CAMPOAMORS ¨händelserika¨ DAGBOK 2014/15

VAD HÄNDER I CAMPOAMOR VÄRLDEN? OCH UTANFÖR?

Vi kommer att publicera en dagbok om händelser, upplevelser, råd och tips för Er som gillar att vara på ¨banan¨. Här kommer vi under longstay säsongen att skriva om dagliga eller vecko händelser. En efterfrågad sida av våra golf vänner som nu får sin efterlängtade premiär för säsongen 2014/15. Har Ni något trevligt tips som Ni vill dela med Er av. Skicka gärna Era tips till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Söndagen 17/5. Helgdag och nationaldag för halva familjen. Än en gång kan vi konstatera att vi lurats av vädrets makter för det känns inte som ¨sköna maj välkommen¨ vilket vi alla hade hoppats på. Vi har redan märkt att fler än vi insett detta och vi redan nu har fler bokningar i april 2016 än tidigare år. Det känns som om longstay säsongen i Spanien behöver förlängas eller?  

Måndag 20/4 - Lördag 25/4. Säsongen börjar nu närma sig slutet efter en hektisk vecka. Vädret fortsätter att vara så soligt och varmt som alla förväntar sig som åker hit till den härliga Costa Blanca kusten. Vi kan också nämna att turistsiffrorna slår nya rekord här på Costa Blanca kusten även där ökningen jämfört med tidigare år ligger nu på hela 20,5 %. 

Lördag 18/4 - Söndag 19/4. Sommaren fortsätter här nere på Costa Blanca kusten med sol och även bad i Medelhavet som nu har en temperatur på ca 20 grader, riktigt skönt med ett svalkande bad. Idag söndag kommer en stor grupp som under förmiddagen lämnat Sverige för att under en vecka njuta i solen med bl.a golf.

Torsdag 16/4 - Fredag 17/4. Sommar på Campoamor med sol och temperaturer under dagarna på ca 26/27 grader och natten lite lätt svalkande med en lägsta temperatur på 17 grader.

Onsdag 15/4. En helt underbar golfdag med en nyhet avslöjad av Bertil S och kontrollerad av dagboksredaktören. Nu kommer det bli ännu lägre scorer i resultatlistorna kommande säsonger. Se bildspalten varför!

Måndag 13/4 - Tisdag 14/4. Ett par vemodiga dagar här på Campoamor då många av våra gäster har packat ihop sina klubbor och resväskor för hemresan. Vi har öppnat bokningen för säsongen 2015/16 och gläds åt det stora intresset för att tidigt boka upp sin kommande longstayvistelse här på Campoamor. Tisdagkvällen blir det några timmar framför tv:n då det blir ett ¨hett spansk möte¨ i champions league mellan Real Madrid och Atletico Madrid.

Lördag 11/4 - Söndag 12/4. En helg med shopping på marknaden inför den stundande hemresan för många av våra gäster där vistelsen här på Campoamor nu närmar sig slutet för den här gången. Det har också golfats intensivt i helgen med ¨gamla¨ och nya golfvänner som man nu velat utmana en sista gång innan hemresan. Vi själva har välkomnat nya gäster som anlänt under söndagen. Vi har under helgen öppnat för bokningar till säsongen 2015/16, där intresset för Campoamor är större än någonsin. Vi golfvärdar upplever detta väldigt inspirerande och som ett svar på att vårt koncept är uppskattat och väl fungerande på longstaymarknaden.

Fredag 10/4. En helt underbar och perfekt dag med sol, BBQ och prisutdelningar på ¨vår¨ terazza. Vi träffades kl 14 för en trevlig eftermiddag som blev till kväll innan det var dags att gå hem. Trivs man och har trevligt går tiden fort, alldeles för fort. Vi närmar oss nu slutet av säsongen 2014/15 och för många av våra gäster är det dags under den kommande veckan att resa norrut och till den väntande våren hemma i Sverige. Vid dagens BBQ förrättades prisutdelningarna för säsongens sista två tävlingar som spelades här på Campoamor och här följer resultaten. Vi börjar med förra fredagens fyrboll/bästboll, där Bertil tillsammans med Katarina (Margits dotter som var på besök och fick spela istället för Margit) kom på tredje plats med 45 poäng, tvåor blev Margareta och Sten på 46 poäng. Vinnare med ett suveränt resultat på hela 48 poäng Britta och Tore. I onsdags spelade vi en scramble och här kom på tredje plats med 64 slag, Jeanette (dotter till Ebon och Rolf, som sedvanligt besöker Campoamor en vecka varje år), Britta, Conny och Bertil H. På andra plats ett lag som gjorde en extra strålande insats då man fick klara uppgiften med 3 spelare. I laget spelade Solveig A, Ulla-Britt N och Ove med 63,5 slag. Vinnarna hade 60 slag och i laget spelade Margareta B, Gunilla B, Sten och Ulf. Efter prisutdelningarna fick vi lyssna segertal, solosång, historier och en sk. OM segersång. Vi tackar alla för en trevlig och gemytlig eftermiddag i glädjens och lättjans tecken.

Onsdag 8/4 - Torsdag 9/4. Onsdag med scramble i utmanande väder för våra 32 spelare som dock skulle klara detta på allra bästa sätt. Resultat får vi fredagens dagbok då vi har prisutdelningar vid den gemensamma BBQ:en. Torsdagen blev en med hårda vindar en gråmulen himmel, så shopping inför kommande hemresa var nog ett väldigt bra alternativ. Vi kan i tidningarna läsa att påsken har varit ett rekordår för turismen på Costa Blanca kusten, den bästa och mesta på 10 år så även här på Campoamor, fullbelagt på båda hotellen dels med golfgäster och fotbollslag på sporthotellet.

Måndag 6/4 - Tisdag 7/4. Två dagar som varit fulla med arbete från tidiga morgonen till sena kvällen, dvs arbete med att få de sista bitarna på plats inför presentationen av säsongen 2015/16 års program. Snart öppnar vi upp för bokningar kommande säsong och det är mycket glädjande att det redan finns ett mycket stort intresse för att förlägga sin nästa longstayvistelse på Campoamor, Costa Blanca kustens bästa longstay för golfare som vill ha en förstklassig vistelse. Vädermässigt har dessa två dagar bjudit på en ovanlig spansk aprilmix dvs sol, moln, vind men inget regn, allt till skillnad mot hur det brukar vara. Imorgon spelar vi scramble tävling ¨fore everyone two be free¨.

Lördag 4/4 - Söndag 5/4. En trevlig och härlig påskhelg med allra bästa förutsättningar för golf, bad eller en helg med goda vänner hemma på middag eller tillsammans på någon av områdets alla populära restauranger. Vi vill uppmärksamma Solveig A och Inga som fyller år idag söndag. Grattis tjejer! För alla kan vi också berätta att Grete idag än en gång kl. 07.17 på söndagsmorgonen blivit farmor då Ebbe såg morgonens och dagens ljus. Ebbe som väntade 9 extra dagar hos sin mamma vägde hela 4350 gram och hela 56 cm lång. Grattis och kramar till mamma, pappa hälsas från Campoamor och farmor som är på Campoamor.

Fredag 3/4. En lång fredag eller kanske bara långfredag. I vilket fall som helst så har vi spelat tävling här på Campoamor, fyrboll/bästboll i strålande väder och med allra bästa tänkbara förhållande. Vi vill också nämna att vi här på Campoamor nu under några dagar inte bara njuter av vår fina bana och det fina vädret utan också av dofterna från alla apelsin och mandarin träd som blommar. Vi vill säga att det är en helt magisk känsla att få spela golf under dessa förhållanden. Tyvärr kan vi inte förmedla dofterna och känslan i mer än text men vi kan ¨varmt¨ rekommendera en vistelse på Campoamor under hela eller delar av april. Vilket par som blev vinnare i dagens tävling kommer här i dagboken på torsdag, då vi har prisutdelning i samband med ännu en BBQ hos oss.

Torsdag 2/4. Dags att inleda påskfirandet, vilket är en stor högtid här i Spanien. Firandet pågår under hela påskhelgen och det för spanjorerna är ära att få deltaga i någon av alla processioner som drar fram i nästan alla större eller mindre städer. Vädret idag denna skärtorsdag soligt med behagliga 20 grader. Vi ber att få framföra en Glad Påsk till alla!

Onsdag 1/4. Ännu en strålande dag väntas här på Costa Blanca kusten. I eftermiddag är det åter dags för de flesta av våra gäster för gemensam lunch uppe i restaurangen här på Campoamor. Vi vill också berätta om dagens NYHET som vi förhandlat fram med Alicante flygplats, El Altet och bagagehanterings företaget Aena. För alla våra gäster som ankommer med flighter som landar i Alicante efter kl. 23.00 kommer det från och med den 15 september finnas möjlighet att utnyttja tjänsten late arrival service, LAS. Tjänsten bokas vid incheckningen på respektive avreseflygplats då man också visar upp sitt Campoamor.se longstay kort (för de gäster som ännu inte erhållit sitt kort, kan i god tid före avresan höra av sig, så skickar vi ut kortet senast 14 dagar innan avresan till Real Club de Golf Campoamor). Tjänsten late arrival service, LAS, innebär att man efter landningen på Alicante flygplats kan gå direkt till biluthyrning och således inte behöver vänta på sitt bagage. Bagaget kommer att lastas direkt från flygplanet på en transport som kör bagaget upp till Receptionen på Campoamor. De gäster som tidigare varit på Campaomor och skall ha samma lägenhet som förra säsongen kan ange trappuppgång och lägenhetsnummer vid incheckning på avreseflygplatsen för direkttransport av bagaget till lägenheten, t.ex Block 2.1 apartment 32. Den nya tjänsten late arrival service, LAS, gör att gästerna som kommer med sena flygningar/ankomster inte bara slipper att bära på en massa bagage utan också snabbt kommer fram och förhoppningsvis först i kön till biluthyrningen. Därmed sparar man tid och kommer då också snabbare fram till sitt ¨hem¨ för longstay vistelsen. Vår nya LAS tjänst ser vi som ytterligare en förstärkning av vårt redan förstklassiga longstaykoncept. Tjänsten LAS är naturligtvis kostnadsfri.

Tisdag 31/3. Mars månad tackade för sig på allra bästa sätt med sol, klarblå himmel och drygt 30 grader. Vi tackar också alla våra marsgäster för en trevlig månad och ser fram emot att snart få se igen här på Real Club de Golf Campoamor.

Måndag 30/3. Ännu en het dag och till med har det meddelats på de svenska väder nyheterna att vi återigen har de högsta temperaturerna i Europa med dryga 31 grader och just nu kl.19.45, 27,3 grader. Skönt att vi och alla våra gäster är på rätt plats även om det för många är strax dags för hemresa till ett kylslaget Norden. Vi har idag haft flera besök från andra närbelägna longstay, som hört talas om vårt förstklassiga longstay koncept och vill därför boka sin nästa vistelse hos oss. Det känns mycket inspirerande att vårt koncept har blivit så uppmärksammat och uppskattat, vilket till stor del också beror på alla våra trevliga gäster. ¨Campoamor familjen¨ växer!

Söndag 29/3. En stekhet dag på Costa Blanca kusten med en temperatur som nästan nådde upp till 30 graders strecket, vilket gjorde strandbesöken lämpliga denna söndag. Vi närmar oss slutet av mars månad och många av våra gäster skall snart återvända norrut för att möta våren därhemma.

Lördag 28/3. Efter en härlig dag i solen med strand- eller poolbesök var det dags för avslutningsmiddag med prisutdelningar. Till middagen, som ingår våra månadspaket, serverades en välkomponerad och alldeles utsökt 5-rätters menu med tillhörande rött eller vitt vin. Till deserten och kaffet var det så dags för utdelning av priserna. Vi börjar med att redovisa resultaten för vår utflykt till Desert Spring och Valle del Este. På Desert Springs fick vi följande topp fem. På femte plats med 34p Ebon & Rolf, fyra blev Solveig & Kjell också 34p samma som treorna Lisbeth & Tonny. På andra plats med 35p Bodil & Bengt. Vinnare med 37p Margit & Bertil. Andra dagen spelades på Valle del Este och här fick vi följande resultat; femte plats med 37p Eivor & Bertil. Fjärde plats med 38p Solveig & Lars samma poäng hade treorna Kristina & Jörgen. På andra plats kom Solveig & Kjell med 40p samma poäng hade också Ute & Ola men lägre shcp. I tävlingen om vilket par som skulle utflyktsmästare fick vi följande resultatlista; på femte plats med 69p Lisbeth & Tonny, fjärde platsen tog Ute & Ola med 70p samma poäng som treorna Kristina & Jörgen. På andra plats med 71p kom Bodil & Bengt. Vinnare och utflyktsmästare mars 2015 gratulerar vi Solveig & Kjell med 74p. Onsdagen den 25/3 hade vi den avslutande rundan i kampen om Månadens Mästare dam respektive herr och det var då det skulle avgöras vem som skulle bli mästare. Vi börjar med att redovisa resultaten för onsdagens runda; på femte plats med 76 slag kom Kurt, fyra blev Jörgen med 73 slag. På tredje plats med 72 slag kom Rolf. På de två första platserna fick vi samma resultat 71 slag och särskiljning på shcp där Anders blev tvåa och fick se sig slagen av Bertil S. Grattis till fina resultat. På tjejsidan kom Bodil på femte plats med 75 slag, 74 slag och fyra Britta. På tredje plats Gunilla J med 73 slag samma resultat hade tvåan Kerstin G men lägre shcp. Vinnare på fantastiska 66 slag Gunilla B. Grattis! Vem blev då Månadens Mästare dam resp herr? ja, det blev än en gång en mycket jämn kamp och avgörandet kom först på de sista fyra hålen i herrklassen och ibland tjejerna avgjordes det första på de sista två hålen. Här följer resultat i Månadens Mästare herr. På femte plats med 27 platspoäng Gunnar, på fjärde plats kom Kjell med 25 poäng. På tredje plats Tommy med 22 poäng. På andra plats och med samma poäng som vinnaren 19 poäng Bertil S som dock fick se sig besegrad av vinnaren Jörgen som hade lite lägre shcp. Grattis Jörgen till titeln Mars Månads Mästare 2015. På tjejsidan fick vi följande resultatlista; På femte plats med 26 poäng Berit, på fjärde plats Gunilla J med 24 poäng, trea blev Eivor med 18 poäng. På andra plats kom Britta med 15 poäng och vinnare med 14 poäng Kerstin G som vi gratulerar till titeln Mars Månadens Mästare dam 2015. I parklassen spelade vi den sista rundan igår på Las Colinas banan som visade upp sig från sin allra bästa sida och med supersnabba greener. Vi börjar med fredagens resultat; på femte plats med 38p kom Ingalill & Anders, fyror blev Siv & Jan-Olof med 39p samma resultat som treorna Barbro & Sten. På andra plats med 40p kom Bodil & Bengt som dock fick se sig besegrade av Gunilla & Conny som också hade 40p men lägre shcp. Grattis till fina resultat. Slutställningen i Månadens Mästare Par blev som följer; på femte plats med 36 platspoäng kom Berit & Gunnar, fyror blev Gunilla & Benny med 30 poäng. På tredje plats kom Margit & Bertil med 28 poäng. Tvåor blev Eivor & Bertil med 26 poäng. Vinnare och Mars Månads Mästare Par med endast 11 poäng, Kristina & Jörgen. Grattis! Efter prisutdelningen fick vi höra några trevliga historier av Bertil Ö, Bertil H som också klämde i med en egen komponerad golfvisa, Anders samt även den traditionella golfblues visan av Ulla-Britt. Till sist fick också möjlighet att presentera vårt nya program för kommande säsong med flera nyheter, vilka snart också kommer att presenteras på hemsidan. Mätta, glada och nöjda med dagen och kvällen var det så dags att strax innan midnatt gå hem och vrida om klockorna till sommartid som imorgon åter gör kvällarna lite längre.

Fredag 27/3. En helt fantastisk fredag med golf på den vackra men ack så utmanande Las Colinas banan. Man kan förstå att Europatouren lagt ett av sina kval på denna fina bana. Vi det senaste kvalet var det flera spelare som spelade runt banan på 8-10 under par (det kanske beror på att dom spelar banan minst 700 meter längre än vad vi gör, men det är kanske inte lättare eller, hmmm?) för dit nådde vi inte riktigt idag. Vi vill också uppmärksamma dagens jubilar Gunilla B som på morgonen uppvaktades med sedvanlig flaska cava. Grattis! Vi avslöjar inte dagens resultat då vi kommer att förrätta samtliga prisutdelningar vid avslutningsmiddagen imorgon kväll men det är ingen hemlighet att det än en gång presterades många fina resultat. På söndag kommer alla resultat här i dagboken och vilka som blivit mars månads mästare. i bildspalten några härliga bilder från dagens spel.

Torsdag 26/3. En dag med paus från golfen eller? det har varit intensiva dagar och vi har inte sett någon på banan idag utan de flesta har nog tagit en dag i solstolen, på marknaden eller kanske lite rundvandring i närliggande område. De sista dagars dystra och gråmulna himmel har idag åter bytts mot den så vanligtvis bekanta blå. I morgon är det dags för spel på Las Colinas och 28 par skall utmana Europatourkvalbanan i utlovade allra bästa förhållande. I morgondagens dagbok kommer lite bilder från Las Colinas.

Onsdag 25/3. idag var det dags för den sista och avgörande rundan i den individuella tävlingen och vem som skulle bli Månadens Mästare dam respektive herr. Campoamor! vi har ett resultat som dock blir hemligt fram till avslutningsmiddagen på lördag. Då kommer vi också avslöja dagens resultat men vi kan redan nu berätta att det spelades riktigt bra golf och vi har fått se många fina scorekort. Vi kan också berätta att det än en gång blev riktigt spännande i kampen om Mästar titlarna och vid närmare kontroll avgjordes kampen både bland damerna och herrarna på de sista fyra hålen. Vi själva har idag fortsatt att sätta ihop nästa säsongs program och det har varit en del tuffa förhandlingar de sista dagarna. Snart är det dags att avslöja alla nyheterna.

Tisdag 24/3. Golf med förhinder eller rättare sagt idag utan förhinder. Idag spelades den andra rundan (inställd förra veckan pga av storm och regn) av den individuella tävling i kampen om Månadens Mästare dam resp herr. Vi fick in många fina scorekort som nu sammanställts och här följer dagens fem i topp. Vi börjar med tjejernas resultat. På femte plats Ute med 77 slag, på fjärde plats med Berit med 76 slag, trea blev Ebon med 74 slag. På andra plats med 73 slag Eivor. Vinnare Gunilla B med 72 slag. Grattis till bra spel tjejer. På herrsidan fick vi följande resultat; på femte plats med 75 slag kom Benny, fjärde platsen tog Tore med 74 slag. På tredje plats kom Mats också med 74 slag. På andra plats med 73 slag kom Tommy. Alla fick dock se sig besegrade av dagen suverän Conny som noterade fantastiska 65 slag, en riktig härlig fullträff som vi gratulerar till. Grattis alla! Vi lovade också att idag redovisa den aktuella ställningen i Månadens Mästare dam/herr och par inför avslutningsrundorna som spelas imorgon och på fredag. Här följer aktuella topp tre i respektive klass. Vi börjar med parklassen där vi har Eivor & Bertil på tredje plats med 18 poäng. På andra plats Kerstin & Mats med 15 poäng och leder gör Kristina & Jörgen med 6 poäng. I damklassen ligger Kerstin G trea med 12 poäng. Britta ligger tvåa med 11 poäng och leder gör Eivor med 3 poäng. I herrklassen ligger Jan-Olof trea med 12 poäng samma som tvåan Gunnar som också har 12 poäng. Leder gör Håkan med minsta möjliga marginal och har 11 poäng. Det väntar spännande rundor och avgörandet blir säkert som vanligt på 18:e hålet och sista putten. Vi önskar alla lycka till och ser fram en spännande upplösning.

Måndag 23/3. Måndag och första dagen av tre intensiva golfdagar där vi idag besökte den omtyckta banan Alenda och spelade den tredje och näst sista rundan av Månadens Mästare Par. Vädret denna måndag visade upp hotfulla moln som också skulle ge ifrån sig några droppar på de sista av de nästan 60 man stora startfältet. Resultaten blev verkligen lysande topp fem denna dag blev enligt följande; på femte plats med 39 p kom Ebon & Rolf, på fjärde plats med 40 p kom Gunilla & Conny. Med 41 p hade vi två par där shcp fick särskilja varvid Margit och Bertil tog tredje platsen. Dagens tvåor Ulla-Britt & Ove där Ove berättade att spelet stämde och att han fick notera ett flertal birdies i scorekortet. Vinnare och dagens suveräner, Kristina och Jörgen som noterade hela 42 p. Grattis! Vi redovisar den aktuella ställningen i Månadens Mästare Par i morgondagens dagbok. På fredag kommer det att avgöras då med spel på Las Colinas.

Söndag 22/3. En vilodag efter utflykten för många, dvs lite solbad vid poolen, lite lätt putträning och några som faktiskt tagit en hel träningsrunda inför morgondagen då det är det dags för den tredje rundan i Månadens Mästare Par. Vem som leder inför den avslutande rundan på Las Colinas vet vi imorgon kväll.

Fredag 20/3 - Lördag 21/3. Dags för den månatliga utflykten söderut till Desert Springs och Valle del Este med övernattning. Färden söderut gick längs den vackra betalmotorvägen, dock denna fredag morgon med regn och utlovade åsk tunga moln. Alla bad om uppehåll och visst hjälpte våra böner för endast några få regnstänk fick vi uppleva under fredagens runda på Desert Springs. Dock blev det en tuff vind som gjorde banan än mer utmanande än vanligt, men trots detta fick vi många bra resultat. Efter avslutad runda var det dags att ta oss till hotellet för incheckning och träff i baren före den gemensamma middagsbuffén. Härlig och ¨hungrig¨ stämning bland alla gäster och buffén lät sig väl smakas med allt från ett frestande sallads bord till de avslutande desert delikatesserna. Efter maten bjöds vi på livemusik i baren och här blev det några danssteg innan det var dags för John Blund att vila oss inför lördagens runda på Valle del Este. På lördagsmorgon vaknade till en härlig soluppgång och idag skulle vi efter frukosten få spela i det så vanligtvis så trevliga vädret, dvs sol och en blygsam vind. Vi kan konstatera att det var något ¨lättare¨ förhållande denna lördag (kanske beroende på vädret)åtminstone av scorerna att döma. Snittscoren bland alla 28 paren blev 6,3 poäng högre än gårdagens på Desert Springs. Vilket par som vann respektive dag och vilket par som blev Utflyktsmästare berättar vi här i dagboken efter prisutdelningen vid vår gemensamma avslutningsmiddag nästa lördag. Vi vill tacka alla för två trevliga dagar på och utanför banan. Några blidklipp kommer i bildspalten.

Onsdag 18/3 - Torsdag 19/3. Några gråmulna och stormiga dagar här på Costa Blanca kusten, något som vi under våra fem år aldrig tidigare upplevt, åtminstone under flera dagar i rad utan att se solen.Vi har dock fått några trevliga och tänkvärda rader av Ulla-Britt N som vi efter godkännande gärna vill dela med oss av här i dagboken.

Jag vet att solen finns, jag såg och kände värmen från dess sköna strålar, skuggorna från våra varma kroppar mot marken, jag undrar om minnet spelar mej ett spratt nu är allt är grått och jag blir matt, längtar trängtar efter sol igen, jag har förtröstan för jag vet ett visdomsord som kom från en nära runt vårt bord "Sol bakom moln" snart tittar solen fram skuggorna kommer åter formar mönster av kropp och stam.

Vi tackar för de fina raderna och önskar nu solen välkommen tillbaks, så att vi återigen kan njuta på banan i kjol och shorts.

Tisdag 17/4. Vilken härlig dag, kanske inte rent vädermässigt men att få några timmars trevlig lunch tillsammans alla gästerna på Campoamor (ja, vi som är på longstay och bor i lägenheterna). Vi låter idag bildspalten få återge eftermiddagen. Vi vill dock passa på att gratulera (vilket också gjordes under lunchen, se bild) dagens två jubilarer Solveig och Benny. Stort GRATTIS till Er båda! Vi värdar tycker naturligtvis att det fantastisk roligt att man firar sina födelsedagar här på Campoamor med nya och ¨gamla¨ golfvänner.

Måndag 16/4. En dag som inleddes med kraftigt regn under morgontimmar för att sedan övergå i sol och vi kunde se flera av gästerna i solstolarna kring ¨vårt¨ poolområde. Vi kan också berätta att den populära churrosen efterfrågas mer och mer. Detta har också fått till följd att fler vill sälja den populära men enkla ¨rätten¨ i gatustånden på Costa Blanca kusten.

Söndag 15/3. Idag var det så dags för den populära scramble tävlingen där vi bjöds på sk. spansk solskyddsfaktor de första nio hålen. 15 taggade lag/60 spelare som skulle göra upp om vem som skulle Asian mästare. Vid vår gemensamma middag på Maritaus Kitchen under kvällen förrättades prisutdelningen och här redovisar vi topp fem. På femte plats med 65,1 slag kom Siv, Ulla-Britt E, Sölve och Kurt. Fyror med 63,3 slag, Kerstin C, Grete, Mats och Conny. På tredje plats med 62,5 slag Ingalill, Ute, Håkan och Jörgen. På andra plats med 60,9, Kerstin G, Eivor, Bengt och Ove. Dagens ettor med ett suveränt resultat på 59,3 slag, Margit, Gunilla J, Arne och Sten. Grattis! Vid prisutdelning stämde vi också upp Grattis sång för dagens jubilar Margareta. Vi fick också några trevliga historier med värlmands och göteborgs anknytning innan det var dags att tacka varandra för en trevlig dag och kväll.

Lördag 14/3. I dag har bevattningen ifrån ovan varit igång några timmar, men under eftermiddagen har åter solen visat sig. Det positiva med dagens regn är väl att all frömjöl nu har tvättats bort. Dagens väder har kanske också gjorde det extra lämpligt för lite shopping antingen på marknaden eller kanske i någon av butikerna på det populära Zenia Boulevard. I morgon är det dags för scramble tävling här på Campoamor.

Fredag 13/3. Fredag eller fridag? denna den 13:e mars. Det låter som en repetition men vädret har återigen givit oss alla på Costa Blanca kusten en härlig dag, även om temperaturen inte nådde upp till samma nivåer som de senaste dagarna. Vi sett att många spelat och tränat idag inför söndagens och kommande veckas utmaningar. Under morgondagen kommer vi att släcka ner flera utav våra sidor på hemsidan för uppdateringar inför presentationen av kommande säsongs program. Det kommer flera spännande och roliga nyheter för säsongen 2015/16. För alla de som vill boka sin kommande longstay vistelse här på förstklassiga Real Club de Golf Campoamor kommer boknings sidan öppna under första delen av april.

Torsdag 12/3. Dags för lite chip/pitch övningar samt lite bunker träning. Campoamor´s omtyckte och populäre pro gav oss lite tips inför de kommande utmaningarna. Efter ett par timmars träning var det dags för prisutdelningar för par tävlingen på El Valle och gårdagens individuella tävling här på Campoamor. Prisutdelningarna förrättades vid Club Green, där det söktes skugga under parasollerna. Vi börjar med resultatet på El Valle där vi fick många bra resultat trots de mycket snabba och svårbemästrade greenerna. På tredje plats med 38 poäng Bengt & Bodil. På andra plats också med 38 poäng men lägre shcp kom Jörgen & Kristina. Vinnare med 39 poäng Bertil & Eivor. Grattis! I gårdagens individuella tävling hade vi också många bra resultat och bland tjejerna fick vi följande resultatlista; På femte plats med 75 slag kom Kristina. På fjärde plats med 74 slag kom Lisbeth. Trea blev Kerstin C med 73 slag samma som både tvåan och ettan men här fick särskiljning ske på shcp. Tvåa blev Britta och vinnare Eivor. Grattis tjejer! På herrsidan blev det också en jämn kamp dock inget avgörande på shcp. På femte plats med 76 slag kom Bengt M. På fjärde plats med 74 slag Håkan. Trea blev Jörgen med 72 slag. Tvåa blev Bertil S med 71 slag. Vinnare blev Jan-Olof med dagens bästa och lägsta score, 70 slag. Grattis. I morgondagens dagbok redovisar vi den aktuella ställningen i Månadens Mästare Par/Dam & Herr.

Onsdag 11/3. En dag med allra bästa tänkbara förutsättningar för tävling, dvs sol 26/27 grader blygsamma vindpustar och golf med trevliga ¨lekkamrater¨. Hur det gick får alla veta efter vår prisutdelning som vi har på Club Green efter näspelsträningen i morgon. Vi kan idag också berätta att man nu har börjat så systerbanan till Campoamor.

Tisdag 10/3. Solen fortsätter att stråla ikapp med våra gäster som tycks njuta av det mesta här på Campoamor. Idag har vi hört att det blivit shopping, egen BBQ vid poolen, golfträning samt några timmar i solstolarna vid poolen för att bättra på solbrännan. I morgon är det allvar då vi spelar den första av tre deltävlingar i månadens mästare dam resp herr. Vi blir vinnare och tar täten? En sak kan vi lova, spännande blir det! I morgon utlovas också nästan 30 grader så vi hoppas alla fyllt på vätskeförrådet i bagarna.

Måndag 9/3. Vilken härlig måndag med sol och utflykten till den alltid så populära El Valle banan där vi också fick framföra våra gratulationer till Bengt L som fyllde år idag. Andra omgången av månadens mästare par blev en utmaning för de flesta då greenerna var riktigt snabba och uppmätte hela 11,5 på ¨stimpen¨. Vi fick många bra resultat som vi redovisar här i dagboken på fredag då vi har prisutdelning på torsdag kväll. Vi kommer då också redovisa den aktuella ställningen efter den andra omgången i mästaretävlingen. I bildspalten några trevliga bilder från dagen på El Valle.

Söndag 8/3. Idag var det inte bara våra gäster som hade vilodag utan även solen hade valt att ta en vilodag eller var det så att både gäster och solen var på träningsläger inför kommande utmaningar. Imorgon skall vi spela andra omgången i månadens mästare par. Vi bildspalten lägger ut ytterligare en bild från gårdagens BBQ.

Lördag 7/3. En strålande härlig dag inte minst med tanke på att det var dags för vår gemensamma BBQ. Kl.14 kom alla 60 gäster till vår altan för att grilla och avnjuta de medhavda delikatesserna. Sedvanligt bjöd vi också på rött, vitt eller rosé vin till alla. Vi hade också denna dag ett födelsedagsbarn, Margit, som firades med ¨skönsång¨ och grattis hurra samtidigt som vi överlämnade en överlämnade en flaska cava. Det var också dags för prisutdelning för gårdagens tävling på Alicante där vi fick många fina resultat. Det var hela fyra par som hade 37 poäng men med lägst shcp och därmed knep Kristina och Jörgen tredjeplatsen. På 40 poäng och tvåor Eivor och Bertil som dock fick se sig slagna av Ingrid och Kurt som hade hela 41 poäng. Efter prisutdelningen blev det information och en hälsning till alla från Lennart och Ingegerd som tyvärr fick inte kunde komma i år pga hastigt insjuknande strax innan avresan hit. Vi ser alla fram emot att få se dom här igen nästa säsong. Det blev också spontana sånger, trevliga och roliga vitsar (mer eller mindre sanna, hmmm) innan solen gick ner. I morgon är det vilo- eller träningsdag inför måndagens andra omgång i månadens mästare par. Tack alla för en trevlig eftermiddag!

Fredag 6/3. Ännu en solig och härlig dag. idag gick utflykten norrut till den omtyckta Alicante banan där vi spelade första omgången av Månadens Mästare Par. Vi kommer i morgondagens dagbok avslöja resultaten då vi förrättar prisutdelning under morgondagens BBQ. Vi kan också berätta att vi turister stannar längre och längre på Costa Blanca kusten. För hela Spanien är genomsnitten 8,64 dagars vistelse medan vi ¨vår¨ region ligger vistelsesnittet på hela 20,41 dagar. Kan det vara det behagliga klimatet som drar? I bildspalten tre blider från dagens spel.

Torsdag 5/3. Idag har vi börjat med att gratulera dagens födelsedagsbarn Bertil Ö med sedvanlig Cava. Därefter var det dags att tillsammans med vår samarbetsparner Herewego Golf dags att lösa problemet för våra hemvändande gäster som skulle till Arlanda. Tur i oturen eller hur man nu vill uttrycka det, så blev det ju en extra dag i solen här på Campoamor. Många av marsgästerna har säkert laddat upp för alla de kommande tävlingarna, där månadens första partävling spelas under morgondagen. Vem tar ledningen i Månadens Mästare Par?

Onsdag 4/3. En typisk Nebel dag, åtminstone inleddes dagen med dimma som gjorde sikten nästan obefintlig. Solen rådde dock bot på situationen och när det var dags för dagens inspelsrunda sprack det upp på himlen och vi fick åter uppleva en härlig dag här på Campoamor. Ikväll har vi haft informationsträff med genomgång av månadens alla aktiviteter. Nu ser vi fram emot en trevlig och spännande månad i vårens tecken.

Tisdag 3/3. Idag har vi varit på utflykt, en dag som har bjudit på ca 25 grader. Vi håller på med att göra nya avtal för kommande säsong och vi har idag kommit överens med ytterligare nyhet för våra gäster. Detta är en spännande bana med hänförande utsikt som nästan får besökarna att glömma bort spelet. Som vi tidigare nämnt ökar efterfrågan på golftider utmed hela kusten och det börjar redan nu bli riktigt ont om tider för kommande säsong. I bildspalten finns en bild från ....... Banans namn avslöjar vi först när bokningen i april öppnas för säsongen 2015/16.

Måndag 2/3. Efter en lång, men helt underbar natt, där temperaturen inte gick under 18-strecket ( i alla fall inte innan nattens sista gäster dök upp strax innan kl 03.00 i morse) blev det en härlig frukost med Medelhavsutsikt till soluppgången på balkongen. Som golfvärdar gäller det ju att hålla igång och vid dagens besök på gymmet träffade vi på flera av våra träningsvilliga gäster, men..... det var ju bara tjejer vi såg, måhända var herrarna hemma och tränade med strykjärnet, diskborsten eller kanske var det klubbvård inför de stundande tävlingarna. Vi vill också berätta att vi idag, hittills, haft året högsta temperatur där det enligt vår termometer nådde hela 28 grader. De du Pohlman!

Söndag 1/3. Dags för en ny månad och många gäster har idag checkat in denna söndag, där halva värdskapet än en gång fick jubla över vinsten på femmilen. Vi måste beundra denna supergutt, Petter, som vet och kan få till det när det gäller som mest. Vi kanske kan ta till oss detta och håla varje putt när det gäller som mest. Mars månad inleddes med sol och en temperatur på ca 23 grader. Nu inväntar lite fler gäster som kommer i natt och vi hoppas alla hinner hit trots alla hot om strejker hos de olika flygbolagen.

Lördag 28/2. Vi tackar februari månad och inte för minst en fantastisk avslutning på månaden med sol och härliga dryga 22 grader. Vi själva åt årets första frukost på altanen med utsikt mot det glittrande Medelhavet som bakgrund till kaffekoppen. Nu ser vi fram emot mars månad och alla trevliga gäster som är på väg till Campoamor.

Fredag 27/2. En varm och härlig dag i solen där flera passade på att spela sista rundan innan återfärden norrut imorgon eller på söndag. Vi själva arbetar för fullt med kommande säsongs program och vi kan konstatera att fler och fler väljer Spanien där inte minst Costa Blanca kusten är mer populär än någonsin. Detta kan vi konstatera då det redan finns många förbokningar på flera av kustens populära och attraktiva banor.

Torsdag 26/2. En strålande dag med sol och klarblå himmel. Dagens temperatur har nått en bit över 20 gränsen, med andra ord en härlig dag såväl på som utanför banan. Igår kväll var det dags för den gemensamma och traditionella avslutningsmiddagen där vi skulle dela ut priserna till Månadens Mästare. Innan prisutdelningen serverades en alldeles utmärkt och välsmakande middag med tillhörande gott vin, en läcker dessert och en kopp avrundande kaffe. Vi börjar med att redovisa slutställningen i Månadens Mästare Par som spelats på följande banor; El Valle, Las Colinas, Alenda och Alicante. Här föjler slutresultatet för topp fem. På femte plats med 21 poäng, Helene & Kenneth, fjärde platsen intog Solveig & Egon med 19 poäng, ett poäng mindre och 18 poäng treorna Ingegerd & Åke. På andra plats med 14 poäng Vivi & John och Månadens Mästare efter suveränt spel Agneta & Svante med 6 poäng. Grattis! I den indviduella tävlingen om mästaretiteln Månadens Mästare dam/herr som spelats på Campoamor fick vi se följande topp fem. På tjejsidan kom Helene femma med 16 poäng. Fyra blev Solveig med 14 poäng, trea kom Vivi med 12 poäng. Månadens jämnaste kamp utspelades mellan tvåan Ingegerd på 5 poäng som dock fick se sig slagen av vinnaren Agneta på 4 poäng som därmed tog hem titeln Månadens Mästare dam. På herrsidan kom Åke femma med 14 poäng, 13 poäng och fyra Kenneth. På tredje plats och med 12 poäng kom Rolf. På andra plats Tommy med 9 poäng. Vinnare och Månadens Mästare Egon på 7 poäng. Vi gratulerar alla till fina prestationer under månaden och vill samtidigt passa på att tacka alla för en trevlig månad tillsammans på och utanför banan. Vinnarparet Agneta & Svante bjöd under eftermiddagen generöst in alla medspelareparen till ¨sin lägenhet¨ för ett segerparty med Cava och tilltugg.

Onsdagen 25/2. Idag skulle det avgöras då vi spelade den sista rundan av den individuella tävlingen Månadens Mästare dam/herr. Rundan spelades under mycket tuffa förhållande där bollarna hade svårt att ligga kvar på greenerna tack vare den hårda vind som rådde för dagen. Trots detta fick in många fina resultat och vi omnämner de tre första i varje klass. På tjejsidan kom Vivi trea med 80 slag. Tvåa och med stabilt spel hela månaden Ingegerd med 77 slag som dock fick se sig slagen av Agneta som presterade fina 73 slag. Grattis! på herrsidan blev kampen ännu jämnare och här fick shcp avgöra. På tredje plats med 80 slag kom Tore. Tvåa för dagen Gunnar med samma resultat 80 slag och vinnare för dagen Janolof med 78 slag. Grattis säger vi till Er. I morgondagens (torsdag dagbok avslöjar vi slutställningen i Månadens Mästare Par/Dam/Herr.

Tisdag 24/2. En solfylld dag med en härlig temperatur på ca 20 grader. Idag har flera tränat lite inför morgondagens upplösning i tävlingen om månadens mästare dam respektive herr. Spännande kommer det att bli ända in i kaklet och till sista putten som vanligt kan vi lova. Vi måste också gratulera få Charlotte som bröt den norska trenden i mästerskapen i Falun. Vilken härlig tjej. Grattis! Vi vill också framföra en gratulation till dagens födelsedagsbarn Tore som fyller år denna minnesvärda tisdag. Vi kan också rapportera om att påskliljorna blommar, se dagens foto.

Måndag 23/2. En fantastisk härlig måndag med sol och utflykt till den trevliga men utmanande Alicante banan. I svensk sommartemperatur denna februari dag fick vi se många fina scorekort som lämnades in efter denna sista och avgörande runda i månadens mästare par. Spanien vi har ett resultat - eller rättare sagt två resultat - dagens vinnarpar men även vinnarna och månadens mästare par. Resultatet avslöjar vi först på torsdag här i dagboken då vi har vår avslutningsmiddag med prisceremonier för månaden på onsdag kväll.

Söndag 22/2. Idag var det dags för den uppskjutna tävlingen dvs andra omgången i den individuella tävlingen om månadens mästare dam resp. herr. Idag spelades tävlingen i sol och en behaglig temperatur även om vindarna ibland ville lägga sig i och utmana puttningen. Vi vill också redovisa de aktuella ställningarna i månadens mästare dam/herr och par där vi spelar den sista omgången i partävlingen i morgon på Alicante. På onsdag är dags för den sista deltävlingen i den individuella tävlingen. Resultaten avslöjas i dagboken under torsdagen. Nu till dagens tävling där vi fick många fina resultat inte minst på tjejsidan men vi börjar med att topptrion bland herrarna. På tredje plats med 76 slag kom Rolf, 74 slag och tvåa kom Svante och vinnare blev Egon som fick det mesta att stämma under dagens rond och noterade fina 73 slag. På tjejsidan blev det en jämn kamp och Ingegerd noterades för 74 slag. En mycket nöjd och glad Berit kom tvåa med 72 slag men fick se sig besegrad av Agneta som också hade 72 slag men något lägre shcp. Vi gratulerar dagen pristagare. I ställningen om månadens golfare har vi följande ställning inför sista rundan. I herrklassen ligger Egon på första plats med 5 poäng tätt följd av tvåan Kenneth och trean Tommy som båda har 6 poäng. På tjejsidan har vi i topp Agneta och Ingegerd med 3 poäng vardera, därefter har vi Helene, Vivi och Marianne på 9 poäng. Vi kan utlova en spännande och rafflande upplösning där sista putten som vanligt kommer att bli helt avgörande i kampen om att bli månadens mästare. Vi önskar lycka till alla då mycket kan hända under sista rundan och de finns många som ¨lurar i vassen¨ för att knipa titeln.

Fredag 20/2 - Lördag 21/2. Dags för februari månads utflykt söderut. Vi åker knappt 2 timmar genom det spanska landskapet till vår första utmaning på Desert Springs. Det blev tyvärr en lite blöt inledning under de första 2-3 hålen innan molnen och regnet behaga dra iväg och överlåta till solen att ge oss en skön och behaglig runda. Efter avslutad runda åkte vi till hotellet och innan middagen samlades vi i baren för en ¨drink¨ och prisutdelning för första rundan i Jubileumstävlingen, Utflyktsmästare par. De flesta hade aldrig sett eller spelat Desert Springs och vilka fina resultat som vi fick notera i resultatlistan. På tredje plats kom Britta & Tore med 37 poäng. Tätduon hade samma poäng, nämligen 39 men här fick shcp avgöra och tvåor för dagen Vivi & John fick se sig besegrade av de suveräna paret Agneta & Svante. Grattis och till ledningen inför andra dagens spel. Efter en trevlig kväll med middag med efterföljande samkväm i baren där det också blev spontandans var det dags för lite sömn och drömmar om en toppscore under andra dagens spel på Valle del Este banan. Lördagen blev en dag med perfekt golfväder och det blev en intressant och ytterst jämn upplösning på tävlingen. Vi börjar med att redovisa lördagens tre bästa resultat. På tredje plats kom Solveig & Egon med 35 poäng. Andra platsen tog Anne-Marie & Joel med 36 poäng. Dagens suveräner med hela 40 poäng på en bana som de aldrig tidigare spelat, Kerstin & Tommy. Grattis! Då var dags att summera totalresultaten och här blev det omkastningar och ett mycket jämnt slutresultat. På tredje plats kom gårdagens ledarpar Agneta & Svante med totalt 71 poäng. På andra plats med samma poäng som vinnarna och även samma shcp men med lägre poäng de sista 18 hålen kom Britta & Tore, 72 poäng. Till vinnarna och titeln Utflykts Jubileumsmästare Par gratulerar vi Kerstin och Tommy som alltså tog hem titeln med minsta möjliga marginal.

Torsdag 19/2. Uppladdning inför vår utflykt söderut. Idag har det tränats inför morgondagen då vi skall utmana två nya banor, i alla fall nya för de flesta. Vi kan idag också rapportera om lite nyheter för Costa Blanca kusten och Valencia regionen. Det rapporteras om nästan 23.000 personer som fått arbete under det senast året, därav 70% på Costa Blanca kusten. Fler italienare vill besöka Costa Blanca kusten och från april månad utökas direktflygningarna från Milano, Bolognia, Venedig, Rom och Turin. Som vi tidigare nämnt ökar även Norwegian sina flighter till Alicante. Till sist kan också nämna att det planeras för ännu mer byggnation strax norr om Torrevieja. Här planeras för nästan 7500 nya bostäder.

Onsdag 18/2. Idag var det dags för andra omgången i den individuella tävlingen månadens mästare dam/herr. Vi valde dock att ställa in dagens omgång och flytta denna till senare tillfälle då det utlovade vädret skulle innebära att vi inte skulle kunna spela under rättvisa förhållande. Vi siktar på att genomföra rundan på söndag. Det utlovade regnet var dock som ¨bortblåst¨ och några av gästerna valde därför att trotsa vinden och spela en träningsrunda inför kommande utmaningar.

Tisdag 17/2. Idag var det dags för den uppskjutna närspelsträningen på vårt egna och avskilda träningsområde, där inte ens golfjournalisterna som vill ha våra autografer hittar dit. En trevlig stunds samvaro där vi försökte få en inblick i hur vi skall hantera och övervinna ett av spelets svåraste moment som ofta kostar några extra slag i scorekortet. Vi publicerar några bilder från eftermiddagen.

Måndag 16/2. Idag gick färden norrut till Alenda banan som skulle utmana oss. Vi fick uppleva en härlig dag i solen men med en ganska tuff vind. Att vinden skulle påverka våra duktiga deltagare visades det inget av på scorekorten då dagens snittscore blev hela 36,75 poäng. På tredje plats med 39 poäng kom Vivi & John. På andra plats, med hela 41 poäng placerade sig Solveig och Egon som dock fick se Agneta och Svante ta sin andra raka seger med 42 poäng. Grattis! Vi redovisar imorgon dagens dagbok den aktuella ställningen efter den tredje omgången av Månadens Mästare Par. Det återstår en omgång och denna sista och helt avgörande deltävling spelas nästa måndag på Alicante banan, som visar upp anor för spelarna ända från romaretiden.

Söndag 15/2. En härlig söndag med sol och en temperatur på dryga 20 grader. Vi vill också redovisa ställningen i Månadens Mästare dam/herr och par. Efter första omgången har vi följande ställning i toppen på damklassen. På tredje plats Solveig, tvåa ligger Agneta och leder gör Ingegerd. I herrklassen ligger Åke trea, Tommy tvåa och leder gör Kenneth. 2:a omgången på onsdag och då får vi se om ställningen står sig. I parklassen har vi spelat två av de fyra omgångarna och här har vi följande ställning. På tredje plats har vi tre par, Janolof och Anne-Marie, Tommy och Kerstin och Åke och Ingegerd alla med 9 platspoäng. På åtta poängen och tvåa ligger John och Vivi och leder gör Svante och Agneta. I morgon fortsätter ¨partouren¨ på den roliga och utmanande Alenda banan.

Lördag 14/2. Alla hjärtans dag med alla hjärtans väder och golf på Las Colinas. Vi började med att överraska dagens födelsedagsbarn Anne-Marie på övningsgreenen med en lite annorlunda ¨puttningsdrill¨, Grattis från oss alla! Under absolut bästa förhållande spelade vi Europatourkvalbanan och tog oss an alla dess utmaningar. Det presterades många fina resultat och än en gång fick vi höra att avgörandet var puttningen. På tredje plats kom Vivi och John med 36 poäng. På andra plats med hela 39 poäng Ingegerd och Åke som dock fick se slagna av det strävsamma och rutinerade paret Agneta och Svante som tog hem segern med 40 poäng. Grattis säger vi till Er båda. Efter prisutdelning fortsatte vi att njuta av mer aftergolf i den härliga eftermiddagsolen på den rogivande uteserveringen med utsikt över 18:e green.

Fredag 13/2. Vilken härlig fredag, trots det ökända och omtalade fredagen den 13:e. Idag hade vi vår stämningsfulla BBQ där vi sedvanligt bjöd alla gästerna på vin till de medhavda delikatesserna som grillades och avnjöts i solen på vår altan. De blev en härlig eftermiddag med många skratt till berättelser där skrönor och sanna historier från livet på och utanför golfbanan. Vi fick också uppleva dans av Anne-Marie och Joel som visade oss allt från bugg till en stilstudie ur svansjön. Tack alla för en härlig och trevlig eftermiddag i solen.

Torsdag 12/2. Marknad, shopping eller golf? Kanske var det några som tränade inför lördagens runda på Las Colinas. Dagen har varit gråmulen med det utlovade regnet och vi valde att flytta vår närspelsträning till nästa vecka. Då skall vi vässa våra inspel från 30-70 meter.

Onsdag 11/2. Idag var det så dags för vår Asian Scramble där det redan på 1:a tee märktes att det skulle bli en tuff kamp och samtliga lag var taggade i jakten på eaglar, birdie och par, bogeys fanns ju inte i tankarna. Väder förhållande var perfekta och banan var perfekt uppsatt för en scramble tävling. Det blev en jämn kamp visade det sig och det blev till slut bara en skillnad på några få puttar. På tredje plats kom lag Åke, där Vivi, Åke, Tommy och Grete var lagmedlemmar. Lagets resultat var 63,8 slag. På andra plats kom lag Kenneth, med Anne-Marie,Solveig, John och Kenneth som fick 63,1 slag. Vinnare för dagen blev lag Svante, där spelade Solveig K, Kerstin, Ulf & Svante med ett resultat på 60,7 slag. På kvällen var det prisutdelningar och gemensam middag på den populära asiatiska restaurangen som serverar en 3 rätters menu till ett fantastiskt pris.

Tisdag 10/2. Vi kan idag berätta att byggloven för bostadsbyggande ökade med nästan 40% i Torrevieja området 2014 jämfört med året innan. I övriga Spanien är det dock lite siffror. Detta kan väl tolkas som att Costa Blanca kusten är ett hett och eftertraktad område att bo i. En annan nyhet är att Spanska staten sänker inkomstskatten så att man upptill inkomster på upptill 24.000 Euro betalar ca 23% skatt. Dagen har varit gråmulen med några regnstänk och en blygsam temperatur. Imorgon ser vi fram emot sol och en spännande tävling här på Campoamor, dags för vår asian scramble.

Måndag 9/2. En måndag där vi gratulerat dagens jubilar Svante. Svante uppvaktades sedvanligt med en flaska cava från oss golfvärdar. Dagen har för övrigt bjudit på lite sol men också en del välbehövligt regn. Vi har nu under förkvällen också tagit emot våra norska vänner som längtade tillbaka efter en sin härliga november vistelse.

Söndagen 8/2. Söndag och första deltävlingen i månadens mästare dam resp. herr. Dagen bjöd på strålande sol och endast några lätta vindpustar till skillnad från de senaste dagarna. Vi fick jämna resultat både bland tjejerna och killarna men de som drog de längsta strået bland tjejerna blev Ingergerd som segrade på 78 slag ett före tvåan Agneta på 79 slag. Trea blev Solveig på 82 slag. På herrsidan blev Åke trea med 83 slag. Dagens tvåa med samma resultat som ettan och 77 slag kom Tommy som dock fick se sig besegrad av Kenneth som har lite lägre shcp. Vi gratulerar dagens vinnare som därmed också tagit täten i kampen om att bli februari månads mästare.

Lördag 7/2. En helt vanlig lördag precis som alla andra lördagar. För vissa, dvs gårdagens vinnarpar, autografer, segerintervjuer mm. För oss andra blev det lite shopping då det fortfarande envisas med att var lite kyligt här på Costa Blanca kusten. Vi själva har fått se det ¨välkända¨ klippet där vi deltager som kändisar på Campoamor, hmmm. Klippet hittar Ni på genom att klicka på följande länk, https://www.youtube.com/watch?v=si4rP85gzxA. Vi kan dock avslöja att gaget var väldigt blygsamt eller kanske rättare sagt helt obefintligt. Känns ändå kul att få vara en del av Real Club de Golf Campoamor´s ansikte utåt.

Torsdag 5/2 - Fredag 6/2. Torsdagen blev en dag likt onsdagen där golf tyvärr kändes olämpligt då vindarna var fortsatt mycket kraftiga och vindbyar som nådda stormstyrka. I stora delar av Spanien har vindar och kyla gjort att vi måste inse att även denna del av Europa även ibland drabbas av vinter. I dag fredag har vi spelat första omgången av februari månads mästarpar på den utmanande El Valle banan. Solen lyste på oss under rundan men fortfarande rådde nordanvindar, dock betydligt blygsammare än de senaste dagarna. Frågan var vem som hanterade den för dagen tufft uppsatta banan där flaggorna hade gömts bakom bunkrar och nära de så förhatliga avrinningsområdena som gjorde att minsta lilla miss ofta ledde till ett svårt inspel för att rädda de välbehövliga poängen. Det par som klarade detta bäst för dagen var Ann-Marie och Janolof som vann på 33 poäng, tätt följda av dagens tvåor Kerstin och Tommy med 32 poäng. Treor blev Agneta och Svante med 31 poäng. Nästa lördag går jakten vidare i Månadens mästarpar.

Onsdag 4/2. Inspelsrunda med förhinder blev dagens resultat efter att vindarna gjort spelet omöjligt. Vi påbörjade dagens spel men insåg snabbt att det inte gick att genomföra en runda då bollarna rullade lite som de själva ville på greenerna. Vi kunde dock glädjas åt en trevlig gemensam lunch i klubbhuset under eftermiddagen efter vår informationsträff.

Måndag 2/2 - Tisdag 3/2. Efter två kylslagna morgnar har vi haft två perfekta golfdagar i solen. Idag tisdag, nådde termometern nästan 20 strecket under eftermiddagen. Vi kan också berätta om att Spanien är på ¨rätt¨ väg då ekonomin för femte kvartalet i rad fortsätter att växa. Här på Costa Blanca kusten fortsätter byggnationen av lägenheter och villor trots ett fortsatt stort utbud på begagnat marknaden som dock har upplevt en viss prisuppgång den senaste tiden.

Lördag 31/1 - Söndag 1/2. Natten mot lördag blev en natt med en temperatur på nära 20 grader och lördagsmorgonen med en klarblå himmel som dock plötsligt förbyttes och svarta moln visade upp sig och under ca 2 timmar gav de ifrån sig en rejäl mängd nederbörd. Sommartemperaturen föll hastigt och vindar upp emot 30 m/s i vindbyarna gjorde att golfen förbyttes mot shopping. Söndagen spelades en runda här på Campoamor där tålamodet på greenerna testades då vindarna var fortsatt kraftiga denna första dag i februari. Efter rundan kunde vi dock alla njuta lite aftergolf i solen på uteserveringen.

Fredag 30/1. Svensk högsommar med 24 grader en januaridag på Costa Blanca kusten! Man kan bara beskriva det med - livsnjutning. Vi idag kan också läsa i tidningarna om en ökad tillströmning av turister för 5:e året i rad här på den ¨vita kusten¨. Nu närmar sig februari och tävlingarna där vi skall kora nya månads och utflyktsmästare. Vem och vilka par vet vi om en månad.

Torsdag 29/1. En härlig golfdag som spelades i shorts och kortärmat av många. Det måste betonas att vi inte är längre bort än 3 timmar från vad vi kan se på väderkartan ett kyligt, blåsigt och till vissa delar snötäckt Skandinavien. Vi kan berätta att en stor flock gröna papegojor har flyttat in kring 7:e och 8:e hålet. Dagens bild kommer från 8:e hålet där dagboksskribenten efter ett dåligt utslag fick ett tufft inspel mot green.

Onsdag 28/1. Idag har våra norska fotbollsvänner från Molde FK påbörjat sitt träningsläger för 2:a gången här på Campoamor. Klubben besökte Campoamor första gången förra året och blev mycket imponerade av anläggningen och den fina service som man kan erbjuda för den perfekta uppladdningen inför säsongen 2015. I förra veckan avslutade CSKA Moskva sitt träningsläger här och fler fotbollsklubbar kommer hit under våren för träning i perfekt miljö och ofta under den klarblå himmel som vi golfare också gärna peggar upp under våra golfrundor. Dagen har erbjudit sol, en aning vind, alltså åter perfekt golfväder, temperaturen idag 18 grader.

Tisdag 27/1. Idag har vi välkomnat årets första gästpar som anlände i strålande solsken här på Costa Blanca kusten och Campoamor. Vi kan också nämna att det spelats golf i shorts och kortärmat denna januaridag. Just nu, kl 18.20, är det solnedgång över Campoamor och temperaturen kan vi rapportera till behagliga 16,3 grader. Dagens och årets första bild här i dagboken blev, med tanke på dagens temperatur, en ¨svensk högsommar blombild¨.

Måndag 26/1 2015. Vi vill börja årets dagbok med att önska alla en riktigt god fortsättning på det nya golfåret 2015, ett nytt spännande år, som troligen kommer bli bättre än något annat år. För alla nyfikna gäster som är på ingång den närmaste tiden kan vi rapportera om att vi har härligt golfväder (idag sol och +19), golfbanorna i bra skick. Nu ser vi fram emot en riktigt härlig vår tillsammans med Er gäster. Vi kommer under hela våren nästan dagligen rapportera om vad som händer här på Campoamor, vilket vi förstår för många har blivit en del utav vardagen, då vi den senaste veckan har fått flera mail om; När börjar Ni med dagboken igen. Härligt och inspirerande för oss värdar att få denna positiva respons. Tack alla!

Fredag 28/11 - Söndag 30/11. Fredagen och lördagen har det spelats golf, dvs säkerligen årets sista rundor då det inte lär vara lika golfvänlig temperatur hemma i Sverige och Norge när det snart är dags för hemresa. Det sista har också shoppats och väskorna börjar bli fulla. Idag söndag är det 1:a advent och det kommer bli en ljusfest på gator och torg längs hela Costa Blanca kusten. Vädret har de senaste dagarna varit av blandad karaktär med sol, moln och även regn. Temperaturen har dock legat kring behagliga 20 grader. Vi gör nu ett litet jul och nyårsuppehåll i dagboken och önskar alla dagboksläsarna en riktig God Jul och ett Gott Nytt Golfår 2015. Välkomna till Real Club de Golf Campoamor. Vi återkommer i dagboken i slutet på januari.

Torsdag 27/11. Avslutningsdag med gemensam middag och prisutdelningar. Ja denna torsdag var det så dags för att kora och offentliggöra Jubileums Mästarna November 2014. Efter en härligt god middag var det dags att dela ut priserna och vi började med att dela ut priset för spelet på Las Colinas. På tredje plats med 35 p kom Carin och Lars. Också med 35 p blev Yvonne och Christian tvåor. Vinnare blev Anita och Lars med 38 p. Grattis! Igår spelades sista omgången av månadens mästare och här fick vi följande pristagare och vi börjar med tjejerna. På tredje plats med 80 slag kom Bodil samma antal slag hade tvåan Chris men ett slag lägre shcp. Vinnare månadens suverän Yvonne som en gång presterade ett toppresultat, 73 slag. På herrsidan fick vi på tredje plats Bernt med 75 slag, tvåa blev Bengt med 72 slag och vinnare Christian med 71 slag. Grattis till Er alla. Nu till november månads och våra jubileums mästare. På tredje plats i Par klassen kom Chris och Bernt med 12 poäng. På andra plats fick vi Åsa och Per-Arne med 11 poäng. Vinnare och Jubileumsmästare Par november Christian och Yvonne som fick 9 poäng. I damklassen blev Chris trea med 11 poäng. Tvåa blev Åsa med 9 poäng och Jubileumsmästare Dam november blev Yvonne med 6 poäng. I herrklassen fick vi följande topptrio. På tredje plats kom Kjell med 11 poäng, detta trots att han inte kunde deltaga i sista omgången. På andra plats kom Christian också han med 11 poäng men med lägre hcp än trean Kjell. Vinnare och Jubileumsmästare herr blev Per-Arne med 8 poäng. Vi gratulerar alla pristagare och vinnare samtidigt passade vi själva på att framföra ett STORT TACK till alla för en trevlig månad både på och utanför banan.

Onsdag 26/11. Sista deltävlingen i Månadens Mästare dam resp herr. Solen steg upp och vi steg upp glada och förväntansfulla att just idag skulle vi utmana banan på allra bästa och tänkbara sätt. Frågan var också om det än en gång skulle bli den sista putten som fällde avgörande om vem som skulle bli mästare? Vi kan väl redan nu avslöja att så blev det även denna månad och efter morgondagens avslutningsmiddag kommer resultaten och bilder på Mästarna. En sak som nästan gör en riktigt förbannad är vi när vi ser på SvT och väderrapporteringen från Spanien där man ikväll rapporterade om att det hade varit en högsta temperatur i Malaga området med 20 grader. Eftersom vi är på plats kan vi rapportera om att vi idag hade nästan 24 grader och vindstilla. Vi kommer alltså fortsättningsvis att nästan dagligen rapportera om de rätta förhållandena som råder, i alla fall när det gäller den södra delen av Costa Blanca kusten.

Måndag 24/11 - Tisdag 25/11. Måndag och en fantastisk sommardag, det känns lite konstigt att om exakt en månad kommer tomten. Några har doppat sig i ett Medelhav som håller behaglig svensk sommar badtemperatur. Tisdagen har varit nästan lika härlig som måndagen och man undrar faktiskt om man verkligen skall åka hem till Sverige när vi ser väderkartan över Europas norra delar. Hmmm? I morgon avgörs det och vi kommer att få våra mästare, dam respektive herr, så några har nog tränat puttning (det är ju alltid sista putten som avgör, det vet vi sedan tidigare år), kanske chippning eller kanske har man bara haft allmän mental uppladdning inför morgondagen. Vi ser fram emot en spännande morgondag med bra spel av alla.

Lördag 22/11 - Söndag 23/11. Dessa två dagar har våra svenska golfstjärnor förgyllt vår tillvaro med en spänning som nästan blev olidlig när vi alla var samlade på puben för den otroliga och makalösa upplösningen där Stenson fick en dubbel och årets första seger. Härligt och ett stort Grattis! Vi måste dock få inflika att spelet som vi älskar ibland även hos storstjärnorna upplevs fruktansvärt hårt. Vi tänker då på att likt Rafa leder en tävling med några få hål kvar men med några felaktiga beslut helt plötsligt försvinner en bit ned i resultat listan. Kanske är det rutin, erfarenhet och kyla som denna dag till slut tog fram en värdig vinnare. Vi kan väl ine låta bli att även känna med Robert Karlsson som nästan hade en given birdieputt på det 72:a hålet och en lika given 2:a plats men istället fick gå därifrån med en smärtsam bogey och några tappade placeringar. Oavsett, så kommer vi alltid att utmana och älska spelet som ger oss så mycket. Låt oss alla göra en Stenson och ta en dubbel i kommande tävlingar.

Torsdag 20/11 - Fredag 21/11. Torsdagen blev åter en shoppingdag eller ¨dyrdag¨. Anledningarna var kanske flera men en var att det för ovanlighetens skull inte var någon sol denna dag utan molndraperiet var fördraget. Den andra och trevliga anledningen var att det närmar sig hemresor och jul och då vill man kanske passa på att inhandla lite julklappar till barn och barnbarn. Fredag och dags för den avgörande rundan i Månadens Mästare Par med spel på Las Colinas. Under vår uppvärmning lyckades vi få till en riktig överraskning för dagens födelsedagsbarn. Utan att ana något bad vi Chris, när vi var församlade, att stänga ögonen och slå en putt mot utvalt hål. Under tiden hon blundade placerade vi ¨Grattis flaska¨ vid hålet och när hon väl tittade igen efter sitt puttslag fick hon syn på vår lilla överraskning. Grattis Chris. Dagens tävling och månadens mästare par är nu avgjorda. Vi kommer dock inte att avslöja resultaten förrän efter vår jubileumsmiddag nästa torsdag.

Onsdag 19/11. I dag var det dags för den andra rundan i månadens mästare dam resp herr. Vilken härlig och alldeles underbar dag vi har bjudits på idag eller som någon uttryckte ännu en dag med ¨den j-lva solen¨. Naturligtvis var detta en skämtsam kommentar inte minst då många av oss hade tittat på SvT under frukosten och bjöds på hur det var med soltimmar i Sverige under november. Tävlingen idag fick en raffinerad upplösning i herrklassen men innan vi avslöjar herrarnas resultat börjar vi med tjejernas. På tredje plats med 84 slag kom en glad och lycklig Anita, tvåa blev Åsa med 83 slag och vinnare denna onsdag Yvonne med 81 slag. I herrklassen blev det riktigt spännande inte minst om tredje platsen som fick avgöras enligt följande; både Lars S och Per-Arne hade samma shcp, sista samma resultat på sista nio hålen och även på sista 6 hålen och även på sista 3 men på sista hålet avgjordes till Per-Arne´s favör som alltså blev 3:a idag, med 79 slag. På andra plats kom Bertil på 75 slag men suverän vinnare blev Kjell på otroliga 69 slag. Grattis till alla. Efter prisutdelningen fick vi höra ett mycket känsloladdat tacktal från Solveig och Kjell som åker hem till Norge på fredag.

Tisdag 18/11. Morgon, soluppgång och dags att dra på shortsen och snygga golfkjolen för dagens runda på Alenda Golf. Kampen i månadens mästare gick vidare om vem kommer att stå som segrare efter fredagens och sista rundan som sedvanligt spelas på Las Colinas. Men åter till dagens tävling där vi åter fick många fina resultat med Chris & Bernt på 3:e plats med 38 p samma som dagens tvåor Åsa & Per-Arne som dock har lite lägre shcp. Vinnare denna tisdag där Christian enligt medspelare och partnern Yvonne briljerade både på greenerna och i övriga spelet. Vinnarpoängen skriver vi till hela 42 p. Grattis! Vi kan redan nu garantera att varje putt och slag i fredagens omgång på Las Colinas kommer att bli avgörande för vem som kommer bli Månadens Mästarpar november 2014.

Söndag 16/11 - Måndag 17/11. Söndag och lite vilodag efter vår lyckade utflykt några mil söderut. Några har vi dock sett svinga klubborna för att vässa formen ytterligare inför kommande tävlingar i veckan. Vi skall ju utmana bl.a Las Colinas banan och se om kvalspelarnas scorer var minst lika bra som våra. Hmmm?!. Måndag med sol och värme även om morgonen var lite svalare men redan efter soluppgången var det sedvanlig klädsel med shorts, kjol och kortärmat. Här på Costa Blanca kusten känns det skönt att vi kan njuta av dagar med sol och åter sol till skillnad för de som är på longstay i landet väster om oss. I morgon är det dags för en liten resa norrut och tredje rundan/omgången i månadens mästare par. Leder efter två omgångar gör Chris och Bernt.

Fredag 14/11 - Lördag 15/11. Fredag morgon och dags för avresa några mil söderut där det är dags för första rundan i Månadens utflyktsmästarpar på Desert Springs. Vägen till Desert Spring på en förvisso betalmotorväg men visst är man beredd att betala för en väg med obefintlig trafik och med fantastiska vyer över hav och land. När vi checkar in och tar en fika innan vi påbörjar rundan möts vi av en härlig värmande brasa i klubbhus restaurangen, tyvärr kom det några stänk ovanifrån just denna morgon men väl på 1:a tee hade solen vänligheten att åter lysa på oss. För de som inte spelat här förut blev det en verkligt ¨grön upplevelse¨ då många inte sett en bana med så grönt gräs. Efter avslutat spel körde vi till Hotel Valle del Este för incheckning och förberedelser inför kvällen. Vi började med en gemensam drink (vin eller öl) i baren och därefter avnjöt vi en härligt middagsbuffé. Här kändes det som ögat ville mer än magen eller? Mätta och belåtna blev det åter en stund i baren med live music före det så var dags för sängen och välbehövlig vila inför 2:a rundan i vår tävling. Lördagen vaknade vi till en fantastisk soluppgång. Ifrån våra rum kunde vi inte bara njuta av soluppgången utan även av havet i horisonten och delar av banan som denna lördag skulle besegras med bra spel. Efter frukosten där kockarna tillagade allt från scramble eggs till pannkakor var det dags att plocka fram klubborna och sätta på de för oss reserverade golfbilarna. Efter vår runda var det så dags för aftergolf med prisutdelningar. På Desert Springs blev Britta & Tore 3:or med 36 p. Med 37 p det rutinerade paret Margit & Bertil som dock fick se sig besegrade av Chris & Bernt på 38 p. Så till lördagens resultat där Åsa & Per-Arne kom på 3:e plats (lägre shcp än Chris och Bernt) med 36 p. På första och andra plats fick åter shcp avgöra och det räckte tyvärr inte för Anita & Lars med dagens fina prestation och 3 snygga birdies då man fick samma poäng som dagens vinnare Yvonne & Christian som vann med minsta möjliga marginal. Det skiljde endast 1 slag i shcp. Vinnarepoängen Yvonne & Christian 37 p. Så vem blev då vårt första månadens utflyktsmästarpar? På tredje plats Åsa och Per-Arne (samma som fyrorna Britta & Tore) med 69 p. På andra plats Margit & Bertil 71 p. Vinnare och utflyktsmästare november 2014; Chris & Bernt med 74 poäng. Grattis! Efter prisutdelningar och avslutad aftergolf i solen åter till Campoamor längs den så vackert utlagda motorvägen. I veckan fortsätter tävlandet, individuellt och i vår partävling.

Torsdag 13/11. En helt eller nästan helt vanlig dag här på Campoamor. De vanliga är vädret med sol och behaglig golfvärme. Under eftermiddagen har vi blivit förevisade av Campoamor´s populära och duktige pro Joe Dean i lite närspelsteknik. Vi testades i våra kunskaper på inspel från 70, 50 resp. 30 in mot flaggan. Hur gör vi och hur gör proffsen. Hade vi något att lära? Ja det känns som vi har mycket att lära just i denna del av spelet. Efter nästan 2 timmar i solen på vårt egna träningsområde fick vi nog alla med oss lite tips och råd om hur vi kan spara några slag under kommande rundor. I kväll packar och laddar vi för vår utflykt söderut. Utflyktsreportage med bilder kommer här i dagboken på söndag kväll eller kanske något litet inslag redan innan.

Onsdag 12/11. Scrambletävling med allra bästa förhållande. Sol och nästan ingen vind och inte minst alla trevliga lagkamrater där det gäller att vara lite taktiska då vår variant spelas enligt asian reglerna. Efter spelet blev det aftergolf hos Manuel på Club green där flera av lagen pratade ¨om¨. På kvällen gemensam middag på den alltid så populära Maritaus Kitchen där vi också förrättade prisutdelning för dagens tävling. På tredje plats kom lag Tore, med Tore, Chris, Christian och Grete (som fick hoppa in för Solveig, som tyvärr blivit sjuk idag). Lag Tore fick 61,6 slag. På andra plats kom lag Cajsa, med lagkamraterna Bengt M, Yvonne och Bernt. Laget fick 60,7 slag. Etta denna dag blev lag Bertil, med lagkamraterna Margit, Ulf och Hen. Laget fick ihopa 59 slag. Hen och Ulf skickar sitt pris vidare till helgens tävlingar på vår utflykt. Efter en trevlig kväll med god mat och härlig kamratskap gick vi hem och ladda inför morgondagens övningar.

Tisdag 11/11. Denna dag vill vi helst glömma, kanske för att regnet gav oss en ovanlig och mindre behaglig upplevelse här på Costa Blanca kusten eller för att det blev en ¨dyr¨ dag med diverse shopping istället golf. Några utnyttjade dagen till att öva sina färdigheter med att få ner käglorna på bowlingbanan vilket kanske kan vara bra för bollsinnet. Oavsett om det blev många strike´s eller spärrar så kom solen tillbaks under seneftermiddagen och lite gladare miner blev det allt. Nej, det hjälpte inte att jag var väderoptimist även denna dag utan Åsa´s utlovade väderspådom slog in. Hmmm?!

Måndag 10/11. En fantastisk golfdag med en klarblå himmel och en lätt bris. Så vår utflykt till Alicante Golf blev verkligen lyckad och inte minst resultatmässigt där vi fick kanonfina scorer och enligt uppgift hade topptrion aldrig spelat banan, hmmm. Vi börjar med att nämna dagens treor som vi själva hade äran att spela med och på 40 poäng och lägst shcp (ytterligare 2 par hade 40 p) blev Anita och Lars. Dagens två suveräna par med enastående 46 poäng fick även här bli en hcp särskiljning. Dagens tvåor Margit och Bertil som dock hade några slag högre shcp än vinnarna Åsa och Per-Arne. Grattis till Er. Nu vet Ni som inte tidigare har spelat en ¨stads och ruinbana¨ hur man upplever golfen när går ifrån rum till rum. Ni andra som inte har varit här får chansen i februari och mars då vi återvänder för att se om någon kan slå dagens fantastiska resultat.

Lördag 8/11 - Söndag 9/11. Under lördagen blev november gästerna fulltaliga. Vi själva förberedde också för vår gemensamma BBQ som vi flyttat från lördagen till söndagen så att alla kunde få vara med. Söndag och Fars dag med ringande och plingade i alla ¨fassors¨ telefoner. Vår söndag inleddes med mörka moln och vi såg fram emot att det som vanligt skulle bli en fin eftermiddag med härlig sol under vår populära eftermiddags BBQ och visst 5 minuter efter kl. 14 sken åter solen och vilken härlig och trevlig eftermiddag vi fick tillsammans. Vi låter några bilder tala och sprida grilldofterna vidare till alla dagboksläsare.

Torsdag 6/11 - Fredag 7/11. Torsdag och dags för marknad och golfträning inför utflykten till El Valle. Några passade på att närspelsträna kanske för att bättre kunna bemästra utmaningarna under kommande tävlingar. Vi själva gjorde ett besök på Mar Menor och träffade Kenneth som laddade inför Europa finalen i Q-scramble. Kenneth har i år drivit den populära golftävlingen i 25 år och tävlingen växer varje år med fler deltagare och nya klasser. I årets tävling deltar 160 spelare i Europafinalen och de främsta lagen kommer gå vidare till världsfinalen i Sydafrika. Fredag och de allra bästa förhållandena att utmana El Valle banan. Sol en mycket lätt bris och ca 22/23 grader gjorde att golfhumöret var på topp även om banan ibland ¨stal¨ några viktiga poäng för en bra score. Som tidigare år spelades fyrboll-bästboll och det blev jämnt i toppen. Vinnare denna härliga golfdag blev Chris och Bernt med 36 p och därmed också ledare i Månadens Mästarpar efter 1:a omgången. Nästa vecka fortsätter med 2:a omgången och då åker vi norrut för en spännande upplevelse på den oförglömliga ¨stadsbanan¨ Alicante där även vi likt de gamla romarna vill göra lite avtryck.

Onsdag 5/11. Månadens första individuella tävling som spelades i en frisk vind som ibland ställde till det på greenerna för spelarna. Gårdagens regnväder hade dragit vidare österut och vi kunde åter njuta av de värmande solstrålarna. I dagens individuella tävling fick vi på 2:a plats bland tjejerna Solveig som blev minst lika glad över framgången som dagens vinnare Gerd, känd segrare sedan tidigare. På herrsidan fick Håkan idag ta emot 2:a priset. Vinnare blev Per-Arne som redan efter sin andra runda här på Campomaor kunde notera en fin score på sin hcp vilket alltså räckte till seger idag. Efter avslutat spel intogs en härlig lunch där det serverades sallad, förrätt, huvudrätt, dessert och kaffe samt god dryck därtill, allt ingående i vårt månadspaket.

Söndag 2/11 - Tisdag 4/11. Söndag och en härlig morgon med en lika härlig inspelsrunda inför kommande tävlingar i november månad. Vem kommer att bli november månads mästare dam resp. herr och vllket par kommer koras som november månads vinnarpar och inte minst vilket par blir jubiluemsmästare, en tävling vi spelar under vår utflykt till Desert Springs och Valle del Este. Måndagen blev en vilodag från golfen inför den första omgången som vi skulle spela på Alenda (det blev skulle faktiskt). Flera av gästerna passa på att ta ett dopp i Medelhavet med en fortsatt behaglig badtemperatur medan andra njöt nere poolen. Så till dagen där vädrets makter satte stopp för golfspel och tyvärr fick vi inte kora månadens första vinnarpar denna dag. Tänk att det även kan regna här, vilket känns både ovant och konstigt efter dagar och åter dagar med sol. Imorgon utlovas solen tillbaka och då blir det tävling här på Campoamor och därefter vår gemensamma lunch. I bildspalten visar vi den nysådda greenen på 18:e som där det inte fanns ett enda grässtrå för en vecka sedan. Om någon nu undrar om vi inte har någon green på 18:e så har vi förmånen att här ha två greener och alltså spelar den högra greenen fn.

Torsdag 30/10 - Lördag 1/11. Tiden går fort och dags för att byta månad i almanackan. Några av våra gäster som nu varit här i över 1 månad undrade igår; varför går tiden ännu fortare här nere i solen och värmen? Jag vi har väl inget bättre svar än; solen och värmen tillsammans med trevliga golf vänner gör livet så mycket roligare och trevligare än en grå och disig november dag hemma i Sverige eller? Vi kan fortsatt berätta att vårt fina väder fortsätter dock med en eller två grader lägre under nätter och morgnar så november månads första morgon inleddes med 18,2 grader för att under dagen komma upp i 24/25 grader. Idag är det även helgdag här i Spanien och många av butikerna håller stängt denna dag. Nya gäster på ingång och nya tävlingar under kommande vecka. Vi kommer naturligtvis med bilder på bl.a vinnarna och från andra trevliga händelser under denna november månad som nu har inletts på allra bästa sätt.

Tisdag 28/10 - Onsdag 29/10. Det har blivit populärt att få kraften uppifrån, i alla fall enligt gårdagens Kalla fakta. Vi skall i helgen avslöja varför man skall välja Costa Blanca kusten framför alla andra områden på den iberiska halvön. Avslöjandet har vi fått från en med över 30 års erfarenhet ¨där uppe¨, Visst skall man lyssna på högre makt eller? Kan vi be om fler birdies också? Vi fortsätter att fresta alla i norra delarna av Europa med att vi fortsätter att spela i shorts och kortärmat i sol och under en klarblå himmel, dock har temperaturen sjunkit något, idag bara 24-25 grader. På Campoamor har man man gjort om den vänstra greenen på 18:e hålet och förra veckans sådd har redan börjat grönska (bild kommer). Vi kan också berätta om följande aktiviteter på banan; palmerna får sin årliga palmbladsröjning där bl.a vissna blad sågas ned, vintersådden har påbörjats på tee´s och foregreens och kommer därefter att fortsätta på och över hela banan, nya bevattnings sprinklers installeras, mm mm.

Söndag 26/10 - Måndag 27/10. Dags att avslöja både gårdagens vinnare men också Campoamor nyheten. Vi börjar med att berätta om gärdagens tävling som spelades under ¨heta¨ förhållande och inte minst ett resultat som var stekhett. I tjejklassen blev det jämt och agörandet fick ske enligt hcp metoden där Gerd segrade på något lägre shcp än tvåan Carin eller Kajsa som hon helst vill bli kallad. I herrklassen fick vi ett nytt bra resultat (dock inte av Bernhard denna gången) där Håkan fick ihop hela 39 poäng. Tvåa och också värt ett omnämnande var Kjell en av våra norska gäster som under sin första runda på Campoamor banan fick ihop 33 p. Bra spelat alla. Nu närmar sig oktober månad slutet och ikväll blir det avslutningsmiddag för oktober gästerna. Till slut avslöjandet av Campoamor nyheten där vi nu kan berätta att Campoamor banan kommer att få en systerbana strax utanför Benidorm. Banan anläggs för fullt och förhoppningen är att kunna öppna 2015/16. Banan kommer som ledtrådarna tidigare angav att döpas till Los Almendros. Vi uppdaterar våra dagboksläsare med mer info vid senare tillfälle.

Fredag 24/10 - Lördag 25/10. Regn och åter regn men inte här inte. Vi får dagliga rapporter från norr där man berättar allt från ösregn till snöfall. Här på Costa Blanca kusten njuter vi av vårt härliga klimat som gör livet lätt, härligt och njutningsfullt att leva. Vi har fortfarande temperaturer som inte riktigt når 30 strecket men just nu kl. 18 på lördag kvällen kan vi notera 24,7 grader. Under fredagen var det dags för oss att ta emot gäster från vårt före detta unionsland, Norge. För alla fotbollsälskare åter dags nu på lördagskvällen för El Classico som gör att vissa delar av Spanien mer eller mindre står stilla för att studera hur stjärnorna får bollen i mål. I morgon kommer vi att spela oktober månads sista individuella tävling, tänk vad en månad går fort, och naturligtvis berättar vi i morgondagens dagbok vilka som vann men också avslöja veckans Campoamor nyhet.

Onsdag 22/10 - Torsdag 23/10. Vi börjar med onsdagens individuella tävling där vi fick en lirare som vekligen utmanade banan med ett fantastiskt resultat. Bernhard lämnade in ett scorekort med ett resultat på fina 65 slag. Oslagbart eller? vi får väl se under säsongen. Bland tjejerna var Elisabeth åter i topp och till onsdagens vinnare utbringade vi efter avslutad runda och under den gemensamma lunchen ett stort och bejublat Grattis. Vi vet att många av våra gäster troget följer vår dagbok där man dagligen läser om vår väder rapportering och övriga dagliga händelser här på och runt Campoamor. Vi vill naturligtvis inte svika Er och lämnar därför alltid en liten väderrapport där vi återigen kan berätta om en klarblå himmel. Temperaturen har efter en stekhet onsdag blivit lite angenämare under torsdagen då vi ¨endast¨ kunnat avläsa 25/26 grader. Vi fortsätter med veckans avslöjande och ger idag följande lilla ledtråd; Nära två välbesökta vikar kommer systern i framtiden få många besök.

Måndag 20/10 - Tisdag 21/10. Medan ubåtsjakten pågår som bäst, i alla fall enligt all nyhetsrapportering även i spansk media, kommer vi inte närmare än alla barn som letar småfisk i det härligt turkosblå Medehavet. Den ¨svenska¨ högsommaren fortsätter och det har åter varit två dagar där termometern legat kring 30 strecket. Här nere används paraplyerna just nu mot en stekhet sol och inte som hemma där nu nya oväder med tillhörande nederbörd ger användning för annat ändamål. I morgon är det dags för ny tävling här på Campoamor och därefter direkt gemensam lunch, menu del dia, på klubben. Vem klarar värmen bäst under morgondagens tävling? och inte minst att hålla koncentrationen under alla 18 hålen. Det gäller verkligen att hålla rätt vätskebalans under hela rundan. När det gäller veckans avslöjande så börjar vi med att berätta så här; en syster och många mandlar. Fortsätt att följa, så får Ni hela svaret senare i veckan.

Fredag 17/10 - Söndag 19/10. Vill man verkligen missa en oktober månad på Costa Blanca kusten? För alla som svarar Ja på denna fråga kan vi bara instämma i att man missar dagstemperaturer som ofta slår våra bästa sommardagar, bad i det kristallklara Medelhavet där det just nu kan avläsas 25 grader, njutningsfulla kvällar på någon av alla välfyllda uteserveringar där stämningen är härligt lättjefull även om man under golfrundan tidigare på dagen kanske har missat en kort birdie eller parputt. Vi kan också även detta år gratulera alla Costa Blanca besökare då just denna del av den iberiska halvön visar på de högsta dagstemperaturerna men även de klart högsta vattentemperaturerna. Välkomna hit säger vi till alla frusna skandinaver som just nu får låta sina kära vänner golfklubborna vila, då det enligt väderrapporteringen från SMHI berättar om regn och snö. Under söndagen har vi spelat en individuell tävling här på Campoamor och det behövdes mycket vätska för kunna hålla koncentrationen under hela rundan då det var nästan 30 grader under rundan. På tjejsidan blev det Gerd som fick ta emot första priset och bland våra herrar blev Bernhard dagens vinnare. Grattis till Er och alla andra som kämpade tappert i hettan. I veckan kommer vi att avslöja en riktig trevlig nyhet för alla Campoamor vänner.

Onsdag 15/10 - Torsdag 16/10. Onsdagen bjöd oss på friska vindar och en himmel som inte riktigt kunde bestämma sig för om den skulle låta solen lysa utan några ¨fördragna gardiner¨. Vi fick nya gäster både för incheckning i lägenheterna och på hotellet. Torsdagen åter sol obetydlig vind och en temperatur som åter närmade sig 30 grader. Vi fick under torsdags eftermiddagen en bad rapport från våra gäster som under eftermiddagen njöt av en simtur i det kristallklara vattnet. Banan idag åter fullbokad och vi själva hann precis runt 9 hål innan soldnedgången och tog under rundan några bilder på Campoamors gröna fina bana.

Måndag 13/10 - Tisdag 14/10. Dags för säsongens första utflykt söderut och spel på två utmanande banor i mycket bra skick. Efter trevlig bilfärd på en ganska ny motorväg genom det spanska landskapet med en betagande utsikt var vi framme för första dagens utmaning på Desert Springs. Under en klarblå himmel spelades det fyrboll bästboll där det som vanligt gällde att komplettera sin partner på bästa sätt när banan valde att straffa spelarnas ofrånkomliga misstag. I ledning efter första dagens spel hade vi Gerd och Håkan. Efter avslutat spel blev det så en kort åktur till hotellet där vi övernattade och intog en god middag. Vid uppvaknandet på tisdagsmorgonen blev frukosten något tung då regnet vräkte ned utanför men efter en snabbkoll på radarbilden kunde vi se att ovädret som kommit in under natten skulle fortsätta österut över Medelhavet och vi skulle efter några hål åter kunna spela i solen. Även Valle del Este banan var i mycket gott skick och resultaten blev också mycket bra. Efter ett mycket bra resultat på hela 42 poäng blev det också förändring i toppen på resultatlistan och totalvinnare med minsta möjliga marginal, 1 poäng, blev Elisabeth och Leif. Grattis till Er säger vi.

Fredag 10/10 - Söndag 12/10. Vi sammanfattar en händelserik helg som bjudit alla gästerna här på Campoamor och Costa Blanca kusten på härligt sommar väder. Under fredagen hade vi gemensam BBQ där vi sedvanligt bjöd på vinet till de medhavda delikatesserna som spred en väldoftande os över landskapet vid grillningen. Under lördagen inventerade vi alla nyöppnade restauranger i det mycket välbesökta La Fuente (som endast ligger 10 minuters promenad från våra lägenheter). Idag söndag, har vi spelat säsongens första tävling och har nu fått våra första individuella vinnare Gerd och Leif. Grattis till Er båda. I morgon bär det av för en händelserik utflykt.

Torsdag 9/10. Efter en stekhet dag med golf på bl.a Alenda (22 st) och Campoamor blev det ett svalkande dopp i det så härligt sköna Medelhavet. Idag har det varit helgdag här i Valencia comunidad. Under dagen har Volvo Ocean race som just nu har sin uppladdning. På lördag går startskottet för den första etappen som går till Kapstaden. Prins Carl Philip är på plats och har också deltagit i in port race seglingarna i SCA´s båt. Vi önskar tjejteamet med Sam Davies ett extra lycka till i denna tuffa tävling. Efter golf och bad blev det gemensam middag på den så populära asiatiska restaurangen.

Onsdag 8/10. Efter drygt en vecka på plats här på Campoamor och kan konstatera att området är i ständig förvandling. Här byggs det och öppnas nya butiker, det produceras nya lägenheter och hus. Vi har fått berättat för oss om flera nya rekord här på Costa Blanca kusten. Nytt värme rekord med en höjning av 2,3 grader av snitt temperaturen under sommaren, den varmaste september månaden på över 60 år, nya turist rekord i Spanien där man redan har slagit 2013 års rekord siffror med nästan 10%. Också på många av golfbanorna är det nya boknings rekord trots att vissa har fått ¨lida¨ under den stekheta sommaren där solen dagligen lyst från en klarblå himmel. Vi har också sedan vi kom ned till Campoamor fått uppleva en bevattning ovanifrån där blixtar och dunder gjorde att några banor fick stänga under några dagar för renoveringar. Sedan några dagar upplever vi åter det vanliga härliga Costa Blanca klimatet med sol, blå himmel och en temperatur som ligger mellan 24-30 grader. På kvällarna ligger temperaturen på härliga ¨utesittare sköna¨ 23 grader. Nu är säsongen 2014/15 igång och det känns återigen helt fantastiskt att få träffa alla nya och gamla gäster som flyr höst rusket hemma i Sverige och Norge för att svinga klubborna iklädda shorts,kjol och kortärmat. Välkomna alla att följa oss under jubileums säsongen här i vår populära dagbok. I vår foto spalt börjar vi med 2 bilder från våra nya utflyktsmål som redan fulltecknats för säsongen.

 
En ögonblicksbild från 9:e hålet fångad av Bertil S som vi tackar för informationen och uppdateringen. Kontrollerat under onsdagen att det inte är något fotomontage eller ett försenat aprilskämt.

Vi tackar Ulla-Britt N för hennes fina solosång och hyllningar till Campoamor som har en självklar plats i hennes golfhjärta.

Vinnarna i säsongens 2014/15 sista scramble tävling, Margareta, Sten, Gunilla B och Ulf.

Vinnare på hela 48 poäng, oslagbart? vi får väl se under kommande säsong om någon lyckas nå upp till Britta och Tore´s fantastiska resultat. Grattis!

Äntligen, efter ett strålande resultat på 46 poäng blev det en efterlängtad 2:a plats för Sten och Margareta i fredagens fyrboll/bästboll.

Här har Ulla-Britt N koll på grabbarna.

Grattis till Solveig A som fyller år idag och firar sin födelsedag här på Campoamor denna soliga och härliga påskdag.

En ny golfare och kanske blivande golfvärd, Ebbe (här 4 timmar gammal) som föddes denna påskdags morgon. Bilden kommer från en stolt farmor Grete.

Vi önskar alla våra trevliga gäster en riktigt Glad Påsk.

Glada och nöjda, Jörgen och Kerstin som blev Månadens Mästare Mars 2015 herr respektive dam. Grattis till Er båda.

Vi kan inte låta bli att få visa den läckra desserten som serverades till kaffet vid lördagens avslutningsmiddag. Tarta de youghurt con frambuesa. Mums!

Grattis till mars 2015 Månads Mästare Par Jörgen och Kristina.

Vinnare i den individuella tävlingen i onsdags här på Campoamor, Bertil S och Gunilla B. Grattis till vinsten och Era nya lägre hcp.

Vinnare både i tisdagens individuella tävling här på Campoamor och på Las Colinas under fredagen. Grattis Gunilla och Conny till Era framgångar.

Vinnare på Alenda med hela 42 poäng. Grattis Jörgen & Kristina.

Jubileumsutflykts Mästare Par, Kjell och Solveig. Grattis till ett strålande resultat på totalt 74 poäng (tyvärr lyckades Solveig vrida på priset precis vid fotograferingen).

Vinnarna på Desert Spring till vänster, Bertil och Margit och till höger vinnarna på Valle del Este Ute och Ola. Grattis till Era fina rundor och vinsten.

Sten på väg mot middagsbordet med ¨hungriga steg¨.

Mingel på terassen innan avslutnings middagen denna behagliga mars kväll.

Stilig och snygg dukning i matsalen på Real Club de Golf Campoamor till våra longstaygäster för avslutningsmiddagen.

Lisbeth, Siv (som kramas om av mannen Jan-Olof efter bra puttning) och Tonny. Alla fyra nöjda och glada i ¨sommarsolen¨.

Läcker och härlig par 3:a det 14:e hålet. Här krävdes det precision.

Här ser vi Sten, Ingalill och Anders som kollar Barbros boll när den rullar i på Las Colinas 12:e green.

Ja, Ni får gärna ha med mig på bild! Tack Berit.

Dagens födelsedagsbarn Gunilla som vi gratulerade denna alldeles helt fantastiska dag.

Ulla-Britt går iväg så Börje hinner knappt med i sommarvärmen

Dags för tee-off för Gunilla, Sölve, Mats och Kerstin.

Dags för en runda på Valle de Este med sol och trevliga kamrater, från vänster Klas W även kallad LillKlas, Anita, Klas T även kallad StorKlas och Ulla.

Efter maten dags för några steg, (dock inga snedsteg här inte).

När man är på utflykt skall man alltid ha med sin egen don corleone, alias don Bertilö. För säkerhets skull visades tröjan för övriga gäster på hotellet.

Här var det lätt till skratt för Sten, Bodil och Bengt

Kjell och Solveig i trevlig samvaro.

Här dras det Ada och Kolle historier av Sture.

Middagsbuffén med tillhörande välförtjänta drycker.

Många glada miner efter dagens spel.

After golf eller before dinner med lite ¨omgolf¨

Kristina utbyter erfarenheter med Gunillorna från dagens övningar på Desert Springs

Vid dagens lunch framförde vi våra gratulationer till dagens två födelsedagsbarn Solveig och Benny. Stort GRATTIS och vi alla utbringade ett fyrfaldigt Hurrah!

Det var inte bara gott det var roligt också!

Här ser vi dagens släktbord

Ibland blir vi lite allvarliga.

Här berättas det mer eller mindre sanna golfhistorier i väntan på mer mat.

Skål på Er!

Vi började med salladen, nyttigt och gott!

Dagens gemensamma lunch på Campoamor. En trevlig sammankomst som ingår för månadsgästerna.

Asian Scramble mästarna, Sten, Gunilla J, Arne och Margit. Grattis till segern och ett fantastiskt resultat.

Grattis till Margareta, hyllad jubilar vid den gemensamma middagen på Maritaus

På bilden ser vi onsdagens pristagare med ett undantag, Kerstin C (och Tommy) som fick väntat besök. På bilden ser vi stående från vänster Bengt M, Lisbeth, Håkan, Kristina, Bertil S, Britta och Jörgen. Sittande på huk vinnarna Eivor och Jan-Olof. Grattis alla till bra spel!

Vad säger han? Han kan inte komma från Värmland eller?

Avslappad stämning och härlig god svalkande dryck vid dagens prisutdelning.

El Valle mästarna Bertil även kallad don Bertilo och Eivor eller donna Eivora.

Mer träning och bättre golf nästa runda!?

Här tränas det bunkerslag på vårt egna träningsområde.

Dagens födelsedagskille, Bengt, med ¨kartläsaren¨ och frun Monika. Grattis till Bengt från oss alla!

Siv & Jan-Olof nöjda efter rundan. Vann vi? Svaret får Ni på torsdag.

Anita kan inte fatta att den inte ville gå i. Klas lika oförstående att bollen smet förbi hålet.

Här slinker dagens sista puttar i. Ebon kollar linjen när Ulla-Britt puttar i. Ove, t.v helt litar på sin fru och vet redan att den går i. Till höger ser vi Rolf njuta i solen inför sin putt.

Här njuts det i solen när Bertil ¨Abbekåsaren¨ sjunger (utanför bild) om hur man blir ensam ikväll eller kanske var det tvärtom.

Här får vi en riktigt göteborgshistoria av Sture.

BBQ i solen med härlig utsikt mot hav och land.

Vinnarparet Kurt & Ingrid som vann första deltävlingen i Månadens Mästare Par. På scorekortet stod hela 41 poäng, Grattis!

Grattis Margit, som brukar fira sin födelsedag samma dag som vi har BBQ. Vi sjöng och hurrade.

En glittrande bakgrund till avslutning på de 18:e. Vi ser Margareta,Gunilla, Sten och P-O avsluta rundan.

Nu skall de sista puttarna bara i sen blir det aftergolf! Men den har ju redan gått i. Britta, Tore klara medans Berit väntar på att sätta sin putt. Gunnar också redan klar på de 18:e.

Här passas pinnen av Bertil för Margit som satte långputten.

En bild från banan med hänförande utsikt som kommer ingå i kommande säsongs greenfeepaket.

Tack för dagens värmande strålar. Vi hälsar solen välkommen tillbaks imorgon den sista dagen i februari.

En härlig kvällsbild med utsikt mot Mar Menor, fredagkväll i februari.

Månadens kille eller rättare sagt Månadens Mästere Herr, Egon som vi gratulerar till titeln.

Månadens Mästare dam, månadens suveräna tjej, Agneta. Grattis!

Månadens Mästare Par februari Agneta & Svante. Grattis till titeln och segern.

Onsdagens vinnare bland herrarna Janolof på 78 slag

Onsdagen vinnartjej Agneta på 73 slag.

En härlig vårbild den 24:e februari, med svenska övervintrande eller skall vi säga översomrande påsklilje lökar i en spansk blomlåda.

Dagens tjej och vinnare av den andra omgången i månadens mästare. Vi gratulerar Agneta som vi sett tidigare här i dagboken och väl snart får anses som en riktig kändis. Hoppas vi kan få några autografer!

Dagens vinnare av den 2:a omgången av månadens mästare. Grattis Egon till ett fint resultat.

Grattis till vårt utflykts och jubileumsmästarpar i februari månad, Kerstin & Tommy.

Mer aftergolf innan pristudelningen av Jubileumsmästar priset. Britta, Marianne, Rolf. Tyvärr var fotografen för snabb för att Tore skulle hinna vända sig.

Vinnare på Valle del Este med 40 poäng, Kerstin & Tommy. Grattis!

Skön after golf i eftermiddagssolen på Valle del Este´s uteservering. Från vänster Egon, Solveig, Ingegerd och Åke.

Vinnarna Agneta & Svante. Här kan vi se Svante framföra tacktalet till medspelarna och Agneta tacka de högre makterna.

Samling med aftergolf och prisudelning innan middagen på hotellet. Naturligtvis med inspirerande golf på tv.

¨Bäst i test¨ Helene klarade dagens pitchövningar med glans. Här fanns inget att lära ut.

Dagens ¨fotomodell¨ Solveig ser lite fundersam ut inför pitchövningen.

Här ser vi Ingergerd förbereda sig under övervakning av vår populäre pro Joe.

Det känns som en repris och visst Agneta och Svante tog en dubbel genom dagens seger på Alenda. Grattis till Er och det fina resultatet.

Dagens vinnarpar Agneta & Svante. Grattis!

Härlig aftergolf i den värmande eftermiddags solen denna ¨hjärtliga dag.

Grattis Anne-Marie som uppvaktades på putting greenen före dagens runda på Las Colinas.

En bild som säkert inte behöver beskrivas med mer än .......livsnjutning!

En stilstudie av Joel & Anne-Marie ur den klassiskmoderna svansjön eller?

Här är killarna igång och grillar, men visst ser vi även Solveig vid grillen. Här doftar det ....mums.

Asian scramble vinnarna Svante, Solveig K, Ulf (som golfvärd donerades priset sedvanligt, till nästa omgångs individuella tävling till bästa dam eller herr) och Kerstin.

Måndagens jubilar, Svante (närmast kameran i härliga MFF färger). Grattis! Bilden tagen från gårdagens aftergolf.

Söndagens vinnare i första omgången av månadens mästare dam resp herr. Kenneth & Ingegerd. Grattis till Er båda.

Dagens vinnarpar på El Valle. Grattis Anne-Marie & Janolof!

Trevlig gemensam lunch efter en omöjlig och avbruten runda golf.

Ett långt och tufft inspel mot 8:e green en härlig torsdag eftermiddag.

Årets första bild blir en blombild utanför Club Green här på Campoamor. Bilden är alltså tagen idag den 27 januari. Härligt med sommar blomprakt redan i januari.

Vi tackar alla våra Campoamor vänner för ett trevligt golfår 2014 och ser fram emot att få se Er här under 2015. Fotot taget av vår trogne gäst Bertil under vårt besök på Alicante Golf.

Jubileumsmästare herr november 2014. STORT GRATTIS till Per-Arne som höll nerverna i styr under hela sista rundan.

Jubileumsmästare dam november 2014. Bra spelat under hela månaden och STORT GRATTIS Yvonne!


November månads Jubileumsmästar Par, Yvonne & Christian (har förekommit på bild tidigare) STORT GRATTIS!

Vinnarna i den sista deltävlingen av Månadens Mästare, Yvonne och Christian.

Grattis till Anita & Lars som tog hem segern på Las Colinas.

Andlös tystnad, applåder och en upplösning med härligt jubel när vi efter några timmar på puben fick ¨rätt vinnare¨ denna söndag.

Grattis Chris! En mycket glad men något överraskad födelsedags tjej på Las Colinas puttinggreen.

Dagens tjejtrio med tvåan Åsa, vinnaren Yvonne och trean Anita. Grattis tjejer.

Dagens herrtrio dvs dagens tvåa Bertil, vinnaren Kjell och trean Per-Arne. Grattis killar.

Grattis till fantastiskt spel på Alenda, Yvonne och Christian!

En morgonbild från balkongen tagen av en våra trogna gäster, Bertil. Tack! En ny härlig dag har vaknat på Campoamor.

Vinnare och utflyktsmästare i november 2014. Chris och Bernt, Grattis! Härligt med segerkyssen på bild!

November månads tvåor i Månadens Utflyktsmästarpar, Bertil & Margit

Vinnarna på Valle del Este med 37 poäng, Yvonne & Christian. Grattis till Er!

Vinnarna på Desert Springs, Chris och Bernt, 38 poäng. Grattis!

Skål och tack för en trevlig runda alla.

Här njuter vi efter avslutad runda och väntar på resultaten.

Bra utslag Anita!

Snart dags för tee-off på Valle del Este. I golfbilen ser vi Åsa & Per-Arne och på putting greenen Lars, Anita och Carin.

Här berättas det golfhistorier till desserten.

Här sitter vi inte i sjön även om det är nära! Här spanas det också efter högt flygande bollar under våra närspelsövningar.

Närspels genomgång av Joe Dean på vårt ¨egna¨ träningsområde.

Scramble tävlingens vinnare där ¨hen¨ inte kunde vara med på bild. Ulf (som värd naturligtvis tillsammans med hen donerade sitt pris till kommande tävling) och Margit och Bertil som efter magiskt spel tog laget hela vägen upp i topp.

November månads 2:or i vår asian scramble tävling med Bengt, Cajsa, Yvonne och Bernt.

Dagens suveräna vinnare med hela 46 poäng på en bana man aldrig spelat förr. Grattis till Åsa & Per-Arne.

Under tiden grabbarna grillar njuter vi tjejer med lite gott vin eller glömde vi hälla upp. Aja, det blir nog snart serverat!

Här ser vi en hur en Lars t.h undervisar Bengt i diverse grillkunskaper eller är det bara en diskussion om vems köttbitar som är störst?

El Valle mästare, november, och vinnare i Månadens Mästarpar omgång 1, Chris & Bernt. Grattis till Er båda!

Efter en trevlig runda var det dags för en god lunch, menu del dia, tillsammans med spelkamraterna.

November månads första vinnare här på Campaomor. Gerd vann åter och på herrsidan blev Per-Arne säker vinnare trots att det bara var hans andra runda här på Campoamor. Grattis till Er båda!

Omsådd av den vänstra greenen på 18:e hålet. Någorlunda grönt på en vecka vi följer växtligheten under november.

Söndagens vinnare Gerd och Håkan där Håkan inte bara vann bland herrar utan även blev dagens familjemästare.

Onsdagens vinnare, Bernhard tog sin andra raka och redan före start lovade han fotografer och journalister att ställa upp för foto efter rundan. Vi tackar, för visst ville vi ha en bild på vinnarna. Grattis Bernhard och Elisabeth. Tycker nog att vi känner igen någon av dem från tidigare i bildspalten eller?

Söndagens vinnare Gerd och Bernhard. Bernhard som dock valde att hålla sig undan alla fotografer och sportjournalister efter dagens stekheta runda. Vi ¨grattar¨ båda till segern och en flaska reserva passande till en god kvällsmiddag.

En härlig bild från ¨vår strand¨ som är Blue Flag klassad. Även på bilden kan säkert det kristall vattnet upplevas inbjudande speciellt om man får veta att det 25 grader. Vi själva ett svalkande kvällsdopp efter söndagens prisutdelning.

Kvälls bilden tagen från 9:ans green ut mot det alltid så inbjudande första hålet med Medelhavet i bakgrunden.

En bild tagen bakom 2:ans green upp mot utslaget. Härligt inbjudande nyklippt fairway.

Vinnare och utflyktsmästare i oktober, Elisabeth och Leif. Grattis!

¨smygbild¨ ut mot 18:e green på Desert Spring.

Säsongens första individuella dam resp herr vinnare Gerd D och Leif A. Grattis!

Välbesökta uteserveringar i närbelägna restuarang centrat La Fuente.

Välkomnande vatten skådespel för La Fuente besökarna.

Fredag och gemensam BBQ med Medelhavsutsikt i bakgrunden.

Torsdag kväll med gemensam middag med asiatiska delikatesser.

Här blir det övernattning, middag och prisutdelning till Månadens Utflykts Mästare i november, februari och mars. Vi kommer också att göra en utflykt hit för våra oktober gäster.

Desert Springs, banan som alltid berör med sina fantastiska kaktusar. Vår första bana på utflykten.

Dela med dig

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn