CAMPOAMORS ¨händelserika¨ DAGBOK 2016/17

VAD HÄNDER I CAMPOAMOR VÄRLDEN? OCH UTANFÖR?

Vi kommer att publicera en dagbok om händelser, upplevelser, råd och tips för Er som gillar att vara på ¨banan¨. Här kommer vi under longstay säsongen att skriva om dagliga eller vecko händelser. En efterfrågad sida av våra golf vänner som nu får sin efterlängtade premiär för säsongen 2016/17. Har Ni något trevligt tips som Ni vill dela med Er av. Skicka till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.


April 18 - 19. Vi spelade idag onsdag tävling i ¨spanskt april väder¨, vilket innebär sol blandat med ovanligt mycket moln och blygsamma 19 grader. Dessutom blandade en vind som hade inslag av skånsk karaktär sig i våra slag. Trots dessa utmaningar fick vi bra resultat. Vi börjar med topptrion bland tjejerna med Eva H på tredje plats, Eivor tvåa. Vinnare Kristina på fina 75 slag. På herrsidan blev det följande placeringar. Trea kom Olle, tvåa kom Rolf. Vinnare Ingemar på 82 slag. Grattis till Er. Vi kommer under resten av april att skriva i dagboken med veckoinlägg.

April 14 - 17. En fantastisk påskhelg med sol och temperaturer mellan 23 och 27 grader. Sköna kvällar som gjort ¨utesittning¨ behaglig ända fram till småtimmarna. Vi har under påskaftonen också öppnat vår bokning för kommande säsong. Efter påskhelgen fortsätter uppfräschningen av våra huskroppar där lågbyggnaderna kommer målas vita och så fort dessa är färdigmålade kommer man fortsätta med våra lägenheter som enligt uppgift skall behålla sin gula kulört.

April 13.
En drottning har kommit på besök till Campoamor vilket har fört mig sig en gedigen polisinsats. Vi pratar om den objudna bidrottningen som valt att bosätta sig hos ett utav våra gästpar. Här i Orihuela hanterar polisen även dessa ärende för att garantera vår säkerhet så att vi undgår farliga stick. Drottningen hade med sig dryga tusentalet arbetare som på nolltid upparbetade sitt nya hem. Vi vill också passa på att önska alla Campoamor vänner en Glad Påsk och på påskafton är det möjligt att boka vistelsen för kommande säsong.

April 11 - 12. Vissa dagar känns det svårt att fylla dagboken med ord då det för läsaren kanske känns som en upprepning åtminstone väder mässigt men i morgon den 13:e april är det exakt 30 dagar sedan vi såg regntunga moln på himlen över Costa Blanca och Real Club de Golf Campoamor. Härligt säger vi, inte lika bra säger de lokala bönderna men vi är ju golfare och inte bönder eller? Idag onsdag har vi spelat individuell tävling dam/herr och fått följande resultat och pristagare; på andra plats med 79 slag bland tjejerna kom Eva H som vi dessutom vid prisutdelningen gratulerade med en flaska Cava för hennes HIO i söndags. Grattis Eva H! Vinnare Kristina med 75 slag. Grattis! På herrsidan kom Gunnar på 2:a plats med 76 slag men fick se sig besegrad av Sten som lämnade in ett scorekort med fina 73 slag. Grattis! 

A
pril 9 - 10. Vi gratulerar Eva H som gjort sin första HIO. Det perfekta slaget kom på 15:e hålet där Eva kunde se bollen rulla i hål. Grattis! Fortsatt klarblå himmel med temperaturer som under kommande påsk helg skall närma sig 30 grader. 

April 8. En perfekt dag för BBQ, molnfri himmel och dryga 22 grader. En härlig eftermiddag som blev till kväll. Timmarna rinner iväg när man har trevligt och man skall utbyta erfarenheter både på och utanför golfbanan. Nu går vi in i påsk veckan och förberedelserna är i full gång inför påsk firandet här på Costa Blanca kusten. 

April 6 - 7. Två intensiva dagar med förhandlingar för att kunna presentera ett helt nytt program som vi presenterar nästa lördag, då vi även kommer öppna för bokningar säsongen 2017/18. Vi har i kväll även lagt in en artikel om Campoamor från dansk golfmedia i vår bildspalt. Två av spelarna, på 13:e green, spelarna i vita byxor och vit kjol, är för många av våra gäster väldigt bekanta. Vi kan också ge en fortsatt rapport om sol och sommar temperaturer vilket gör att många passar på att göra strandbesök mellan golfrundorna.

April 5. Idag spelade vi 2 manna scramble. Prisutdelning och gemensam middag på den alltid så populära restaurangen Maritaus. Här följer dagens fyra bästa lag; på fjärde plats kom Eivor och Bertil med 73,25 slag. Treor blev Ingrid och Kurt med 73 slag. Tvåor Ditte och Grete på 72,75 slag och dagens suveräna vinnarpar med 69 slag Eva och Börje på 69 slag. Vi gratulerar pristagarna och tackar alla för en trevlig dag och kväll. 

April 2-4. Många av våra gäster som åkt hem de senaste dagarna skickar oss mail och undrar varför man lämnat solen och högsommaren för att mötas av, i alla fall enligt deras rapporter, dis, dimma, duggregn, tidvis sol för att efter en bytas mot regn. För oss som är kvar som är det nu svårt att minnas när det regnade senast här på Costa Blanca kusten. Enligt vår dagbok var det nederbörd den 13/14 mars. I morgon spelar vi scramble tävling.

April 2. Månadens första tävling, Campoamor bottle, spelade vi denna söndag i fortsatt högsommar väder. Tävlingen spelades som fyrboll/bästboll och resultaten lika strålande som vädret. Vi redovisar topp kvartetten där Pirrko och Sako kom på fjärde plats med 42 poäng, samma poäng som treorna Maj-Lis och Grete som dock hade lite lägre shcp. På andra plats kom Monika och Rikard med 44 poäng. Dagens suveräner med ett otroligt resultat på hela 49 poäng och vinnare av april månads Campoamor Bottle, Berit och Gunnar, kända sedan tidigare då man även tog hem titeln Månadens Mästare Par i mars. Grattis till dagens vinst!

April 1. April månad börjar lika trevligt som mars avslutades med strålande väder och högsommar temperatur. 
Under kommande vecka kommer Campoamor att ha bytt ut TV apparaterna till Platt-TV i samtliga lägenheter. Detta innebär också att vi nu kan etablera våra intern TV sida för våra gäster. För att komma till den interna Campoamor.se sidan trycker Ni fram kanal 39 på fjärrkontrollen och Campoamor sidan öppnas. Här kan man på färgknapparna välja mellan bl.a följande; kommande veckas väder prognos på Campoamor, (här finns en detaljerade dagsprognoser med antal soltimmar under dagen, aktuell vind, badtemperatur som gäller för Dehesa de Campaomor stranden, mm mm). På internkanalen kan Ni också hitta Era starttider och startlistorna för veckan, resultat listorna för de spelade tävlingarna och de aktuella ställningar i Månadens Mästare dam/herr och par. Vi kommer också att kunna sända och lägga ut korta filmklipp från banan under tävlingsronderna. Filmklippen ligger kvar på kanalen fram till nästa tävling då vi spelar in nya klipp. Vi kommer framöver att kunna skapa ett arkiv så filmklippen ligger kvar hela månaden. Trevlig underhållning till kvällsmiddagen, kanske tillsammans vid en gemensam middag med Era spelkamrater. Varje morgon när Ni slår på TV:n kommer eventuella påminnelser upp, dvs kanal 39 öppnas direkt, t.ex Idag påminner vi om den gemensamma BBQ:n i lägenhet 40 kl. 14.00 eller Idag har vi gemensam lunch kl.14, plats restaurangen på Campoamor, osv.. För de som vill skapa personliga påminnelser på internkanalen under vistelsen kan maila oss dessa och vi kan då lägga ut en eller flera personliga påminnelser för de aktuella tillfällena under vistelsen. Dessa personliga notiser/påminnelser kommer bara att läggas ut på den lägenhetens TV bild Ni befinner Er i. Vi hoppas också kunna få hjälp och tips från våra gäster om ytterligare som vår intern TV sida skall kunna innehålla för ännu bättre service. Vi hoppas att alla våra gäster skall uppskatta denna utökade service som vi nu kan erbjuda från och med nästa säsong. Just nu finns bara en testbild på kanal 39. Intern TV kanalen ingår naturligtvis för alla gäster och utan extra kostnad.

Mars 31. Nu har det hänt! man trivs så bra på Campoamor att man glömmer att åka hem vilket hände ett par som i lugn och ro gick på golfbanan när det var tid att flyga hem. Helt oförstående och övertygade om att det var imorgon som det var dags för hemresa berättade man istället om att det gick väldigt bra och att man noterat en fin score. Härligt med glada och positiva gäster! Mars avslutas med med samma härliga sommarväder som när februari överlämnade värdskapet till mars månad, 24 grader och sol. 

Mars 28 - 30. Mars månad närmar sig slutet och många vill förlänga vistelsen. Mars inleddes med högsommar och avslutas också med högsommar i alla fall med nordiska mått. Sol, klarblå himmel och 20 - 24 grader. Vi själva arbetar för fullt med kommande säsongs program och vi kommer att öppna för bokningar senast den 15:e april. 

Mars 25 - 27. Vi får börja med att rapportera om att vår sida varit utsatt för ny hackerattack, tänk att Campoamor är så populär även i cybervärlden. Sedvanlig sol med inslag av lätta moln dessa dagar där vi under söndagen spelade den sista och avgörande rundan för vem som skulle ta hem titlarna Månadens Mästare dam respektive herr. På söndagskvällen dags för avslutningsmiddag med prisutdelningar. Vi bjöds på en middag som alltid får högsta betyg av gästerna. Till kaffet var det dags att dela ut priser och vi började med resultat för tävlingen på Altorreal som vi spelade den 17:e mars men där vi tidigare inte kunnat avslöja resultaten då vi då också troligtvis röjt vem som skulle bli Månadens Mästare Par. Här följer topp tre på Altorreal; på tredje plats med 36 poäng kom Riita och Peter, på andra plats Lena och Kjell E med 39 poäng och vinnare med hela 41 poäng Gunvor och Lars. Grattis! I söndagens individuella tävling fick vi följande pristagare bland 
damerna; på fjärde plats med 79 slag kom Ingrid, tredje platsen tog Lena E med 78 slag, tvåa kom Lilli med 76 slag och vinnare Berit med 70 slag. Gratiis tjejer! På herrsidan fick vi följande resultat; på fjärde plats med 73 slag kom Fredrik, tredje platsen tog Bertil S med 72 slag, tvåa blev Tore med 71 slag och suverän vinnare på 67 slag Rikard. Grattis! I kampen om titlarna Månandens Mästare dam/herr och par blev det några riktiga rysare. Vi börjar med parklassen där Riita och Peter kom på tredje plats med 113 poäng. På andra plats kom Ann och Fredrik med 114 poäng. Vinnare och Månadens Mästare Par med 115 poäng Berit och Gunnar som tog titeln för andra året i rad. Grattis! På herr och damsidan blev det följande slutställning och vi börjar med damerna; på tredje plats med 241 slag kom Eivor, tvåa med 231 slag kom Berit och Månadens Mästare damer Ingrid på 224 slag (ett populärt resultat skulle det visa sig). På herrsidan har vi följande topptrio; trea med 228 slag Kjell E. Första och andra platsen blev en shcp historia då både tvåan och ettan hade samma resultat nämligen den för månaden populära scoren på 224 slag. Andra platsen tog Tore som dock fick se sig besegrad av Bertil S som har lite lägre shcp. Grattis! Vi kan också nämna att vi delat ut Månadens Mästare priset för några år sedan till Bertil S som nu fyller på sin prishylla med ytterligare en trofé. Det är tredje gången som Bertil tar hem titeln Månadens Mästare på Campoamor.


Mars 23 - 24. Torsdag och fredag kan benämnas som två mellandagar åtminstone vädermässigt där solen under långa stunder varit försvunnen bakom en grå ridå. Det har till om med rapporterats om snö uppe i Madrid då kallfronten som passerat Iberiska halvön passat på vissa platser gav ifrån sig nederbörd, dock inget här på Costa Blanca kusten. Vi kan också rapportera om stigande konsumtionspriser och nu är det gas priset som stiger kraftigt. De senaste året har priset stiget med hela 20% vilket egentligen skulle varit ännu högre om inte en lag förbjudit onormala höjningar. Det känns bra att vi här på Campoamor har allting inkluderat i våra longstaypriser. 

Mars 22. Dags mars månadens scramble tävling denna onsdag där vi ännu en dag bjöds på strålande förhållande, banan, solen och trevliga och glada medspelare som skulle kämpa om dagens vinster. Vi har idag också haft besök av tidningen La Verdad som i november månad gjorde ett reportage vid vår utflykt till Murcia. La Verdad ville nu göra ett nytt reportage och denna gången om longstay på Campoamor. Vi ser fram emot en ny helsida på sportsidan inom den närmaste tiden. Efter dagens scramble tävling sedvanlig middag på den närbelägna restaurangen Maritaus där vi 60 gäster fick en trevlig kväll med många skratt. Efter maten var det så dags att premiera de 4 bästa lagen och här delade vi ut fjärde priset till Gunilla, Eivor, Fredrik och Gunnar som hade 63,8 slag. Tredje platsen tog Margareta B, Lilli, Svein och Sven-Olof på 62,1 slag. Om platserna ett och två fick det ske särskiljning på shcp. På andra plats kom Ann, Berit, Kjell E och Bertil H, 61,9 slag vilket då också vinnarna Lars N, Monika och Bengt hade. Grattis! Nästa tävling blir på söndag då det skall avgöras vem som blir mars månads mästare dam respektive herr.

Mars 20 - 21. Två härliga sommardagar med en temperatur som gör att vi kan njuta av golf och bad som om det vore svensk högsommar. Det har kommit ett tack mail från Anja. Anja har tillsammans med dottern Astrid har varit på besök hos pappa Bertil S och Margit.
Här följer Anjas mail;

Sommarkänsla, vårdagjämning och cykelpremiär för säsongen var en succé - och vilken minnesvärd cykeltur! 
Äntligen är jag på plats för att hälsa på pappa Bertil och Margit på Campoamor som de pratat så varmt om under många år. Jag, Anja, och min dotter Astrid landade i lördags och har under våra dagar här mötts av glada hej från boende i huset, njutit av solen på de fina balkongerna, badat i havet och poolen och ätit mycket god mat. Överraskningen var verkligen cykelturen längs kanalen! Jag hyrde en cykel i centrum, spände på hjälmen och åkte iväg längs kanalen. Trampande på och åkte förbi apelsinodlingar, fina hus, golfbanor och en slät fin cykelväg utan bilar! Stannade för att ta några bilder, bla på citronträd som jag visade Astrid när jag kom tillbaka till lägenheten. Svettig efter knappt 25 km fram och tillbaka hoppade jag in poolen - men kom upp lika fort igen för varmt var det inte ännu i poolen. Astrid badade mest av alla på hela veckan och njöt verkligen  av att få lite sommarkänsla mitt i mars månad. Trevlig att få vara gäst på Campoamor! Med vänlig hälsning Anja & Astrid - gäster till Bertil och Margit.

Mars 18 - 19. En helt underbar och fantastisk helg. Solen skiner och stränderna är om inte fullbelagda så åtminstone välbesökta och så även Medelhavet för några svalkande dopp. Ett utav gästparen har fått besök utav en vinnare som fått utmärkelsen  "Cyklotekets proffsmotionär". Grattis till Anja, som under sitt besök de närmaste dagarna skall utforska kanalens trevliga cykelstråk. Vi ser fram emot en rapport från ett proffs.

Mars 16 - 17. Torsdag morgon och avfärd med buss till huvustaden Murcia som också är den enda stad i Spanien där regionen och huvudstaden för densamma har samma namn. Vid lunchtid checkade (rekordsnabb incheckning för denna stora grupp) vi in på de centralt belägna hotellet Rincon de Pepe för att därefter upptäcka stadens alla kulturella pärlor. Efter några timmar var det återsamling för tapas lunch med välsmakande vin i den genuina Rincon de Pepe restaurangen. Mätta, nöjda och glada gav vi oss åter ut i staden för shopping, mer kulturella upplevelser och besök nere vid floden Segura som rinner genom staden. På kvällen samling för middag på den guide Michelin rekommenderade restaurangen Keki som bjöd oss på en minnesvärd kulinarisk upplevelse. Efter några timmar välbehövlig sömn serverades frukost varefter bussen tog oss ut för golf och den avslutande rundan i Månadens Mästare Par. Under färden ut till Altorreal uppvaktade vi Solveig K som fyllde år denna St Patricks day. Vi kommer dock inte avslöja resultatet från rundan förrän nästa söndag då vi delar ut priset till det vinnande paret och dessutom till vinnarna av omgångens deltävling. När vi avslutat fredagens runda där solen sken ikapp med spelet serverades vi lunch innan återfärden till Real Club de Golf Campoamor. Nu väntar några fridagar innan det blir dags för onsdagens scramble. I helgen utlovas strålande sol och badvänlig temperatur.

Mars 15. Solen och värmen tillbaks på Costa Blanca kusten. Dock fick vi under 2:a omgången av Månadens Mästare dam/herr som vi spelade idag känna på en nyckfull vind som ibland ¨lekte¨ lite extra med våra bollar under rundan. Trots lite tuffare förhållande än normalt presterades väldigt bra resultat. Vi börjar med att redovisa resultaten för damerna; på fjärde plats med 79 slag kom Gunvor, Berit blev trea med 78 slag. Ettan och tvåan hade samma resultat 74 slag och här blev det Eivor som fick se slagen av dagens vinnare Ingrid som har lite lägre shcp. Grattis tjejer! På herrsidan fick vi följande toppkvartett; på fjärde plats med 74 slag har vi Tore som fick se sig slagen av Gunnar också 74 slag som knep tredje platsen men lite lägre shcp. På andra plats kom Kjell E med 73 slag. Vinnare med ett strålande resultat, Kurt, som lämnade ett scorekort med fina 69 slag. Grattis! Vid prisutdelning passade vi också på att sjunga och hurra för dagens jubilar Margareta, som redan på morgonen förärats en flaska Cava av oss. Grattis! I månadens mästare dam/herr har vi efter två omgångar följande topptrio och vi börjar med damerna; på tredje platsen har vi Gunvor på 158 slag, tvåa ligger Eivor med 153 slag och leder gör Ingrid med 145 slag. På herr sidan har vi följande läge; trea ligger Bertil H med 151 slag, tvåa ligger Kurt med 150 slag och i ledning Gunnar med 148 slag. Som vanligt kan vi redan utlova en spännande sista omgång. I morgon är det dags för utflykt till Murcia.

Mars 13-14. Ny vecka och tyvärr en inledning med temperatur ras och nederbörd som inte bara har tvättat hela området utan även översvämmat delar av bl.a storstäderna Alicante och Murcia. Här var temperaturerna nere på så låga nivåer att snöflingorna uppenbarade sig, dock endast för några timmar. Nu ville även kraftiga vindar vara med och bidrog till att oturen var framme för några där träden föll över bilarna. Nu på tisdag eftermiddagen/kvällen börjar det åter bli normalt med sol och stigande temperatur.    

Mars 11-12. Lördag och söndag med fortsatt högsommar här på Costa Blanca kusten. Rapporterna från våra gäster talar om att badtermometern legat på dryga 21 grader. Idag söndag spelade vi Mar Menor andra omgången av tre i tävlingen Månadens Mästare Par. Mar Menor bjöd på absolut perfekta förhållande. Här följer de par som presterade bäst idag. På fjärde plats med 40 poäng Bodil och Bengt. Treor också 40 poäng Ann & Fredrik (lägre shcp). Tvåor blev Berit & Gunnar med 41 poäng. Vinnare för dagen blev två tjejer Maj-Lis och Grete (Grete inlånad för dagens tävling, ej MMP) som fick ihop hela 42 poäng. På leaderboarden efter två av tre omgångar har vi följande topptrio och vi börjar med tredje platsen som just nu Riita & Peter innehar med 77 poäng. På andra plats med 79 poäng Berit & Gunnar med 79 poäng. Ledningen innehar just nu Ann & Fredrik med 80 poäng. På fredag spelar vi den avgörande rundan på Altorreal. 

Mars 10. Ny dag och nytt rekord på Costa Blanca kusten. Idag klev termometern över 30 graders strecket och därmed noterades ett nytt rekord Igår blev det nytt värme rekord för mars månad i Valencia där man noterade hela 31,4 grader. Vi avvaktar rapporterna för idag och återkommer vilken plats som övertog rekordet idag. Idag har vi avnjutit den gemensamma lunchen och som vanligt bjöd Campoamor´s köksmästare oss på ¨allt för mycket¨ mat, men vad gör man inte för att tillfredställa den glade och trevlige kocken Pepe. Efter en spansk lunch på dryga 2 timmar blev det ¨after lunch¨denna stekheta fredagseftermiddag. 

Mars 9. Vissa dagar känns ord och text överflödiga, vi tänker då på denna helt fantastiska mars torsdag där vi under vår BBQ fick uppleva en temperatur som nästan nådde upp till 30 grader. Vi publicerar ett antal bilder som säkert får dagboksläsaren att njuta lite extra. Vi skall dock i text redovisa resultaten från gårdagens tävling, första omgången av Månadens Mästare dam/herr. På dam/tjejsidan fick vi följande toppkvartett som premierades. På fjärde plats med 79 slag kom Eivor samma resultat som trean Gunvor som dock har lite lägre shcp. På andra plats med 75 slag kom Ann. Vinnare och ledning i Månadens Mästare dam har vi Ingrid som vann på fina 71 slag. På herrsidan har vi följande resultat; fjärde platsen tog Kjell K med 75 slag, tredje plats knep Sten också 75 slag men lite lägre shcp än Kjell. På andra plats har vi Gunnar med 74 slag. Vinnare och ledning i Månadens Mästare herr gratulerar vi Bertil som också presenterade ett fint scorekort där det noterades 71 slag.

Mars 8. Dags för första deltävlingen av Månadens Mästare dam/herr som vi spelade i absolut bästa förhållande, sol, opåverkande vindpustar på bollbanan och dryga 25 grader. I morgon är det dags för prisutdelning vid vår populära BBQ, så resultaten kommer i morgondagens dagbok. Vi kan dock redan idag avslöja att några spelare kommer spela med lägre shcp i kommande tävlingar.

Mars 6-7. Vilka härliga dagar med svensk högsommar värme på Costa Blanca kusten. Golf, bad, och soldyrkarna bättrade på solbrännan. Idag fick vi årets högsta temperatur på dryga 25 grader (vi har också kunnat se på TV om snö på många håll i Sverige) Vi har också en av våra trogna gäster som idag jubilerar och firar sin 80-årsdag här på Campoamor. Vi gratulerade Margit med blommor och blad, rosa cava med tillhörande fyrfaldigt Hipp Hipp Hurraaa.

Mars 4-5. En lördag som gjord för marknad eller shopping då vädrets makter denna lördag hade valt att ¨tvätta¨ av Costa Blanca kusten. Många var nöjda med att det blev en ¨tvättdag¨ då frömjölet som lagt sig som ett gult lager över området försvann till stora delar. Söndag med sol och en härlig temperatur kring 20 grader. Idag var det också dags för den första omgången i Månadens Mästare Par som vi spelade på El Valle. El Valle hade för dagen ¨satts upp¨ med flaggplaceringar där vi kände oss som på touren. Trots dessa utmaningar lyckades många av paren prestera väldigt fina resultat och här följer dagens topptrio. På tredje plats med 38 poäng kom Berit och Gunnar. I kampen om dagens vinst blev det jämnt och både paret som kom tvåa och det segrande paret lämnade in scorekort med 40 poäng, vilket innebar särskiljning på shcp. På andra plats kom Ann och Fredrik och fick alltså se sig besegrade av vinnarparet Riita och Peter som hade lite lägre shcp. Grattis!

Mars 3. Vi börjar med en rapport från El Valle som under tisdagsnatten drabbades av en otäck brand som förvandlade och förvanskade samtliga golfbilar, elvagnar mm mm till oigenkännligt skrot, se bild. El Valle och GNK med personal har under veckan kämpat för att lösa den uppkomna situation och vi vill ge dem en stor eloge för deras arbete. På Campoamor spelade på fredagen en inspelsrunda med uppvärmning inför de kommande tävlingarna. För att få lite mer allvar även under inspelsrundan spelade vi en fyrboll/bästboll pb där det par som presterade bäst förärades Campoamor Bottle som vi delade ut vid vår informationsträff under fredagskvällen. Vi fick se många fina resultat och det par som presterade bäst och vann med minsta möjliga marginal var Bodil och Bengt som lämnade in ett scorekort med 41 poäng. Grattis!   

Mars 1-2. Välkommen mars månad där både vi och alla nyanlända gäster tackar för ett varmt och soligt välkomnande där det åter igen varit varmast i Spanien här på Costa Blanca kusten. Termometern nådde dryga 24 grader under torsdagen. I morgon fredag är det dags för månadens första tävling och då spelar vi om Campoamor Bottle. Vilket par blir premierade? Svaret kommer i dagboken under fredagskvällen.

Februari 27-28. Tack februari för en strålande avslutning med för oss nordbor två verkligt fina sommardagar måndag och tisdag, sol och 22-24 grader. Nu välkomnar vi mars månad och ser fram emot att få träffa alla ¨gamla¨och nya Campoamor vänner. En än gång tack alla februari gäster för en mycket trevlig och rolig månad, vi saknar Er redan.

Februari 26.
Så närmar vi oss slutet av februari och dags för vår avslutningsmiddag med prisutdelningar. Efter en som vanligt god middag är det dags att premiera följande. Vi börjar med att redovisa resultaten från onsdagens tävling. På tredje plats dam respektive herr kom Anna-Lena med 80 slag och Kjell med 78 slag. Tvåor blev Marianne med 79 slag och Jan med 75 slag. Vinnare av den sista omgången i kampen om Månadens Mästare blev Kerstin med 78 slag och Tommy med 73 slag. Grattis! I den sista omgången i kampen om titeln Månadens Mästare Par som vi spelade i fredags på Altorreal fick vi följande topptrio. På tredje plats kom Marianne och Rolf Med 37 poäng. Tvåor blev Ingegerd och Åke med 38 poäng. Vinnande par blev Helene och Kenneth med 41 poäng. Grattis! Nu till vilka som tog hem de åtråvärda titlarna Månadens Mästare dam/herr och par. Vi börjar med parklassen där på tredjeplats har Marianne och Rolf med 108 poäng samma poäng har tvåorna Ingegerd och Åke (lägre shcp). Vinnarpar och Månadens Mästare Par februari 2017 Helene och Kenneth med 113 poäng. Grattis! Månadens Mästare herr fick följande topptrio; trea Tommy med 233 slag, tvåa Kjell med 227 slag som dock fick se sig slagen med minsta möjliga marginal till vinnaren och Månadens Mästare Herr februari 2017 Jan som vann på 226 slag. Grattis! Nu till damerna där vi har följande topptrio; på tredje plats med 251 slag kom Ingegerd, tvåa med 239 slag kom Anna-Lena. Vinnare och Månadens Mästare Dam februari 2017 Kerstin med 235 slag. Grattis! Efter avslutad prisutdelning tackade vi för en trevlig månad där vädergudarna åter varit på vår sida vilket innebär att det på Costa Blanca kusten endast kommit några sparsamma regndroppar, mycket uppskattat väder av oss golfare.

Februari 25. Idag fick mail från Svante och Agneta, tidigare gäster här på Campoamor. Dels bad de oss framföra en hälsning till alla ¨gamla¨ Campoamor golfvännerna men samtidigt ville man stolt berätta att Agneta skördat nya framgångar nere i Marbella området. Alla hälsar tillbaka och gratulerar till framgångarna. Lördagen på Costa Blanca blev det golf och shopping. Sol och drygt 20 grader.

Februari 23-24.
Dags att stiga ombord på bussen denna torsdag förmiddag som skulle ta oss till Murcia för lite annorlunda upplevelser. Efter en snabb incheckning var det dags för rundvandring i staden som erbjuder trevliga och mysiga gränder där shopping utbudet blandas med kulturella byggnader som andas mycket historik. Efter en stunds rundvandring var det dags för en oförglömlig tapas lunch med tillhörande god dryck. På kvällen var det var det middag på den närbelägna och guide Michelin rekommenderade restaurangen som ger besökarna ett ¨gott¨ och trevligt minne. Fredag morgon, efter frukost och utcheckning från vårt hotell tog bussen oss ut till Altorreal där vi spelade den sista rundan i kampen om Månadens Mästare Par. Spanien, vi har ett resultat men som fram till på söndag kväll är ¨väldigt hemligt¨. Efter avslutad runda och innan bussen skulle ta oss hem och tillbaka till Campoamor serverades vi en god lunch. Februari månad närmar sig slutet och på söndag kväll är det dags för avslutningsmiddag och prisutdelningar. Nu undrar nog någon nyfiken varför det inte skrivits om vädret under vår utflykt så det är väl bäst att vi även tar med detta. Torsdag, sol - moln ca 20 grader, Fredag, 14 - 22 st. regnstänk, knappt kännbara, vindstilla och ca 20 grader eller som scorekorten utvisade, perfekt golfväder! Vi vill också framföra en grattis hälsning till Tore som fyller år idag och som vi uppvaktade innan vi åkte iväg på utflykt.

Februari 20-22. Kort, lång eller mittemellan vecka? Väder måndag till onsdag, blandat sol, moln, vind och 16-19 grader. Vad blir då detta? Allt är mycket bättre för oss golfare här på Costa Blanca kusten än de golfvänner som befinner sig på nordligare breddgrader. Idag onsdag har vi spelat den avgörande rundan av Månadens Mästare dam/herr och Spanien vi har ett resultat men ..... som alla flitiga dagboksläsare vet avslöjas inget förrän efter prisutdelningarna. Många fina och bra resultat och därmed också flera damer och herrar som behöver öva på vinnartalet till på söndag kväll. Skall bli kul och höra! I morgon åker vi på utflykt till Murcia för shopping, kultur och kulinariska upplevelser. 

Februari 18-19. En härlig lördag och många som gav sig iväg till marknaden för lite eller kanske mycket diverse inköp. Söndag och dags för besök på Mar Menor som idag bjöd på en något kylslagen vind som dessutom var lite nyckfull i alla fall vid puttningen. De tre par som lyckades bäst idag var på tredje plats med 38 poäng Ingergerd och Åke. Tvåor idag blev Lolita och Thomas med 39 poäng. Vinnare med strålande 40 poäng blev Helene och Kenneth som vi gratulerar till vinsten. Dagens resultat innebär också att dagens vinnarpar Helene och Kenneth tar ledningen i kampen om titeln Månadens mästare par. Paret leder på 72 poäng, tätt följda av tvåorna Marianne och Rolf med 71 poäng och treorna Ingegerd och Åke på 70 poäng. På fredag avgörs det när vi spelar sista omgången på Altorreal.

Februari 16-17. Vi börjar med slutresultatet i fotbollsmatchen som vi nämnde tidigare i dagboken och det är nog så att det hjälper att var på träningsläger för slutresultatet i fotbollen blev 1-2 mellan hemmalaget Cartagena och CSKA Moscow där segermålet prickades in i 90:e minuten. Fredagen var det dags för månadens gemensamma lunch som ingår för månadsgästerna och här bjöds idag på många läckerheter. Vi delade också ut priser för onsdagens och andra omgången i Månadens Mästare dam/herr. Vi börjar med damerna där Kerstin tog hem tredjeplatsen med 78 slag. På andra plats också 78 slag men lägre shcp kom Ingegerd. Vinnaren som vi gratulerar med fina 73 slag blev Anna-Lena. På herrsidan fick vi följande topptrio, trea med det för dagen populära resultatet 73 slag Kjell, tvåa med 73 slag Rolf och vinnare med 73 slag Kenneth. Kenneth med lägst shcp blev också den spelare som fick extra flaskan då vi själva inte tar emot några priser (om vi nu skulle få något när vi själva är inlottade vid t.ex scramble tävlingar). Flaskan från söndagens scramble tävling var uppsatt som pris till den spelare dam eller herr som hade lägst resultat under onsdagens tävling. I kampen om månadens mästare leder på herrsidan Kjell tätt följd av Jan och Bertil. På damsidan leder Kerstin och här ligger Anna-Lena och Solveig K några få slag efter. Nästa onsdag får vi två nya mästare. Resultaten kommer här i dagboken efter prisutdelningarna.

Februari 15. Golf och fotboll. Vi börjar med dagens golf där vi spelade andra rundan i kampen om Månadens Mästare dam/herr. Ännu en härlig dag med sol som även lyste upp några av våra missade puttar. Resultaten från dagens tävling blir offentliga på fredag eftermiddag efter den gemensamma lunchen då vi kommer förrätta prisutdelning för dagens tävling. Vi kommer då också redogöra för den aktuella ställningen inför den sista omgången i kampen om mästaretitlarna, där vi dock redan nu kan avslöja att det är väldigt jämnt. Så till dagens/kvällens fotbollsmatch där CSKA Moscow som sedan några veckor haft sitt träningsläger här på Campoamor i kväll spelar träningsmatch mot Cartagena. Cartagena spelar i segunda division och tog ledning i matchens 18:e minut genom Rodriguez. Slutresultat kommer snart.

Februari 10-14. Tyvärr har det blivit ett litet uppehåll i dagboken beroende på att någon än en gång har haft vänligheten att sprida lite virus i vår tydligen alltför populära dagbok. Här följer dock en kort resumé av dagarna som saknas. Vi börjar med att nämna att fredagen inte var lämpad för BBQ, tur att vi bytte dag och att torsdagen levde upp till vad den utlovat. Lördagen perfekt för shopping och uppladdning för vår scramble tävling som vi spelade på söndagen i absolut perfekta förhållanden. På kvällen var det gemensam middag och prisutdelningar på den alltid så populära restaurangen Maritaus Kitchen. På tredje plats med 64,9 slag kom Rose-Marie, Maj, Kjell & Kenneth. På andra plats med 64 slag kom lag Anna-Lena, Marianne, Tommy & Rolf. Vinnare lag Ingegerd, Lena, Alf och Ulf på 62,8 slag. Efter en trevlig kväll tillsammans med alla spelkamraterna där det också utbrasts många glada skratt gick vi mätta och nöjda hemåt för att ta oss an en ny vecka med nya utmaningar. Måndagen och inledningen på veckan blev något stormig där dock vinden hade vänligheten att mojna framåt kvällskvisten. Tisdag och en verklig högsommardag med sol och klarblå himmel och härliga 22 grader.

Februari 6-9. Onsdag och första omgången av månadens mästare i en utmanande vind som det skulle visa sig många behärskade mästerligt. Efter en härlig runda belv det sedvanlig aftergolf på en av Europas bäst belägna uteserveringar. Torsdag och dags för månadens BBQ. Efter en lite kylslagen tordagsmorgon förbyttes vädret till en helt underbar eftermiddag och alla njöt av de medhavda delikatesserna i solen. Under tiden vi väntade på att glöden på grillen skulle bli perfekt hade vi en liten regeltävling där Eivor visade bäst kunskaper och vann en flaska Reserva. Efter att vi stillat hungern var det dags att dela ut priser för tidigare golf prestationer. Vi började med att dela ut ¨Campoamor bottle¨ för februari som vanns utav Alla-Lena och Gerth på 40 poäng. Vi vill också omnämna tvåorna Helene och Kenneth på 38 poäng samma resultat hade också treorna Lena & Bertil. I gårdagens tävling fick vi följande resultat och vi börjar med damerna. På tredje plats med 83 slag kom Solveig K. Tvåa med 79 slag kom Kerstin och vinnare och därmed också ledning om titeln Månadens Mästare dam Lena på 77 slag. På herrsidan har vi följande pristagare. Tredje platsen tog Jan med 77 slag. Tvåa blev Kjell med 76 slag och vinnare och ledning i Månadens Mästare herr Bertil också 76 slag med lite lägre Shcp än Kjell. Tyvärr var vinnarna redan tidigare uppbokade denna dag så tyvärr fick vi inget vinnare foto utan får nöja oss med de glada tvåorna och treorna. Vi tackar alla för en härlig och trevlig eftermiddag hos oss i solen där vi redan ikväll lämnat in tomflaskorna för påfyllnad till vår nästa BBQ.

Februari 4-5. En trevlig helg där under lördagen spelats golf, marknadsbesök och några har under lördagskvällen besökt någon av de många närliggande restaurangerna men de flesta säkert med fokus på den första omgången i månadens mästare som vi spelade på El Valle under söndagen. Glada och förväntansfulla med sol på himlen och nästan en klarblå himmel, fick vi under rundan uppleva en vind som till slut blev helt ohanterbar. Vindarna nådde i byarna över 25m/s och aldrig har vi väl under våra många besök sett de vi fick uppleva efter att vi gått av 18:e green. Vindarna hade tagit i utemöblerna och inte minst borden där de tjocka glasskivorna åkt iväg som asplöv och krossats. För oss innebar det att de normalt mycket höga scorerna vid våra partävlingar idag inte gav något nytt rekord. Dagens och första omgångens vinnare av Månadens Mästare Par februari blev Marianne och Rolf på 33 p tätt följda av Helene och Kenneth på 32 p samma poäng som treorna Ingegerd och Åke som dock hade lite högre shcp. På onsdag startar den individuella tävlingen, Månadens Mästare dam/herr. 

Februari 2-3. Vår och försommar värme som återigen gör Costa Blanca kusten till Europas varmaste. Här spelas det golf i shorts och kortärmat och vår första tävling för året Campoamor Bottle spelades som fyrboll/bästboll och många fina resultat presterades. Vem som vann och får priset får Ni läsa efter vi haft prisutdelning. Prisutdelning för tävlingen förrättar vi vid vår BBQ nästa fredag. 

Februari 1. Vi välkomnar februari som redan från start visat sig från sin bästa sida. Europas högsta temperatur uppmättes i Murcia med 22 grader med vi här längs kusten ¨bara¨ fick uppleva drygt 20 under en klarblå himmel. Idag checkade EfB (Esbjerg fotboll) också in uppe på hotellet för träningsläger i solen. Redan på plats finns sedvanligt CSKA Moscow som kör hårdträning inför kommande utmaningar. 

Januari 26-31.
Åter tillbaks från regn och dis, där vi också saknat ljuset på kvällarna. Costa Blanca erbjuder sina besökare 2 timmar extra dagsljus  jämfört med våra skandinaviska breddgrader. I höstas berättade vi om att det slagits nya rekord både vad avser värme och regnfria dagar. Under januari har det åter satts rekord dock av det mycket ovanliga slaget då kung Bore gjorde ett tillfälligt besök och förbytte gröna fairways till ett vitt skidlandskap. I liten by inte långt från Valencia fick man hela 1 meter snö. Ett annat rekord som säkerligen slogs utan att det kan verifieras är alla som stannade sin fordon för att föreviga det vita som några här på Costa Blanca aldrig fått uppleva. Vi kan dock lugna alla hitresande att vi igår hade sol och 19 grader och idag på tisdagsförmiddagen lyser solen med en behaglig temperatur på 17 grader.

Januari 13. Ett nytt år och nya utmaningar inte minst när vi skall svinga våra klubbor och få den lilla vita i hål. Vi vill börja året denna fredag den 13:e med en trevlig artikel i tidningen La Verdad som gjorde ett trevligt reportage när vi besökte Murcia i november. I dagens artikel är Annki modell och till våren är det dags för tidningen att göra ett nytt reportage och då från Campoamor. Skall bli roligt och trevligt. Dagens artikel hittar Ni i bildspalten. Snart är det dags för dagliga skriverier i dagboken. 

2016

December 9.
Snart är det dags att tända tredje ljuset och julen närmar sig. Vi kan berätta att artikeln om vår utflykt till Murcia publicerades idag i tidningen La Verdad. I bildspalten finns artikeln som blev en helsida på sportsidan samt några foto från vårt besök.

November 29 - December 1. Vintermånaden är här och idag öppnar vi första luckan i adventskalendern. Vår samarbetspartner Herewego Golf har som väl som knappast någon svensk golfare missat, Real Club de Golf Campoamor på omslagssidan av Svensk Golf nr 10. Trevlig annons och redan två dagar efter utgivningen (29/11) har vi hört att det blivit fullbokat under vissa datum på hotellet. För longstay och midstay alternativen är vi också nästan helt fullbokade under våren 2017. 

November 28. En måndag med härligt väder dvs sol och nästan klarblå himmel under eftermiddagen, en dag vid poolen för några, andra spelade en runda, några passade på att julshoppa. En måndag där vi ägnade kvällen åt avslutningsmiddagen som bjöd på många delikatesser. Till kaffet blev dagens avec prisutdelningar för följande tävlingar. Den sista individuella och onsdagens uppskjutna runda som vi spelade i fredags. Följande topptrio och vi börjar med damerna; på tredjeplats med 76 slag Stina, tvåa blev Solveig J med 75 slag och vinnare Solveig K med 71 slag. På herrsidan fick vi följande pristagare; på tredje plats med 74 slag kom Egon. På andra plats med 73 slag Christian och vinnare blev Tore med 72 slag. Nästa tävling var gårdagens avslutande runda på Mar Menor och här fick återigen se väldigt fina resultat. Tredjeplatsen tog Solveig och Egon med 41 poäng, tvåor blev Chris och Bernth med 42 poäng. Vinnare med hela 45 poäng Yvonne och Kenneth. Nu till Månadens Mästare titlarna och vi börjar med herrarna där det var jämnt fram till sluthålen om vem som skulle ta titeln. Det blev till slut följande topptrio; Egon tog tredjeplatsen på 227 slag, tvåa blev Kenneth med 222 slag. Vinnare och Månadens Mästare Herr November 2016 blev Christian K på 217 slag. Grattis! På damsidan fick vi följande topptrio; vi kan tillägga att allt avgjordes på den sista putten. På tredje plats med 233 slag kom Stina. Andra platsen tog Chris med 229 slag men fick se sig besegrad av Solveig K med endast 1 slag. Solveig fick således 228 slag och blev därmed Månadens Mästare Dam November 2016. Grattis! I partävlingen fick vi följande resultat; På femte plats med 111p kom Annki och Einar, på fjärde plats med 111p kom Chris och Bernth, på tredje plats med 111p kom Birgitta och Sune. Andra platsen knep Solveig och Egon med 112p. Vinnarparet heter Yvonne och Kenneth med 120p och kan därmed titulera sig Månadens Mästare Par November 2016. Grattis till titeln och ett fantastiskt resultat. Efter en trevlig kväll och månad är det snart dags för de flesta av oss att återvända hem till kalla Norden där det känns som golfklubborna får ta igen sig ett tag. Vi återkommer med lite sporadiska inlägg i dagboken under december och januari. Innan dess håll utkik här i dagboken då det skall publiceras en artikel om Campoamor golfare på besök i Murcia. Länk till tidningen och artikeln kommer här i dagboken den 9:e december.

November 27. Första advent och den avslutande rundan i Månadens Mästare Par. Idag besökte vi Mar Menor för finalrundan och efter morgondagens prisutdelningar vid avslutningsmiddagen kommer bilder och alla resultaten. Vi har också traditionsenligt lagt in en bild från Zenia Boulevarden där årets jultema blev ¨Sjungande björnar eller nallar¨. 

November 24-26. Torsdag, fredag, lördag och imorgon första advent. Det känns helt overkligt med tanke på att vi igår fredag, spelade den avgörande rundan i månadens mästare dam/herr i strålande väder. Klädseln var kortärmat och shorts/kjol. På Campaomor har det under veckan gjorts renoveringar av vissa bunker kanter för att underlätta det framtida underhållet. I underhållsplanen ligger ju som alla återkommande gäster vet att så in vintergräs för att behålla en grön bana under hela säsongen och arbetena med detta är klart sedan någon vecka. Bermuda gräset går nu i vintervila och blir helt brun, vilket av många felaktigt uppfattas som en död och torr bana. Dock kräver bermudan (om man inte gör som på Campoamor med insådd) en djupluftning för att underlätta återväxten och erbjuda en bra fairway till våren, vilket flera av de närliggande banorna nu har påbörjat. Åter till gårdagens runda där det lämnades in många fina resultat. Vi har fått två mästare men vem det är och vem som blev pristagare i gårdagens tävling kommer här i dagboken sent på måndag kväll efter prisutdelningarna som vi förrättar vid vår avslutningsmiddag.  

November 21-23. Måndagen och tisdagen ägnadens åt uppladdning för den avslutande rundan i Månadens Mästare som vi skulle spelat idag onsdag men tyvärr måste flyttas pga av ett kraftigt regn som pågått sedan tidiga morgonen. Ovädret utlovades redan under tisdagen men då fanns istället solen över oss. Detta innebär att vi flyttat dagens runda till fredag då vi kommer få avgörandet. Vi kommer sedvanligt att redovisa resultaten efter vår gemensamma avslutningsmiddag då vi också förrättar prisutdelningarna. Vi kan också berätta om en ärlig taxi chaufför som efter ha lämnat av sin kund och på väg mot nästa uppdrag tittade i baksätet och fann då att mannen som han precis släppt av hade glömt sitt pass och sin väska. Chauffören körde tillbaks till stället där han precis lämnat av kunden, men han var redan försvunnen så istället blev det närmaste polisstation. Här överlämnades väskan och innehållet kontrollerades vilket då visade sig innehålla 10.000 Euro. Hur glad den glömske väsk och pass ägaren blev vid återlämnat av de värdefulla tillhörigheterna förtäljer dock inte historien. 

November 18-20.
En weekend som för alla Costa Blanca besökare haft en varm och solig påverkan inte bara på golfbanan utan även på stranden eller vid poolen. Att så här i slutet på månaden kunna bada eller spela härlig golf i kortärmat är få förunnat om man inte befinner sig i denna del av Europa. Vi kan också berätta att denna helgen har det varit mycket folk som vandrat runt på Ruta del la Tapa, en större tillställning där det i denna omgång är 46 serveringsställe som erbjuder tapas. Totalt finns det för de matglada inte mindre än 146 olika tapas att välja på. För de som är intresserade av var och vilka tapas barer/restauranger som erbjuder sina gäster dessa läckerheter finns det en app att ladda ner till sin smartphone. För den som är med och röstar på sin favorit tapas lottas det ut en resa till närbelägna Ibiza, en smartphone och några presentkort. Vi vill också nämna att vi i helgen uppvaktat Anita R som fyllde jämnt och firade sin högtidsdag här på Campoamor.

November 17. Idag ställer vi oss alla frågan om det är det verkligen är den 17:e november eller den 17:e juni, i alla fall om vi ser det med våra svenska ljusblå ögon. En strålande dag och som Tomas Ledin uttryckte i sin sång - inte ett moln- Härligt golf- och badväder för soldyrkarna. Idag vill också redovisa den aktuella ställningen inför den avgörande rundan i månadens mästare som vi spelar nästkommande onsdag. Här följer topp tre; på tredje plats Lars G (som tyvärr inte kan vara med nästa onsdag pga av resa norrut på måndag) istället intar Bernth tredje platsen med 152 slag. På andra plats har vi Kenneth L med 145 slag och i ledning med 144 slag har vi Cristian. På tjej och damsidan har vi Stina och Solveig K som delar tredje platsen med 157 slag. På andra plats med 156 slag har vi Marianne och i ledning Chris med 152 slag. Vi kan lova spänning ända in i kaklet eller som vi golfare säger, sista putten avgör. Igår, eftersom alla var samlade vid prisutdelningen passade vi på att uppvakta dagens jubilar Solveig J som fick ett fyrfaldigt leve men inte bara de utan också skön sång, Vi Gratulerar av alla glada och trevliga spelkamrater. Grattis och stor kram till Solveig J.

November 16. Solen skiner, vinden ligger i vila och glada och positiva spelkamrater står beredda på första tee för att njuta av livet under golfrundan här på Costa Blanca kusten och Campoamor. Ibland blir det inte bara birdies oavsett hur nära man än är, ibland får vi ta en dubbelbogey på en lätt par trea, ibland noterar vi över vår hcp när vi summerar rundan men med vår positiva livssyn på både livet och golfen vet vi att i morgon är en ny dag med nya utmaningar där vi övervinner gårdagen och har glömt allt som var så tungt igår när vi inte fick ta emot något pris. Vad är skillnaden mellan en bra, mindre bra eller som vi uppfattar det dålig score? Troligtvis de krav vi ställer på oss själva där vi alltid vill lyckas! Nu är det ju så att vi spelar golf och här är inget normalt, så även för de spelare som har vår ¨lekplats¨ som sin arbetsplats då de ena dagen noterar 63 slag och nästa dag 78 slag. Vad skall vi och alla andra golfare skylla på? banan, klubborna, eller? I alla fall inte sällskapet, då alla vi golfare har samma inställning, vi kan, vi vill ... men om... Just ordet ¨om¨ är väl lika vanligt för golfare som för en svensk utanför banan som uttrycker ordet lagom? för hade alla vår rundor varit lagom, så hade vi nog upplevt världens svåraste sport som ganska tråkig. Men, vi trivs ihop, vi gläds ihop, vi skrattar ihop och vi unnar varandra framgång då vi också vet att vi själva någon gång kommer stå där och hålla ett känslosamt tacktal och får ta emot spelkamraternas rungande applåder. 
Idag var det så att några lyckades lite bättre än vi andra men vi njöt av alla av solstrålarna, vi njöt tillsammans på after golfen och vi applåderade åt dagens pristagare i den andra rundan i kampen om titeln av månadens mästare dam/herr. Nästa gång blir det vår tur eller nästa gång igen eller....Njut och var glad idag, i morgon kan vara för sent! Här följer dagens resultat och vi börjar med trean bland tjejerna, Chris med 78 slag, tvåa Birgitta L på 77 slag. Vinnare med 75 slag Yvonne J. Grattis! På herrsidan fick följande topptrio; trea Christian med 74 slag, tvåa Torsten med 73 slag och vinnare dagen suverän Kenneth L med 68 slag. Grattis Kenneth till vinsten och det fina resultatet som också innebär nytt shcp i den sista omgången av månadens mästare. Vi vill också slutligen betona vikten av att skriva tydligt då vi pga av en liten otydlig siffra felaktigt delade ut dagens tredje pris till Egon som efter prisutdelningen meddelade det felaktiga och sportmanna mässigt överlämnade tredje priset till den rättmätige trean Christian. 

November 14-15. Måndag som började så strålande fick vi under eftermiddagen ett väder omslag där vinden var så kraftig att en del palmer knäcktes i närbeläggna Torrevieja. Tisdag och en himmel med inslag av både sol och moln men flera av gästerna hann med en runda innan det var dags för den gemensamma lunchen som ingår för våra månadsgäster. Idag serverades en buffé med tapas sallader (räk/skaldjur/lax och kyckling/curry/ris) lasagne, kött, kycklingklubbor, fisk, pasta, ris, pommes frites, goda såser, salladsbord till detta serverades vin/öl och vatten. Dagens dessert en frestande frukt tallrik eller vanilj/jordgubbsglass med en god kopp kaffe. En perfekt uppladdning för andra omgången av Månadens Mästare dam/herr som vi spelar i morgon.

November 12-13. En strålande helg inte minst söndagen då vi spelade scramble under vindstilla förhållande. Lagen var riktigt taggade och det skulle också visa sig på resultaten. Vi börjar dock med att redovisa pristagarna från onsdagens incividuella tävling och då först med resultaten för tjejerna. På tredje plats kom Solveig K med 76 slag. På andra plats Marianne J med 75 slag. Vinnare och därmed också ledning i Månadens Mästare dam Chris med 74 slag. På herrsidan har vi följande topptrio. På tredje plats Lars GJ med 72 slag. På andra plats med 71 slag kom Leif A. Vinnare och tätposition i Månadens Mästare herr Christian som vann första deltävlingen på 70 slag. Grattis till alla pristagare. Prisutdelningarna förrättade vi på den alltid så populära restaurangen Maritaus Kitchen som numera är en månadstradition. Här följer pristagarna i scramble tävlingen. Vi vill dock också nämna två lag som var lite extra ¨sexiga¨ då dessa lämnade in scorekort med resultaten 66,6 slag. På tredje plats med 64,7 slag, Yvonne L, Solveig, Lars och Einar. På andra plats med 60,9 slag, Yvonne J, Marianne, Torsten och Tore. Vinnande laget presenterade ett scorekort på 59,8 slag. Vi säger grattis till vinnarna Yrsa, Annki, Björn och Christian. Vi kan avslutningsvis nämna att några av lagen som kom utanför prisplats endast var tiondelar från topp platserna.

November 10-11. Utflykt till Murcia med golf på den omväxlande banan Altorreal som också bjuder på vyer utöver det vanliga. Torsdag morgon och bussen hämtade oss här på Campoamor för en knapp timmes färd till den vackra staden Murcia där vi checkade in på det centrala hotellet Rincon de Pepe, en rekordsnabb incheckning som var väl förberedd av hotellet. Klockan 13.30 serverades vi i hotellets tapas bar La Barra goda tapas med därtill goda drycker. Därefter en fri eftermiddag i stan för besök i kulturella byggnader eller shopping i någon av alla affärer, allt från lågpris och outlet till exklusiva avdelningarna på Corte Ingles. Några slog sig också ned för en eftermiddags kopp kaffe i solen på något av stadens alla små torg. På kvällen gick vi till den för året Guide Michelin rekommenderade restaurangen Keki som serverade oss en fantastisk gourmet middag med välbalanserat vin därtill. Soppan fick dock en egen historia denna kväll med ett omnämnande som bara de närvarande säkerligen aldrig kommer glömma. Efter några timmars sömn och en välsmakande frukost var det dags för bussen att ta oss ut till Altorreal banan för andra rundan av Månadens Mästare Par. Efter avslutad runda serverades vi en sen och god lunch. Vi förrättade också prisutdelning och här följer topptrion. På tredje plats kom Britta & Tore med 37p, med samma poäng men lägre shcp Chris och Bernth. Vinnare denna fredag med 39p Yvonne & Kenneth. Grattis! Efter mat och prisutdelning dags för bussresan hem till Campoamor, lite trötta med nöjda och glada efter en trevlig utflykt. I morgon redovisar vi den aktuella topptrion i par tävlingen.

November 7-9. Måndag och tisdag då det en kraftig nordlig vind som gjort att shortsen tillfälligt fick lite vila. Solen har dock som vanligt lyst på oss. Den nordliga vinden har dock gjort läplatserna på stranden och vid vår pool populära dessa dagar. I dag onsdag är vinden som bortblåst och under första deltävlingen av Månadens Mästare dam/herr åter shorts och kortärmat även om morgonen var lite kylslagen. Resultaten för dagens runda redovisar vi efter prisutdelningen på söndag då vi också kommer dela ut priserna i kommande söndags scramble tävling. I morgon torsdag är det dags för vår utflykt till Murcia. 

November 6. Söndag och dags för den första omgången och rundan om vem som skall blir Månadens Mästare Par. Denna första omgång spelade vi på den populära El Valle banan som idag inte bara bjöd oss på sol utan även en utmanande nordlig vind. Vem som beställt denna extra utmaning vet vi i nuläget inte men det lär komma fram under månaden, eller? Trots dagens extra utmaningar bjöds vi återigen på mycket fina resultat och här följer topp trion i dagens tävling. På tredje plats kom Solveig & Egon med 38p. Tvåor Annki & Einar på 39 poäng. Vinnare idag och därmed också tätplats i tävlingen om Månadens Mästare efter första deltävlingen, Birgitta & Sune som lämnade in ett scorekort med fina 40 poäng. Grattis! Efter topptrion var det också tajt, så vi kan redan nu lova att det som vanligt kommer bli sista putten som kommer avgöra vem som kommer kunna titulera sig november månads par mästare. I veckan startar tävlingen med den första omgången om den individuella titeln Månadens Mästare dam/herr.

November 4-5. Fredag och dags för vår första tävling denna november månad. Vi spelade en fyrboll/bästboll där paren skulle kämpa om vinflaskorna som vi värdar satt upp som priser till de tre bästa paren. Vi fick in många fina resultat och längre ned redovisar vi resultaten. Lördag och en dag med full rulle från tidiga morgon då bl.a några av våra gäster lät meddela att man längtade så till Campoamor att man kom två dagar tidigare vilket innebar full fart på våra duktiga städerskor. Lördag också dags för månadens BBQ, en trevlig eftermiddag med glada golfkamrater, prisutdelning för gårdagens tävling och nytt för denna säsongen en liten regeltävling som kanske skulle visa sig lite klurigare än vad man trodde. Här följer resultaten för gårdagens 4 boll/bästboll. På tredje plats med 42 poäng kom Stina och Björn. Med 44 poäng Solveig och Kjell som fick sig slagna av vinnarna Yvonne och Christian med 45 poäng. I vår regeltävling fick man själv avgöra vem man skulle bilda tvåmanna lag med. De lag som lyckades bäst och klarade 4 av de 5 frågorna blev Chris och Caisa samt Annki och Einar. Grattis till dagens alla pristagare. I morgon är det dags för den första deltävlingen av månadens mästare par som vi spelar på den populära El Valle banan.

November 2-3. Än en gång utmärker sig Costa Blanca som Spaniens varmaste plats med en temperatur på strax under 30 grader, dvs bara att njuta, inte minst för alla våra gäster som de senaste dagarna lämnat snön, blåsten och regnet för en härlig november vistelse här på Campoamor. Torsdagen var en riktig högtidsdag då Grete hade den äran att fylla 60 och uppvaktades av både vänner och Real Club de Golf Campoamor. På banan pågår full aktivitet med insådden av vintergräset som skall försöka och kämpa sig igenom den mäktiga bermudan, för grönt skall vi ha det här på Campoamor även under vintermånaderna när bermudan vilar sig.

Oktober 31 - November 1. Oktober månad tackar för sig med sol och badvänliga temperaturer. En månad som varit som en härlig svensk högsommar månad. November hälsar vi välkommen och det har börjat på bästa sätt med sol och många nya glada och trevliga gäster. Fler gäster är på väg hit under de närmaste dagarna och på fredag är det dags för månadens första tävling.

Oktober 28-30. De senaste dagarna har det varit full aktivitet på banan och då inte bara alla spelare utan även har man varit i full gång med att så in vintergräset nu när bermudan snart går i vila under några månader. Vädret strålande fint med behagliga 23-26 grader. Vi själva har idag söndag även hunnit med ett strandbesök här nere på Campoamor där vi var långt ifrån ensamma vilket framgår av dagens båda bilder. Badtemperatur låg idag kring 24 grader. Idag, söndag, ställdes klockan tillbaks en timme och som vanligt fanns det ett antal spelare hos caddiemastern som inte kom ihåg detta utan fick en extra stund innan det var dags att pegga upp för rundan (ingen av våra gäster dock). 

Oktober 24-27. Tyvärr har vi under de senaste dagarna haft mycket strul med vår sida pga intrång vilket vi hoppas skall vara löst. Vi har dessa dagar haft blandat väder med sol och moln men också fått ett nytt rekord gällande den varmaste natten på 31 år. Temperaturen var aldrig under 23 grader. Vi fick natten till onsdagen in ett lätt blodsregn vilket bl.a gett våra bilar ett nytt utseende färgmässigt. Vår pool är snart återigen fylld efter den genomgripande renoveringen. 

Oktober 23. Söndag och dags för månadens sista tävling. Vädret strålande bra under första delen av rundan men under de sista hålen fick vi känna på en nyckfull vind som drog in från havet. Återigen många bra resultat och riktigt spännande ända fram till den sista putten vem som skulle ta hem de åtråvärda vinflaskorna. Här följer dagens pristagare; dam trea blev Anne-Marie med 77 slag, tvåa Solveig också 77 slag (samma hcp som trean men bättre sista nio hålen blev det som fick avgöra). Vinnare, Ingrid på 75 slag. Grattis tjejer till bra scorer. På herrsidan fick vi se Leif A på tredje plats med 78 slag. Ett slag mindre, 77 slag dagens tvåa Åke. Vinnare, Berni med 72 slag. Grattis!

Oktober 20-22. Torsdag en dag som skulle ge oss på Costa Blanca kusten en upplevelse av naturens krafter. Efter en dag med perfekt golfväder förbyttes vädret till att övergå i kraftfullt regn med blixtar som lyste upp kvälls himlen, ett skådespel att se på behagligt avstånd. Fredagen blev en liten gråmulen historia men temperaturen låg långt över tjugo strecket och inte sämre under lördagen då solen sken igenom under stora delar av dagen. Vi kan också nämna att det öppnat en ny bensin/diesel mack längs N332 som erbjuder diesel för under 9 Skr och 95 oktan under 10:an, något för bensinbolagen där hemma att ta efter? Vi själva servade vår spanska bil i torsdags och service kostnaden på märkesverkstaden för full service kostade 123 €, fjärran från svenska service kostnader eller? Varför? Vi har idag lördag fått ett trevlig mail från en våra trogna gäster som blir lite avundsjuk på bilderna på alla pristagarna och gärna vill se fler bilder från banan så vi får väl återkomma med lite banbilder. Vi tror dock att avundsjukan beror mest på att vi här på Campoamor just nu spelar i kortärmat och shorts emedan det krävs en helt annan klädsel för en runda där ¨himma¨. Vi vill tacka Bertil för dagens fina bild och hans samt Margits stora hjärta för Campoamor och oss.

Oktober 19. Onsdag och dags för tävling eller skulle det utlovade regnet ställa till det för oss? men som vanligt höll sig regnet på behörigt avstånd och vi fick ännu en fantastisk golfdag. Dagens tävling bjöd oss på många verkligt fina resultat och dagens pristagare blev följande; på tredje plats damer kom Elisabeth med 78 slag. Tvåa blev Anne-Marie med 75 slag och dagens suverän Ingrid med strålande 68 slag, vilket inte enbart innebar seger utan också ett nytt lägre hcp framöver. Grattis tjejer! På herrsidan fick vi se Leif A lämna in ett scorekort på 75 slag som gav en 3:e plats. Dagens tvåa Rolf med fina 71 slag. Vinnare med 70 slag blev Kjell som vi också gratulerar till ett nytt lägre hcp. Grattis!

Oktober 18. En gråmulen dag där det till och med utlovats regn från tidiga morgonen som senare ändrades till lunchtid för att sedan ändras till sen kväll som sedan blev .... i alla fall än så länge inget regn. Idag var det dags för den gemensamma lunchen med många godsaker och god dryck. Tack Pepe, köksmästaren, för allt det goda du serverar oss. 

Oktober 16-17. Söndag och strålande väder för säsongens första scramble tävling som vi spelade som en 2-manna scramble. Efter en lång och utmanande runda fick in fina resultat som vi offentlig gjorde vid den gemensamma middagen på Maritaus Kitchen, den alltid så populära restaurangen. Efter en god middag förrättade vi prisutdelning till dagens tre bästa par. Vi gratulerar pristagarna och tackar samtidigt för en trevlig dag och kväll. Här följer resultaten och dagens pristagare; 3:a Ingrid och Leif med 77,25 slag, 2:or Göran och Thomas med 76,25 slag. Vinnande par Elisabeth och Rolf med 74,5 slag. Måndagen har varit en härlig dag på golfbanan eller för några gäster som istället valde stranden med ett par svalkande dopp. 
 

Oktober 13-15. Torsdag och dags för att arrangera tävling på den populära Altorreal banan för ett glatt och trevligt Herewego gäng. Vi vet att det regnar sällan i Murcia regionen men just denna dag hade himlens klarblåa färg förbytts till mörkgråa toner som också gav både åska och en hel del regn. Vi lyckades dock med att byta tävlingsdag till fredagen då det utlovades bättre väder och visst blev det så också. Tävlingsdeltagarna mycket nöjda med upplägget att kunna köra shopping istället på torsdagen och spela golf utan regnkläder på fredagen. Innan golfen blev det gemensam lunch och därefter 18 håls slaggolf i strålande solsken och till härliga 26 grader. Vi fick se många fina resultat och vi publicerar en härlig pristagare bild i bildspalten. Grattis till Er pristagare och för att vi fick vara med och träffa Er alla glada golfare. Fredag kväll åter på Campoamor och på lördagen vaknade vi som ¨vanligt¨ till en klarblå himmel där temperaturen under dagen legat kring härliga 24/25 grader. Enligt vår resefakta har antal turister i Valencia området under september ökat med hela 18% från föregående år. 

Oktober 12. Härlig morgon med en klarblå himmel som frestade oss att prestera bra resultat i dagens tävling på Campoamor. Vi spelade slaggolf idag och fick se en repris av förra omgångens vinnare dvs bland tjejerna vann Ingrid på 77 slag och bästa herre Berni med 81 slag. Grattis till Er. Vi själva har efter dagens runda tagit oss till Murcia för att hjälpa vår samarbetspartner Herewego Golf med en tävling under torsdagen på den trevliga Altorreal banan. I uppdraget ingår också att testa ett nytt hotell som kommer ingå i Herewego´s breda och kvalitativa reseprogram. Onsdags kvällen har förbytts från dagens härliga sol till att övergå till något så ovanligt som regn, (känns knappt som man kan stava till detta här).  

Oktober 9-11. Tyvärr måste vi meddela att vår sida än en gång varit utsatt för en hacker attack så till Er som fått att sidan kräver inlogg på skärmen kan vi bara beklaga. Vi hoppas att vi snart skall slippa detta. Vädret är som tidigare riktigt härligt med temperaturer som varje dag når i närheten av 30 strecket. Idag på tisdag kvällen har vi välkomnat ett gäng ¨bridgegolfare¨ som under en vecka skall prova på färdigheterna i kortlekarna och på greenerna. I morgon är det dags för våra longstay gäster för en ny tävlingsrunda här på Campoamor.

Oktober 6-8. Till att börja med vill vi beklaga att Campoamor sidan delvis legat nere eller varit avstängd. Anledningen till detta är att sidan har varit utsatt för en hacker attack där det planterats in en massa skräp som är och var långt ifrån vad som tillhör golf och longstay på Campoamor. Vi har nu tillsammans med vår web ansvarige rensat ut sidan och förhoppningsvis skall denna kunna ligga uppe utan nya intrång. Vi har under fredagen redan bokat upp våra golftider för hösten 2017, nödvändigt då trycket har blivit ännu större på de spanska golfbanorna efter bl.a minskningen av golfare som vill åka till Turkiet. Det har varit heta dagar med temperaturer på mellan 26-29 grader och under nätterna har det inte kommit under 20 strecket. På lördag eftermiddagen var det dags för säsongens första BBQ på vår altan där vi sedvanligt bjöd på vin till de medhavda delikatesserna som skulle grillas. En trevlig och lättsam eftermiddag med lite berättelser om ¨allt¨.

Oktober 5. Dags för säsongen 2016/17 första individuella tävling som vi spelade som poängbogey. Dagen bjöd på sol men även lite spridda moln och en lätt bris som kändes lite svalkande då temperaturen nådde 27/28 grader. Efter rundan samlades vi för aftergolf på vår fantastiska uteservering och prisutdelning. Vinnare blev på tjejsidan blev Ingrid med 30p och på herrsidan blev det Berni som tog hem vinsten med hela 37p. Grattis till Er båda och för Bernis del också ett nytt lägre hcp i kommande tävlingar.

Oktober 3-4. Fortsatt högsommar varmt här på Costa Blanca kusten. Vi nämnde häromdagen i dagboken om priserna på matkassen och vi kan i dag tillägga att man gjort en prisjämförelse i ca 1200 butiker i 63 städer. Priserna skiljer sig så pass mycket att en normal familj som handlar i ¨rätt butik¨ kan spara nästan 1000 Euro på ett år. Procentuellt skiljde det 57% mellan de billigaste och dyraste butikerna. Nu verkar det inte bara vara matkassen som har ett klart lägre pris utan även service på bilen. Vi som kör spanskt, servar vår bil på märkesverkstad för mellan 130 - 220 Euro. För mig känns det aldrig som jag sett en sådan service faktura hemma i Sverige. ¨Vår¨ pool nedanför lägenheterna har idag tömts på vatten och rengörs efter en omfattande reparation. Alla våra gäster kan naturligtvis nyttja den stora poolen uppe vid klubbhuset/hotellen fram tills dess arbetet avslutats. Vi publicerar också en grön och frestande bild från hål 1 nu när det ryktas att Farbror Frost börjat härja hemma i Sverige.  

Oktober 1-2.
Tapas helg på Costa Blanca. I många av de större orterna men även i de lite mindre har det varit stor tapas helg där restaurangerna serverat 2 tapas med dryck för 2,50 Euro. I Torrevieja var det under lördagen drygt 40 restauranger som hade ett lunch pass men även ett kvällspass med många trevliga tapas erbjudande. Erbjudandena var minst lika goda som det härliga vädret med nästan 30 grader mitt på dagen under lördag och söndag. 

September 29-30. September månad avslutades med ett nytt rekord. Rekordet gäller antal dagar i följd utan regn. Regnet kom den 29:e och innan dess får man gå tillbaks till den 12:e maj för att hitta en regndag vilket således blir 138 ¨torrdagar¨. Vår vädertjänst kontakt har påbörjat ny räkning av torrdagar så vi får väl se om det blir nya rekord framöver. Hemma diskuteras det alltid matpriser och vi gjorde därför en egen jämförelse av en matkasse mellan Sverige och Spanien. Matkassen innehöll bl.a färsk fläskfilé, färsk fisk, lax, mjölk, bröd, ost, skinka, grönsaker, frukt (bananer, äpple, melon, apelsiner), kolsyrat vatten, kaffe mm. Prisjämförelsen som naturligtvis inte bli exakt beroende på att samma varumärke inte finns i båda länderna men det blev stor skillnad. Priset här i Spanien blev nästan bara en tredjedel av vad vi betalar där hemma. Man kan ju undra varför prisskillnaden skall vara så stor. I morgon gör oktober sin entré och enligt prognosen 10 dagar framöver skall vi få se solen alla dagar. 

September 27-28. Sol och härligt varmt dock med några morgonskurar under onsdagen. I området har det öppnats nya restauranger, byggkranarna går glödheta, golfbanorna är välfyllda från tidiga morgon till solnedgång, stränderna fulla med människor som vill njuta härliga bad där temperaturen ligger kring 26/27 grader. Just nu renoveras vår pool vid lägenheterna som har haft ett läckage sedan senare delen av förra säsongen. Poolen beräknas dock öppnas igen inom kort. Vi läser också dagligen om att det öppnas nya flygrutter till Alicante. Vi kan också meddela att banan har klarat sommarens stekheta dagar till stor belåtenhet även om greenerna fortfarande är lite mjuka efter hålpipningen i månadsskiftet augusti/september. 

September 26. En ny säsong har startat och vi är åter på plats efter knappa 300 mil på Europas slingrande motorvägar. Som vanligt kommer vi med aktuella händelser från Costa Blanca kusten samt spännande och roliga inslag från Campoamor. Vi kommer som tidigare också med aktuella bilder i vår bildspalt där säsongens första bild blir från hål 9. Vi vill också passa på att hälsa alla ¨gamla¨ och nya gäster välkomna till säsongen 2016/17 på Real Club de Golf Campoamor där solen skiner mest. Vädret då, ja lite svalare än den heta inledningen på september där termometern de första 14 dagarna låg nära 40 strecket och vissa dagar även några grader över. Just nu denna måndag kväll läser vi av behagliga 25 grader.
 

 

 

 

Onsdagens vinnare Ingemar och Kristina. Grattis!Glad Påsk till alla våra Campoamor vänner.Dagens pristagare från vänster; Vinnaren Sten och Kristina samt tvåorna Eva H och Gunnar. Grattis till Er alla fyra!Vid dagens prisutdelning uppvaktade vi söndagens HIO tjej. Grattis Eva H till HIO:n på 15 hålet! Aftergolf på Terazza de Campoamor en aprildag med högsommar väder. Fullt upp med BBQ delikatesserna med ett glas kallt vitt.Glada och nöjda med kockarnas grill färdigheter skålar Kristina, Olle, Ingrid och Kurt med fotografen.Hej fotografen, hälsar Sten, Margareta, Ditte, Lena och Jan-Åke.Bertil, Eivor, Berit och Gunnar på BBQ denna ¨stekheta¨ april lördag.  


Campoamor, artikel i Dansk golfmedia. Kändisar även på 13:e green! Scramble vinnarna Börje och Eva. Grattis!Scramble tvåorna ¨Ditte¨och GreteScramble treorna Ingrid och KurtGlada fyror i dagens scramble Eivor och don BertiloBerit & Gunnar, April månads Bottle vinnare med hela 49 poäng! Grattis!Testbild på vår TV:n kanal 39. Här kommer framöver vår intern TV kanal att hålla Er informerade under vistelsen.Avslutningsmiddag mars månad med glada och nöjda gäster. Månadens Mästare herr mars 2017, Bertil SMånadens Mästare dam mars 2017, IngridMånadens Mästare Par mars 2017, Gunnar & Berit.Glada tjejer som fick pris från vänster Lena 3:a, Ingrid 4:a, Berit 1:a och Lilli 2:aSöndagens pristagare från vänster Tore 2:a, Bertil 3:a, Rikard 1:a och Fredrik 4:aGlada vinnarna på Altorrreal Gunvor & Lars. Grattis!Scramble vinnarna, Bengt M, Monika och Lars N. Grattis!Glada scramble tvåorna, Bertil H, Kjell E, Ann och Berit.Scramble treorna Lilli, Margareta B, Svein och Sven-Olof.Scramble fyror blev Fredrik, Eivor, Gunnar och Gunilla.Vid en snabb intervju fick vid reda på att ikväll blir det räkor till förrätt och anka till huduvdrätt. Britt och Folke närmast kameran.Här studeras det! matsedeln eller?Anja som proffsmotionär testade 25 km av de spanska cykelstråken, här med Campoamors 6:e green i bakgrunden.Puttning på 16:e green. Från vänster Thomas, Margareta (puttar), Kennet och Barbro.En ¨norsk passning¨ vid dagens landskamp. Solveig födelsedagsbarn för dagen. Förutom Solveig vid pinnen ser vi Gunnar putta, Kjell ta ut linjen och Berit som redan hålat ut.Snart blir det mat!Okända eller för en del den kända damen på väggen övervakar oss under middagen på Keki.Fullt upp för servis personalen. Det ¨gröna tavlan¨ på väggen är gjord av riktig och levande mossa. Eivor, Bertil, Bodil och Bengt njuter av det goda vinet i väntan på läckra tapas.Glada vinnarna Kurt och Ingrid. Grattis!Pristagarna vid dagens individuella tävling och 2:a omgången av Månadens Mästare dam/herrGrattis Margareta som fyllde år idag!Tjejer kan! Grete (inhyrd för dagens tävling) och Maj-Lis vinnare på Mar Menor. Grattis tjejer!Söndagsmys, varmt och gott.Aftergolf på Mar Menor denna härliga mars söndag.Yasmines och Patriks dotter Adell har fått tjänstledigt från dagis i Sockholm för att prova longstay på Campoamor. Juan visar Carina hur stora fiskar det finns i Canal grande.Allvarliga diskussioner med minsta möjliga allvar.Bodil i ingående diskussioner med ... vid ¨rundabords lunchen¨. Hovmästaren Juan försöker serva två bord samtidigt.Vinnarna i gårdagens regeltävling Sven-Olof och Patrik som erhöll en flaska gott ¨rött¨ för sina kunskaper.Vinerna på kylning för några svalkande glas vid gemensamma lunch denna stekheta marsdagVinnarna i första omgången av Månadens Mästare dam/herr Ingrid och Bertil. Grattis!¨Het BBQ¨ eftermiddag med alla glada golfkompisarna. Tjejer kan! Ingrid, Gunvor, Eivor och Ann som premierades för bra spel vid onsdagens spel.Pristagare killarna, Bertil, Kjell, Gunnar och Sten.Här är vi! från vänster; Peter, Riita, Lars, Gunvor, Kurt och IngridBertil en av våra trognaste gäster ler gärna åt kameran i väntan på ¨grillplats¨Trubadur Alberto söker skuggan denna stekheta mars dag.Det är så härligt att ........ Gunnar, Berit, Lars, Solveig, Bertil och Eivor njuter!Glada tjejerna Ingalill, Margareta, Berit och Ann som njöt i sommarvärmen denna marsdagCampoamor veteranerna Gunnar, Lars, Tore och Bertil som känner till varje grästuva på banan.Bröllopsdagsfirande med en runda golf på Campoamor. Grattis Margareta och KennethGrattis och kram på dagens jubilar Margit!El Valle mästarna Riita och Peter som därmed också leder MMP efter första rundan. Grattis!Kennet, Margareta, Ingalill och Anders som ser fram emot att få göra några birdies idag.Sten, Margareta, Gunilla och Per-Olof på väg att utmana El Valle banan. Campoamor Bottle vinnarna Bodil och Bengt.En otäck brand på El Valle som förstörde över 40 buggies, elvagnar, bollmaskinen för drivingrangebollar, mm mm.Månadens Mästare Par Februari 2017, Kenneth & Helene som Gratulerar till titeln.Månadens Mästare Dam Februari 2017, Kerstin som vi Gratulerar till titeln.Månadens Mästare Herr Februari 2017, Jan som vi Gratulerar till titeln.Altorreal mästarna Kenneth & Helene Onsdagens pristagare som fick ta emot priserna vid avslutningsmiddagen, från vänster; Kjell, Anna-Lena, Marianne, Jan Tommy & KerstinI första bollen på Altorreal gick Ingegerd, Åke, Marianne, Rolf, Alf, Inger, Kerstin, Helene, Kenneth, Lolita och Thomas.Åke och Ingegerd får höra en förvånande och rolig golfhistoria i väntan på maten.Torsdag kväll och middag i MurciaTapas lunch på den välberömda La Barra.Mar Menor mästare i februari, Helene & KennethPristagarna Ingergerd 2:a, Anna-Lena 1:a och Kerstin som blev 3:a.Som vanligt glada miner på Campoamor. Vid bordet ser vi Ingegerd, Gunvor, Roger och Åke. Glada pristagarna Kjell 3:a, Kenneth 1:a och Rolf 2:a alla tre med dagens populära resultat 73 slag.Härlig stämning vid borden på restaurang Maritaus efter en trevlig dag på banan.Scramble vinnarna Ingegerd, Alf, Lena & Ulf.Scramble tvåorna Anna-Lena, Tommy, Rolf & Marianne.Första deltävlingens 2:or och 3:or. Tyvärr var vinnarna upptagna på annat håll. Från vänster Jan, Solveig, Kerstin och Kjell.Här njuts det i det fina och soliga vädret med ett glas rött.Campoamor bottle vinnarna Anna-Lena & Gerth.Februari månads regelmästare Eivor för dagen iklädd den härliga ¨Fowler¨ färgen.Grabbarna ¨grill¨ sprider goda dofter vilket gör oss ännu hungrigare.Vinnarna Rolf och Marianne som klarade av vinden bäst. Grattis till vinsten.After golf, i normala förhållande på den härliga uteserveringen där det dock rådde orkanlika förhållande efter vår runda.Inger, Alf, Åke och Ingegerd på väg ut mot dagens utmaningar på El Valle.  Så har det hänt det som inte hänt på nästan 100 år en januri dag när Kung Bore hälsade på.

Annki inte bara golfare, nu även som svensk fotomodell i Spanien. Fredagen den 13:e januari i tidningen La Verdad.Vi önskar alla Campoamor vännerna en riktig God Jul och ett Gott Nytt 2017.


Helsida i fredagens La Verdad på sportsidan/golf.Puttuppvisning för La Verdads journalist Maria Jesús Penas.Strax innan avfärd mot Altorreal för ännu en härlig dag i solen.


Ulf Nebel, de pie y al lado del cocinero Sergio Martí- nez, del Keki Tapería (en el centro), y Ambrosio Sempere (derecha), Grete, Caisa och LasseMiddag på Keki som 2016 fått en Guide Michelin rekommendation Välkänt par under november besöket på Altorreal och fångade av La Verdads journalistNovember månads mästare par, Yvonne och Kenneth. Grattis!November månads mästare, Solveig K och Christian. Grattis!Tore & Solveig K, fredagens vinnare i den sista individuella tävlingen. Grattis!Julstämning med +16 graderSöndag och första adventskväll på Boulevarden.Nallekören som sjunger in julen på Zenia Boulevard och välkomnar 1:a advent.Grattis till dagens jubilar Solveig J, som vi uppvaktade vid gårdagens prisutdelning. Tyvärr kom inte hela kören med på bild.Glada pristagare!Dagens glada trea Chris.Einar, Kenneth, Christian och Lars L laddade på 1:a tee för en trevlig runda i solen vilket också visade sig i resultat listan då Kenneth vann och Christian blev trea.Här visar Sune hur stora hålen borde vara, åtminstone vissa dagar.Här visar Lennart under den gemensamma lunchen hur högt en boll kan flyga utan att vinden påverkar.Scramble vinnarna Annki, Björn, Christian & YrsaScramble tvåorna Torsten, Marianne, Yvonne J och ToreScramble treorna Einar, Yvonne L, Lars S och Solveig KGlada tjejerna Marianne, Chris & Solveig K Ettan Christian och trean Lars G i onsdagens tävling.Middag och pristudelningar på MaritausVinnar paret på Altorreal Kenneth & Yvonne. Grattis!Dags för start av andra omgången månadens mästare par. Egon, Solveig, Solveig K och Kjell.Middags bild från Keki. Snart kommer vin och alla gourmet delikatesserna.Härlig miljö. På väggen finns tavlor med besöks historik.Här serveras det lax tapas. Mums!Tapas på La BarraEtt glatt gäng på väg till MurciaVinnarparet på El Valle, Sune och Birgitta. After golf med 18:e green på El Valle i bakgrunden. Yvonne & Kenneth närmast kameran.Puttning på 6:e green med härliga bakgrundsvyer.Vinnarna Christian och Yvonne i fredagens bästboll Grattis till ett strålande resultat!Kjell och Solveig tvåor i fredagens 4 boll/bästboll.Einar och Annki vinnare tillsammans med tjejerna nedan i vår regeltävling.Girl power Caisa och Chris med goda regelkunskaper som räckte till vinst. Sol och glatt humör vid dagens härliga BBQ Uppvaktning på Gretes 60-årsdag den 3:e november.Välbesökt strand denna söndag, 30:e oktober.Söndag 30:e oktober, en dag på stranden.Söndagens glada pristagare. Från vänster; Åke, Anne- Marie, Ingrid, Berni, Solveig och Leif A.Snart är det dags att pegga i sista tävlingsrundan för oktober.Några som provar puttformen inför dagens runda.Vi publicerar denna fina höstbild som Bertil skickat till oss från Skånes mittpunkt. 3 timmar därifrån badar vi i Medelhavet och spelar golf i kortärmat. Glada tjejtrion där Anne-Marie till vänster blev tvåa, segrarinnan Ingrid i mitten och trean Elisabeth till höger. Från vänster dagens tvåa Rolf, vinnaren Kjell i mitten och trean Leif A till höger.Dags för aftergolf och prisutdelning på vår fina uteservering.Glada och förväntansfulla gäster vid dagens lunch. Lunch och dryck ingår för våra månadsgäster.Säsongens första scramble vinnare Rolf och Elisabeth. Grattis!Scramble tvåan Göran spelade med Thomas som tyvärr inte kunde närvara under kvällen.Glada scramble treorna Ingrid och Leif.Gemensam middag på Mairtaus. Bilden tagen strax innan serveringen av läckerheterna.Glada Herewego Masters pristagare som verkligen utmanade Altorrreal banan på bästa sätt.


Solen på väg att tacka för en härlig dag över Altorreal banan som vi kommer tillbaks till i november.Glada vinnare i onsdagens tävling, numera dagboks kändisarna Berni och Ingrid. Grattis! Berni sneglar på Leif´s färdigheter med grill tången.2*Leif väntar på ¨grillgodiset¨Säsongen första individuella vinnare Berni och Ingrid. Grattis till Er båda! Aftergolf på vår fina uteservering i det lika fina vädret.Tisdagens flaggplacering en tuff utmaning om man inte placerat 2:a slaget rätt här på 1:a hålet.Reparation och rengöringen nästan klar. Snart klart för återfyllning och därefter målning kring vår pool.En grön och härlig bild från det utmanande inspelet mot 9:ans green Välkänd golfvärd sommar prao på närbelägen bana.  


 

 

 

 

 

 

 

Dela med dig

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn