinnarparet. Kan det möjligen vara dagens vinnarpar? Dagens vinnarpar med hela 39 poäng blev Vivi & John med 2 poäng tillgodo på tvåorna Helene & Kennert som i sin tur hade 1 poäng mer än 3:orna Kerstin & Tommy.

Torsdag 21/2. En lång dag börjar lida mot sitt slut. Ännu en fantastisk dag med sol över Campoamor. Idag sägs det att många har tränat inför den avgörande sista runda i kampen om att bli månadens par. Den sista rundan spelas i morgon på El Valle. Andra gäster har idag valt att lägga undan klubborna och istället spendera dagen på marknaden eller åka på en liten utflykt mm. Just nu kl. 23.12 har vi här på Campoamor drygt 16 grader, med andra ord en väldigt behaglig februari kväll här på Costa Blanda kusten.

Onsdag 20/2. I morse hälsade vi ¨Sverige golf flyktingarna¨ välkomna till solen och värmen. Erik och Majje som tröttnat på det svenska vädret och bokade flygbiljetter och begav sig snabbt ut till Kastrups Lufthavn anlände i natt. Äntligen får vi se solen och känna lite värme igen var deras första spontana uttryck. Idag har vi också spelat den andra individuella tävlings omgången i kampen om månadens golfare dam och herr. Vi kommer att ha gemensam prisutdelning i slutet på veckan och vill därför inte avslöja resultaten, men det finns många bra resultat så kampen om att bli månadens golfare kommer att bli helt avgörande under den sista rundan nästa onsdag. I morgon kommer nog flera av paren att hårdträna inför den sista och avgörande rundan på El Valle där vi spelar på fredag.

Tisdag 19/2. Idag på morgonen fick vi samtal från Skåneland från golfare som omgående ville fly från det bedrövliga vädret. Det var som ett golfnöd samtal, vi tar flyget nu i kväll och vill spela golf på Campoamor i morgon! Det kan vi kalla snabba ryck men vad gör man inte för några rundor golf i solen. När det gäller dagens väder har vi för första gången på länge sett nederbörd, vilket var ovanligt men välbehövligt här på Costa Blanca kusten. I morgon utlovas en dag där solen åter skiner över Campoamor. Vi själva håller som bäst på med nya system uppdatering för ännu bättre service till våra longstay gäster. Vi tackar också för de fina lovorden vi fick av Isabell och Anders innan de idag begav sig hem till Sverige igen.

Måndag 18/2. Dags för oss med det exklusiva greenfee paketet att bege oss några mil söderut och efter ca 30 minuter var vi framme på Peraleja Golf där vi efter incheckning tog en kopp kaffe på den soliga altanen med utsikt över banan. Efter en härlig golfrunda i solen åt alla en god lunch med starter, sallad, lasagne, dessert, kaffe och vin/vatten/öl. Denna meny var det ingen som ville missa till vårt speciella Campoamor pris. Dagens golf resultat var genomgående mycket bra. Vann idag gjorde Vivi och John med ett resultat av hela 46 poäng, hela 7 poäng före tvåorna Isabell och Anders samma som treorna Agneta och Svante och fyrorna Ote och Ola. Kampen om att bli månadens par blir allt mer spännande och den sista rundan kommer att bli helt avgörande.

Söndag 17/2. Idag passade många på att lufta klubborna och öva upp formen inför morgondagens runda på Peraleja, den fjärde och näst sista rundan i kampen om titeln månadens par. Efter en mulen inledning på dagen bröt solen stundtals igenom och när vi själva spelade under eftermiddagen kunde vi svinga i kortärmat och behagliga knappa 20 grader. Strax innan lunch var det dags för Seija och Juhani, att efter en alldeles kort vistelse som dom uttryckte, bege sig ut till aeropuerto i Alicante för hemfärd till Stockholm. Tack för den här gången säger vi och hälsar Er välkomna tillbaka.

Lördag 16/2. En morgon med lätta moln som dock hade vänligheten att avlägsna sig så att vi åter fick en härligt blå himmel med sköna 20 grader. Flera av gästerna var ute och spelade och tränade. Vi själva hade besök av goda vännerna Marianne & Kjelle från Göteborg och åt en god lunch tillsammans på Campoamors uteservering. 18.45 blev alla gästerna hämtade för att åka till en restaurang för att där avnjuta en god 7 rätters meny med vin till levande ¨soft music¨. Under middagen delade vi också ut pris till vinnarna på Hacienda del Alamo. Agneta och Svante vann på strålande 44 poäng, tvåor blev Helene & Kennert på 37 poäng, treor Isabell och Anders också 37 poäng. Vid midnatt fick alla som betalt sin nota skjuts hem. Vi kan avslöja att alla kom hem.

Fredag 15/2. En helt underbar golf dag. Strålande väder och 24 grader, vindstilla åtminstone ända till de sista 4 hålen då vinden också var vänlig nog att blåsa på rätt håll, dvs medvind på avslutningshålen. Vi var som vi nämnde igår på utflykt för de gäster som bokat de exklusiva greenfee paketet och idag besökte vi den 5 stjärniga anläggningen Hacienda del Alamo. Det presterades fantastiska resultat och i morgon till den gemensamma middagen delar ut pris till dagens vinnarpar. Nu på för kvällen har vi också hunnit med att välkomna nya gäster och i natt är det dags att välkomna ytterligare ett par som flytt den skandinaviska kylan.

Torsdag 14/2. Vilken fantastisk dag denna Alla Hjärtans dag. Solen sken och temperaturen nådde åter dryga 20 grader. Kl 14 träffades vi som inte valde golf för en gemensam grill eftermiddag med prisutdelning och gratulation av dagens födelsedags barn Anne-Marie som förärades en flaska Cava dagen till ära. Vi golfvärdar bjöd alla på rött och vitt vin till det medhavda grill köttet/fisken. Till maten fick vi också höra en del historier som gav gästerna ett stort skratt. Dessutom fick vi se ett trolleri trick a la Joe Labero. Efter maten delade vi också ut pris i den individuella tävlingen, som vanns av Ote i tjej klassen och Orvar i herr klassen. I morgon skall vi åter på golf utflykt. Vem blir morgondagens vinnare?

Onsdag 13/2. När morgonen gryr denna dag får vi åter njuta av den blå himlen som gjorde dagens golfrunda väldigt angenäm. Idag spelade vi en lagtävling där det gällde för lagledarna att vara strategiska för att laget skulle uppnå bra resultat. Alla lagen kämpade väl men som i alla tävlingar blir det alltid något lag som lyckas lite bättre, så även idag. I bildspalten ser Ni lite bilder från dagens trevliga golfrunda, på pristagarna och från en härlig after golf i solen. I dag har det också varit en del ¨skogsavverkning¨ i anslutning till Campoamor projektet. I morgon är det dags för en ny trevlig gemensam aktivitet. Då bjuder vi värdar på vin.

Tisdag 12/2. Dagen inleddes med orkan där vi såg allt från flygande bord och stolar till palmer som inte längre orkade stå emot den kraftiga vinden. Så här framåt kvällningen har vinden dock avtagit och just nu bara upplever vi bara en lätt fläkt. Några hade för avsikt att tillsammans med goda vänner spela El Valle, men där avrådde man på det bestämdaste att inte gå ut på banan. Istället blev det en trevlig och uppskattad rundvandring i Murcia. Den så lågt stående kvälls solen blev för en stund sedan lite för svår för den bilist (ingen av gästerna) som gjorde ett ¨Gevalia besök¨ i framförvarande fordon på väg upp till klubbhuset. Just nu kl.17.30 har vi här på Campoamor sol och 15 grader, vilket väl är allt mellan 15 till 50 grader varmare än vad Sveriges avlånga land erbjuder. Utlovad bild finns nu publicerad i bildspalten.

Måndag 11/2. Tyvärr blev det aldrig riktigt spännande om vi ser det med blågula ögon under gårdagens avslutningsrond på Pebble Beach. ¨Fidde¨ Jacobson låg väl med inför sista rundan men tyvärr gled hans puttar precis förbi hålen, något som vi alla känner igen. En 7:e plats får väl ändå anses som mer än godkänt i tuff konkurrens. Vi själva har tillbringat mesta av dagen med spännande förhandlingar. Costa Blanca kusten har idag inte visat sig från sin bästa sida med vindar som nästan gjort golf spelet omöjligt. Här på Campoamor fortsätter projekten och snart är ett projekten färdigställt. I morgon får Ni en ny bild på ett av projekten.

Söndag 10/2. Denna söndag kallar vi för utbytes söndag då förra söndagens spel blev avbrutet pga den kraftiga vinden som gjorde spelet omöjligt. Dagen idag bjöd på betydligt gynnsammare förhållande med sol, 17/18 grader och en blygsam vind jämfört med förra söndagen. I går kväll fick vi nya gäster och dom välkomnades med ett fantastiskt fyrverkeri som lyste upp den mörka himlen med alla färgsprakande raketer. Om nu sanningen skall fram så var det inte vi som sköt raketer för våra nya gäster utan det var dags att fira in det kinesiska nyåret. Just idag övergår nämligen drakens år till ormens år, en stor familjehögtid för alla asiaterna här i Spanien.

Lördag 9/2. Marknadsbesök under förmiddagen. Några av tjej gästerna hade placerat de äkta hälfterna på ett närbeläget ¨fik¨. Varför? tjejerna uttryckte att det var enklare att göra de ¨viktiga inköpen¨ då. Alla nöjda och glada. Idag har vi också uppvaktat Svante på hans födelsedag. Solen sken även idag, dock har temperaturen denna lördag nått blygsamma 15 grader. Vi utlovade igår ställningen i tävlingen om månadens par och aktuell ställning är följande; på 3:e plats ligger Ote & Ola, 2:or Agneta & Svante och 1:or Helene & Kennert. Det är dock flera par som ligger strax utanför topp 3. Nu är det snart dags för omgång 2 i Melodifestivalen, blir det värt att se eller borde man slå över på golfen från Pebble Beach i stället? Fredrik Jacobson ligger ju i täten på denna härliga tävling där även kända amatörer deltager och syns svinga klubban med blandad framgång.

Fredag 8/2. Idag har det spelats golf på Europa tourkval banan Las Colinas. Vi kunde väl samtliga konstatera att ingen av oss satte nytt banrekord idag, kanske ville en del vara lite finkänsliga, för egen del var spelet idag inget att överhuvudtaget nämna något om. Dock var det många som presterade väldigt bra resultat och segrade idag med 39 poäng gjorde Helene och Kennert. Grattis! Bra spel presterade också Kerstin och Tommy samt Lilli och Svein, men tyvärr räckte det inte riktigt ända fram idag. Under after golfen (se bildspalten) delade vi också ut pris till bästa par på Mar Menor där vi spelade i tisdags. Här var Agneta och Svante segrare med 39 poäng med lite lägre hcp än tvåorna Ote och Ola. I morgon redogör vi för hur det ser ut i kampen om månadens par efter 2 omgångar.

Torsdag 7/2. Under förmiddagen hade vi lite putt träning med råd och tips. Samtliga fick också testa PING appen, vilket var alldeles nytt för gruppen. Efter lunch så var det så dags för pron, Joe, att ge oss lite ¨sving råd¨ för en lägre scorer framöver. Alla ville slå längre och rakare. Vem vill inte det. Vi får väl se på resultaten framöver hur vi lyckas. Efter lunch anlände också FC Astra, det rumänska fotbollslaget som ligger tvåa i den rumänska ligan. Laget skall vara här på träningsläger i 2 veckor och efter hård träningen här på Campoamor blir väl första platsen i ligan en självklarhet. Laget fick ett soligt välkomnande.

FC Astra

Till slut får jag väl för husfridens skull gratulera Norge till skidskytte guldet i den mixade stafetten. Heja Norge!

Onsdag 6/2. Idag hade vi alla en tuff dag på ¨jobbet¨. Lika enkelt som vi upplevde det igår, lika tufft hade vi det idag, då de nyckfulla vindarna bestämde var bollen skulle stanna eller vi kanske skall säga inte stanna, detta gällde framförallt på de snabba greener här på Campoamor. Solen sken och vi kunde inte mer än att le åt att vi fick många fler puttar än vi hade ¨beställt¨ inför dagens första individuella tävlingsrunda. Så här under kvälls myset med ett glas vin och en god måltid kan vi väl bara konstatera följande; det är ju bara en lek, men på blodigt allvar, hmmm. I morgon skall vi få gratis träning av Campoamors populära pro Joe Dean (dock inte lika känd eller släkt med James Dean). Vi börjar med att prata och testa lite puttnings tips på förmiddagen för att efter lunch förbättra vårt lpnga spel.

Tisdag 5/2. Vilken fantastisk utflyktsdag till Mar Menor. Idag bjöds vi på en härlig golfdag med svensk sommarvärme och en lätt vind som gjorde Mar Menor banan ganska lätt spelad. Alla var kanske inte 100% nöjda med resultatet men vem är det? Bra kan alltid bli bättre men för flera av deltagarna var det första rundan på Mar Menor banan och resultaten var enligt tävlingsledningen mycket bra. Vem som vann dagens runda och därmed också tar täten i tävlingen om att bli månadens par avslöjar vi lite senare här i dagboken. I morgon startar den individuella kampen om att bli månadens dam respektive herr med första deltävlingen här på Campoamor.

Måndag 4/2. Idag hade vi en samling med gästerna för en stunds mingel och information om februari månads aktiviteter. Alla bjöds på sangria, sol och en fantastisk utsikt från en penthouse lägenhet. Som vi kan se på dagens bild var det åter shorts och kortärmat som var dagens klädsel. Vi drar i morgon igång tävlandet med att spela första omgången av månadens par. Vem kommer att ligga i topp efter morgondagens tävling? Det ryktas om att ....... är i bra form.

Söndag 3/2. Inspels rundan avklarad med vindar som ibland förde bollarna dit man inte ville vara. Den nordliga vinden som avtog under eftermiddagen och gjorde att after golfen blev väldigt njutbar på Campoamors uteserveringen. Hit hade även många familjer med barn och barnbarn begett sig för att njuta av en god söndagsmiddag. I morgon är det ny vecka och i veckan börjar också allvaret med spel och tävlingar om vilka som skall koras till månadens mästare. Vi kommer naturligtvis att rapportera med resultat och bilder från våra spännande tävlingar.

Lördag 2/2. Idag på morgon bjöds vi på en färgsprakande himmel då regnbågen lyste upp mellan morgons regnskurar. Under förmiddagen hade regnet dock försvunnit och återigen sken solen från en klarblå himmel. I de norra delarna av Spanien har det idag blåst upp emot 40 m/s. Hos oss här på Campoamor har vindarna dock varit betydligt blygsammare och framförallt spelas flera av hålen i lä av vinden. I morgon är det så dags för inspelsrunda där vi beställt sol och en behaglig golftemperatur. I kväll följer vi med spänning fortsättningen på Phoenix Open där Phil Mickelson just nu leder med 6 slag.

Fredag 1/2. Det blir kanske lite tjatigt att läsa om hur fint vädret är här på Campoamor men samtidigt vet vi att det finns ett stort intresse för detta. Februari månad har inletts på samma sätt som januari avslutades dvs blå himmel och nästan 25 grader. Redan tidigt i morse var temperaturen 18 grader så shorts och kort ärmat var även idag allt som behövdes när vi spelade en härlig runda här på Campoamor. Det var inte bara vi utan flera gäster och många andra var också ute och spelade i högsommar värmen. Vi får väl instämma i vad några i dag uttalade ¨när hade vi så här fint väder hemma i Sverige¨. Vi avrundar med en temperatur på 18,5 grader just nu kl. 18.16.

Torsdag 31/1. Sista dagen i januari månad och denna härliga dag var som gjord för ett besök på stranden. Åter fick vi uppleva en klarblå himmel med behagliga 23 grader, minst. Att sitta här på stranden med havets glittrande småvågor, kändes nästan overkligt när man betänker att det är januari månad och endast några timmar bort från det nordiska rusket. Projekt Campoamor fortskrider och snart är det dags att redovisa slut resultatet, men under tiden publicerar vi lite nya bilder varje torsdag tills att projektet färdigställts. Våra gäster kommer också under kommande vecka att få ett utflykts tips med garanterad ¨Whaoww¨ upplevelse eller kanske snarare, det här måste man bara få uppleva, för i morgon är det ju februari.

Onsdag 30/1. Ännu en dag på den soliga Costa Blanca kusten som bjöd in till riktigt bra förhållande för en perfekt golf rond. Våra nyanlända gäster som kom igår fick efter en god natts sömn i sina fina lägenheter ett ¨varmt mottagande¨ under sin första golfrunda här på Campoamor. Dagen bjöd på sol med några få vind pustar och en temperatur helt i klass med svensk högsommar, dryga 23 grader. Efter avslutad golf runda var det aftergolf på uteserveringen med den för ögat omättliga utsikten. Här korade vi också dagens vinnande par Ola och Ote, som fick ihop hela 42 poäng. Grattis! I morgon skall vi återuppta rapporteringen om projekt Campoamor.

Tisdag 29/1. Ännu en härlig golfdag här på Campoamor med sol och dryga 20 grader. Varje dag läser och ser vi nyheter om hur oväder på oväder avlöser varandra och drar in över Sverige. Varje dag får vi också nya gäster som berättar om de eländiga väder förhållandena i Sverige, som de nu lämnat, för att nu njuta en härlig golfvistelse här på Costa Blanca kusten. Vi själva har idag varit på en spännande utflykt som vi kommer att berätta mer om vid ett senare tillfälle här i dagboken.

Måndag 28/1. Oj, oj vad veckorna går, måndag igen. En vanlig måndag dvs dags för proviantering av kylskåpet, träna lite golf, njuta av solstrålarna och den behagliga temperaturen som idag åter legat på drygt 20 grader. Idag har säkert också Chris Wood njutit av framgången i Qatar Masters. Det måste kännas härligt att avsluta sista ronden med en eagle och dessutom att detta ledde till segern. Vem av gästerna kommer att avsluta med en eagle här på Campoamor för en seger under våren?

Söndag 27/1. Så här skulle alla söndagar vara! Sol 23 grader och nästan vindstilla. Förresten kunde de andra dagarna i veckan också få vara så. För oss blev det hård träning på hålen 1-9. Två rundor innan det var dags för oss att ta emot och visa runt de nya gästerna. Söndagen avrundar vi en liten återspegling av fredagens På spåret som hade en fråga om golf. Frågorna var vad dimple respektive duff är. Duff beskrevs av det ena laget som ett slag med skutt och dimple beskrevs av det andra laget som att slå bollen ner i sanden eller ut i publiken. Hmmm. Tänk om man då får en duffdimple, dvs ett skutt slag rakt ut i publiken eller skutt slag ner i sanden. Visst är golf roligt.

Lördag 26/1. Vilken fantastisk dag med sol och ca 20 grader. Först en snabb tur till marknaden för diverse inköp bl.a 1 kg jordgubbar för drygt 30 svenska kronor. Mums. 12.36 var det så dags för första bollen att slå ut i årets första individuella tävling. Det blev en tuff kamp bland både tjejer och killar. Årets första segrare blev Ote och Svante. Vid tack talen uttrycktes både förvåning och glädje över vinsten men också ett tack till medspelarna för trevlig runda på en utmanande bana i fin kondition. Grattis säger vi! Nu är det dags för lördagsmys.

Fredag 25/1. Svensk försommar utlovas. Ja, i alla fall om man studerar väder siten El Tiempo som de närmaste 10 dagarna i sin prognos har sol och temperaturer kring 20 grader. Idag har vi haft fullt upp med möten, planering och förberedelser. Med vårt personliga koncept är det ju dags att möta upp våra februari gäster som börjar komma under helgen. I morgon skall vi spela den ¨avblåsta¨ onsdags tävlingen och då får vi äntligen kora årets första vinnare. Vem är nu i bäst form? För Er som är intresserade av regel händelsen med cypressen som föll över 11:e green under pågående spel, kommer vi att avslöja svaret under Ert besöket här på Campoamor. Vi har fått ett svar från en regel guru på SGF.

Torsdag 24/1. Efter en lugn morgon med sol förbyttes dagen till att det återigen blåste full storm eller vi kanske snarare skall säga snudd på orkan. Marknads försäljarna på vår ¨egen marknad¨ fick ägna sig åt att jaga varorna istället för kunder denna torsdag. På Campoamor fick golf gänget La Siesta en något skräck fylld upplevelse när de skulle putta på elfte green. Helt plötsligt blåste det ner en cypress mitt i putt linjen. Det blev inte lätt att göra birdie här. Kanske en bra regelfråga? I helgen utlovas en temperatur på dryga 20 grader och endast en blygsam vind. Härligt!

Onsdag 23/1. idag var det så dags för årets första tävling där vi efter avslutad rond skulle få dela ut vin till de bästa tjejerna och killarna. Precis som på PGA tourens första tävling på Hawaii visade det sig omöjligt att genomföra rundan pga den hårda vinden. Tävlingsledningen bestämde att bryta dagens spel efter nio hål då det visade sig omöjligt att få bollarna att ligga stilla på Campoamors snabba greener. Dagens tävling flyttas och spelas under helgen då det utlovats 20 grader och endast en lätt bris. Vid samlingen efter dagens avbrutna runda enades vi om att gå ut och äta tillsammans. Det blev en trevlig kväll med god mat och många skratt.

Tisdag 22/1. Efter en härlig frukost i solen på balkongen med den underbara utsikten över det glittrande Medelhavet blev det ett antal bollar på driving rangen. Det blev kanske lite för många tränings slag men vad gör man inte för att försöka prestera en bra runda i morgon. Vi alla vet ju att det är runt greenerna som det finns slag att spara så det hade kanske varit bättre att slå 100 bra puttar istället. Den soliga dagen med dryga 16 grader har nu mot kvällen förbytts mot ett rejält regn och kraftiga vindar vilka skall få lov att vara som ¨bortblåsta¨ till morgondagens tävling. Vem vinner nu årets första tävling?

Måndag 21/1. Idag har vi varit på en lång utflykt med möte och diskussioner med lite nya golf klubbar om intresset för den svenska golf marknaden. Efter en lång dag har vi så återvänt till Campoamor och skall strax avnjuta en härlig middag. Efter middagen är det så dags att hantera dagens bokningar på hotellet samt övriga förfrågningar. Vi har idag åter bjudits på sol och behagliga 17 grader. Vi publicerar en härlig och inbjudande bild från en av banorna.

Söndag 20/1. Dagen har bjudit på sol, men under förmiddagen fick vi även idag känna på en hård vind. Vi själva hann med en 9 håls runda under eftermiddagen innan det var dags för att ta emot nya gäster. Våra nya gäster lovordade vår bekväma VIP service som snabbt tog dem från flygplatsen i Alicante till deras ¨nya hem¨ här på Campoamor. En del gäster har också vässat formen med lite chip och putt träning inför de stundande tävlingarna som drar igång under veckan. Dagens temperatur här på Campoamor har erbjudit behagliga 16 grader.

Lördag 19/1. Lördag är marknadsdag i Playa Flamenca strax intill det nya stora köpcentret Zenia Boulevard. Det var inte bara vi golfare som hade nästan ohanterbara förhållande idag utan även gatuförsäljarna på marknaden fick uthärda de kraftiga vindarna som härskat hela lördagen. På kvällsnyheterna har det rapporterats om ett flertal olyckor runt om i hela Spanien till följd av vindarna, där det på vissa orter blåst över 30 m/s. Här på Campoamor har vi klarat oss med några bortblåsta golf kepsar som ända ryktades vara i behov av utbyte mot nya.

Fredag 18/1. Svensk högsommar i januari. Idag har vi haft behagliga 23 grader och endast lätta vindpustar då och då. En perfekt dag för golf nästan så att vi håller på att bli bortskämda här på Campoamor. Vi och våra gäster gläds verkligen åt att vi lämnade snö skyffel och termobyxor, mössor, tjocka vantar och diverse annan vinterutrustning för angenäma golfrundor i piké skjorta här där det råder golf vänlig temperatur. I natt är det dags för att välkomna weekend gäster som flytt kylan för några dagar.

Torsdag 17/1. Idag har det varit full rulle hela dagen. Besök på ¨vår lilla¨ marknad, shopping på Zenia Boulevard och golf i behagliga 20 grader. Snart känns det som om klubborna fattat att vi är tillbaka och ute ¨rastar dom¨ men att de då inte kan göra som de vill utan måste ¨lyda husse och matte¨. Sedan var det ju bollen som också skall flyga dit vi vill, men idag var den lite ¨bångstyrig¨ om uttrycket tillåter, men vi kan väl skylla på att det idag var en något förstärkt bris. Just nu har vi kl.17.33 16,6 grader vilket väl kan vara nästan 50 grader varmare än på vissa håll i Sverige.

Onsdag 16/1. 09.56 var det så dags för första bollen att slå ut på 1:an här på Campoamor. Det kändes enligt uppgift lite stelt och ring rostigt men efter några hål kändes svingarna igen. Dagen har varit årets kyligaste med en blygsam temperatur av ca 14-15 grader. Man kan ju undra om det var någon som fick med sig lite ¨kyla¨ i bagaget på ned resan från Sverige. Nu skall vi de närmaste dagarna dock åter få temperaturer som ligger strax under 20 strecket. Härlig golf med andra ord. Då vi fått några frågor på vilket fotbolls lag som nu kommer till Campoamor kan vi väl avslöja att det är PFC CSKA Moskva, bl.a representerat med 2 svenska spelare. Vi får väl anledning att återkomma med lite trevliga fotbolls bilder framöver.

Tisdag 15/1. Idag blev det 9 hål förmiddags golf i kortärmat och behagliga 16-17 grader. Dagen har också mestadels bjudit på sol och den kyliga vinden har också avtagit. Efter golfen var det så dags att ta emot nya gäster som lämnat snöoväder och det idag så olycksdrabbade svenska vägnätet. Imorgon är det så dags för årets första golfrunda för många av longstay gästerna. Nu börjar årets golf säsong! På torsdag kommer också 50 fotbolls stjärnor att checka in på Campoamors Sport hotell för att förbereda sig för flera tuffa träningspass på Campoamors välansade fotbollsplaner.

Måndag 14/1. idag har det varit stor shopping runda då det är vår första helgfria dag efter ¨återkomsten¨ till Campoamor efter jul och nyårs firandet i Sverige. Vi besökte Al Campo på Zenia Boulevard som är perfekt för måndags inköp med ganska få besökare. Butikerna på Boulevarden har just nu också stor Rea med upp till 70 % för den som vill fynda. Dagen har bjudit på sol med en del moln men tyvärr också en ganska kylig vind, temperaturen har idag nått ca 15 grader. Campoamor förebereder sig som bäst för att ta emot ett av Champions League lagen som kommer hit i slutet på veckan för sitt träningsläger. Morgon dagen bjuder oss på nya gäster och förhoppningsvis ytterligare en dag med sol och kanske också lite mindre vind än idag.

Söndag 13/1. Nytt golfår och äntligen tillbaka till Campoamor som endast ligger 3 timmars flyg resa från den nordiska kylan. Idag bjöds vi på sol och ca 16 grader vilket innebär golf i kortärmad vindstopper på en bana i bra skick med snabba greener. De snabba greenerna blev dagens utmaning och idag kändes en 2 putt som en bonus. Nu drar vi också igång vår dagbok igen med nya dagliga berättelser om vad som händer här på Campoamor och även med en hel del spännande uppdateringar vad som händer i vår globala golfvärld. Vi hälsar alla välkomna till Campoamor våren 2013.

Torsdag 3/1. Ett nytt golfår har nu börjat och vi hoppas väl alla att detta kommer bli vårt allra bästa. Visst kommer det att bli så, för efter all julmat och alla nyårslöfte som skall infrias så kommer vårt golfspel högt på prioriteringslistan över saker vi skall uppnå under 2013. Snart uppdateras dagligen vår dagbok med trevliga inslag i vardagen på och utanför Campoamor. Vi ser också fram emot att få träffa alla nya gäster där våra tävlingar skall kora vem som kommer att bli månads vinnare under våren. Vår samarbetspartner HereWeGo Golf har efter stor efterfrågan på sina reseerbjudande bl.a till Campoamor, nu utökat sin personal på golfrese sidan för att bättre kunna serva sina kunder. Här vill vi passa på att än en gång göra lite reklam för HereWeGo´s fantastiska Costa Blanca erbjudande fr. 8495:- som det fortfarande finns platser kvar på under vissa veckor.
Se vidare på www.herewego.se. Nu ser vi själva också fram emot att åter få svinga klubborna under en blå himmel med behaglig golf temperatur. Vi ses snart på Campoamor. Välkomna vintern/våren 2013.

Onsdag 19/12.
Vintern har försvunnit från Ljunghusens GK och det är spel av flera medlemmar som vill ha lite extra utrymme för kommande jul mat. Vi själva som nu är hemma för att fira jul och nyår med familj och vänner är lite avundsjuka på de gäster som nu är på Campoamor för att fira jul och nyår i sol med 20 graders vänligt golfklimat. Vi vill här passa på att önska alla dagboksläsare en riktigt God Jul och ett Gott Nytt Golf År 2013. Vi vill också hälsa alla välkomna till Real Club de Golf Campoamor 2013.

Söndag 2/12. Vinterlandskap vid ankomsten hem till Skåne denna söndag morgon den 1:a advent. Visst var det betydligt behagligare på Campoamor. Nu blir det full fart på jul pyntningen. Här följer också en RÄTTELSE! Tyvärr insmög sig ett fel i fredagens dagbok, som dock nu är rättat. Det gällde 3:e platsen bland tjejerna i månadens golfare där jag utsåg Gunilla till 3:a istället för Birgitta. Båda tjejerna hade samma poäng men Birgitta blev och är 3:a i och med sitt lägre spel hcp. Beklagar misstaget och rätt skall vara rätt. I kväll blir det en brasa och lite golf på TV medan snöflingorna så vackert dalar ner på marken utanför fönstret. Allt för vi skall hålla i gång svingen, dock blir det snö skottnings svingar som nu skall utövas istället.

Lördag 1/12. Så var det december månad och i morgon är det första advent, vilket känns lite konstigt när solen skiner, fåglarna kvittrar (en och annan grön papegoja flyger också förbi och skriker ut sin glädje över det fina vädret) och golfbanan lyser skönt grön. Projekt Campoamor fortsätter och idag får Ni sista bilden på projektet innan jul, då vi snart själva beger oss norrut för julfirande med barn och barnbarn. Vi hinner också med att fira in det nya golfåret innan vi åter beger oss till Campoamor för att här möta våren tillsammans med Er. Vi kommer under december månad att uppdatera dagen boken med lite blandat en gång per vecka. Dagboken kommer åter i mitten på januari med dagliga händelser från Campoamor och Costa Blanca kusten.

Fredag 30/11. Tack för igår alla glada och trevliga longstay gäster. Vi vill naturligtvis också så här officiellt tacka för alla fina lovord som vi fick mottaga under gårdagen, vilket naturligtvis känns smickrande och roligt. Under middagen delade vi ut följande priser; Vinnande par på Las Colinas, Gunilla och Lennart 44 poäng, indivituella pristagare på Campoamor den 28/11. Vi börjar med tjejerna. 1:a Lisbeth, 2:a Birgitta och 3:a Christina. Gentlemen, 1:a Berndt, 2:a Bengt S och 3:a Bengt D. Månadens par blev Gunilla och Lennart som vann med 5 poäng före Birgitta och Sune som i sin tur var 5 poäng före 3:orna Ulla-Britt och Bengt D. Månadens golfare tjejer blev Christina med 5 poäng 7 poäng före tvåan Lisbeth som fick 12 poäng och trea blev Birgitta med 13 poäng. Månadens golfare gentlemen blev Bengt D på 8 poäng och här var det olidligt spännande ända fram till sista putten då Berndt blev 2:a med endast 1 poäng mer, dvs 9 poäng och med ytterligare 1 poäng kom Ola på 10 poäng. Vi gratulerar alla vinnarna och alla andra också för mycket bra spel under månaden. I dagens bildspalt finns lite trevliga bilder på vinnarna och........

Torsdag 29/11. Marknadsdag på ¨vår¨ egen lilla marknad där marknads stånden denna dag var kraftig reducerade till följd av dagens kraftiga vindar. Solen har även idag värmt oss men den nordliga vinden har gjort att temperaturen endast nått upp till ca 17 grader. Campoamor banan är som ¨gammal¨ bana i området en av de banor som har mest skydd mot vinden tack vare dess fina vegetation längs hålen. Nu är det snart dags för prisutdelningar och i morgon presenterar vi alla glada vinnare. I morgon är det flera av gästerna som ¨lirar¨ årets sista runda då det svenska vädret tycks bjuda på skidföre istället för ¨golfföre¨ framöver. Dagens bild visar en fantastisk utsikt över vår badvik, även om det idag temperatur mässigt inte var så inbjudande.

Onsdag 28/11. Onsdag morgon och dags att slå ut på final varvet av månadens golfare. Visst märktes det en viss spänning och nervositet bland spelarna idag eller kanske var det bara lite små ¨huttrande¨ då morgonen idag var ovanligt kylig. Det idag också blåst ganska kraftiga vindar upp emot 10m/sek vilket har gjort spelet lite mer ¨skotskt¨ eller Ljunghusen liknande denna finalrunda. Vem blev nu vinnare av dagens tävling och vem kommer att få priserna månadens golfare i par, dam och herrklassen? I morgon delar vi ut priserna och alla Ni som dagligen läser vår dagbok får veta svaret under fredagen då vi också publicerar bilder på vinnarna och prisutdelningen. Efter dagens golf runda njöts det av after golf på Campoamor´s alltid soliga altan. I bild spalten finns bilder på golfande livsnjutare. Livet är fantastiskt här på Campoamor, det sägs att man alltid längtar tillbaka hit.

Tisdag 27/11. Idag kom det lite höst känsla på Costa Blanca kusten då vi efter nattens regn endast kommit upp till knappa 20 grader trots en klarblå himmel, dock blåste det ganska kraftiga nordliga vindar. Vi själva har varit på besök i Cartagena för en liten rundvandring i denna härliga stad som kan erbjuda besökarna på det mesta, dvs allt från kultur till shopping. På vägen hem hann vi också med ett möte med CEO, VD och ägare av Global Golf. I morgon är det så dags för den avslutande rundan i månadens golfare. Vem blir det som drar det längsta strået och vinner priset, månadens golfare dam respektive herr. Vi önskar alla lycka till!

Måndag 26/11. Dagen har bjudit på härligt golfväder, 20 grader och vindstilla, även om det just nu faller några regndroppar utanför fönstret. Vi själva har besökt Zenia Boulevard för en liten titt på julskyltningen och några julklapps inköp blev det också. Måndagar är som jag skrivet innan en perfekt dag för besök på Boulevarden om man inte gillar trängsel. I kväll skall det tillagas kokt lax med kokt potatis som serveras med Grete´s special sås, Mums. I morgon blir det säkert hård träning för flera av gästerna inför den avslutande tävlingen på onsdag. Dagens bilder från Zenia Boulevard med lite jul känsla för Er som längtar efter ........

Söndag 25/11. Ännu en strålande dag där flera av gästerna varit på Las Colinas Beach Club för att solbada och njuta av den underbara utsikten både i och utanför poolen som idag kändes ¨riktigt¨ svalkande. När vi själva spelade 9 hål under eftermiddagen sågs flera av gästerna ute på banan för att njuta av denna fantastiska golfdag med dryga 20 grader och vindstilla. I morgon går vi in på den sista veckan av november och det börjar snart bli dags för hemresa till det betydligt kyligare Sverige. Under kommande vecka skall vi också hinna med den sista individuella tävlingen i månadens golfare samt en trevlig avslutningsmiddag. Under middagen kommer vi också att dela ut de åtråvärda priserna till månads vinnarna. Härifrån Campoamor vill vi framföra ett Grattis till Rory McIlroy som iskallt avgjorde i Dubai. Våra svenska spelare gjorde också strålande insatser även om det denna gången inte räckte hela vägen. Avslutningsvis vill vi också nämna att femdagarsgolfen i Karlstad som spelas i juli nästa år, med en vinst resa till vinnarna i varje klass hit till Campoamor redan nu är fulltecknad. Det skall bli roligt att se vem som vinner och får en trevlig golfupplevelse som sitt kanske bästa golf minne.

Lördag 24/11. Idag är det ¨bara¨ 1 månad kvar till tomten skall göra sin entré hos oss och det börjar kanske bli dags att tänka på och även få in önskelistorna från alla förväntansfulla. Det känns onekligen lite overkligt att 1:a advent närmar sig när solen värmer oss så skönt under våra golfrundor här på Costa Blanca kusten. Lördag innebar ju också ett besök för många av oss på marknaden i Playa Flamenca och här fixades kanske också lite ¨smått¨ att lägga under granen. På Campoamor innebär slutet av november också att den obligatoriska ¨palmblads huggningen¨ börjar, vilket innebär att de gamla vissna palmbladen avlägsnas med ett vasst hugg järn så endast de nya fräscha palmbladen lyser upp lika grönt som fairwayn. I Dubai verkar fd världsettan Donald och nuvarande världsettan McIlroy göra upp om segern.

Fredag 23/11. Golf är fantastiskt, inte minst när det spelas i rätta förhållanden (enligt skribenten) dvs i sol, vindstilla och dryga 20 grader. Klädsel shorts eller kjol och kortärmat. Idag var det dags för den sista och avgörande rundan i tävlingen om vem som skall bli månadens par. Likt alla stora tävlingar var det idag seedad lottning och ledarparet Gunilla & Lennart skulle idag verkligen känna sig jagade. Las Colinas bjöd in till perfekta förhållande och det skulle också visa sig också i resultat listan. Nu avslöjar vi inte resultaten före nästa veckas prisutdelningar, men flera par har idag verkligen presterat topp resultat. För en del blir det nu en golf fri helg med diverse utflykter eller ett strand besök, medan vi hört andra som skall träna inför den avgörande singel tävlingen på onsdag. Det är inte bara här på Campoamor som det är spännande golf, även i Dubai är jakten i full gång under helgen på vem som skall bli vinnare, där just nu 3 spelare ligger i delad ledning endast 3 slag före 3 svenskar.

Torsdag 22/11. Ännu en bad dag, ja, Ni läste rätt, idag har det varit paus i golfspelet och flera av gästerna har åter besökt den härliga Campoamor stranden i det fina vädret. Besöket på stranden bjöd också flera på ett svalkande bad. En del valde att åka på en liten utflykt och det verkar som alla hittat hem igen. Som alla förstår har det varit en njutnings full dag med sol och 22 grader. Pron här på Campoamor gav oss idag nyttiga tips för ¨bättre golf¨, så kanske det blir lägre scorer och hcp framöver. En del ägnade också förmiddagen till besök på vår egen lilla marknad med den underbara och oförglömliga utsikten över Medelhavet. I morgon är det dags för sista rundan i tävlingen om vem som skall bli månadens par. Den sista deltävlingen spelar vi i morgon på Las Colinas. Vem kommer att vinna och få det fina priset som segrare i månadens par? I bildspalten fortsätter vi med ett nytt foto från projekt Campoamor.

Onsdag 21/11. Idag på morgonen fick vi nöjet att uppvakta dagens födelsedags barn Margareta med en flaska Cava. Enligt välunderrättade källor avnjöts Cavan tillsammans med diverse tilltugg på stranden där flera av våra gäster anslöt för att fira Margareta. Grattis! Dagen har alltså bjudit på fint väder och ett dopp i Medelhavet blev det också för gästerna. Badtemperatur ca 19/20 grader. Luft temperatur idag ca 22 grader, just nu kl. 18.00 18,6 grader. Vi själva har haft trevligt besök både från La Serena och Roda med visning av våra fina lägenheter. I morgon träning med pron Joe Dean, kanske nyttiga tips att ta till oss inför de avslutande tävlingarna. I morgon presenterar vi också en ny bild på projekt Campoamor.

Tisdag 20/11. Vilken underbar utflyktsdag till El Valle. Solen skiner, himlen är blå och temperaturen står på glada 23 grader. Livet är ¨tufft på Campoamor touren¨ men gemenskapen kan bara beskrivas som ¨vår härliga familj¨. Här skall vi nu redovisa utlovade resultat och aktuella ställningar i kampen om titeln månadens herr, dam och par. Vi vill naturligtvis också beskriva dagen med lite trevliga bilder. Söndagens individuella tävling vanns i tjej klassen av Christina med Birgitta L som tvåa och Birgitta D som trea. I pojk klassen, för det var så vi kände oss i söndags, vanns utav Ola på fantastiska 65 netto, före Håkan och Bengt D. Gårdagens par klass tävling på Hacienda del Alamo vanns ännu en gång av Gunilla & Lennart på otroliga 46 poäng. Idag var det åter dags för tävling i par klassen och här vann Lisbeth & Lars på 41 poäng, hela 5 poäng före tvåorna. Grattis alla till bra spel. På fredag avgörs parklassen på Las Colinas och nästa onsdag avgörs singel klasserna.

Här följer ställningarna i de olika klasserna;

I tjejklassen leder Christina med 2 poäng, tvåa är Birgitta D med 7 poäng och Gunilla B L har 9 poäng.

I gentlemanna klassen leder Bengt D med 5 poäng ett poäng före tvåan Ola och 2 poäng före trean Lennnart. Här ligger Berndt och Sune och lurar i vassen (se dagens bild på Sune i vassen, eller var det kanske gräset)

I parklassen har vi följande ställning inför sista omgången som spelas på europa tour kval banan på fredag. Gunilla & Lennart leder på 10 poäng, tvåa är Birgitta & Sune på 13 och Gunnel & Berndt med 17 poäng. Flera par ligger dock inom räckhåll med en bra avslutningsrond.

Måndag 19/11. Måndag morgon och snart dags för avfärd mot Hacienda de Alamo. Morgon himlen avslöjade tidigt att detta skulle bli en fantastisk golf dag och vår avbrutna golfrunda från den 12:e skulle idag kunna genomföras i absolut bästa förhållande. Flitiga och laddade började de flesta med uppvärmning på driving rangen för att sedan slå ett antal väl avvägda puttar på övnings greenen innan det var dags att pegga upp på första tee. När vi slog ut lystes också bergen i bakgrunden upp av den värmande solen. Det sägs att bilder ger mer än 1000 ord, så vi lägger idag ut några bilder från vår härliga golfdag. Efter avslutad runda i dryga 21 grader, dags för gemensam after golf där de flesta nämnde den berömda golf termen ¨OM¨. Nu laddar vi om inför morgondagens runda på El Valle där vi också kommer att ha prisutdelningar. I morgon kväll avslöjar vi de aktuella ställningarna i månadens golfare dam, herr och par samt alla fina resultat som presterats de senaste dagarna.

Söndag 18/11. Först och främst vill vi be alla longstay gäster om ursäkt men vi måste börja med att uppmärksamma dagens svenska framgång i Sydafrika. Vi gratulerar Henrik Stenson till vinsten på Europatouren, den första på tre år. Naturligtvis vill vi också framföra ett grattis till Fredrik Andersson Hed som tog en andra plats i Asien. Nu tillbaks till Campoamor. Igår, strax efter kl. 19 blev vi hämtade utanför lägenheterna för en gemensam middag där vi bjöds på en sjurätters middag med rött eller vitt vin för rena ¨fyndpriset¨. Vi kunde också njuta av nostalgiska toner till dans stegen. Vid borden kunde vi också höra hur dagens tävlings strategi diskuterades med birdies, par eller max en bogey som mål under dagens tävling på Campoamor. Söndagen bjöd oss på perfekt golf väder med växlande molnighet, vindstilla och dryga 20 grader. Hur gick det då? vem skulle ligga bra till efter dagens runda att bli månadens golfare bland tjejerna och killarna? Nu vill vi inte avslöja resutatet innan prisutdelningen på tisdag men så här på kvälls kvisten kan vi väl nämna att det fanns resultat som klart ligger i nivå med Europa eller PGA tour nivå. Härligt! Nu laddar vi inför morgondagens avbrutna runda på Hacienda del Alamo som spelas imorgon i sol? eller? Jovissst! I morgon fortsätter alltså jakten på Gunilla & Lennart som just nu ligger i topp för att bli månadens par.

Lördag 17/11. Besök på den långa marknadsgatan i Playa Flamenca redan tidigt denna lördag. Här sågs också många ¨gamla¨ bekanta tillsammans med många av gästerna för diverse inköp eller var det kanske bara ett lördags mingel i folkhavet på denna välbesökta marknad. Efter marknaden var det dags att tacka alla hotellgästerna för denna veckan, som tyvärr väder mässigt, bjudit på det sämsta november vädret på nästan 30 år (dock betydligt varmare än i Sverige ). Samstämmigt gavs ett stort tack av alla för den mycket goda servicen här på Campoamor. Projektet på Campoamor fortsätter enligt planerna och veckans bild på projektet finns i bildspalten bredvid. Dagens väder har bjudet på sol blandat med lite moln med den behagliga temperaturen på drygt 20 grader. I kväll är det gemensam middag på restaurang.....Bilder kommer i morgon då vi också spelar individuell tävling på Campoamor.

Fredag 16/11. Helgen står för dörren med individuell tävling på söndag. Dagen har bjudit på bra golfväder, dvs nästan vindstilla, växlande molnighet och 22 grader. Flera gäster har synts ute på banan för att vässa formen inför kommande tävlingar. Några har också före dagens spelet valt att ta en lektion för vår omtyckte pro Joe Dean. Vi träffade Bengt och Anita efter rundan och de kände sig mycket till freds med dagens resultatet, både var avser lektionen och spelet på banan. I morgon lördag kommer säkert flera att besöka marknaden i Playa Flamenca för att göra nya fynd, kanske en ny klocka eller varför inte ett par nya skor. Vi hoppas också att Stenson gör en ¨Zlatan¨ och sätter 4 birdie puttar i rad på de sista hålen och står som segrare nere i Sydafrika nu i helgen. Stenson just nu i ledning med 4 slag efter andra rundan.

Torsdag 15/11. Träningsdag på Campoamor, där ingen skulle bli ¨putt¨. Kl 12.00 samlades vi för lite råd och tips när det gällde puttningen. Vi samlades på vår ¨egen longstay special green¨ som vi fick klippt en 1/2 timme innan vi samlades. Här testades en del nya infallsvinklar i ämnet ¨färre puttar¨ under våra golfrundor. Efter avslutat test med bl.a annat ¨Ping appen¨ var det så dags för att titta på det långa spelet. Efter avslutad träning, dags för prisutdelningar i söndagens individuella och gårdagens lagtävling. Prisutdelning i härliga 22 grader på uteserveringen med den underbara utsikten. Hur var det nu med Ola and the Janglers mm. Varje lag fick själva sätta namn på laget och här var bl.a Ola and the Janglers ett av lagen, ett annat Solskenet som fick pris för bästa namn då solen lyst med frånvaro ett par dagar fann vi att namnet nu kanske kunde locka kvar solen. Eldbollen, Sist men inte minst och The Tittups var några av de andra lagen men segrade gjorde Jämnheten med hela 89 poäng. Den individuella tävlingen blev jämn både bland tjejer och killar. 1:a bland tjejerna blev Christina 71 netto, 2:a Lisbeth och 3:a Gunilla. 1:a bland killarna Lennart med 69 netto, 2:a Bengt D och 3:a Berndt. Bilder från puttning och prisutdelningarna.

Onsdag 14/11. Morgonen börjar närma sig och kl. är 05.08. Dags för en första visuella avstämning av dagens väder. Himlen gnistrar av stjärnor denna tidiga morgon, det blir nog en härlig golfdag. 06.37 dags att stiga upp och stämma av om dagens ¨el tiempo¨ stämmer med tidigare skådad himmel. Morgonen gryr och den stjärnklara himlen har förbytts mot en grå mulen morgon. Vid första start börjar det så att spricka upp och solen bryter igenom. Vi njuter nu dagens golfrunda i en behagliga 21-22 grader. Men vem var det som vann dagens lagtävling? Det sägs att kändisarna Ola and the Janglers fanns med i dagens startfält. Kan det vara sant? I så fall vann dom? eller var det bara en solskens historia? Hur var det med jämnheten? Många frågetecken som vi rätar ut i morgondagens dagbok då vi också avslöjar pristagarna såväl i söndagens som dagens tävling.

Tisdag 13/11. Golf ledigt och tid för shopping. Många har idag valt att åka till Zenia Boulevard för att shoppa lite nya kläder eller kanske bara för att fönster shoppa? Vi själva valde att besöka Al Campo för diverse inköp, dvs allt från frukost mat till kommande middags rätter. Det känns bra med ett välutrustat kök för tillagning av dagens ¨kulinariska¨ middag. I morgon är det dags för en trevlig lag tävling här på Campoamor. Vilket lag kommer att vinna och vad heter det vinnande laget? Se svaret under veckan.

Måndag 12/11. Måndag morgon och regnet bara öste ner här på Campoamor när vi körde iväg till Hacienda del Alamo där den 3:e omgången av tävlingen om vem som skall bli månadens par skulle spelas. På vägen dit ändrade sig vädret och solen tittade igenom. Alla var nöjda och glada när vi peggade upp på 1:a tee då vädret tycktes bjuda på en ¨torr¨ runda. Det blev dock en snabb förändring efter 8 hål och vi beslöt att avbryta spelet efter 9 hål med en kort paus. Pausen ändrades dock till att bli permanent för dagen och precis som på touren blev dagens spel suspended/avbrutet. Vi spelar banan senare under november när vädrets makter visar sig från sin goda sida.

Söndag 11/11. Igår kvällen var vi på puben och tittade på PGA-golfen där vi också hämtade inspiration till dagens individuella tävling här på Campoamor. Alla var laddade och flera sågs på driving rangen för att värma upp och det behövdes kanske denna dag då det har varit en ganska gråmulen dag med lätta regnstänk under rundan. Kerstin och Kjell som nu varit här i 6 veckor fick tyvärr ingen sol under sin avslutning runda men var ¨nästan¨ lika glada som vanligt. Just nu, kl 19.50, har regnet formligen vräkt ner och vägarna ser mer ut som små flodåror än farbara körbanor, men med alla sannolikhet är Campoamor fullt spelbar i morgon. Nu njuter vi i våra varma och hemtrevliga lägenheter medan regnet smattrar på våra fönster. Det kändes skönt att komma ¨hem¨ till en varm och skön lägenhet en sådan här dag.

Lördag 10/11. Vilken fantastisk dag, solen har dykt upp igen med dess värmande strålar. Efter en hektiskt förmiddag var allt så på plats för dagens barbeque där vi golfvärdar bjöd på vinet till den medhavda ¨grillbrickan¨. På dagens 3 bilder ses alla vara fullt upptagna med ...... och fotografen lyckades inte påkalla uppmärksamheten. Kanske lite papparazzi över fotona? Jag vill samtidigt passa på att så här officiellt tacka alla för de fina lovord som idag framfördes till mig och Grete (även om hon fortfarande ligger på sjukhuset) från alla Er gäster. Stort Tack! Vi delade idag också ut pris till vinnarna från gårdagens tävling på Peraleja. Gunilla & Lennart verkar vara i storform för man presterade ännu en gång 41 poäng, dock tätt följda av Christina & Håkan på 40 poäng. På tredje plats kom Birgitta & Sune med 36 poäng och fyra med samma poäng placerade sig Margareta & Lars-Erik dock med något högre shcp. Nu fortsätter vi snart och avrundar kvällen på puben med live sändningen från PGA-touren. Imorgon spelar vi singel tävling tjejer och killar här på Campoamor. Vem är hetast imorgon?

Fredag 9/11. Idag har ¨touren¨ fortsatt på den ¨Seve¨ designade banan Peraleja. Härliga golfkompisar kämpade vidare om att bli månadens par. Här återkommer vi med resultatet och vem som leder efter den andra omgången. Efter avslutad runda hade många av oss beställt den speciella Campoamor.se menyn för 10 Euro (se mer under bilden). Imorgon ser vi alla fram emot att få se den gula fina saken på himlen som heter sol, som tyvärr och konstigt nog har lyst med sin frånvaro några dagar. Högst ovanlig för detta området. Imorgon blir det så barbeque träff där vi golfvärdar bjuder på vinet till den medhavda ¨grill brickan¨. Nu blir det ett besök hos Grete på sjukhuset som efter snart en vecka vill ¨hem¨ och träffa alla trevliga november gäster.

Torsdag 8/11. Tack alla för en trevlig kväll igår. Här utväxlades det många golf- och reseminnen under middagen. Under middagen passade vi också på att gratulera vinnarna i den första deltävligen med en flaska ¨Cava¨ om vem som skall bli månadens golfpar. Vi säger än en gång Grattis till Gunilla & Leif som segrade med 41 poäng på Mar Menor. I och med segern leder de nu före Birgitta & Sune tätt följda av Gunnel & Berndt. Imorgon spelar vi deltävling 2 på Peraleja. Vem vinner morgondagens tävling och vem kommer att ligga i topp efter morgondagens spel? Idag presenterar vi också en ny veckobild på projektet här på Real Club de golf Campoamor. Trots den lite gråmulna dagen har vår gröna bana varit fulltecknad med spelare från tidiga morgonen.

Onsdag 7/11. Idag har tävlingsledningen beslutat att dagens individuella tävling flyttas pga av ...... ja, faktiskt regn. Eftersom tävlingen ingår i månadens golfare kommer vi att spela tävlingen på söndag då väderprognosen ser betydligt bättre ut. Det var trevlig att se att alla kom till klubbhuset idag morse för genomgången då vi också enades om att göra något trevligt tillsammans senare idag. Vad som bestämdes avslöjar vi imorgon och då är det åter dags för en bild på projektet på Campoamor, vad har hänt på en vecka?Härligt med alla positiva gäster trots att Costa Blanca kusten drabbats av dåligt väder. En del bestämde att utnyttja dagen till ¨gym¨ övningar för längre drives medan andra valde kortspel tillsammans med andra gäster i de hemtrevliga lägenheterna.

Tisdag 6/11. Det är ett tufft liv på touren. Idag har vi spelat första rundan om vem som skall bli månadens par. Vi spelade Mar Menor som var i mycket god kondition men tyvärr så gav vädrets makter oss en tuff kamp. Skall det inte alltid vara sol här i området frågade vi oss på 1:a tee? Nja, tydligen så kommer det en del regnstänk även de dagar vi spelar golf. Imorgon tar vi nya tag och spelar första individuella tävlingen om månadens golfare dam/herr eller eftersom vi bara är ¨ungdomar¨ så kallar vi oss egentligen tjejer och killar. Vem som vann idag, det avslöjar vi under lördagens barbeque, men resultaten var mycket bra, så mycket kan vi avslöja. Golf är härligt!

Måndag 5/11. Idag har det varit full rulle från tidiga morgonen, då det visades runt på anläggningen för gårdagens sent ankomna hotell gäster. Därefter förbereddes eftermiddagens träff för genomgång av månadens aktiviteter. Här bjöds gästerna på den smakfulla Sangrian med tilltugg och med vyer över Campoamor området och Medelhavet. Nu är det dags att förbereda för natten då nya gäster är på ingång. Imorgon startar så ¨touren¨ där 1:a deltävlingen i vem som skall bli månadens par spelas. Är alla i form? Vem kommer att bli vinnare i första deltävlingen och därefter känna sig jagade om den åtråvärda titeln, Månadens Par. Imorgon har vi svaret. Nu skall bli det dagens 2.a besök hos Grete, som får god omvårdnad av den spanska sjukvården.

Söndag 4/11. Idag har det åter svingats av flera gäster här på Campoamor, en del som kom igår har spelat sin inspelsrunda och andra vässar formen inför kommande tävlingar. Härligt, här skall det kämpas även om det bara är en lek. Det utlovade dropparna uppifrån har lyst med sin frånvaro, tack någon för detta, dock har det blåst lite under eftermiddagen, men det var kanske bara skönt då vi har haft en temperatur på drygt 25 grader. Grete har idag tyvärr valt att prova den spanska sjukvården och kommer under morgon dagen få specialist vård. Här har man en effektiv sjukvård, inga vårdköer här inte. Imorgon ses för.......... Välkomna! Nu är det dags att ta emot nya gäster och därefter hälsa på patienten.

Lördag 3/11. Marknadsdag! Idag har många av oss besökt den kilometerlånga marknadsgatan i Playa Flamenca. Här beskådades allt från enormt frestande bakverk till blommor, skor, skärp, kläder, kuddar, filtar, klockor, armband, halsband, örhänge, köksredskap mm mm mm. Listan kan göras lång över utbudet på denna marknad. Efter avslutad inköpsrunda begav sig en del in på Zenia Boulevard för ytterligare inköp, med andra ord en riktig shopping dag, kanske en lämplig dag nu när vädret denna dag varit av växlande karaktär. Först sol, sedan moln, men nu ser dagen ut att avslutas med sol. Det blir en härlig ljummen kväll, just nu kl. 16.30 drygt 20 grader. Nu skall vi fira ett norskt födelsedagsbarn.

Fredag 2/11. Ännu en strålande dag på Costa Blanca kusten med härliga 23 grader, med andra ord en dag som gjord för inspels rundan här på Campoamor. Nu memorerades alla lutningar på greenerna och strategiska ¨lay up¨ lägen valdes ut. Vid den trevliga aftergolfen var det lätt till skratten då dagens golfrunda analyserades. Tyvärr kunde ingen av oss svara på Kjells fråga om varför han missade den korta birdie putten på 18:e, men vi tror att hans Kerstin tyckte att det var nog med 37 poäng denna dag för Kjell. Grattis Kjell, till bra spel, från alla dina med medspelare. Dagens bild är tagen på ....., (läs mer under bilden)

Torsdag 1/11. En ny månad har idag gjort sitt intåg i våra almanackor, november. Den första november är helgdag här i Spanien vilket innebär att affärerna har hållit stängt. Helgdag innebär också att vår restaurang här på Campoamor såväl inne som ute var helt fullbokad för alla de som vill sitta och njuta inte minst ute i solen och den underbara utsikten till en god måltid. Golfbanan har också varit helt fullbokad från tidiga morgon till sen eftermiddag. Vi har idag lagt ut 2 bilder där en visar hur det pågående projektet fortskrider och den andra hur några av gästerna njuter i solen. Imorgon har vi inspels runda sedan börjar allvaret där det skall kämpas om månadens golfare, dam och herr samt vilka som kommer att bli månadens par.

Onsdag 31/10. Idag har åter solen spridit sina strålar över den spanska Costa Blanca kusten och Real Club de Golf Campoamor efter gårdags kvällens regn. En härlig dag där gästerna har gjort sina inköp inför morgondagens helgdag här i Spanien. Efter inköpen har några gäster svingat upp sig på driving rangen så att inget lämnas åt slumpen under morgondagens golfrunda. Här fick de också sällskap av en av Sveriges mest kända artister som var här på Campoamor med familjen för att träna golf.

Tisdag 30/10. En härlig tisdag morgon med sol, men vad hände under eftermiddagen? Moln och just nu kl.18.48 något ganska ovanligt, regn. Men det kan vi väl stå ut med när det utlovats sol redan när vi vaknar imorgon. Vi har också under förkvällen hunnit med att välkomna nya gäster och visa runt i deras ¨nya spanska hem¨. Gästernas kommentar redan vid första rundvandringen i lägenheten vill vi gärna förmedla; vad snyggt, fräscht och rymligt, här känner vi redan att vi kommer att trivas. Trevliga kommentarer som vi naturligtvis vill förmedla till alla kommande longstay gäster.

Måndag 29/10. Vad händer en helt vanlig måndag på Campoamor? En del av gästerna har njutit av det vackra vädret på stranden medan andra har spelat en runda på Campoamor. Vi själva har besökt Zenia Boulevard måndag förmiddag för diverse inköp. Måndag förmiddag var det väldigt lugnt här, kanske att föredra om man vill shoppa i lugn och ro. Nu ser vi fram emot att välkomna alla nya gäster, såväl longstay som hotell gäster. Vi själva hann också med 9 hål under eftermiddagen. Hur det gick? Grete vann väl som vanligt! mao Ulf diskar igen. Tur vi har diskmaskin i lägenheterna!

Söndag 28/10. Vilken härlig dag! men först vill vi nämna gårdags kvällen då vi hade en gemensam middag. Många av gästerna som varit här under oktober åker nu hem till det kylslagna Skandinavien. Tack alla för en jätte trevlig kväll där det utbyttes många erfarenheter såväl på som utanför banan. Vi hälsar Er alla välkomna tillbaka! Morgonen fick en raket start på denna strålande golfdag då vi njöt framför Tv:n när Peter Hansson vann i Shanghai. Grattis Peter till vinsten där även världsettan Rory fick ge sig denna söndag. Med dessa fina ¨golfvibbar¨ peggade vi upp på Las Colinas under en klarblå himmel med en förväntan om en låg score. Hur det gick? Njaa, vi njöt alla av en trevlig golfdag. Naturligtvis vill vi dela med oss av vår golfdag på Las Colinas med dagens bild.

Lördag 27/10. En lugn dag på Campoamor. Efter en morgon med lite regn skiner åter solen och aktuell temperatur just nu kl. 15.50, 22,8 grader. Ikväll har vi gemensam middag då flera imorgon återvänder till Sverige och som vi förstår har vissa delar av det svenska landskapet redan beklätts med några centimeter snö. För oss som är kvar här på Campoamor väntar imorgon en runda på Europatour kvalbanan Las Colinas. En härlig utmaning en söndag i solen.

Fredag 26/10. Vilken härlig golf fredag eller? Dags att slå ut på första hålet. Luleå Golfklubb -11 grader, golf? nej, Sundsvalls Golfklubb, -2 grader, golf? nej, Drottningholms Golfklubb 0 gradigt, golf? nej knappast, Delsjö Golfklubb, 5 grader, golf? nja, vem vill gå ut? Ljunghusens Golfklubb 5 grader, golf? nej, det blåser ju dessutom 10 m/sek. Real Club de Golf Campoamor 20 grader just nu med sol och några enstaka moln. Dagens tips blir med andra ord, njut av bra golf på TV:n eller läs en trevlig bok om Ni är i Sverige eller packa väskan och kom hit till oss, så ses vi på 1:a tee. Här på Campoamor spelar vi idag igen i shorts eller kjol och en kortärmad piké. Vi vill också uppmärksamma svensk framgångarna i Shanghai denna fredag med Peter Hansson i ledning.

Torsdag 25/10. Idag har vädret varit något blandat men av väderkartan att döma över Spanien, kan vi nog konstatera att vi än en gång har det bästa vädret. Lite moln har blandat sig med solen. Just nu har vi behagliga 22 grader kl. 16.30. Dagens bild är från det pågående projektet här på Campoamor som fortskrider enligt planerna men vad skall det bli? Följ en ny bild varje vecka här i dagboken. HereWeGo´s populära vecko resor hit till Campoamor bokas dagligen och många vill förlänga golfsäsongen, nu när kylan gjort sitt intåg i Skandinavien, och få en härlig golfvecka till ett fantastiskt pris, www.herewego.se. Till slut lägger vi en länk om femdagarsgolfen i Värmland som uppmärksammats på golf.se. Vi gratulerar styrelsen för femdagars till deras fina arbete och att vi här på Campoamor tillsammans med HereWeGo Golf får ta hand om vinnarna i den 18:e upplagan av femdagarsgolf.se

www.golf.se/Folja/Nyheter/2012/10/Rekord-for-Femdagarsgolfen/

Onsdag 24/10. Till att börja med måste vi berätta om Femdagarsgolfen som igår öppnade för anmälningar till den 18:e upplagan av tävlingen som spelas den 1-5 juli 2013. Tävlingen blev omgående fulltecknad i Par-klassen, dock finns chansen för Er som missade att anmäla Er att spela i någon av singel klasserna. Vilka vinnare skall få den åtråvärda resan till Campoamor? Svaret får vi efter final rundan över 27 hål på Karlstad GK den 5 juli då vi får Gratulera vinnarna i respektive klass. Här på Campoamor har vi haft en härlig golf runda med tävling 18 hål slag golf. Spänning både bland tjejerna och killarna men dagens bästa resultat presterade Aia som kom in med ett fint scorekort på 71 slag netto med 3 slags marginal till tvåan Rose-Marie. Bland grabbarna var fighten ännu hårdare och här fick till spelhcp avgöra för att kora dagens vinnare, Ulf E med 73 slag samma som tvåan Thomas. Grattis säger vi till alla även till Er som idag inte fick något pris. Imorgon kommer en ny bild på vad som händer i ¨sandhögarna¨ på Campoamor.

Tisdag 23/10. Ännu en dag i solen och ca 23 grader. Under vår frukost kunde vi se att kung Bore nu börjar göra sitt intåg mot vårt avlånga land. Kan detta egentligen vara rätt, jag menar det är ju trots allt bara oktober eller hur var det med meteorlogerna? Ikväll är det så träff med några av hotellgästerna som tidigare idag spelat på Las Colinas i detta underbara väder. Jag måste också få berätta vad fyra av gästerna framförde igår efter ha ätit en kvälls meny uppe i Campoamor restaurangen, ¨en utsökt kvälls meny och ett fantastiskt vin till ett verkligt bra pris¨. Trevligt att återigen höra om ¨goda¨ avtryck vid besök på Campoamor. Vad händer i sandhögen denna vecka? på torsdag kommer en ny utlovad veckobild. Imorgon berättar vi om........

Måndag 22/10. Real Club de Golf Campoamor och campoamor.se känner sig mycket stolta att femdagarsgolf.se och HereWeGo Golf valt Campoamor som resmål för vinnarna i 2013 års upplaga av Femdagarsgolfen. Värmländska Femdagarsgolfen spelas för 18:e året i rad med nästan 800 deltagare. Tävlingen spelas på Billeruds GK, Kils GK, Arvika GK och Hammarö GK (Jonas Blixts hemmaklubb) i kvalspelet och arrangeras som en proffs tävling med TV och radio sändningar där de ca 40 bästa i varje klass får kämpa sista dagen på Karlstad GK i 27 hål om att få åka till Spanien, Costa Blanca och Campoamor med HereWeGo Golf. Vi kommer att finnas på plats under tävlingen som representanter för Campoamor och HereWeGo Golf. För Er som vill deltaga i denna välarrangerade tävling öppnar femdagarsgolf.se sin nya hemsida imorgon den 23/10. Här gäller det att anmäla sig omgående. Vi ses i Karlstad i juli.

Söndag 21/10. Tvättdag på Campomoar. Idag har nederbörden vi haft tvättat bort det mesta av blods regnet vi fick häromdagen. (Blodsregn = sand och damm från Sahara som sprids med sydliga vindar från Afrika, ibland ända upp till Skandinavien). Igår träffades många av longstay gästerna på puben the ¨Stray Sod¨ för att titta på golf från PGA touren i USA och ljuga om sina golf äventyr. Vi gratulerade dessutom Pär till sin framgångsrika runda igår eftermiddag på Campoamor som gav en utdelning på hela 38 poäng. Grattis Pär! Nästa lördag har vi en gemensam middag på en mycket trevlig restaurang med levande musik och prisutdelningar. Vem kan missa detta? I bild spalten bredvid talar väl bilderna för sig själv eller....? Dagens slutkommentar kommer från våra weekend gäster på hotellet; det här är nog vår ¨kortaste weekend¨, hit kommer vi igen, men då skall vi vara här minst ....... Vi tackar och säger välkomna tillbaka till Real Club de Golf Campomaor. Till slut denna dag vill vi kommentera dagens väder med sången; Imse vimse spindel klättrar upp för tråden, ner faller regnet, spolar spindeln bort, upp stiger solen torkar bort allt........ se bilden bredvid från Campoamor idag kl 18.10 Imorgon kl. 19.00 kan Ni läsa om vår trevliga nyhet där Real Club de Golf Campoamor är i fokus för ......Välkomna tlllbaks imorgon kväll!

Lördag 20/10. Hej alla dagboks läsare. Jag och Grete undrar om vi inte skall byta från att vara golfvärdar till meteorloger då alla väder sidor idag har regn och åter regn hela dagen här på Campoamor. Under natten och morgonen fick vi regn eller kanske välbehövligt regn i lagom omfattning och inte som fredagen 28/10 då vi fick ett skyfall som tyvärr skapade lite kaos en bit härifrån. Sedan kl. 12 skiner åter solen även om del moln passerar. Flera gäster har ägnat förmiddagen åt shopping på Zenia Boulevard och marknaden, men just nu svingar flera gäster ute på banan i 23 graders värme med hopp om nya birdies. Så var det där med meteorlog eller golfvärd? Nej, vi fortsätter som golfvärdar och träffar hellre trevliga gäster samt njuter av vårt fina väder här på Campoamor än sitter och gissar fel om vädret hela dagarna. På måndag presenterar vi en mycket trevlig nyhet med Real Club de Golf Campoamor i fokus.

Fredag 19/10. Idag har vi varit på utflykt till El Valle, banan som snart skall arrangera Europa tour kval tillsammans med Las Colinas. För Er som minns förra årets kval var det en svensk som satte nytt banrekord just under kvalet på El Valle, nämligen Joakim Lagergren med 63 slag. Vi kan väl villigt erkänna att det står sig fortfarande trots att vi spelade där idag och ändå spelade från tees som ligger betydligt längre fram. Men vi njöt och hade en trevlig runda i perfekt golfväder, 23/24 grader med växlande molnighet, dock skymtades lite mörka moln i horisonten kan det bli regn kanske? Inte här väl. På bilden har vi Ann-Marie & Joel som njuter av utsikt och dryck efter rundan.

Torsdag 18/10. Marknadsdag med en av de bästa ursikter man kan uppleva mellan inköpen. Vår ¨egen¨ lilla marknad nere vid havet, som flera av gästerna upplever precis lagom både var avser utbud och storlek. De flesta av oss han också med lite praktiska golftips på driving rangen och på putting greenen. Nu blir det lätt att spela nästa runda eller? På banan fortsätter arbetet med sådden av ¨vintergräset¨. Här erbjuds vi en grön bana hela året, även då bermudan tar vintervila och blir brun. Dagens bild kommer från en av penthouse lägenheterna med en milsvidd utsikt mot Medelhavet och Mar Menor. Härifrån ser vi nästan ända ner till Cartagena.

Onsdag 17/10. Real Club de Golf Campoamor, fullbokad bana från tidiga morgon i ett underbart väder. Idag har vi spelat en trevlig lagtävling där det kämpats väl från alla, dock blev det som i alla tävlingar några som gjorde det lite bättre. Treor i dagens tävling blev lag ¨Wunderbar¨ med Elsa, Grete, Göran och Bernhard. Tvåor med lite lägre hcp blev lag ¨Pilkarna¨ där Kerstin och Kerstin samt Kjell och Ulf kämpade dock med 1 poäng lägre än laget på bilden bredvid som välförtjänt fick var sin Gran Reserva för dagens bästa resultat. Grattis alla, vi kämpade och njöt av dagens golfrunda. Nästa vecka kommer vi att avslöja en glädjande nyhet för alla golfare som gillar trevliga tävlingar och vill ut och resa. Nya gäster på ingång under kvällen.

Tisdag 16/10. Ännu en dag i solen med lite lätta ¨moln tussar¨ på himlen och 26 grader. Idag har det checkats in nya gäster samt mail svar på en hel del förfrågningar för hotell vistelser och longstay, en del redan för kommande säsong. En del vill tydligen vara ute i god tid. Vad är det som händer på dagens bild? ja det kommer vi att få följa under hösten tills det färdiga resultatet. Uppdatering på projektet varje vecka. I dag har vi också sett flera gäster på driving rangen för att vässa formen inför morgondagens lagtävling. Vem vinner imorgon?

Måndag 15/10. Blixt och dunder, vilken underbar natt! Ja, vi pratar inte om åskan utan om Jonas Blixt som vann på PGA touren i natt. Alla i Jonas hemmaklubb, Hammarö golfklubb i Värmland, känner sig säkert extra stolta denna dag. Grattis till Jonas! Nu var första segern klar och nästa år blir det Hawaii tillsammans med övriga PGA tour vinnare från året 2012, en bana som alla spelare ¨älskar¨ för dess utmaningar med att den går på lite på skrå, inga plana tråkiga läge där inte. På Campoamor har vi ännu en dag njutet av solen och den sommar ljumma brisen. Vi kunde inte låta bli att ta en bild från 1:ans tee under eftermiddagens 9 håls runda. Härligt att kunna se det blå Medelhavet i bakgrunden efter en hyfsad drive.

Söndag 14/10. Vi vill inte åka hem, ja så lät det från Helene och Tony som varit på besök en vecka hos Rose-Marie och Thomas och fått uppleva en trevlig vecka med sol, värme och härlig golf. När Helene och Tony åkte ut till flygplatsen med vår VIP service ägnade vi andra oss åt att spela tävling här på Campoamor i golf vänlig temperatur, dvs ca 24 grader och en lätt bris. Jag själv spelade med Thomas H som trots mycket bra puttande och goda 34 poäng kom precis utanför prisplats. Vi säger STORT GRATTIS till dagens vinnare Barbro och Bernhard båda med 38 poäng. Vi får också nämna Rose-Marie och Thomas L som med 37 resp. 35 poäng knep andra platserna. Ikväll är det så dags att ta emot nya gäster.

Lördag 13/10. Efter en trevlig gemensam måltid igår kväll med prisutdelningar blir det en helg med nya gäster som kommer i tät följd. Temperaturen har blivit lite vänligare mot oss golfare som helst inte spelar i över 30 grader, just nu på lördags eftermiddagen ¨bara¨ 24,8 grader, mao perfekt golfväder då vi endast också har 2 m/sek. Under veckan som gick fick vi också ett trevligt mail från Anita, en tidigare arbetskamrat, som numera är golfvärd i Portugal där trivs som fisken i vattnet. Vi gratulerar Anita till hennes Hole-in-One som hon klämde till med vid spel med sina gäster och fick bjuda alla på ¨sedvanlig¨ dryck. Gästerna i sin tur uppvaktade henne med ett stort fång rosor. Golf är härligt! Grete vill också göra Hole-in-One, många!

Onsdag 10/10. Idag var så dags för tävling i över 30 graders värme och vindstilla, inte ens en liten vindpust som svalkade. Det sägs att golf inte är en utmaning men denna onsdag var det en stor utmaning för alla att bara ta sig runt. Resultat mässigt visade det sig att tjejerna är duktiga och Helene med hemma bana Söderköping presterade fantastiska 42 poäng, här låg vi herrar rejält efter men vi skyller på värmen. Vi alla säger Grattis Helene! Härligt!

Tisdag 9/10. Bilder säger mer än 1000 ord sägs det och bilden över Campoamor´s småbåts hamn från en trevlig lunch restaurang säger kanske det mesta. Blå himmel, sol, 31 grader en svalkande öl eller ett glas kallt vitt vin till en god lunch. Här njuter vi, så packa väskorna, lämna regn och rusk och kom till oss på den soliga Costa Blanca kusten. Vi får väl också citera en gäst som igår sa följande; vi har svårt att tänka oss något bättre än Campoamor, fina lägenheter, bra och trevlig personal, rolig och utmanade golfbana, allt i ett levande närområde.

Måndag 8/10. Och en ännu en morgon med sol och redan kl. 8 var det 24 grader. Vi gratulerar till framgångarna för de svenska spelarna i USA där Lingmert vann på Web.com och Jonas Blixt spelade till sig en hedrande 3:e plats i Las Vegas. I vårt samarbete med Here We Go Golf har våren 2013 vecko erbjudande blivit en succé, vissa veckor nästan fullbokade redan kort efter lanseringen av vårens bästa golfvecka. Till följd av den stora efterfrågan på Campoamor veckan har Here We Go Golf utökat med fler avresedagar, se vår hemsida vecko/weekend, http://www.campoamor.se/veckoweekendstay

Lördag 6/10. Igår blev det en golfrunda på den härliga fem stjärniga anläggningen Hacienda del Alamo (hit åker vi i november för alla de som bokat greenfee paketet) och därefter ett besök på det nya La Zenia Boulevard, en upplevelse med ca 150 butiker med bl.a lågpris kedjan AlCampo för billiga mat inköp och ett stort antal restauranger. Här finns gott om parkeringsplatser i garaget eller precis utanför. Glöm inte att tanka när Ni är här då bensin och diesel priset ligger klart under vad övriga¨mackar¨erbjuder. I eftermiddag blir det barbeque där gästerna bjuds på vin till de ¨medhavda¨ delikatesserna.


Torsdag 4/10. Igår spelades 18 hål med oktober gästerna på Campoamor. Banan presenterade sig välansad med fina fairways under en klarblå himmel i 28 graders värme. Fortfarande pratas det om Europa lagets fantastiska insats sista dagen i Ryder Cup. Än en gång, Grattis Peter Hansson och övriga spelare för söndags nattens spänning med det trevliga resultatet. Ibland undrar man hur uppdaterade vi svenskar är när vi tittar på t.ex vädret på de svenska nyhets sändningarna. Igår fick vi höra att Iberiska halvön hade fint väder med temperaturer upp till 25 grader, men Campoamor hade ju 28 grader och middagen intogs på altanen kl. 20 i 23 graders värme. Härligt, äntligen njuter vi och gästerna av ¨svensk sommar¨när den är som bäst.

Lördag 29/9. idag skiner den värmande solen igen efter gårdagens oväder. Det var en välbehövlig rotblöta som kom, då det var första riktiga regnet sedan mars månad, även om det nu blev lite för mycket. Campoamor banan klarade gårdagens skyfall och det är trots allt regn tillåtet med golfbilar direkt från första start idag lördag.
På Campoamor görs nya investeringar och här syns inget av den ekonomiska krisen, bl.a byggs ytterligare en fotbollsplan, nytt gym mm mm.
Nu har säsongen börjat och flera gäster att redan flyttat in i sina trevliga ¨nya hem¨. Nu behöver lite bättre spel i Ryder Cup från Europa lagets sida, så Heja Europa!

Måndag 24/9. Nu är hösten öven i Skåne. Under lördagens invigning av Ljunghusens nya stolthet, 18:e green, passade hösten på att presentera sig med regn, blåst och temperaturer som inte är godkända för ett bra golf klimat. Riktar vi blickarna söderut, närmare bestämt 3-4 timmars flygresa från Sverige börjar temperaturerna nu sänka sig strax under 30 grader och mycket lämpligt för sköna golfrundor. Många svenska golfare känner återigen att säsongen här hemma är alldeles för kort och visst är det så men...... det är ¨bara¨ att åka iväg till oss på Campoamor så blir det sommar och härlig golf igen. Jag kan inte låta bli att berätta om dagens inlägg i dagspressen där skribenten menar att alla gravida som skall föda under den mörka årstiden här hemma i Sverige borde få åka till Spanien istället, där ljuset och klimatet ger mamman och barnet en mycket behagligare tillvaro under graviditetens sista 2 månader, för hur många mammor med stor mage vill gå ut i regn och rusk för en välbehövlig motionsrunda inför stundande förlossning. Nu tror jag att inte detta bara gäller blivande mammor utan att vi alla behöver mer ljus och motion under den årstid vi annars blir slavar i TV soffan. Ha en skön höst vecka.


Söndag 9/9. Grattis Peter Hansson & Caroline Hedwall! så kom de äntligen, två nya svenska segrar på Europatouren och vilken spänning vi fick uppleva denna söndag eftermiddag. Peter som nästan fått mig att ge upp efter skogsbesöket på 16:e. Med en stark par på 16:e och en sagolik putt på sista är det bara att gratulera en mästare, som nu säkert ser fram emot Ryder Cup med stort själv förtroende. Denna supersöndag får vi säkert också uppleva en spännande kväll med avslutningen i USA. Vem gör flest birdie´s och vilka 30 spelare klarar sig till final spelet efter dagens spel. Golf är härligt, för svaren får vi inte förrän sista putten rullat i eller?

Torsdag 30/8.
La Zenia Boulevard öppnar den officiellt den 26 september. Här kommer det att erbjudas nästan 2000 välbehövliga nya jobb i 150 butiker. Casinot flyttar hit från Torrevieja. Här kommer också finnas gym, botanisk trädgård, bensin station som skall erbjuda marknadens bästa pris. Svårt att parkera, nej knappast, det erbjuds 5000 parkeringsplatser. Golf fria dagar blir det lätt att få tiden att gå på ett utav Spaniens/Europas största köpcenter.

Tisdag 28/8. Nu närmar säsongen i Spanien för oss svenska golfare som vill njuta av solen och värmen. Campoamor banan förbereder sig också med luftning och dressning av greenerna nästa måndag den 3/9 och tisdag 4/9 för att kunna tillgodose oss spelare under hösten och vintern med bra underlag för låga scorer. Äntligen får vi snart spela i kjol eller shorts och kortärmat under en blå himmel.

Torsdag 9/8. Så har augusti gjort sin entré med riktigt april väder i alla fall här nere på ¨Näset¨ (läs Ljunghusen) med kraftiga regnskurar och stundtals hårda vindar som testar både svingen och humöret eller skall vi se det som en utmaning med blandade resultat på scorekorten. På Campoamor lyser solen och värmen tillåter golf tidiga morgnar eller sköna avkopplande kvällar. Campoamor har också än en gång besökts av fotbollslaget Malaga för match och träning på sin fina anläggning. Flera toppklubbar bl.a flera champions league klubbar har redan uttryckt sitt intresse för denna toppanläggning för sina träningsläger under hösten, vintern och våren. Vem möts vi av på uteserveringen efter våra golfrundor under säsongen? Idag var det så dags för årets sista major, PGA mästerskapen. Vi vill ha en svensk vinnare på söndag!

Måndag 30/7. En ny härlig golfvecka med spel i solen på våra fina banor runtom i Sverige. Vi svenskar kan väl också glädjas åt vår starka kronkurs när vi skall ge oss ut på vinterns golfäventyr. Vi gratulerar naturligtvis också helgens vinnare i Evian Masters Inbee Park, Scott Piercy i Canandian Open, Berndt Wiesberger i Lyoness Open men inte minst Fred Couples i British Seniors Open.

Torsdag 19/7. Idag börjar så äntligen The Open med heldags Tv-sändningar, för vad gör man annars denna regniga sommar? Hur står det egentligen till i sport Sverige? Jag tänker då på de svenska EM gulden som bärgades av både våra killar och tjejer utan minsta notis i TV´s sportsändningar. Varför? Hur reagerar vi 500.000 golfare på detta och inte minst vad tycker Svenska Golfförbundet? Golfen behöver uppmärksammas!! Låt oss nu njuta i Tv soffan över alla fantastiska slag på Royal Lytham & St Annes. På Ljunghusen har vi vår trevliga golfvecka där Grete och jag gör ett nytt försök till framgång under morgondagen ibland 110 startande par.

Måndag 9/7. Grattis Malmö som nu får arrangera Europas största musik tävling. Vi själva är hemkomna efter en mycket välarrangerad golfupplevelse som vi fick deltaga i alla 5 dagarna efter att vi klarat oss förbi nålsögat, dvs vara bland de 40 bästa av 144 paren som fick spela finalen på Karlstads GKs fina bana. Stort Tack till arrangörerna av femdagars golfen för allt, med fina golfbanor, banketten och inte minst vädret som erbjöd shorts och kortärmat hela veckan. Det var naturligtvis extra roligt att få spela inför TV-kamerorna som följde oss hela första hålet på Billeruds GK, lite nervöst men kul att få se när 1 timmes sammandraget sändes samma kväll på kanal 12. Det sägs att det snart är dags att anmäla sig till nästa års tävling som alltid blir fullbokad direkt. På Campoamor strålar också solen med lite för hög temperatur för golf men..........
Ha en trevlig golfvecka!

Fredag 29/6.
Vilken superhelg vi har att se fram emot eller vad sägs om fotbolls finalen mellan Spanien och Italien. Orihuelas stränder, 7 minuter från Campoamor, har förärats ¨5 Q flag¨, härligt. Vi själva styr kosan norrut för deltagande i en av Sveriges största och mest välrenommerade golftävlingar, 5 dagars i Karlstad. I Karlstad skall det förenas nytta med nöje. Idag har det varit en liten Skåne utflykt till Svalövs gästvänliga golf anläggning där man fick en golf uppvisning av förre förbundskaptenen Bengt-Åke Gustafsson som presterade 41 poäng i mycket tuffa förhållande! Grattis! Svinga lugnt och lycka till på Era golfrundor. Till sist men inte minst, var är sommaren?

Fredag 22/6. Glad Midsommar önskar vi alla glada och trevliga golfare som efter dagens midsommar golf skall dansa runt midsommar stången, äta sill med därtill hörande skål samt njuta av de svenska jordgubbarna. Vilken härlig helg! I Spanien har det också firats midsommar häromdagen likt vår första maj, där man hedrar helgonet San Juan med flera välkända fiestor. En av de största fiestorna äger rum i Alicante där man firar årets kortaste natt med fruktbarhetsriter och vilda fester. (kan man säga att det går hett till i dubbel bemärkelse?)

Fredag 15/6. Vilken super helg vi alla har att se fram emot eller? Jovisst, ikväll vinner Hamréns pågar med 3-2 efter en trög start där England tar ledningen. Tempot skruvas upp och landslaget är med i matchen igen. US Open, vilken bana! Här utmanas spelarna av ett monster där endast mycket bra golf göre sig besvär. Har ledaren efter första rundan Michael Thompson fattat detta eller kommer verkligheten ikapp under andra eller tredje rundan. Vinnare, förhoppningsvis Mr Robert Karlsson!

Söndag 10/6. Grattis Lee Westwood till segern på Bro Hof. Vi vill också passa på att gratulera övriga svenskar som gjorde en bra insats under veckan, men som skåning känner man sig extra stolt över insatserna från Peter Hansson, 3:a och Joakim Lagergren, 6:a (innehar har banrekordet på El Valle, vilket vi skall utmana vid våra besök under kommande säsong). Vi önskar alla en skön golfvecka med hopp om sol och lite mer värme.

Måndag 4/6.
Idag påbörjas luftning och dressning av greenerna på Campoamor. Greenerna beräknas åter vara i bra skick i slutet av veckan.

Fredag 1/6. Juni månad har gjort sin entré. Men var är sommaren? undrar vi golfare som nu vill njuta golfrundorna i kortärmat och kjol eller shorts. Nu hoppas vi verkligen att vi får lite värme i hela landet för sköna golfrundor. Förra veckan utlovades ett litet mat tips och här följer ett recept på en lätt lagad sommar rätt för oss golfare som vi kan avnjuta efter våra framgångsrika golf rundor.

Räkspett med limesmör

4 portioner

Ingredienser
24-48 skalade räkor, beroende på storlek, helst 50-70 storlek
8 träspett
Kryddsmör
150 g osaltat smör
½ dl torrt, vitt vin
saft och skal från 1 lime
1 tsk Farinsocker
1 msk riven, gul lök
Till servering
lime
persilja eller koriander
rostat bröd

Blanda samman smör, vin, lime, farinsocker och lök till kryddsmöret, använd elvisp.
Trä räkorna på spetten. Pensla räkorna med kryddsmöret och låt stå i kylskåp i 1 timme innan de grillas 1 minut på varje sida.
Lägg upp räkspetten på varma tallrikar tillsammans med det överblivna kryddsmöret, limeklyftor och persilja eller koriander. Ätes direkt med en skiva rostat bröd.
Servera gärna med ett glas kallt vitt vin eller en härligt skummande kall öl.

Skål och smaklig måltid!

Söndag 27/5. Idag gratulerar vi alla ¨golfande morsor¨ och önskar en riktigt trevlig Mors dag. I veckan kommer ett ¨gott tips¨ inför kommande helg.

Fredag 18/5. Fredag igen, kort vecka med Kristi Himmelsfärds dag och den 17:e maj som vi firat här hemma med en god middag och ett gott vin därtill. Jag måste bara få påpeka en sak som vi alltid hör av Er kära gäster nere i Spanien. Alla hoppas att det är som Ni säger; det är vår i Sverige i mars eller senast i början på april, men är det verkligen så? Det känns inte så i alla fall, men nu har ju man lovat värme på söndag, kan det vara sant? World Match Play på Finca Cortesin i Spanien denna vecka är en tuff utmaning som spelarna sägs gilla för dess layout med flera sluttande fairways och svårbemästrade snabba greener, i vissa avseende kanske någon känner igen sig från en annan utmanande spansk bana?
Till sist vill jag bara påminna om att det skett en uppdatering på hemsidan under golfbanan/presentation med bilder från varje hål.
Ha en skön helg både på och utanför banan!

Fredag 11/5
. Helgen närmar sig och förhoppningsvis också ett par golfrundor med en aning om att sommaren är på väg?! Golfen ger oss varje runda nya utmaningar med blandad framgång. Vi ställer oss alltid frågan efteråt varför missade jag där osv. Låt oss plocka bort de negativa tankarna och bli positiva inför varje situation och slag under rundan. Jag skulle dock vilja ge ett litet puttningstips om hur vi kanske kan ¨spara¨ några slag varje runda. Så luta Er tillbaks, klicka på länken nedan och få lite inspiration inför helgens runda av Charlie King, en av Golf Magazines Top 100 instruktörer. Lycka till!
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=GRHflW3whoo#!
PS Glöm inte att använda samma typ av boll under rundan som Ni träningsputtade med på övningsgreenen!

Lördag 5/5. 406 bilder av 2687 har framkallats och nu publicerats på hemsidan under longstay, vinnare & gästbilder, våren 2012. Ett fantastiskt bildkollage under en oftast blå himmeln. Det känns både trevligt och roligt att få minnas alla härliga stunder tillsammans med Er. Vi önskar Er mycket nöje under en stunds skön avkoppling framför datorn med bilder från våren 2012. Svinga lugnt så syns vi nästa vecka då med ett golf tips.

Lördag 28/4. Så har det spelats golf på Ljunghusen denna morgon. Vädret, ja? lätt regn men nästan vindstilla, vilket är ganska ovanligt för att vara Skåne och Ljunghusen. Det känns lite ovant nu när man har blivit så bortskämd med sol, sol och sol, men det sägs bli bättre i hela landet under kommande dagar. Det har varit fullt upp med bokningar och utskick av bekräftelser sedan vi kom hem så timmarna likt i timglaset kan man verkligen säga har ¨runnit iväg¨. Snart rasar vintern ut och sköna maj tar vid, med andra ord en härlig tid för oss golfare, ljusa kvällar och lite mys efter den framgångsrika kvällsrundan. Inför nästa helg syns vi här igen och då med.......!!

Tisdag 24/4. Tack alla för en fantastisk säsong här på Campoamor. Longstay säsongen är slut eller kanske vi skall säga nästa säsong har precis börjat. I natt är det dags för oss att stiga upp kl. 03 och bege oss ut till flight FR 7438 med avgång 07.00, destination Malmö. Det känns nu lite vemodigt att lämna Campoamor även om det skall bli kul att komma hem och träffa barn och barnbarn. Snart är det sommar och vi får väl hoppas att det inte blir som i Tomas Ledin´s sång, sommaren är kort och det mesta .... Nu vi tar med oss solen och värmen hem, så får vi alla en härlig och skön sommar med stora framgångar på golfbanan. Vi kan inte låta bli att delge Er en fantastisk kvällsbild från Campoamor. Vi återkommer under nästa vecka.

Måndag 23/4. Igår var en härlig dag, idag också vädermässigt med 25 grader och solstrålar från en blå himmel, vilket man önskade mer av ¨himma¨i Skåne. Varför blir det alltid lite extra stress när man skall åka hem. Allt skall fixas och nu känns allt fixat, eller kommer man att vakna inatt och komma på att, det var ju det också! Campoamor har alltid varit lyhörda för sina gästers önskemål och idag har man uppgraderat golfen till 10 rundor/person i sitt longstay paket för säsongen 2012/13. I kombination med greenfee paketet blir det 15 rundor golf på 6 banor. Härligt för oss alla som vill njuta livskvalité på och utanför banan. Imorgon blir sista dagliga dagboks anteckningen, därefter kommer veckoanteckningar. Vem kommer med första bidraget? allt från golftips (banor i toppkondition, utflyktstips, hotell tips, gott vin, golf middagstips, mm mm, listan kan göras lång) Vi syns i Campoamor dagboken.

Söndag 22/4. Vilken härlig dag eller? idag har det varit fullt upp med att plocka ihop och välja ut vad som skall med hem till Sverige och vad som får ¨översomra¨ i Spanien? Inte lätt att välja inte, det kan ju vara bra att ....
En liten paus i det hårda packningsarbetet blev det dock med ett besök på Las Colinas Beach Club och därefter hem och skicka iväg boknings bekräftelser, mer packning och nu snart är det middag med en härlig nygrillad fläskfilé. Livet är underbart, njut Ni också!

Lördag 21/4. Nu är det riktig högsommar på Campoamor, just nu kl. 19, 24 grader. Idag har de sista inhandlats på bl.a marknaden därefter blev det lunch med nya och gamla gäster på Campoamors uteservering, det blev en del kommentarer av de ¨nya¨ gästerna om utsikten, ¨häftigt och otroligt härligt att se ett blått hav och över detta en klarblå himmel med vackra siluetter i horisonten¨. Gårdagens utflykt blev en tidsresa genom århundraden och även genom skiftande landskap. Vår upplevelse skall vi naturligtvis dela med oss av när Ni kommer till Campaoamor.

Fredag 20/4. Grattis Brynäs till SM guldet. Idag går säkert min golfkompis Mats Näslund och sträcker på sig lite extra, som Brynäs spelare på 70- och 80 talet. Campoamor bjuder än en dag på sol och redan nu på morgonen 20 grader. Idag skall vi ut på en spännande utflykt. I går gjordes de flesta inköpen till barn och barnbarn. Vi önskar våra svenska spelare fortsatta framgångar på Europa touren i Kina och på PGA touren i Texas Valero Open. Vill vi ha en svensk överst på prispallen även denna vecka!

Torsdag 19/4. Ännu en dag med sol över Campoamor banan. Idag öppnar vi bokningen för säsongen 2012/13 med flera NYHETER. Nu får alla gästerna chansen att spela på ¨tourbanor¨till ett fantastiskt pris. Vi kan också redan presentera alla våra aktiviteter för kommande säsong. Fler NYHETER kommer inom kort och presenteras på vår hemsida. Nu skall vi snart till marknaden för inköp till barn och barnbarn.

 

Minns den ljuva november med sol, grill och glada gäster.

Minnesbild från Campoamor den 1 november 2012, tee 1 med utsikt mot det härligt blåa Medelhavet.

Solnedgång över Campaomor i april. Om några timmar vänder vi våra blickar ut mot Medelhavet och då stiger åter den värmande solen upp. Ett stort TACK alla Campoamor gäster för en fantastisk säsong.

Bild mot 18:e tee och till vänster i bild banans svåraste hål med 17:e green. Ovanför 18:tee ser vi spelare på 12:an, en härligt böljande och utmanande par 5. Vilken bana? presenterar vi i det nya greenfee paketet.

Glada vinnare med himmels matchande klädsel. I kväll blir det ¨skumpa¨ älskling!

Här ser vi glada tvåorna Ulla och Marie, Ulf till höger i bild var också med i laget men tydligen var det tjejerna som drog fram laget till 2:a platsen. Bosse njöt av en kall öl utanför bild. Ulla briljerade med hela 40 poäng denna soliga tävlingsdag.

Oj då! är jag avslöjad nu? Grabbarna i buggy´n har ju inte märkt något eller?

En härlig sommar bild med strålande glada Eivor och Berit. Tjejer som njuter av livet i solen.

Här ser vi en strålande glad Ingela som vann på hela 40 poäng.

Känns grill dofterna enda hem i Er dator? Här har ¨grill grabbarna¨ fått konkurrens.

Det doftar apelsin blomning på Campoamor. Under golfrundorna sprids det dofter över hela banan från alla apelsin och citron träd som blommar just nu.

En härlig vy mot 16:e tee. En verklig njutning för alla!

Här visar vi hur Botónen kan utnyttjas, vilket innebär att bollen räknas som om den gått i hål. Se vidare text den 1/4 och 2/4.

Det kändes nödvändigt att publicera en påskaftons bild med utsikten mot havet och den gröna fina golfbanan. Visst känns det att det är nästan 27 grader.

Grattis Bertil S, till Din andra titel. Första titeln februari 2011 och nu den andra i mars 2013.

Mars månads mästar tjej med spirituell inlevelse i sitt tacktal. Grattis Kristina!

Mars månads mästar par. Grattis till Bo & Ulla!

En talande bild eller?

Glad Påsk önskar vi alla våra Campoamor vänner.

Här ser vi Bertil med Margarita, nyvunna kompisar i matchande färgskrud. Margarita en 5 år gammal sibirisk berguv som vägen dryga 3,5 kilo.

Vilket härligt foto på Rolf och Margarita som har fått syn på något spännande.

Här ser vi glada Solveig vinnare med finfina 69 slag som belönades med två ¨dyrgripar¨ till kvällsmiddagen kanske?

Grattis Peter till Ditt fina resultat i söndagens individuella tävling, 68 slag!!

Visst är man glad en fantastisk runda idag och Grattis till hela 43 poäng. Men som Kennet nämnde i sitt tacktal, mina puttar började ¨trilla i¨ och Margareta instämde, att även hennes puttar gick i.


Nu är det snart dags för invigningen. Ned räkningen har börjat och snart kan vi även avslöja vad som döljer sig i byggnaden till vänster.

Vi gratulerar på 70 årsdagen! STORT GRATTIS TORE!

Kvällen bjöd på många skratt. På högra bordet syns Agneta och Svante´s pris bord efter segrar i både dam och herrklassen.

Här är blickarna riktade mot TV skärmarna som visar match spelet från Arizona. Tyvärr hade vi inga svenskar kvar i tävlingen att fästa uppmärksamheten på.

Här har vi dagens vinnarpar John & Vivi som idag vann sin andra raka, men räckte det till total segern i tävlingen månadens par?

Så här uppsluppen kan man se ut även om man går i ledarbollen. Det verkar dock som om Svante till höger är lite mer fokuserad än Ola, Ote och Agneta.

Här ser vi 4 koncentrerade och glada spelar i solen på El Valle före start. Kerstin, John, Vivi & Tommy.

Här ser vi fyra glada grabbar start klara för dagens runda. Från vänster har vi Lars, Sten, Gunnar och Tore.

Här har vi 4 ganska glada tjejer som är laddade inför den dagens tävling i härligt väder. Från vänster har vi Solveig, Helene. Britta och Gerd.

Grattis John & Vivi till dagens fina resultat.

Här syns en del av gänget som väntar på huvudrätten. Perfekt med mat och lite vin efter en trevlig golfrunda i solen.

Här har vi en stil studie av Svante som attackerar 9:ans par 3:a som idag spelades 168 meter från gul tee.

Här visas Gunilla & P-O bollen som har fått order om att uppföra sig under hela rundan. Isabell berättade också att just den här bollen hittills varit lite av en tur boll.

Vinet är upphällt för att kunna skåla för vinnarna Agneta & Svante som vann gårdagens tävling på Hacienda del Alamo. Efter prisutdelning kom maten in och vi åt och njöt till midnatt.

Alla nöjda och glada efter dagens golfrunda på Hacienda del Alamo. Det mysigt med after golf en fredag eftermiddag, speciellt i sommar varma 24 grader.

Här lägger tjejerna upp taktiken. Det verkar som om Kennert funderar på om man kan lita på att det tas rätt beslut av Gunilla och Helene.

Det här blir bra konstaterade Gunilla, när hon kollat att P-O skötte sig vid grillen

Oj då, här var det fler fotografer som ville föreviga denna härliga eftermiddag.

Här osar det nygrillat. Nästan alla grillmästare var ¨grabbar¨ dock ville Gerd och Lilli ha koll på läget.

Här skall det grillas på restaurang ¨utsikten¨. Denna Alla Hjärtans dag njöt vi alla av en härlig dag med sol och dryga 20 grader, mao perfekt för grill och umgänge.

Välkomna alla Campoamor gäster!

En STOR Kram på Er alla trevliga Campoamor vänner.

Här till vänster ser vi ¨the dreamteam and Mats¨ med Anne-Marie, Anders, Vivi & Mats. The dreamers and Mats saknade 2 poäng för att råda på dagens etta, lag OP 3. OP 3 vann och gladdes åt sitt fina spel under dagens runda. Vi gratulerar Ola, P-O och Seija.

Här ser vi lag ¨de tappra¨ som fick en mindre flaska rödvin för sitt fyndiga namn och visst var de väl tappra. De tappra var Agneta, Tommy, Svein & Lilli. På högra bilden ser vi dagens treor, lag ¨drömlaget¨ kanske hade man drömt om en bättre placering? Drömde gjorde Manfred, Svante, Ote och Britt.

Vad är väl bättre än after golf? Sol, glada medspelare och glada miner. Vem kan låta bli att njuta när dessutom utsikten är helt underbar.

Här ser vi Ingegerd göra en snygg pitch (kanske svårt att se hur bra den blev men laget blev mycket nöjda). På högra bilden med en fantastisk utsikt puttar Mats för par men tyvärr slinker putten hårfint förbi hålet.

Vilken härlig morgon! Här syns 2 av lagen laddade för dagens tävling. På vänstra bilden ser laget med Isabell, Orvar, Ote och Juhani och på högra bilden Mats, Anders, Anne-Mari och Vivi.

Projekt Campoamor börjar nu närma sig invigning. Det återstår dock de sista finjusteringarna innan det är dags att ..........

Dagens segrare på härliga Las Colinas. Vi säger Grattis till Kennert & Helene

Här njöts det efter en trevlig runda på Las Colinas.

En härlig bild tagen av Grete ut mot det tuffa 14:e hålet. En par 3:a som idag spelades 187 meter med en lätt vind från höger vilket innebar att vattnet slukade en del bollar.

Här ses Mar Menor vinnarna Agneta & Svante. I bakgrunden en vy över det 18:e hålet, där vattnet tar hand om en del bollar. Flaskan på bilden tror vi kommer väl till pass i morgon då nämligen.........

Lilli, Gerd och Kenneth på driving rangen i hård träning efter goda råd från pron Joe..

Här syns vi prata om hur vi blir bättre puttare. Några hade svårt att bärga sig och ville öva direkt. Härlig med en sådan entusiasm för spelet.

8 glada medspelare, Ote, Helene, Ola & Kennert samt Tommy, Kerstin, Ingegerd och Lennart. Bilderna innan det var dags att starta dagens soliga runda på Mar Menor.

Här njuts det under after golfen i härlig sommar värme, +24 grader, (åtminstone upplevs det så om man är nordbo). Hur det gick det då? Ja, vissa tyckte som i filmen, ¨vi hade i alla fall tur med vädret¨ men alla var glada men gladast var nog......

Här vad det dags för information och mingel träff för anlända gäster. Vi njöt alla i solen och av den fantastiska utsikten med ett glas svalkande sangria.

Idag är det dags för en ny bild av projekt Campoamor som snart kommer att invigas. Vad döljer sig i vänster bildkant? Här kommer det snart synas.....

Här ser vi dagens glada vinnarpar Ola och Ote. OBS! Fotot är inte arrangerat, det är den 30/1 och vi har inte haft mer kläder på oss under golf rundan idag. Här på Real Club de Golf Campoamor njuter vi av solen, utsikten, banan och det trevliga sällskapet.

Två glada vinnare i årets första individuella tävling. Nu var drycken till lördags middagen räddad med ¨gran reservan¨. Undrar om det räcker till alla? det ser ju ut att vara uppdukat till fler än vad 2 flaskor räcker till? Grattis Svante och Ote, vi kommer på seger middagen.

I dag publicerar vi en härlig bild från en böljande och utmanade bana med fina greener.

Vi instämmer med Sport Live och välkomnar PFC CSKA Moskva till Real Club Campoamor.

Äntligen ute på ¨grönbete¨igen. Det är långt till green så här tar vi i.

Tack alla glada Campoamor vänner för ett trevligt Golf År 2012! Vi ses 2013!

Söndag och första advent. Bilden tagen från vår inflygning till Köpenhamn/Kastrup kl. 09.55. Golf? nej knappast, visst ser det skönare ut på bilden under.

En härlig 1:a december bild på projekt Campoamor. Vad är det för slang vi kan se i bakgrunden? kan vara till helikoptern som vill tanka eller?

Glada vinnare av tävlingen om Månadens Par, Gunilla & Lennart, som dessutom vann sista deltävling på Las Colinas med hela 44 poäng (44 poäng hade också Ulla-Britt & Bengt D på Las Colinas) Grattis!!!

Här har vi månadens tjej Christina som fick det här fina glas priset. Grattis!!!

Här ser vi en nöjd herre, Bengt D, segrare och vinnare i månadens golfare gentlemen. Grattis!!!

Årets november ¨Rockie¨ Bengt S som generöst fått mottaga titeln och flaskan av Bengt D. Grattis!!!

Här ser vi en glad Berndt som vann sista deltävlingen herrar på Campoamor.

Lisbeth en glad tjej som vann den sista deltävlingen tjejer på Campoamor med strålande 73 slag denna blåsiga november dag. Grattis!!!

Vilken utsikt över vår badvik. Bilden tagen från promenad gången vid vår torsdags marknad.

Vilken härlig bild. Tänk att få sitta tillsammans med goda golfvänner så här den 28:e november. OBS! lägg märke till att det finns några få moln som avspeglas i den stora fönster rutan. Dock är alla här på ¨solsidan¨.

Härligt avslappnat, dock finns kanske några tankar; om jag inte .......

Här har vi tre tjejer, Gunilla, Christina och Birgitta som sitter och funderar eller kanske bara njuter.

Magiska solstrålar på 2 tjejer som är fullt fokuserade på sina scorer. Här stör vi inte!

 

Det är hit han skall komma enligt tjejen från Alcampo som kollar varje dag om han finns där. Vi får väl se om han kommer hit eller hem till oss istället.

En helt vanlig måndag på Zenia Boulevard, kl 11,15, med lite lättsam julskyltning mellan alla gröna växter och palmer. Här går tiden fort och plånboken har lätt för att ¨banta¨.

Här plockar Ola upp dagens sista putt som satt mitt i hålet för ett säkert par. Bra jobbat utbrister Birgitta med ett brett leende. Bengt & Ulla-Britt fullt fokuserade med att studera sina puttlinjer inför de avgörande puttarna. Till höger ser vi Lisbeth och Lars tacka varandra för en väl genomförd runda på Las Colinas fina bana. Det är så här man skall avsluta en trevlig golfdag med sol och glada medspelare.

Här ser vi två golfbilar som på fredags morgonen/förmiddagen övergetts. Dock ser vi på nästa bild att det övas puttning inför den avgörande rundan om att bli månadens par.

Här grönskar det i sk rad sådd. Vad är nu rad sådd egentligen? är det en teknik som bara tillämpas på Campoamor eller kanske också vanligt i trädgårds bersån? Det är härligt grönt på 18:e hålet som skymtar i bakgrunden.

Här ser vi gårdagens och dagens vinnare. Härligt att Ni valde matchande färger. Vi andra klär oss också i vinnare färgerna till nästa tävling. Grattis till Gunilla & Lennart o Lisbeth & Lars!!

Här ser vi 3 stolta pristagare, Håkan, Ola och Bengt D. Grattis gentlemen, bra spelat!!

Tre glada tjejer med några dyrgripar till kommande middagen. Birgitta L, Christina och Birgitta D. Grattis tjejer!!

Här är ju Sune och lurar i ¨vassen eller var det gräs¨ (se texten i dagens dagbok). Det bästa på golfrundan är en kall öl eller ett glas ¨kallt vitt¨ till aftergolfen. Men det är ju samma Sune på båda bilderna, dagens linslus kanske?

Två segervissa gentlemen på morgon kvisten. Nu vet vi att en av dom hade rätt och vann. Två glada par klara att skicka iväg bollen mot bergen i bakgrunden, från vänster Berndt & Gunnel och Margareta & Lars-Erik.

Härligt grabbar! bra uppvridning och bra follow throu. Visst är det vackert med de solbelysta bergen i bakgrunden.

I väntan på att slå ut på 2:a och 9:e hålen. Vackert som ett vykort.

Vad har grabbarna för övningar för sig? Knäböjningar på rad medan tjejerna tittar på. Är putt linjen svårläst på 9:an kanske? Kerstin, ursäkta att vi stör, men det är faktiskt Din tur att slå. En njutning att få spela golf i shorts, kortärmat den 19:e november endast 3,5 timme från det kalla Skandinavien.

Här syns hungriga gäster med tomma tallrikar, men stod det inte att det var en sjurätters middag? Alla glada och väntar gärna med glas gott vin.

Här är bild beviset. Vi fick mat och vi fick dansa till nostalgiska toner från ...... så länge sedan. Kan det stämma? vi är ju fortfarande bara ungdomar!

Projekt Campoamor fortskrider som planerat. Är det ett tunt lager asfalt vi ser nere i höger bildkant. Kanske till helikopter plattan? Vi fortsätter att följa projektet mot slutresultatet.

Marknaden i Playa Flamenca en tidig lördag morgon. Än är det ingen större trängsel, men strax efter att bilden togs var det fullt på marknadsgatan.

Här syns det vinnande laget ¨Jämnheten¨ ta emot sina välförtjänta priser. Birgitta lagledare tillsammans med Bengt D, Lars-Erik och Anita. Grattis till ¨jämnt¨ spel eller är 89 poäng jämnt förresten?

Prispallen för tjejer

2:a Lisbeth 1:a Christina 3:a Gunilla

Prispallen för killar

2:a Bengt D 1:a Lennart 3:a Berndt

(OBS! killen t höger)

Vilket härligt färgspel på putting greenen, glada färgstarka gäster puttar på vår nyklippta ¨longstay green¨.

Hej Berndt, tack för att Du visar upp mot Campoamor logon så vi vet var vi är. Logon syns längst upp i högra hörnet.

Här ses Birgitta och Aia diskutera lite goda kryddor till salladen, medan Joel och Sune syns l på en bild längre ned i full fart med att.....

Men Berndt, hur går det? Birgitta och Ola har ju redan börjat och äta.

Här finns en del av dagens mäster kockar, för visst är grillat godast. Det sägs så på någon ¨reklam snutt¨, kan det vara reklamen för Campoamors BBQ?

Här njuts det av en god ¨4 rätters lunch¨ efter golfen på Peraleja. Prisvärd? Ja alla tyckte det var fantastiskt att få en starter, sallad, lasagne, dessert, vin eller öl/vatten/cola för 10 Euro.

Här är som vanligt kvinnan i centrum. Ola,Birgitta och Bengt njöt av ¨Seve¨ designade banan Peraleja. Alla skänkte också honom en tanke när vi passerade hans signum på 18:e hålet, den S-formade bunkern. Bilden är tagen från 8:e tee med 2:an halvö green i bakgrunden.

Projektet på Campoamor ¨grönskar¨ mer och mer. Men varför är det så inrutat? Fortsättning följer nästa vecka.

Vad händer på putting green? Sune har visst fått med wedgen och övriga verkar mer intresserade av ¨försnack¨ än putt träning. Javisst, det var ju bara inspelsrunda idag. Puttade dom som redan har gått ut? Medelhavets glittrande vågspel skymtar i bakgrunden, en njutningsfull vy både från putting green, 1:ans tee och 9:ans green.

Den 1 november kl. 13.48 på 9:e hålet, Katarina, Claes som precis puttat ut och ser på när Joels boll försvinner ner i hålet eller? Dagens klädsel var naturligtvis, kjol/shorts och kortärmad piké.

Veckans bild från projektet här på Campoamor. Det börjar grönska i kanterna, redan efter en vecka efter sådd. Men ingenting i mitten, skall det bli en helikopter platta för alla kända fotbolls spelare som snabbt vill komma hit till träningslägret eller? Vi fortsätter att följa med en ny bild nästa vecka.

En härlig onsdag morgon med en bild tagen kl.08.18 från en av lägenheterna. I höger bildkant skymtar Real Club de Golf Campoamors klubbhus med den välbesökta restaurangen som ger gästerna både en kulinarisk och visuell upplevelse av högsta klass.

Vilken härlig golfdag på Las Colinas, Europa tour kval bana om drygt en vecka.

Vi gratulerar Birgitta på födelsedagen men var är hon? Naturligtvis på golfbanan och firar dagen med bra slag och flera birdie´s.

Så här fint och jämnt har det blivit denna veckan på platsen med den fantastiska utsikten, men vad kommer det att bli? Följ projektet med ny bild nästa vecka.

Här ses dagens vinnare i slaggolfen den 24/10. Aia och Ulf E belönades med var sin Cava Gran Reserva. Men vad gör Kjell & Rose-Marie under tacktalet på den högra bilden? Räknas det missade puttar? Vad pekar tävlingsledaren på?

Inbjudnings foldern till 2013 års upplaga av femdagarsgolfen i Värmland där vinnarna får åka till Real Club de Golf Campoamor. Vi känner oss mycket stolta att HereWeGo Golf i samråd med femdagarsgolf.se har valt populära Campoamor för vinnarna i nästa års tävling.

Vilken härlig kväll på Campoamor. Tvättdagen* är över och nu skymtar endast några få moln på bilden.Nu njuter vi av solnedgången. * ang. tvättdagen se texten bredvid.

Bara söndag och redan uppdukat tills på lördag för oss alla?, men så är vi också VIP gäster från Campomaor. Tack!

Här diskuteras det golf med stort engagemang inte minst nu när sändningen från PGA touren skymtas i bakgrunden vid vårt pub besök. Tack för en trevlig kväll.

Här sitter Ann-Marie (Aia) och Joel och njuter av den välförtjänta ölen och sangrian efter en härlig golfrunda på El Valle. Katten i bakgrunden är mer intresserad av att kolla inspelen på 18:e än att bli fotograferad. Kan det har varit för att Grete precis hålade inspelet under stort jubel och applåder.

Här skymtar det glittrande Medelhavet och Mar Menor samt delar av 4:e tee och 5:e fairway på vår gröna Campoamor bana.

Dagens segrare i lagtävlingen ¨two to be best¨, lag ¨Systrarna¨ med Barbro och syster Kerstin samt äkta hälfterna Thomas och Ulf. Vems Gran Reserva skall vi öppna först? Värdarna tackar för ett trevligt tacktal av Barbro och säger Skål och Grattis!

Vad skall det bli på denna sandplan med alla sandhögar? Följ projektet med uppdatering varje vecka. Arbetsplatsen har en fantastisk utsikt ända bort till ...... långt bort.

Vilken fantastisk start på en eftermiddags runda. Blå himmel, 24 grader och Medelhavet i bakgrunden. Välkomna hit och njut.

Barbro nöjd och glad vinnare och Bernhard som blev glatt överraskad över vinsten, vann jag verkligen, nästa gång skall jag inte se så allvarlig ut, för jag blev jätteglad.

Fredag kväll och gemensamt restaurang besök med prisutdelning till onsdagens båda vinnare Helene och Tony. Grattis! Nästa gång tar vi dom viskar Rose-Marie till Kerstin.

Här har vissa sökt sig inomhus efter dagens runda i 33 graders värme. Helene och Tony, gäster till Rose-Marie och Thomas, tyckte ändå att det var bättre än Norrköpings kylan som de lämnade häromdagen för njuta tillsammans med oss övriga här på Campoamor.

Vilken fantastisk dag den 9 oktober, +31 grader, lunch med utsikt av inseglings rännan och hamnen i Campoamor. Borde inte riksdag och regering besluta om att stänga Sverige under vinterhalvåret och låta oss svenskar få uppleva värme, sol, härliga bad, (idag 25 grader i vattnet) och trevliga golfrundor eller kanske en båt tur på Medelhavet.

Var är alla? antagligen vid grillen och njuter av den underbara utsikten, för visst är det gott med ny grillat. Vilken härlig eftermiddag och kväll. Alla njöt med god mat och gott vin.

Hello och välkomna till ett av Spaniens största köpcenter, La Zenia Boulevard, 10 min från våra lägenheter. Här finns allt för den ¨köp lystne¨, inte minst utlovas områdets billigaste mat inköp.

En välkomst skål i solen med underbar utsikt.

Den svenska sommaren är härlig men alldeles för kort!

Tack alla longstay gäster för säsongen 2011/12!Här andas det nostalgi. Här känns tidens vingslag, men var är Ni? Vi saknar Er!Den välbesökta torsdagsmarknaden i Campoamor

En paus i shoppingen med njutningsfulla vyer, blå himmel och turkosblått Medelhav

Dela med dig

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn