CAMPOAMORS ¨händelserika¨ DAGBOK 2021/22

VAD HÄNDER I CAMPOAMOR VÄRLDEN? OCH UTANFÖR?

Vi kommer att publicera en dagbok om händelser, upplevelser, råd och tips för Er som gillar att vara på ¨banan¨. Här kommer vi under longstay säsongen att skriva om dagliga eller vecko händelser. En efterfrågad sida av våra golf vänner som nu får sin efterlängtade premiär för säsongen 2019-2021. Har Ni något trevligt tips som Ni vill dela med Er av. Skicka till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.April 20. Dags att sammanfatta våren och lite om vad som kommer att hända framöver. Våren och framförallt mars minns som den blötaste sedan 1927 även om vi som tur var inte upplevde den för det räcker med årets. Vi har också sett siffrorna på återhämtningen av turister i Spanien efter pandemin där allt fullkomligt exploderat sedan lättnaderna av restriktionerna. Det finns dock en del att vara uppmärksam på och en sak är de alltid så omdiskuterade hyrbilarna. Före pandemin fanns det drygt 800.000 hyrbilar att tillgå i Spanien men idag är den siffran nere på drygt 300.000. Enligt beräkningar man gjort saknas det nästan 300.000 bilar för uthyrning till turister och besökare under sommaren och hösten 2022. Flera hyrbilsfirmor har lagt beställningar på bilar men avsaknaden av sk halvledare gör att leveranstiderna är flera månader vilket naturligtvis gör höga priser på hyrbilsutbudet. Allt innebär planering och bokning i mycket god tid för att kunna dels erhålla bil och till en rimlig peng framöver. Kriget i Ukraina har gett kraftiga prishöjningar vilket naturligtvis också påverkar våra longstaypriser. Priserna på el, gas och även i viss mån vatten då detta pumpas ut via elpumpstationer höjningar på upptill 3 ggr jämfört med tidigare. Vi har precis förhandlat färdigt våra longstaypriser och kan glädjande nog presentera en mycket rimlig prishöjning då vi inte höjt priserna på 3 år. Våra priser uppdateras på vår longstaysida inom kort. Vi kommer också att kommande säsong har nya tävlingsformer, utflykter, mm mm. Allt presenteras senast den 10 maj. Samtliga våra lägenheter kommer att uppdateras och fr.om maj månad finns installerat air.cond (kyla/värme) i samtliga rum som komplement till de tidigare vattenburna radiatorerna. Vi har redan ett antal preliminära bokningar för kommande säsong där man även har bokat sin hyrbil via vårt prisvärda VIP alternativ. Vi uppdaterar dagboken inom kort med lite bilder från/på vår nästa säsongs utflyktsbana. Har Ni frågor eller vill göra bokningar hör gärna av Er så vi kan reservera upp ¨Er lägenhet¨. Avslutningsvis kan vi idag också berätta att man nu tagit bort munskyddskravet inomhus förutom i vissa miljöer.

April 10. Söndag och dags för säsongens sista tävling och frågan är vem som tar hem segern denna söndag. Så här blev resultatet i vårens sista omgång och vi börjar med damerna. På tredje plats kom Britta med 75 slag. Andraplatsen tog Kerstin med 73 slag och vinnare med suveräna 69 slag som vi säger stort Grattis till Riitta. På herrsidan hade följande prispall. På tredje plats med 73 slag kom Tore. Andrplatsen tog Anders med strålande 69 slag men med något mer slag i shcp än vinnaren. Vinnare och stort grattis till Jan-Erik också suveränt bra spelat 69 slag.

April 8. En strålande fredag med äventyrsgolf på en närliggande bana. Efter spelet åt vi en lättare måltid och premierade dagens vinnare. På damsidan vann Grete och på herrsidan tog Jan-Erik hem titeln. Stort tack vår tävlingsledare Bertil som fixat bra väder och en trevlig runda.

April 1-3.
Äntligen har solen återigen börjat visa sig och igår lördag var en härlig dag med mycket sol och värme. Idag söndag var det dags för tävling och många fina resultat. Idag börjar vi med herrarna och här fick vi följande prispall; på tredje plats kom Lars med 34p. Andraplatsen tog Tommy med 35p. Vinnare med strålande 37p, Fredrik. Grattis till Er! På damsidan fick vi idag följande prispall; tredjeplatsen tog Riitta med 34p. På andra plats Christin med 35p. Vinnare också med strålande 37p, Kerstin. Grattis till Er! Nu ser vi framemot en vecka med mycket sol och höga temperaturer. Nästa söndag spelar vi vårens sista tävlingsomgång.

Mars 30-31. igår onsdag var det dags för vår gemensamma middag på Campoamor och som vanligt serverades mycket och god mat med vin och öl, allt inkluderat i månadsvistelsen. Till kaffet delade vi ut priser för söndagens tävling. Vi börjar sedvanligt med damerna där Ann kom på tredje plats med 75 slag. Tvåa blev Riitta också 75 slag men något lägre shcp. Vinnare blev Britta på strålande 72 slag. Grattis till Er alla. På herrsidan fick vi följande prispall. Trea med 77 slag kom Jan-Erik. Andraplatsen knep Fredrik med 76 slag och vinnare blev Peter med 74 slag. Grattis säger vi Er herrar.

Mars 23-29. Söndag och dags för ny individuell tävling i bra golfmässiga förhållande. Resultaten kan vi inte avslöja förrän efter prisutdelningen som vi har vid onsdagens gemensamma middag här på Campoamor (ingår för månadsgästerna). Vi lägger ut bilder från första tee vid söndagens tävling. På torsdag kommer resultaten från tävlingen.

Mars 17-22. Vi får väl börja med ett tråkigt inlägg och det är vädret som tyvärr inte varit lika trevligt som under januari och februari. Vi har på den iberiska halvön hamnat mitt i ett lågtryck som inte verkar vilja flytta på sig men inget att göra åt tyvärr. Nu ser vi verkligen fram emot soliga dagar. Den gångna söndagen spelade vi tävling och denna omgången blev det fyrboll/bästboll som egentligen borde heta tvåboll/bästboll då varje tvåmannalag räknar sitt bästa resultat på varje hål. Prisutdelningen hade vi på den populära restaurangen Marutaos Kitchen. Här följer de par som premierades efter tävlingen. På tredje plats med 40 p med lite lägre shcp än Ingalill och Anders som blev fyra. Grattis till tredjeplatsen Britta och Tore. På andra plats med hela 44 poäng kom Kerstin och Tommy. Grattis till Er! Vinnande par blev Riitta och Peter också med 44 poäng men med lite lägre shcp än tvåorna. Stort GRATTIS till vinsten!

Mars 14-16. Igår tisdag serverades vi gäster den sedvanliga lunchen som ingår för longstaygästerna. Vi förrättade också prisutdelning för söndagens individuella tävling och vi börjar med prispallen bland herrarna. På tredje plats Gerhard med 80 slag, tvåa blev Peter med 74 slag och omgångens vinnare blev Tommy med strålande 71 slag. På damsidan kan vi presentera följande prispall. Trea blev Christine med 78 slag, tvåa blev Kerstin med 77 slag och omgångens vinnare blev Britta med 74 slag. Grattis till pristagarna. Igår och idag har vi drabbats av som många menar århundradets blodsregn och det är inte ofta man hoppas på regn men nu behövs ett rejält regn för att tvätta av hela området.

Mars 1-13. Vi har nu snart passerat halva mars månad som hittills tyvärr inte överraskat oss med lika bra väder som under januari och februari men vädret är opåverkbart som vi alla vet. Månadens första tävling förra söndagen blev inställd pga av regn men idag söndagen den 14:e blev det spel i bra förhållande, dvs sol och lite moln samt nästan ingen vind. Hur det gick i tävlingen redovisar vi på tisdag kväll då vi kommer ha prisutdelning vid vår gemensamma månadslunch på tisdag. I bildspalten har vi lagt ut bilder på tre flighter som var supertaggade inför dagens runda. 
 
Februari 17. Högsommarvärmen/vädret fortsätter och det har under hela februari så här långt varit otroligt väder dock skall man veta att det fortsatt är lite kyligt på morgonen. Snart är alla pandemirestriktioner slopade här i Spanien, härligt. Campoamor har också haft flera fotbollsklubbar på träningsläger här i januari och februari med bl.a CSKA Moskva, Molde, Lyngby m.fl. och fler klubbar kommer under våren. Idag torsdag noterar termometern 23 grader, klarblå himmel och 2/3 meter/s mao ännu en perfekt golfdag i kortärmat och shorts/kjol.

Februari 3. inledningen av februari fantastisk med fortsatt svensk högsommar. Vår rekommendation, packa väskorna, klubborna och kom hit och njut.

Januari 31. Vi bockar av ännu en månad i kalendern och vilken härlig avslutning på denna januari 2022. Igår söndag 20 grader och flera som legat på stranden men de vi pratat med idag så var dom lite av ¨badkrukor¨ då vattentemperaturen var lite blygsam. Idag måndag denna sista januaridag år 2022 blev det nästan 25 grader i luften, lätta vindar och det behövs det fler kommentarer så här mitt i vintern?  Vi ser framemot att välkomna alla som vill njuta av golf och sol (dessutom vara på ett som vi alla som är här i ett smittsäkert område, det känns som vi skrivet om detta tidigare men ju fler vi pratar med håller med och känner sig väldigt trygga att vara här). Nu ser vi framemot februari med mycket sol och lite längre dagar, dvs solnedgång vid ca 18:30, så hinner vi med nio hål även med en sen eftermiddagsstart. Vi kommer att lägga ut lite bilder i bildspalten under veckan.

Januari 24. Fortsatt härligt att vara på Costa Blanca kusten och Campoamor där vi känner oss trygga och säkra inte minst i dessa Covid tider. Vädret har varit omväxlande och det har faktiskt varit en morgon där det gröna gräset varit vitt av nattfrost som dock försvann redan vid soluppgången. Vi själva har nu också fått den tredje sprutan    som vi fick på det allmänna sjukhuset i Torrevieja, här kan vi prata om effektivitet efter ha blivit kallade via SMS. Just idag utlovades regn i området men det vi istället ser är en himmel med sol blandat med lite lättare moln. Väderprognoserna för den närmaste 14 dagarna talar om sol och temperaturer. på mellan 17-och 21 grader. 

Gott Nytt År, Januari 2022. Nytt år och nya utmaningar på banan och kanske också en del nyårslöften som skall infrias. Det känns skönt och tryggt att vara tillbaka här i solen och värmen, inte minst att kunna spela golf utan att vara ¨påpälsade¨ likt en Michelingubbe/gumma. Året har inletts med temperaturer allt från 14 grader till dryga 25 grader och visst är det även vinter här i Spanien vilket märks framförallt på morgnarna. Vi vill också passa på att hälsa alla gamla och nya gäster välkomna till Campoamor under 2022. 


Hösten 2021
. Hösten har blivit vinter och julen närmar sig. Hösten har varit som vanligt väldigt fin här på Costa Blanca kusten med mycket sol och värme även om det funnits inslag med både regn och lite kallare dagar men det ät inte många dagar som golfklubborna behövt vila. Nu när julen närmar sig vilket känns lite konstigt då det de senaste dagarna har varit svensk högsommar och många som också besökt stränderna för sol och bad. Vi vill passa på att tacka för året som gått och önskar Er en riktigt God Jul och ett Gott Nytt 2022.

November 8-14. Vilken härlig vecka, där strandbesök och bad varit ett dagligt inslag för många av gäster mellan golfrundorna. Vi avslutade veckan idag söndag med att spela fyrboll bästboll och återigen många fina resultat. Här följer resultatet för topptrion idag; på tredje plats med 42 poäng kom Birgitta & Sune, 43 poäng och andra platsen tog Irma och Tommy. Vinnande par och också 43 poäng med 3 slag lägre shcp, Lisa & Leif. Grattis till dagens pristagare. Vi kan också nämna att utanför pallen vad det flera par på 41 poäng. Tiden går fort här på Costa Blanca kusten och kommande vecka kommer flera av våra gästpar motvilligt återvända till mörkret och kylan norrut, men hoppas att snart få se alla tillbaka här igen i solen och värmen.

November 1-7 2021. November är här och månaden har inletts med högsommarvärmen som övergått till vinter och ovanligt kalla dagar för att vara november månad, dvs nya rekord enligt spanska vädertjänsten. Under fredagsnatten upplevde ett åskskådespel av sällan skådat slag där dessutom kom hagel och snö på vissa orter här på Costa Blanca. Vid vår tävling igår söndag fick vi en lite kylslagen start men som under rundan övergick till att åter bli en varm och härlig runda. Här följer resultaten för gårdagen; på tredje plats bland damerna kom Chris med 32p. Andra platsen knep Yvonne J med 35p. Vinnare med strålande 37p blev Birgitta L. Grattis! På herrsidan fick vi följande topptrio; Peter W med 33 p. Tvåa blev Leif H med 34p och vinnare med samma strålande resultat som vinnaren på damsidan Kenneth 37p. Grattis! Bilder på pristagarna i bildspalten. 

Oktober 26-31 2021. En härlig och sista vecka i oktober avslutade vi med en ¨stekhet¨ tävling under söndagen då temperaturen nådde strax över 30 grader mitt på dagen och nog med värmen så var det under söndagen väldigt hör luftfuktighet. Kalla drycker var ¨hett¨ eftertraktade vid aftergolfen och prisutdelningen. Här följer dagens pristagare; Vi börjar med damerna där Birgitta L tog tredjeplatsen på 28 p och lite lägre shcp. Tvåa blev Yvonne J med 29 p. Vinnare och mästare denna söndag blev Chris med 31 poäng. Grattis! På herrsidan fick vi följande pristagare; tredjeplatsen tog Christian med 34 p. Dagens tvåa blev Björn med hela 38 p och vinnare Kenneth som hade koll på nerverna och vann med 1 poäng tillgodo. Kenneth fick alltså hela 39 poäng. Grattis! Nu ser vi framemot en ny härlig månad med nya utmaningar från tee till green.

Oktober 22-25 2021. Söndagstävlingen denna gång var en fyrboll/bästboll där vi har haft prisutdelningen på den alltid så populära restaurang Maritaos Kitchen nu under måndagskvällen. Vi fick många fina resultat där följande par premierades; på tredje plats med 41 poäng kom Lisa och Leif. På andra plats med 43 poäng Birgitta och Peter och vinnare denna gång blev Yvonne och Christian med 44 poäng. Grattis till Er alla. Nästa söndag är det dags för ny individuell tävling dam respektive herr. Efter den blöta fredagen där San Miguel de Salinas fick rekord mycket nederbörd, hela 97,8 l/kvm under de få timmar ovädret drog fram över Costa Blanca kusten. Nu njuter vi återigen i solen och värmen.

Oktober 18-21 2021. Ny vecka och många trevliga minnen att bevara.  För många har det varit strandbesök på förmiddagen och golf på eftermiddagarna. Igår torsdag hade vi den gemensamma lunchen som vi nu åter kan genomföra och dessutom utan några större begränsningar. Lunchen och middagen som ingår för våra månadsgäster är alltid en mycket uppskattat inslag då det alltid bjuds på god mat och dryck och inte minst en härlig gemenskap med våra gäster. Idag fredag är det dags för den stora tvättardagen av hela området dvs åska och regn som gjort att bara efter en kort stund är stora översvämningar där flera har fått vada ifrån sina bilar som inte kunnat ta sig igenom översvämningarna på gator och vägar, se i bildspalten.

Oktober 12-17 2021. Ännu en härlig oktober vecka avslutar vi med individuell tävling här på Campoamor. Under veckan har det tränats varit strandbesök där havet fortsatt är mycket badvänligt med ca 24 grader. I söndagens tävling har vi många bra resultat och vi börjar med damerna. På tredje plats med 76 slag kom Yvonne L. Tvåa med ett slag lägre score blev Yvonne J. Dagens suverän med fina 68, Chris som vi säger stort Grattis till. På herrsidan fick vi följande pristagare; tredjeplatsen knep Lars S med 69 slag, tvåa Kenneth L med 66 slag där Kenneth score också innehöll en eagle på hål 11 dvs 2 slag i på denna par fyra. Vinnare med strålande 65 slag Christian, stort Grattis.
Nästkommande tävling spelar vi fyrboll/bästboll.

Oktober 10-11 2021. Så var det dags för säsongens första tävling och vi mjukstarta med en poängbogey tävling. Vi börjar med damresultaten där Birgitta vann med 1 poängs marginal till tvåan Yvonne. På herrsidan blev det lika jämnt och det skiljde även här 1 poäng mellan ettan och tvåan. Vinnare blev Sune och tvåa Christian. Om en vecka är det dags för tävling och då spelar vi slaggolf.

Oktober 5-9 2021. Vi säger välkomna till alla våra gäster som nu kommit hit för att njuta av sol, värme, golf och bad. Imorgon söndag drar vi igång säsongens första tävling och det skall bli spännande att se vem som blir bästa dam resp. herr. Vi kan också rapportera att badtemperaturen ligger på behagliga 24-25 grader något som vi inte upplever så ofta hemma i Sverige. Det är också glädjande att vi redan nu har många bokningar för våren 2022.

Oktober 2021. Nu rullar vi igång en ny säsong och hoppas att vi lämnat allt vad som heter pandemi bakom oss. Vi själva har nu varit på plats i drygt 2 veckor och man kan klart konstatera att det är full rulle på ¨allt¨ här nere, dvs fullbokade golfbanor, kö till restaurangerna, fullt på stränderna mm mm. Härligt att allt nästan är som vanligt igen. Välkomna tillbaka till Real Club de Golf Campoamor där solen, värmen och vi gör allt för att Ni återigen skall får en trevlig och härlig vistelse här. Vi uppdaterar med trevliga händelser, tävlingsresultat mm.

April 2021. Vi har nu lämnat mars månad och kommit in i April där vi precis avslutat påskhelgen som i år också precis som förra firats lite annorlunda än vad vi är vana vid här nere i Spanien. Det har under hela påskhelgen varit fortsatt perimeterkatantän vilket innebär att rörligheten endast är fri inom de olika regionerna och man tillåts alltså inte åka till en annan region. Vädret är som vanligt fantastiskt och de flesta dagarna sedan mitten på mars shorts och kortärmat. Restaurangen fortsätter att hålla öppet även om det råder vissa begränsningar gällande öppettiderna. Vi har nu börjat få in bokningar för hösten 2021 och det känns ju trevligt att vi börjar se ljuset i den mörka tunneln. Gällande det aktuella coronläget så har vi fortsatt mycket låga smittsiffror inom Valencia region. 

Mars 2021. Vi har fått många förfrågningar om hur coronaläget, banorna och allmänt hur det ser ut här nere på Costa Blanca kusten. Vi börjar med en rapport om coronaläget som är väldigt stabilt med mycket låga smittsiffror dvs vi ligger just nu under 50/100.000 som också enligt WHO indikerar en mörkgrön karta. Vi lär dock få leva med perimeterkarantänen under resten av våren. Perimeterkarantänen innebär att vi har fri rörlighet inom Valencia communidad vilket är fullt tillräckligt för oss. Restaurangerna har vissa begränsningar enligt följande; öppet till kl. 18, uteserveringarna kan ta gäster till 100% och inomhus får man ta emot gäster till 30%. Affärerna öppna till kl. 20. Golfbanorna är i mycket gott skick, gröna fina fairways, snabba greener och glada golfare som njuter i solen. 


Februari 2021. Till att börja med kan vi konstatera att januari 2021 var lika annorlunda som allting annat nuförtiden. Vi upplevde svensk högsommar under en hel vecka med temperaturer som nästan nådde 30 graders strecket och veckan innan snökaos på vägarna bara några mil bort från Campoamor. Golfbanorna har varit gröna och fina fram tills kylan gjorde sig påmind om att det faktiskt är vinter även här i Spanien och då gick bermudan in i vintervila. Vi upplever just nu en lätt lockdown då det i de större samhällena och städerna inom Valencia upplever stigande corona siffror. Vi kommer under februari månad lägga ut bilder från Costa Blanca där vi upptäckt nya trevliga promenad vägar/gångar längs det alltid så inbjudande havet.

Januari 2021. Vi vill börja med att önska alla våra Campoamor vänner ett riktigt Gott Nytt 2021. Inledningen på året här nere på Costa Blanca kusten har varit något kylslagen och det känns ibland som allt är upp och ner, inte bara pandemin utan även har det slagits köldrekord i norra Spanien som den natten mellan den 6-7 januari noterade -35,8 grader. På Madrids gator har man åkt skidor och några har övat slalom på gatorna med sk. biltolkning. Coronaläget är i vårt område, Orihuela Costa, på låga smittsiffror och här råder en verklig disciplinerad vardag med avstånd och munskydd. Vi ser fram emot att snart få se Er här på Campoamor igen. Vi kommer att lägga ut inlägg i dagboken med jämna mellanrum.

2020

November 24 - December 2. Vi börjar med en färsk rapport om coronaläget här i Orihuela Costa där vi fortsatt känner oss trygga med hur allt hanteras här. Tyvärr läser vi hela tiden om den svenska trenden som ser ut att gå åt alldeles fel håll. Vädret har varit fortsatt stabilt med mycket sol och perfekta golftemperaturer på mellan 18-24 grader, kanske något svalare morgnar de sista dagarna. Adventshelgen firades med att den stora granen i Torrevieja tändes och alla firare höll sig på behörigt avstånd från varandra. Golfbanorna är fortfarande gröna och fina detta då det har varit så varmt att bermudan inte ens har gått i vintervila. 

November 17 - 23. Vi fortsätter att njuta av sol och värme även om temperaturen sjunkit några grader men shorts och kortärmat gäller fortfarande. Coronaläget som säkert många undrar över är fortsatt lågt här på Orihuela Costa och Campoamor. 

November 1 - 16. Inledningen på november har vädermässigt varit varit lika fantastisk som oktober månad. Vi har för visso sett några regndroppar men dom har varit lätträknade. Det som dock återigen fått uppleva är ett kraftigt blodsregn som gjort att bl.a vår vita bil helt plötsligt blev röd och städning av altanerna blev en heldags syssla. Vi har också fått en ny mack, Plenoil, precis i anslutning till den nya Aldi butiken. Här erbjuds vi att tanka diesel för 86,7 cent och bensin för 99,7 cent. När man ser och får uppleva dessa priser undrar man varför det skall kosta 4-5 kronor mer att tanka bilen i Sverige, hmmm. Corona läget här runt Campoamor och på Orihuela Costa är fortsatt lågt och vi uppskattar verkligen att man bär munskydd för att påminnas om att hålla avstånd. Vi saknar alla som brukar besöka Campoamor under höstarna och ser verkligen fram emot att snart få se Er här igen. Vi avslutar dagens inlägg (måndag 16/11) med att berätta om att dagens termometer stannade på 27,8 grader och vattentemperaturen blev hela 21,7 grader, högsommar kan vi kalla det även om det är november månad. 
 

Oktober 11 - 31. En fantastisk oktober månad är till ända. Vädret fantastiskt, golfbanorna fina och livet upplevs som vanligt. De sista dagarna har det kommit lite restriktioner (perimeterkarantän) dock inget som berör oss då vi håller oss inom vår kommun och våra golfbanor här inom Valencia är i riktigt bra skick. Vi har under oktober månad besökt några inom Murcia och tyvärr håller dessa inte den standard som vi brukar vara vana vid att få uppleva vid våra besök. Nu ser vi fram emot en lika fin november månad och många trevliga golfrundor i shorts och kortärmat. Vi saknar många av våra höstgäster och ser fram emot att få välkomna Er till våren eller nästa höst.

Oktober 1-10. !4 dagar har nu gått och livet här på Campoamor och Costa Blanca kusten är som vanligt förutom att vi bär munskydd och och håller avstånd. Golfbanorna är gröna och de flesta i bra eller mycket skick. Vi känner oss väldigt trygga här även om media skriver många spaltmeter om hur allvarligt läget är i Spanien och många av de andra europeiska länderna. Som vi tidigare meddelat återkommer vi med sporadiska inlägg i dagboken om vad som händer här på Costa Blanca. Dagens inlägg avslutar vi med en väderrapport där vi sedan vi kom hit har fått se solen varje dag med temperaturer mellan 23 och 30 grader. 

September 28-29. Åter i Spanien och på Campoamor. Resan ner med Ryanair gick väldigt smidigt och aldrig tidigare har det varit så lite nysningar och hostningar på en flygning mellan Skandinavien och Spanien. Allt var mycket välorganiserat från check-in på Kastrup till bagage hanteringen på Alicante flygplats. På flyget ner som endast tog 2 timmar och 51 minuter  sköttes allt verkligen proffesionellt och perfekt, servering, toalett besök. En stor eloge till Ryanair som verkligen skötte sig med landning 8 minuter före utsatt tid. Skönt att vara tillbaka på Campoamor där livet är som vanligt förutom att vi har vårt munskydd, på och i offentliga platser och byggnader. Golfbanorna är redo att ta emot fler gäster och för Er som vill spela mycket golf i sol och värme kan vi verkligen rekommendera en resa söderut. Välkomna till Spanien och Campoamor.

April 22 - 30. En mycket speciell månad är slut. Vi kan nämna att förutom vår största ovän koronan har vädret inte heller levt upp till det sedvanliga då regndagarna varit ovanligt många denna aprilmånad. Temperaturen har inte heller kommit upp till det normala för månaden och årstiden. Vi har suttit inspärrade hela månaden och det har vi sett inte minst på vågen. Vi ser nu fram emot en härlig maj med många lättnader av alla de restriktioner som föreligger för närvarande.

April 11 - 21. 10 dagar som kanske inte varit så händelserika för oss som fortfarande sitter i karantän vilken också förlängts ända fram till den 9:e maj. Vi har fått frågan om varför vi inte åkt norrut men tyvärr går det sedan slutet på mars inga flyg och annan tanke är också om vi verkligen vill sitta trångt på ett flyg i ca 3,5 timme. Vädret har under karantänen verkligen varit omväxlande med sol men också snö, hagel, regn, kraftiga åskskurar och för de som befunnit sig längre söderut har också drabbats av kraftiga översvämningar till följd av intensivt regnande. Vi får naturligtvis frågor om corona och det finns men lyckligtvis är det relativt få fall i Orihuela kommun. Igår, måndag hade vi hela 26,5 grader och sol. Vi fortsätter med lite sporadiska inlägg i dagboken.

April 6 - 10. Till att börja med önskar vi alla Campoamor vännerna en riktigt Glad Påsk, en påsk som inte är som vanligt, en påsk som vi för alltid kommer att minnas, en påsk där vi som är i Spanien sitter isolerade med utegångsförbud, ett utegångsförbud där vi nu är inne på 4:e veckan och där vi i nuläget har ytterligare minst 2 veckor framför oss med ytterst begränsad rörelsefrihet. Vi har fått många frågor om varför vi inte åker hem men svaret är enkelt, där går inga flyg under resten av april och vad som händer i maj är fortfarande mycket ovisst. På Costa Blanca har polisen de senaste dagarna bötfällt tusentals personer som nonchalerat nödlägesbestämmelserna och många som försökt ta sig från städerna till sina sommarbostäder längs kusten har fått vända hem igen men med en liten påsk present på några hundra euro i böter. 

April 1 - 5. Första veckan i april, en vecka som inte heller är sig lik jämfört med andra april månader, dvs inga första april skämt, ingen golf, snö i Madrid, poliser och militär på gator och vägar men även ständiga kontroller i vår urbanization. I helgen kom också besked om ett förlängt nödläge till den 26 april, UD´s avrådan som är förlängt till den 15 juni osv osv. Vi får dock glädja oss åt det lilla som sol, daglig promenad med en halvtimme på förmiddagen och en halvtimme på eftermiddagen, se bildspalten, handla mat och i veckan kan det kanske också bli ett besök på apoteket. 

Mars 28 - 31. Mars månad är slut, en månad som vi kommer att minnas med en inledning som gav oss värme och sol, trevlig golf och gemenskap. I mitten på denna vårmånad förändrades allt och alla vet utan att vi ens behöver nämna ett enda ord om vad som hände. Vi lämnar dock en kort väderrapport från månadens sista dag där nattens vita flingor omvandlat Madrid till en vintersportort allt medan vi här på Campoamor fick några lätta regnstänk. Nu på eftermiddagen skiner åter solen från en nästan klarblå himmel. Vi kommer att fortsätta med sporadiska inlägg i dagboken under april månad och då även lägga ut lite bilder från våra härliga dagar i första delen av mars.

Mars 27. Idag hade vi nästan hoppats att sportaffärerna hade öppet så att vi kunde köpa skidor. Låter det konstigt, ja kanske men återigen har det snöat dryga timmen från oss här på Campoamor. För det gäster som varit med i Albacete och spelat golf på denna fina och trevliga bana så var banan idag inte längre grön utan vit. Plogbilar och saltbilarna har rullat på vägarna i Castilla - La Mancha, känns overkligt men det är mycket som är overkligt dessa dagar. För Er som inte sett snö på länge, kolla gärna på Instagram och meteorihuela.

Mars 25 - 26. Återigen lyser solen från en nästan klarblå himmel och  vi får väl bättra på solbrännan lite idag här på vår terass då nödläget här i Spanien nu officiellt förlängts t.o.m den 11:e april. Igår kunde vi också se att i höglänt terräng väster om Alicante hade man fått en knapp decimeter snö, ganska overkligt även det för att vara mars månad. Vi ett arbetsbesök uppe på Campoamor kunde vi konstatera att Campoamor banan är grönare än någonsin. Vi kommer att lägga ut bilder så snart vi tillåts vistas utomhus. I området sker regelbundna kontroller av polisen så att alla följer gällande regler. 

Mars 21 - 24. De flesta av våra gäster som valt att avbryta sin vistelse har nu kommit hem till våren och solen i Sverige. Sedan igår kväll dvs måndag kväll har regnet fullkomligt vräkt ner och återigen har vissa orter drabbats av stora översvämningar som t.ex Los Alcazares där det under tisdagen var att föredra att ta sig fram med båt istället för bil. För vår del här på Campoamor så har vi klarat oss undan de värsta men stövlar är att föredra denna tisdag om man nu hade tänkt gå ut vilket till följd av coronan är förbjudet utöver vad som angivits i nödläges reglerna. Men vi för väl hoppas att det gamla ordspråket fortfarande gäller och att det efter regn kommer solsken.

Mars 15 - 20. Livet på Campoamor och i Spanien har de senaste dagarna utvecklats till en något kaotisk situation där vi hela tiden sysslar med att hjälpa våra gäster med bl.a ombokningar av hämtningar för transporten till flygplatsen men fr.o.m idag fredag får inte heller städpersonalen utöva städning i lägenheterna då samtliga hotell, lägenheter skall stängas ner inom 7 dagar, dock gäller att våra lägenheter inte får ta emot nya gäster så fort eventuellt någon av våra gäster valt att avbryta sin vistelse. Från och med söndag är det bara SAS som kommer flyga norrut från Alicante dels med ordinarie flighter men även med extra insatta flygningar. Detta är vad vi vet idag fredag kl. 15, men läget ändras hela tiden. Vi har idag också tillsammans med personalen här på Campoamor kört runt 50 golfbilar för att upprättahålla kvalitén på batterierna så långt det är möjligt. 

Mars 12 - 14. Vi måste tyvärr meddela att vi nu har drabbats av effekterna av Corona viruset. För tillfället har ingen smittad påträffats i vår när region men myndigheterna har beslutat om ett nationellt nödläge vilket innebär att samtliga sportanläggningar fr.om fredag natt kl. 00 är stängda, dvs även golfbanor med tillhörande träningsanläggningar såsom gym, drivingrange, puttinggreen osv. Samtliga restauranger, barer mm skall också hålla stängt. Det nationella nödläget gäller i första hand under 15 dagar. 

Mars 8 - 11. Otroligt = sant. Högsommar har nu hållt ett stadigt grepp om Costa Blanca kusten i över 1 månad och idag onsdag var det Europa rekord med hela 32 grader i Murcia. Vi som befinner oss lite närmare havet fick nöja oss med 28 grader vilket räckte mer än väl denna dag då vi spelade den första omgången av månadens mästare dam respektive herr. Efter dagens spel åt vi månadens gemensamma lunch och till kaffet förrättade vi prisutdelning. Följande spelare visade god form och här följer dagens pristagare. På damsidan kom Ingrid på fjärde plats med 78 slag. Tredjeplatsen tog Gunvor med 75 slag. På andra plats kom Bodil med 70 slag. Vi säger grattis till dagens vinnare Riita som vann på strålande 68 slag och tar därmed också ledning i månadens mästare dam. På herrsidan har vi följande pristagare. På fjärde plats med 73 slag kom Tommy. På tredje plats med 71 slag kom Tore. Andra platsen knep Bengt också 71 slag men lite lägre shcp. Vinnare denna strålande dag med lika strålande resultat Sören på 65 slag. Därmed leder också Sören månadens mästare herr.

Mars 5 - 7. Vi säger grattis till alla våra gäster men även alla andra golfare. I en studie från Missouriuniversitetet i USA visar det sig att golf halverar risken för hjärtproblem. Studien presenterades vid en strokekonferens i Los Angeles där 5.900 personer över 65 år ingick i undersökningen och dessa personer har studerats under tio år. Gruppen som utövade golf minst en gång i månaden var mindre benägna att dö för tidigt av en hjärtattack än de som inte spelar golf.
Studien som The Times och CNN hänvisar till visar att en av sju golfspelare som ingick i undersökningen under dessa tio år avled. Bland de som inte spelade golf avled fyra av tio. Golfsporten är utmärkt eftersom den står för balanserad träning i mindre förorenade miljöer med ett socialt liv som också är positivt för hälsan. Just golfsportens intensitetsnivå gör att den aktive kan hålla på med sporten i fler antal år, säger neurologen Adnan Qureshi vid University of Missouri. Avslutningsvis alla golfare, vi valde rätt sport.


Mars 4. I underbart väder spelade vi mars månads första tävling, fyrboll bästboll. Tävlingen ingår också som första deltävling i tävlingen om att bli Månadens Mästare Par. Prisutdelningen förrättades vid den gemensamma middagen på Maritaos Kitchen. Följande par fick kom på prisplats; på fjärde plats med 40p kom Jan-Erik och Christine, tredjeplatsen tog Christer & Bertil med 41p. På andra plats med hela 45p kom Peter & Riita. Vinnande par och därmed också ledning i Månadens Mästare, Tommy & Kerstin med hela 47p. Grattis!

Mars 1 - 3. Vi fortsätter att rapportera högtryck såväl vädermässigt som på golfbanorna. En riktigt trevlig och härlig inledning på månaden mars där våra gäster som nu checkat in var glada att kunna lämna kylan, regnet, snön och blåsten. Vi ser nu fram emot en trevlig månad med våra gäster och hoppas på spännande tävlingar där vi redan imorgon drar igång månadens första tävling, fyrbollbästboll som också ingår som första deltävling i kampen om att bli månadens mästare par.   

Februari 27 - 29. Februari månad har lämnat oss och denna månad har verkligen bjudit på fantastisk väder. Temperatur rekord i slutet av månaden och regn dropparna under månaden var lätträknade. På banan arbetas det hårt med finishen för kunna erbjuda oss spelare en perfekt bana. Vi måste dock ha i åtanke att det fortfarande finns lite spår efter höstens och januari månads oväder där vi här på Campoamor dock klarat oss bättre än på många andra ställe. Tillväxten på de nya greenområdena är fortsatt mycket god och värmen under februari har naturligtvis hjälpt till. Nu ser vi fram emot en lika fin mars månad.

Februari 22 - 26. Vi har under veckan haft många som hör av sig för ta sig söderut och slippa undan den tråkiga skandinaviska vintern som vi kan se på nyhetsrapportering ger översvämningar, blåst, regn, snö osv. Här nere på Costa Blanca råder det högtryck såväl vädermässigt som på golfbanorna. Idag tisdag har vi haft en temperatur som nästan nådde upptill 28 grader under eftermiddagen.   Vi kan också konstatera att mimosan redan nu blommar men tyvärr också, får vi väl säga, är det fullt med gult frömjöl från pinjeträden överallt.  

Februari 16 - 21. Våra svenska vänner Sirius mötte på lördagseftermiddagen CSKA och fick tyvärr se sig besegrade med 0-2. Vi fick en kort pratstund med Sirius tränare och Campoamor fick mycket, mycket beröm för sin anläggning. Härligt att höra! Vädermässigt fortsätter solen dock är vinden något kyligare då den nu är ostlig men perfekt golfväder. Det stormar i norra delarna av Europa medan vi har fortsatt lätt bris över Costa Blanca kusten.

Februari 12 - 15. Fortsättning på det fantastiska sommarvädret med sol, klarblå himmel och temperatur på över 20 grader. Idag sista dagen på träningslägret spelar IK Sirius match mot CSKA.  I bildspalten några bilder på vår gröna bana. Idag också dags att ta emot nya gäster som lämnat storm regn och rusk.

Februari 7 - 11. Ibland är det nästan för bra för att vara sant, vi tänker då på det väder som vi bjuds på just nu här på Costa Blanca kusten. Sol, lätta vindar och en temperatur som ligger klart över 20 strecket. Vi kan förstå att våra fotbollsvänner från IK Sirius som just nu slipar på formen inför kommande seriespel hemma i Sverige tycker att så här skall det alltid vara när man spelar fotboll. Vi har idag också gjort en inspektion av vår bana som inte bara blir grönare för var dag utan också våra greener som blir jämnare och snabbare för var dag. I bildspalten några fotbollsbilder på hårt tränande Sirius killarna.

Februari 3 - 6. Äntligen har vårt bagage hittat till Campoamor, känns riktigt skönt att få allt på plats inte minst våra klubbor och priserna till Månadens Mästare för Mars månad. Även om temperaturen sjunkit något sedan igår så är ändå allt bättre än hemma, sol och ljust fram till strax efter solnedgången 18:30. Varje år blir det som vi upplever det fler och fler som besöker Costa Blanca kusten, vilket är riktigt trevligt. Detta har också inneburit att restaurangerna blir fler och  många nya restauranger vill konkurrera med riktigt bra mat till fanatiska priser. Vi kommer med många tips till Er som besöker oss.

Februari 1 - 2. Vi börjar med att önska alla en god fortsättning på det nya härliga golfåret 2020. Åter i Spanien vilket naturligtvis känns härligt om det inte varit för allt strul på Copenhagen airport med strejk och lång väntan. Nu hoppas vi verkligen att vi så småningom skall få vårt bagage då vi även där har Månadens Mästare priserna där. Det kändes dock härligt att kunna avnjuta frukosten ute i solen. Vi ser nya byggkranar och på tomten mellan Mercadona och Maritaos är det full byggnation. Det händer alltid mycket på Costa Blanca kusten. Nu ser vi fram emot en härlig vår tillsammans med våra trevliga gäster. Temperaturen under helgen här mellan 23-25 grader.


2019


God Jul & Gott Nytt År önskar vi alla våra trevliga gäster.

December 5. Idag premiär och invigning av vårt gym som genomgått en omfattande renovering. Förutom att gym delen blivit avsevärt mycket större med mer träningsutrustning har det även installerats aircondition i lokalen. I bildspalten en del av gymmet.

November 28 - 30. En helt fantastisk avslutning på november månad där hela veckan bjudit på svensk sommar temperatur. Nu är det snart dags för oss att lämna soliga och varma Costa Blanca för resan norrut. Under december och januari kommer vi sporadiska inlägg i dagboken. 

November 23 - 27. Det händer mycket på Real Club de Golf Campoamor. Det arbetas intensivt i varje hörn och vrå och inte minst på banan för att denna skall vara så bra som möjligt till våren efter höstens oväder och ombyggnation. Vi kan nämna att vi bl.a fått ett större gym nere i Club Green, i klubbhuset/restaurangen har det monterats nya armaturer, nya gardiner är på gång, lite nya möbler, målning av konferens rummet, nya glaspartier i shopen och receptionen, utemöblerna har fått en uppfräschning, infarten från San  Miguel de Salinas har gjorts mm mm och mer kommer inom kort. Vi kan tyvärr också berätta en dålig nyhet och det är att man tyvärr hittills inte fått någon klarhet i Mar Menor mysteriet vilket drabbat hotellen hårt med en nergång på bokningarna med hela 59%. Vi hoppas naturligtvis att man inom kort kommer fram till hur man skall åtgärda problemet men tills vidare avråder vi våra gäster att besöka området kring Mar Menor. Nu ser vi snart fram emot ett nytt härligt golfår 2020 och inte minst att få välkomna alla glada och trevliga gäster som bokat in sig under våren.

November 20 - 22. Nu är det klart att vi kommer få besök av minst två svenska fotbollsklubbar under våren. Den 7-16 februari besöker IK Sirius oss och den 16-23 mars kommer Varbergs BOIS för att vässa formen inför den allsvenska premiären. Det händer mycket här på Campoamor och de närmaste dagarna kommer vi att här i dagboken berätta lite mer. Idag fredag har hela den iberiska halvön drabbats av en kraftig regnoväder som gjort att klubborna fått en dags välbehövlig vila.

November 14 - 19. Under de senaste dagarna har nordanvindar dragit ner över den iberiska halvön och mycket ovanligt för årstiden har det snöat i höglänt terräng dryga timmens bilfärd från Orihuela Costa. Sierra Nevada rapporterar extremt mycket snö för årstiden. Här på Campoamor fortsätter tillväxten på de nya greenerna och planen för öppning efter årsskiftet ligger fast. Vi kan också nämna att under nästa år kommer samtliga golfbanor på Costa Blanca kusten att certifieras. Varje år besöks Costa Blanca kusten av ca 230.000 golfare.
 

November 12 - 13. Eftermiddags tävling under onsdagen i härligt väder med en temperatur på ca 23 grader. I partävlingen fick vi följande resultat; på tredje plats med 19 p kom Sune & Birgitta. Tvåa blev Christian & Yvonne men 23 p och vinnare blev Kenneth & Yvonne med hela 25p. Grattis! Individuellt fick vi följande resultatlista och vi börjar med damerna; tredjeplatsen tog Kristina med 15 p, tvåa blev Yvonne L med 17 p och vinnare Yvonne J med 18 p. Grattis! På herrsidan blev Lars L trea med 18 p, tvåa blev Sune också 18 p och vinnare Kenneth med 21 p. Grattis!

November 6 - 11. Efter en härlig utflykt åter på Campoamor där vi hade en trevlig BBQ eftermiddag. Under helgen har vi fått lite lägre temperaturer och inte minst den hårda vinden har hållit i sig vilket gjort att kvalspelarna som spelat kval till Europatouren fått bekänna färg. Spelet kunde dock genomföras både på Las Colinas och Desert Springs men på kvalbanorna Alenda och Bonomt fick spelet avbrytas till följd av de hårda vindarna och spelas färdigt under måndagen.

November 4 - 5. Ny vecka och på tisdagsmorgonen samlades vi kl. 07:30 för färd med buss norrut till Campoamor´s systerbana Puig Campana. Efter en dryg timmes bussfärd anlände vi Puig där vi välkomnades av Campoamor´s förre restaurang chef Juan. Innan rundan bjöds vi på ett glas vin, öl eller kaffe. Banan som ligger med fantastisk utsikt precis som Campoamor har i nuläget 9 hål och efter vi spelat de första 9 hålen blev det så en liten paus där vi bjöds på en välsmakande Puig sandwich med valfri dryck därtill. Efter en knapp timmes paus var det dags för andra varvet och många var nu laddade för att förbättra sina resultat från första varvet, dock hade den för dagen kraftiga vinden tilltaget ytterligare och det skulle visa sig att det inte var så lätt att förbättra sin score. Vi spelade dels en fyrboll/bästboll men även en individuell tävling dam respektive herr. Vi hade dessutom ett pris till de par som hade högsta resultat de första 9 hålen och till de par som hade högst resultat de sista 9 hålen. Efter avslutad spel serverades vi en härlig lunch med sedvanligt goda drycker därtill. Betyget från alla som följde med på denna trevliga utflykt blev överväldigande; bra och trevlig bana i bra skick, härlig stämning och gemenskap och inte minst maten som alltid är av yppersta klass både på Puig och på Campoamor (kanske vi blev lite väl mätta men ..... det är svårt att låta bli när det är så gott). Så till resultaten för utflyktstävlingen; vi börjar med partävlingen och de första 9 hålen vanns utan Anders & Gunilla på 22 poäng. De sista 9 hålen vann Christian & Yvonne på 18 poäng. Sammanlagt blev det följande prispall; på tredje plats kom Bernth & Chris med 35 poäng, tvåor blev Kenneth L och Yvonne L på 36 poäng. Vinnare och utflyktsmästare blev Anders & Gunilla med 38 poäng. Vinnarna erhöll ett resepresentkort som skänkts av Herewego Golf. Grattis till strålande resultat i den hårda vinden. Individuella resultat pallen blev på damsidan; tredje plats kom Chris med 27 poäng, tvåa blev Yvonne L med 30 poäng och vinnare Kristina med 30 poäng men lite lägre shcp. Grattis! På herrsidan blev det Bernth som tog tredjeplatsen med 27 poäng samma resultat hade Christian som dock hade lite lägre shcp. Vinnare med 31 poäng Anders. Grattis! Vi ser fram emot att i framtiden kunna återvända till Puig Campana framöver för ytterligare en trevlig golfdag. Slutligen kan vi konstatera att vi denna veckan fått några grader lägre temperatur, dock värmer solen oss, så shorts, kjol och kortärmat gäller fortfarande. 

November 1 - 3. November inleds med helgdag här i Spanien och för vilken härlig inledning på månaden med fortsatt höga temperaturer som på dagarna nästan når upp till 30 strecket och kvällarna härligt ljumma med temperaturer på mellan 22-25 grader. Nu ser vi fram emot kommande vecka då vi på tisdag åker på utflykt norrut till Campoamor´s systerbana Puig Campana. 

Oktober 26 -31. Högsommaren fortsätter här på Costa Blanca kusten. Gästerna njuter av solen och värmen och inte minst baden i ett 25 grader varmt Medelhav. Vi kan också notera att banorna Costa Blanca kusten är fulltecknade från morgon till kväll. Nu ser vi fram emot en lika härlig november månad med mycket av sol, bad och golf. På söndagen spelade återigen tävling och fick följande resultatlista där vi börjar med damerna där tre damer delade tredjeplatsen, Chris Gunilla B och Gunilla M. Tvåa blev Caisa. Vinnare blev Birgitta, Grattis! På herrsidan fick vi följande topptrio, trea kom Sune, tvåa Lars L och vinnare Bernt. Grattis! Vi spelade samtidigt också en partävling där vinnarparet heter Sune & Birgitta! Grattis till Er båda.

Oktober 21 - 25. En vecka som inletts gråmulen och Gott Fria har återvänt under tisdagen där vi dock inte drabbades så hårt som andra delar av Spanien och Ibiza, Tarragona samt de nordöstra delarna drabbades hårt. Vägar och t.o.m järnvägar med tågset som spolats ner i raviner. Skador är i nuläget oöverskådliga. När det gäller Mar Menar avråds fortsatt att besök och myndigheterna har ännu inte hittat orsakerna till att sjön är förgiftad. Under onsdagen spelade vi återigen fyrboll/bästboll och förrättade prisutdelning på den populära restaurangen Maritaos Kitchen. Pristagare blev på tredje plats Anders & Gunilla, tvåor Bernt & Chris. Vinnare blev Christian & Yvonne. Grattis! Under våren fick vi i uppdrag att arrangera en utflykt för en grupp från Villamartin. I torsdags och fredags var det så dags att besöka vår utflyktsmål i Benidorm på den fantastiskt fina Villaitana anläggningen. I strålande väder spelade 16 par under torsdagen och fredagen en tävling på Villaitanas mästerskapsbana Levante med en utsikt som måste upplevas. Efter första dagens spel låg vi på andra plats med 42 p. Andra dagen lyckades vi få ihop hela 47 p och med totalresultatet på 89 p lyckades vi vinna med 1 poängs marginal. 

Oktober 17 - 20. På fredagseftermiddagen träffades vi på terazza 40 för en som vanligt trevlig BBQ eftermiddag. Eftermiddagen blev till solnedgång innan våra härliga gäster tackade och drog sig hemåt. Jättetrevligt att man trivs så bra här på Campoamor och inte minst att umgås med alla andra gäster både på och utanför banan. Vi passade också på att i förtid gratulera söndagens födelsedagsherre, Grattis Lars. Med på BBQ var också Anita och Lars barnbarn Linda, kanske vi skall se det som inskolning för longstay på Campoamor om ett antal år.

Oktober 14 - 16. Under måndags förmiddagen drog några rejäla åskskurar fram över vårt annars så soliga område. På onsdags eftermiddagen spelade vi en fyrboll/bästboll. Vi fick följande topptrio; på tredje plats kom Yvonne & Christian som fick se slagna av tvåorna Birgitta & Sune som hade lite lägre shcp. Vinnare denna onsdag blev Gunilla & Anders. Grattis! 

Oktober 11 - 13. Vi börjar med att berätta om vår nya utslagsplats på hål 8 som har blivit riktigt bra. Hålet får en helt annan karaktär och det stora trädet på höger sida är inte längre i spel på samma sätt som tidigare. Nu till lite tråkiga nyheter och det gäller hela Mar Menar som drabbats hårt av ovädret och är för ett bra tag framöver röd markerat dvs det råder badförbud då vattnet är giftigt. Fiskarna har dött till följd av gifter som spolats ut översvämningarna. Man arbetar intensivt med att lokalisera problemen för att kunna vidtaga omgående åtgärder. Den goda nyheten är att det fina vädret håller i sig med temperaturer strax under 30 strecket.

Oktober 6 - 10. Engelska framtids landslaget har just nu träningsläger här på Campoamor. Man har efter noggranna kontroller funnit att Campoamor har de bästa föreutsättningarna för sitt träningsläger. Spanska myndigheterna satsar stora summor för att hjälpa alla som blivit drabbade i september katastrofen och man kommer också prioritera återuppbyggnaden av infrastrukturen. När det gäller golfbanorna i området finns det tyvärr vissa som inte kunnat öppna efter ovädret pga behov av genomgripande renoveringar. 

September 30 - Oktober 5. En varm eller snarare het avslutning på september och en lika het inledning på oktober med fortsatt tropiska nätter. Uppröjningsarbetet fortsätter en katastrofen som drabbat så många i det oväder som drog fram över området i mitten på september. De nysådda greenerna på 10-18 blir grönare och tillväxten är god dock är det för tidigt i nuläget att beräkna vilket datum som greenerna är spelbara. Vi kan också notera att Campoamor kommer få besök av flera intressanta fotbollslag under hösten och vintern. I La Fuente har vi fått ytterligare restauranger så utbudet för den hungrige lär kunna tillfredsställas för alla smaker. Vi själva har varit på en utflykt till den trevliga orten Gandia  och då även spelat den 10:e rankade La Galiana, en mycket spektakulär bana men fantastiskt rolig. Just nu håller man på att färdigställa ett hotell, så kanske kan detta bli ett av våra nya utflyktsresmål för våra gäster.

September 22 -29. Så drar en ny säsong igång och vi börjar med lite uppdateringar vad som hänt inom Campoamor området under sommaren och inte minst hur det ser ut efter den katastrof som drabbat södra Costa Blanca den 13-15 September. Campoamor med hotellet och dess anläggningar har klarat sig någorlunda till skillnad från flera andra områden som drabbats hårt i ovädret som drog fram med gigantiska regnmängder som fick till följd att det blev översvämningar och den hårda vinden gjorde att flera träd knäcktes som tändstickor. Som vi tidigare nämnt håller Campoamor som bäst på att bygga om greenerna på hål 10-18 och dessa blev färdigsydda under augusti månad, dock gjorde det kraftiga regnet att tidsschemat för öppning har försenats. Uppdatering kommer under hösten här i dagboken. Vår fina strand nere vid Campoamor är helt eller delvis bortspolad, vägen längs stranden är bortspolad och uppbyggnaden kommer att ta tid. Golfbanan med hålen 1-9 är grön med fantastiskt fina fairways dock är greenerna lite mjuka efter hålpipningen som utfördes i början på september därefter kom regnet som gjort dessa ännu mjukare. Under den vecka vi nu varit här har temperaturen på dagarna legat strax kring 30 grader strecket och nätterna är tropiska, dvs temperaturen inte under 20 grader någon gång under dygnet. 

 

 
 

 

Glad Påsk önskar vi alla från Campoamor.Vinnare i vårsäsongen sista individuella tävling, Riitta & Jan-Erik. Båda med suveräna 69 slag. Grattis!Tvåor i söndagens individuella tävling blev Anders & Kerstin. Grattis!Grattis till individuella tredjeplatserna, Britta & Tore. Grattis!Aftergolf i solen med välförtjänt dryck.Drivern är framme för ett långt utslag på 1:an. Från vänster, Kerstin, Tommy, Anders & Ingalill. Från vänster Bertil, Annagreta, Britta & ToreIdag blir det birdiejakt, från vänster Sven-Arne, Björg, Riitta & PeterFredrik, Ann, Christin & Jan-Erik på 1:a teeGrattis till Jan-Erik som vann äventyrsgolfen på herrsida. Även tävlingsledaren ser nöjd ut  trots att det inte blev vinst i årets upplaga.Grete tar emot 1:a priset i äventyrsgolfen och grattas av tävlingsledaren, Bertil.Välförtjänt lunch efter en ansträngande äventyrs golfrunda.Ingalill sänker birdieputten!Kerstin redo för nästa hole-in-one eller?Lite udda stans kan det bli i äventyrsgolf. På bilden tävlingsledaren Bertil, Anders & ToreSöndagens individuella vinnare med samma strålande resultat 37 poäng, Kerstin & Fredrik. Stort GRATTIS!Söndagens individuella tvåor Christin och Tommy. Grattis!Dagens individuella treor; Riitta och Lars. Grattis!Fyra förväntansfulla på vad dagens runda kan ge. Från vänster Kerstin, Tommy, Solveig och Lars.Finns någon av vinnarna i denna bollen? Från vänster Fredrik, Ann, Annagreta och Bertil.Här har vi Sven-Arne, Björg, Riitta och Peter redo för start.Första bollen med Christin, Jan-Erik, Ingalill och Anders redo för tre-off.Individuella vinnarna Britta och Peter, stort GRATTIS till Er!Individuella tvåorna Riitta och Fredrik. Grattis!Glada treorna Jan-Erik och Ann. Grattis!Glada och laddade på första tee, Jan-Erik, Christine, Anna-Greta & Bertil Det här kommer bli en bra runda uttryckte Fredrik, Ann, Tommy & KerstinAnders, ingalill, Solveig & Lars laddade för rundan. Lycka till!Lite kyligt denna söndagsmorgon, från vänster Riitta, Peter, Britta & ToreVinnarna i fyrboll/bästbollen Riitta och Peter. Stort GRATTIS till Er!Tvåorna i bästbollen, Kerstin och Tommy. Grattis!Lag Britta och Tore som blev treor i söndagens fyrboll/bästboll. Grattis!Dags för prisutdelning efter en god måltid som alltid på Marutaos Kitchen.Inte alltid så lätt att välja bland allt gott.Bertil & Annagreta i snygg lagklädsel även till kvällens middag.Solveig & Lars i väntan på att få beställa lite god dryck och matBäst bland damerna i söndags, Britta med fina 74 slag. Grattis!Söndagens vinnare Tommy med strålande 71 slag, grattis!Grattis Kerstin till andraplatsen!Peter blev tvåa i söndagens tävling, grattis!Trea bland damerna blev Christine, grattis!Trea i söndagens tävling Gerhard, grattis!Mätta och nöjda i väntan på prisutdelningen.Månadslunchen för våra longstay gästerLaddade inför dagens runda och klara för utslaget på 1:an hittar vi Kenneth, Maria, Brigitta och Lars. Lycka till! Fullt fokus hos Fredrik, Ann, Riitta och Peter inför dagens tävling.Lycka till säger vi till från vänster, Kerstin, Tommy, Britta och ToreSå här har det sett ut de flesta dagar i början på golfåret 2022. Sol från en klarblå himmel med temperaturer mellan 18-25 grader. Vi hälsar alla gamla och nya gäster välkomna till Campoamor.Vi önskar alla våra gäster en riktigt God Jul och ett Gott Nytt 2022 från ett varmt och soligt Campoamor denna den 22 december.Pristagarna i söndagens fyrboll/bästboll. Från vänster treorna Birgitta o Sune, vinnarna Lisbeth o Leif samt tvåorna Irma o Tommy längst till höger.Aftergolf i solen en härlig november söndag.Tre damstjärnor som fick pris vid söndagens tävling. Från vänster tvåan Yvonne J, ettan Birgitta och trean Chris. Grattis till Er!Tre glada pristagare, från vänster tvåan Leif, ettan Kenneth och trean Peter. Grattis till Er!Söndagens individuella mästare, Kenneth på herrsidan och Chris på damsidan. Stort GRATTIS till Er båda!Tvåorna i söndagens individuella tävling, Björn på herrsidan och Yvonne på damsidan. Grattis!Dagens treor i söndagens individuella tävling Christian respektive Birgitta L. Grattis till Er!Aftergolf på Campoamors underbart belägna uteservering. Idag var kalla drycker ¨hett¨ eftertraktade då temperaturen vid dagens runda låg på dryga 30.Vid prisutdelningen passade vi också på och gratulera Birgitta som fyller år imorgon tisdag. Grattis och hipp, hipp hurrahhh!Vinnarna i bästbollen, Christian & Yvonne, grattis! Andra priset tog Peter & Birgitta hand om, grattis!Tredje pristagarna Leif & Lisa, grattis!Härlig stämning på Maritaos Kitchen vid den gemensamma middagen och prisutdelningen för söndagens tävling.Ibland är det bättre med båt eller?I väntan på maten. Tack Campoamor för en alltid och god uppskattad lunch som ingår för våra månadsgäster.Glada tjejpristagarna med tvåan Yvonne J till vänster, vinnaren Chris i mitten och Yvonne L som blev trea till höger.Söndagens pristagare med tvåan Kenneth till vänster, Vinnaren Christian i mitten och trean Lars S till höger. Premiären avklarad och vinst för Birgitta till vänster med tvåan Yvonne till höger. Grattis!Ettan Sune till vänster med tvåan Christian till höger. Grattis!På första hålet inspireras vi till en runda med många birdie. Banan grön och fin under en ofta klarblå himmel. 1:ans green, där det finns möjlighet för en tidig birdie på rundan.Grönt och blått en härlig kombination för golf.Här är motionsslingan för oss i nödläge, fram och tillbaka 60 min/dag = ca 9000 stegPristagarna från vänster, Bodil, Riita, Gunvor och Ingrid. Fyra glada herrar, från vänster, Tore, Tommy  och Sören.Aftergolf med gänget i solen.Nu är Bernt, Christer, Bertil och Siv redo för dagens utmaning i strålande väder.Gunnar, Berit, Riita och Peter redo för dagens rundaHärlig boll med Fredrik, Anne, Ingrid & Kurt.Glada spelare i det härliga vädret. Från vänster Gunnar, Berit, Britta & TorePå 1:a tee, Riita, Peter, Jan-Erik & ChristineVinnarna Kerstin & Tommy som hade hela 47p. Grattis!På andra plats Peter & Riita med strålande 45pTredjeplatsen tog Christer & Bertil H som hade 41pFjärde pristagarna Jan-Erik & Christine med 40pGlada och hungriga gäster efter dagens härliga golfrunda.Välklippt runt palmer och bunker. Bilden tagen på 12:e hålet.10:e green, en utmanande och svårläst green Härligt grönt. 15:e green i bakgrunden.En bild från röd tee på det utmanande 7:eMimosan som redan nu blommar.18:e greenområde där det numera endast är en stor green med möjlighet till många utmanande flagg placeringar.Vy över 11:e green med hotellet I bakgrunden17:e greenområde12.e greenIngen bra övning för oss golfspelare eller kanske ändå, smidigheten alltid bra.Målvaktsträning Lättare kvällsträningTräning på Campoamors supergröna planerLyxiga spelarbussen som även vi använder på vår utflykt till Puig Campana i mars.

God Jul & Gott Nytt 2020 önskar vi alla våra gäster.En del av vårt nya fina gym på Campoamor. Nu är det bara att köra på med hårda träningspass.Elbelyst plan för kvällsträningen när IK Sirius och Varbergs BOIS kommer hit på träningsläger.En härligt grön fotbollsplan kommer erbjudas IK Sirius och Varbergs BOIS. Vinnarna i onsdagens tävling, individuellt, Kenneth & Yvonne. Grattis!Onsdagens vinnare i parklassen, Yvonne L & Kenneth. Grattis!Från vänster Sune, Kenneth, Yvonne L, Birgitta, Yvonne J & Christian som alla väntar på grill delikatesserna.Grillat med gott vin och inte minst goda golfvänner. På bilden Gunilla M, Lars-Åke, Anita, Lars S, Gunilla K & Fritz.Här njuts det i solen. Vid bordet Olle, Berndt, Chris Gunilla B, Anders & Kristina.
Lars, Caisa, Göran & Gunilla som gärna skålar med fotografen.Efter en dag på Puig Campana njöt vi tillbakalutade i bussen av ännu en dag med härliga golfupplevelser.Utflyktsmästarna Gunilla & Anders som vann varsitt resepresentkort hos Herewego Golf. Grattis!Vinnarna i den individuella tävling på vår utflykt till Puig Campana. Grattis till Anders & Kristina.Yvonne & Christian fick pris för bästa resultat sista 9 hålen. Grattis!Gunilla & Anders fick pris för bästa resultat första 9 hålen. Grattis!Trevliga och professionella servitörer med Juan i spetsen tog väl hand om oss.Här diskuteras dagens rundaEfter rundan serverades vi en lunch med tillhörande god dryck.Härlig vy över 7:e green på Puig Campana från klubbhus terassen.Underbar utsikt, oslagbar eller?Dags för tee-off under en klarblå himmel.Uppsnack inför dagens tävling på Puig Campana. Strax blir vi serverade uppvärmningsdrycken.Utflykten med buss där vi nu närmar oss målet för dagen, Puig Campana, Campoamor´s systerbana utanför BenidormSöndagens partävling vanns utav Birgitta & Sune. Grattis!Glada vinnarna individuellt Birgitta på damsidan och Bernt på herrsidan. Grattis till er båda!Grattis till vinnarna Yvonne & ChristianTvåorna Chris & BerntGunilla & Anders som tog emot tredjepriset för onsdagen tävling vid den gemensamma middagen. Söndagens födelsedagsbarn Lars som firades redan under fredagens BBQ. Grattis!¨Linköpingsbordet¨ njuter!Chris och Caisa njuter!Gunilla vill föreviga denna härliga BBQ eftermiddag.Härlig fredagseftermiddag i solen. Perfekt för BBQ.Grillgott på gång. Vid bordet Birgitta, Yvonne J och Yvonne LGlada och nöjda vinnarna Anders & Gunilla. Grattis!Tvåorna Birgitta & Sune, glada och nöjda i solen.Nya utslagsplatsen på hål 8.Härligt grönt på banan, bild från 4:e håletHär ser vi en bild från det utmanande 7:e hålet. 

 

 

Dela med dig

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn