CAMPOAMORS ¨händelserika¨ DAGBOK 2015/16

VAD HÄNDER I CAMPOAMOR VÄRLDEN? OCH UTANFÖR?

Vi kommer att publicera en dagbok om händelser, upplevelser, råd och tips för Er som gillar att vara på ¨banan¨. Här kommer vi under longstay säsongen att skriva om dagliga eller vecko händelser. En efterfrågad sida av våra golf vänner som nu får sin efterlängtade premiär för säsongen 2015/16. Har Ni något trevligt tips som Ni vill dela med Er av. Skicka gärna Era tips till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Juni 24/6. Vi önskar alla våra trevliga gäster en glad midsommar och en härlig sommar, så ses vi snart på den soliga Costa Blanca kusten. 

April 14/4 - 16/4. Vi kommer under resten av april månad och under sommaren göra sporadiska inlägg i dagboken. Vårt koncept med marknadens bästa lägenheter, vårt trygghetspaket samt vårt personliga engagemang, visar sig än en gång vara högt uppskattad av gästerna. Vi ser redan fram emot nästa säsong tillsammans med alla gamla och nya gäster som nu också kommer ha fri golf i sina månadspaket.

April 11/4 - 13/4. Sommaren fortsätter på Costa Blanca kusten och ¨vår kust¨slår södra Spanien och Portugal även denna och som det ser ut just nu även nästa vecka när det gäller - var finns bästa vädret för golf, sol och bad. Årets longstay säsong börjar närma sig slutet men samtidigt närmar sig nästa säsong vilket vi märker inte minst på alla bokningar som vi mottagit sedan vi öppnade boknings sida för 2016/17. Vi frestar med lite bilder för vår kommande utflykt till Murcia där vi bl.a kan lova smakupplevelser utöver det vanliga. 

A
pril 10/4. Söndag, en dag som visade sig inte skulle bli som andra söndagar utan snarare en ganska ovanlig söndag, vilket vi skall återkomma till längre ner i artikeln. Idag spelade vi en tvåmanna scramble i härligt väder och det skulle visa sig att vi också fick många fina resultat. Efter dagens spel var det gemensam middag och prisutdelning på ¨vår¨ asiatiska restaurang. Här följer dagens pristagare; på tredje plats Ingrid och Kurt med 71,25 slag, som idag inte bara blev treor utan även tog sig bort från en fjärde plats som man tycktes abonnera på, i alla fall enligt deras egen utsago. På andra och första platsen blev det en stenhård kamp och shcp fick till slut avgöra vilket innebar att Eva och Ingemar fick se sig besegrade av Britt-Inger och Bengt. Båda paren hade 70,25 slag. Grattis! Så åter till denna ovanliga söndag där Grete på Campoamor´s fjärde hål gjorde sin tredje HIO. Detta innebar att Grete nu gjort sina tre HIO inom mindre än sex månader. HIO´n firades med Cava på klubben till medspelarna i bollen och därefter bjöd Grete alla på Cava vid kvällens middag. Grattis Grete! 

April 8/4 - 9/4. En iskall fredag morgon som dessutom gav oss en del regn. Allt kändes väldigt ovanligt men det blev som vanligt igen vid tvåtiden på eftermiddagen då solen åter sken från en klarblå himmel. Lördag en perfekt dag med sol 22-24 grader där några valde en tidig golfrunda innan det var dags för vår populära BBQ på vår altan. Det blev inte bara nygrillat utan vi bjöds även på en sångkamp mellan Ulla-Britt och Bertil H som slutade med en duett i bästa sämja. Ulla-Britt hade med sig en alldeles färsk och nyskriven låt dagen till ära. Sångstunderna avlöstes av diverse historier, där det blev allt från hälsningar till mamma och pappa via ¨Hyland¨till närkiska och värmländska inslag från Olle och Sten B. Barbro berättade även en  knä historia från Katrineholm. Vi passade också på att förrätta prisutdelning för onsdagens individuella tävling där vi fick många fina resultat. Vi börjar med herrarna; på tredje plats med 73 slag kom Jan B, tvåa med 70 slag kom Kurt och vinnare med 69 slag Sten N. Grattis! På tjejsidan kom Ulla-Britt trea med 76 slag, tvåa blev Eva med 74 slag och vinnare blev Berit med 71 slag. Grattis tjejer! Oj vad tiden går fort för som någon uttryckte det, jag precis att vi kom och skulle börja grilla och så helt plötsligt börjar solnedgången närma sig och det är dags att gå hem. Vi tackar alla för ännu en trevlig och härlig eftermiddag med vår gäster.

April 5/4 - 7/4. Tisdagen började som måndagen med grå himmel och en del regn, ett välkommet regn. Några av gästerna besökte den populära äventyrsgolfen, golf de lux, nere vid Mar Menor. Vi gratulerade också en jubilar Solveig A som firade sin högtidsdag här på Campoamor. Grattis Solveig. På tisdagseftermiddagen återkom solen. Onsdags morgonen regn fram till start för dagens tävling, säsongens sista individuella dam respektive herr. Resultaten kommer i dagboken efter prisutdelningen som vi har vid vår gemensamma BBQ på lördag. Vi kan dock avslöja att några får se sitt hcp sänkt i kommande tävling. Torsdag, åter en solig och härlig dag.  

April 4/4. Måndag och dagen började med sol som dock nu mot kvällen har förbytts mot en grå himmel innan solnedgången. Det utlovade regnet har också börjat dock just nu i alla fall i ringa mängd. Idag har det varit gemensam lunch för månadsgästerna som än en gång var en riktig höjdare. Idag serverades först en kronärtskocks soppa därefter filodegsknyte fylld med chevreost och lamm, salladstallrik, gösfilé fylld med hummer och serverad med sauterade grönsaker, gin spetsad hallonsorbet och till huvudrätt en ¨pull ternera¨. Till dessert serverades hallonmousse med choklad- och vaniljsås och en kopp kaffe. Ännu ett mästerverk tillagat av Pepe, köksmästaren som sätter extra guldkant på vistelsen för våra longstay gäster. I dagens bildspalt en härlig dessert bild från dagens lunch.

April 2/4 - 3/4. En lördag med massor av sol med en njutbar temperatur lämpad för golf, besök på beachen eller poolen eller kanske bara promenad längs den strandpromenaden med den hänförande utsikten över Medelhavet. Idag söndag har vi spelat partävling här på Campoamor där det för paren gällde att kämpa för ett sammanlagt bra resultat. Förutsättningarna de absolut bästa, 22 grader, sol med inslag av moln och en lätt bris. Här följer dagens topp tre; på tredje plats med 65p kom Solveig och Kjell, samma poäng fick även dagens tvåor Ingrid och Kurt som dock hade några slags lägre shcp. Vinnare med 70p Britta och Tore som en än gång visade sig vara oslagbara. Grattis! På onsdag är det dags igen för ny tävling och det är säkert då många som vill vara med och utmana om segern.

April 1/4. Vi tackar mars månad för all sol och värme den bjudit oss på med några få timmars undantag då ett välbehövligt regn hälsade på. Idag hälsar vi april månad välkommen. Vi golfvärdar arbetar ständigt på förbättringar för våra gäster och det nya vi nu kan erbjuda är en bolsa de golf deportivo¨ i samarbete den närliggande Mercadonan. Bolsa de golf deportivo är sammansatt för oss golfare som vill högprestera under golfrundorna. Bolsan eller kassen innehåller bl.a entejas, aguacate, brócoli, nueces, yogur, carbohidratos simples amables plátanos y pasta con un poco de cava, grasas con moderación, lechuga iceberg, puerros, setas, pan integral, leche con sabor a limón, huevos crudos, atún, espinacas, ajo, arroz, pimienta, mermelada de arándano rojo, seis albóndigas och säljs till oss longstay gäster till ett reducerat och subventionerat pris. För Er som vill prova, fråga gärna i någon av kassorna efter ¨bolsa de golf deportivo¨ varefter personalen hjälper Er och plocka ihop Er bolsa. I bolsan eller kassen finns också en hel del trevliga recept för Er som vill tillaga något snabbt och enkelt, antingen före eller efter golfrundan. Alla recept är noga utprovade och testade och finns anpassade för alla åldrar. OBS! det finns även glutenfria alternativ varvid Ni då beställer ¨bolsa de golf¨ sin gluten. Till slut det bästa av allt, de första tio som provar den nya ¨bolsa de golf deportivo¨ erhåller en värdecheck på 12 € att handla för vid nästkommande inköpstillfälle samt ett kilo jordgubbar.

Mars 29/3 - 31/3. Sommaren fortsätter och alla njuter. På tisdagen spelade vi den sista rundan i Månadens Mästare Par på Europatourkvalbanan Las Colinas. Vi börjar dock med att redovisa söndagens resultat av den individuella tävlingen som spelades här på Campoamor. På tjejsidan fick vi följande topp trio; på tredje plats med 76 slag Barbro, på andra plats Solveig K med 75 slag (avslöjade att framgången delvis var att bagen utrustats med en ny klubba, som var riktigt het) vinnare Britta också 75 slag med lägre shcp. På herrsidan fick vi följande resultat lista; på tredje plats kom Kjell med 72 slag, på andra plats Sten N också 72 slag men lägre shcp. Vinnare med ett suveränt resultat Tore på 70 slag. Grattis till Er alla! I tävlingen och kampen om titeln månadens mästare mars blev det en kamp ända in i ¨kaklet¨. Vi börjar med att redovisa topp tre i damklassen. På tredje plats med 10 plats poäng kom Solveig. På andra plats med 9 plats poäng Britta. Vinnande tjej som därmed också tog en ¨dubbel¨blev Ingegerd La med 7 plats poäng. Grattis säger vi till Ingegerd som också vann februari månads titel. På herrsidan blev det följande slutställning; på tredje plats med 17 plats poäng kom Kjell. På andra plats med 12 plats poäng kom Sten N. Vinnare och månadens suverän dvs månadens mästare mars Tore som fick 4 plats poäng. I sitt tacktal framförde en glad och lycklig Tore att det äntligen blev hans tur denna månad. Grattis Tore mycket bra spelat! I parklassen blev det oerhört jämnt och avgörandet kom under sista rundans sista tre hål. Här följer topp tre. På tredje plats med 18 plats poäng kom Gunvor och Lars. På andra plats med 17 plats poäng kom Britta och Tore. Månadens mästare par mars med 16 plats poäng Berit och Gunnar. Stort Grattis! Prisutdelningarna förrättade vid vår avslutningsmiddag (ingår för månadsgästerna) där Pepe, Campoamors köksmästare, tillagat och kombinerat ihop smakerna till det goda vinet, vilket därefter avslutades med en läcker dessert och kaffe. Torsdag morgon och för några dags att återvända hemåt och som man uttryckte det redan längta tillbaka till nästa Campoamor vistelse.

Mars 27/3 - 28/3. Dags för den sista av månadens mästare som spelades i fantastiskt fint väder och en lätta svalkande bris. Resultaten kommer i slutet av veckan då vi förrättat prisutdelningen och även korat månadens mästare, vilket sker vid avslutningsmiddagen på onsdag kväll. Vi kan dock redan nu avslöja att det som vanligt blev oerhört spännande och att avgörandet kom på sista hålet. Måndagen tillika annandag påsk har fortsatt vara varm och solig. Många har varit på någon av de närliggande stränderna som denna helg visat sig vara nästan fullproppade av sol och bad sugna. I fredags öppnade vi möjligheten för bokningar till kommande säsong och många har redan skickat in sina bokningar. I den sista deltävlingen på Las Colinas fick vi än en gång mycket fina resultat och det var jämnt i toppen. Vi vill dock uppmärksamma Gunilla J som fick spela ensam och själv presterade hela 40p. På tredje plats med 42p kom Britta och Tore. På andra plats Solveig och Kjell med 43p samma poäng som vinnarna Ingalill och Anders som dock hade något lägre shcp. Grattis!

Mars 26/3.
Påskafton med sol, sol och åter sol. Så det känns som om man gärna trallar på låten - det är så härligt att gå i solen...... Vi noterade den gångna natten också en lägsta temperatur på drygt 18 grader och denna påskafton hela 26,2 grader. Det inte så konstigt att fler och fler väljer den soliga och härliga Costa Blanca kusten speciellt inte om man jämför med den södra delen av Portugal som just nu och kommande vecka har vindar på 10-15 m/sek och knappa 20 grader. Vi har också läst i tidningarna att trycket har ökat på Alicante flygplatsen då många flygbolag utökar sina flygningar kommande månader. Imorgon är det dags för den avslutande rundan av Månadens Mästare dam/herr och vi kommer få två mästare.

Mars 24/3 - 25/3. Vi välkomnar påsken som känns som mitt i sommaren här på Real Club de Golf Campoamor då solen skiner från en klarblå himmel med en temperatur som just nu på långfredagsförmiddagen kl. 11.30 ligger strax under 25 grader.
SENASTE NYTT! vi har nu öppnat upp för bokningar säsongen 2016/17. Klicka här för att komma till vår uppdaterade hemsida.

Mars 23/3. Dags för vår scramble tävling, som spelades i bästa förhållande med sol och 22 grader. Efter dagens tävling som spelades som en ¨surprise scramble¨ var det gemensam middag på kvällen med prisutdelningar på den alltid så populära restaurangen Maritaus. Vi började med att dela pris till det vinnande paret vid den andra rundan vid vår utflykt till Valle del Este. Här följer topptrion, på tredje plats med 43p, Gunvor och Lars. På andra plats med 44p Britta och Tore. Vinnande par Gunilla och Benny på 45p. Grattis! Dagens scramble tävling blev en jämn kamp med hårfin marginal mellan alla lagen. Här följer topp tre; på tredje plats kom Solveig, Ingrid, Bertil H och Ulf med 63,3 slag. På andra plats Gunilla S, Grete, Lars N och Börje med 62,3 slag. Vinnande lag och scramble mästare mars, Britta, Ann, Anders och Jan som lämnade in ett scorekort med fina 61,9 slag. Grattis! Då vi själva inte tar emot några priser lottade vi ut våra priser och här blev det Claes och Tore som blev de lyckliga vinnarna. Innan det var dags att tacka varandra för en trevlig dag och kväll informerade vi om nästa års longstay program som kommer att presenteras under långfredagen på hemsidan då vi också öppnar för bokningar.

Mars 20/3 - Mars 22/3. En söndag med sol och sommarvänlig temperatur. Måndagen bjöd först på hotfulla moln för att under eftermiddagen, kvällen och natten verkligen leva upp sitt hot då molnen gav ifrån sig en välbehövlig rotblöta på Costa Blanca kusten som knappast sett regn sedan ..... ja, det är faktiskt svårt att minnas när det regnade senast. Under tisdagsförmiddagen fortsatte regnet och under seneftermiddagen börjar man kunna ana nya fina soldagar, vilket också utlovats framöver.

Mars 18/3 - 19/3. Utflykten till den trevliga och gästvänliga Valle del Este Resorten där vi spelade i perfekt golfväder, sol blandat med en del moln och en lätt bris. Under lördagen sågs en hel del svarta moln som dock höll sig på behörigt avstånd från banan. På fredagen spelade vi en kombinationstävling som blev mycket uppskattad. Tävlingen spelades dels som en lagtävling och dessutom samtidigt som en fyrboll/bästboll. After golf i den trevliga baren där det räknades och sammanställdes alla fina resultat från rundan. Innan middagen samlades vi åter i baren för prisutdelning samtidigt som vi bjöds på en drink innan den välsmakande buffén. I lagtävlingen fick vi följande topptrio; på tredje plats med 79p Ingalill, Gunilla J, Anders och Benny. På samma resultat men lite lägre shcp, Berit, Grete, Gunnar och Ulf. Vinnare med strålande 82p Britta, Eivor, Tore och Bertil H. Grattis! I bästboll tävlingen fick vi följande topp tre; treor Gunilla & Benny 42p, tvåor Britta & Tore 45p, vinnande par denna fredag, också hade 45p men lägre shcp Gunvor & Lars. Grattis! Efter en härlig kväll i gemenskapens tecken där några också bjöd upp till dans när kvällens trio spelade upp. Efter några timmars sömn var dags för den välsmakande frukost buffén, där vår ¨svenske¨ kock åter var på plats för att fixa våra beställningar på omeletter, stekta ägg mm. På lördagen var det så dags för andra rundan och här spelade vi en fyrboll/bästboll. Resultaten från denna tävling kommer vi redovisa efter vår prisutdelning som vi har samtidigt som prisutdelningen för den kommande scramble tävlingen på onsdag. Efter två härliga och trevliga golfdagar vände under senlördags eftermiddagen åter norrut till Campoamor. I bildspalten lite bilder från vår utflykt.

Mars 17/3. Idag gratulerar vi Solveig och Benny som firar sina födelsedagar hos oss här på Campoamor. Grattis! Båda blev faktiskt uppmärksammade vid gårdagens prisutdelningar då vi också gratulerade Erna som hade sin födelsedag lite tidigare i månaden. Sommarvärmen har fortsatt idag och prognoserna talar för fortsatt bra väder framöver. Vi publicerar en bild från 10:ans tee vid gårdagens tävling.

Mars 16/3 Det var en härlig sommardag när vi spelade andra omgången i den individuella tävlingen och kampen om att bli Månadens Mästare dam respektive herr. På herrsidan fick vi följande pristagare, på fjärde plats Lennart med 79 slag, trea Sten N med 77 slag, tvåa blev Börje med 76 slag och vinnare med fina 74 slag Tore som vi gratulerar till vinsten. På damsidan fick vi följande pristagare, på fjärde plats Gunvor med 77 slag, trea Ingegerd 76 slag, tvåa Gunilla J med 75 slag och vinnare med samma fina resultat som tvåan men med lite lägre shcp Christina som vi gratulerar till segern. I och med dagens resultat och tävling har vi också lite förändringar på leaderboarden. Här följer topp tre inför sista rundan och vi börjar med herr listan, på tredje plats Lars A med 11p, tvåa Sten N med 10p och i ledning Tore med 3p. På tjejsidan har vi följande topptrio, Solveig K med 8p, Britta också 8p och i ledning Ingegerd La med 3 p. I morgon blir det vilodag eller .... inför utmaningarna på Valle del Este där vi inleder med en ny tävlingsform på fredag.


Mars 15/3.En härlig vårdag på Costa Blanca kusten med värmande sol och ibland lite moln. Vid gårdagens gemensamma lunch var vi lite före vår tid och när alla var samlade passade vi på att gratulera dagens födelsedags flicka, Margareta. Grattis! än en gång. För tillfället ligger några av våra web sidor nere till följd av uppdateringen inför lanseringen av nästa års program, ett ganska stort arbete då vi kommer med många nyheter.

Mars 14/3.Utflykt och dags för tredje rundan som vi idag spelade på Altorreal. Banan fick många fina lovord av spelarna och banan har blivit mycket populär vilket inte minst märktes denna soliga och härliga golfdag då det var helt fullbokat från tidiga morgonen fram till twilight tiderna. Vi själva hann med och spela nio hål innan vi fick ett lite annorlunda uppdrag av vår gode vän Antonio som bad oss gräva ett litet dräneringsdike på hål 13. Eftersom Grete inte bara kan göra hole-in-one utan även har maskinistutbildning för mindre grävmaskiner fixade hon uppdraget på ett kick, dvs hole-in-ground, se bildspalten. Efter spelet åt vi gemensam lunch och förrättade prisutdelning. Idag fick vi fyra par som presterade hela 41 poäng och särskiljning på shcp. På fjärde plats Ulla-Britt och Börje, treor blev Inga-lill och Anders, tvåor Britta och Tore som fick sig slagna med minsta möjliga marginal, 1 slag i shcp, av dagens vinnarpar Berit och Gunnar. Grattis! Vi kan också redovisa en uppdaterad leaderboard efter tre av fyra rundor i Månadens Mästare Par. Det blir väldigt spännande när det skall avgöras om vem som vinner titeln då det är oerhört jämnt. Här följer topp tre; på tredje plats Britta och Tore med 15 poäng, tvåor Gunvor och Lars med 13 poäng och i ledning Berit och Gunnar med 8 poäng. Vi kan som vanligt lova att det blir en kamp ända in till sista putten som spelas på Las Colinas nästa vecka.

Mars 12/3 - 13/3. En helg med mycket sol, precis som utlovats. Vi har hört att det blivit marknadsbesök, shopping på Zenia Boulevarden, några besök längs strandpromenad med den outröttliga utsikten över havet, allt i avkopplingens och njutningens tecken. Några har vi också sett ute på banan, kanske för att vässa formen inför kommande tävlingar där vi redan under morgondagen fortsätter med den tredje rundan av Månadens Mästare Par då vi besöker Altorreal.

Mars 11/3. En härlig fredag med sol från en klarblå himmel. 14.30 dags för vår gemensamma och trevliga lunch i Campoamor restaurangen där vi också till kaffet förrättade prisutdelningar i veckans tävlingar. Idag serverades det en lunchbuffé med stort salladsbord därefter soppa, varmrätter med kyckling, lamm, biff i pepparsås, lax, torsk, köttbullar (spanska). Till läckerheterna fanns att välja mellan ris, pommes frites, varma grönsaker eller också allt. Dessert med många goda sötsaker och därefter en god kopp kaffe. Till detta serverades öl, vin och/eller vatten. Till desserten fick vi en lektion om hur ¨glödlampan¨ uppfanns i den värmländska skolorna. Dock visade vår lärare PeWe hur denna uppfinning fick en annan innebörd upp och ner. Detta förblir dock en hemlighet mellan oss marsgäster. Tack PeWe för lektionen. Vår egen och populära sångfågel Ulla-Britt sjöng sedvanligt sin egen tolkning av gräsänklingsblues på golfarens vis. Tack och kram till Ulla-Britt. Från Oskars nya hertigdöme uppträdde Bertil med en sång som tillägnades ¨bonnen på flaskan¨. Så till prisutdelningen där vi börjar med att redovisa måndagens tävling på La Finca. På tredje plats med 38p Gunilla och Benny. Tvåor blev Gunvor och Lars med 39p. Vinnare blev Berit och Gunnar med strålande 42p. Grattis! Onsdagens individuella tävling och första rundan i månadens mästare dam/herr där vi fick många bra resultat. På tjejsidan kom på fjärde plats Ulla-Britt med 76 slag, trea Solveig K med 75 slag samma antal slag hade även tvåan Britta som dock hade lite lägre shcp. Suverän vinnare Ingegerd La på 67 slag. Vi gratulerar till segern och ett nytt lägre hcp. På herrsidan kom Sten B på fjärde plats med 80 slag. Trea kom Lars A med 77 slag. Tvåa Tore med 75 slag. Vinnare med 74 slag Kurt, som vi gratulerar till vinsten i första deltävlingen av månadens mästare herr. Igår spelade vi andra omgången i månadens mästare par på Mar Menor där det trots den tuffa vinden verkligen blev strålande resultat med hänsyn till förhållandena som rådde under hela rundan. Trea kom Eivor och Bertil med 35p. Tvåor Ulla-Britt och Börje med 36p men fick se sig slagna av paret Ingrid och Kurt som också hade 36p men något lägre shcp. Grattis! Vi vill slutligen redovisa topp tre efter två av fyra deltävlingar av Månadens Mästare Par. På tredje plats har vi just nu Berit och Gunnar med 7p samma poäng har tvåorna Ingrid och Kurt. I topp har vi Gunvor och Lars med 6p.

Mars 10/3. Idag var det spel på den alltid så populära Mar Menor banan. Banan utmanande verkligen oss då de supersnabba greenerna blev mycket svårbemästrade i den hårda vinden som i byarna blåste upp emot 20m/sek. Det var ett tag nästan omöjliga förhållande då bollen blåste av peggen och från stillaliggande boll på green gav sig bollen helt plötsligt iväg av green. Trots detta fick vi se väldigt fina resultat på scorekorten. Resultaten kommer i morgondagens dagbok.

Mars 9/3. En behaglig golfdag när vi spelade första omgången av Månadens Mästare dam/herr. Vem som vann och ligger i topp kommer i dagboken efter fredagens prisutdelningar. I morgon spelar vi andra rundan i partävlingen och då på Mar Menor. Vi har snart hela kommande säsongs aktivitets program klart och vi utlovar som tidigare många nyheter.

Mars 7/3 - 8/3. Måndag och dags för att utmana La Finca banan eller var det kanske tvärtom, La Finca som utmanade oss. Det var en runda som blev lite kylslagen då den nordliga vinden även förde med sig en del regnstänk under rundan, inget som vi är vana vid. Detta var första rundan i kampen om titeln Månadens Mästare Par och vem som vann och vilka som ligger i topp kommer i dagboken på fredag då vi vid den gemensamma lunchen kommer att dela ut priset till vinnarparet. Under tisdagen har vi kunnat läsa och höra att nordanvinden under måndagen klätt stora delar av Spanien i en vit skrud, t.o.m så långt ner som strax norr om Alicante och Murcia. Tisdagen har återigen bjudit på mestadels sol. En perfekt dag för lite träning på driving rangen, puttinggreen eller kanske bara lite avkoppling inför de kommande tävlingarna under veckan.

Mars 6/3. Solen skiner som vanligt denna söndag men tyvärr har vindarna varit fortsatt ihärdiga men dessa lär lämna oss under morgondagen då vi spelar första deltävlingen i Månadens Mästare Par på La Finca. Vi kan nämna att spanska meteorologiska institutet lämnat rapporter om februari månad som utvisar att temperaturen på Costa Blanca kusten varit ca 2 grader högre än normalt. Man spår också att våren här kommer att bli både varmare och torrare än normalt. Vi golfare tackar men vet att kanske bönder och odlare inte är lika nöjda.

Mars 5/3. En solig men lite blåsig lördag med humöret på topp hos alla när det var dags för vår populära BBQ där vi bjuder på vinet till de medhavda delikatesserna som skall grillas. Vi började med att framföra en hälsning från Bertil Ö och Gunilla som bett oss framföra denna hälsning till alla Campoamor vänner. Vi framförde hälsningen och alla hälsade tillbaka med en Grattis hälsning till Bertil Ö som har födelsedag denna dag (Bertil Ö som skadat benet har tyvärr fått avstå årets Campoamor vistelse, men vi hoppas han hörde hälsningen ända hem till Sverige). BBQ:n spred som vanligt härliga dofter från grillarna. Det blev en lättsam och trevlig eftermiddag med många skratt vid alla borden. Vi hade också genomgång av månadsprogrammet med allt vi skall ¨hitta på¨ under mars. Uppkorkad tävling där det gällde att gissa hur många korkar som fanns i glascylindern. Här gissades det med ett brett spann från 80 till 1421 st. 3 st var ganska nära men närmast det rätta svaret på 409 korkar var Solveig K (norsk vinst inte bara på skidor) som skrev 400 st. Vid inspelsrundan under fredagen spelade vi också en fyrboll/bästboll där vi fick många bra resultat. Det vinnande paret hade utlovats en flaska cava. Här följer tättrion, på tredje plats Berit och Gunnar med 38 p, tvåor Ingegerd och Lennart också 38 p men lägre shcp. Vinnande par med 42 p Britta och Tore. Grattis! Tiden går fort när man har roligt och trevligt sägs det och visst är det så. Solnedgången närmade sig och det blev dags att tacka alla för en som vanligt härlig eftermiddag.

Mars 3/3 - 4/3. Två härliga dagar där vi på fredagen spelade inspelsrundan inför kommande tävlingar. En nyhet från denna månad är att vi också delar ut ett pris till de par som presterat det bästa resultat vid inspelsrundan (denna extra tävling ingår dock inte i kampen om månads titlarna). Priset delar vi ut vid morgondagens BBQ där sedvanligt bjuder alla våra gäster på vin till de medhavda delikatesserna. Vinnare vid inspelsrundan blev ..... det kommer i dagboken i morgonkväll.

Mars 2/3. Högsommar dag med en högsta temperatur noterad i Valencia på hela 27,4 grader. Enligt våra egna mätningar uppmätte vi här på Campoamor dryga 26 grader. Vi har idag fortsatt med planeringen av kommande säsong där det kommer många intressanta och trevliga nyheter för alla våra Campoamor gäster. Vi kommer som vanligt att erbjuda tidigare gäster ¨första chansen¨ att boka och erhålla ¨sina egna¨ lägenheter. Vi har redan nu en stort antal förhandsförfrågningar för kommande säsong, vilket känns mycket inspirerande inför bokningsöppningen om några veckor.

Mars 1/3. Välkommen mars och alla gäster som idag checkat in för en trevlig månad tillsammans med oss och alla andra som vill njuta av livet på Campoamor. Månaden började helt enligt alla förväntningar dvs. med sol och behaglig temperatur (enligt allas önskemål och beställningar). I dagens bildspalt en härlig eftermiddagsbild över 1:ans green med 8:e hålet i bakgrunden. Grönt och behagligt skönt!

Februari 27/2 - 29/2. Avslutningen på denna månad har varit något blåsig här på Costa Blanca kusten, dock har solen, förutom under lördagen, visat sig och bidraget till en ganska behaglig avslutning på månaden. Man får inte glömma bort att det trots allt är vinter även i denna del av Europa även om det inte märkts under större delen av månaden. Vi som valt Costa Blanca kusten har än en gång valt rätt plats för vistelsen då vi studerat grannlandet i väster som har haft ett betydligt tuffare väderläge både vad avser sol, vind och temperaturer. Nu ser vi fram emot en fin mars månad med ännu fler soltimmar.

Februari 26/2. En månad går fort och idag eller rättare sagt ikväll var det dags för den gemensamma avslutningsmiddagen med prisutdelning till Månadens Mästare Par/Dam/Herr. I parklassen kom Ingergerd och Lennart på tredje plats med 144p. På andra plats Kerstin och Tommy med 147p. Månadens oslagbara par och med ett helt suveränt resultat på hela 177p (rondresultaten 48p, 45p, 41p, 43p) och Månadens Mästare Par Ingergerd och Åke! På tjejsidan kom Helene på tredje plats med 252 slag. Tvåa blev Ingergerd Lu med 236 slag. Vinnare och Månaders Mästare Dam Ingergerd La med totalt 223 slag. På herrsidan har vi Lennart på tredje plats med 242 slag. På andra plats Tommy med 239 slag. Vinnare och Månadens Mästare Herr Kennert på 222 slag. Vi utbringar ett fyrfaldig HURRAH till alla fyra Månads Mästarna. Om några dagar är det dags för en ny månad och en ny kamp om mästartitlarna.

Februari 25/2. Idag var vi på utflykt till Murcia och golfbanan Altorreal som bjöd oss på en ganska utmanande vind. När vi peggade upp på första tee kändes det något kylslaget då vinden idag var nordlig och solen skymdes av molnen som under rundan dock försvann bort i fjärran. Jag kommer alltid vid spel på Altorreal hänföras av de mäktiga vyerna över lanskapet och bergen från flera av hålen. Efter avslutad runda bjöds vi på en välsmakande och god lunch (ingår i vårt arrangemang på Altorreal) med förrätt, varmrätt, dessert, dryck och kaffe. Till kaffet delade vi också ut en flaska cava till dagens vinnarpar som i och med dagens seger tog grand slam i februari månad och vann samtliga deltävlingar. Presentationen känns ganska överflödig men ett stort Grattis till Ingegerd och Åke som idag fick ihop hela 43p. Tvåor Kerstin och Tommy 38p och treor Ingegerd och Lennart med 35p. Nöjda, mätta och glada vände åter mot Campoamor vid solnedgången.

Februari 24/2. Ännu en helt underbar golfdag här på Costa Blanca kusten med sol och svensk sommartemperatur. Innan vi påbörjade rundan passade vi på att gratulera dagens ¨födelsedagsbarn¨ Tore som hyllades med ett fyrfaldig Hipp Hurra och en flaska Cava. Grattis Tore! Efter avslutad runda prisutdelning på ¨Europas bästa uteservering¨där vi kunde dela goda viner till dagens tre bästa tjejer resp herrar där tjejerna dessutom utom utmärkte sig lite extra med väldigt fina scorer. På tredje plats Ingergerd Lu 81 slag, tvåa Solveig K med 72 slag och dagens vinnar Ingegerd La med strålande 71 slag. På herrsidan fick vi också fina noteringar och där kom Kjell med 76 slag på tredje plats. Tvåa med 75 slag, samma som vinnaren men med lite högre shcp, Tommy och dagens vinnare Kennert. Grattis till Er alla och ett lite extra grattis till Solveig och Ingegerd La som idag också sänkte sitt hcp inför kommande tävlingar (båda är nämligen kvar även under mars månad). Imorgon spelar vi på Altorreal och den sista omgången av månadens mästare par.

Februari 21/2 - 23/2. Efter några dagars kyla och blåst har sommaren kommit tillbaks. Under söndagsnatten vände de nordliga vindarna och blev sydliga vilka också förde med sig ett lätt blodsregn över området. Vi kunde också notera att Kanarieöarna drabbats av något så ovanligt som snöfall varvid brandförsvaret både på Gran Canaria och Teneriffa fått sätta snöplogar på brandbilarna och hjälpa till med snöröjningen. Vi har också hört både från våra egna gäster och greenfee spelare att Campoamor är områdets grönaste bana. Trevlig och roligt att höra. Inte konstigt att banan har nästan fullt startfält varje dag. Till redaktörens stora glädje kunde konstateras att ¨Spaniens bästa golfstrumpor¨ åter finns i lager på Zenia Boulevard. Oslagbar kvalité till ett oslagbart pris! Just nu arbetar vi också med upplägget av nästa säsongs longstay, där vi kommer presentera flera nyheter. Vi planerar att öppna för bokningar runt den 20:e mars. I morgon individuell tävling här på den ¨gröna banan¨och för februari gästerna den avslutande rundan i kampen om att blir månadens mästare dam/herr. Blir det ett avgörande på 18:e green?

Februari 19/2 - 20/2. Fredag och resa söderut för två dagars spel på Valle del Este. Vädermässigt hade det tyvärr utlovats månadens två sämsta dagar med regn och blåst vilket naturligtvis kändes lite olustigt redan innan vi stod på första tee. På vägen ned kunde vi se att de regn tunga molnen hängde över bergen. Dessa moln som är så förhatliga med sin nederbörd som vi golfare helst inte vill veta av emedan området i övrigt skriker efter regn. När vi kom fram till Valle del Este fick vi ett generöst frukost erbjudande som antogs av alla innan det var dags att pegga upp på första tee. Banan fortsätter med sin utveckling och den största skillnaden kunde vi se på hål 12 som genomgått en total renovering (undertecknad påtalade i höstas att något borde göras, då bl.a buskar mm skymde delar av greenen från utslaget. Känns extra bra att lyssnat och tagit till sig av kritiken). På fredagen spelade vi en ny tävlingsvariant på fyrboll/bästboll enligt 1-2-1-2 osv. I baren innan middagen där vi som vanligt erhöll ett glas vin eller öl delade vi ut priset till dagens vinnare och vinnare blev, som vanligt får vi väl säga, Ingegerd och Åke med fina 50 poäng. Dagens tvåor Helene och Kennert var lika med vinnarna inför 18:e hålet där man noterade 4p mot vinnarnas 6p. Efter en god middagsbuffé och gemensamt samkväm efter maten till levande musik blev det en god natts sömn med drömmar om lördagens spel enligt spelformen - lita på varandra. Lördag morgon och en härligt god frukost och blickarna riktades mot den hotfulla himlen där det utlovats regn och kraftiga vindar men vi hade än en gång tur och regnet höll sig på behörigt avstånd. Dock spelade vi rundan i en utmanande vind. Dagens spelform visade, även om vindarna påverkade till viss del, att det inte var fullt så ¨lätt¨ som tidigare med den nya spelformen - lita på varandra. På tredje plats kom Ingegerd & Lennart med 34p samma som tvåorna Helene & Kennert som dock har lite lägre shcp. Vinnarna som vanligt för månaden Ingergerd och Åke med 37p. Vi gratulerar vinnarna och tackar alla för en trevlig utflykt.

Februari 17/2 - 18/2. Onsdag och dags för månadens gemensamma och populära lunch på Campoamor. Här träffas vi avslappnade i god kamratanda för att under några timmar avnjuta lunchen med tillhörande ¨spanska¨ drycker. Vi passade också på att under lunchen hälsa Solveig och Lars välkomna, så även Helenes och Kennerts son Joachim och svärdottern Elin, som valt att besöka Campoamor för några avkopplande dagar med golf, sol och fly från rusket och regnet hemma i Sverige. Torsdagen har åter bjudit Costa Blanca kusten på ett ofattbart härligt februari väder. Imorgon åker vi söderut för besök på den trevliga resorten Valle del Este.

Februari 16/2. Tisdagen med utflykt till Mar Menor för tredje rundan av månadens mästare par var en kylslagen föreställning de första hålen med ganska kraftiga vindar men efter en timmes spel förvandlades dagen till en alldeles fantastisk dag där vinden som på beställning dog bort och solen värmde bort de pådragna tröjorna. På tredje plats med 38 p Helene och Kennert. Tvåor med 40p Ingergerd och Lennart men vinnare för tredje gången i rad, ett äkta golf hattrick eller?, Ingegerd och Åke med hela 45p. Nu undrar alla medspelare hur gör dom? Finns svaret i Åke´s röda byxor? Åke själv var tveksam på första tee då ¨superbyxorna¨ tvättats och kanske hade vinnare receptet försvunnet i tvätten, men nu vet vi att det höll till vinst trots tvätten. Frågan är nu, kommer alla i röda byxor vid den avslutande rundan på Altorreal?

Februari 14/2 - 15/2. Dags för månadens Scramble tävling som efter gårdagens behagliga runda blev vädermässigt en utmaning med kraftiga och oberäkneliga vindar som uppmättes upp till 15 m/sek. Efter avslutad runda sedvanligt samkväm innan det var dags för prisutdelning och gemensam middag på den omåttligt populära asiatiska restaurangen Maritaus som alltid ställer upp och serverar oss på bästa sätt. För första gången spelade vi 2 manna scramble och många fina resultat trots att vädrets makter ville ha sitt finger med i spelet. Det noterades många birdies och en eagle som lag Åke och Britta noterade på 16:e hålet. På tredje plats kom just Britta och Åke med 76,5 slag. Tvåor blev Solveig och Lennart med 73,25 slag. Vinnare och dagens suveräner, icke helt okända, Ingergerd Lu och Kennert som noterade 67 slag i sitt scorekort. Mätta och nöjda efter ännu en trevlig dag och kväll tillsammans med ¨lekkamraterna¨ var det dags att ge sig hemåt mellan stormvindarna som fortsatte hela natten och stora delar av måndagen. Imorgon tisdag dags för tredje rundan av månadens mästare par

Februari 13/2. Vi börjar med att beklaga en felskrivning i gårdagens dagbok (OBS! tillrättat och ändrat) då vi gjorde ställningen på herrsidan något jämnare än vad som är verklighet då vi lyckades ge Kennert 5 extra slag, vilket naturligtvis blev populärt av de medtävlande. Idag lördag denna högsommar dag (ibland undrar man om det är februari eller juni) har vi spelat andra rundan i månadens mästare par där banan satts upp med ¨pin positions¨ som jag tror inte ens Europatour spelarna blivit speciellt glada över. Trots den svåra banuppsättningen presterades än en gång väldigt fina resultat. På tredje plats kom Kerstin och Tommy med 36 p. Dagens tvåor Solveig och Kjell med 37 p men än en gång vinnare med ett fantastiskt resultat på hela 41 p, Ingegerd och Åke. Det ryktas dock att Åke fått ett lugnande tips vid vår gemensamma BBQ som bättrat på poängskörden. Om detta är sant kan väl bara Åke svara på? Vi gratulerar dagens vinnarpar som nu också utökat sin ledning om mästaretiteln. Imorgon söndag dags för månadens Scramble tävling som vinns av......?

Februari 11/2 - 12/2. Torsdagen bjöd på fortsatt högsommar värme och vilken härlig eftermiddag vi fick på vår gemensamma BBQ som pågick ända fram till solnedgången. Vi passade också på att förrätta prisutdelning för gårdagens individuella tävling. På tjejsidan blev det återigen Ingerdarna som höll sig framme i toppen dock med omvänd ordning dvs tvåa blev Ingergerd La som fick se sig besegrad med två slag av Ingegerd Lu som vann på fina 74 slag. På herrsidan blev det ännu bättre resultat och både ettan och tvåan hade samma fina resultat 72 slag varvid särskiljning via shcp. Lennart med lite högre shcp blev tvåa och fick se sig besegrad av månadens suverän så här långt Kennert. Efter två av de tre rundorna i månadens mästare dam/herr har vi följande ställning. På tredje plats Helene med 169 slag, tvåa Ingegerd Lu 155 slag och i ledning Ingegerd La 152 slag. På herrsidan har vi på tredje plats Tommy på 164 slag, tvåa Lennart med 157 slag och i ledning Kennert med 147 slag. Vi har också noterat att Costa Blanca kusten är i stark utveckling inte minst på bostadssidan där det strax norr om Torrevieja i dagarna givits klartecken för byggnation av 2330 nya bostäder.

Februari 8/2 - 10/2. Måndag och en ny vecka som känns som början på sommaren då temperaturen stadigt är på uppåtgående vilket vi inte minst känner under onsdagen då vi spelade andra rundan i månadens mästare dam resp. herr då det noterades 23 grader och mycket bra spel. Vem som vann och ligger i tätpositionerna inför den avslutande rundan avslöjar vi efter prisutdelningen som vi har under vår gemensamma BBQ under morgondagen den torsdagen den 11:e. Vi kan också berätta att tyvärr har en av Spaniens äldsta personer avlidit 107 år gammal. Strax innan hans bortgång intervjuades herren i fråga Antonio Docampo García, varvid frågan ställdes om det fanns något speciellt knep att bli så gammal. Svaret kom snabbt och utan tvekan - jag dricker minst en halv liter rödvin om dagen men det skall vara mitt eget tillverkade utan konserveringsmedel, senaste månaderna har jag och min son drucket över 200 liter tillsammans. Nästa fråga blev, men starksprit då? jodå, en brandy till frukost för att vakna och få energi inför dagen. Det var på sin egen vingård Bodegas Docampa som han gjorde vinet utan tillsatser eller kemikalier. Detta skall naturligtvis ses som en sann återgivelse men utan vetenskaplig bakgrund och vi tror inte heller att socialstyrelsen i Sverige någonsin kommer ge ut liknande rekommendationer. Vi själva förmodar att han inte nämnde hela sanningen då han naturligtvis också spelade golf fram till sin 100-årsdag eller?

Februari 6/2 - 7/2. Lördag och den stora marknadsdagen i Playa Flamenca, välbesökt som vanligt denna golf lediga dag. Några passade på att vässa formen inför söndagens första deltävling av tre i månadens mästare. Söndagen började med ett kraftigt regn som nog gjorde flera av våra gäster tveksamma om det skulle bli spel men i god tid innan första tee-off lämnade de tunga regnmolnen Campoamor och solen kom tillbaks dock utmanades spelarna av en kraftig vind som vände och vred sig från alla håll vilket gjorde spelet men framförallt puttningen extra utmanande. Dagens vinnare på tjejsidan blev Ingergerd La som lämnade in ett scorekort med 76 slag. På herrsidan fick Kennert ihop 75 slag där han bl.a noterade en fin birdie på 8:an som idag spelades i kraftig motvind. Grattis till dagens vinnare, på onsdag går kampen vidare med deltävling nummer två.

Februari 4/2 - 5/2. Torsdagen fick vi uppleva utan sol och istället blev det bevattning uppifrån av området, vilket kändes ganska ovanligt men kanske ganska nödvändigt. I dag fredag har solen åter strålat över oss och besöket på La Finca blev en verkligt trevlig upplevelse inte minst resultat mässigt där vi fick ett nytt rekord i den första deltävlingen av månadens mästare par. På tredje plats med 37 p kom Ingegerd och Lennart slagna med endast ett poäng av dagens tvåor Kerstin och Tommy 38p. Dagens suveräner och med ett fantastiskt resultat, som tillika är rekord i vår longstay historik, alltså nytt rekord (tidigare rekord 47 p) och näst intill oslagbart eller? Vinnare med hela 48 p Ingergerd och Åke. Vi utbringar ett stort grattis till Er seger och till det fantastiska resultatet. Detta innebär naturligtvis också en klar ledning för Ingegerd och Åke i kampen om mästartiteln i februari.

Februari 1/2 - 3/2. Ny månad men samma eller t.o.m ännu bättre väder. Månaden inleddes med de vi nordbor alltför sällan får uppleva även under sommarmånaderna ¨himma¨ dvs sol från en klarblå himmel och behagliga 22-24 grader. Vi har också noterat att man här på Costa Blanca kusten upplevt den varmaste januari månaden sedan 1955. Idag onsdag, har februari gästerna spelat in inför de kommande tävlingarna i kampen om Månadens Mästare par, dam och herr som inleds på fredag med den första deltävlingen av partävlingen som spelas på La Finca, därefter blir det första omgången av de individuella mästerskapen här på Campoamor nu på söndag. I år har vi en ny tävlingsform i kampen om mästartitlarna. Just nu pågår ett stort arbete med upprensning av vegetationen runt hela Campoamor området vilket också omfattar nyplanteringar, ny bevattning till desamma mm vilket även märks för oss golfare som inte längre hindras i svingen av ett nedhängande grenverk. Vi återkommer med lite fler bilder i bildspalten men börjar med en palmbild från 12:an idag där ¨snyggat¨ till stammarna. Vi kan också konstatera mycket hög beläggning varje dag på banan dock finns alltid reserverade tider för våra gäster.

Januari 26/1-31/1. Äntligen tillbaks till solen och värmen. Efter några, alltför många, veckors jul uppehåll åter dags att svinga klubborna och försöka få den lilla bollen i hål. De första svingarna känns onödigt mycket i alla kroppsdelar, kanske är det all julmat som skall svingas bort, men det känns verkligen bra att få kunna spela golf i kortärmat igen. Vädret här under vår första vecka har inte bjudit på sol alla dagar men temperaturen har ändå legat på mellan 16-19 grader och idag söndag utlovas 22 grader och sol. För vissa att golfåret börjat riktigt bra, jag tänker då på en händelse som upprepas efter exakt 90 dagar. Igår spelade vi på Villa Martin tillsammans med goda vännerna Kerstin och Sune och på nionde hålet hände det igen. Grete slår en perfekt järn 8 som slår ned 1 meter från flaggan för att därefter ta en studs rakt ned i hålet, Hole-in-one igen, samma medspelare, samma klubba och nästan exakt samma flaggplacering som för 90 dagar sedan. Så bra börjar golfåret för vissa. Grattis Grete till Din andra HIO.

Januari 2/1. Vi önskar alla Campoamor vänner ett riktigt Gott Nytt Golfår 2016. Vi ser nu fram emot en härlig och spännande vårsäsong med Er, både på och utanför banan. På årets första dag bjöds alla på Costa Blanca kusten på ett strålande väder med drygt 24 grader och en helt fullbokad Campoamor bana där många ville inleda året på golfbanan med förhoppningen om bra score.

2016

December 15/12. Real Club de Golf Campomaor har åter öppnat den ordinarie bansträckning med ordinarie greener efter ett omfattande renoveringsarbete under hösten. Det gynnsamma vädret och med stort engagemang från Campoamor´s greenteam och all extra personal har gjort öppningen möjlig t.o.m något tidigare än planerat. Vi kan också nämna att dagarna på Costa Blanca kusten fr.o.m imorgon åter blivit längre och solen går då ner kl.17.45 dvs 1 minut senare än idag.

November 27/11-30/11. November är slut, men vilken månad det har varit, helt underbar eller som en riktigt bra svensk högsommar månad. Igår, söndag första advent och vi gjorde ett besök på det så populära Zenia Boulevard där det blev lite julklapps shopping. Det känns dock lite konstigt att julen närmar sig när man sitter och tar en fika i solen iklädd shorts och kortärmat. Om några dagar beger vi oss och de sista gästerna norrut och kanske blir det lite lättare att känna julstämning i den svenska vinterkylan än på sommarvarma Costa Blanca kusten. I bildspalten en bild från barnens favorit på Boulevarden, fyra skönsjungande möss som försökte få oss att komma i julstämning.

November 21/11-26/11. Under lördagen fortsatte sommaren som dock fick en hastig avslutning under söndagen med en kall nordanvind som draget ner från de nordliga delarna av Europa. Detta fick vi känna på då vi spelade den sista och avgörande rundan av Månadens Mästare Par på Las Colinas som blev en tuff utmaning. Månadens suveräna par Åsa & Per-Arne bemästrade de tuffa förhållandena bäst och vann söndagens tävling på fina 39 p. Grattis! Under måndagen och tisdagen har den kyliga vinden från norr fortsatt och shortsen och den kortärmade klädsel har fått ett något mer skandinaviskt sommarutseende. Igår onsdag var det dags för vår avslutningsmiddag med prisutdelning till Månadens Mästare Par. På tredje plats med 134 p kom Yvonne & Christian som fick sig slagna med 6 p av tvåorna Elisabeth & Leif på 140 p. Vinnare och november månads mästare är Åsa & Per-Arne med 152 p, ett snitt på 38 p över de fyra rundorna. Grattis till ett strålande resultat och till titeln. Vi vill också i vår bildspalt presentera några bilder från ett par greenområde som genomgått genomgripande renovering. Igår och idag torsdag har vi åter normala temperaturer dvs dryga 20 grader under en klarblå himmel.

November 17/11-20/11. På Costa Blanca kusten fortsätter sommaren med sol och temperaturer på mellan 22-25 grader. Fantastiskt för att vara november och banorna är fullbokade från tidiga morgon till sen eftermiddag. Igår besökte vi den populära banan La Finca där vi spelade tredje omgången av fyra i kampen om månadens mästare par. Många upplevde det svårspelat till följd av de snabba och svårlästa greenerna där flera par noterade både 6 och 7 treputtar. På tredje plats kom Elisbeth och Leif med 33 p samma poäng som tvåorna Yvonne och Christian. Vinnare denna soliga och härliga fredag med 34 p Åsa och Per-Arne. Grattis till Er. Vi vill också nämna en liten händelse som får bli till rekommendation till nästa gång vi besöker La Finca och kanske även andra banor - gå inte ner i vattenhindren och försök att plocka upp Er boll! detta fick en av våra spelare dyrt erfara igår då ¨hen¨ halkade och ¨drattade¨ på ändan ner i vattnet med några stukade kroppsdelar. Klädseln fick också en något annorlunda outlook efter vattenbesöket.

November 13/11-16/11. Fredagen den 13:e som vi alla vet hur den slutade. En overklig händelse som påverkade oss alla, denna tragedi i vårt norra grannland. Costa Blancakusten helgens första dag, lördagen, blev en molnig historia dock med dryga 20 grader. På söndagen var det dags för oss att bege oss söderut för två dagars spel på Valle del Este. På söndagen var solen åter på plats och resan ner till Valle del Este bjuder alltid på njutningsfulla vyer över landskapet med en bakgrund sv berg och hav. Valle del Este har sedan vårt senaste besök i våras gjort många förbättringar av banan med bl.a flera alternativa och nya tees, nya golfbilar mm. Vi spelade som vanligt när vi besöker andra banor i vårt greenfee paket fyrboll/bästboll. Söndagens vinnare blev Elisabeth och Leif med 38 p tre poäng före dagens tvåor och treor. Efter avslutad runda dags för gemensam middag och trevligt umgänge med spelkamraterna och därefter dags för en god natts sömn för att sedan ladda med en härlig frukost på måndagsmorgonen. Måndagen dags för andra rundan i ett helt fantastiskt väder med strålande sol, vindstilla och dryga 25 grader, ganska fantastiskt med tanke på att det är den 16 november. Återigen fick vi se bra spel där Elisabeth och Leif återigen tog hem segern med 37 p och därmed och också totalsegern. Grattis säger vi till Valle del Este mästare! Efter prisutdelning och lätt lunch dags för återfärd till vårt ¨spanska hem¨.

November 9/11-12/11. Ibland får man verkligen ställa sig frågan - är det november eller är det en härlig sommar månad? I tisdags spelade vi på den alltid så populära banan Mar Menor då det var dags för andra omgången av fyra i kampen om vem som skall bli november månads mästare par. Vi fick många fina resultat med Maj-Lis och Kent på tredje plats med 37 p slagna av tvåorna Yvonne och Christian med 38 p. Vinnare med hela 42 p blev Elisabeth och Leif vilket också innebar att man knappade in på ledarna Åsa och Per-Arne som just nu leder med 6 p i kampen om att bli månadens mästarpar. Igår spelade vi scramble. På tredje plats kom laget med Solveig, Maj-Lis, Kjell och Kent med 68,9 slag. På andra plats med 63,9 slag Åsa, Anita, Per-Arne och Lars. Vinnare med ett strålande resultat på 60,8 slag blev Yvonne, Caisa, Lars och Christian. Efter en trevlig dag på banan avslutade vi med gemensam middag och prisutdelningar på Maritaus den alltid så populära restaurangen. Idag torsdag, har vi något så ovanligt som moln på himlen, kanske lite shopping eller marknadsbesök på ¨vår egen¨ lilla marknad.

November 6/11-8/11. Sommaren fortsätter med sol och härliga 23-26 grader. Idag fredag åkte vi till Altorreal där vi spelade första rundan av fyra i vår tävling om vilket par som skall bli månadens mästare par. Efter avslutad runda bjöds vi på en trevlig och god lunch som ingår för de som valt vårt populära månadsgreenfee paket. Dagens vinnare och därmed också ledare i kampen om totalsegern blev Åsa och Per-Arne som noterades för hela 43 p. Grattis till Er! Denna fredag startade också steg två kvalet till Europatouren där många svenskar deltar. Kvalet som spelas på fyra banor, varav vår grannbana Las Colinas är en av de fyra. Efter spelet på fredagen och lördagen kan noteras att amatören Marcus Kinhult ligger tvåa endast ett slag efter ledaren här på Las Colinas. Vi framför också ett stort GRATTIS till alla pappor denna Fars dag.

November 1/11-5/11. Månaden inleddes med en rejäl tvätt av hela området natten till måndagen den 2:e där blixt och dunder ackompanjerade skådespelet som dock upphörde under tidigt på måndags morgonen. Enligt vad vi kunnat se och höra på de spanska nyheterna har Costa Blanca kusten än en gång skonats jämfört med de södra delarna men även grannlandet Portugal drabbades hårt med kraftiga översvämningar. Solen kom tillbaks under tisdagen och har sedan dess åter gett oss sommar. Idag torsdag, BBQ i solen där grillarnas glöd och gästernas glada humör gjorde eftermiddagen till ännu en minnesvärd dag här på Campoamor. Som utlovats genomförde vi också dagens mest ¨korkade¨ tävling som egentligen har varit uppkorkad i totalt 2 år. Den som vann dagens tävling blev Lars som endast missade målet med ca 2% och som förärades en flaska cava för sin prestation.

Oktober 30-31/10. Så har det hänt! en förarlös bil åkte under sena fredagseftermiddagen baklänges utför uppfarten till Campoamor. Till allas lycka, inte minst för bilföraren som mitt under sin måltid på uteserveringen uppmärksammades på att det var ¨hen¨ som parkerat sin hyrbil utan att dra åt handbromsen tillräckligt. Den förarlösa bilen stannade strax innan rondellen nere vid sporthotellet. Vi visar också hur det ser ut med tillväxten på 17:e green som vi tidigare också lagt ut en bild på. För Grete avslutades månaden på allra bästa sätt när det igår spelades en runda på grannbanan Villa Martin. På hål 9, för dagen det sista då vi startade på 10:an, blev det Hole-in-one! med järn 8 på som för dagen uppmättes till 123 meter. Grattis Grete till din första HIO.

Oktober 26-29/10. Oktober månad börjar närma sig sitt avsked. Oj vad tiden går fort. Igår var det gemensam avslutningsmiddag för alla våra oktober gäster som bjöds på en god middag i restaurangen på Campoamor. Flera av gästerna berättade att man tillbringat dagen på stranden och ett flertal bad i det klarblå/turkosa Medelhavet som enligt uppgift bjöd på de badande på 24 grader. Härligt! Idag torsdag strålar solen från en klarblå himmel som gjort för golf eller solbad.

Oktober 20-25/10. Till att börja med vill vi gratulera Femdagarsgolfen i Värmland som än en gång slagit nytt anmälningsrekord i Sveriges kanske populäraste tävling som spelas i månadsskiftet juni/juli 2016. På några timmar fick man in över 800 anmälningar till tävlingen som ville kämpa om de åtråvärda priser från vår samarbetspartner Herewego Golf. Ni kan klicka på länkar för att komma till respektive sida. Femdagarsgolf.se och Herewego Golf. Veckan har vädermässigt bjudit på lite blandad kompott där trots allt solen dominerat och den behagliga temperaturen på 20-25 grader. Under fredagen gjorde vi en utflykt till den populära Altorreal banan för att inte bara njuta vårt fina spel utan även av den hänförande utsikten över det Murcianska landskapet där det mäktiga bergen i bakgrunden bildar en härlig inramning. Igår lördag hade vi oktober månads BBQ där det var en lättsam och avslappnad stämning vid borden. Vi hade också äran att få dela ut en god flaska cava till fredagens vinnare. Vi spelade fyrboll/bästboll och på tredje plats med 36 poäng kom Rose-Marie och Tommy. På andra plats också med 36 poäng men med lägre shcp Elisabeth och Leif som dock fick se sig slagna av Eva och Robert som fick ihop 37 poäng. Grattis! Under natten har vi ställt tillbaks våra klockor till vintertid men under natten har några kraftiga regnskurar dragit fram över området, dock långt ifrån de som just nu drabbat Gran Canaria. Även vårt grannland i väster har drabbats av kraftigt regn. Idag söndag kan vi åter skymta att solen börjar leta sig fram mellan molnen.

Oktober 17-19/10. I lördags fick vi ett mail från ett av våra trogna gästpar som varit på utflykt, dock inte här i Spanien utan till skånska Österlen och Kivik där man besökte den traditionella och mycket populära äppelmarknaden. Varje år visas här också årets äppelkonstverk. Vi vill gärna dela med oss bilden på konstverket som Margit och Bertil tog vid sitt besök (se bildspalten). Under söndagen var det dags för säsongens första scramble tävlingen. Efter tävlingen var vi på den alltid så populära restaurangen Marituas dels för att stilla hungern men också för att förätta prisutdelning till dagens två bästa lag. På andra plats med ett resultat på 62,5 slag kom Elsa, Solveig, Bernhard och Lars S. Dagens suveräner och vinnare med otroliga 57 slag blev Barbro, Cajsa, Bernt och Bo. Grattis till Er alla. Efter några timmars trevlig samvaro, mätta och belåtna blev det skön kvällspromenad hem till lägenheterna för någon timmas sömn innan ovädret med dånande åska och kraftig regn höll, i alla fall oss själva, vakna några timmar. Idag måndag har vi åter haft en helt strålande dag här på Campoamor med sol, några blygsamma vindpustar och runt 25 grader.

Oktober 12-16/10. För att börja med vädret så har ytterligare en vecka bjudit oss på sol, men faktiskt har även några moln visat sig. Temperaturen har legat på mellan 24-30 grader. I tisdags satte vi oss till bords för den gemensamma och välsmakande lunchen som ingår i vårt månadsarrangemang, en lunch som varade i drygt 2 timmar. I media rapporterar man stolt om att Spanien nu är första valet för skandinaviska turister/resenärer.Thailand ligger på andra plats men däremot kommer Portugal först på en tionde plats. Krisen är långt ifrån över här i Spanien men nya siffror visar att arbetslösheten varje månad sjunker. Det känns som man är på rätt väg inte minst om man ser alla nya villor och lägenheter som produceras på Costa Blanca kusten. Vi kan nämna att vi under våra år här, aldrig någonsin sett så mycket folk som rör sig i området inte minst på restaurangerna och affärerna men även golfbanorna är i stort sett dagligen fullbokade. I helgen kommer vi att spela säsongens första scramble tävling, Surprise scramble, där vi efteråt har gemensam middag och prisutdelningar på kvällen. Vem blir säsongens första scramble mästare?

Oktober 1-11/10. Vi har nu varit på plats i drygt 14 dagar och har njutit av solen och värmen. Det känns väldigt skönt då vi själva upplevt en bedrövligt golfsommar, om man nu kan kalla det så, där sedan vi kom hem i maj månad har fått uppleva ett blåsigt och ofta kyligt Ljunghusen. Det är inte många rundor under sommaren som spelats under 8-10m/s. På Costa Blanca kusten händer det som vanligt mycket bl.a är det full fart på nyproduktionen av villor och lägenheter, nya restauranger som öppnats i La Fuente men också Campoamor banan som just nu genomgår stora förändringar av greenerna som utökas och delvis såtts om, en del till följd av att sommaren med en högsta temperatur som under en knapp vecka låg på mellan 45 upptill rekordet på 49,6 grader. Banan spelas just nu på en temporär bansträckning då hål 2-7 är helt avstängda och även vissa flaggor har placerats utanför ordinarie greener. Tävlingen Torneo de Golf Conde De Barcelona spelades i månadsskiftet juli/augusti för 14.e året i rad och banan visade upp sig i absolut bästa skick med nedklippta och supersnabba greener. (Conde de Barcelona finns som avtecknad byst på innergården vid restaurangen). Till följd av värmen blev det rondtider under tävlingen på över 5 1/2 timme. Idag söndag fortsätter solen att lysa över Campoamor med en utlovad högsta temperatur på ca 25/26 grader eller kanske skall vi uttrycka det som behagligt för golf eller kanske några timmar på stranden då Medelhavet just nu erbjuder bad med en vatten temperatur på 24/25 grader. Denna helg är det också långhelg här i Spanien som avslutas på måndag med den spanska nationaldagen.

 

 

 


Vi önskar alla våra gäster en riktigt Glad Midsommar och en fortsatt härlig sommar! Tårtan bakad och dekorerad av Grete som även gjort alla blommorna (allt ätbart).  Lördagsmorgon och en bild från den populära BBQ terrassen under en klarblå himmel med ett av golf Europas bäst belägna klubbhus i bakgrunden. Vi kan lova hög mysfaktor på vår Murcia utflykt. Vad väger mangon?Vem är kändisarna som också ätit tapas i La Barra?Lax tapas med en fyllning som ingen glömmer, det kan vi lova!La Barra bjuder på.....Här serveras vår ¨tapas lunch¨med oförglömliga läckerheter. Murcia city, här andas det anrik kultur blandat med modern stadsmiljö.Välkomnande entré till vårt hotell i Murcia som vi besöker säsongen 2016/17.Bengt och Britt-Inger glada vinnare av scramble tävlingen. Grattis!Söndagens scramble tvåor, Eva och Ingemar.Ingrid och Kurt, treor i söndagens scramble tävling.Söndagen den 10/4 återigen HIO, den tredje på mindre än sex månader. Denna gång på fjärde hålet på Campoamor med en tränia.Topptrion av tjejerna i onsdagens tävling; från vänster tvåan Eva, vinnaren Berit och trean Ulla-Britt.Topptrion i onsdagens tävling, från vänster, 2:an Kurt, vinnare Sten N och trean Jan B.Bertil H, alias don Elviesa, sjöng berömda låtar översatta till skånska. Översättningen kommer förhoppningsvis under veckan.Det blev en värmlands historia också, presenterad av Sten B.Här får vi en lektion av Olle, jag kan flyga jag är inte .......Hands up, vår alltid glada Ulla-Britt sjöng både klassiker och nyskrivna låtar. Nygrillat är gott, speciellt en härlig sommardag i april.April BBQ i solenEn läcker dessert som avslutning på en fantastiskt välsmakande lunch.Glada vinnarna Tore & Britta som vann söndagens partävling i det fina vädret. Grattis!Bolsa de golf deportivo, många nyttigheter innan och efter golfrundorna. Läs mer i textspalten.Avslutningsmiddag mars månad på Real Club de Golf Campoamor.Grattis till Berit & Gunnar, Månadens Mästare Par mars 2016 som vann titeln efter en tuff kamp som avgjordes på de sista hålen under den sista rundan.Det blev en ¨dubbel¨. Grattis Ingegerd som blev Månadens Mästare dam Mars 2016 (Ingegerd vann även titeln i februari)Las Colinas mästarna, Anders & Ingalill. Grattis till Er och ett fint resultat!Tore mars månads suverän, vinnare av sista deltävlingen och tillika Månadens Mästare Herr mars 2016. Grattis Tore!Britta som vann den sista individuella tävlingen i mars. Grattis!Glad Påsk önskar vi alla våra Campoamor vänner.
I påskägget hittar Ni att bokningen för säsongen 2016/17 nu är öppen med alla Nyheter!Vinnande lag och scramble mästare mars, Anders, Ann, Jan & Britta. Grattis!Scramble tävlingens tvåor, Gunilla S, Grete, Lars & BörjeTreorna i suprise scramble tävlingen, Bertil, Solveig, Ingrid & UlfVinnarna av andra rundan på Valle del Este, Benny och Gunilla. Grattis!Levande musik som frestade till dans.En del av det läckra dessert bordet på Valle del Este.Fredagens vinnande lag, Bertil, Eivor, Britta & Tore med fina 82p. Grattis!Vinnarna i fredagens fyrboll/bästboll, Lars och Gunvor. Grattis!Här fick vi också komma med på bild, Ulf & Grete och vi spelade med Berit & Gunnar.Dags för första utslaget på Valle del Este, Sten, Margareta, Gunilla och Per-Olof.Ingrid och Ingalill i väntan på att greenen på 10:an skall bli ledig.Grattis Christina till dagens vinst!Grattis Tore till dagens vinst med lika strålande resultat som dagens väder.Dagens glada vinnare Berit och Gunnar som i och med segern också tog ledningen i Månadens Mästare Par. Grattis!Det gäller att kunna det mesta, här gräver Grete ett litet dräneringsdike på 13:e hålet.Glada och nöjda träffade vi Bertil, Eivor, Britta och Tore på 15:e tee.Färdig puttade på 16:e green, Ulla-Britt, Sten, Börje och Barbro som alla fyra topp presterade idag.Benny, Gunilla, Ann och Claes redo för utslaget på 12:e hålet på Altorreal, en par 4 som slingrar sig ned mot greenen.I topp efter två av fyra deltävlingar av Månadens Mästare Par, Gunvor och Lars.Vinnare i gårdagens tävling på Mar Menor, Ingrid och Kurt. Grattis till Er!Kurt vann första deltävlingen herrar i onsdags med 74 slag. Grattis!Onsdagens suveräna dam, Ingegerd, som slog till med 67 slag. Grattis!Vinnare av första deltävlingen av Månadens Mästare Par på La Finca, Gunnar & Berit. Grattis!Vinnare i fredagens 2 be the same, Britta och Tore på 42 poäng. Grattis!Vinnaren i vår ¨uppkorkade tävling¨ Solveig här tillsammans med Grete. Grattis!¨Solstagänget¨ (annat namn på Karlstad vännerna) från vänster Sten, Ingalill, Anders och Margareta.Nygrillat är gott. Närmast kameran Eivor och Lars.Här grillas det, utbyts erfarenheter, kunskaper och tips.Benny och Gunilla på väg mot första tee och dagens inspelsrunda.1:e mars en inbjudande eftermiddags bild på ettans green.Månadens Mästare Dam, Ingegerd som tog hem titeln och dessutom sänkte sitt hcp. Grattis!Februari månads Mästare Herr. Kennert som genom stabilt och jämnt spel tog hem titeln. Grattis!Februari månads Mästarpar Åke & Ingegerd med ett fantastiskt resultat. Grattis!Solen på väg ner när det är dags att lämna Altorreal. En vacker kvällsbild i februari där vi kan skymta 18:e green hitom det boll slukande vattenhindret.Februari´s oslagbara par Åke & Ingegerd som även tog hem segern på Altorreal. Grattis!Dagens glada pristagare. OBS! alla har shorts och kjol och det är den 24:e februari. Det är härligt på Campoamor! Från vänster Solveig K, Tommy, Ingergerd La, Kennert, Ingergerd Lu, Kjell.Grattis Tore som fyllde år denna februari onsdag och hyllades redan på första tee.Än en gång bra spel av månadens suveräna par Ingegerd och Åke. Vi imponeras av en mycket hög nivå varje runda.¨Nya 12:e hålet¨ på Valle del Este. Vilket lyft för detta fina golfhål.Vinnare igen, Ingegerd och Åke. Grattis!Lunch med långbord på Campoamor.Välkända vinnarna Åke & Ingegerd, efter ännu en fantastisk runda denna gången på Mar Menors fina bana.Scramble vinnarna Ingergerd Lu och Kennert (som välkomnade sin gäster och inte kunde närvara under kvällen). Grattis till ett mycket bra resultat!Grattis till tvåorna i söndagens scramble, Solveig och Lennart!Glada vinnarna Ingegerd och Åke som tog andra raka segern vid spelet på Las Colinas.Glada vinnarna Ingergerd Lu och Kennert som gratulerades vid torsdagens BBQ. Grattis!Glada vinnarna Ingegerd och Kennert denna härliga februari söndag.Mästare och vinnare på La Finca med hela 48 p. Nytt mästerskapsrekord! Grattis!Vackert tillhuggna palmer på 12:an men även på hål ...och på hål ....Där kom HIO nr 2, 90 dagar efter den första, samma klubba, samma hål, samma markörer, samma härliga känsla!Vi önskar alla gäster en riktigt GOD JUL!Här sjungs det julvisor i sommar värmen, men är det första advent så är det.Månadens Mästare Par, Åsa & Per-Arne. Grattis till titeln och ett suveränt resultat.10:e green med renoverad och utökad greenyta. Här blir birdie en rejäl utmaning.17:e greenområde som utökats och renoveratsLa Finca mästarna Åsa och Per-Arne. Grattis!Aftergolf på La Finca.Grattis Elisabeth och Leif till grand slam på Valle del Este. Förutom de glada vinnare kan vi inte låta bli att notera de fina färgerna på bilden och det spegelblanka vattenhindret.Elisabeth och Leif vinnare första dagen på Valle del Este illustrerat med en strålande bakgrund till ett lika strålande resultat.Dags för start på Valle del Este, Maj-Lis, Kent Yvonne och ChristianScramble vinnarna Lars, Yvonne, Christian och Caisa. Grattis!Glada tvåorna i scramble tävlingen, Åsa, Per-Arne, Anita och LarsMar Menor mästarna Leif & Elisabeth. Grattis!Altorreal mästarna Åsa och Per-Arne som vann på strålande 43 p. Grattis!Glada miner inför rundan på Altorreal, fr.v Kent, Maj-Lis, Bernt och Chris.Grattis Lars till vinsten i vår ¨uppkorkade tävling¨.BBQ i solen. Men finns det verkligen tid att stå med armarna i kors när man är grillchef?Välsmakande bubbel och glada miner efter HIODär satt den! Hole-in-one!God tillväxt på den utökade 17:e greenen på ca 4 veckor. (se tidigare bild och jämför)Vinet på plats, åtminstone en del av det röda, (det vita på kylning) och kyparna beredda att servera alla hungriga.Glada Linköpingskvartetten på väg mot middagsbordet. Från vänster, Bernt, Chris, Cajsa och Lars.Fredagens vinnare på Altorreal Eva och Robert, glada vinnare på 37 p.Glada miner och småskratt. Från vänster i bild, Einar, Lars, Annki, Anita och Kjell.BBQ på vår altan där det sedvanligt bjöds på vin av oss till de medhavda delikatesserna.Dags för första bollen att ge sig iväg för de 18 vackert utlagda hålen på Altorreal.Vinnarna i söndagens Surprise scramble fr.v Bernt, Barbro, Cajsa och Bo, som här ses ingående beskriva varför man lyckades så bra. Grattis!Säsongens första scramble tvåor, fr.v Solveig, Bernhard, Elsa och Lars.Tack Margit & Bertil för den fina bilden på äppelkonstverket i KivikRenovering och utökning av 17:e green.

Så här det såg det ut april månad när det så förhatliga trädet på nionde hålet försvann. Bilden togs av Bertil och Margit under rundan.

 

 

 

 

 

 

Dela med dig

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn