CAMPOAMORS ¨händelserika¨ DAGBOK 2017/18

VAD HÄNDER I CAMPOAMOR VÄRLDEN? OCH UTANFÖR?

Vi kommer att publicera en dagbok om händelser, upplevelser, råd och tips för Er som gillar att vara på ¨banan¨. Här kommer vi under longstay säsongen att skriva om dagliga eller vecko händelser. En efterfrågad sida av våra golf vänner som nu får sin efterlängtade premiär för säsongen 2017/18. Har Ni något trevligt tips som Ni vill dela med Er av. Skicka till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.2018April 30 - Maj 2. Vi avslutar april med en vacker kvällsbild från våra lägenheter ut emot havet där fullmånen glittrar såväl på himlen som i havet. Vi välkomnar också sköna maj. 

April 27. Inom vårt poolområde skall de närmaste dagarna monteras fasta parasoller för de som söker skugga före och efter ett dopp i poolen. Vi kan också berätta att hela Urb. Lomas de Campoamor numera är en sk hjärtsäker zon då såväl receptionen på hotellet som vaktbilarna inom urbanizationen är utrustade med hjärtstartare. Fler nyheter kommer inom kort.

April 26. Full fart på byggandet och idag startade grävmaskinen att rensa tomten mittemot La Fuente där det nu skall byggas en ny Lidl stor butik. Öppning enligt inofficiella uppgifter julen 2018. 

April 25. Dags för säsongen sista tävling med avslutningsmiddag och prisutdelning på kvällen. På damsidan blev Kristina vinnare och på herrsidan knep Ingemar vinsten. Vi tackar alla för en trevlig säsong och dagboken kommer nu uppdateras sporadisk med nyhetsinslag från Campoamor och Costa Blanca kusten. Vi kan också berätta för Er som vill njuta av hösten på Campoamor att det endast finns ett fåtal platser kvar. 

April 18 - 24. Vi har varit på utflykt och besökt hösten utflyktsmål Albacete, som är vårt resmål för utflykten hösten 2018. Vi kommer att spela 2 rundor på den otroligt fina Pinaillas banan som ligger ca 15 km utanför staden. Banan ligger i ett område där ingen kan förvänta sig hitta en golfbana och ett mycket trevligt klubbhus. Efter golfen testade vi också hotellet Castilla och Albacetes absolut bästa restaurang Caldereros som bjuder sina gäster på en oförglömlig kväll med god mat och utsökt vin. Vi har dock ett litet angenämt problem som vi hoppas kunna lösa inom kort, utflykten är fullbokad och fler vill följa med. Vädermässigt har Costa Blanca än en gång tillhört iberiska halvöns bästa även om den gångna våren inte skapat några toppnoteringar. 

April 12 - 17. Efter en lite trevande start på april månad är det nu högsommar med svenska mått mätt. För Er som inte provat april rekommenderar vi april 2019 då påsken inleds med skärtorsdag den  18 april. För Er som redan bokat och följer med på vårutflykten till Murcia kan vi berätta att den gamla postbyggnaden som ligger granne med vårt hotell blir ett exklusivt gastroniskt centra med ca 15 restauranger/barer som säkerligen blir värt ett besök. Beräknad öppning under september 2018, vilket kanske i dagsläget känns något optimistiskt med tanke på det just nu ser ut men? Vi lovar återkomma med mer information under hösten. I söndags besökte vi hamnen i Torre de la Horadada och tog några bilder på bl.a annat den lilla fästningen som uppfördes 1568 för att övervaka att inga objudna gäster skulle landstiga här. Ganska unikt att kunna se en så välbevarad byggnad som är 450 år gammal. På Campoamor är det full fart och fotbollslagen avlöser varandra med i princip 3 nya lag varje vecka. Just nu är det 3 isländska lag som tränar inför säsongsupptakten.

April 9 - 11. En inledning på veckan där bland annat rondellen mellan Mercadonan och klubbhuset fått en rejäl uppfräschning. Bland annat har man också tagit ner ett av de stora pinjeträden som hängde ut i körbanan. På onsdagen spelade vi återigen tävling. Dels var det individuell dam resp. herrklass men även en partävling, Hans minus Hennes. I damklassen fick vi följande pristagare. På tredje plats med 33p kom Riitta. På andra plats också 33p kom Eivor. Vinnare med strålande 38p Berit som vi gratulerar till vinsten. På herrsidan blev det Gunnar som tog tredjeplatsen med 77 slag. På andra plats med 75 slag kom Olle. Vinnare återigen får väl inflika, Tore på fina 73 slag. Grattis! I dagens partävling Hans minus Hennes blev det följande topptrio. Riita och Peter kom på tredje plats med ett resultat på 48. Med ett resultat på 45 och därmed andra plats Kristina och Olle. Vinnare med resultatet 39 gratulerar vi paret Berit & Gunnar.

April 8. Söndag och tävling, individuell dam resp. herr. Vädermässigt blev det ganska utmanande då en hård vind gjorde förhållande ännu lite svårare, såväl bollflykts mässigt som puttningen. Vi börjar med herrarnas resultat och pristagare. På tredje plats med 78 slag kom Gunnar. På andra plats med 76 slag kom Lars. Vinnare med ett slag lägre dvs 75 slag, Tore. Grattis! På damsidan fick vi följande topptrio. På tredje plats med 74 slag kom Riitta. På andra plats också 74 slag men ett siag lägre shcp kom Eivor. Vinnare och med ett fantastiskt resultat på 67 slag, Britta. Grattis! Det innebär också att Britta på onsdag spelar på nytt lägre shcp. Härligt!

April 6 - 7. Fredagen bjöd oss på lite gråmulen himmel och redan tidigare i veckan hade vi bestämt att flytta BBQ:n till på lördag då det utlovades bättre grill väder. Under natten till lördagen fick vi årets första blodsregn. Blodsregnet var dock ganska lindrigt jämfört med tidigare år. Lördagens BBQ blev som vanligt en trevlig eftermiddag med många skratt, lite allsång och det som uppskattas mest är naturligtvis den goda, gemytliga och trevliga kamratskapen bland alla longstaygäster här på Campoamor. Många undrade hur vi lyckats pricka så perfekt BBQ väder än en gång då det framåt kvällningen denna lördag dök upp några svarta moln som också lämnade några regnstänk ifrån sig. Vårt svar är naturligtvis hemligt, hmmm.  

April 4 - 5. Ny månad och nya tävlingar. Vi inleder april månads tävlingar med en scramble. Vi vill också passa på att hälsa alla nya gäster välkomna till oss här på Campoamor. Förhållande för tävlingen var perfekta för scramble med lite vind som växlade under hela rundan från att vid starten var nordlig till sista hålet där den vridet över till sydväst. Här följer dagens pristagare och vi börjar med Berit & Gunnar som kom på tredjeplats  med 74,5 slag. På andra plats kom Gunvor & Lars med 73 slag. Vinnande par Ingrid & Kurt med strålande 66,5 slag. Grattis! Efter spelet var det prisutdelning och middag på Maritaos där tyvärr Gunvor & Lars inte kunde vara med. Vi värdar vill också passa på att tacka alla för den uppskattning vi fick under tacktalet. Torsdag och idag fyllde en av våra trogna gäster år, nämligen Solveig A som vi förärade en flaska Cava på födelsedagen. Grattis Solveig!

April 2 - 3. Det härliga sommar vädret fortsätter med temperaturer mellan 22-25 grader och klarblå himmel. Golfbanan fullbokad, Campoamor´s båda hotell fullbelagda, just nu 3 fotbollslag från Island som har sitt veckolånga träningsläger förlagt till Campoamor´s fina träningsanläggning. På söndag blir det byte och 3 nya lag checkar in. På longstay sidan är det redan mycket bokat för kommande säsong och höstens utflykt är redan fullbokat. Vi håller på att försöka få några extra platser. Måndag och helgdag i vårt område men i Murcia var tisdagen en stor helgdag med stora festligheter.

April 1. Ny månad med frukost i soluppgången. Real Club de Golf Campoamor blir en del av ett TV program som kommer sändas under december 2018 och maj 2019 i kanal Television 7 Region de Murcia som samarbetar med tidningen La Verdad. Efter de två artiklarna i tidningen La Verdad gjorda av den välkända sport- och golfjournalisten Maria Jesús Penás om svenskar och norrmän som övervintrar på Costa Blanca kusten har TV kanalen kontaktat Maria för att göra några sändnings inslag från Real Club de Golf Campoamor med longstay gäster som tillbringar de kalla vintermånaderna här på Costa Blanca kusten. Kanalen har även kontakter med svenska kanal 7 som också kommer sända några korta inslag härifrån Campoamor. Programmen kommer att spelas in under kommande longstay säsong. Så här kommer det att gå till för de som önskar anmäla sig och vara med i programmet OBS! en förutsättning är naturligtvis att man kommer att vistas minst 1 månad på Real Club de Golf Campoamor under hösten 2018 eller våren 2019, att man är 65+ och tillhör en svensk,norsk eller dansk golfklubb. Fyra par får chansen att vara med, två par hösten 2018 och de andra två par våren 2019. Inspelningarna startar under augusti månad då med reportage i Sverige, Norge eller Danmark med de fyra paren. Det kommer bli ett hemma reportage hos alla fyra paren. Man kommer också filma från respektives hemma golfklubb och följa med ut på golfrundan och after golfen på respektive hemmaklubb. Det blir intervjuer om hur man tillbringar vardagen, hur man gör sina vardagliga inköp i hemlandet, mm mm. I oktober/november 2018 respektive februari/mars 2019 kommer kanal 7 Region de Murcia att följa dagarna för paren på samma sätt under vistelsen på Real Club de Golf Campoamor, från avresan i Sverige, Norge eller Danmark ända fram till hemresan. Intervjuerna på Campoamor sker med tolk eller om någon kan flytande spanska är det naturligtvis en stor fördel. Inspelningarna sker i samarbete med Turismo Murcia som också är med sponsrar inspelningarna då de fyra paren som får chansen att vara med i programmen kommer att få ersättning för sitt deltagande. Låter det spännande att vara med? Skicka ett mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och skriv kort varför just Ni vill vara med. Vi skickar alla svaren vidare till Maria Jesús Penás som samordnar allt inför inspelningarna. Många av Er har redan träffat Maria när hon gjorde reportagen om longstay för tidningen La Verdad. Maria är också väldigt god vän med både Sergio Garcia och Miguel Angel Jimenez som eventuellt också kommer till Campoamor för att vara med under inspelningarna, då inslagen också kommer användas turistbyrån i Murcia för att attrahera ännu fler golfare att välja region Murcia och Costa Blanca vid golfresorna. Vi känner oss naturligtvis extra stolta att Campoamor och våra gäster än en gång är i fokus för ett massmedialt uppmärksammande.

Mars 30 - 31. Långfredag och påskafton är bäst på Costa Blanca kusten där det är härligt sommarvarmt även om påsken är mer en vårhögtid. Rapporterna norrifrån är allt från -11 i Arvika till nyanlända gäster som idag åkte från ett -7 grader kallt Stockholm. Vi har också läst följande från mycket goda vänner som lagt in följande på Facebook; Saknar Spanien under påsken... Rådde bot genom att överraska min fru Ines med rosastekt pluma, stora gambas pil-pil, choritzo och aioli med avokadosallad.... Mmm! Gottigottgott. Undrar om frun blev övertygad, hmmm? Tänk på detta när Ni bokar nästa säsong, stanna länge och njut av värmen och solen i Spanien, istället för att se de vita flingorna utanför Era fönster i Sverige, Norge eller Danmark. Vi måste dock erkänna att mars 2018 inte slår något värmerekord, men var i Europa gjorde man det? Vi tackar och säger farväl till mars där meteorologerna konstaterat att Costa Blanca trots allt än en gång blir vinnare gällande antalet soltimmar under månaden. Gäller att vara på rätt plats även om vi golfare är ganska härdade.

Mars 29. Skärtorsdag och sommarvärmen består här på Costa Blanca kusten. Påskfirandet har tagit full fart. Semana Santa är en stor högtid här i Spanien. Vi kan dock inte låta bli att visa en bild från vår hemmaklubb Ljunghusen som denna skärtorsdag drabbats av snöfall som lär pågå även under långfredagen. Vi själva avnjöt en helt fantastisk lunch med underbar havsutsikt i kortärmat och shorts/kjol. Vi har hört att många av våra gäster som nu snart återvänder norrut kommer att boka 6 veckor från den 1:e mars kommande säsong för att slippa komma hem till snö och kyla. 

Mars 26 - 28. Högsommar på Costa Blanca kusten och det varmaste området på Iberiska halvön, igår, idag och så spår man att det skall förbli de närmaste veckorna. Känns extra skönt att vara här istället för hemma i Sverige där vår hemma bana Ljunghusen söder om Malmö återigen fick snö den gångna natten. Onsdagen blev årets varmaste dag hittills med +28 grader, härligt! 

Mars 25. Söndag och dags för månadens sista tävling, 2 manna scramble. I perfekta scramble förhållande, dvs sol som värmde de för dagen nordliga och byiga vindarna. Efter spelet var det prisutdelning på the Stone Grill där det blev en Burger kväll med argentinsk hamburgare. På femte plats med 70,75 slag kom Britta & Tore. På fjärde plats kom paret Christine & Jan-Erik. Tredjeplatsen tog Riitta & Peter med 68,5 slag. Andraplatsen tog Nils-Åke & Ewa med 68,25 slag. Vinnande par med 67,5 slag Ingrid & Kurt som i första pris fick en middag för två, bollar (sponsrade av Sven Arne) Cava och vinflaskor. Grattis! Vi lottade också ut en Magnum flaska Cava och här blev det Carina & Sven-Olof som drog vinst lotten. 

Mars 24. Avslutningsdag för mars månad med middag, prisutdelningar och fest. Vi börjar med att redovisa resultaten och pristagarna för onsdagens individuella tävling. På damsidan fick vi följande toppkvartett. På fjärde plats med 76 slag kom Gunvor. Trea blev Riitta med 75 slag. På andra plats kom Ingalill med 74 slag. Vinnare och också 74 slag men lite lägre shop Agneta. Grattis! På herrsidan kom Christer på fjärde plats. Trea blev Sten B med 73 slag. Andra platsen knep Kurt med 72 slag. Vinnare med ett strålande resultat på 69 slag. Grattis! Vi delade också ut pris till det vinnande paret vid fredagens tävling på Altorreal. Här följer de tre paren i topp. På tredje plats med 41p kom Ingalill & Anders. På andra plats även 41p men lite lägre shop Agneta & Bo. Vinnarparet heter Lisbeth & Tonny som segrade med 42p. Grattis! Efter en alldeles utsökt middag med många delikatesser och gott vin därtill var det dags för kaffe med utdelning av priserna till Månadens Mästare Dam/Herr och Par. Vi börjar med att redovisa fem i topp på herrsidan. På femteplats kom Göran med 235 slag, fyra blev Bo A med 230 slag, trea blev Christer också 230 slag lägre shop, tvåa kom Kurt med 226 slag. Vinnare och Månadens Mästare Herr Mars 2018, Nils-Åke på sammanlagda 219 slag. Grattis!
På damsidan fick vi följande topp fem. Femma blev Agneta med 234 slag, fyra blev Ingrid med 234 slag lägre shcp, trea blev Britta med 233 slag, Gunvor blev tvåa med 232 slag. Vinnare och Månadens Mästare Dam Mars 2018 Riitta med 226 slag. Grattis! I kampen om titeln månadens mästare par blev det följande topptrio. På tredje plats med 122p kom Kurt & Ingrid. Tvåor blev Peter & Riitta med 125p. Vinnare och Månadens Mästare Par Mars 2018 Lars & Gunvor med 128p, Grattis! Efter alla tacktal framförde Maggan också fina lovord och tack till Grete och mig. Vi framför ett Stort TACK tillbaka!

Mars 21 -
23. Onsdag morgon och dags för den avgörande rundan av Månadens Mästare dam/herr. På väg upp till klubbhuset möttes vi av att bil lyckats meja ned den ena grinden till golfbaneområdet. Enligt chauffören hade hon bländats av solen och helt missat att där var en grind. En plötslig och kostsam händelse för denna bilägare. Den tredje och sista omgången av Månadens Mästare blev en spännande uppgörelse framförallt för de spelare som låg i topp efter två omgångar. Vi kommer att ha prisutdelningar under lördagkväll och därefter kommer kommer samtliga resultat, dvs dels för onsdagens tävling och också vilka två spelare som kan titulera sig Månadens Mästare Dam respektive Herr. På onsdagkvällen besökte vi alla den omåttligt populära Maritaos Kitchen för den god middag efter dagens utmaningar på banan. Fredag morgon och avresa med buss till den populära och trevliga Altorreal banan. Här spelade vi tredje och sista rundan av Månadens Mästare Par. Precis som i singelklasserna blev det tajt såväl i dagens tävling som i toppen om total segern i parklassen. Efter spelet serverades vi en god och välbehövlig lunch efter ansträngningarna på banan. Resultaten redovisas här i dagboken efter lördagens prisceremonier.

Mars 17 - 20. En helg där vädret gett en blandning mellan vår, sommar och höst, dock kan vi konstatera att det är betydligt bättre här än på många andra orter runt om i Spanien. Lördagen var det St Patriks day med fullt firande på bl.a alla pubar och restauranger. Planteringen av tusentals nya apelsin träd/plantor har nu färdigställts bakom bl.a treans tee. Planering av träden har föregåtts av kilometervis bevattningsslang som lagts ut på de upphöjda planterings bäddarna. Inom något år är det dags för den första skörden vilket kan vara svårt att tro och se då träden/plantorna inte är speciellt stora. En av de största bank fusionerna i Spanien har idag trätt i kraft då BMN numera ingår i BANKIA. Då vi själva hanterar vissa betalningar via BMN/BANKIA har vi idag besökt banken där det var fullständig kaos. Från och med kommande säsong (då Campoamor använder BANKIA) kommer det att bli ett nytt kontonummer för inbetalningar av reservationsbeloppen på lägenheterna. Vi har därav avvaktat med att skicka ut fakturorna till alla som bokat kommande säsong. Under måndagen firades också Fars dag, San José, här i Spanien. 

Mars 15 - 16. Torsdag morgon och dags för resa söderut. I väntan på bussen började det komma droppar från en gråmulen himmel. Vid ankomsten till Lorca Resort serverades lite tapas med dryck innan första rundan på den utmanande banan. Vi uppmärksammade också Maggan som fyllde år denna dag, sång och hurrah, hurrah hurrah hurrah! Efter spelet tog bussen ner till Hotel San Juan Montiel.Innan vi tog en kort busstur bort till restaurang Club Nautico, bjöd Hotellet oss på ett glas cava. På restaurangen serverades vi mycket och god mat med därtill goda viner. Till kaffet delade vi ut en flaska cava till dagens vinnande par som därmed också tog ledningen i Månadens Mästare Par. Vi uppmärksammade också Ingrid som gjorde eagle på hål 13, par 4, där hon efter en lång drive sänkte ett kort inspel. Vi redovisar topptrion. På tredje plats med 41p kom Ulla & Bo. Tvåor blev Gunvor & Lars med 45p. Vinnande par också 45p men lite lägre shcp Riitta & Peter. Grattis! Fredag morgon och i hotellets frukost matsal serverades en välsmakande frukost med tillhörande och bedårande havsutsikt i soluppgången. Buss tog oss efter avslutad frukost ut för andra rundan i Månadens Mästare Par. Innan första paret slog förevigades vi med en gruppbild på första tee. När alla paren spelat färdigt serverades vi lunch då vi också delade ut en flaska lava till dagens vinnande par. Topptrion dag 2 blev Lars & Gunvor med 43p. Tvåor blev (gäster till Marie & Göran) Ingeborg & Leif med 44p. Vinnare Ingrid & Kurt 45p. Grattis! Vid prisutdelning överlämnade vi också en flaska till Solveig K som fyller år på lördagen. Efter två av tre deltävlingar är ställningen i toppen av Månadens Mästare Par följande, trea ligger paret Ingrid & Kurt med 83p, tvåor är Riitta & Peter med 85p och i ledning Gunvor & Lars med 88p. Avslutningsrundan spelar vi på Altorreal under kommande fredag. Efter två intensiva dagar vände vi åter mot Campoamor med bussen.

Mars 13 - 14. Tisdag och uppladdning för onsdagens tävling. Onsdagen dags för den 2:a deltävlingen i kampen om titeln Månadens Mästare dam/herr mars 2018. Dagens tävling spelades i absolut bästa förhållande, ca 20 grader, vindstilla och trevligt sällskap som alltid. Vi börjar idag med de herrar som placerade sig i toppen. På fjärde plats kom Helge med 74 slag, men även dagens trea och tvåa hade 74 slag och shcp avgjorde, vilket innebar att Lars kom trea och Nils-Åke knep andraplatsen. Dagens vinnare blev Peter med fina 72 slag. Grattis! På damsidan blev följande kvartett pristagare; fjärde platsen tog Berit med 75 slag. Trea blev en strålande glad Britta med 74 slag. På andra plats kom Agneta med 73 slag. Vinnare blev Gunvor med en strålande fin score på 71 slag och sänkning av hcp:et. Grattis! Imorgon är det dags för utflykt söderut. 

Mars 10 - 12. En strålande helg även om söndagens vind var både onödig kraftig för solbad på stranden. Vi ser i nyhetsmagasinen att flygbolagen ökar sin beläggning av flygstolarna till Alicante och varje dag kan man också läsa om nyöppnade rutter som går till den allt mer populära Costa Blanca kusten. Igår, söndag var samtliga butiker stängda och många blev snopna när den inplanerade shoppingen istället fick bli en fika i solen eller en kvällsrunda på golfbanan. Anledningen är att facket satt stopp för handel under vissa söndagar, vilket då gäller ALLA affärer och butiker. Kommande två söndagar kommer det dock att hållas öppet, dvs den 18:e och 25:e mars. 

Mars 9. Strålande sommardag med en temperatur på kortärmat och shorts. Denna härliga fredag hade vi vår gemensamma lunch med prisutdelningar för onsdagens tävling. Lunchbuffé med mycket och god mat därtill gott vin. Dessert läckerheter och kaffe, allt inkluderat för månadsgästerna. Här följer pristagarna i första deltävlingen av Månadens Mästare dam/herr. På fjärde plats damer kom Christine med 80 slag, på tredje plats kom Barbro med 76 slag. Ettan och tvåan hade samma resultat och det blev därmed särskiljning på shcp vilket innebar att Riitta kom tvåa med 75 slag och fick därmed se sig besegrad av Inrgid som också hade 75 slag men något slag lägre shcp. Grattis! På herrsidan fick vi följande toppkvartett. På fjärde plats kom Kurt med 75 slag. Samma resultat men lite lägre shcp Göran som blev trea. På andra plats kom Bosse med 72 slag och vinnare med ett enastående resultat, Nils-Åke som lämnade in det fina scorekortet där det noterades 65 slag. Grattis! 

Mars 8. BBQ och fest! Torsdag och dags för månadens BBQ där vi sedvanligt bjuder på vinet till de medhavda delikatesserna. Torsdags morgonen inleddes dock med regn för att under dagen och speciellt eftermiddagen bli helt underbar med en nästan helt klarblå himmel. Traditionsenligt blev det under BBQ:n också många historier, några  skrönor, en del visor men även en gympa övningen med japanskt inslag.
Vi värdar tackar alla för en mycket trevlig och härlig eftermiddag i solen.


Mars  6 - 7. Som en blixt från en klar himmel! Tisdag och många valde att spela en träningsrunda under eftermiddagen inför tävlingen och första deltävlingen av MM (Månadens Mästare dam/herr) på onsdagen. För de flesta som spelade under eftermiddagens fria golf kom det in ett oväder som en blixt från en klar himmel. Solen strålade och snabbt byttes den klarblå himlen mot svartgrå på mindre än en halvtimme. För att ytterligare förstärka vädrets makter blev det en rejäl åsk knall. Onsdag, tävling och nu var det återigen solen som strålande ikapp med alla glada gäster, med andra ord perfekta förhållande för en trevlig och härlig golfrunda. Prisutdelning och redovisning av alla fina resultat kommer här i dagboken på fredag då vi förrättar prisutdelningen i samband vår gemensamma lunch. 

Mars 3 - 5. En helg som bjudit på blandad väderlek och detta fick vi erfara vid söndagen Cava Cup, fyrboll bästboll. På första tee sol och varmt men alltefter hålen spelades dök de mörka molnen upp. Efter ytterligare en stund kom så regnet och vi beslöt att korta av rundan till att bli en 9 håls tävling vilket uppskattades av de flesta. Cava Cup fick följande pristagare och vi börjar med 5:e platsen som Berit & Gunnar tog med 21 p. På fjärde plats med 22 p kom Maggan & Sten samma som treorna Riitta & Peter som dock hade lite lägre shop. På andra plats kom Nils-Åke & Grete (som för dagen var reserv för Ewa som var febersjuk) också 22 p men ytterligare lite lägre schp. Vinnare och Cava Cup mästare Ingrid & Kurt med 23 p. Grattis! Vi vill också nämna att Grete inte tog emot något pris utan denna Cava flaska går till den dam eller herre som har den lägsta netto scoren vid kommande onsdags tävling. I samband med prisutdelningen hade också presentation av månads/aktivitets programmet för mars månad. 

Mars 1 - 2. Mars månad inleddes med att vi fick en rejäl ¨blåsning¨ månadens första dag. Det var vindarna som i byarna nådde upp till dryga 20 m/s. Månaden första dag var också incheckningsdag för alla som nu bytt sitt hem i kalla Norden. På nyhetssidorna kan vi läsa om att Orihuela kommun investerar 7,5 milj SEK för upprustning av Sport Centrat i Torrevieja. Vi kan också rekommendera en promenad någon golfledig dag längs den vackra kuststräckan Mil Palmeras, förbi Campoamor och upp till Punta Prima, en sträcka på ca 12 km. Vi har också kunnat läsa i tidningen att San Miguel golf Society var mycket missnöjda med nuvarande skicket på Las Colinas. 

Februari 27 - 28. Februari tackar för sig med en rejäl tvättning av området under tisdagen, troligen för att allt skall vara städat och fint för mars månad ankomst. Månadens sista dag med lite sol och behagliga 18/19 grader. Norra delen av Spanien har drabbats av snö och i bl.a Barcelona uppmättes 23 cm snö under tisdagen. Även Valencia har fått besök av det vita pudret. I södra delarna av Spanien  har regnet slagit läger för ett antal dagar framöver. Costa Blanca verkar än en gång klara sig hyfsat även om det är meddelat några enstaka regnstänk under inledningen av mars månad. Vi hoppas att prognosen är fel att det blir som det brukar vara här dvs sol och perfekt golfväder. Vi tackar våra februari gäster för den här gången och önskar dem en trevlig resa norrut. 

Februari 26. Sommar härlig dag fram till sen eftermiddag då vinden slog om till nordlig och temperaturen sjönk hastigt med 6/7 grader. Gäster som skulle flyga från Arlanda idag och checka in under eftermiddagen är fortfarande kvar pga av snöovädret som förorsakat ett stort antal inställda flyg under dagen. 

Februari 25. Årets kortaste månad närmar sig slutet och denna soliga och härliga söndag har vi under kvällen haft avslutningsmiddag med prisutdelningar. Vi kan än gång konstatera att man äter alldeles för mycket men är det gott så blir det gärna så. Till kaffet delade vi ut priserna till Månadens Mästare dam respektive herr. På damsidan blev Kerstin vinnare efter bl.a en runda under sin hop. Grattis Kerstin! På herrsidan blev det tre jämna scorer av Tommy som blev avgörande. Grattis Tommy! 

Februari 24. Strålande solig dag denna lördag. Vi gratulerar en av våra trognaste gäster Tore som fyller jämt men ändå ganska ojämt  idag. Grattis Tore! Vi uppmärksammade Tores bemärkelsedag vid vår BBQ häromdagen. 

Februari 23. Under fredagen har vi haft besök av Quiron Salud för visning av Real Club de Campoamor. Vi har också förevisat Campoamor för deras ambulans vilket innebär att Real Club de Golf som första golfresort nu är trygghetszon hela dygnet vid olyckshändelse eller sjukdom. Tidigare haft Quiron endast haft ambulans under dagtid men från och med nu kan ambulansen rycka ut alla dygnets timmar och direkt ta patienten till sitt egna sjukhus vilket som tidigare är anslutet till de flesta försäkringsbolagen. Quiron har också lanserat en ny fantastisk tjänst som heter Health Premium Service som kan köpas för en ytterst blygsam summa. Denna tjänst kommer vi att presentera för alla gäster som besöker oss på Campoamor. Vi känner oss extra stolta denna dag då det är vi som initierat detta samarbete med Spaniens mest välrenommerade företag inom sjukvården.

Februari 21 - 22.
 Onsdagen dags igen för individuella tävling där vi under första hålen fick känna på en kylig nordanvind som dock avtog efter en dryg timmes spel. Prisutdelning för onsdagens tävling delade vi ut vid torsdagens BBQ. På andra plats kom Helene med 76 slag och på herrsidan kom Tommy med 78 slag. Vinnare blev Kenneth med 77 slag och bland damerna fick vi ett verkligt strålande resultat av Kerstin som lämnade in ett scorekort på 71 slag. Grattis till pristagarna! Torsdagens BBQ alltid ett trevligt och uppskattat inslag i månadsaktiviteterna under en nästan klarblå himmel.

Februari 18 - 20. Vintern finns även på Costa Blanca och det fick vi tyvärr uppleva vid söndagens scramble tävling. Vind och kylig nordan vind gjorde att vi kortade ned tävlingsrundan. På andra plats kom Solveig & Kjell med ett resultat på 33,375 slag. Vinnare med 31 hela slag blev Kerstin & Tommy. Grattis till Er! På söndagkvällen avnjöt en värmande och god middag på den alltid så populära asiatiska restaurangen Maritaos. Måndagen och tisdagen var ordningen återställd, solen och en temperatur på runt 20 härliga grader perfekt för golf i kortärmat och shorts.

Februari 15 - 17. Många av oss hade nog uppskattat om vi fått dagar som dessa hemma i Sverige, Norge och Danmark. Under sommaren som gick upplevde vi i Skåne inte i närheten av sköna dagar som här på Costa Blanca kusten. På fredagen avnjöt vi den gemensamma februari lunchen och som vanligt gick vi efter några timmar hem mätta och glada där vi också fick höra lite golf skrönor. Lördag, golf, marknad och en stund i stolen för att bättra på solbrännan. I morgon söndag dags för årets första scramble.

Februari 14. En strålande Alla Hjärtans dag med sommar härlig temperatur. Onsdagen var det dags för andra omgången av Månadens Mästare dam resp herr och på damsidan vann Kerstin på 83 slag. På herrsidan tog Kjell hem segern på fina 75 slag. Grattis till dagens vinnare. Efter två omgångar leder MM Kerstin på 170 slag. På herrsidan leder Tommy med 156 slag. Vi själva har idag haft möte om utökad service för våra gäster. Den nya tjänsten, Premium service, kommer att vara tillgänglig inom kort för alla våra gäster. 

Februari 12 - 13. En blandad inledning på nya veckan åtminstone vädermässigt, Måndag mulet, varmt och regn under några eftermiddagstimmar, tisdag med sol, klarblå himmel men en stundtals kylig vind. På Costa Blanca jagar polisen dagligen märkes plagiat och sista tiden har man beslagtagit över 50.000 artiklar som lämnats för destruktion. Onsdagen är det Alla Hjärtans Dag och vi önskar alla en trevlig och härlig onsdag. 

Februari 8 - 11. En kylig vecka avslutades denna söndag med härlig sommar temperatur och klarblå himmel. Strax utanför Valencia visade termometern -8,3 naturligtvis ganska ovanligt men ..... ibland blir det vinter några timmar och kanske någon dag även här i  Spanien. Bostadsbyggandet i Alicante provinsen det senast året har ökat med 32,8% och man påbörjade det senaste året mer än 6400 lägenheter och villor. Rekordåret 2006 påbörjade man nära 48000 nya bostader i regionen. Snart behövs det fler golfbanor så att alla solsugna golfare kan få njuta med en härlig runda under den mestadels klarblå himlen. Idag söndag är det karnevalsupptakt i Torrevieja och pågår hela veckan. I karnevalen deltar ca 40 olika grupper. Karnevalen avslutas med det populära karnevalståget under lördagskvällen den 17:e februari. Karnevalen kan även följas på Instagram.

Februari 5 - 7. En något kylig inledning på veckan där solens strålar dock värmt oss på och utanför banan. Costa Blanca är redan nu i början på året välbesökt och vi har nog aldrig upplevt så mycket folk i området något tidigare år. På vägen mot stranden är bygget med det nya köpcentrat i full gång och efter den nya bensin stationen kommer snart en ny stor Mercha China eller?. På onsdagen spelade årets första individuella tävling och här blev det Kerstin som vann damklassen och därmed också tog ledning i Månadens Mästare. På herrsidan blev Tommy vinnare på fina 77 slag och är i ledning på Månadens Mästare. Grattis till Er båda. I bildspalten har vi också publicerat en bild på 9:e green. Greenerna är snabba och här finns många slag att spara eller slösa på scorekortet.

Februari 2 - 4. Fredagen blev en riktigt våt föreställning med en himmel som var vidöppen och regnet fullständigt dränkte området. Men som vanligt efter regn kommer sol eller åtminstone uppehåll. Idag söndag spelade vi årets första tävling, en fyrboll/bästboll där vi fick en riktigt fin vinnar score med 43 poäng. Vi gratulerar Kerstin & Tommy till detta fina resultat och till 1:a priset som blev en fin flaska Cava. 

Januari 29 - Februari 1. Dagboken öppnar igen för nya trevliga inlägg. Vi börjar med att önska alla Campoamor vänner en god fortsättning på det nya golfåret 2018. Det har under julen och nyåret hunnit hända mycket i närområdet kring Campoamor, byggnationen fortsätter explosionsartat, renoveringar av våra lägenheter, uppsnyggad utemiljö, uppsnyggat poolområde mm mm. Golfbanan är i bra skick och redan nu är greenerna mycket snabba, bunkrarna i bra skicka (ännu bättre om alla spelare orkat räfsa efter sig). Idag denna 1:e Februari nådde termometern hela 19 grader eller som en härlig vårsommardag hemma i Norden. Det känns kanske avlägset för alla runt Norrlandskusten som idag drabbats av snöstorm och än mer avlägset en golfrunda i kortärmat. Vi avslutar dagens inlägg med att hälsa alla välkomna till Campoamor under våren men vi vill även nämna att vi även öppnat för prel.bokningar hösten 2018.  

2017

November 30 - December 1. Dagboken tar nu jul ledigt vad avser de dagliga inläggen. Bredvid här i bildspalten finns en härlig eftermiddagsbild tagen bakom 1:a green med 8:ans green i bakgrunden och inte minst den härliga himlen vi varit så bortskämda med hela hösten.    

November 26-29. Julen och advent närmar sig och även hemresan för våra gäster. Vi kan än en gång konstatera att vi den gångna hösten upplevt en varmare och höst med fler soltimmar än vad som är normalt för årstiden. Vi golfare njuter men spanjorerna längtar efter droppar från ovan och då i riklig mängd då vattnet är hårdvaluta för hela landet (svårt för oss att förstå som har ett tvärtom förhållande, åtminstone i södra delarna av Sverige)  inte minst för de som lever på vad som odlas såväl ovan som under jord. Under natten till onsdagen och delar av dagen har vi dock bevattnats från ovan men endast i blygsam omfattning och vi kan trots dagens nederbörd även konstatera ett kritiskt lågt vattenstånd även i vår närbelägna kanal. För oss på Campoamor har vi trots de torra förhållandena fortsatt god tillgång på vatten pga de stora vattenreservoarer som finns för bevattning av såväl golfbana som för odlingarna som finns inom Campoamor området. Vid ett kvällsbesök på Zenia boulevarden fångade vi lite julstämning inför kommande storhelg dvs första advent där julen, Lucia och tomtens ankomst börja kännas nära eller åtminstone närma sig. Nu börjar det bli dags att skriva önskelistorna till Tomten men vi kan också konstatera att tiden går alldeles för fort. Var tog hösten vägen, det har ju varit sommar här på Costa Blanca både oktober och november eller högsommar om man jämför med svenska förhållande. Tack alla gäster för en underbar och härlig ¨höst¨ tillsammans med Er här på Real Club de Golf Campoamor.

November 24-25. Under gårdagen var Mas Amigos på besök för att utmana Campoamor banan. Banan hade satts upp enligt scorekortet, dvs betydligt längre än vad banan spelas till ¨vardags¨ . Det skulle visa sig att det blev en riktigt tuff utmaning och med tuffa flagg placeringar och snabba greener lyckades ingen i startfältet vare sig av damerna eller herrarna med att gå på sin hcp. Vädret är fortsatt perfekt för golf i sommar ¨kostymering¨ även om lördagskvällen bjöd på några enstaka kvällsdroppar. Vi kan också rapportera om att det råder en allvarlig kris när det gäller vattenmagasinen här i Spanien. Detta har också fått till följd att konsumtionspriserna kommer att öka kraftigt inom kort enligt senaste prognoserna om inte himlen snart öppnar sig med kraftig nederbörd. Vi kan redan nu meddela att vi även säsongen 2018/19 kommer att låta november månad börja sista veckan i oktober då många vill hinna åka hem innan 1:a advent för att hinna julpynta. Mer information om säsongen 2018/19 kommer inom kort här i dagboken och på vår hemsida.

November 21-23. Fortsatt njutningsfulla dagar med bad i Medelhavet men också lite allvar på golfbanan då vi under onsdagen spelade den tredje och avslutande rundan i kampen om titeln Månadens Mästare dam respektive herr. Priser delade vi ut vid vår avslutningsmiddag i restaurangen här på Campoamor. Middagen ingår för alla månadsgäster och är minst lika uppskattad som vår gemensamma lunch. På onsdagskvällen serverades fyra förrätter, huvudrätt, dessert och kaffe. Naturligtvis ingår även vin eller öl/vatten. Till kaffet var det dags för premiering av dagens pristagare samt utdelning av priset till Månadens Mästare dam/herr. Vi börjar med resultaten för onsdagens individuella tävling där dagens treor blev Kerstin U med 76 slag och Christian med 70 slag. Tvåor blev Yvonne J med 71 slag och Kenneth med 69 slag. Vinnare denna härliga och sommarsköna november onsdag blev Liselotte med 66 slag och Anders E med 67 slag. Grattis till alla pristagare. I kampen om titeln Månadens Mästare dam/herr blev det en jämn kamp och det blev den sista rundan under onsdagen som blev helt avgörande. Vi börjar med damerna där vi Yvonne J kom på tredje plats med 227 slag. På andra plats också med 227 slag men lite lägre shcp kom Ingrid. Vinnare och mästarinna november 2017 blev Liselotte som tog hem titeln med fina 216 slag. På herrsidan fick vi följande topptrio. På tredje plats med 215 slag kom Kurt. På andra plats också med 215 slag med lägre shcp kom Anders E. Vinnare och mästare november 2017 blev Kenneth som segrade med det fina resultatet 209 slag. November månad börja närma sig slutet och några av alla våra gäster som snart skall vända norrut börjar redan längta tillbaka till nästa säsong. Vi vill också passa på att tacka för alla fina och trevliga lovord som framfördes till oss under avslutningsmiddagen.

November 19-20. Dags för andra deltävlingen i Månadens Mästare dam respektive herr. I strålande svenskt högsommar väder spelades andra rundan i kampen om att bli november månads mästare. På allmän begäran och önskemål från våra gäster blev det efter avslutad runda ett gemensamt restaurang besök, denna gång med temat ¨burger kväll¨. Vi serverades en god argentinsk burger med tillbehör. Efter att hungern och törsten stillats delade vi ut priser till dagens fyra bästa damer respektive herrar. Här följer söndagens pristagare; vi börjar med fjärde platserna. Yvonne J med 75 slag och Anders E med 73 slag. På tredje platserna blev det Kerstin U också 75 slag men lite lägre schp än fyran och Kjell med 72 slag. Tvåor blev Liselotte med 72 slag och Torsten med fina 69 slag. Vinnare blev Birgitta L med 68 slag och Kenneth L med otroliga 65 slag. Grattis till alla pristagare! Vi kan också nämna att Brigitta, Torsten och Kenneth kommer få spela på lite lägre schp i den tredje och sista omgången av Månadens Mästare som vi spelar nu på onsdag. Jag kan också nämna att jag själv hade fått ledigt under söndagen (på dagen) för att vara med och spela den årliga matchen på Villa Martin mellan Skandinavien, England och övriga världen. Resultatet i denna prestige fyllda kamp blev vi skandinaver vinnare med ett halvt poäng före övriga världen och med ytterligare ett halvt poäng före engelsmännen. Måndagen har varit en för många stranddag med svalkande bad i sommarvärmen, det känns svårt att förstå att det faktiskt är november och inte juni/juli. 

November 17-18. För några av våra gäster har det dessa dagar blivit dags att återvända till vad vi kan förstå ett kylslaget Sverige. Det måste naturligtvis kännas både konstigt och overkligt att resa norrut till kylan, när man efter fem/sex veckor vant sig vid att vakna till en klarblå himmel, för nu det ju länge sedan vi såg molnen täcka den värmande solen här på Costa Blanca kusten. Imorgon söndag spelar vi andra rundan av Månadens Mästare dam/herr och efter avslutat spel kommer vi gemensamt gå på restaurang där vi samtidigt kommer att dela ut priser för söndagens tävling. 

November 15-16. Onsdag morgon och solen stiger upp tillsammans med oss för en ny tävlingsdag här på Campoamor. Idag skall vi spela tvåmanna scramble och efter avslutat spel är det dags för under kvällen gå till restaurang Maritaos Kitchen för att stilla hungern efter en härlig golfrunda i solen. På restaurangen delade vi ut priser för söndagens tävling Cava Cup och onsdagens Scramble. Här följer pristagarna i respektive tävling. I Cava Cup knep Barbro & Sten tredjeplatsen på 39p och något lägre shcp än Gunilla & Anders som därmed missad pallen med minsta möjliga marginal. Cava Cup tvåorna Sune & Kerstin hade också 39p men lägre shcp än treorna. Vinnarparet Liselotte & Anders presterade fina 43p. Anders och Liselotte beskrev framgången som lite overklig då man inte enligt segertalet inte brukar så långt upp i prislistan i partävlingar. Grattis säger vi. Innan vi redovisar resultatet i onsdagens Scramble fick vi innan starten på onsdagens tävlingen en iskall nyhet. Under tisdags natten noterades hela 6 minusgrader i Villena. Villena ligger på ca 500 meters höjd och ca 50 km nordost om Alicante. Här på Campoamor spelade vi scramble tävlingen i shorts och kortärmat och kände inget av kylan lite längre norrut. Här följer resultaten; på fjärde plats kom Liselotte & Anders med 70,25 slag. Scramble treor blev Yvonne & Kenneth med 70 slag. Chris & Bernt knep andraplatsen med 69,5 slag. Vinnare blev återigen Ingrid & Kurt som har prickat in höstformen och lämnade in vinnarscorekortet med 67 slag. Grattis! än en gång mycket bra spelat.

November 12-14. En av nyheterna här på Costa Blanca kusten är att man inom kort kommer öppna den uppvärmda inomhus poolen i Torrevieja efter genomgripande renovering. För oss golfare fortsätter solen är värma oss då har det blivit lite kyligt på morgonen och vissa nätter har temperaturen hamnat under 10 grader för under dagen nå upp till dryga 20 grader. I söndags spelade vi Cava Cup, ny tävling från och med årets säsong. Resultaten för denna tävling kommer i dagboken på torsdag då vi kommer förrätta prisutdelning för såväl morgondagens (onsdag) scramble tävling som för Cava Cup. 

November 9-11. Torsdag och dagen efter första omgången av MM sågs några träna lite extra här på Campoamor inför fredagens utflykt till Murcia och spel på den trevliga Altorreal banan. Den något kyliga nordan vinden fortsatte att blåsa även under fredagen men styrkan av densamma var betydligt blygsammare i Murcia och på Altorreal än längs Costa Blanca kusten denna fredag. Fredagens tävling spelades sedvanligt vid våra utflykter som en fyrboll/bästboll. Efter golfrundan serverades lunch med valfri dryck, dessert och kaffe vilket ingick i fredagens arrangemang. Till kaffet delade vi ut en flaska Cava till de vinnande paret för dagens tävling. Här följer fredagens topptrio i resultatlistan. På tredje plats med 38p kom Lars-Åke och Gunilla M. På andra plats med 39p kom Kenneth och Yvonne men fick se sig besegrade av Ingrid och Kurt som också fick 39p men hade lite lägre shcp. När vi kom tillbaka till Campoamor var det dags att besöka puben för att få se fotbollsmatchen mellan Sverige-Italien. Vi gratulerar fotbollsgrabbarna till en lysande match och vinst även om vårt tidigare angivna resultat här dagboken inte stämde fullt ut. 

November 7-8. Det har börjat kännas lite höst även här på Costa Blanca kusten då kvälls-, natt- och morgontemperaturen legat på dryga 10-14 grader. Dagarna är dock som tidigare behagligt sköna med en termometer som visar dryga 20 grader. Under onsdagen spelade vi första omgången i månadens mästare dam respektive herr. Efter avslutad runda åt vi tillsammans vår gemensamma lunch och förrättade prisutdelningar för onsdagens runda. På damsidan fick vi följande topptrio; på tredje plats kom Anita Se (gäst till Yvonne & Christian) med 77slag. På andra plats kom Chris med 73 slag men alla fick se sig besegrade av dagens suverän Ingrid som vann med 71 slag (innebär också sänkning inför kommande rundor under månaden). På herrsidan blev det följande topptrio; på tredje plats med 72 slag kom Bernt R. Tvåa med 71 slag kom Lars L. Vinnare också 71 slag Kurt (innebär också sänkning för Lars och Kurt kommande rundor). Grattis till alla pristagare! Detta innebär också att Ingrid och Kurt leder kampen om att blir månadens mästare november efter första rundan. Andra rundan av månadens mästare spelar vi den 19:e november. Innan dess skall vi spela Cava Cup och en Scramble tävling.

November 4-6. Lördag med marknadsbesök men inte minst inköp av delikatesserna som skulle grillas vid vår BBQ under söndagen. Söndagens BBQ väder blev till skillnad från oktober månads dramatiska upplevelse under BBQ en, som det brukar, solig tillställning med skratt och härlig samvaro som varade tills det började skymma i horisonten. Ett gott betyg på att alla trivdes och hade trevligt tillsammans. Vi passade också på att informera om kommande aktiviteter för november men fick då också ett trevligt förslag på att göra ett gemensamt besök på puben kommande fredag kväll då Sverige möter och vinner över Italien med 2-1, eller....? Efter informationen uppmärksammade vi dagens jubilar Anita som vi gratulerade med en flaska Cava och ett rungande fyrfaldigt Hurrah!
Måndag, ny vecka och om två dagar spelar vi första rundan i tävlingen om att bli månadens mästare dam/herr.


November 1-3. November månads inledning blev vädermässigt en blandad upplevelse med några regnstänk dock var solen dominerande även dessa dagar. Den 2:a och 3:e åkte en del av oss söderut för att utmana Lorca banan under 2 dagar med övernattning på hotell i Aguilas. Vid ankomsten dag 1 bjöds vi på några tapas och lugnande dryck därtill inför golfrundans utmaningar. Efter avslutad runda åkte vi ner till Hotel Puerto Juan Montiel för övernattning. Innan middagen och transporten till restaurang Nautico bjöds vi på ett glas Cava i hotellets ute bar. På Nautico fick vi en härlig middag med därtill hörande goda viner. Desserten fick en utöver de goda rätterna som serverats innan en extra stjärna inte minst cheesecake och chokladtarta. Efter några timmars trevlig middag med härlig gemenskap var det dags för hemtransport till hotellet och några timmars sömn innan det var dags för frukost och den andra rundan på Lorca banan. Efter avslutat spel bjöds vi på paella med gott vin, öl och vatten. Vi vill också passa på att redovisa resultaten för de tre bästa paren dag 1 och 2. På tredje plats första dagen kom Anita & Lars 37p, tvåor blev Yvonne & Christian med 40p. Vinnarna Birgitta & Sune presenterade ett scorekort med 42p. Dag 2 fick vi på tredje plats Anita & Lars med 42p, tvåor blev Yvonne & Kenneth med 48p. Vinnarna fick ihop ofattbara hela 50p. Grattis och tack alla för två härliga dagar. Innan vi åkte tillbaks till Campoamor passade vi också på att gratulera fredagens födelsedags tjej, Grete. Grattis Grete!

Oktober 30-31. Oktober avslutades på bästa sätt med strålande förhållande för golf, bad och en stund i solstolen på stranden dock blev natten till den 1:e november väldigt blöt, med kraftig regn och åskväder som slagit ut diverse tekniska utrustning i vårt område. 

Oktober 26-29. Det lär finnas en app som heter ¨vackert väder¨ och den gjordes nog på Costa Blanca kusten. Oktober månad närmar sig slutet, en varm och solig månad tackar snart för sig och så även några av gästerna som snart skall bege sig till nordliga breddgrader där vi kunnat läsa om att man påbörjat ¨vintergolf¨ vilket känns väldigt avlägset för oss i kortärmat och shorts/kjol. I lördags var det marknadsbesök. Dock ryktas det att flera av herrarna letade upp ett närbeläget ¨vattenhål¨. Idag söndag spelade vi fyrboll/bästboll och vilka fina resultat det presterades. Snittpoängen för deltagande lagen idag blev 38,44. På fjärde plats kom Solveig & Kjell med 43p. På tredje plats med 44p kom Yvonne & Christian. Andra platsen knep Yvonne & Kenneth med 45p. Vinnare med hela 46p Ingrid & Kurt. Grattis! Dagens priser var med temat ¨en vit vecka¨.

Oktober 23-25.
En ny vecka som inleds lika strålande som vi avslutade den gångna veckan, dvs strålande sol och badväder mellan golfrundorna. Under tisdagen fick vi besked på att Campoamor nu öppnar för bokningar hösten 2018. Detta då det finns en lång kölista på grupper som vill komma hit och spela. Vi kan dock lugna alla våra gäster som vill boka hösten 2018 att vi redan lämnat in våra blocktider där vi tillsammans spelar trevliga och spännande tävlingar. Under onsdagen spelade vi en individuell tävling men kombinerade detta med en ny partävling där tävlingsformen var Hans minus Hennes. I den individuella tävlingen fick på damsidan följande pristagare; på tredje plats med 30 p kom Yvonne J. På andra plats med 32 p kom Birgitta L. Vinnare med 34 p blev Ingrid V. Grattis tjejer! På herrsidan fick vi följande resultatlista i toppen; på tredje plats med 74 slag kom Rolf. Tvåa också 74 slag men något lägre schp kom Bo. Vinnare blev Kurt med 72 slag. Grattis till Er herrarna! I vår nya partävling blev det storslam för Ingrid och Kurt som även tog hem segern i denna tävling med resultatet 38. Vi delade också ut ett pris till det par som blev tvåor och där kom Katarina och Bo med resultatet 44. Vid prisutdelningen passade vi också på att uppvakta och gratulera Birgitta L som har den äran att fylla år under torsdagen. Onsdags kvällen var det så dags för gemensam middag för alla de som snart skall återvända norrut efter sin vistelse hos oss under oktober. 

Oktober 21-22. En stekhet lördag där det ¨nästan¨ klagades på värmen som nådde 28/29 grader. På söndagen var det dags att spela 2 manna scramble i mycket bra förhållande även om vinden denna dag gav oss en liten extra utmaning. Efter avslutad runda var det dags för gemensam middag på den så populära restaurangen Maritaos Kitchen där vi även delade ut priser till de fyra bäst placerade paren. På fjärde plats med 72,5 slag kom Katarina & Bo. Med ett halvt slag mindre, dvs 72 slag placerade sig Lena & Lars på tredje plats. På andra plats med 71,25 slag kom Lisbeth & Georg. Vinnande par med 70 slag, Yvonne & Christian. Grattis! Vi har också kunnat läsa i lokalpressen om förödelsen vid onsdagens oväder. I La Manga, Murcia, Cartagena, San Javier med flera orter runt Campoamor fick brandkåren rycka ut för blixtnedslag, omkull fallna träd, översvämningar, murar och byggnadsställningar som blåst ner. Hos oss klarade vi oss med att BBQ:en övergick med en trevlig stunds inne mingel i väntan på att de mörka molnen skulle försvinna.

Oktober 19-20. Torsdagen och fredagen utlånade eller kanske snarare inlånade av Herewego Golf för att kolla lite nya hotell i Murcia för deras veckoresor. Vi hade också i uppdrag att under fredagen arrangera en tävling på Altorreal för ett glatt värmlandsgäng som under en vecka besöker regionhuvudstaden. Vi själva hann med att spela en runda på Altorreal som är i mycket gott skick inte minst är det alltid väldigt inbjudande att putta på singelklippta greener. Sol och varmt båda dagarna och under fredag eftermiddagen nådde temperaturen 29,5 grader.  

Oktober 16-18. Ny vecka och måndagen var enastående men tisdagen ännu bättre eller? Vi pratar väl fotboll eller? Grattis MFF till guldet och nu skrivs det för 20:e gången in i historieböckerna. Strålande insats eller lika strålande som vårt väder här på Campoamor. Onsdag och dags för månadens BBQ på vår altan där vi sedvanligt bjuder på vinet till de medhavda delikatesserna. Denna onsdag blev väldigt speciell och alldeles unik då vi för första gången under våra år här på Campoamor för första gången fick uppleva en rejäl åsk och regnskur under BBQ:en. Snygga blixtar över havet, ett öronbedövande mullrande och regndroppar som smattrade likt ett automatvapen. För att undvika att vinet blev för utspätt flyttade vin in och trängde ihop oss på bästa sätt i vårt vardagsrum men finns det hjärterum så finns det......Trots denna lilla oförutsedda och ogästvänliga överraskning blev det ändå en helt fantastisk eftermiddag med alla positiva och glada gäster. Tack alla! har man glada och positiva gäster funkar allt och inte minst att vi alltid har så trevligt tillsammans. I bildspalten ser Ni lite bilder från onsdagens BBQ.

Oktober 12-15. Torsdagen den 12:e firades den spanska nationaldagen som enligt vad vi förstår blivit extra betydelsefull nu när Katalonien vill utropa självständighet. Spanska flaggor syns överallt och spanjorerna här på Costa Blanca kusten är föga intresserade av vad katalanerna försöker åstadkomma. Fredagen den 13:e var det gemensam lunch där det sedvanligt serverades många läckerheter inte minst desserten som blev pricken över i. Den heta hösten fortsätter med klarblå himmel och temperaturer på 24-27 grader, dock var lördagsnatten lite svalare och för första gången sedan vi kom hit i september visade termometern under 20 grader.

Oktober 9-11. Många nya gäster denna veckan som lämnat de gråkalla nordliga breddgraderna och istället nu får njuta av högsommarvärmen. Idag onsdag, har vi spelat säsongens första individuella tävling på en grön och fin bana. Många bra resultat och vi fick följande pristagare denna onsdag. Vi börjar med damerna och på tredje plats kom Chris 83 slag, tvåa blev Elsa på 79 slag och dagens vinnare Lisbeth på 76 slag. På herrsidan blev det idag riktigt låga scorer och tredje platsen tog Bo med 72 slag. På andra plats med 70 slag Bernhard samma fina låga score  hade Rolf som vann på lägre schp. Grattis! Vi presenterar några bilder från den som vanligt soliga golfdagen i bildspalten.

Oktober 7-8. En sommarhelg med temperatur på knappa 30 grader. Vår ¨egen pool¨ har tyvärr fått en spricka i botten och genomgår just nu renovering. Under tiden arbetet pågår använder vi hotell poolen som idag på söndagen bjöd på härliga 29 grader kanske inte så svalkande men väldigt skönt.

Oktober 4-6. Dags för lite uppdatering om vårt närområde. På vägen ner mot stranden har det öppnat en ny mack, tyvärr lite dyrare än de riktiga lågprismackarna. Precis efter ALDI har det påbörjats byggnation av ett nytt köpcentra vilket enligt uppgift skall vara färdigställt senast 2019. Det byggs nya hus och lägenheter bakom La Fuente och man fortsätter även att bygga ända nere vid kanalen. Byggnation och expansionen i området går med andra ord för högtryck likt vädret som fortsatt bjuder på temperaturer på mellan 25 och 30 grader. 

Oktober 1-3.  Ny månad och en månad som redan så här inledningsvis slagit nya rekord. Varmare, torrare, fler golfare, fler longstay gäster mm mm. I bildspalten har vi lagt ut en bild på vårt boende som vi numera likt en omtalad presidents boende också kan kalla för ¨vita huset¨. Trappuppgångar, altaner, fasader, lägenhetsdörrarna, allt fräscht och prydligt. Vi har också lagt ut en bild på de omgjorda och uppmålade tee-skyltarna där man också lagt en layout över hålet. I bildspalten ser vi också ett antal nyplanterade palmer som skall avskräcka mindre raka utslag att göra oväntade besök hos grannarna längs hålet. 

September 23-30. En vecka har gått sedan vi återvänt till Campoamor för en ny säsong. Efter en urusel sommar hemma i Skåneland är det skönt att få vara tillbaka i solen och värmen igen. Sommaren på Costa Blanca kusten har återigen varit stekhet med många dagar då temperaturen nått över 40 strecket. Den 23:e september fick man i Valencia området uppleva ett dramatiskt väderomslag, se följande länk;http://www.spaniaavisen.no/wip4/voldsom-haglstorm-foerte-til-full-vinter/d.epl?id=2561138
Fler och fler väljer Costa Blanca som resmål och inflygningarna till Alicante har återigen ökat, fler golfare, fler soldyrkare, fler livsnjutare osv. Våra första gäster för säsongen har redan checkat in och vi kan redan notera nytt oktober rekord för longsstay på Campoamor. Vårt boende har också fått nytt fräscht utseende då hela byggnaden under sommaren målats om i en vit fräsch kulör. 
I närområdet byggs det som aldrig förr och bl.a har vi fått en ny bensinmack på väg ner mot stranden, nyöppnade restauranger, fler lågpris/china market butiker både har och kommer öppna inom kort.
Vädret är som vanligt soligt och varmt. Sista veckan under september har vissa dagar bjudit på temperaturer över 30 strecket med lägsta nattemperatur på dryga 20. Badtemperaturen ligger på dryga 25 grader. Välkomna alla till en ny och härlig säsong hos oss på Real Club de Golf Campoamor.

September 8. En ny säsong närmar sig och vi börjar säsongen 2017/18 års dagbok med att i bildspalten lägga ut den artikel som publicerades den 1:e september i den spanska dagstidningen La Verdad. Artikeln skrevs under mars månad för publicering efter sommaren. Det känns naturligtvis extra trevligt att man uppmärksammar vår longstay än en gång. I förra årets dagbok publicerade vi en artikel om vår utflykt till Murcia och besöket på den välrenommerade restaurangen Keki. Nu ser vi fram emot att en ny härlig säsong med sol och många trevliga gäster.

 

 

 

 


Valborgs bild från våra lägenheter med en vacker fullmåne som speglas i Medelhavet.Fredagslunch i 25 graders värme på välbelägen och välbesökt restaurang längs Costa Blanca kusten. I bakgrunden härliga Medelhavet. Nybygge på gång! Full fart på grävskopan som schaktar för ett nytt .......Kristina och Ingemar glada vinnare i säsongen 2017/18 sista tävling. Vem blir de första vinnarna nästa säsong 2018/19. Första tävling avgörs i oktober.Glada, nöjda och mätta gäster som precis avnjutet en som vanligt alldeles utsökt middag.Birdie eller parputt på 11:e hålet med en  utmanande green nära vattnet.Grönt och skönt på Pinaillas GolfAptitretare för deltagarna i hösten 2018 utflykt.Trevlig hamn i Horadada med underbar utsikt mot La MangaHärlig med ett söndagsdopp i det kristall klara Medelhavet.Strandpromenaden i Torre de la Horadada tillsammans med andra söndagsflanörer. I bakgrunden den 450 år gamla borgen.Vinnande paret i tävling Hans minus Hennes Berit & Gunnar. Grattis!Herr pristagarna Olle, Tore & Gunnar. Grattis!Från vänster pristagarna Eivor, Berit & Riitta. Grattis!After golf och prisutdelning efter onsdagens tävling.Från vänster trean Riitta, ettan Britta och tvåan Eivor som vi gratulerar till bra spel vid söndagens tävling.Söndagens vinnare Tore tillsammans med trean Gunnar. Tyvärr kunde inte Lars som blev tvåa närvara vid prisutdelningen.Fullt fart på grillen. Sedvanligt glas i handen tillhör alltid grillning eller? Fler gäster som vill skåla och väntar på att grillen skall ha rätt temperatur för de medhavda delikatesserna. Vid bordet hittar vi, Kristina, Olle, Lisbeth, Tonny, Ewa Z, Björn, Eva H, Ingemar, Riitta och Peter.Sten, Maggan, Eva, Britta och Tore som snart skall gå mot grillen. Var detta ett vinnarbord vid morgondagens (söndagens) tävling?Skål och välkomna, Carina, Sven-Olof, Solveig K och Kjell.I väntan på något nygrillat. Vid bordet, Berit, Gunnar, Göran, Bertil, Eivor och Kerstin.Grattis till vårens suveräna par Ingrid & Kurt som vann scramble tävlingen dagen innan det var dags för hemresan. Grattis till Berit & Gunnar som blev treor i scramble tävlingen.Laddade och beredda för onsdagens scramble, Tonny, Lisbeth som spelade tillsammans med Ewa & Björn.Med utdelade scorekort i handen och dags för scramble tävling i solen. Från vänster Tore, Britta, Eva & Ingemar.Eva, Sten och Maggan på första tee i onsdagens scramble tävling.


Inspelningarna från Campoamor börjar i oktober. 

Glad Påsk önskar vi alla Campoamor vännerna.Skärtorsdags lunch med havsutsikt, varmt och soligt! till skillnad från bilden nedan!Vår hemmaklubb Ljunghusen Skärtorsdag eftermiddag. Känns mer som en skidklubb!Månadens Mästare Mars 2018. 
Dam mästare Riitta respektive Herr mästaren Nils-Åke Mars 2018. Grattis!Månadens Mästare Par Mars 2018, Lars & Gunvor. Grattis!Dessert och kaffe efter den mycket välsmakande avslutningsmiddagen.Vinnarparet Tonny & Lisbeth vinnare vid vår utflykt till Altorreal.Glada tjejerna Ingalill, Riitta, Agneta & Gunvor, pristagare i onsdagens tävling.Pristagarna i onsdagens individuella tävling, fr.v Bo A, Sten, Christer & KurtScramble vinnarna Kurt & Ingrid. Grattis!Tvåor i scramble tävlingen, Nils-Åke & EwaScramble treor blev Riitta & PeterScramble fyrorna Christine & Jan-ErikScramble femmorna Britta & ToreBurger kväll på Stone Grill efter härlig dag på golfbanan med scramble tävling.Vinnande par i utlottningen av en flaska Magnum Cava, Sven-Olof & CarinaGlada bollen med Lars A, Solveig A, Ulla & Bosse beredda med klubborna på första tee. De bidde bara tre, Eivor, Sten & Barbro. Bertil kunde tyvärr spela pga ryggproblem.Tore, Britta, Berit & Gunnar på väg ut mot banans utmaningar.Altorreal, 1:a tee och superladdade för rundan, Kurt, Ingrid, Christine & Jan-ErikReserverad restaurang för våra gäster.Armarna i kors eller bordsbön, stilen varierar  (från vänster) Eivor, Gunnar, Solveig och på höger sidan, Bertil, Berit och Lars.Peter & Riitta delade bord med kompisarna Sven Arne & Björg.Bernt, Siv t.v, Nils-Åke, Ewa nöjda och glada efter förrätten.Den starka morgonsolen blev ett plötsligt uppvaknande för denna SUV som missade en av grindarna. I samband med prisutdelningen förärade vi också Solveig K en flaska Cava, sång och Hipp Hurrah en dag före hennes födelsedag. Grattis! Vinnarna av deltävling 2 i Månadens Mästare Par, Ingrid & Kurt. Grattis!Vinnarna av deltävling 1 i Månadens Mästare Par, Riitta & Peter. Grattis!I det lilla hålet fanns Ingrids boll efter två perfekta slag på Lorca´s 13:e hål. Grattis till en fin eagle!Grattis Maggan, som fyllde år vi vårt besök på Lorca och uppmärksammades med en flaska Cava.Grupp foto på Lorca som vi därefter utmanade med många fina resultat.Glada tjejer som vunnit priser i onsdagens tävling. Från vänster Berit, Britta, Agneta och Gunvor. Grattis tjejer!Herr pristagare kvartetten med Helge, Lars, Nils-Åke och Peter, som vi gratulerar till bra spel!Nils-Åke vinnare av första deltävling och klar ledning i Månadens Mästare herr. Grattis!Ingrid vinnare och ledning i Månadens Mästare dam efter första omgången. Grattis!Bosse glad tvåa i onsdagens tävling.Tvåa i onsdags blev Riitta:Göran kom 3:a på herrsidan.Barbro tog en 3:e plats, den var efterlängtad enligt Barbro.Kurt 4:a bland herrarna.Christine 4:a i onsdagens tävling.Dessert läckerheterna fanns det utrymme för i den redan mätta magen! Lunch med prisutdelningarOboj, vilket vackert väder, solen skiner idag....speciellt härligt denna grilldag.I bakgrunden är det fokuserade grillmästare   Lars och Gunvor närmast kameran.Det är både gott och roligt att vara på BBQ fest.Detta måste förevigas enligt Sigun.Grillmästare, som vet allt för kulinariska upplevelser.Hungriga tjejer väntar på att få smaka på grillmästarnas läckerheter denna underbara mars torsdag.Skål, Maggan, Ingalill, Anders, Jan-Erik, Christine och Sten, denna trevliga och härliga eftermiddag.Glada och laddade inför onsdagens runda, Jeanette, Helge, Sten och BarbroBlir det någon av Riitta, Peter, Ingrid eller Kurt som tar ledningen i Månadens Mästare dam/herr. Första tee, första deltävling i månadens Mästare dam/herr, första bollen; Bernt, Solveig A, Lars och Siv.Cava Cup vinnarna i mars 2018 Ingrid & Kurt. Grattis!Cava Cup tvåorna Nils-Åke & Grete (som hoppade in för Ewa)Cava Cup treorna Peter & Riitta.Cava Cup fyrorna Maggan & Sten även bildligt före 5:orna.Berit & Gunnar 5:or vid söndagens Cava Cup.Grattis Kerstin & Tommy, månadens mästare dam respektive herr februari 2018.Grattis Tore! som fyller jämt och ojämt denna lördag den 24:e februari. Komplett utrustad ambulans där medföljande läkare och sjuksköterska direkt kan sätta in all form av akutvård.Qurions gula ambulans som nu guidats runt på hela Campoamor.Vinnarna i onsdagens tävling Kenneth, herrklassen och Kerstin i damklassen. Prisutdelning i solen på vår altan under torsdagens BBQ.Tommy & Helen tvåor i onsdagens individuella tävling. Prisutdelning vid torsdagens BBQ.Februari månads scramble vinnare Kerstin & Tommy. Grattis!Glada scramble tvåorna Solveig och Kjell.Alla hjärtan dags vinnarna Kerstin och Kjell som vann onsdagens dam resp herr tävling Vi önskar alla Campoamor vänner en trevlig och hjärtlig Valentines dag.Grattis Tommy till vinsten av onsdagens tävling och ledning i kampen om att bli Månadens Mästare herr.Kerstin vinnare i årets första individuella tävling och därmed ledning i Månadens Mästare dam. Grattis!En bild från onsdagens tävling på 9:e green som hade en svår flagg placering på de snabba greenerna.2018 års första vinnarpar i årets första tävling, Cava Cup. Grattis Kerstin & TommyVi önskar alla gamla och nya Campoamor gäster ett riktigt Gott Nytt 2018. Vi önskar alla Campoamor vännerna en riktigt God Jul 2018Eftermiddags bild den 1:e december, 1:ans green grön och fin. Härligt med ljus i vintermörkret ( 29:e nov)1:a advent och julen närmar sig. Juldekorationer på närbelägna Zenia Boulevard.November månads mästare dam, Liselotte stolt och glad över vinsten. Grattis till vinsten!November månads mästare Kenneth som här fotograferades under tacktalet. Grattis Kenneth till vinsten!Onsdagens individuella vinnare Anders och Liselotte. Grattis!Tvåorna Kenneth & Yvonne J i onsdagens individuella tävling.Sista omgångens treor i den individuella tävlingen, Kerstin & Christian.November månad dessert, en läcker och ytterst välsmakande TiramisuBertil, Birgit, Lars-Åke och Ann (närmast kameran) väntar efter en gemensam skål på lite mer middags delikatesser.Glada middags leenden hos Margareta, Bertil & Sten. Avslutningsmiddag november och en av alla förrätter har försvunnit ner i magen.Glada vinnare i söndagens individuella tävling, Kenneth och Birgitta. Grattis!Andra platsen tog Torsten och Liselotte.Tredje platsen tog Kjell och Kerstin.Anders & Yvonne J blev tog fjärdeplatsen i söndagens tävling.Mums, gott med en argentinsk burgare efter en dag på banan i sommarvärmen.Sune visar upp den hungriga minen.Äntligen! Lars höll ett trevligt tacktal för ännu en trevlig vistelse (5:e året i rad) hos oss på Campoamor och vann denna kväll spelarnas/gästernas pris! Höstens suveräna par Ingrid & Kurt tog även hem segern i scramble tävlingen. Grattis!Glada och nöjda över andra platsen i onsdagens scramble tävling, Chris & BerntOnsdagens scramble treor Kenneth & Yvonne.Cava Cup Mästarna Liselotte & Anders. Paret tog också hem fjärde platsen i onsdagens scramble tävling.Sune & Kerstin som tog hem andra platsen i Caca Cup.Cava Cup treorna Sten & Barbro.Gemensam middag på den populära restaurangen Maritaos Kitchen där vi också delade priser för två tävlingar.Fritz, Lars-Åke, & 2 ggr Gunilla redo för onsdagens scramble. Suveräna paret Ingrid & Kurt tog även hem segern på Altorreal.Altorreal variant på cappuccino, väldigt gott men väldigt onyttigUlf & Grete spelade tillsammans med Sune & KerstinSten & Barbro såg fram emot en trevlig runda med Yvonne & KennethBertil & Gunilla Ö redo för att utmana medspelarna Sten & MargaretaBernt & Chris som spelade tillsammans med Gunilla & Lars-Åke. Fritz, Gunilla, Ingrid och Kurt under en klarblå himmel.Dags för tee-off på Altorreal.Tjejerna som tog hem priserna i första omgången av MM, Chris, Ingrid och Anita.Pristagarna i första rundan av MM,
Lars L, Kurt & Bernt.Ann, Bertil N, Lars och Birgit njuter i solen och ser fram emot en härlig runda.Skynda och tryck av, vi skall ut och jaga birdies, uttrycker Bertil, Gunilla Ö, Lars-Åke & Gunilla MStrax dags för tee-off för Fritz, Gunilla, Yvonne & KennethTorsten, Susanne, Lars & Lena på första tee.Vi passade på att uppvakta Anita som fyllde år denna BBQ söndag. Grattis, hipp hipp......Snabbast att grilla vid detta bordet Gunilla & Bertil, men Ingrid lugn, det är fler vid bordet som inte fått något på tallriken.Grabbarna ¨grill¨ - Kurt, Ulf och Karl-AxelLars, Lars-Åke, Sune, Birgitta och Anita vill också utbringa en skål med fotografen. Här sitter man också med glasen i handen! Skål på Er!Skål på Er, Yvonne, Kenneth, Christian, Yvonne, Anders och Gunilla.Vem blir grill mästare denna november söndag?Lorca mästarna dag 2, Christian och Yvonne. Bakom kameran som vanligt Grete som också blev grattad av alla vid lunchen. Soluppgången fångad från ¨vårt hotell¨ i Aguilas.Nautico´s oemotståndliga cheescake. Lorca mästarna dag 1, Birgitta & Sune.Här hade vi äran att få spela med Birgitta och Sune som vann dag 1.Dag 1 på Lorca spelade Yvonne, Christian, Kenneth och Yvonne ihop.Sten, Margareta, Anita & Lars beredda på Lorca´s första tee.Söndagens glada pristagare som nu ser fram emot en delvis ¨vit vecka¨.Aftergolf med prisutdelning denna härliga söndagskväll.Alla undrade om Berndt skulle lyckas flytta belysningsstolpen eller var det ¨bara stretching¨Sten & Margareta såg fram emot en trevlig runda med Karl-Axel & inga.Idag så skall vi...... lät Fritz, Gunilla, Gunilla och Lars-Åke meddela innan tee-off. Glada och förväntansfulla på 1:a tee, Leena, Anders, Lars & Gunilla.Pristagarna vid onsdagens nya tävlingsform, dam resp. herr samt partävlingen Hans - Hennes.
Från vänster; Kurt, Birgitta Ingrid, Katarina, Bo, Rolf och Yvonne. Grattis alla!Gäster på väg till oktober månads gemensamma middag.Dags för gemensamma middagen, här en del av gänget.Nöjda scramble vinnarna Christian & YvonneScramble tvåorna Georg & LisbethLars & Lena på tredje plats i scramble.Fjärde platsen i söndagens scramble knep Bo & KatarinaScramble lag Eva & Robert spelade tillsammans med lag Gunilla & AndersScramble lag Bo & Katarina spelade i samma boll som Birgitta & Sune.Thorbjörn & Ulla på besök hos goda vännerna Anita & Lars Inbjudande par 3 hålet 17:e som vi utmanar i november, kanske med en birdie i scorekortet.Singel klippning av greenerna på AltorrealHärlig utsikt från 6:e tee på Altorreal.Vårt kök fick bli också bli samlingspunkt för diskussioner under åskan och regnet.Trångt men plats för alla när solen försvann för någon timme.Ole och Britt lyssnade spänt på grannbordets golf historier.Från ute till inne på 10 sekunder. Den ovanliga händelsen regn var anledningen.Skål på Sune, Birgitta, Lars, Anita och Elsa.Lasse en grillmästare i ¨vardsklass¨!Här är det BBQ mys med god mat och dryck. Glada och nöjda gästerna Caisa, Anders, Gunilla, Bernth och Chris.Lunchen för oktober gästerna på väg att serveras.Landskamp mellan goda vännerna, Elsa & Berni, Sverige och Berit & Berit, NorgeGlada och stolta vinnarna Rolf & Lisbeth. Grattis!Elsa jätteglad för andra platsen i dagens tävling som spelades i 28 graders värme under en klarblå himmel.Aftergolf i väntan på resten av gänget och prisutdelning.Glada tjejerna Katarina, Chris, Caisa och Eva på första tee.Hotell poolen som idag bjöd oss på badvänliga 29 grader. Nya tee-skyltar för året med snygg layout bild här på 8:e hålet. 8:e hålet har också fått säkerhets palmer för mindre välriktade slag Boende i ¨vita huset¨.

  

Artikel publicerad i La Verdad den 1:e september. Reportage om longstay på Campoamor som gjordes under mars månad.

 

  


 

 

 

 

 

 

 

Sempere (derecha), Grete, Caisa och Lasse

Dela med dig

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn