CAMPOAMORS ¨händelserika¨ DAGBOK 2022-24

VAD HÄNDER I CAMPOAMOR VÄRLDEN? OCH UTANFÖR?

Vi kommer att publicera en dagbok om händelser, upplevelser, råd och tips för Er som gillar att vara på ¨banan¨. Här kommer vi under longstay säsongen att skriva om dagliga eller vecko händelser. Har Ni något trevligt tips som Ni vill dela med Er av. Skicka till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
 

 Våren 2024.

Februari 2024. Vi har nu öppnat upp vår nya hemsida campoamorgolf.se Här gör Ni numera Era bokningar och följer oss för aktuell information om longstay och midstay på Campoamor.

Januari 2024. Nytt år och nya utmaningar på och utanför golfbanan. Vi vill börja med att önska alla våra kunder/gäster en god fortsättning på det nya året 2024. Vi själva är tillbaka på Campoamor och njuter av svensk högsommar värme för just så är det hur man bäst beskriver hur förhållandet här på Costa Blanca kusten är just nu, igår torsdag var det nästan 30 grader och sol från en klarblå himmel. Campoamor banan är i bra skick så det finns väl ingen större anledning eller orsak att inte boka en resa ner hit till oss och njuta av ännu en härlig longstay vistelse. Välkomna till Campoamor.


Hösten 2023.


November 12. Ibland måste man väl ändå få undra vad det är som gör att vi inte sett till en något regn under hela hösten här på Costa Blanca kusten. Som longstaygäst och golfare måste man väl få känna sig mer än nöjd då regnbyxor och regnjackor fått vila sig i form tills återvändandet i norr där det mest regnat stora delar av sommaren och hösten. Hur som, så avslutade vi höstsäsongen med en scramble tävling denna soliga och varma söndag och vi fick också in resultat som gav följande prispall men innan prisutdelningen fick en rolig och trevlig värmlandshistoria av Anders P, var den sann eller? Nu till prispallen; på tredje plats med 76,25 slag, Lotta & Anders S, tvåa blev Ingrid & Kurt med 74,75 slag. Vinnare med 73,5 slag och ett stort GRATTIS till Yvonne & Kenneth. Nu närmar sig hemresan för många av våra gäster och vi vill framföra ett stort TACK för en härlig höst tillsammans med Er och den känns allt lite vemodigt när Ni nu reser hem men vid hoppas få se Er här på Campoamor snart igen. 

November 9. En fantastisk golfdag med sol där vi också fick vara med och spela med våra trevliga gäster. Idag höstens sista individuella tävling dam respektive herr. På damsidan fick vi på andra plats Ingrid med 31 poäng. Vinnare idag Lotta med 34 poäng. Grattis till Er. På herrsidan blev den följande resultat. Anders P tvåa med 35 poäng och vinnare idag Kenneth som strålade ihop med solen och fick hela 41 poäng. Grattis till Er. På söndag är det 2 manna scramble en kul tävlingsform att avrunda höstens tävlingar med.

November 5. Söndag och tävling under en klarblå himmel. Idag var det partävling bästboll och frågan var om vi skulle få nya rekord scorer eller? Så här blev dagens resultatlista; på tredje plats med lite lägre shcp än fyrorna Ingalill & Anders säger vi grattis till Ingrid & Kurt som hade 40 p. På andra plats med 43 p kom Gunilla & Anders. Dagens vinnarpar med 45 p och ett stort GRATTS till Lotta & Anders.

November 2. Dags för tävling med förhinder. I spåren av stormen Ciaran har man utlovat kraftiga vindar och därför har vi valt att ställa in dagens tävling pga risken med kringflygande diverse ting. På kvällen kunde vi konstatera att de kraftiga utlovade vindarna blev några timmar försenade men under seneftermiddagen och kvällen mättes det 22 m/s på Vistabella, 25 m/s i Orihuela samt flera andra ställen som vi sig en rejäl ¨blåsning.  

Oktober 31.
Vi säger stort TACK till oktober månad som bjudit oss på sol från en nästan blå himmel varje dag. Vi uppskattar naturligtvis detta men inget regn innebär också stora problem med vattenförsörjningen på många håll. Än så länge är vi förskonade från restriktioner här på Costa Blanca kusten men längre söderut har man nu infört strikta vattenrestriktioner för hushållen. Vi hoppas på en fin november för många trevliga golfrundor.

Oktober 29. Söndag och ännu en härlig solig tävlingsdag där vi spelade både parspel/tävling och singelspel/tävling. Lite spännande ny tävlingsform som vi kallade Vem tar vem? Vi börjar med att redovisa singelresultaten för damer respektive herrar där vi idag hade två priser. På damsidan var Gunilla bäst och vann med 36 poäng. Tvåa blev Chris med 34 poäng. Grattis till Er! På herrsidan fick vi återigen fantastiska resultat och vinnaren hade hela 45 poäng och tvåan 44 poäng. Vinnare blev Kurt och tvåa blev Tommy. Grattis till Er båda! I partävlingen Vem tar Vem blev det följande topptrio; på tredje plats med 44 poäng Tore & Gunilla, på andra plats med 47 poäng kom Tommy & Ingrid och dagens Vem tar Vem par blev Kurt & Lisa med 48 poäng. Grattis till första vinsten i vår nya tävlingsform. Vi kan väl också avslöja att några par spelar sinsemellan om ha få ha Winnie. Winnie finns idag med i bildspalten och Winnie har fått uppleva mycket glädje men även en viss besvikelse. Kul grej!

Oktober 26-27.
Torsdag och dags för andra deltävlingen av två. Dags att hålla nerverna i styr och blir det första omgångens ledare som kommer ta hem segern eller? Resultaten presenterades vid den gemensamma middagen då vi också hade prisutdelning. Vi börjar med damerna där vi fick följande topptrio i 36 hålstävlingen. På fjärde plats  kom Ingrid med 66 p. Trea blev Gunilla med 71 p. På andra plats med lite lägre shcp också 71 p kom Lotta. Vinnare med 74 p Britta. Grattis till vinsten i vår första 36 håls tävling. På herrsidan fick vi följande resultat; på fjärde plats kom Kenneth med 73 p samma poäng hade även trean Tommy 73 p som dock hade lite lägre shcp. På andra plats kom Lars S med 78 p. Vinnare med 79 p Kurt. Grattis till vinsten i 36 hålstävlingen. Bilder från middagen med god mat och dryck och glada gäster.

Oktober 22-23. Söndag och dags för en ny tävlingsform, Bramble. Rolig och spännande tävlingsform som ställer lite krav och tillit på medspelaren. Prisutdelning vid den gemensamma tapaseftermiddagen på terazza 40 där vi värdar bjöd på vin till de medhavda tapasrätterna. Varje höst och vår bjuder vi in en eftermiddag till en trevlig eftermiddag på vår terass och i år blev det lite extra då vi också hade äran att fira Lars som fyllde 80 år och bjöd alla vännerna på Cava och lite tilltugg. En het och härlig eftermiddag där vi också förrättade prisutdelningen med följande resultat; 4:e plats med 41p Yvonne & Kenneth, 3:e plats också 41p men lägre shcp Ingalill & Anders. På 2:a plats med 44p kom Ingrid & Kurt. Vinnarna Kerstin & Tommy vann med hela och osannolika 51p. Stort GRATTIS! tänk vad tiden går fort där 5 timmars gemenskap bara rinner iväg när man har trevligt tillsammans.

Oktober 20. Idag har vi den äran att gratulera Lars S på hans högtidsdag 80 år. Lars en av våra trogna gäster sedan många år. Stort GRATTIS till dig.

Oktober 19. Torsdag och deltävling i av två. För första gången spelar vi en tävling över 36 hål med 18 hål den 19/10 och deltävling 2 den 26/10. Prisutdelning på den gemensamt middagen den 27/10. Vi har följande topp på dam respektive herr efter första rundan. På damsidan leder Gunilla med 36p därefter har Britta och Lotta 34p, Ingrid 32p och Chris 31p. På herrsidan har vi Kurt med hela 44p, Tommy 39p, Lars S och Tore 37p och Leif 36p. Det blir en intressant och spännande andra runda då flera spelare också kan nå toppen som efter första rundan ligger strax utanför.


Oktober 18. Gemensam middag på den alltid så populära restaurangen Maritaos. För första gången hade vi ingen prisutdelning vid denna middag då vi numera bytt tävlingsdagar till torsdagar och söndagar. I bildspalten från kvällen.

Oktober 15. Halvmånadsskifte för oktober denna söndag den 15:e. Idag var det åter dags för tävling, individuell dam respektive herrklass. Dagen som vi nu börjat vänja oss vid stekhet under den klarblå himmel som skämmer bort oss här på Campoamor. Efter rundan en avslappnad after golf på terassen där vi också hade prisutdelning för tävlingen till inmundigandet att de välförtjänta kalla dryckerna. Vi börjar med damerna och här vi fick se Britta ta hem dagens 2:a plats med 27 poäng. Vinnare blev Kerstin med 29 poäng, grattis! På herrsidan återigen verkligt fina resultat och här tog Kenneth hem dagens 2:a plats med 35 poäng. Vinnare i stor stil Tommy som verkar svårslagen för tillfället. Tommy lämnade in ett scorekort med hela 42 poäng, grattis!

Oktober 12. Spaniens nationaldag och säsongsstart för våra tävlingar, en varm och solig dag. Idag inledde vi med individuell tävling och följande fick priser. Vi börjar med damerna där Kerstin kom tvåa med 27 poäng och fick se sig slagen av dagens vinnare Chris på 30 poäng. På herrsidan hade vi som tvåa Anders på fina 36 poäng och suverän vinnare idag blev Tommy med hela 40 poäng. Grattis säger vi till Er. På söndag är det dags för första partävlingen, bästboll.

Oktober 2023.
Så är höstens longstay säsong igång och oktober månad är stekhet med temperaturer på runt 30 grader varje dag. Havet bjuder på behagliga 25/26 grader och känns nästan inte svalkande. Vi kommer på Spaniens nationaldag den 12:e spela första tävlingen, spännande att se vem som tar hem första priset dam resp. herr. Vi kommer naturligtvis att lägga ut bilder på de vinnarna efter tävlingen. Vi kan också rapportera om att det öppnats nya restauranger och café i närheten.
Våren 2023.


Mars 2023. Vi börjar med att kunna presentera nyheten att vi inte kommer höja priserna för hösten 2023. BOKNINGEN för hösten 2023 är öppen. Greenrenoveringen pågår och vi kommer under vecka att lägga ut några bilder på greenerna och banan. Vädret har tyvärr inte varit det bästa dvs inte mycket nederbörd men kallt och blåsigt men nu verkar det både gå mot ännu ljusare tider men även är lite mer värme på ingång.

Januari/Februari 2023. Nytt år och nya utmaningar såväl på golfbanan som utanför. Årets första månad har vädermässigt bjudit på allt, dvs allt från svensk högsommar till en temperatur nära nollan på morgnar och sena kvällen. När det gäller Campoamor banan arbetas det nu intensivt med att återskapa greenerna till en spelmässigt bra nivå. Man har under januari både sått och sandressat dessa men tyvärr har temperaturen inte varit så gynnsam för en bra och snabb tillväxt. Bollen rullar trots allt ganska bra och för varje dag som går ökar soltimmarna och temperaturen vilket gör att vi förhoppningsvis kommer att ha bra greener under våren. Vi kommer att uppdatera dagboken ca var 10:e dag med rapporter och bilder.

Hösten 2022.  

Oktober - December 2022. Hösten 2022 på Campoamor har bjudit på ett väder utöver det vanliga, dvs från slutet av september fram till sista veckan i november har solen strålat och temperaturerna har legat på mellan 22-30 grader. De sista dagarna gjorde hösten sin entre och temperaturen var ¨endast¨ 18-22 grader. Tyvärr har vi under hösten fått många avbokningar till följd av att greenerna på Campoamor drabbats skador. Spelet har fram till mitten av oktober skett på provisoriska greener men för varje dag som går hämtar sig greenerna och vi hoppas ha bra greener under våren 2023. Vi har med anledning av ovanstående inte haft några tävlingar under hösten däremot har vi för de gäster som besökt oss haft den gemensamma lunchen och middagen samt eftermiddagsmingel på terrassa 40, en trevlig eftermiddag som blev till kväll innan alla golfhistorier mm var berättade. Nu väntar vi på tomten och hoppas att få se Er alla på Campoamor igen. Vi vill passa på att önska alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt 2023.


  

 

 
 

 

Kolla in och boka Er vistelse via vår nya hemsida, www.campoamorgolf.seGOD JUL & GOTT NYTT GOLFÅR 2024 önskas alla Campoamor gästernaYvonne och Kenneth, grattis till vinsten idag, höstsäsongens sista tävling.Söndagens scramblepristagare, från vänster ser vi Kurt, Lotta, Anders S, Ingrid, Kenneth och Yvonne. 12 november shorts, kjol och kortärmat under den klarblå himlen och 25 grader vid prisutdelningen kl 15:30. Kan det bli bättre?Innan prisutdelningen fick vi en värmlandshistoria av Anders P, alltid lika trevligt och roligt, tack.Bra utslag av Anders på 1:an.En vinnande sving av Kenneth eller?Kurt kollar efter sitt långa utslag på 1:an.Peptalk inför rundan eller?Torsdagens pristagare från vänster tvåan Ingrid, vinnaren Lotta, vinnaren Kenneth och tvåan Anders P. Glada spelare redo för en härlig runda i solen.Söndagens pristagare med treorna Ingrid & Kurt till vänster, Lotta & Anders vinnarna i mitten och tvåorna Gunilla & Anders till vänster. Grattis till Er alla!Anders håller vinnartalet i eftermiddagssolen. Grattis till Anders & Lotta vinnarna i söndagens bästboll.Glada tvåorna Gunilla & AndersFinns det några pristagare i denna bollen som är redo att slå ut på första hålet?Kickan, Christian, Lisbeth & Leif redo för dagens bästboll.Här har vi damerna som blev bäst under söndagens tävling från vänster 2:an Chris och 1:an Gunilla.Glada herrarna Kurt 1:a och Tommy 2:a som presterade fantastiska resultat vid söndagens tävling.Här har Winnie precis flyttat från sin endagars matte som inte blev så glad. Bernth, Anita och Lars njuter i solen efter dagens tävling.Dags för kall dryck efter dagens runda.Aftergolf efter Vem tar VemDamerna som fick pris i vår 36 hålstävling, från vänster Ingrid som blev 4:a, Gunilla 3:a, Lotta 2:a och vinnaren Britta längst till höger. Grattis till Er!Glada herrarna som fick pris i 36 hålstävlingen. Från vänster Kenneth 4:a, Tommy 3:a, Lars 2:a och 1:a Kurt. Grattis till Er.
Snart kommer maten!Rött, vitt eller öl?Det serveras snart vin och mat!Här väntas det på en härlig middagGemensamma middagen för våra longstaygästerSuveräna vinnarna Kerstin & Tommy i Brambletävlingen. Grattis till Er!Och vips kom det en värmlandshistoria, tack AndersBramble tvåorna Ingrid & Kurt Bramble treorna Ingalill & AndersGlada 4:e pristagarna i gårdagens Bramble, Kenneth & YvonneDags för lite info och prisutdelning för söndagens tävling.Härlig och trevlig gemenskap på terazza 40Borden dukade för tapaseftermiddag i solenLars bjöd alla på cava och gott tilltugg som tack för uppvaktningen på 80-årsdagen.Framdukat för att fira Lars 80 årGrattis Lars på din 80-årsdag. Kul att du firar den här på Campoamor.Lisbeth, Kenneth, Lotta, Anders, Yvonne och Leif, ja vad skall vi välja bland allt gott som erbjuds?Benrth och Chris det skall bli gott med mat och dryckRunda bords konferens på MaritaosLars, Anita, Gunilla och Anders i allvarllga samtal om .......Dags för dryck till den goda maten.Söndagens pristagare med ettorna till vänster, Tommy & Kerstin och till höger tvåorna Kenneth & Britta. Grattis!Aftergolf i skuggan, pustKlara för tee-off, Anita, Lars, Tore och Britta.Gunilla, Anders, Carin och Lars på 1:a tee.Glada inför dagens tävling, Yvonne, Kenneth, Kerstin och Tommy.Dagens pristagare på Spaniens nationaldag, vinnarna i mitten Tommy och Chris som flankeras av tvåorna Kerstin och Anders, grattis!Chris en av dagens vinnare, grattis!Prisutdelning på Europas kanske bäst belägna aftergolf terassPå tee har vi här Britta, Tore, Kerstin och TommyPå 1:a tee, Anders, Chris, Gunilla och BernthDags för tee-off, Anita, Lars, Yvonne och KennethKö på 10:e hålet och vi ser också att bermudan åter börjar bli grön efter sin vintervila. Tyvärr behöver det bli lite varmare men från och med den 6 mars skall vi få över 21 grader så då.......8:ans green i bra skick, gäller att inte ligga ovanför hålet då bollen rullar snabbt utför.18:e green som återhämtar sig efter vinterns skador.God Jul och Gott Nytt år 2023 önskar vi alla våra Campoamor vänner 


 


 

 

Dela med dig

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn